فهرست مطالب

فرآیندهای نوین در مهندسی مواد - پیاپی 54 (پاییز 1399)

نشریه فرآیندهای نوین در مهندسی مواد
پیاپی 54 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید مهدی هاشمی*، نادر پروین، ضیاء والفی صفحات 1-16

    در پژوهش حاضر، رفتار سایشی پوشش های Cr2O3-20YSZ (CZ) و Cr2O3 (C) ایجادشده به روش پاشش پلاسمایی اتمسفری (APS) بررسی شده است. بدین منظور در ابتدا نانوپودرهای اکسید کروم و YSZ پس از 5 ساعت آسیاکاری در آسیاب با انرژی بالا تولید شده و متعاقبا پاشش پلاسمایی مخلوط های پودری آگلومره بر سطح زیرلایه فولادی ضدزنگ 304L انجام گرفت. ارزیابی های ریزساختار این پوشش های سرامیکی از طریق پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی گسیل مغناطیسی (FE-SEM) و میکروسکوپ نوری انجام شد. خواص مکانیکی پوشش ها شامل سختی، استحکام چسبندگی و چقرمگی شکست به منظور توجیه رفتار سایشی پوشش ها ارزیابی گردید. آزمون سایش گلوله بر دیسک، با به کارگیری گلوله آلومینا و در دمای محیط انجام شد. افزودن نانوذرات YSZ به زمینه اکسیدکروم، از طریق مکانیزم استحاله زیرکونیا موجب افزایش چقرمگی شکست پوشش تولیدی گردید که البته کاهش جزیی در سختی پوشش را نیز به همراه داشت. نتایج آزمون سایش نشان داد که هر دو پوشش دارای ضریب اصطکاک در بازه مناسب 15/0-11/0 بودند. پوشش کامپوزیتی CZ در مقایسه با پوشش C مقاومت سایشی بالاتری نشان داد به گونه ای که کاهش وزن پوشش ها به ترتیب برابر با 11 و 31 میلی گرم به دست آمد. بررسی های صورت گرفته در شیار ناشی از سایش پوشش CZ نشان داد که نرخ سایش پایین تر این پوشش مربوط به چقرمگی بالاتر پوشش و در نتیجه پر شدن تخلخل های پوشش از طریق تغییر شکل پلاستیکی براده های سایش بود.

    کلیدواژگان: پاشش حرارتی، Cr2O3-YSZ، نانو، مولتی مودال، چقرمگی شکست، رفتار سایشی
  • شهرام عباسی*، محمد اسماعیلیان، شاهرخ آهنگرانی صفحات 17-26

    در این تحقیق اثر ریزساختار و مولفه های بافت کریستالی بر مقاومت به ترک هیدروژنی فولاد میکروآلیاژی استحکام بالا(HSLA) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور فولاد مورد نظر تا 50% در بازه دمایی 980 تا 750 درجه سانتی گراد نورد گرم و سپس در محیط های مختلفی سرد شد. ریزساختار و بافت نمونه با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مجهز به آشکار ساز الکترون های بازگشتی (EBSD) مورد بررسی قرار گرفت و آزمون حساسیت به ترک هیدروژنی (HIC) نیز روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سرعت سرمایش ساختار به سمت تشکیل فازهای غیرتعادلی با اندازه دانه کوچکتر و سهم مرزدانه بیشتر پیش می رود که مقاومت به ترک هیدروژنی را کاهش می دهد. از طرف دیگر افزایش سرعت سرمایش باعث تغییرات قابل توجه در بافت نمونه و کاهش شدت مولفه های بافت می شود. همچنین کاهش شدت رشته {111} // ND در ساختار فولاد با افزایش سرعت سرمایش مشاهده شد که کاهش سهم این رشته نشان دهنده کاهش مقاومت به رشد ترک بین دانه ای و نتیجتا مقاومت به ترک هیدروژنی می شود.

