فهرست مطالب

فصلنامه سیاستگذاری عمومی
سال ششم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سجاد ستاری* صفحات 9-31

    مقاله کوششی است نو در فهم ماهیت بتواره ای سرمایه داری دولتی و منطق بازتولید آن در جامعه ایران. استدلال اصلی نویسنده آن است که برای مطالعه اشکال معینی‎ که سرمایه‎داری در آن شکل‎ها (مثلا دولتی یا ملی) در هر جامعه بروز می‎کند؛ ابتدا باید در جستجوی پاسخ به این پرسش اساسی بود که توسعه یک شکل خاص سرمایه‎داری، چه نسبتی با علیت‎های ساختی یا ساختار «انباشت، هژمونی، هویت و مشروعیت» پارادایم قدرت مستقر در آن جامعه داشته و تا چه حد «نظم پارادایمی موجود» را حفظ و بازتولید، یا دگرگون می‎سازد؟ وی با این استدلال، گرایش بتواره ای نخبگان‎ قدرت به هسته سرمایه داری دولتی را بیش از هر چیز ناشی از بداهت ذاتی سازواری این نوع سرمایه داری با نظم پارادایمی می داند. نویسنده در ادامه، ریشه های نخستین و اصلی سرمایه داری دولتی را نه در دوره پس از استقرار پارادایم قدرت جمهوری اسلامی، بلکه در «الاهیات سیاسی مرحله تکوین» (41-1323) و «رتوریک انقلابی مرحله تکامل» این پارادایم قدرت (57-1341) می داند و نشان می دهد که چگونه این دو، گرایش به سرمایه داری دولتی را در دوره پس از استقرار جمهوری اسلامی، ایجاد و حتی اجتناب ناپذیر کرد. آنگاه استدلال می کند که در دوره پس از استقرار، بر اثر ظهور «اخلاق انقلابی و روح ضدسرمایه داری» در جامعه از یکسو، و قابلیت سرمایه داری دولتی در تقویت «سانترالیسم پارادایمی»، «آرمانی کردن نظم جدید»، «بسیج اضطراری»، و پیشبرد یک «برنامه کار پارادایمی بزرگ» از سوی دیگر، سرمایه داری دولتی خصلتی بتواره ای یافت. با این حال، از دید مولف سرمایه داری دولتی در ایران دارای بحرانهای ذاتی اختصاصی خود بوده و خواهد بود.

    کلیدواژگان: سرمایه داری ضدسرمایه دارانه، سانترالیسم پارادایمی، پارادوکس ابیلین، خشونت سرمایه ای، دولت ضعیف و اجتماعات ضعیف تر، قوانین آهنین انباشت
  • حمید بهلولی*، مصطفی غفاری صفحات 33-57

    شناخت رابطه دو جوهر مغز و ذهن برای درک نحوه تصمیم گیری انسان بسیار اساسی بوده و البته مسیر سخت و دشواری است که از طرفی با فلسفه تحلیلی و از طرف دیگر با علوم سلولی و مولکولی ارتباط پیدا می کند. این مقاله در صدد ترسیم تصویر روشنی از این ارتباطات بین رشته ای برای درک بهتر نقش مغز و ذهن سیاستگذار در اخذ تصمیم درحوزه سیاستگذاری عمومی است. مطالعه حاضر تعریف کاهلمن در تفکیک تصمیم گیری مغز به دو سیستم شهودی و منطقی و سهم  95٪ سیستم شهودی  را سوگیرانه می داند، آن را نیازمند باز تعریف می داند و مبتنی بر مطالعات بین رشته ای مدل بهینه ای ارایه می کند. یافته های مطالعات علوم شناختی و عصب تصمیم، نشان می دهد که  تصمیم تحت تاثیر عوامل تعیین کننده ای چون سلامت و کارایی سلولی مغز تصمیم گیر و سلامت گیرندهای عصبی اطلاعات و در نهایت سطح خوداگاهی تصمیم گیر و ارتباط بین آنها می باشد. تصمیم می تواند تحت تاثیر اطلاعات تغییر شکل یافته بیرونی از محیط یا اطلاعات کاذب درونی خود ساخته سیستم عصبی مرکزی و توهم حاصله شکل گیرد. دریافت این اطلاعات غلط می تواند بدلیل آسیب گیرنده های حسی یا صدمات مغزی یا سوء مصرف مواد و دارو، حاصل آمده باشد. از سوی دیگر کهولت سن و آسیب های مغزی می تواند موجب کاهش ویا غیر متجانس شدن نرونهای مغزی و ایجاد دمانس و از دست دادن خاطرات هویتی گردد.  این دسته از  ناهنجاری بافتی مغز، موجب کاهش ظرفیت تصمیم گیری مغز ذهن، سوگیری های شناختی و  کاهش توانایی های تصمیم گیری درست و بموقع  و یا منجربه اتخاذ تصمیمات ناهنجار می شود. دامنه این اختلال تصمیم گیری می تواند از حوزه فردی فراتر رفته و با توجه به حوزه نفوذ سیاستگذار، تصمیمات و سیاستهای اجتماعی و ملی و در نتیجه سمت و سوگیری توسعه تمدنی در کشور و جهان را مورد تاثیر قرار دهد. آزمون این فرضیه نیازمند انجام پژوهشهای تجربی عصب شناسی بر جمعیت هدف سیاستگذاران خواهد بود.

