فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1400)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده فاطمه موسوی*، علی اکبر عجم صفحات 1-11
    هدف اصلی این پژوهش تعیین رابطه ی مسئولیت پذیری با فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان دوره ی دوم مقطع متوسطه شهرستان تربت حیدریه است. برای دستیابی به اهداف پژوهش از روش تحقیق همبستگی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره ی دوم مقطع متوسطه در مدارس دولتی شهرستان تربت حیدریه در سال تحصیلی 99-1398 بود که حدود 550 نفر بودند. از میان جامعه آماری، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای و براساس جدول کرجسی و مورگان نمونه ای به حجم 226 نفر انتخاب شدند، نمونه مورد نظر به دو پرسشنامه پرسشنامه مسئولیت پذیری کالیفرنیا (سینها و سینگ، 1993) و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی مسلش (2002) پاسخ داده و سرانجام به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شد. به منظور توصیف داده های این پژوهش از شاخص های آمار توصیفی (مانند میانگین و واریانس) و نیز از شاخص های آمار استنباطی روش رگرسیون چندگانه با مدل گام به گام و آنالیز واریانس استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار spss-21 تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین مسئولیت پذیری با فرسودگی تحصیلی در سطح اطمینان 95 درصد رابطه معنی داری وجود ندارد. مسئولیت پذیری دانش آموزان به لحاظ پایه تحصیلی تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین یافته ها بیانگر این است که بین فرسودگی تحصیلی دانش آموزان به لحاظ پایه تحصیلی تفاوت معناداری وجود ندارد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که فرسودگی تحصیلی بسیار گسترده است و صرفا منوط به مسئولیت پذیری نمی شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، مسئولیت پذیری، دانش آموزان
  • زهرا البرزی*، پریناز بنیسی، سعیده زمردی صفحات 12-19

     هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر تعهد و پذیرش بر مسئولیت پذیری و شادکامی دانشجویان علم و صنعت بود. پژوهش حاضر، از جمله طرح های نیمه آزمایشی، به صورت پیش آزمون - پس آزمون بود و جامعه آماری در این پژوهش، شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه علم و صنعت تهران بود که تعداد نمونه برابر با سی نفر و به طور تصادفی در دو گروه پانزده نفره آزمایش و کنترل گزینش انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق از دو پرسشنامه استاندارد مقیاس مسئولیت پذیری روانشناختی کالیفرنیا ، شادکامی آکسفورد و جلسات درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد استفاده شده است. داده های این پژوهش در دو بخش توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در بررسی توصیفی، شاخص های آماری توصیفی یعنی محاسبه فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد برای هر دو گروه (گروه زمایش و کنترل) انجام گرفت که در قسمت آمار استنباطی نیز از تحلیل کوواریانس آنکوا استفاده شد و همچنین برای تسریع در نتایج حاصله از نرم افزار spss-21 استفاده شد.نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر تعهد و پذیرش بر مسئولیت پذیری و شادکامی دانشجویان علم و صنعت اثربخش است. که با توجه به شدت اثر، آموزش مبتنی بر تعهد و پذیرش بر مسئولیت پذیری دانشجویان تاثیر بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر تعهد و پذیرش، مسئولیت پذیری، شادکامی
  • حسین محی الدین شیخ الاسلامی* صفحات 20-25
    هدف

    پژوهش حاضر، بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی (برون گرایی، وظیفه گرایی) و هوش هیجانی با سلامت روانی در دانشجویان دانشگاه آزاد بود.

    روش

    بدین منظور 360 دانشجو داوطلب واجد شرایط، وارد پژوهش شدند و به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و اطلاعات آنها با اجرای پرسشنامه دموگرافیک، ویژگی های شخصیت مایرز- بریگز، هوش هیجان بار آن (1980) و سلامت روان گلدنبرگ (1979) جمع آوری شد. و تجزیه و تحلیل داده با نرم افزار spss نسخه 24 و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان با سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین ابعاد برون گرایی و وظیفه گرایی شخصیت و هوش هیجانی با سلامت روانی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. و همچنین برون گرایی 29%، وظیفه شناسی 31/0% و هوش هیجانی 47% واریانس مربوط به سلامت روان را در سطح معناداری تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    متغیر برون گرایی و وظیفه شناسی و هوش هیجانی قادر به پیش بینی سلامت روانی هستند.

