فهرست مطالب

بصیرت و تربیت اسلامی - پیاپی 53 (تابستان 1399)

نشریه بصیرت و تربیت اسلامی
پیاپی 53 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آسیب شناسی فعالیت های فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ناجا در کلانتری ها و پاسگاه ها
    مجید مختاریان پور*، حمید دهقانی، محمد مهدی جعفریان صفحات 9-40
    زمینه و هدف

    در حال حاضر سازمان عقیدتی سیاسی ناجا با توجه به ماموریت خود درزمینه ارتقای بصیرت دینی و سیاسی کارکنان ناجا، فعالیت های فرهنگی متنوعی در بخش های مختلف ناجا و سازمان های وابسته به آن انجام می دهد که فعالیت های مزبور در مسیر اجرای خود از ابتدا تاکنون دچار آسیب هایی شده اند. این تحقیق به دنبال شناسایی آسیب های موجود در فعالیت های فرهنگی ساعس در کلانتری ها و پاسگاه ها و ارایه پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت موجود است.

    روش تحقیق: 

    این تحقیق با روش کیفی «تحلیل مضمونی» انجام گرفته است. داده های تحقیق از طریق 78 مصاحبه و 7 سند، گردآوری شده و طی فرایند سه مرحله ای کدگذاری توصیفی، کدگذاری تفسیری و یکپارچه سازی از طریق مضامین فراگیر با بهره گیری از نرم افزار مکس کیو دی ای، تحلیل شده است.

    یافته ها: 

    حاصل تحلیل داده ها، درمجموع 2358 کد بود که ذیل مضامین توصیفی و تفسیری متعدد طبقه بندی شدند و درنهایت آسیب های موجود در فعالیت های فرهنگی ساعس در کلانتری ها و پاسگاه ها ذیل 8 حوزه (مضمون فراگیر) خط مشی گذاری، برنامه ریزی عملیاتی، سرمایه انسانی ساعس، ساختار و تشکیلات ساعس، ساختار و تشکیلات ناجا، کارکنان کوپ ها (مخاطبین برنامه ها)، محتوای برنامه ها، فرهنگ، منابع و نهایتا ارزیابی و نظارت، شناسایی شد و پیشنهادهایی جهت رفع آسیب های موجود تدوین گردید.

    نتیجه گیری

    سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، نقشی کلیدی در رشد و بالندگی نیروی انتظامی به عنوان یکی از بازوهای انقلاب دارد و برطرف کردن آسیب های شناسایی شده در این تحقیق می تواند ساعس را در ایفای این نقش اثربخش تر نماید.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، فعالیت های فرهنگی، سازمان عقیدتی سیاسی، ناجا
  • سنجش اثر بخشی اقدامات آمران به معروف و ناهیان از منکر ناجا
    رضا دوستدار*، علی محمد رضایی، نورمحمد رضایی صفحات 41-60
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی اثربخشی اقدامات آمران به معروف و ناهیان از منکر در بهبود وضعیت معروفات و کاهش منکرات در ابعاد فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی، اعتقادی و مذهبی و سازمانی و مدیریتی به تفکیک استان های مختلف کشور و با رویکرد مقایسه ای در ناجا بوده است.