    کلیدواژگان: علوم شناختی، علوم زیستی، سیاستگذاری عمومی، مغز، ذهن، تصمیم
  • حسین حسنی*، عبدالحسین کلانتری صفحات 59-79

    هدف این مقاله، مرور سیستماتیک مطالعات مرتبط با حکمرانی پلتفرم های آنلاین و ارایه دسته بندی موضوعی بر اساس رویکردشان به حکمرانی پلتفرم ها و درک مضامین محوری آنها است. برای مطالعه ادبیات سیاستگذاری پلتفرمها از روش مرور سیستماتیک و برای تحلیل یافته ها از روش ترکیب مضمونی استفاده و  کلیه مقالات منتشر شده در پایگاه های عمده بین المللی بین سالهای 2010 تا 2020 میلادی با کلیدواژه های مرتبط با حکمرانی پلتفرم جستجو شدند. در مجموع 106 مقاله شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفتند. درکل، سیاستهای مرتبط با حکمرانی پلتفرم ها در سه دسته شامل حکمرانی بر پلتفرمها، حکمرانی در پلتفرم ها و حکمرانی به واسطه پلتفرم ها تقسیم بندی شد .نتایج نشان داد با وجود نقش عمده پلتفرمها در تنظیم مقررات، پیچیدگی و تغییرات شتابان ابعاد فنی-فرهنگی پلتفرمها، دولتهای مختلف می توانند سیاستهایی را در جهت اعمال حاکمیت بر پلتفرم همانند رسمیت بخشیدن به فعالیت آنها درون مرزهایشان و نیز حکمرانی مشترک در پیش بگیرند.

