فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال پانزدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • انه محمد غراوی صفحه 1

    مخازن پیش چاپ (Pre-print repositories) سرورها و بایگانی‌های هستند که حاوی مقالات داوری و چاپ نشده در مجلات علمی می‌باشند. بررسی سرقت ادبی (Plagiarism) درمورد نسخه‌های خطی در مخازن پیش از چاپ صورت می‌گیرد، اما فرآیند ویرایش انجام نمی‌شود. مخازن پیش چاپ متعددی در طی سال‌های اخیر پدید آمده است. چرا مخازن پیش چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند؟ برخی از محققان ممکن است احساس کنند که فرآیند داوری دانشگاهی سنتی، روندی طولانی و مشخص است که بعضی اوقات چندین ماه طول می‌کشدکه می‌تواند به‌طور بالقوه انتشار یافته‌های مهم تحقیقات (امسال به‌خصوص در مورد 19COVID) را به تاخیر بیاندازد. این مخازن پیش چاپ یک روش عالی برای محققان برای ارسال سریع یافته‌های خود و به‌دست آوردن بازخورد از سایر محققان در حوزه خود هستند در نتیجه الزامات مرور طولانی ژورنال را نادیده می‌گیرند. از آنجایی‌که می‌توانند یافته‌های خود را فورا برای جامعه علمی در دسترس قرار دهند بنابراین قبل از ارسال به مجلات درباره پیش‌نویس مقاله خود بازخورد دریافت می‌کنند. Medrxiv که med-archive تلفظ می‌گردد یک مخزن پیش چاپ و سرور اینترنتی است که مقالات چاپ نشده در حوزه علوم بهداشتی را پوشش می‌دهد. این مخزن حاوی مقالات کامل اما منتشر نشده در زمینه‌های پزشکی، تحقیقات بالینی و علوم بهداشتی می‌باشد. این مقالات هنوز تحت داوری همتا (Peer review) قرار نگرفته‌اند. سرور اشاره می‌کند که این وضعیت اولیه و نسخه‌های خطی نباید برای کاربرد بالینی در نظر گرفته شوند و یا برای گزارش‌دهی به‌عنوان اطلاعات موثق استفاده شوند. Medrxiv در سال 2019 با کمک موسسات زیر طراحی و راه‌اندازی گردید: Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL), BMJ (a medical publisher), Yale University در سال‌های اخیر موسسات و مجلات معتبر و متعددی از جمله BMJو نیز The JAMA Network که در حدود 30 مجله را پوشش می‌دهد از این سیستم استفاده می‌کنند و قبل از داوری و چاپ، مقالات را به شکل پیش چاپ نمایش می‌دهند. Medrxiv و سرور مشابه آن bioRxiv که حاوی مقالات بیولوژیکی است در سال 2019 و 2020 منابع اصلی انتشار تحقیقات درباره 19COVID بوده‌اند از فوریه سال 2020medRxiv در نمایه پابمد ایندکس می‌گردد (3-1).

  • بهناز بکائیان، مهران غلامین*، سید عباس طباطبایی یزدی، محمدناصر فرقانی صفحات 2-10
    مقدمه

    شیوع رو‌به افزایش و میزان بالای مرگ ناشی از سرطان پستان ضرورت شناخت ساز و کار مولکولی را به امری مهم مبدل ساخته است. از آنجا که درگیری غدد لنفاوی زیر بغل یک عامل پیش‌گویی‌کننده مهم محسوب می‌شود لذا شناسایی بیومارکرهای اختصاصی برای تشخیص زودهنگام درگیری غدد لنفاوی در بیماران مبتلا به سرطان پستان می‌تواند میزان پاسخ به درمان و در نهایت شانس بقا در بیماران را افزایش دهد.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه تعداد 54 غده لنفاوی نگهبان منفی بر اساس جواب پاتولوژی و 106 غده لنفاوی نگهبان با درگیری متاستاتیک از نمونه‌های پارافینه مورد بررسی قرار گرفت. مارکر سیتوکراتین19 (CK19) به‌عنوان نشانگر متاستاز در غدد لنفاوی استفاده شد و میزان بیان آن توسط تکنیک Real-time PCR)qPCR) و روش کمیت‌سنجی مطلق ارزیابی شد.