    کلیدواژگان: سلامت روانی، ویژگی های شخصیت، هوش هیجانی
  • سیده فاطمه جلادتی*، مهلا بهرامی، زینب حجت انصاری، مهدیه شوشتری رضوانی صفحات 26-31
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه استرس شغلی با نماز خواندن دانشجویان پرستاری شهر تهران در سال 1399 به انجام رسید.

    روش

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه اماری 123 نفر از دانشجویان پرستاری بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استرس شغلی شوکلا و سریواستاوا (2016) و پرسشنامه خودسنجی التزام عملی به اعتقادات مذهبی نوید (1389) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین نماز خواندن و استرس شغلی رابطه معنی دار وجود دارد. و نماز خواندن باعث کاهش استرس شغلی می شود. نتایج رگرسیونی هم نشان داد که نماز خواندن به میزان 30 درصد می تواند استرس شغلی را پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    بر این اساس می توان چنین نتیجه گیری کرد که از طریق تقویت نماز خواندن و برنامه های موثر در گرایش افراد به نماز خواند می توان استرس شغلی پرستاران را کاهش داد.

    کلیدواژگان: نماز خواندن، استرس شغلی، پرستاری
  • زینب گلزاری* صفحات 32-39

    هدف از این مطالعه، بهینه سازی مصرف مواد با معرفی نسل جدید کتابهای دانشگاهی است. به این منظور کتاب های دانشگاهی با فناوری مبتنی بر وب تلفیق شدند. رسانه های آموزشی شامل متن، صوت، فیلم و انیمیشن با کمک کدهای دسترسی سریع طراحی و به متن اصلی کتاب اضافه شدند. در باز طراحی کتاب آموزشی در قالب نسل جدید کتابهای دانشگاهی 300 صفحه از محتوای چاپی کتاب کاسته و در قالب چند رسانه های مبتنی بر وب در اختیار دانشجویان قرار گرفت. کد های دسترسی سریع با استفاده از دستگاه تلفن هوشمند قابل استفاده دانشجویان بودند. این مطالعه در نیم سال دوم تحصیلی98-97 با نمونه آماری 57 دانشجو صورت گرفت. در این پژوهش دانشجویان محتوای آموزشی را با استفاده از نسل جدید کتابهای دانشگاهی دریافت کردند. نتایج پژوهش نشان داد نسل جدید کتاب های دانشگاهی در نمونه مورد مطالعه، موجب کاهش مصرف 8553 برگ کاغذ، معادل 77/42 کیلوگرم می گردد که این رقم معادل نجات جان بیش از یک درخت و کاهش مصرف 1670 لیتر آب است. بنابراین با توجه به تعداد متقاضیان، اهمیت کیفیت آموزش تحصیلات تکمیلی و همچنین نتایج مثبت استفاده از فناوری در یادگیری، معرفی و گسترش استفاده از نسل جدید کتاب های دانشگاهی، می تواند نقش موثری در بهینه سازی مصرف مواد و انرژی داشته باشد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی مصرف مواد، کدهای دسترسی سریع، محتوای آموزشی، آموزش عالی، کتاب دانشگاهی
  • مهدیه شوشتری رضوانی*، سیده فاطمه جلادتی، زینب حجت انصاری، مهلا بهرامی صفحات 40-45
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای مثبت اندیشی بر سلامت روان دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه مدارس منطقه 4 شهر تهران صورت گرفته است. نوع پژوهش، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه این پژوهش را همه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه مدارس آموزش و پرورش منطقه 4 شهر تهران تشکیل داده اند. از این جامعه یک مدرسه به روش نمونه گیری در دسترس و دو کلاس متوسطه با روش تصادفی انتخاب شده است. به منظور سنجش سلامت روان، پرسشنامه گلدبرگ (1998) استفاده شد. برای اجرای پژوهش نخست از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شده، سپس 10 جلسه 90 دقیقه ای مثبت اندیشی برای گروه آزمایش ارایه شده است اما برای گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای صورت نگرفته است. پس از پایان آموزش از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. به این ترتیب داده های موردنیاز پژوهش گرد آوری شدند و با آزمون کوورایانس مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان دادند که میانگین سلامت روان گروه آزمایش در پیش آزمون 50 بود، اما در پس آزمون 44 بود. همچنین تحلیل استنباطی با 99 درصد اطمینان، اثربخشی آموزش را بر سلامت روان تایید کرد. بنابراین نتیجه گیری می شود که آموزش مهارتهای مثبت اندیشی، سلامت روان دانش آموزان رابه طور معنا دار بهبود می بخشد (05/0
