فهرست مطالب

پژوهش در آموزش علوم پزشکی - سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1399)

مجله پژوهش در آموزش علوم پزشکی
سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه قرباندوست*، حسن رضا زین آبادی، مرضیه شعبانی شفیع آبادی، زهرا محمدی صفحات 4-11
    مقدمه

    امروزه مدیران سازمان ها، آموزش و توسعه منابع انسانی را از  حیاتی ترین وظایف خود در راه بهسازی سازمان می دانند. کیفیت دوره های آموزشی و پژوهشی از دغدغه هایی است که همیشه نظام دانشگاهی برای دستیابی به آن تلاش می کنند و ارتقای مستمر کیفیت آموزش مستلزم استفاده از ارزیابی آموزشی است. این مطالعه با هدف ارزیابی دوره آموزشی احیاء نوزاد پرستاران و ماماها براساس دو سطح مدل کرک پاتریک انجام گرفت.

    روش ها

    این پژوهش از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و چگونگی گردآوری اطلاعات توصیفی- تحلیلی است. جامعه پژوهش شامل 50 نفر از پرستاران و ماماهایی بود که برای اولین بار در کارگاه آموزشی احیاء نوزاد در سال 96 شرکت داشتند. برای تعیین سطح یادگیری مهارت احیاء نوزاد در محیط کار و سطج واکنش، میزان رضایت آنان از پرسشنامه محقق ساخته با توجه به مدل کرک پاتریک استفاده شد. برای روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و صوری، و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (میانگین، درصد فراوانی و فراوانی) و استنباطی (آزمون واریانس یک طرفه (ANOVA)، t تک نمونه ای و آزمون t دو گروه مستقل) با استفاده از نرم افزار آماری (SPSS) تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که بین میزان رضایتمندی فراگیران با سابقه کار و مقطع تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد. براساس میانگین کسب شده درسطح واکنش (0/48±1/52) و t تک نمونه ای (22/31=p= 0/000, t)، شرکت کنندگان به طورکلی از برگزاری دوره آموزشی احیاء نوزاد رضایت داشتند و در سطح یادگیری، با توجه به میانگین نمرات پیش آزمون شرکت کنندگان (3/87±14/76) و نمرات پس آزمون آنان (1/63±17/93) و نتایج آزمون t دو گروه مستقل (p=0/000,t=5/32) نشان داد میزان یادگیری بعد از شرکت در دوره آموزشی افزایش معنی داری داشته است.

    نتیجه گیری

    باتوجه اختلاف معنی دار بین میزان یادگیری در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون و رضایت فراگیران از برگزاری دوره آموزشی، برای اثربخشی دوره های آموزشی ضمن خدمت انتظار می رود مسیولان آموزشی با درنظر گرفتن نقاط ضعف و قوت دوره آموزشی، زمینه های بهبود کیفیت دوره های آموزشی را باتوجه به نتایج ارزیابی فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، کرک پاتریک، آموزش، پرستار، ماما
  • اسماء شجاعی، زهره وفادار* صفحات 12-22
    مقدمه

    آموزش و تربیت نسل آتی پرستاران ایجاب می کند که برنامه های آموزشی دوره دکتری پرستاری با تغییرات روز افزون جهانی و دانش های نوظهور همگام باشند. با مقایسه نظام های آموزشی می توان به اعتبار آکادمیک برنامه های آموزشی، گسترش افق پرستاری و ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری کمک کرد. هدف از این مطالعه، مقایسه تطبیقی نظام آموزشی دوره دکترای تخصصی پرستاری در ایران و دانشکده پرستاری پنسیلوانیای آمریکا است.