    کلیدواژگان: حکمرانی اینترنت، پلتفرم های آنلاین، حکمرانی پلتفرم ها، رسانه های اجتماعی، مرور سیستماتیک
  • حسین صادقی*، مهدی ناصر صفحات 81-103
    اینترنت اشیا  فناوری نوظهوری است که دربردارنده چالشهای متعددی از جمله « چارچوب های مسئولیت پذیری» می باشد. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که ارایه چارچوب حقوقی در زمینه «مسئولیت پذیری» این ابزارها نیازمند اتخاذ چه سیاست هایی می باشد؟ برای پاسخگویی به سوال مذکور این پژوهش به روش تحقیق اسنادی و مطالعه تطبیقی میان قواعد حاکم بر نظام حقوقی ایران و اتحادیه اروپا بیان می دارد که ارایه چارچوب حقوقی در تبیین ابعاد مسئولیت پذیری در عملکرد ابزارهای اینترنت اشیا نیازمند تبیین چالشها و راهکارهای مناسب در مسئولیت پذیری این ابزارها، سیاست های لازم در بهبود نظارت بر عملکرد این ابزارها و سیاستگذاری عملکرد ابزارهای اینترنت اشیا و کنترل کنندگان آنها در ارتباط با قواعد مسئولیت پذیری می باشد. برای عملیاتی نمودن سیاست های اعلام شده در فوق، اجرای برخی سیاستها از جمله ایجاد آگاهی عمومی، برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان شرکت ها، پیش بینی مکانیسم های حمایتی از مالکان اطلاعات، پیش بینی سازوکار اعطای امضایات دیجیتالی و اصلاح قوانین می تواند کارگشا باشد.
    کلیدواژگان: چارچوب حقوقی، ابزارهای اینترنت اشیا، مسئولیت پذیری، سیاستگذاری
  • سید مجتبی امامی، محمد مهدی علیشیری، علیرضا سجادیه* صفحات 105-130
    عقلانیت را باید یکی از مفاهیم محوری در علوم اجتماعی و بطور خاص در خط مشی گذاری دانست. اهمیت آن به عنوان نقطه مرجع فرآیند خط مشی گذاری منجر به شکل گیری طیفی از نظریه های متعدد حول آن شده است. مقاله حاضر با محوریت این سوال که «تکثرات مفهومی عقلانیت در خط مشی گذاری عمومی چگونه صورت بندی شده و چه تطوراتی را پیموده اند؟» و بوسیله روش مطالعه کتابخانه ای اقدام به بازخوانی ادبیات عقلانیت در این حوزه کرده است. گستره عقلانیت اگرچه موجب انباشت دانشی خوبی در این زمینه شده است اما نوعی اغتشاش مفهومی را بطن خود به همراه دارد. بمنظور پی جویی ظرفیت هایی جهت برون رفت نظری و عملی خط مشی گذاران، از مدل 4 بعدی ون دی ون استفاده شد. دلالت هایی چون «ضرورت تعریف منطق جایابی عقلانیت ها»، «بکارگیری اصطلاحات جدید در حوزه عقلانیت»، «بهره گیری از تجربه های زیسته خط مشی گذاران عقلانی» و «حرکت به سمت تولید شاخص های عملیاتی» به مثابه نقاطی آغازین جهت ارتقای عقلانیت در پهنه خط مشی گذاری ملی پیشنهاد شده اند.
    کلیدواژگان: عقلانیت، خط مشی گذاری، تعارض، تصمیم گیری، ارزش محوری
  • حسین رمضانی خردمردی، حمید احمدی*، مهدی ذاکریان امیری صفحات 131-144
    در بررسی ادبیات رشته سیاستگذاری عمومی، نظریه انتخاب عمومی سهم عمده ای دارد. این نظریه که بر سه فرض و مفهوم اصلی و محوری «فردگرایی روش شناختی»، «انسان اقتصادی و انتخاب عقلانی او» و «سیاست به عنوان موضوع مبادله» استوار است، بر محوریت «نفع شخصی» در عرصه سیاست و حکومت تاکید دارد و انگیزه کنش سیاستگذاران در فرایند سیاستگذاری عمومی را از جنس انگیزه شهروندان و نمایندگان گروهی در حوزه اقتصاد و بازار، یعنی «نفع شخصی» معرفی می کند. مقاله حاضر، «واکاوی انگیزه نفع شخصی کنشگران سیاستگذاری عمومی» را در قالب نظریه انتخاب عمومی، هدف پژوهش خود قرار داده و با «روش استدلال قیاسی»، «نفعی که کنشگران سیاستگذاری عمومی، متاثر از ارزش ها و متناسب با آگاهی، نیازها و احساسات شان از انجام یا عدم انجام یک کنش برای خود تصور می کنند» را انگیزه کنشگری آنان معرفی کرده است. این تحقیق، به رغم پذیرش بسیاری از مفروضات نظریه انتخاب عمومی، «نگاه تک بعدی» به انسان و «فرض انتخاب عقلانی» او را نقطه ضعف این نظریه دانسته و عقلانی بودن انتخاب را با «درستی انتخاب» و درستی انتخاب را با «نفع روح فرد» (و نه بعد فیزیکی او) مرتبط می داند.
    کلیدواژگان: انگیزه، کنشگر، نفع شخصی، انتخاب عمومی و سیاستگذاری عمومی
  • کیومرث اشتریان، بشیر خالقی پور* صفحات 145-167