    کلیدواژگان: مثبت اندیشی، سلامت روان، دانش آموزان
  • مهری مرادی*، پریناز بنیسی، سعیده زمردی صفحات 46-59
    در این پژوهش به بررسی اثربخشی آموزش شناختی رفتاری بر سلامت معنوی و تابآوری زنان خانهدار بویین و میاندشت پرداخته شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مراجعه کننده به کانون فرهنگی تربیتی ولیعصر شهرستان بویین و میاندشت بود که از میان آنها، به روش نمونه گیری دردسترس در پیش تست، 30 نفر که دارای ملاک های ورود و خروج بودند، نمونه آماری را تشکیل دادند. این 30 نفر به طور تصادفی در 2 گروه 15 نفره آزمایش و کنترل گزینش شد که گروه آزمایش، آموزش شناختی رفتاری گروهی را دریافت کردند وگروه دیگر گروه کنترل بود که در لیست انتظار قرار داشت. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده هااز تحلیل کوواریانس و برای تسریع در نتایج حاصله از نرم افزار SPSS22 استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش شناختی رفتاری به طور معناداری باعث افزایش تاب آوری و سلامت معنوی زنان خانهدار میشود. به عبارت بهتر زنان خانهدار با شرکت در جلسات آموزش شناختی رفتاری توانستند تابآوری و سلامت معنوی خود را افزایش دهند.لذا آموزش شناختی رفتاری می تواند روشی موثر جهت کاهش مشکلات روان شناختی زنان باشد.
    کلیدواژگان: آموز ش شناختی رفتاری، تابآوری، سلامت معنوی
  • مجید حقوردی، آمنه مالمیر*، فرشاد قاسمخانی صفحات 60-75
    پژوهش حاضر با هدف « میزان درگیری فعال دانش آموزان پایه ششم ابتدایی با محتوای کتاب مطالعات اجتماعی و ریاضی از دیدگاه معلمان شهرستان تفرش»، صورت گرفت. روش این پژوهش تکنیک تحلیل محتوا بر اساس ضریب درگیری دانش آموزان در سه مولفه متن، پرسش و تصاویر بود. جامعه آماری این پژوهش کتاب های مطالعات اجتماعی و ریاضی پایه ششم ابتدایی بود که کلیه متون،پرسش ها و تصاویر در هر دو کتاب مورد تحلیل محتوا قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان درگیری فعال در متن کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم 35/1، پرسش ها، 13/1 و تصاویر 69/0 بود. همچنین این نتایج در کتاب ریاضی پایه ششم، به ترتیب 73/0، 74/4 و 44/1 بود که می توان گفت کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم به شیوه فعال از همه جهات تدوین شده است. متن و تصویر کتاب ریاضی نیز فعال است ولی پرسش های کتاب ریاضی پایه ششم بیش از اندازه فعال است و نارضایتی و خستگی دانش آموزان را به همراه خواهد آورد.
    کلیدواژگان: درگیری فعال، تحلیل محتوا، کتاب مطالعات اجتماعی و ریاضی
  • فرشته هدایتی* صفحات 76-84
    مطابق تیوری طبقه بندی نسل ها، بر اساس شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متولدین دوره های تاریخی معینی، یک نسل را تشکیل می دهند که تا حدودی می توان گفت از نگرش ها و تجربیات مشابهی برخوردارند. در این طبقه بندی به ترتیب می توان به نسل از یاد رفته ؛ نسل بین دو جنگ ؛ نسل بزرگان ؛ نسل خاموش ؛ نسل انفجار جمعیت ؛ نسل X ؛ نسل Y ؛ نسل Z و نسل آلفا اشاره نمود. تفاوت ما بین نسل ها در کلاس درس اولویت های مختلفی را به وجود می آورد و توقعات متفاوتی را طلب می کند. با توجه به تنوع نسلی، امروزه ما باید فراتر از راهی که هر یک از ما شخصا آموزش دیده بودیم حرکت کنیم و طیف کاملی از تفاوت های نسلی را در کلاسهای آموزشی امروز جای دهیم. حضور حداکثری نسل z در سیستم های آموزشی، نیازمند یادگیری مهارت ها و فناوری هایی است که بتواند آنها را برای موفقیت در جهان آماده کند . بر این اساس در این مقاله ابتدا معرفی مختصری از طبقه بندی نسل ها داشته و سپس با معرفی نسل زد ، به ارایه مدل های طراحی کلاس های درسی پرداخته است. محیط های یادگیری مثبتی که احساس خوب بودن را منتقل کند و رویدادهای یادگیری را گسترش دهد. این مقاله از نوع توصیفی بوده و در آن برای جمع آوری اطلاعات از منابع و سایت ها و متون معتبر مرتبط استفاده شده است.
    کلیدواژگان: نسل z، یادگیری، طراحی کلاس
  • سحر عوض پور مشیری* صفحات 85-91

    هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه بین بین بازیهای رایانهای وهوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان متوسطه شهرکرمان است. این تحقیق از لحاظ هدف جز تحقیقات کاربردی و از نظر روش، تحقیق توصیفی به شیوه همبستگی است. جامعه ی آماری این تحقیق شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول ناحیه 1شهرکرمان به تعداد 2061 نفراستکه از طریق جدول مورگان نمونه ای به حجم 324 نفر انتخاب شد .ابزار جمع آوری داده ها شامل دو پرسشنامه11سوالی بازی های رایانه ای با پایایی 01و پرسشنامه 31سوالی هوش هیجانی با پایایی 0817 وهمچنین نمرات نهایی پایان سال تحصیلی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی (جدول و نمودار آماری) و آماره های استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) ، استفاده شده است.نتایج پژوهش حاکی از این است که بین بازی های رایانه ای وپیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مستقیم ولی معکوس برقرار است به طوری که با افزایش انجام بازیهای رایانه ای پیشرفت تحصیلی کاهش می یابد.همچنین نتایج نشان داد بین هوش هیجانی ومولفه های آن با پیشرفت تحصیلی رابطه ای مثبت ومعناداری برقرار است.بنابراین با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد میگردد که، والدین ومسیولین مدارس زمینه های افزایش هوش هیجانی را برای دانش آموزان تقویت وشرایطی را فراهم نمایند تا بازیهای نامناسب رایانه ای توسط فرزندان کاهش یابد.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، هوش هیجانی، وپیشرفت تحصیلی
|
  • Aliakbar Ajam Pages 1-11
    The main purpose of this study is to determine the relationship between responsibility and academic burnout in second grade high school students in Torbat-e Heydarieh. Solidarity research method was used to achieve research goals. The statistical population of the study included all female students in the second year of high school in public schools in Torbat-e Heydarieh in the academic year of 2009-2010, which was about 550 people. Among the statistical population, 226 people were selected using random sampling of multi-stage clusters based on Karajsi and Morgan table. (2002) and finally analyzed the information. In order to describe the data of this study, descriptive statistical indicators (such as mean and variance) were used as well as inferential statistical statistics of multiple regression method with step-by-step model and analysis of variance. Data were analyzed using SPSS-21 software. The results showed that there was no significant relationship between responsibility and academic burnout at the 95% confidence level.. There is no significant difference between students' responsibility in terms of academic level. The findings also show that there is no significant difference between students' academic burnout in terms of academic level. Based on the results of the present study, it can be concluded that academic burnout is very widespread and does not depend solely on responsibility
    Keywords: : academic burnout, Responsibility, Students
  • Zahra Alborzi *, Parenaz Banisi, Seaside Zomorrody Pages 12-19

     The purpose of this study was to investigate the effectiveness of commitment-based education and acceptance of responsibility and happiness of science and technology students. The present study, among other semi-experimental projects, was pre-experimental-post-experimental and the statistical population in this study included all female students of Tehran University of Science and Technology, whose number of samples was 30 and randomly tested in 2 groups of 15 people. Selection was selected. Data collection tools used in this study were two standard questionnaires of California Psychological Responsibility Scale, Oxford Happiness and Admission and Commitment Therapy. The data of this study were analyzed in two descriptive and inferential sections and in the descriptive study, descriptive statistical indicators such as frequency calculation, mean and standard deviation were performed for both groups (control and control group) in the inferential statistics section. ANCOVA analysis of covariance was also used and spss-21 software was used to accelerate the results. The results showed that commitment-based education and acceptance of responsibility and happiness of science and technology students is effective. Due to the severity of the effect, commitment-based education and acceptance have a greater impact on student responsibility.

