فهرست مطالب

جغرافیای طبیعی - پیاپی 49 (پاییز 1399)

فصلنامه جغرافیای طبیعی
پیاپی 49 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کامران اسماعیلی، امیر گندمکار*، مرتضی خداقلی صفحات 1-22

    پژوهش حاضر با هدف بررسی روند سری های دمایی سواحل جنوبی ایران و ارتباط آن با الگوهای پیوند از دور انجام شد. در این راستا از آمار دمای حداقل و حداکثر ماهانه ایستگاه های ساحلی خلیج فارس طی دوره آماری 2019-1988 و آمار الگوهای پیوند از دور طی همان دوره استفاده شد. سنجش همگنی و بهتجاری داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکور و اندرسون دارلینگ و روند آنها با آزمون های t و من-کندال بررسی شد. در ادامه ارتباط سنجی آنها با الگوهای پیوند از دور توسط آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره مشخص گردید. نتایج نشان داد به غیر از دمای حداقل ابوموسی و دمای حداکثر بوشهر که در اکثر ماه ها بدون روند بوده اند در سایر ماه ها و ایستگاه ها روند افزایشی غالب بوده است. دمای حداکثر ماه مارس و دمای حداقل ماه ژولای، در تمام ایستگاه ها روند افزایشی داشته است. در مجموع دمای حداقل نسبت به دمای حداکثر روند افزایشی بیشتری را نشان می دهد. نتایج ارتباط بین الگوهای پیوند از دور و سری های دمایی حاکی از همبستگی مستقیم و معنادار در دو سطح 95 و 99 درصد و تاثیر زیاد الگوهای WHWP و AMO بر سری های دمایی مورد مطالعه می باشد. به عبارت دیگر الگوهای واقع در اطلس شمالی و آرام حاره ای بیشترین اثرگذاری را بر روی دمای حداقل و حداکثر سواحل جنوبی ایران دارند.

    کلیدواژگان: الگوهای پیوند از دور، دما، روند، سواحل جنوبی ایران
  • بهمن نقره علیزاده درویی، مهرداد قدس خواه دریایی*، ابوذر حیدری صفری کوچی صفحات 23-34

    پژوهش حاضر با هدف برآورد سطح تخریب جنگل های شهرستان آستارا در طول یک دوره 24 ساله و اولویت بندی عوامل موثر بر تخریب جنگل های منطقه انجام شد. به این منظور نقشه پوشش منطقه ای 27 هزار هکتاری مربوط به سال های 1366 و 1390 با استفاده از تصاویر سنجنده TM ماهواره لندست 8 تهیه و مورد مقایسه قرار گرفت. در این پژوهش تعداد 100 نمونه تعلیمی برای دو کلاسه جنگل و غیر جنگل استفاده و طبقه بندی تصاویر به روش حداکثر احتمال به انجام رسید. نقشه عوامل فیزیوگرافی شیب، جهت، ارتفاع و عوامل عوامل انسانی، فاصله از جاده و مناطق مسکونی نیز با استفاده از نقشه مدل ارتفاعی رقومی (DEM) و نقشه عوارض مربوطه به دست آمد. نقشه های موجود با یکدیگر تطبیق و نقشه پهنه بندی خطر تخریب منطقه در محیط GIS حاصل و در نهایت بین سطوح تخریب و عوامل موثر در تخریب همبستگی گرفته شد. نتایج این پژوهش نشان داد که سطح جنگل های منطقه مورد مطالعه در طول 24 سال به میزان 5,744 هکتار کاهش یافته است. از بین عوامل بررسی شده فاصله از مناطق مسکونی (71/0r=) و جاده (57/0r=) بیشترین همبستگی را با سطح تخریب نشان دادند. عوامل جهت و ارتفاع از سطح دریا ارتباط معنی داری با تخریب نشان ندادند ولی عامل شیب تاثیر متوسطی بر تخریب نشان داد. در نتیجه عوامل انسانی به عنوان عوامل اصلی تخریب جنگل های منطقه شناسایی شدند. بنابراین، احیاء و حفاظت از جنگل های منطقه می بایست با اولویت کنترل مناطق انسان ساخت یاد شده انجام شود.