    روش ها

    این مطالعه به روش توصیفی-تطبیقی در سال 1398 انجام گردید. از الگوی چهار مرحله ای Beredy شامل توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، جهت مقایسه دو نظام آموزشی مذکور استفاده شد. جستجوی اینترنتی، با کلیدواژه های فارسی و انگلیسی و در پایگاه داده های مرتبط انجام شد. سپس، داده های حاصله براساس هدف پژوهش، طبقه بندی و مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    اگرچه دوره دکتری پرستاری ایران و پنسیلوانیا از لحاظ ساختار تا حد زیادی با هم مشترک هستند ولی از نظر محتوی در ارزش ها، فلسفه، چشم انداز و رسالت، اهداف کلی دوره، شرایط پذیرش، برنامه های آموزشی، نقش ها و صلاحیت های اصلی فارغ التحصیلان تفاوت های زیادی دارند. تفاوت های فاحش شامل بحث رهبری بین المللی در زمینه علم، عمل و پژوهش، سلامت جهانی، تنوع دوره های پرستاری متناسب با نیازهای جامعه و همکاری بین رشته ای می شوند .

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها، دوره ی دکترای پرستاری در ایران علیرغم محتوای نظری مناسب، از بعد بالینی و حضور در عرصه های بین المللی ضعیف بوده، از این رو ارایه دوره ی دکترای پرستاری بالینی، و به روز کردن برنامه های آموزشی متناسب با تغییرات الگوی بیماری ها، همکاری های بین رشته ای و بین المللی و توجه به نقش رهبری پرستاری در زمینه علم، پژوهش و سلامت جهانی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه ی درسی، پرستاری، ایران، پنسیلوانیا
  • میثم شریفدینی، عاطفه جعفری، مرجان دایی حامد، زهرا حصاری* صفحات 23-31
    مقدمه

    روش برگزاری کلاس درس به صورت Gallery Walk در زمره روش های آموزش مبتنی بر تیم است که یادگیری در گروه های کوچک را هم زمان با تدریس در یک کلاس بزرگ هدایت نموده و پیش می برد. همچنین تکنیک Gallery Walk از روش های "آموزشی فراگیر- محور بوده که در آن دانشجو نقش اصلی را در یادگیری مطالب ایفاء نموده و استاد به عنوان ناظر و هدایت کننده در کنار دانشجو قرار دارد. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای دو شیوه آموزشی Gallery Walk و سنتی در تدریس مبحث فارماسیوتیکس در دانشجویان داروسازی انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی دو گروهی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بر روی 36 نفر دانشجوی دوره دکتری حرفه ای داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1396 صورت گرفت. دانشجویان براساس معدل به دو گروه همتا تقسیم و سپس به صورت تصادفی در گروه آموزش سنتی (سخنرانی استاد به هم راه ارایه اسلاید) و یا Gallery walk قرار گرفتند. تاثیر دو روش آموزشی بر میانگین نمرات پس آزمون دانشجویان، با توجه به نمرات پیش آزمون مقایسه گردید. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و Paired t- test و از طریق نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمرات دانشجویان در پس آزمون افزایش معنی داری نسبت به میانگین نمرات پیش آزمون داشته است (0/0001>P) و این نتیجه برای هر دو گروه سنتی و Gallery walk تکرار شده بود. هرچند میانگین نمرات دانشجویان در پس آزمون در گروه Gallery walk بالاتر از گروه سنتی بود، اما براساس نتایج حاصله اختلاف معنی داری بین میانگین نمرات دانشجویان در دو گروه سنتی و Gallery walk در پیش آزمون و پس آزمون مشاهده نشد(0/05<p).

    نتیجه گیری

    هرچند نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از روش Gallery walk تاثیر معنی داری بر افزایش میانگین نمرات دانشجویان نداشته است، اما به دلیل افزایش مشارکت دانشجویان، می توان مدرسین داروسازی را به استفاده از این روش ترغیب نمود.</p).

    کلیدواژگان: روش های تدریس، Gallery walk، دانشجو، داروسازی
  • فاطمه زائرثابت، پرند پورقانع*، فرشته بشارتی، حسین خوشرنگ، علی ابراهیمی نیا صفحات 32-43
    مقدمه

    امروزه،کاربرد آزمون مبتنی بر کامپیوتر در دانشگاه ها نسبت به آزمون های سنتی (مداد وکاغذ) بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. باتوجه به نقش محوری دانشجویان، آگاهی از نگرش و تجارب آنان در اجرای این روش، می تواند کمک کننده باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه دو روش آزمون   سنتی و الکترونیک براساس نگرش و تجارب دانشجویان پزشکی انجام شده است.