    نتایج

    با تحلیل نتایج به‌دست آمده از دو گروه بیماران دارای غدد لنفاوی مثبت و منفی مشخص شد که بیان سیتوکراتین19 در نمونه‌های مثبت نسبت‌به نمونه‌های منفی افزایش‌یافته است (005/0=P) همچنین سطح زیر منحنیROC (AUC) با 006/0=P معنی‌دار بود. با توجه بهCUT OFF 250، اختصاصیت و حساسیت به‌دست آمده برای سیتوکراتین19 به‌ترتیب 63% و 89% می‌باشد. نتایج به‌دست آمده نشان‌دهنده این است که مقادیر بالاتر سیتوکراتین19 با عمق تهاجم (T) بیشتر، درگیری گره لنفاوی نگهبان و مرحله بالاتر بیماری مرتبط است.

    نتیجه‌گیری:

     به‌منظور کاهش نتایج منفی کاذب سنجش همزمان سیتوکراتین19 در کنار روش‌های متداول تشخیصی حین عمل توصیه می‌شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، غدد لنفاوی نگهبان، سیتوکراتین 19
  • اختر قرغی، حبیب اصغرپور*، رضا رضایی شیرازی صفحات 11-18
    مقدمه

    آترواسکلروزیس یکی از مهم‌ترین علل مرگ در دنیا می‌باشد و یایسگی به‌دلیل کاهش فعالیت‌های تخمدان و ترشح استروژن، منجر به تجمع چربی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی می‌گردد. افزایش بیان ABCA1 و APO-A1 موجب کاهش بیماری‌های آترواسکلروزیس می‌گردد. مطالعه حاضر با هدف اثر هشت هفته تمرین هوازی و پودر دارچین بر بیان ABCA1 در سلول‌های PBMC و آپولیپوپروتیین‌های زنان یایسه انجام شد.

    مواد و روش‌ها: 

    این مطالعه بر روی 60 نفر زنان یایسه که به‌صورت تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند، انجام شد. گروه اول کنترل، در گروه دوم هشت هفته تمرینات هوازی با مصرف پودردارچین، گروه سوم هشت هفته پودردارچین و گروه چهارم هشت هفته تمرین هوازی داشتند. سپس قبل و بعد از مداخله از همه آزمودنی‌ها cc10 خون‌گیری به عمل آمد و جداسازی لنفوسیت‌ها به روش سانتریفیوژ و تلخیص  MRNAبه‌وسیله دستگاه  PCRانجام و اطلاعات حاصل توسط آزمون‌های کوواریانس در سطح معنی‌داری (05/0P≤) و تعقیبی بونفرونی جهت بررسی تغییرات بین گروه‌ها استفاده و در محیط SPSS تحلیل شد.

    نتایج

    یافته‌ها:

     نشان داد تمرین هوازی، ترکیب تمرین هوازی و پودردارچین در بیان ژن ABCA1 و HDL و  LDLو  APO-A1تاثیر معنی‌داری داشته است. همچنین مصرف دارچین برروی بیان ABCA1 و HDL اثر معنی‌داری داشته در‌حالی که تغییرات معنی‌داری بر APO-A1 و LDL مشاهده نشد (05/0≤p).

    نتیجه‌گیری: 

    براساس یافته‌های تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری نمود که تمرینات هوازی و ترکیب تمرینات هوازی با پودردارچین باعث بهبود انتقال معکوس کلسترول و پیشگیری از بیماری آترواسکلروزیس در زنان یایسه می‌شود اما مصرف پودردارچین به تنهایی نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

    کلیدواژگان: ABCA1، A1-APO، HDL، LDL، تمرینات هوازی، یائسه
  • سید علی هاشمی*، سیده زهرا بطحائی صفحات 19-30
    مقدمه

    شیوع وسیع ویروس SARS-COV-2 در سرتاسر جهان منجر به پاندمی COVID-19 شده است. درک مکانیسم برهمکنش ویروس با گیرنده‌های میزبان کمک شایانی به توسعه داروها و استراتژی‌های درمانی مناسب می‌کند.