    کلیدواژگان: تخریب، سنجنده TM، سیستم اطلاعات جغرافیایی
  • احمد علیزاده*، ایمان بابائیان، حمید نوری، محمدعلی نجاتیان صفحات 35-54

    مطالعه با هدف ارزیابی پتانسیل تاثیرات تغییر اقلیم بر مراحل فنولوژی و عملکرد انگور صورت گرفته است. ابتدا مقادیر روزانه دما (حداقل ، حداکثر) و بارش روزانه براساس مدلHADCM3 در دوره پایه و آینده براساس سناریوهای واداشت تابشRCP8.5, RCP4.5 برای اقلیم آتی دوره (2020-2050) استخراج و با روش عامل تغییر3، ریزمقیاس شده است. سپس از داده های ایستگاه و خروجی های ریزمقیاس نمایی و به کارگرفتن شبکه عصبی پویا مراحل فنولوژی و پرسپترون عملکرد در نرم افزاز مطلب A 2018 شبیه سازی شدند. خروجی مدل اقلیمی افزایش دما و کاهش بارندگی درآینده را نشان می‏دهد. افزایش دمای حداکثر در RCP4.5 وRCP8.5 به ترتیب 7/2 و2/3 درجه سانتی گراد و در دمای حداقل به ترتیب8/1 و 9/2 درجه سانتی گراد برآورد گردیده است. نتایج نشان دادند که بارش سالانه در سناریوهای RCP4.5 و RCP8.5.به ترتیب 30 و 49 درصد نسبت به دوره پایه کاهش خواهد یافت. مراحل فنولوژی شامل شکفتن جوانه ها تا رسیدن میوه تحت هر دو سناریو و در کلیه مراحل فنولوژی در دوره آینده نسبت به دوره پایه در زمان جلوتری تکمیل خواهند شد، به طوری که RCP4.5 15 روز وRCP8.5 تا 24 روز جلوتر رخ خواهند داد. شبیه سازی عملکرد انگور تحت سناریوی RCP4.5وRCP8.5 به ترتیب حداقل عملکرد 04/2 ، 7/2 حداکثر عملکرد 3/2 ،3 و میانگین عملکرد 54/0، 86/0 تن در هکتار کاهش خواهند یافت. نتایج نشان می دهد با تغییر در زمان رخ داد طول دوره رشد موجب تغییر در کلیه مراحل فنولوژی و همچنین کاهش عملکرد انگور در آینده در منطقه قرار خواهند گرفت.

    کلیدواژگان: Hadcm3، انگور، عملکرد، فنولوژی، گلمکان
  • داریوش سپاده*، برومند صلاحی، بهلول علیجانی، بتول زینالی صفحات 55-66

    چکیده در این پژوهش، به شناسایی رفتار فصلی رودباد قطبی، بر مبنای فصل سرد (پاییز و زمستان) برروی کشور ایران پرداخته شده است. تحلیل کلی روند رودباد براساس آنچه در قسمت روش ها ذکر شده است به منظور یافتن الگوهای رفتاری رودباد در محیط نرم افزاری GRADS صورت گرفت. نتایج تحلیل بیان کننده وجود دو هسته متوسط اصلی، یک هسته برفراز اروپا و هسته گسترده تر بر روی شمال آفریقا و عربستان است. فراوانی وقوع هسته روی اروپا بیش از هسته شمال آفریقا بوده بطوریکه در پاییز فراوانی وقوع هسته شمال آفریقا حدود 30 درصد کمتر از اروپا و در زمستان فراوانی هر دو هسته مشابه بوده است. هسته رودباد قطبی دردو فصل مذکور، به طور تقریبی در عرض 35 درجه شمالی مستقر بوده است. با توجه به اطلاعات حاصل از نقشه های متوسط سرعت در فصل پاییز و زمستان، به نظر می رسد تغییر سرعت نسبت به قبل بیشتر بوده است.