    روش ها

    پژوهش حاضر به صورت ترکیبی (کمی و کیفی) در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد. روش انتخاب نمونه ها، سرشماری بود. در امتحان پایان ترم، دانشجویان پزشکی (54 نفر) به شکل تصادفی، نیمی در آزمون سنتی و نیمی دیگر در آزمون الکترونیکی واحد درسی فیزیک پزشکی شرکت نمودند. در بخش کمی، نگرش دانشجویان با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته معتبر و پایا سنجیده شد. سپس تجارب 19 دانشجو در بخش کیفی مطالعه، با انجام مصاحبه فردی و درصورت لزوم گروهی، و با روش نمونه گیری هدفمند جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده های کمی با روش توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون t مستقل) و داده های کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی صورت گرفت.

     یافته ها

    نتایج بخش کمی نشان داد که میانگین نمره نگرش در گروه آزمون الکترونیکی (6/37±39/36) بیشتر از گروه آزمون سنتی (5/2±38/25) بود، اما تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه وجود نداشت (0/508=p). در بخش کیفی، 4 طبقه اصلی (کارآمدی آزمون الکترونیک، نوآوری نامانوس، در چالش قالب کهنه، راه های هموار شدگی) و 15 زیر طبقه استخراج شد.

    نتیجه گیری

    نتایج، بیانگر عدم وجود تفاوت معنی دار نگرش دانشجویان در آزمون های سنتی و الکترونیکی بود. دانشجویان، جهت رفع یا کاهش برخی مشکلات موجود در آزمون الکترونیکی به مواردی جهت هموار شدن این مسیر، نظیر آگاه شدن از روند آزمون قبل از شرکت در امتحانات و داشتن چرک نویس در دسترس درصورت لزوم، اشاره داشتند.

    کلیدواژگان: آزمون سنتی، آزمون الکترونیک، دانشجو، تحقیق ترکیبی
  • زهرا شادفرد، محبوبه تقی زادگان زاده*، ندا پورنوروز، فریده معارفی، زهره بادیه پیمای جهرمی صفحات 44-54
    مقدمه

    با توجه به ماهیت خاص رشته های علوم پزشکی دانشجویان این رشته ها در طول دوران تحصیل خود تحت تاثیر عوامل استرس زای متعددی قرار می گیرند، بخشی از این استرس ناشی از قرار گرفتن در محیط بالین می باشد که جهت مقابله و مدیرت آن از راهکارهای مختلفی استفاده می کنند، بنابراین این پژوهش با هدف بررسی نقش عزت نفس، شادکامی و جو اخلاقی بیمارستان در پیش بینی استرس ادراک شده دانشجویان پیراپزشکی انجام گردید.

    روش ها

    این مطالعه تحلیلی-مقطعی بر روی کلیه دانشجویان پرستاری، بیهوشی، اتاق عمل و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم (400 نفر) در سال 1397 به روش سرشماری انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بررسی جو اخلاقی بیمارستان اولسون، مقیاس شادکامی آکسفورد، عزت نفس روزنبرگ و مقیاس استرس ادراک شده کوهن بود. داده ها بعد از جمع آوری، با استفاده از آمار توصیفی، آزمون پیرسون، t مستقل، ANOVA و رگرسیون خطی از طریق نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.     

     یافته ها

    بین متغیرهای شادکامی (0/354-=r) و عزت نفس دانشجویان (0/427-=r) با میزان استرس ادراک شده آن ها همبستگی منفی معنی داری مشاهده گردید (0/001=p). همچنین دو متغیر شادکامی و عزت نفس 21 درصد از واریانس استرس ادراک شده را پیش بینی کردند. اما همبستگی معنی داری بین جواخلاقی بیمارستان از دیدگاه دانشجویان با میزان استرس ادراک شده آنان مشاهده نگردید (0/64=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر شادکامی و عزت نفس در پیش بینی میزان استرس ادراک شده دانشجویان، باید برنامه هایی جهت تقویت این دو عامل به عنوان راهبردهای مدیریت و کاهش استرس تدوین و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، شادکامی، عزت نفس، جو اخلاقی، دانشجویان
  • لیلا ولی زاده، وحید زمان زاده، نصیب بابایی*، مرضیه آوازه صفحات 55-67
    مقدمه