    مواد و روش‌ها: 

    در مطالعه حاضر، با استفاده از یک پروتکل استاندارد مرور سیستماتیک، مطالعات تجربی گزارش‌کننده اثرات ضدویروسی ترکیبات گیاهی علیه ویروس‌های خانواده کرونا در پایگاه‌های اطلاعاتی Google Scholar و PubMed جستجو شد. مقالات اصیل دارای معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شد و جهت شناسایی ترکیبات گیاهی مورد بررسی قرار گرفت. سپس، برهمکنش این مواد با دومین اتصال به گیرنده (RBD) پروتئین اسپایک ویروس SARS-COV-2، با استفاده از تجزیه و تحلیل داکینگ مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. سه ماده موثره که دارای مساعدترین قدرت پیوند با RBD بودند، انتخاب شدند و مکانیسم مولکولی برهمکنش آنها، با نرم‌افزارهای Pymol، MOE و Ligplot تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    سه ماده موثره گیاهی باواچینین، کریلیفول و به ترتیب با مقادیر ΔG برابر با 8/4-، 8/1- و 6/7- دارای بالاترین برهمکنش با RBD و مهار اتصال ویروس- میزبان در بین 24 ماده مورد بررسی بودند. اتصال این لیگاندهای گیاهی به RBD به‌واسطه موتیف اتصالی گیرنده (RBM) و مشارکت تعدادی از آمینواسیدهای این موتیف به‌خصوص ریشه‌های Leu455، Gln493 و Asn501 صورت می‌گیرد.

    نتیجه‌گیری:

     با در نظر داشتن اثرات ضدویروسی تجربی و برهمکنش مساعد باواچینین، کریلیفول و لوتیولین با پروتئین اسپایک SARS-COV-2، مطالعه حاضر این مواد گیاهی را جهت انجام کارآزمایی‌های بالینی در بیماری COVID-19 پیشنهاد می‌دهد.

    کلیدواژگان: سارس، کو-2، تجزیه و تحلیل داکینگ مولکولی، انتیوایرال ها، پروتئین اسپایک، ترکیبات گیاهی
  • فاطمه پرنیان، سید حسین حکمتی مقدم، محمد مجدی زاده، علی جبالی، بی بی فاطمه حقیرالسادات صفحات 31-45
    مقدمه

    نیوزوم حاملی لیپیدی هست که می‌تواند برخی چالش‌های پیش روی رسانش داروهای گیاهی به بافت‌ها را برطرف نماید. هدف از پژوهش حاضر ساخت و بررسی فیزیوشیمیایی نانوحامل‌های نیوزومی حاوی عصاره عشقه و ارزیابی سمیت آن بر رده سلولی HT29 سرطان کولون است.

    مواد و روش‌ها: 

    دو فرمولاسیون نیوزومی F0  (30 درصد کلسترول و 70 درصد تویین60) و F1 (30 درصد کلسترول و 70 درصد اسپن 60) حاوی عصاره عشقه با استفاده از روش فیلم لایه نازک ساخته شد. سپس با توجه به میزان بارگذاری دارو، یکی از فرمولاسیون‌ها انتخاب گردید. الگوی رهایش دارو در شرایط سلول سالم و سرطانی، اندازه و بار سطحی نانو ذرات (با استفاده از DLS) و شکل ظاهری نانو ذرات (با استفاده از SEM) فرمولاسیون منتخب بررسی شد. در پایان سمیت سامانه نیوزومی حاوی عصاره و عصاره آزاد بر رده سلولی HT29 با استفاده از روش MTT بررسی شد و ورود سامانه‌ی نیوزومی به سلول‌های HT29 با استفاده از رنگ‌آمیزی سامانه و سلول، مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    درصد بارگذاری عصاره، اندازه و پتانسیل زتا برای فرمولاسیون منتخب (F1) به‌ترتیب 43/2±43/95 درصد، nm5/132 و mV69/2±47/41- می‌باشد. رهایش دارو از سامانه نیوزومی طی 48 ساعت در شرایط سلول سالم و سرطانی آهسته می‌باشد. شکل ظاهری نانو ذرات صاف و کروی بوده و عصاره نیوزمه در مقایسه با عصاره آزاد سمیت بیشتری برروی رده سلولی HT29 سرطان کولون داشته است.