    شرکت‏های تجاری به فراخور نوع فعالیتشان در زندگی فرهنگی افراد، تاثیرات شگرفی می‏گذارند، اما مسئولیت‏ پذیری آن‏ها هیچ تناسبی با میزان تاثیرات فرهنگی که بر جای می‏گذارند، ندارد. ایده مسئولیت فرهنگی شرکت‏ها پاسخی به این مسئله می‏دهد و فرهنگ به مثابه روش زندگی به شکل ویژه‏ای در آن برجسته شده است. هدف از این پژوهش بیان ضرورت، ابعاد و الگوی مسئولیت فرهنگی در سیاستگذاری شهری است. مقاله برمبنای رویکردی استدلالی و هنجاری و با استفاده از روش تحلیل سیاستی ویلیام دان تدوین شده و گردآوری داده‏ها با مطالعه‏ اسنادی صورت پذیرفته است. مسئولیتی فرهنگی شرکت‏ها در مفهومی مضیق از فرهنگ، از طریق حمایت از انتشار خدمات و محصولات  فرهنگی صورت می‏پذیرد و در مفهومی موسع از فرهنگ، از طریق احترام و بازشناسی روش زندگی طرفین فعالیت های اقتصادی، گسترش روابط میان فرهنگی و ارتقاء گفتگوی بین المللی فرهنگ انجام می‏شود. همچنین در سطحی کلان، گفتگوی بین المللی فرهنگی، مهم ترین دستاورد مسئولیت فرهنگی شرکت هاست.
    کلیدواژگان: مسئولیت فرهنگی شرکت ها، سیاستگذاری شهری، سیاستگذاری فرهنگی، تحلیل سیاست
  • محمد قربانیان*، عبدالمجید لیاقت، مرضیه مالمیر صفحات 169-190
    پس از نیم قرن ناتوانی رویکرد ماموریت هیدرولیکی در مدیریت منابع آب کشور، سیاستگذاران به دنبال راه حلی برای برون رفت از وضعیت کنونی با بهره مندی از توانمندی های مردمی هستند. به رغم دو دهه سیاستگذاری در زمینه مشارکت، این موفقیت حاصل نشده و همچنان شیوه حکمرانی «دستور و کنترل» شیوه غالب ولی کم توان حکمرانی آب است که با وخیم تر شدن بحران آب همراه بوده است. در این مقاله ضمن بررسی تاریخچه فروپاشی نظام های بهره برداری سنتی آب و مروری بر سیاستگذاری مدیریت مشارکتی آب کشور، با استفاده از نظریه «عمل هنجاری» به تجزیه و تحلیل آخرین دستورالعمل سیاستگذاری مشارکتی آب خواهیم پرداخت. به این منظور پس از تحلیل محتوای دستورالعمل مذکور، قواعد موجود براساس طبقه بندی مدل عمل هنجاری، دسته بندی شده و نقاط اصطکاک بین این قوانین مشخص گردید. نتایج نشان می دهد نه تنها برخی سیاست های اتخاذ شده دارای جهت گیری متضادی هستند بلکه ساختار سیاست های مشارکتی آب کشور با اهداف آن در یک راستا نیست. ابعاد چندگانه و چندلایه و پیچیده مدیریت آب به گونه ای است که ارایه یک بسته مجزا سیاست های مشارکتی به عنوان افزونه ای به ساختار کلان سیاستگذاری نمی تواند به مدیریت مشارکتی منجر شود.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری اجتماعی آب، مدیریت مشارکتی، عمل هنجاری، حکمرانی آب، تشکل بهره-برداران
  • سعیده سادات گرامیان* صفحات 191-208
    وجود یک نظام پاسخگویی پویا و کارآمد، ضرورتی انکارناپذیر در تحقق توسعه پایدار است. نظامی به رشد و توسعه دست می یابد که یک رابطه نظام مند پاسخ خواهی و پاسخگویی را بین شهروندان و دولت، ایجاد و نهادینه سازد. هدف از پاسخگویی؛ سالم سازی عملکرد انسان و وادارساختن وی به رفتار مبتنی بر محاسبه و تعقل است. پاسخگویی، تضمینی برای حصول اطمینان مردم از استفاده بهینه دولت از منابع عمومی و در واقع به مفهوم تعهد به جوابگویی در مقابل مسئولیت پذیرفته شده می باشد. این پندار که دولت تصمیم گرفته و شهروندان، صرفا اطاعت کنند، ارمغانی جز افول دولت ندارد. این مقاله درصدد است از منظر نظریه ریالیسم انتقادی، نظام پاسخگویی در ج.ا. ایران را با توجه به الگوی مطلوب در متون دینی مورد آسیب شناسی قرار داده و توصیه های لازم را در جهت تحقق نظام پاسخگویی کارآمد و مطلوب ارایه نماید.
    کلیدواژگان: پاسخگویی، حکمرانی، رئالیسم انتقادی، شفافیت، اقتدارگرایی
  • احمدرضا داورزنی، پروانه گلرد*، محمود مدیری، حمید توحیدی صفحات 209-225
    پژوهش حاضر با هدف طراحی فرآیند مدیریت مسیرشغلی برای کارکنان دانشی مبتنی بر مطالعه ای آمیخته و با رویکرد توصیفی- اکتشافی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی و صاحب نظران حوزه مدیریت منابع انسانی در شهرداری تهران بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی با روش تحلیل مضمون و در بخش کمی به روش مدل سازی نرم ساختاری-  تفسیری(ISM) انجام شده است. نتایج تحلیل مضمون منتج به شناسایی مضامین و مقوله های مرتبط با مسیرپیشرفت شغلی کارکنان دانشی درشهرداری تهران گردید. همچنین در بخش دوم، مبتنی بر مضامین و مقوله های شناسایی شده از تحلیل مضمون و با استفاده از روش مدل سازی نرم ساختاری- تفسیری، الگوی کارراهه شغلی کارکنان دانشی در شهرداری تهران طراحی گردید که از چهار مرحله برنامه ریزی، مدیریت، توسعه و پیامدهای کارراهه شغلی تشکیل یافته است.
    کلیدواژگان: کارراهه شغلی، کارکنان دانشی، مدل سازی نرم ساختاری- تفسیری، تحلیل مضمون
|
  • Sajjad Sattari * Pages 9-31