    بسیاری از پرستاران در اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد به عنوان یک رویکرد حل مسئله در زمینه مراقبت سلامت ناتوان هستند. لذا، هدف مطالعه حاضر جمع بندی و گزارش ساختارمند نتایج مطالعات مختلف انجام گرفته در این زمینه جهت شناسایی چالش ها و راهکارهای اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد در پرستاری برای تدوین دستورالعمل های موثر و کارآمد می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه مروری نظام مند، با استفاده از پایگاه اطلاعاتی داخلی:Magiran ،SID ، IranMedex و خارجی: CINAHL، ProQuest،Ovid ، PubMed،Scopus ،Science Direct ، Google Scholar کلیه مطالعات انجام شده در کشور ایران در بازه زمانی 2010 تا 2020 در زمینه عملکرد مبتنی بر شواهد مورد جستجو قرار گرفت. نتیجه این جستجو دستیابی به 39 مقاله و یک طرح پژوهشی مرتبط با موضوع بود که در نهایت 19 مطالعه کاملا مرتبط وارد پژوهش شد.

    یافته ها

    از میان مطالعات مورد بررسی، 3 مقاله (16 درصد) در مجلات خارجی و 16 مقاله (84 درصد) در مجلات داخلی به چاپ رسیده بودند. نتایج نشان دهنده 4 مفهوم اصلی شامل "ویژگی های عملکرد مبتنی بر شواهد"، "موانع اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد"، "راهکارهای اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد" و "دستورالعمل اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد" بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصله، اکثر پرستاران با مفهوم عملکرد مبتنی بر شواهد آشنایی ندارند و موانع متعددی بر سر راه پرستاران در اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد وجود دارد. جهت رفع چالش های بالینی پرستاری، مدیران و سیاست گذاران مراقبت سلامت طوری برنامه ریزی نمایند تا با حمایت مدیران پرستاری از اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پرستاری جهت راهنمایی و هدایت پرستاران در اجرای عملکرد مبتنی بر شواهد و تدوین پروتکل ها استفاده گردد.

    کلیدواژگان: عملکرد مبتنی بر شواهد، پرستاری، مرور نظام مند
  • شهرام مهرآور گیگلو*، علی خورسندی طاسکوه، سعید غیاثی ندوشن، عباس عباس پور صفحات 68-78
    مقدمه

    باتوجه به جهانی شدن و تغییرات محیطی که در حال اتفاق افتادن است، کم تر سازمان یا نهادی را می توان یافت که بدون ارتباط با دنیای پیرامون خود دوام بیاورد، نظام آموزش عالی نیز از این امر مستثنی نیست و امروزه توسعه فعالیت های علمی بین المللی به یکی از دغدغه های اصلی دانشگاه های برتر جهان در راستای افزایش اعتبار، کیفیت، درآمدزایی و برندسازی تبدیل شده است. پژوهش حاضر نیز با هدف شناسایی عوامل بازدارنده همکاری های علمی بین المللی در نظام آموزش عالی کشور انجام شده است.

    روش ها

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و با رویکرد کیفی انجام شده است. گروه هدف پژوهش حاضر مدیران بخش بین الملل دانشگاه های دولتی کشور و صاحب نظران این حوزه بود. مشارکت کنندگان در پژوهش 10 نفر از مدیران بخش بین الملل دانشگاه های دولتی و 4 نفر از صاحب نظران این حوزه که با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته داده های پژوهش از آن ها جمع آوری گردید و جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