    نتیجه‌گیری

    فرمولاسیون نیوزومی حاصل از پژوهش حاضر را با توجه به برخورداری از ویژگی‌های فیزیوشیمیایی مناسب، می‌توان جهت انجام تحقیقات بیشتر در زمینه سرطان کولون پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: عصاره helix H، رده سلولی HT29، سرطان کولون، نانو حامل، نیوزوم
  • ابراهیم تقوی هلق، حسین عابدنظری*، رضا بدل زاده، فرشاد غزالیان صفحات 46-53
    مقدمه

    دوکسوروبیسین (DOX)٬ داروی موثر در درمان انواع سرطان است که کاربرد آن به‌دلیل سمیت قلبی ناشی از دوز تجمعی به میزان زیادی محدود شده است. تروگزروتین (TRX) از فلاونوییدروتین مشتق می‌شود و خواص فارماکولوژیکی دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هم‌افزایی تمرین HIIT و تروگزروتین در کاهش سمیت قلبی ناشی از DOX و شاخص‌های عملکرد میتوکندری در سلول‌های قلبی رت‌ها است.

    مواد و روش‌ها: 

    رت‌های ویستار نر به‌صورت تصادفی در پنج گروه (10n=) تقسیم شدند: 1- Control 2- DOX، 3- HIIT+DOX، 4-TRX+DOX 5- HIIT+TRX+DOX. پس از آخرین تمرین HIIT، رت‌های تمرین کرده و گروه کنترل مربوطه تحت تزریق داخل صفاقی DOX با دوز mg/kg 20 قرار گرفتند. میزان تغییرات CKMB، با روش اسپکتوفوتومتری و آزمون الایزا، ROS میتوکندری و پتانسیل غشاء میتوکندری با تعین شدت رنگ‌های فلورسنت مربوطه انداز‌ه‎گیری شد.

    نتایج

    تزریق DOX میزان CKMB سرم را در رت‌ها افزایش داد (05/0>P). تمرین HIIT و مصرف تروگزروتین، هر کدام به تنهایی، میزان CKMB سرم و ROS میتوکندری را کاهش داد (05/0>P) و تاثیر توام آنها بیشتر از هر کدام به تنهایی بود (01/0>P). همچنین تزریق DOX باعث کاهش پتانسیل غشاء میتوکندری در رت‌ها شد (01/0>P). درحالی‌که اثر تمرین HIIT و نیز اثر مصرف تروگزروتین هر کدام به تنهایی در افزایش پتانسیل غشاء میتوکندری معنی‌دار نبود به‌کارگیری توام آنها باعث افزایش معنی‌دار پتانسیل غشاء میتوکندری در رت‌ها شد (05/0>P).

    نتیجه‌گیری: 

    تاثیر توام تمرین HIIT و تروگزروتین برای پیشگیری از سمیت قلبی ناشی از DOX و بهبود عملکرد میتوکندری در سلول‌های قلبی رت‌ها موثرتر از کاربرد هر یک از این راه‌کارها به تنهایی می‌باشد.