    Keywords: Commitment, Acceptance Training, Accountability, Happiness
  • Hossein Mohiuddin Shaykh Al Islami * Pages 20-25
    Objective

    The present study was to investigate the relationship between personality traits (extraversion, conscientiousness) and emotional intelligence with mental health in Azad University students.

    Method

    For this purpose, 360 eligible students entered the study and were selected by convenience sampling and their information was administered by conducting a demographic questionnaire, Myers-Briggs personality traits, its emotional intelligence (1980) and Goldenberg (1979). ) it was gathered. Data analysis was performed with SPSS software version 24 and Pearson correlation coefficient and regression simultaneously with a significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that there is a negative and significant correlation between the dimensions of extraversion and conscientiousness of personality and emotional intelligence with mental health. Also, extroversion of 29%, conscientiousness of 0.31% and emotional intelligence of 47% explain the variance related to mental health at a significant level.

    Conclusion

    The variables of extraversion and conscientiousness and emotional intelligence are able to predict mental health.

    Keywords: mental health, personality traits, Emotional intelligence
  • Seyedeh Fatemeh Jaladati *, Mahla Bahrami, Zeynab Hojatansari, Mahdiyeh Shoshtarirezvani Pages 26-31
    Objective

    This study was conducted to investigate the relationship between job stress and prayer for nursing students in Tehran in 1399.

    Method

    The method of this research is descriptive-correlational. The statistical population was 123 nursing students who were selected by convenience sampling. The research instruments included the job stress questionnaire of Shokla and Srivastava (2016) and the self-assessment questionnaire of practical commitment to Navid religious beliefs (2010). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis using SPSS software version 23.

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between praying and job stress. Praying reduces job stress. Regression results also showed that praying by 30% can predict job stress.

    Conclusion

    Based on this, it can be concluded that by strengthening prayer and effective programs in people's tendency to pray, nurses' job stress can be reduced.

    Keywords: pray, Job Stress, Nursing
  • Zeinab Golzari * Pages 32-39

    The purpose of this study is to optimize substance use by introducing a new generation of academic books. To this end, academic textbooks were integrated with web-based technology. Educational media including text, audio, video and animation were designed with the help of quick access codes and added to the main text of the book. In the redesign of the textbook in the form of a new generation of academic books, 300 pages of printed content of the book were reduced and made available to students in the form of web-based multimedia. Quick access codes could be used by students using a smartphone. This study was conducted in the second half of the 98-97 academic year with a statistical sample of 57 students. In this study, students received educational content using a new generation of academic books. The results showed that the new generation of academic books in the study sample reduces the consumption of 8553 sheets of paper, equivalent to 42.77 kg, which is equivalent to saving the life of more than one tree and reducing the consumption of 1670 liters of water. Therefore, considering the number of applicants, the importance of the quality of graduate education as well as the positive results of using technology in learning, introducing and expanding the use of the new generation of academic books, can play an effective role in optimizing material and energy consumption.