    کلیدواژگان: فولاد HSLA، ریز ساختار، بافت کریستالی، ترک هیدروژنی
  • مسعود سلطانی*، علی شفیعی، ریحانه علیرمضانی، سعید اخوان صفحات 27-40

    به منظور بهبود خواص سطحی و درنتیجه کاربرد بیشتر آلومینیم و آلیاژهای آن در صنایع مختلف بخصوص هوافضا از روش های مختلف پوشش دهی استفاده می شود. آندایزینگ و آبکاری الکترولس از روش های پرکاربرد برای این هدف است. در پژوهش حاضر ابتدا اثر دما و ولتاژ آندایزینگ بر خواص لایه اکسید سطحی آلیاژ آلومینیم 2024 بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش ولتاژ و کاهش دما، ضخامت و زبری سطح افزایش یافت؛ اما یک ولتاژ بهینه (v45) برای دستیابی به بیشترین سختی در تمامی دماها به دست آمد. مطالعه ضخامت و سختی نمونه بهینه نیز حاکی از افزایش این دو پارامتر با افزایش زمان داشت. بررسی های صورت گرفته به وسیله میکروسکوپ الکترونی نشرمیدانی (FESEM) نیز نشان داد با کنترل دقیق شرایط آندایزینگ می توان به ساختاری با نانو سلول های منظم دست یافت. انجام آندایزینگ دومرحله ای نیز نظم سلول های لایه اکسیدی را به طور قابل ملاحظه ای افزایش داد. همچنین بررسی های صورت گرفته به وسیله میکروسکوپ الکترونی (SEM)، طیف نگار تفکیک انرژی (EDS) و پراش اشعه ایکس (XRD) نشان داد که امکان ایجاد پوشش الکترولس نیکل-فسفر بر آلیاژ آلومینیم آندایز شده به خوبی وجود دارد. برای مقایسه رفتار خوردگی پوشش های (Anodic Aluminium Oxid) AAO و هیبریدی AAO/Ni-P با زیرلایه آلومینیمی از روش پلاریزاسیون و برون یابی تافل استفاده شد. نتایج حاکی از مقاومت به خوردگی بالای آلیاژ آلومینیم 2024 در حضور پوشش الکترولس نیکل- فسفر بر آلیاژ آندایز شده می باشد. عملیات حرارتی نمونه ها در دماهای مختلف نشان داد که بیشترین سختی پوشش نهایی (1185 ویکرز) در دمای 400 درجه سلسیوس به دست خواهد آمد و زمان عملیات حرارتی در این دما بعد از 75 دقیقه تاثیر چندانی بر سختی نخواهد داشت.

    کلیدواژگان: آلومینیم 2024، آندایزینگ، سختی، نیکل- فسفر، خوردگی
  • شیرین طهماسبی*، رضا ابراهیمی کهریزسنگی، علی قاسمی، ابراهیم قاسمی صفحات 41-50

    در این پژوهش تاثیر افزودن کاتیون روی به جای کاتیون نیکل بر روی خواص ساختاری و مغناطیسی فریت نیکل تهیه شده به روش سل- ژل، مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون پراش پرتو ایکس، میکروسکپ الکترونی روبشی گسیل میدان، طیف سنجی تفکیک انرژی، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز، دستگاه مغناطومتر نمونه ارتعاشی و آنالیز کننده شبکه برداری به منظور بررسی ویژگی های ساختاری، مغناطیسی و جذب امواج مایکروویو بر روی ذرات فریت تهیه شده بهره گرفته شد. دمای تک فاز برای فریت نیکل آلاییده شده با کاتیون روی، oC 1200تشخیص داده شد. برای نمونه های آلاییده شده نیز تکفاز فریت بدون هیچ گونه ناخالصی و فاز ثانویه حاصل شد. تصاویر حاصل از میکروسکپ الکترونی روبشی افزایش اندازه ذرات با افزایش میزان جانشانی کاتیون روی را نشان داد. نمودارهای طیف سنجی تفکیک انرژی افزایش پیک کاتیون روی و کاهش اندازه پیک کاتیون نیکل را با افزایش میزان جانشانی نشان داد. نمودارهای تبدیل فوریه مادون قرمز در تایید نتایج الگوهای پراش پرتو ایکس نشان دهنده تشکیل فاز و قرارگیری کاتیون های فلزی در ساختار اسپینلی ترکیب می باشد. منحنی های پسماند مغناطیسی، افزایش مغناطش اشباع و مغناطش باقیمانده تا ترکیب 6/0= x و سپس کاهش آنها را تا ترکیب 1= x نشان داد. نیروی پسماندزدای مغناطیسی همواره روند کاهشی را تا ترکیب 8/0= x و سپس افزایش در ترکیب 1= x را داشته است. نمودارهای تلفات انعکاسی بر حسب فرکانس برای نمونه های آلاییده شده نشان دهنده افزایش میزان جذب امواج مایکروویو می باشد.