    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، تمرین تناوبی شدید، تروگزروتین، سمیت قلبی، عملکرد میتوکندری
  • مصطفی برومند زاده، الهام پروین نیا صفحات 54-66
    مقدمه

    سرطان پستان از مهمترین عوامل مرگ و میر زنان است. بنابراین دقت و سرعت تشخیص بیماری در تعیین روال درمان، بسیار حیاتی است؛ در این راستا برای یکسان‌سازی گزارش‌های ماموگرافی از پایگاه‌داده BI-RADS استفاده شده است. با این وجود تفاوت نظر پزشکان در مورد مقادیر BI-RADS زیاد است. هدف این ‌مقاله تشخیص BI-RADS با پردازش زبان‌طبیعی و اطلاعات بالینی حاصل از سوابق بیمار، و ترکیب آن‌ها برای تشخیص زیرگروه‌های‌مولکولی و کمک به روند پیگیری درمان می باشد.

    موارد و روش‌ها:

    در این مطالعه از 1200 گزارش پزشکی و اطلاعات بیمارستانی مرکز آموزشی درمانی نمازی بین سال‌های 1396-1394 استفاده شد. با پردازش گزارش‌ها، 160 ویژگی متناسب با آنها ایجاد و با مراجعه به سایر اطلاعات بیمارستانی افراد، 18 ویژگی استخراج شد. از مجموعه بردارها با 178 ویژگی، مقادیر BI-RADS با استفاده از SVM و زیرگروه‌های‌مولکولی توسط بیزین‌ساده پیش‌بینی گردید و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

    نتایج

    برای ارزیابی نتایج، مقادیر دقت، ارزش اخباری‌مثبت، ارزش اخباری‌منفی، حساسیت و خاصیت، برای تشخیص BI-RADS و زیرگروه‌های‌مولکولی محاسبه شدند. میزان دقت برای تشخیص BI-RADS، %85.42 و برای تشخیص زیرگروه‌های‌مولکولی72.31% بدست آمد. برای اعتبارسنجی روش‌پیشنهادی، درمجموع360 فرد مراجعه‌کننده به‌همان مرکز ازنظر تشخیص اولیه ارزیابی شدند، که نتایج دقت معادل90.61% را نشان داد.

    نتیجه‌گیری:

    در فرآیند پیگیری درمانی، پردازش گزارش پزشکی به‌تنهایی نمی‌تواند در تشخیص بیماری و روال درمان مفید باشد زیرا گزارش‌ها متاثر از نظرات مختلف پزشکان، می‌توانند متفاوت باشند. لذا استفاده از ارزش‌های نهفته در سایر مستندات پزشکی جهت یاری پزشک در اخذ تصمیمات دقیقتر، بسیار ضروری است.

    کلیدواژگان: کمک تصمیم یار، زیر گروه های مولکولی، اطلاعات بالینی، سرطان پستان
  • محمد عجم*، مجید احتشامی، سیامک بوداقپور، سید احمد میرباقری صفحات 67-76
    مقدمه

    وجود تتراسایکلین در آب‌های آشامیدنی سبب ایجاد مشکلات بهداشتی برای انسان‌ها می‌گردد. در مطالعه حاضر توانایی بایوچار (زغال تهیه شده از زیست‌توده‌های گیاهی) اصلاح شده با منگنز مولیبدات، در جذب آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین از محیط‌های آبی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش‌ها: 

    این مطالعه یک مطالعه بنیادی کاربردی می‌باشد که در آن از کامپوزیت بایوچار جلبک و منگنز مولیبدات به‌عنوان جاذب موثر در حذف آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین استفاده شد. در ابتدا موفولوژی و ویژگی‌های کامپوزیت سنتز شده تجزیه و تحلیل گردید. سپس اثر شاخص‌های عملیاتی شامل وزن و مقدار جاذب، زمان تماس، غلظت آنتی‌بیوتیک و pH بر حذف بررسی شد. همچنین داده‌های حاصل نیز با استفاده از مدل‌های ایزوترم و سینتیکی و مطالعه ترمودینامیکی مورد برازش قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج آزمایشات نشان داد که شرایط بهینه در دوز تتراسایکین 10 میلی‌گرم بر لیتر، pH برابر با 7 و دوز جاذب 75/0 گرم بر لیتر و جذب 81 درصد بود. همچنین داده‌های ثابت تعادل با مدل ایزوترم لانگمویر با ضریب همبستگی (R2) 99/0 انطباق بیشتری داشت و سینتیک حذف تتراسایکلین نیز از نوع درجه دوم (با ضریب همبستگی 96/0) بود.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج مطالعه، توانایی بالای کامپوزیت بایوچار و منگنز مولیبدات را در جذب تتراسایکلین نشان داد. به‌دلیل جداسازی آسان و عدم باقی مانده موثر در پساب، می‌توان از این کامپوزیت برای حذف ترکیبات مختلف از منابع آبی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: جذب، سطحی، تتراسایکلین، بیوچار، منگنزمولیبدات
|
  • Anneh Mohammad Gharravi Page 1
  • Behnaz Bakaeean, Mehran Gholamin*, Seyed Abbas Tabatabaee Yazdi, MohammadNaser Forghani Pages 2-10
    Introduction