    کلیدواژگان: جت استریم، سینوپتیک، چرخندگی، هسته رودباد
  • مریم ایلانلو*، مصطفی قنواتی، صادق بشارتی فرد صفحات 67-84

    هدف از احداث شبکه های جمع آوری آب های سطحی فراهم آوردن امکان ایمن سازی شهر در مقابل حوادث غیرمترقبه (سیل) و بهبود بهداشت شهری و... است. در طی بارندگی ها سال های اخیر در بندر ماهشهر به دلیل نبود کانال ها و حتی جوی های انتقال روان آب های سطحی بیشتر معابر و خیابان ها دچار آبگرفتگی شدیدی شدند که خسارات عمده ای به زیرساخت ها منطقه وارد شده است. هدف این پژوهش مدیریت و دفع رواناب ها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی در بندر ماهشهر باشد. بدین منظور با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی در ابتدا لایه های رقومی منطقه شامل ارتفاع، شیب، جهت شیب و شبکه زهکشی شهر تهیه گردید. سپس با استفاده از روش منطق فازی فضاهای دارای پتانسیل تجمع رواناب در منطقه مورد شناسایی قرار گرفتند. یافته های تحقیق بیانگر این می باشند که تمرکز این فضاها در شرق، مرکز و شمال شرق و جنوب شرق منطقه می باشد. سپس با استفاده از تکنیک RiverTools و با توجه به نقشه شبکه زهکشی شهر، بهترین مسیرها برای احداث کانال های پشنهادی تهیه گردید. این کانال ها شامل کانال های فرعی، کانال های اصلی درجه دو و کانال های اصلی درجه دو می باشند.

    کلیدواژگان: رواناب، آبگرفتگی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، بندر ماهشهر
  • مرضیه موغلی* صفحات 85-107

    یکی از رروش های مطالعهپایش و پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص های هواشناسی و تکنیک های سنجش از راه دور می باشد. به منظور تعیین تاثیر خشکسالی ها بر تغییرات پوشش گیاهی ابتدا شدت های خشکسالی با استفاده از شاخص های خشکسالی SPI سالانه توسط داده های بارندگی ایستگاه های هواشناسی تعیین شد . در این تحقیق شاخص خشک سالی SPI در دوره های کوتاه مدت یک و سه ماهه و دوره سالانه برای سه ایستگاه شیراز ، اقلید و درودزن بررسی شد که با توجه به نتایج حاصل شده از محاسبات در تمامی ایستگاه های موجود در سالهای 2001 ، 2003 ، 2005 ، 2007 و 2013 خشک سالی از ضعیف تا شدید رخ داده است همچنین در سالهای 2009 و 2014 دوره ترسال در منطقه اتفاق افتاده است . در ابتدا، شاخص(SPI) برای سه ایستگاه هواشناسی طی سالهای 2015 - 2001 محاسبه گردید و در مرحله بعد بر اساس تصاویر گرفته شده از MODIS در ماه های اکتبر ، اگوست ، سپتامبر شاخص نرمال شده اختلاف پوشش گیاهی NDVI محاسبه شد سپس همبستگس بین شاخص های هواشناسی و پوشش گیاهی در طی دوره آماری برای سال های خشک و تر گرفته شد با دقت به نتایج آماری شاخصNDVI به تغییرات خشکسالی و اقلیمی بیشترین همبستگی را در ایستگاه درودزن داشته است.

    کلیدواژگان: خشکسالی، تصاویر MODIS، شاخص (SPI)، درودزن
  • اعظم تاجیک، آزاده اربابی سبزواری* صفحات 109-124

    تحقیق حاضر با هدف بررسی فراوانی رخدادهای فرین دمایی ایران و شناسایی تغییرات مکانی و زمانی آن ها انجام شده است. داده های مورد استفاده شامل داده های روزانه حداقل دما و حداکثر دما روزانه طی دوره 2017-1985 برای 77 ایستگاه سینوپتیک ایران است. برای محاسبه شاخص های فرین دمایی ایران از 16 شاخص توصیه شده توسط گروه کارشناسی CCL/CLIVAR استفاده شد. محاسبه شاخص ها در محیط نرم افزار R و با استفاده از نرم افزار جانبی RclimDex انجام شد. نتایج محاسبه شاخص های فرین گرم و سرد نشان داد که در حالت کلی فراوانی رخداد و تغییرات مکانی فرین های دمایی ایران تابع موقعیت جغرافیایی، شرایط توپوگرافی و محیطی نقاط مختلف کشور ایران است؛ چراکه به جزء سواحل شمالی، در مناطق با ارتفاعات زیاد و عرض جغرافیایی بالا فراوانی شاخص های حدی سرد از بیشینه مقدار و شاخص های فرین گرم از کمینه مقدار و در مناطق پست و کم ارتفاع جنوبی با عرض جغرافیایی پایین شاخص های گرم از بیشینه رخداد و شاخص های فرین سرد از کمینه رخداد برخوردارند. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که طی دوره 2017-1985 شاخص های فرین گرم نسبت به شاخص های فرین سرد از فراوانی رخداد و گستردگی مکانی بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر این شاخص های فرین گرم تداوم زمانی بیشتری نیز دارند و به همین دلیل فراوانی رخداد شاخص WSDI در سطح کشور تا 10 دوره می رسد درحالی که فراوانی شاخص CSDI حداکثر به شش دوره می رسد. این نتایج بیانگر گرم تر شدن شرایط دمایی ایران و افزایش رخدادهای گرمایی بیشتر طی دوره مورد مطالعه است که می تواند در آینده نیز ادامه پیدا کند.