    یافته ها

    مجموع کدهای آزاد استخراج شده از محتوای مصاحبه ها 126 مورد بود که پس از ادغام کدهای مشابه با یکدیگر درنهایت 83 کد استخراج و در 10 مفهوم مشابه طبقه بندی و درنهایت در 5 تم اصلی دسته بندی شدند. موانع ساختاری، فرهنگی، سیاسی، زبانی، مالی و تجهیزات و زیرساخت های فیزیکی به عنوان مهم ترین موانع همکاری های علمی بین المللی از دیدگاه مدیران بخش بین الملل دانشگاه های دولتی و صاحب نظران این حوزه شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    یکی از دلایلی که همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی کشور به صورت مطلوب انجام نشده، عدم توجه کافی سیاست گذاران و تصمیم گیران آموزش عالی کشور به عوامل بازدارنده در این زمینه بوده است. بنابراین یافته های این پژوهش می تواند در سیاست گذاری های آموزش عالی در راستای گسترش همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، همکاری علمی، بین المللی، پژوهش کیفی
|
  • A Hosseinsabet* Pages 1-3
  • R Ghorbandoost*, HR Zeinabadi, M Shabani Shafiabadi, Z Mohammadi Pages 4-11
    Introduction

    Today ,education and developing human resources are two important subjects in improving  organization . The quality of education and research courses  are  challenges that  universities always trying to achieve them and  promoting continuous  quality of education  requires the use of educational evaluation . this study aimed to evaluate the educational course of neonatal resuscitation of nurses and midwives based on kirkpatrick chr('39')s model .

    Methods

    This is a practical and descriptive – analytic research . Population of the study consisted of 50 nurses and midwiferies who attended the neonatal resuscitation workshop in 2017 for the first time. Level of learning skills of resuscitation in workplace and their satisfaction was measured by a researcher - made questionnaire according to Kirkpatrick chr('39')s model. Validity and reliability of the questionnaire was confirmed  by content and face validity and cronbach’s alpha respectively. Data were analyzed using descriptive statistics ( Mean , percent frequency and frequency ) and inferential statistics ( one - way ANOVA , T - test and independent T - test ) using Spss software.

    Results

    The results of this study showed that there is no significant difference between studentschr('39') satisfaction with work experience and educational level. Based on the mean obtained at the reaction level (1.52 ± 0.48) and one-sample t (p = 0.000, t = 22.31), the participants were generally satisfied with the neonatal resuscitation training course. and at the level of learning, according to the mean pre-test scores of the participants(14.76 ± 3.87) and the post-test scores of the participants (17.93±  1.63), and the results of t-test of two independent groups (t=5.32 ,P = 0.000) The amount of learning of the participants after participating in the training course has significantly increased.

    Conclusion

    The Given the significant differences between learning rates in the two phases of Pre-test and post-test  and learners satisfaction of this course ,  it is expected, training officials to effectiveness of educational courses, according to the strengths and weaknesses of the training course also regarding to the evaluation results,  provide basis of  improving  educational courses quality.

    Keywords: Assessment, Kirk Patrick, Education, Nurse, Midwife
  • A Shojaee, Z Vafadar* Pages 12-22
    Introduction

    Education and training of the next generation of nurses requires that the curriculum of nursing doctoral programs be in line with the ever-changing global and emerging knowledge sciences. Comparing educational systems can help to enhance academic credibility of educational programs, expand nursing vision, and improve the quality of nursing care. The purpose of this study was to compare the educational system of Nursing Ph.D in Iran and Pennsylvania School of nursing.

    Methods

    This Comparative- analytic study was  performed in 2019. The four-stage Beredy model of description, interpretation, neighborhood and comparison was used to compare the nursing educational system in Iran and Pennsylvania School of nursing. Data were collected by Persian and English keywords in Google. Then the data were categorized and compared according to the  aim of the research.

    Results

     The structure of  nursing  Ph.D program  in Iran and Pennsylvania are largely similar to each other  but  there  are  significant differences in  values, philosophy, vision and mission, main goals of the course, admission requirements, curriculum, role dimensions and  core competencies of the graduates. These significant differences include international leadership in science, practice and research, global health, diversity of nursing courses tailored to the needs of the community, and interdisciplinary collaboration.