    کلیدواژگان: فریت نیکل، فریت روی، نیروی پسماندزدا، مغناطش
  • سعید نصوحیان، حمیدرضا ابراهیمی*، امیرعباس نوربخش، غلامرضا امیری صفحات 51-60

    در این مطالعه نانو ذرات مرکب CdO - NiFe2O4 از طریق هم رسوبی تهیه گردید. دو متغیر روش سنتز به ترتیب، شیب دمایی رسیدن به دمای عملیات C°500 شامل C/sec°10، C/sec°35 و C/sec°60 و فشار اکسیژن خالص به عنوان اتمسفر عملیات به مدت 1 ساعت در psi 5/0، psi1 و  psi5/1 می باشد. به این ترتیب 9 نمونه به دست می آید که در بین آن ها، نمونه با بهترین پاسخ حسگری به فرمالدیید، مورد مطالعه ساختاری قرار گرفت. برای بررسی ساختار این نانو ذرات، از آزمایش های پراش پرتوایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی، میکروسکوپ الکترونی عبوری و طیف نشری فلویورسانس پرتوایکس استفاده شده است. آزمون پراش پرتوایکس، تشکیل فازهای فریت نیکل و اکسید کادمیم را تایید می کند. آزمایش های میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ الکترونی عبوری، نانو ساختار بودن فریت نیکل و اکسید کادمیم را تایید می نماید. آزمایش طیف نشری فلویورسانس پرتوایکس، نسبت فرمولی ارایه شده CdO - NiFe2O4 را تایید می کند. خاصیت حسگری CdO - NiFe2O4 در برابر گاز فرمالدیید، در دمای 50 درجه سانتی گراد بررسی شد. برای آزمون حساسیت پذیری نانو حساسه ها از یک سیستم آزمایشگاهی با قابلیت کنترل دما و رطوبت با حجم 5 لیتر بهره گرفته شد. این سیستم مجهز به یک گرم کن حساسه با کنترل دما برای گرم کردن حساسه ها می باشد. برای نانو حساسه با بهترین پاسخ به فرمالدیید، رابطه بین غلظت گاز (از ppm10 تا ppm200) و تغییر مقاومت نانو حساسه مورد بررسی قرار گرفته و به صورت خطی به دست آمد.

    کلیدواژگان: نانوذرات مرکب CdO - NiFe2O4، حساسیت پذیری، گاز فرمالدئید، عملیات
  • زینت میرزایی، محمد جزیره پور هرمزی*، احمد پوربافرانی صفحات 61-70

    در این پژوهش اثر جانشانی مقادیر مختلفی از کاتیون روی (Zn) بر خواص الکترومغناطیسی و جذب مایکروویو هگزافریت باریم نوع Z با ترکیب شیمیایی Ba3Co2-xZnxFe24O41 (2،5/1،4/1،3/1،2/1،0=x) تولید شده به روش آسیاب کاری پرانرژی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی و تایید تشکیل فاز هگزافریت باریم نوع Z در شرایط سنتز به کار رفته از روش پراش پرتوایکس (XRD) استفاده شد. خواص مغناطش مجموعه ترکیبات تولید شده توسط مغناطیس سنج گرادیان نیروی متناوب (AGFM) مطالعه گردید و مشاهده شد که با اعمال جانشانی در ترکیب موردنظر مقدار مغناطش بیشینه افزایش می یابد، به طوری که از مقدار emu/g 67 برای نمونه ی بدون جانشانی به emu/g84 برای ترکیب  در بیشترین مقدار خود می رسد. همچنین ضرایب گذردهی الکتریکی و نفوذپذیری مغناطیسی مختلط نمونه ها، توسط تحلیل گر برداری شبکه (VNA) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از ضرایب اندازه گیری شده، نمودارهای تلفات انعکاسی ترسیم شد. نتایج حاصل از نمودارهای تلفات انعکاسی (RL) نشان داد که به طور میانگین بیشترین پهنای باند جذب در بین نمونه ها در محدوده ی فرکانسی GHz 8-4 رخ داده است. بهترین کیفیت جذب (منفی ترین تلفات انعکاسی) به میزان dB 47- و در فرکانس GHz 7 برای نمونه ی با شاخص جانشانی 3/1=x مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: آسیاب کاری، جذب مایکروویو، گذردهی الکتریکی، نفوذپذیری مغناطیسی، هگزافریت نوع Z
  • عباس اسلامی*، انسیه غلامرضاپور، محمدجواد چایچی، افسانه نعمتی صفحات 71-81