    This article is a new attempt to understand the fetishistic nature of state capitalism and the logic of its natural reproduction in Iranian society. The author's main argument is to study the specific forms in which capitalism (for example, state or national capitalism) emerges in any society, we should first seek to answer the fundamental question of how the development of a particular form of capitalism relates to the structural causalities (or structure of the "accumulation, hegemony, identity, and legitimacy") of dominant paradigm of power in that society, and to what extent it preserves and reproduces "existing paradigmatic order" or transforms it. With this argument, he considers the fetishistic tendency of dominate power elites to the state capitalism to be above all due to the inherent improvisation of the adaptation of this type of capitalism to the paradigmatic order. Then, the author considers the first and main roots of state capitalism not in the period after the establishment of the Islamic Republic paradigm of power (1978), but in the "political theology of the formation stage" (1944-62) and the "revolutionary rhetoric of the evolutionary stage" of this paradigm of power (1962-78). In addition, he indicates how these dual elements made the tendency towards state capitalism in the period after the establishment of the Islamic Republic, necessary and even inevitable. Finally, he argues that in the post-establishment period, due to the emergence of a kind of "revolutionary ethics and anti-capitalist spirit" on the one hand, and the "adaptation of state capitalism to the structure of hegemony, identity and legitimacy of the Islamic Republic paradigm of power" on the other hand, as well as the instrumental capability of state capitalism in strengthening "paradigmatic centralism", " idealizing the new order", "emergency mobilization" and to advance "a grand paradigmatic agenda", the state capitalism took on a fetishistic character. However, from the author's point of view, the core of state capitalism in Iran has had and will have its own inherent crises.