    Conclusion

    According to the findings, PhD in Nursing in Iran, despite the appropriate theoretical content, is weak in terms of clinical dimension and presence in the international arena. Therefore, presenting the doctoral course in clinical nursing, and updating the educational program in accordance with changes in the pattern of diseases, interdisciplinary and international collaboration and paying attention to the role of nursing leadership in science, research and global health is suggested.

    Keywords: Comparative Study, Curriculum, Nursing, Iran, Pennsylvania
  • M Sharifdini, A Jafari, M Daeihamed, Z Hesari* Pages 23-31
    Introduction

    Gallery walk educational method is one of the team-based learning (TBL) methods as manages learning in small groups simultaneously teaching in a big class. In addition, Gallery walk method is one of the learner- centered methods (LCM) in which student plays the main role in learning and teacher supports the students as leader and supervisor. This study has been done with the aim of comparing two educational methods of Gallery walk and traditional in teaching pharmaceutics subject in pharmacy students.

    Method

    This quasi-experimental study, two group pretest-posttest design was conducted on 36 pharmacy students in pharmacy school of  Guilan  university of medical sciences in 2017. Students were assigned into two similar groups and randomly categorized in traditional (control) and Gallery walk (test) group. The influence of each educational method on students averages in post- tests considering the pre- test scores, were compared. Statistical analysis was performed by independent t- test and paired t- test using SPSS.

    Results

    Based on paired t test, there was a significant increase in student’s average scores in posttest in comparison with pretest (p<0.001) in both traditional and Gallery walk groups. However, the student’s average score in Gallery walk group was higher than traditional group, independent t test didn’t confirm the significant difference between traditional and Gallery walk groups in both pre and posttests (p>0.05).

    Conclusion

    Although statistical results did not confirm the significant effect of Gallery walk method on enhancing studentchr('39')s average score, this method is suggested to pharmacy school teachers due to more students’ participation in class.

    Keywords: Teaching Methods, Gallery walk, Student, pharmacy
  • F Zaer Sabet, P Pourghane*, F Besharati, H Khoshrang, A Ebrahiminia Pages 32-43
    Introduction

    Today, using computer-based tests has received more attention than traditional tests (pencil and paper) in universities. Given the key role of students, their knowledge and attitude to implement this method can be helpful. This study was performed to compare two methods of traditional and electronic tests based on attitude and experiences of medical students.

    Methods

    This mixed method study (quantitative and qualitative) was conducted in medical faculty of Guilan University of Medical Sciences. Samples were selected through census method. In the final exam, medical students (n=54) were randomly divided into two groups, half in traditional test and the other half in electronic test. In the quantitative section, Studentschr('39') Attitude was measured using self-structured questionnaires whose validity and reliability had been confirmed. Then the experiences of 19 students in the qualitative part were collected through individual interviews and purposive sampling. Quantitative data were analyzed by mean, standard deviation and T-independent test also, qualitative data by content analysis approach.

    Results

    Results show that attitude’s mean score in electronic test group (39.36±6.37) was more than traditional group(38.25±5.2) but there was no significant differences between two groups(p=0.508).In qualitative part, Four main categories (electronic test efficiency, unfamiliar innovation, challenging the old format, smoothing ways) and 15 subcategories were extracted.

    Conclusions

    The results indicated that there was no significant difference in studentschr('39') attitudes in traditional and electronic tests. To solve or reduce some of the problems in the electronic test, students refer to aware of test process before exam and having the draft paper available.

  • Z Shadfard, M Taghizadeganzadeh*, N Pournouroz, F Maarefi, Z Badiyepeymaiejahromi Pages 44-54
    Introduction

    Due to the special nature of medical sciences, students in these fields are affected by several stressors during their studies. Part of this stress is due to being in a clinical setting so that students uses a variety of strategies to deal with and manage it. Therefore, this study was conducted to investigate the role of self-esteem, happiness and hospital’s ethical climate in predicting the perceived stress of paramedical students.