    Breast cancer is the most prevalent cause of cancer death in women worldwide. The increasing prevalence and high mortality rate of this cancer has made it necessary to understand the molecular mechanism. Axillary lymph node involvement plays a great role in 5 year survival rate. So, identifying specific biomarkers for early detection of lymph node involvement in breast cancer patients can greatly increase survival rates and treatment responses.

    Methods

    In this study, 54 negative sentinel lymph nodes and 106 positive sentinel lymph nodes with metastatic involvement were examined from paraffin samples. Cytokeratin 19 (CK19) was used as a marker of lymph node metastasis and its expression was assessed by Real-time PCR (qPCR) and absolute quantification.

    Results

    Higher cytokeratin 19 mRNA copy number was identified in metastatic lymph nodes group (P=0.005). The area under the ROC curve (AUC) was significant with P=0.006., the specificity and sensitivity were 63% and 89%, respectively for breast cancer detection on the basis of ROC curve analyses determining the optimum cut-off 250.we demonstrated that CK 19 overexpression was significantly correlated with tumor size, lymph nodes metastasis and pathological stage

    Conclusion

    Our data indicate that simultaneous use of molecular and conventional diagnostic methods can increase the sensitivity and specificity of pathologic results and decrease the false negative cases.

    Keywords: Biomarkers, Breast cancer, Sentinel lymph nodes, CK19
  • Akhtar Ghorghi, Habib Asgharpour *, Reza Rezaei Shirazi Pages 11-18
    Introduction

    Atherosclerosis is one of the most important causes of death in the world and menopause due to decreased ovarian activity and estrogen secretion, fat accumulation leads to an increased risk of heart disease. Increased expression of ABCA1 and APO-A1 reduces atherosclerosis. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of aerobic exercise and cinnamon powder on ABCA1 expression in PBMC cells and apolipoproteins in postmenopausal women.

    Methods

    This study was performed on 60 postmenopausal women who were randomly divided into four groups. The first control group, the second group was eight weeks of aerobic exercise with cinnamon powder, the third group had eight weeks of cinnamon powder and the fourth group had eight weeks of aerobic exercise. Then, before and after the intervention, 10 cc blood samples were taken from all subjects and lymphocytes were isolated by centrifugation and MRNA purification was performed by PCR and the information obtained by covariance tests was significant (P≤0.05). Bonferroni follow-up was used to examine the differences between groups and analyzed in SPSS19 medium.

    Results

    Results showed that aerobic exercise, combination of aerobic exercise and cinnamon powder had a significant effect on the expression of ABCA1 genes, HDL, LDL and APO-A1. Cinnamon consumption also had a significant effect on ABCA1 and HDL expression, while no significant changes were observed on APO-A1 and LDL (P≤0.05).

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be concluded that aerobic exercise and combination of aerobic exercise with cinnamon powder improves reverse cholesterol transfer and prevention of atherosclerosis in postmenopausal women, but consumption of cinnamon powder alone needs further studies.

    Keywords: Aerobic exercise, ABCA1, APO-A1, HDL, LDL, Menopause
  • S. Ali Hashemi*, S. Zahra Bathaie Pages 19-30
    Introduction

    The worldwide SARS-COV-2 outbreak caused COVID-19 pandemic. Understanding the mechanism of host receptor recognition by virus is inevitably helpful for developing appropriate drugs and treatment strategies.