    روش

    در این پژوهش از روش ترکیبی از نوع طرح اکتشافی استفاده شده و پس از ساخت ابزار و بررسی اعتبار و پایایی آن از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه آمران به معروف و ناهیان از منکر نیروی انتظامی در سراسر کشور، مسیولان مستقیم کلیه آمران به معروف و ناهیان از منکر نیروی انتظامی در سراسر کشور، کلیه امر و نهی شدگان در سراسر کشور بودند. حجم نمونه برای هر گروه تعداد 1100 که جمعا 3300 نفر بودند. نمونه گیری به صورت تصادفی و طبقه ای به نسبت حجم جمعیت آمران به معروف و ناهیان از منکر استان ها و انجام شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل دیدگاه های گروه های سه گانه موردبررسی (آمران به معروف و ناهیان از منکر، سرپرستان مستقیم آمران و ناهیان، و امر و نهی شدگان) از طریق تحلیل واریانس فریدمن نشان داد که اقدامات انجام شده ازنظر هر سه گروه موردبررسی در ارتقای رواج معروف ها و کاهش منکر ها موفق بوده است. به نحوی که در نمره کل ابعاد، از دیدگاه خود آمران و ناهیان، میزان موفقیت در افزایش رواج معروف ها 70 امتیاز بود؛ درحالی که میزان موفقیت در کاهش رواج منکر ها 66.3 امتیاز از 100 به دست آمد. از دیدگاه سرپرستان مستقیم آمران و ناهیان، میزان موفقیت در افزایش رواج معروف ها 69.8 امتیاز بود؛ درحالی که میزان موفقیت در کاهش رواج منکر ها 63.5 امتیاز از 100 به دست آمد. از دیدگاه امر و نهی شدگان، میزان موفقیت در افزایش رواج معروف ها 68.3 امتیاز بود؛ درحالی که میزان موفقیت در کاهش رواج منکر ها 61 امتیاز از 100 به دست آمد.

    نتیجه گیری:

     بر اساس یافته های تحقیق، هم درزمینه افزایش رواج معروف ها و هم درزمینه کاهش رواج منکرها، خود آمران به معروف و ناهیان از منکر بالاترین امتیاز را در مورد میزان موفقیت اقدامات انجام شده قایل شده اند؛ درحالی که امر و نهی شدگان نسبت به دو گروه دیگر امتیاز کمتری قایل بودند. البته شایان ذکر است که از بین معروف ها بیشترین موفقیت در افزایش رواج معروف های بعد سیاسی و از بین منکر ها نیز بیشترین موفقیت در کاهش رواج منکر های بعد سیاسی بودند.

    کلیدواژگان: امر به معروف، نهی از منکر، آمران، اثربخشی، نیروی انتظامی
  • ویژگی ها و الزامات پلیس در تراز جامعه اسلامی؛ مبتنی بر منظومه فکری امام خامنه ای (مدظله العالی)
    محمدتقی ملک حسینی، عبدالرضا ادهمی* صفحات 61-80
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برای قرار گرفتن در تراز جامعه اسلامی و تامین امنیت پایدار، باید از راهبردها و رهنمودهای حکیمانه حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) پیروی کند و بر جوهره و درون مایه رهنمودهای معظم له، اشراف تام و تمام یابد. تدقیق، تبیین و کاربست منظومه فکری معظم له در ناجا می تواند به قرار گرفتن این سازمان در تراز جمهوری اسلامی کمک شایانی کند. با درک این مهم، تحقیق حاضر به منظور «شناسایی و تبیین ویژگی ها و الزامات پلیس در تراز جامعه اسلامی؛ مبتنی بر منظومه فکری امام خامنه ای (مدظله العالی)» انجام گرفته است.

    روش

    پژوهش از منظر هدف، تحقیقی کاربردی - توسعه ای بوده و برای نحوه گردآوری داده ها، از روش کیفی با رویکرد اکتشافی تحلیل مضمون استفاده شده است. جامعه آماری آن، مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب از سال 1368 تا سال 1398 بوده است. قلمرو تحقیق حاضر به لحاظ زمانی از زمان رهبری معظم له   (1368) تا زمان تحقیق (دی ماه 1398) است.

    یافته ها: 

    یافته های تحقیق نشان داد که از دیدگاه فرمانده کل قوا، مهم ترین ویژگی های پلیس در تراز جامعه اسلامی عبارت اند از: دین باوری؛ جامعه محوری؛ قانون مداری؛ اقتدار افزایی و امنیت آفرینی. درمجموع تحلیل محتوای فرمایشات مقام معظم رهبری از سال 1368 تا 1398 نشان می دهد؛ هیچ واژه و مفهومی بیش از «تامین امنیت جامعه» به عنوان وظیفه و رسالت اصلی نیروی انتظامی در کلام ایشان از بعد کمی دارای فراوانی و از بعد کیفی واجد اهمیت و اولویت نیست که لازمه آن، التزام به مبانی و تعالیم دینی، رعایت قانون، حفظ کرامت انسانی افراد همراه با اقتدار توام با عطوفت در سطح جامعه است.