    سنتز نانو ذرات اکسید فلزی با استفاده از جانداران ریز و گیاهان که با عنوان سنتز سبز شناخته می شود، به دلیل شرایط سنتزی آسان و ارزان در مقایسه با روش های شیمیایی و فیزیکی متداول توجه زیادی را جلب کرده است. واکنش نورتابی شیمیایی لومینول به دلیل حساسیت بالا به حضور کاتالیزگر و سیگنال زمینه کم از روش های کمی شناخته شده در طیف سنجی تجزیه ای است. در این تحقیق، نانوکامپوزیت مغناطیسی Fe3O4/SiO2/ZnMn2O4 با استفاده از عصاره گیاهیآلویه ورا تهیه شد و نمونه های سنتز شده با روش های طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR)، پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی پخش انرژی پرتوایکس (EDS) و مغناطیس سنج نمونه مرتعش (VSM) شناسایی شدند. از این نانو ذرات مغناطیسی به عنوان کاتالیزگر در سیستم نورتابی شیمیایی لومینول- H2O2 استفاده شد. نتایج نشان داد که این نانو ذرات تاثیر کاتالیزی خوبی بر این سیستم نورتابی دارند به طوری که در حضور کاتالیزگر در مدت زمان 3 ثانیه شدت نورتابی شیمیایی 4 مرتبه افزایش یافت. بازیابی این کاتالیزگر به آسانی با به کارگیری میدان مغناطیسی خارجی قابل انجام است.

    کلیدواژگان: سنتز سبز، نانوکامپوزیت مغناطیسی، لومینول، نورتابی شیمایی، H2O2
|
  • Seyed Mahdi Hashemi *, Nader Parvin, Zia Valefi Pages 1-16

    In the present research, wear behavior of Cr2O3-20YSZ (CZ) and Cr2O3 (C) coatings created using atmospheric plasma spray (APS) process was evaluated. For this purpose, Cr2O3 and YSZ nanopowders were produced after milling for 5h in a high-energy ball mill and subsequently plasma spraying of the agglomerated powders was carried out on 304L substrates. Microstructural characterization of these ceramic coatings was performed using X-ray diffraction (XRD), field emission scanning electron microscopy (FE-SEM) equipped with energy dispersive X-ray spectroscopy (EDS) and optical microscope. Mechanical tests including adhesive strength, fracture toughness, and micro-hardness were used so as to explain the coatings wear behavior. Sliding wear test was conducted using a ball-on-disk configuration against an alumina counterpart at room temperature. Addition of YSZ particles to the Cr2O3 matrix due to the phase transformation toughening mechanism associated with tetragonal zirconia resulted in an increase in the fracture toughness while decreased the micro-hardness. It was found that the composite coatings had the friction coefficients of the proper order of 0.11-0.15. The CZ composite coating compared to the C coating showed the higher wear resistance so that the weight loss was obtained as 11 and 31 mg, respectively. Observation of the wear tracks of the coatings indicated that the lower wear rate of the CZ coating was attributed to its higher toughness and therefore filling the pores due to the higher plastic deformation of its wear debris.