    Methods

    In the present study, applying a standard systematic review protocol, we surveyed the literature using Google Scholar and PubMed for experimental reports on the plant derived compounds effective against coronavirus family members. Original articles meeting the inclusion criteria for the present study were selected and underwent more scrutiny for introducing plant compounds for further analysis. The interaction of the compounds with receptor binding domain (RBD) of SARS-COV-2 spike protein was analyzed using molecular docking analysis. Top three compounds with the best binding affinity to RBD were selected and their mechanisms of interaction were investigated using Pymol, MOE, and Ligplot softwares.

    Results

    Three herbal compounds, bavachinin, croylifol, and luteolin with ΔG values of -8.4, -8.1, and -7.6, respectively, showed the best interaction with RBD and inhibition of virus-host binding among 24 compounds analyzed. The binding of these ligands to RBD was mediated through receptor binding motif (RBM) and a group of amino acids including Leu455, Gln493, and Asn501.

    Conclusion

    Considering the experimental antiviral effects as well as favorable interaction with SARS-COV-2 spike protein, bavachinin, croylifol, and luteolin are suggested for use in clinical trial investigations of COVID-19

    Keywords: SARS-CoV-2, Molecular docking analysis, Antivirals, Spike protein, Phytochemicals
  • Fatemeh Parnian, Seyed Hossein Hekmati Moghaddam, Mohammad Majdizadeh, Ali Jebali, Bibi Fatemeh Haghiralsadat* Pages 31-45
    Introduction

    Niosome is a lipid carrier that can resolves some of the challenges facing the delivery of herbal medicines to tissues. The aim of the present study is to fabricate and evaluate the physiochemical properties of niosomal carriers containing Hedera helix extracts and evaluation of its toxicity to the HT29 cell line of colon cancer.

    Methods

    Two niosomal formulations F0 (30% cholesterol and 70% tween60) and F1 (30% cholesterol and 70% spin60) containing extract of Hedera hilix were made using the thin film method. Then, according to the amount of drug loading, one of the formulations was selected. The pattern of drug release under normal and cancerous cell conditions, size and surface charge of the nanoparticles (using DLS) and the appearance of the nanoparticles (using SEM) of the selected formulation were investigated. Finally, the toxicity of the niosomal system containing extracts and free extracts on HT29 cell line was evaluated by MTT assay and niosomal system entry into HT29 cells was evaluated by system and cell staining.

    Results

    Extract loading percentage, size and zeta potential for the selected formulation (F1) containing the extract were 95/43±2/43%, 132/5nm and -41/47±2/69mV, respectively. Release of the extract from the niosomal system is slow within 48 hours in normal and cancerous cell conditions. The appearance of the nanoparticles was smooth and spherical and extract niosomal had more toxicity to HT29 cell line colon cancer than free extract.

    Conclusion

    The niosomal formulation of this study can be recommended for further research in colon cancer with respect to its physicochemical properties.

    Keywords: Niosome, Nano-carrier, Colon cancer, HT29 cell line, Hedera helix extract
  • Aboalghasem Taghavi Holagh, Hossein Abed Natanzi*, Reza Badalzadeh, Farshad Ghazalian ( Pages 46-53
    Introduction

    Doxorubicin (DOX) is an effective drug in the treatment of various cancers whose usage has been limited due to the cardiac toxicity. Troxerutin (TRX) is derived from rutin flavonoids and has multiplex pharmacological properties. The aim of the present study was to investigate the combination effect of high-intensity interval training (HIIT) and troxerutin on DOX-induced cardiac toxicity and indices of mitochondrial function in rat hearts.