    Keywords: Anti-Capitalist Capitalism, Paradigmatic Centralism, Abilene Paradox, The Weak State, Weaker Communities, Capital Violence, Iron Laws of Accumulation
  • Hamid Bohloli *, Mostafa Ghafari Pages 33-57

    Discovering the relationship between the two essences of cognition the brain and mind are essential for understanding how humans make decisions. Of course, it is a difficult path related to analytical philosophy and cellular and molecular sciences. This article is trying to create a clear picture of these interdisciplinary relationships to understand better the policy maker's brain and mind in making the public policy agenda. The present study considers Kahenman's distinguishing human brain decisions into intuitive and logical systems. The allocation of 95% share to the intuitive system is a design bias and needs to be redefined and an optimal model based on interdisciplinary studies suggested in this article.  Scientific findings from different studies in the field of cognitive neuroscience confirmed that the decision process is influenced by determinants such as health and cellular efficiency of the decision maker's brain and their consciousness as well as the functionality of neurosensory receptors and their interconnectivity.  The decision can be formed under the influence of distorted external information from the environment or false internal information of the central nervous system and the resulting illusion. Receiving misinformation can be due to sensory receptors defect, brain injuries, pharmaceutical product or drug abuse. On the other hand, old age and brain damage can lead to diminished or heterogeneous brain neurons, dementia, and loss of identity memories. This type of brain tissue abnormality reduces the brain-mind decision-making capacity, causes cognitive biases, reduces the ability to make correct and timely decisions, or leads to abnormal decision-making. The scope of decision-making disorder can go beyond the individual sphere. In terms of the influence on the policymaker, social and national decisions and policies could be affected and as a result, causing misdirection of the ruling system and development in the country and the world. Testing this hypothesis will require conducting experimental cognitive neuroscience research on the target population of policymakers.