    Keywords: Optimization of paper use, quick response codes, Educational Content, Higher education, Academic Books
  • Mahdiyeh Shoshtarirezvani *, Seyedeh Fatemeh Jaladati, Zeynab Hojatansari, Mahla Bahrami Pages 40-45
    The aim of this study was to determine the effectiveness of positive thinking skills training on the mental health of female high school students in District 4 of Tehran. The type of research is quasi-experimental with pre-test-post-test design with control group. The population of this study consists of all female students in the second year of high school in district 4 of Tehran. From this community, one school has been selected by available sampling method and two secondary classes have been selected by random method. Goldberg Questionnaire (1998) was used to assess mental health. To conduct the research, both groups were pre-tested, then 10 90-minute positive thinking sessions were presented for the experimental group, but no intervention was performed for the control group. After the training, post-test was taken from both groups. Thus, the required data were collected and analyzed by covariance test. The results showed that the mean mental health of the experimental group was 50 in the pre-test but 44 in the post-test. Inferential analysis also confirmed the effectiveness of education on mental health with 99% confidence. Therefore, it is concluded that teaching positive thinking skills significantly improves students' mental health (P
    Keywords: positive thinking, Mental HealthPositive Thinking, mental health, Students
  • Mehri Moradi *, Parenaz Banisi, Seaside Zomorrody Pages 46-59
    bstract:In this study, the effectiveness of cognitive-behavioral education on spiritual health and resilience of housewives in Buin and Miandasht was investigated. The statistical population of this study included all women referring to Vali Asr Educational and Cultural Center of Buin and Miandasht city. Among them, 30 people with entry and exit criteria were compiled using the available and purposeful sampling method and based on the scores of Connor and Davison (2003) and spiritual health (SWB) resilience questionnaires. The 30 were randomly assigned to two experimental and control groups of 15 subjects. The experimental group received group reality therapy and the control group was on the waiting list. Covariance analysis was also used to analyze the data and SPSS22 software was used to accelerate the results. The results showed that cognitive-behavioral training significantly increased the resilience and spiritual health of housewives. In other words, housewives were able to increase their resilience and spiritual health by attending cognitive-behavioral training sessions.
    Keywords: Cognitive Behavioral Education, Resilience, mental health
  • Majid Haghverdi, Ameneh Malmir *, Farshad Ghasemkhani Pages 60-75
    The Level of Active Involvement of Sixth Grade Elementary Students with the Content of the Book Social and Mathematical Studies from the Perspective of Teachers in Tafresh City.The present study was conducted with the aim of (the extent of active involvement of sixth grade elementary students with the content of the book Social and Mathematical Studies from the perspective of teachers in Tafresh city). The method of this research was Mojtawa analysis technique based on students' involvement coefficient in three components of text, questions and images. The statistical population of this study was the textbooks of social studies and mathematics in the sixth grade of elementary school in which all texts, questions and images in both books were analyzed. The results showed that the rate of active involvement in the text of the sixth grade social studies textbook was 1.35, the questions were 1.13 and the images were 0.69. Also, these results were 0.73, 4.74 and 1.44 in the sixth grade mathematics textbook, respectively, which can be said that the sixth grade social studies textbook has been actively compiled in all aspects. The text and image of the math textbook is also active, but the sixth grade math textbook questions are too active and will cause students dissatisfaction and boredom.
    Keywords: active conflict, content analysis, William Rumi technique
  • Fereshte Hedayati * Pages 76-84
    According to the theory of generation classification, based on the political, social and economic conditions, born in certain historical periods, They form a generation that can be said to have somewhat similar attitudes and experiences. In this classification, we can refer to the lost generation, interbellum generation, greatest Generation, silent Generation, baby boomers, generation X, generation Y, Gen Z and gen alpha. Our generational differences in the classroom create different priorities and different expectations. Due to the generational diversity, today we must move beyond the path that each of us was personally trained and let's put the full range of generational differences in today's educational classrooms. Maximum presence of z generation in educational systems, it requires learning the skills and technologies that can prepare them for success in the world. Accordingly, in this article first we had a summary introduction to the classification of generations then, with the introduction of Generation Z, we have presented the design models of classrooms. Positive learning environments that transfer a sense of well-being, Expand learning events. This article is descriptive and uses relevant sources, sites and relevant texts to collect information.
    Keywords: : Z Generation, Learning, Classroom Design
  • Sahar Avazpourmoshiri * Pages 85-91

    Investigating Relation betweencomputer gamesandEmotional Intelligence with Academic Achievement Secondary school students in the Kerman city.The purpose of this study is to investigate the relationship between computer games and emotional development with the academic progress of high school students in Kerman.In terms of purpose, this research is one of the applied researches and in terms of research method, it is descriptive in the way of correlation.The statistical population of this study includes all first grade high school students in District 1 of Kerman, 2069 people.A sample of 324 people was selected through Morgan's table.The data collection tools include two questionnaires of 18 computer game questions with a reliability of 09 and a questionnaire of 39 emotional intelligence questions with a reliability of 0.87 as well as final scores at the end of the school year.Descriptive statistics (table and statistical chart) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient) were used to analyze the data.The results indicate that there is a direct but inverse relationship between computer games and students' academic achievement, so that with increasing computer games, academic achievement decreases.The results also showed that there is a positive and significant relationship between emotional intelligence and its components with academic achievement.Therefore, according to the results of the research, it is suggested that parents and school officials strengthen the grounds for increasing emotional intelligence for students and provide conditions to reduce inappropriate computer games by children.

    Keywords: Computer Games, Emotional intelligence, academic achievement