    Methods

    This is an analytical cross-sectional study that was  performed on 400 students including nursing, anesthesia, operating room and emergency medical students by census method  in Jahrom University of Medical Sciences in 2018. Data collection tools were the Olson Hospital Moral Survey Questionnaire, the Oxford Happiness Scale, Rosenberg Self-Esteem, and Cohenchr('39')s Perceived Stress Scale. Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson test, independent T-test, ANOVA and linear regression by SPSS.

    Results

    There was a  significant negative correlation between happiness (r=-05.354) and studentschr('39') self-esteem (r=-0.427) with their perceived stress level (p value=0.001).Also, two variables of happiness and self-esteem could predict 21% of variance of perceived stress. However, no significant correlation was observed between the hospitalchr('39')s ethical climate from the studentschr('39') point of view and their perceived stress levels (p=0.64).

    Conclusion

    Due to the effect of happiness and self-esteem in predicting the perceived stress in students, programs should be developed and implemented to strengthen these two factors as management strategies and stress reduction.

    Keywords: Perceived stress, Happiness, Self-esteem, Ethical climate, Students
  • L Valizadeh, V Zamanzadeh, N Babaei*, M Avazeh Pages 55-67
    Introduction

    Many nurses face challenges of implementing evidence-based practice as a problem-solving approach in the field of health care. Therefore, the purpose of this study was to summarize and report structurally the results of various studies conducted in this field to identify challenges and strategies for implementing evidence-based practice in nursing to develop effective and efficient guidelines.

    Methods

    In this systematic review study, using the internal database: Magiran, SID, Iranmedex and foreign: CINAHL, ProQuest, Ovid, PubMed, Scopus, Science Direct, Google Scholar all articles published in Iran in 2010 to 2020 in the field of Evidence-based practice were explored. The result of this research was the achievement of 39 articles and a research project related to the subject, which eventually 19 completely related studies are included in the research.

    Results

    Among the studies reviewed, 3 articles (16%) were published in foreign journals and 16 articles (84%) in domestic journals. The results represent four main concepts include: "Evidence-Based Practice Features", "Evidence-Based Practice Barriers", "Evidence-Based Practice Strategies" and "Evidence-Based Practice Instructions".

    Conclusion

    According to the results, most nurses are not familiar with the concept of evidence-based practice and there are several barriers in the way of nurses in implementing evidence-based practice. To address the clinical challenges of nursing, health care managers and policymakers should plan to use nursing professors and graduate students with the support of nursing managers to guide nurses in the implementation of evidence-based practice and the development of protocols.

    Keywords: Evidence-Based Practice, Nursing, Systematic Review
  • Sh Mehravar Giglou*, A Khorsandi Taskoh, S Ghiasi Nadoshan, A Abbaspoor Pages 68-78
    Introduction

    Due to globalization and environmental changes that are taking place, few organizations or institutions can be found that survive without connection with the world around them, around them, in thes regards, the higher education system is not excluded from this matter and today the development of International scientific activities has become one of the main concerns of the worldchr('39')s top universities in terms of increasing credibility, quality, revenue generation and branding. The present study was conducted with the aim of identifying the factors hindering international scientific cooperation in the higher education system of the country.

    Methods

    The present study has been done in terms of applied purpose and qualitative approach. The target group of the present study was the managers of the international department of public universities in the country and experts in this field. Participants in the study were 10 managers of international departments of public universities and 4 experts in this field from whom research data were collected using semi-structured. Theme analysis was used for analyzing data.

    Results

    The research findings indicate that the total number of free codes extracted from the content of the interviews was 126, which after merging similar codes with each other, finally 83 codes were extracted and classified in 10 similar concepts and finally in 5 The main themes were categorized. Structural, cultural, political, linguistic, financial, and physical equipment and infrastructure barriers were identified as the most important barriers to international scientific cooperation from the perspective of international managers of public universities and experts in the field.

    Conclusion

    One of the reasons that international scientific cooperation in higher education in the country has not been done properly is the lack of sufficient attention of policy makers and decision makers in higher education to the deterrents in this area. Therefore, the findings of this study can be used in higher education policies in order to expand international scientific cooperation in higher education.

    Keywords: Higher education, international, scientific cooperation, qualitative research