    Keywords: cognitive science, Life science, Public Policy, Brain, Mind, Decision
  • Hossein Hassani *, Abdolhossein Kalantari Pages 59-79

    Objective of the paper is to study theoretical literature of platforms governance and presentation and subject categorization based on different approach to platform governance. In the paper, one used systematic review and thematic analysis as method for analysis of platforms policy literature. Therefore, the researcher searched all major scientific databases for related papers using some keywords; and for 2010-2020. In sum, one identified and analyzed 106 papers. Three main categories were identified regarding platform governance policies: Governance on Platforms, Governance in Platforms and Governance through Platforms. The Finding showed that self-governance is so far the main tool for governance of Platforms, but despite of complexity and rapid developments of techno-cultural features of Platforms, different government are able to establish some policies-for example, co governane-to govern platforms and recognition of global platforms.

    Keywords: Internet Governance, Online Platforms, Platforms Governance, Social media, Systematic review
  • Hossein Sadeghi *, Mahdi Naser Pages 81-103
    IoT technology, which is interpreted as the Internet of Things, is an emerging technology that poses a number of challenges, including "accountability frameworks." The main question of the present study is that what legal policies need to be adopted to provide a legal framework in the field of "responsibility" of these tools? To answer the above question, this study uses documentary research and a comparative study between the rules governing the legal system of Iran and the European Union. These tools are the necessary policies to improve the monitoring of the performance of these tools and the policy of the performance of IoT tools and their controllers in relation to the rules of responsibility. To implement the policies announced above, the implementation of some policy recommendations such as creating public awareness, holding training courses for employees of companies, anticipating mechanisms to protect information owners, anticipating the mechanism for issuing digital signatures and amending laws can Be efficient.
    Keywords: Legal framework, IoT tools, Accountability, Policy making
  • Seyyed Mojtaba Emami, Mohammad Mahdi Alishiri, Alireza Sajadieh * Pages 105-130
    Rationality should be considered as one of the central concepts in social sciences especially in the public policy. The importance of it as a reference point in the policy-making process has led to the formation of different theories around it. This article focuses on question, "How conceptual plurality of rationality in public policy formulated?"And through the method of Library Studies, we have attempted to investigate the literature of rationality in it. Although the scope of rationality debate has led to accumulation of good knowledge in it, it has brought a kind of conceptual confusion. We use Van de Van’s model to explore capacities for theoretical and practical solution."defining the logic of rationality placement", "using new terms in the field of rationality", "using the lived experiences of rational policy makers" and "moving towards producing operational indicators" as starting points for improving rationality in the national policy-making has been suggested.
    Keywords: Rationality, Policy making, Conflict, Decision making, Value-Based
  • Hossein Ramezani Kheradmardi, Hamid Ahmadi *, Mehdi Zakarian Amiri Pages 131-144
    The theory of public choice has a major role the literature review of public policy. This theory, based on the three main assumptions and main concepts of "methodological individualism", "economic man and his rational choice" and "politics as a subject of exchange", emphasizes the centrality of "self-interest" in politics and government. This theory introduces the active motivation of policymakers in the process of public policy in terms of the motivation of citizens and group representatives in the field of economics and markets, namely "self-interest". This paper, in the form of qualitative and developmental articles, aims to "research the motivation of the "self-interest" of public policy actors" in the context of public choice theory and With the "deductive reasoning method", introduces "the interest that public policy makers conceive for themselves, Affected by their own values, needs, and sentiments of doing or not doing something" as the motivation of their activity. This study, despite accepting many assumptions of the public choice theory, considers the "one-dimensional view" of man and "assumption of his rational choice" as the weaknesses of this theory and relates the rationality of choice to correctness of choice and correctness of choice to the interest of one's soul (not his physical dimension).
    Keywords: Motivation, Actor, self - interest, public choice, public policy
  • Kioomars Ashtarian, Bashir Khaleghipour * Pages 145-167
    Businesses have a tremendous impact on the cultural life of individuals, depending on the type of activity they do, but their responsibility is not commensurate with the extent of the cultural impact they leave. The idea of corporate cultural responsibility provides an answer to this problem, and culture as a way of life is especially highlighted in it. The purpose of this study is to express the necessity, dimensions and pattern of cultural responsibility in urban policy making. The article is based on a reasoning and normative approach and using the method of policy analysis and data collection has been done by documentary study. Corporate cultural responsibility (CCR) in a narrow sense of culture, through supporting the dissemination of cultural services and products, and in a broader sense of culture, through respect and recognition of the way of life of the parties to economic activities, expanding intercultural relations and promoting dialogue International culture is done. At the macro level, international cultural dialogue is also the most important achievement of corporate cultural responsibility.
    Keywords: corporate cultural responsibility, Urban Policy, cultural policy, Policy Analysis
  • Mohammad Ghorbanian Kerdabadi *, Liaghat Abdolmajid, Marzieh Malmir Pages 169-190
    After half a century of the ineffectiveness of the ‘hydraulic mission’ approach in Iran's water resource management, policymakers are looking for ways to get out of the current situation by using people's capabilities. Despite participatory policy-making, the goal has not been achieved. While the "command and control" is dominant, albeit weak, mode of the country's water governance, the water crisis has intensified. In this article,  examine Iran’s policy of participatory water management and history of  the collapse of traditional water management, as well as analyze the latest guidelines of the water participatory policy using "normative practice theory”. after analyzing the content of the mentioned instruction, the existing rules were classified based on the classification of the NPM and the points of friction between these rules were determined. The results show that not only a few of the policies have mutually contradictory directions, but also that the structure of the participatory water management policy is not aligned with its goals. water management has multi-layered and complex dimensions, adding the regulation of a set of participatory policies as a rule to the macrostructure of the policies cannot lead to participatory management.
    Keywords: Water Social Policy, Participatory management, Normative Practice, Water governance, Non-Governmental Organizations (NGO)
  • Saeede Sadat Geramian * Pages 191-208
    The existence of a dynamic and efficient accountability system is an undeniable necessity in achieving sustainable development. A system of growth and development is achieved through establishing and institutionalizing of a systematic relationship of accountability and accountability between citizens and the government. The purpose of accountability is Improving human performance and forcing them to behave, based on calculation and reasoning. Accountability is a guarantee for the people to ensure that the government makes optimal use of public resources, and in fact in the sense of a commitment to accountability. The notion that the government has decided and that the citizens simply obey has nothing but the downfall of the government. This study seeks the system of accountability in the Islamic Republic of Iran from the perspective of the critical realism theory to pathologize Iran according to the desired pattern in religious texts and to provide the necessary recommendations for the realization of an efficient and desirable accountability system.
    Keywords: Accountability, Governance, Critical realism, transparency, authoritarianism
  • Ahmadreza Davarzani, Parvaneh Gelard *, Mahmoud Modiri, Tohidi Hamid Pages 209-225
    The present research is performed with the goal of designing process of management of occupational procedure for knowledge based employees with descriptive- explorative approach. The statistical society of this research is university experts and scholars in the field of human resources management at Tehran municipality. The statistical society consists of 15 persons that was selected by targeted judgment. The tool for data collection is semi-structured interview and basic expert questionnaire and the validity of measurement tool by content method and reliability of interview with re-test method was confirmed. Data in qualitative section was analyzed by content analysis method and in the quantitative section was analyzed by ISM method. Results of content analysis leads to recognizing theme and issues related to occupational promotion of knowledge based employees of Tehran municipality. Moreover, in the second chapter, the issues obtained from content analysis were designed by soft modeling structural-interpretation and occupational pattern of knowledge based employees of Tehran municipality that consists of 4 stages including: Occupational career path planning, occupational career path management, occupational career path development and occupational career path consequences.
    Keywords: Occupational Career Path, Knowledge Based Employees, Structural-Interpretation Soft Modeling, Content analysis