    Methods

    Male Wistar rats were randomly divided into five groups (n = 10): 1) Control, 2) DOX, 3) HIIT + DOX, 4) TRX + DOX, and 5) HIIT + TRX + DOX. After the last session of HIIT, the trained and time-matched control rats were injected with DOX (20 mg/kg, ip). The Creatine kinase (CKMB) changes was measured by spectrophotometry and ELISA. Mitochondrial reactive oxygen species (ROS) and mitochondrial membrane potential were measured by determining the intensity of relevant fluorescent dyes.

    Results

    DOX injection increased serum CKMB in rats in comparison to control group (P<0.05). HIIT exercise and troxerutin, alone or in combination, reduced the serum CKMB and mitochondrial ROS levels (P<0.05) and their combined effect was greater than those of individual treatments (P<0.01). DOX injection reduced the mitochondrial membrane potential as compared with control group (P<0.01). While the effect of HIIT training or troxerutin alone were not significant on the mitochondrial membrane potential, their combined application significantly increased the mitochondrial membrane potential compared with DOX group (P<0.05).

    Conclusion

    The combined effect of HIIT exercise and troxerutin is a promising strategy to prevent the DOX-induced cardiac toxicity and improve mitochondrial function in rat heart.

    Keywords: Doxorubicin, High-intensity interval training, Troxerutin, Cardiac toxicity, Mitochondrial function
  • Mostafa Boroumandzadeh, Elham Parvinnia* Pages 54-66
    Introduction

    Breast cancer is one of the leading causes of death in women. Therefore, the accuracy and speed of diagnosis are crucial in the treatment procedure. In this regard, the BI-RADS classification system has been used for the standardization of mammography reports. However, there is much disagreement among physicians about the BI-RADS values. The aim of this paper is to diagnose BI-RADS by natural language processing of mammography reports and clinical information from the electronic health records and combining them to identify molecular subtypes and help patient follow-up.

    Methods

    In this study, 1200 mammography reports and electronic health records obtained from Namazi Educational and Medical Center for years between 2015-2017. After text processing, the vector with 160 features was obtained, then 18 features were extracted by referring to the electronic health records. Finally, 178 features were used by SVM and naïve Bayesian to predict BI-RADS and molecular subtypes, respectively.

    Results

    The values of Accuracy, Positive Prediction Value, Negative Prediction Value, Sensitivity, and Specificity were calculated to evaluate the results. Accuracy was 85.42% for BI-RADS and 72.31% for molecular subtypes.

    Conclusion

    The proposed decision support system was an appropriate model to help the physician to diagnose breast cancer and categorize patients. It was also found that the combined information, including electronic medical records of patients and designated molecular subtypes along with mammography reports, can be useful in diagnosing the disease and defining the treatment follow-up

    Keywords: Decision support system, Molecular subtypes, Clinical information, Breast cancer
  • Mohamad Ajam*, Majid Ehteshami, Siamak Boudaghpour, Seyed AhmadMirbagheri Pages 67-76
    Introduction

    The presence of antibiotics in drinking water negatively affects human health. The present study aimed at improving the adsorption performance of tetracycline (TC) by adjusting biomaterial with MnMoO4, which is emanated from aerobic algae.

    Methods

    This is a fundamental and applied study in which Algae biochar composite and manganese molybdate as the effective adsorbents in the removal of tetracycline antibiotics were used. This study has some objectives, which are as follows: (a) characterizing composite (biochar modified by MnMoO4), (b) preparing an effective adsorbent for TC evacuation and giving a potential specialized help for TC wastewater treatment under different experimental conditions through altering operational parameters, namely catalyst dosage, pollutant concentration, initial pH of the solution, and (c) concluding adsorption mechanisms, kinetic and equilibrium models that were employed in the experimental data.

    Results

    The results indicated that The maximum adsorption performance of TC reached 81% in netural pH. It suggested that optimization of pH was taken into account in netural pH. The adsorption of TC on MMBC shows good agreement with the pseudo-second-order model and the Langmuir isotherm.

    Conclusion

    The results showed that algae biochar composite and manganese molybdate highly efficiently absorbed tetracycline. it can be used to remove contaminants from water.

    Keywords: Tetracycline biosorption, Algae, MnMoO4, Modification, Modeling