    کلیدواژگان: حداقل دمای ماهانه، حداکثر دمای ماهانه، شاخص های فرین دمایی، ایران
  • لیلا ابراهیمی* صفحات 125-143

    اولین گام مهم و اساسی در ارزیابی خطر حرکات دامنه ای تهیه نقشه های خطر وقوع حرکات دامنه ای است، این نقشه ها به عنوان یک محصول نهایی است که می تواند برای برنامه ریزی کاربری اراضی مفید واقع شود. هدف از این پژوهش اولویت بندی عوامل موثر در وقوع حرکات دامنه ای و پهنه بندی خطر وقوع آن با استفاده از الگوریتم نوین جنگل تصادفی در نقشه توپوگرافی 1:50000 لشکرک در قسمت شمالی سد لتیان می باشد. با توجه به ویژگی های هیدرولوژیکی، توپوگرافی، زمین شناسی، ژیومورفولوژیکی و اقلیمی منطقه مهمترین عوامل موثر در وقوع حرکات دامنه ای 9 شاخص فاصله از جاده،گسل، رودخانه، لیتولوژی، میزان بارش، ارتفاع، شیب، جهت شیب و کاربری اراضی به عنوان مهم ترین عوامل موثر در وقوع این نوع حرکات در منطقه مد نظر قرار گرفت.نتایج تحقیق نشان می دهد سه عامل فاصله از گسل، جاده و میزان شیب به ترتیب جزء سه عامل مهم در وقوع حرکات دامنه ای در منطقه مورد مطالعه می باشد. به منظور ارزیابی مدل تهیه شده، از منحنی تشخیص عملکرد نسبی استفاده گردید. براساس نتایج منحنی راک، مقدار سطح زیر منحنی در نقاط آموزشی برابر با 826/0 و در نقاط ارزیابی برابر با 839/0 درصد برآورد گردیده است. که شکل شماره 9 ارزیابی خیلی خوب الگوریتم جنگل تصادفی در پهنه بندی خطر وقوع حرکات دامنه ای با استفاده از این مدل است.

    کلیدواژگان: حرکات دامنه ای، الگوریتم جنگل تصادفی، منحنی راک
|
  • Kamran Esmaili, Amir Gandomkar *, Morteza Khodagholi Pages 1-22

    The aim of this study was to investigate temperature series trend in the southern coasts of Iran and its relationship with telecconections patterns. In this regard, the minimum and maximum monthly temperature statistics of the Persian Gulf coastal stations during the period 2019-1988 and the statistics of telecconections patterns during the same period were used. Homogeneity and commercialization of data were assessed using Chi-square and Anderson Darling tests and their trend was assessed by t-test and I-Kendall tests. Then, their correlation with remote linking patterns was determined by Pearson correlation test and multivariate regression. The results showed that except for the minimum temperature of Abu Musa and the maximum temperature of Bushehr, which were without trend in most months, there was an increasing trend in other months and stations. The maximum temperature in March and the minimum temperature in July have increased in all stations. In general, the minimum temperature shows a higher upward trend than the maximum temperature. The results of the relationship between tleconnection patterns and temperature series indicate a direct and significant correlation at both 95 and 99% levels and the high impact of WHWP and AMO patterns on the studied temperature series. In other words, the patterns located in the North Atlantic and the tropics have the greatest effect on the minimum and maximum temperatures of the southern coasts of Iran.