    Keywords: Thermal spray, Cr2O3-YSZ, Nano, multimodal, fracture toughness, Wear behavior
  • Shahram Abbasi *, Mohammad Esmailian, Shahrokh Ahangarani Pages 17-26

    In this study effect of microstructure and crystallographic texture on the hydrogen induced cracking resistance of a HSLA was investigated. Samples were hot rolled between 980 to 750 °C up to 50% and quenched in different environments. Microstructure and texture of the samples were studied using a scanning electron microscope (SEM) equipped by electron backscattered diffraction detector (EBSD). Hydrogen induced cracking resistance of the samples were also evaluated using HIC test. Results revealed that, by increasing cooling rate more non-equilibrium phases with finer grain where formed. Grain boundary fraction also increased by increasing cooling rate which led to decrease in HIC resistance. Texture of the samples were also changed due to cooling rate enhancement furthermore texture intensity decreased. {111} // ND fiber intensity decreased due to cooling rate increase which led to decrease in intergranular crack propagation and consequently decrease in HIC resistance.

    Keywords: HSLA steel, Microstructure, Crystallographic texture, HIC
  • Masoud Soltani *, Ali Shafyei, Reyhane Alliramezani, Saeed Akhavan Pages 27-40

    In order to improve the surface properties and the greater use of aluminum and its alloys in various industries, especially aerospace, different coating methods have been introduced. Anodizing and electroless plating are the most widely used methods for this purpose. In this research, the effect of temperature and voltage of anodizing on the surface properties of anodic aluminum oxid (AAO), producred on 2024 aluminum, was investigated. The results showed that with increasing voltage and decreasing temperature, the thickness and roughness of coatings increased. An optimal voltage (45 V) was obtained to achieve the highest hardness at all temperatures. The study of the thickness and hardness of the optimum sample also showed an increase in these two parameters with increasing time. FESEM studies also revealed that by carefully controlling on the anodizing conditions, a structure with regular nano-cells could be obtained. The two step anodizing significantly increased the order of the oxide layer cells. SEM, EDS, and XRD results indicated that the possibility of Ni-P electroless coating applying on anodized aluminum in SLOTONIP 70A solution is well established. To investigate and compare the corrosion behavior of AAO and AAO/Ni-P coatings with aluminum substrate, the polarization method and tafel extrapolation was used. The results indicated that the high corrosion resistance of 2024 aluminum alloy was achieved in the presence of Ni-P electroless coating on anodized alloy. The heat treatment of the samples at different temperatures showed that the highest hardness of the final coating (1185 vickers) would be achieved at 400 °C, and the heat treatment time at this temperature after 75 minutes would not have much effect on the hardness.

    Keywords: 2024 Aluminum, anodizing, Hardness, Ni-P, Corrosion
  • Shirin Tahmasebi *, Reza Ebrahimi-Kahrizsangi, Ali Ghasemi, Ebrahim Ghasemi Pages 41-50

    In this study were examined the effect of adding zinc cation instead nickel cation on the structural and magnetic properties of nickel ferrite prepared by sol-gel method. X-ray diffraction, field emission scanning electron microscopy, energy resolution spectroscopy, Fourier transform infrared spectroscopy, vibrating sample Magnetometer and vector analysis network device produced were used to verify the structural characteristics and magnetic ferrite particles. Single temperature recognized for nickel ferrite doped with zinc ions, 1200oC.For samples the doped ferrite phase and the second phase was achieved without any impurities. Scanning electron microscopy images showed obtained by particle size increases with increasing substitution of cation zinc. Breakdown spectroscopy graphs showed substituted increase energy and reduce peak of cation zinc peak size by increasing the nickel of cation. Fourier transform infrared charts compounds to confirm the results of X-ray diffraction patterns indicate the phase formation and placement of metal cations in spinel structure. Magnetic hysteresis curves, respectively increasing the saturation magnetization and the residual magnetization to combine x=0.6 and then reduce them to combine x=1. Waste dehydrogenation magnetic have consistently decreasing trend until combined x=0.8 and then will combined x=1. With zinc substitution increased reflection loss. Zinc cation by nickel ones, causes improving of the magnetic properties and microwave absorbtion and this material could be used for the different applications such as microwave absorbance.

    Keywords: : Nickel Ferrite, zinc ferrite, magnetization, Coercive Force
  • Saied Nosohiyan, Hamid Reza Ebrahimi *, Amirabas Nourbakhsh, Gholam Reza Amiri Pages 51-60

    In this study, NiFe2O4-CdO compound nanoparticles were prepared through co-precipitation. The two variables of the synthesis method are, respectively, the temperature gradient reaching the temperature of the heat treatment of 500 ° C at 10°C/sec, 35°C/sec and 60 °C/sec and the pure oxygen pressure as the heat treatment atmosphere for 0.5 hours, at 0.5 psi, 1 psi, and 1.5 psi. So, we found 9 samples, that the sample with the best sensitivity response to formaldehyde was characterized. X-ray diffraction, scanning electron microscopy, transition electron microscopy and X-ray fluorescence experiments were used to study the structure of these nanoparticles. X-ray diffraction experiment is confirmed formation of nickel ferrite and cadmium oxide phases. Scanning electron microscopy and transition electron microscopy experiments are confirmed nickel ferrite and cadmium oxide being nano-structure. NiFe2O4-CdO formula ratio is confirmed by X-ray fluorescence experiment. The sensitivity property of NiFe2O4-CdO nanoparticles for formaldehyde gas detection was studied at 50 °C. For testing the sensitivity of nanosensors, we used a laboratory 5 liters system with temperature and humidity control. This system equipped with a temperature control heater for heating sensors. Relationship between gas concentration (from 10 ppm to 200 ppm) and resistance change of nano sensor with the best response to formaldehyde was investigated, that this relationship was found linear.

    Keywords: NiFe2O4-CdO Compound Nano Particles, Sensitivity, Formaldehyde Gas, Heat treatment
  • Zinat Mirzaei, Mohammad Jazirehpour *, Ahmad Poorbafrani Pages 61-70

    In this research, the effect of different substitution quantities of zinc cations on electromagnetic and microwave absorption properties of Z-type barium hexaferrite with chemical composition of Ba3Co2-xZnxFe24O41 (x=0, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 2) generated by high energy milling method was studied. X-ray diffraction (XRD) method was used to verify the formation of Z type Ba-hexaferrite phase in the synthesis conditions. Magnetization properties of different compositions were studied by alternative gradient force magnetometery (AGFM). X-ray diffraction (XRD) method was used to confirm the formation of Z-type Ba-hexaferrite phase. The investigations by AGFM showed that the amount of magnetization increased by substituting the desired composition. So that the amount of magnetization (67 emu/g) for an unsubstituted sample will reach its maximum (84 emu/g) for the sample with composition of . In addition, complex permeability and permittivity coefficients of the samples were studied by vector network analyzer (VNA). Using the measured coefficients, reflection loss curves were plotted. The results of the reflection loss (RL) plots showed that, on average, the maximum absorption bandwidth occurred among the samples at a frequency range of 4-8 GHz. The best absorption (the most negative reflectance loss) was observed at -47 dB and at a frequency of 7 GHz for the sample with an index of substitution of x=1.3.

    Keywords: Milling, Microwave absorption, permeability, Permittivity, Z-Type Hexaferrite
  • Abbas Eslami *, Ensieh Gholamrezapor, Mohammad Javad Chaichi, Afsaneh Nemati Pages 71-81

    Synthesis of metal oxide nanoparticles using microorganisms and plants, so-called green synthesis methods, has received a great amount of attention because of its easy and inexpensive synthesis condition with respect to usual chemical and physical methods. The luminol chemiluminescent reaction is among well-known quantitative methods in analytical spectroscopy due to its high sensitivity to presence of catalyst and low background signal. In this study, Fe3O4/SiO2/ZnMn2O4 nanocomposite was prepared by the green method using Aloe Vera extract solution and characterized by Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR), X-ray diffraction (XRD), scanning electron microscopy (SEM), energy dispersive X-ray spectroscopy (EDS), and vibrating sample magnetometer (VSM). These magnetic nanoparticles were used as a catalyst in the luminol-H2O2 chemiluminescence system. The obtained results indicated that these nanoparticles have good catalytic activity in the chemiluminescence system so that the emission intensity was increased about fourfold in presence of catalyst at 3 second. The recovery of this catalyst was easily performed by an applying external magnetic field.

    Keywords: Green synthesis, Magnetic nanocomposite, Luminol, Chemiluminescence, H2O2