    Keywords: Teleconnection, temperature, Trend, South Iranian coasts
  • Bahman Noghreh Alizadeh Deravi, Mehrdad Ghodskhah Daryaee *, Abouzar Heidari Safari Kouchi Pages 23-34

    The purpose of this study was to estimate the level of deforestation in Astara county over a 24 year period and to prioritize the effective factors on deforestation in the area. For this purpose, the forest cover map of the study area for the years 1987 and 2011 was prepared and compared using Landsat 8 satellite TM images. In this study, 100 training samples for two classes of forest and non-forest were used and the images were classified according to the maximum probability method. The physiographic factors map of slope, direction, elevation and human factors of distance from road and distance from residential areas were also obtained using digital elevation model (DEM) and related objects map. Existing maps were matched and zoning map of destruction risk of the area prepared in GIS environment and finally correlation between levels of destruction and factors affecting the destruction were taken. The results showed that the forest area of the study area decreased over the 5744 hectares during 24 years. Distance from residential areas and distance from the roads were had the most correlation with the level of destruction. The direction and altitude factors had no significant relationship with degradation but slope had a moderate effect on degradation. As a result, human factors were identified as the main causes of deforestation in the region. Therefore, the restoration and protection of forests in the region should be prioritized through the control of human-made areas.

    Keywords: Destruction, TM Sensor, Geographic Information System
  • Ahmad Alizadeh *, Iman Babayan, Hamid Noori, Mohammad Ali Najatian Pages 35-54

    This study aimed to evaluate the potential effects of climate change on the phenological statges and yield of grape. First, the daily values of temperature (minimum, maximum) and precipitation based on HADCM3 model in the past and future periods based on the scenarios of RCP8.5, RCP4.5 for the future period of (2020-2050) has been downscaled using change factor method. Then, phenological stages and yield were analyzed using MATLAB2019 software using the observation data and downscaled output of the model based on the dynamic neural network.. Climate model output shows increasing of temperatures and decreasing of rainfall in the future periods when comparing to the baseline.The maximum RCP4.5 and RCP8.5 temperatures were increased by 2.7 and 3.2 °C, respectively, and at least RCP4.5, RCP8.5 increased by 1.8 and 2.9 °C, respectively. Results also showed that mean annual precipitation over the Golmakan station will be decreased by 34 and 49 percent under RCP4.5 and RCP8.5 scenarios. The phenological stages including bud flowering stage to fruit ripening under both scenarios will be completed at earlier time it is 15 days in RCP4.5 and 24 days in RCP8.5 in advance. Results showed that, grape yield under RCP4.5 and RCP8.5 will be decreased by 2.04 to 2.7 under RCP4.5 and 2.3 to 3 under RCP8.5 T/HK (as an average 0.54 to 0.86 T/HK). Results show that changing the date of growth period will change in all stages of phenology and reduce yield in the future.

    Keywords: Hadcm3, Grape, Phenology, Golmakan
  • Dareush Sepadeh *, - Bromand Salahi, Bohlool Alijani, Batool Zinali Pages 55-66

    Abstract In this research, the seasonal behavior of polar jet streem has been identified based on the cold season (autumn and winter) on Iran. General analysis of jet streem process based on what is mentioned in the methods section was done in order to find the behavior patterns of jet streem in GRADS software environment . The results of the analysis indicate the existence of two main medium nuclei, one above Europe and a wider nucleus over North Africa and Saudi Arabia. The prevalence of nuclei in Europe has been higher than in North Africa. In autumn, the incidence of North African nuclei was about 30% lower than in Europe, and in winter the frequency of both nuclei was similar. The core of the polar jet streem in the two seasons, is located approximately 35 degrees north latitude. According to the information obtained from the average speed maps in autumn and winter, it seems that the speed change has been more than before.

    Keywords: jet stream, Synoptic, Rotation, River Core
  • Maryam Ilanlou *, Mostafa Ghanavati, Sadegh Besharati Pages 67-84

    The purpose of constructing surface water collection networks is to provide the possibility of securing the city against unforeseen events (cessation) and improving urban health, etc. During the recent rains in Mahshahr port, most of the roads and streets were severely flooded due to the lack of canals and even streams. The purpose of this study is to manage and repel runoff using geographic information system in Mahshahr port. For this purpose, using the geographic information system, first the digital layers of the region including height, slope, slope direction and drainage network of the city were prepared. Then, using fuzzy logic method, spaces with runoff potential in the area were identified. The research findings indicate that the focus of these spaces is in the east, center and northeast and southeast of the region. Then, using the RiverTools technique and according to the map of the city's drainage network, the best routes were prepared for the construction of the proposed canals. These channels include sub-channels, main secondary channels and main secondary channels.

    Keywords: runoff, Flooding, Geographic Information System, Mahshahr port
  • Marzieh Mogholi * Pages 85-107

    One of the methods of studying drought and its destructive effects is drought monitoring and zoning using meteorological indicators and remote sensing techniques. In order to determine the effect of droughts on vegetation changes, drought intensities were determined using annual SPI drought indices by rainfall data of meteorological stations. In this research, SPI drought index was investigated in short and one-month periods and the annual period for three stations which according to the results of the calculation of meteorological drought indicators in general in all stations in The 2001, 2003, 2005, 2007, and 2013 droughts have occurred from weak to severe, and also occurred in 2009 and 2014 in the region of Tarsal. Initially, the standard rainfall index (SPI) was calculated for three meteorological stations in Shiraz, Eghlid and Dorogozan during the years 2015 to 2001, and then, based on images taken from MODIS in October, August, September, the normalized vegetation difference index ( NDVI) and then the correlation between meteorological indices and vegetation was taken during the statistical period for dry and wet years. Accurately, the NDVI's statistical results have the highest correlation with drought and climatic variation with the Drooden Station, .

    Keywords: drought, MODIS images, Index (SPI), Drudzan
  • Azam Tajik, Azadeh Arbabi Sabzevari * Pages 109-124

    This study aims to investigate the spatial variation of extreme temperature events in Iran. The data used include daily minimum and maximum temperature of 77 Iranian synoptic stations for the period 1985–2017. To calculate the extreme temperature indices, 16 indices recommended by the CCL/CLIVAR Group were used. The indices were calculated by the RclimDex package of R software. The hot and cold indices showed that, in general, the frequency of occurrence and spatial variation of temperature in Iran depends on the geographical location, topography, and environmental conditions of different parts of Iran. Because, except for the northern coasts, in high altitudes and high latitudes, the abundance of cold indices exceeds the maximum and the extreme warm indices have the lowest values, and in lower altitudes and low latitudes the warm indices of the maximum event and the extreme indices Colds have minimal occurrence. Also, the results of this study showed that from 1985 to 2017, the high-temperature indices have a higher frequency and spatial variability than the cold-indices. Also, the warm extreme indexes are more elongated, which is why the frequency of occurrence of WSDI in Iran reaches up to 10 periods, while the frequency of the CSDI index reaches up to six periods. The results indicate that the temperature of Iran is warmer and increasing thermal events may continue in the future.

    Keywords: Minimum monthly temperature, maximum monthly temperature, extreme temperature indices, Iran
  • Leila Ebrahimi * Pages 125-143

    The first and most important step in assessing the risk of sloping movements is to prepare risk maps for the occurrence of sloping movements. These maps are a final product that can be useful for land use planning. The purpose of this study is to prioritize the factors affecting the occurrence of slope movements and zoning the risk of its occurrence using a new random forest algorithm in the topographic map of 1: 50,000 Lashkark in the northern part of Latian Dam. According to the hydrological, topographic, geological, geomorphological and climatic characteristics of the region, the most important factors influencing the occurrence of slope movements are 9 indices of distance from road, fault, river, lithology, rainfall, altitude, slope, slope direction and land use as the most important. Factors affecting the occurrence of this type of movement in the region were considered. The results show that the three factors of distance from the fault, road and slope are three important factors in the occurrence of amplitude movements in the study area, respectively. In order to evaluate the prepared model, the relative performance detection curve was used. Based on the results of the rock curve, the value of the area under the curve in educational points is equal to 0.826 and in evaluation points is equal to 0.839 percent. Figure 9 is a very good evaluation of the stochastic forest algorithm in zoning the risk of slope movements using this model.

    Keywords: Slope Movements, Random forest algorithm, Rock curve