    نتیجه گیری: 

    ناجا برای قرار گرفتن در تراز جامعه اسلامی باید به الزاماتی مانند «جذب و گزینش دقیق»؛ «تربیت و آموزش عمیق»؛ «به کارگیری و انتصاب صدیق» و «نظارت و واپایش وثیق» بیش ازپیش متکی، متعهد و ملتزم باشد.

    کلیدواژگان: امام خامنه ای(مدظله العالی)، جامعه اسلامی، نیروی انتظامی، دین باوری، جامعه محوری، قانون مداری، امنیت
  • صادق رضایی*، محمد عبدالرحیمی، زهره براتی صفحات 81-100
    زمینه و هدف

    تربیت اجتماعی یکی از اساسی ترین بخش های تربیت انسان است و نقش مهمی در فرایند تربیت در زمینه های دیگر دارد و تاثیر آن در توسعه فرهنگی، اقتصادی و... قابل توجه است. باتوجه به وجود آسیب های فرهنگی و اجتماعی در جامعه کنونی و دوری نسبی از سبک زندگی مطلوب اسلامی، هدف از نگارش مقاله حاضر، بررسی رابطه تربیت اجتماعی با سبک زندگی و تعیین میزان تاثیر تربیت اجتماعی در شکل گیری سبک زندگی اسلامی با نظر به آموزه های اسلامی است.

    روش

    این تحقیق بر اساس ماهیت داده ها، از نوع مطالعات پیمایشی مقطعی، و از نظر هدف، کاربردی، و از لحاظ روش جمع آوری داده ها و اطلاعات از نوع میدانی است. جامعه آماری پژوهش شامل 110 نفر از دانش آموزان دختر پایه ششم منطقه 9 آموزش وپرورش تهران در سال تحصیلی 98-97 بودند که بر اساس جدول مورگان 86 نفر از آن ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و موردبررسی قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده های تحقیق از پرسشنامه های محقق ساخته در زمینه تربیت اجتماعی و سبک زندگی استفاده شد. همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و نیز آمار استنباطی شامل آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که ضریب بار عاملی متغیر تربیت اجتماعی بر سبک زندگی برابر 673/0 است. همچنین آماره t برای این ضریب برابر 67/5 است که نشان از معنی دار بودن این ضریب در سطح خطای 5 درصد است. به طورکلی بنابر یافته های تحقیق فرضیه اصلی تحقیق تایید می شود بدین معنی که تربیت اجتماعی بر سبک زندگی دانش آموزان تاثیر مثبت معناداری دارد. درواقع یافته های تحقیق حاکی از آن است که تربیت اجتماعی عاملی اساسی برای شکل گیری سبک زندگی اسلامی است.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که تحقق سبک زندگی اسلامی بدون تربیت اجتماعی میسر نمی شود. بر این اساس به منظور دستیابی به جامعه و تمدن اسلامی، لازم است تربیت اجتماعی آحاد جامعه به ویژه دانش آموزان، در اولویت دستور کار نهادهای آموزشی و پرورشی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تربیت اجتماعی، جامعه، سبک زندگی، آموزه های اسلامی
  • سیده راضیه پورمحمدی*، سکینه آخوند، نرجس اخلاقی صفحات 101-120
    زمینه و هدف

    خانواده خشت بنای جامعه است، لذا تحکیم بنیان خانواده متعالی عامل مهمی در وجود یک جامعه سالم است. در عصر کنونی در زمینه خانواده با چالش های فراوانی روبرو هستیم که ارکان خانواده را متزلزل نموده، به گونه ای که سلامت روانی افراد به خطر افتاده و در پی آن کارکرد خالص افراد در اجتماع نیز کاهش یافته است. اگر هر یک از اعضاء خانواده با شاخصه های تعالی خانواده و انجام  تکالیف مورد نظر قرآن آشنا باشد وآنها را در زندگی به کار گیرد می تواند تضمینی برای تعالی و پایداری خانواده در سطح جامعه باشد.

    روش

    پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی -  تحلیلی و با استمداد از آیات قرآن کریم به بررسی شاخص های درونی خانواده پرداخته که نقش موثری در سبک زندگی ایفا کرده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از آن است که: 1. محبت مهمترین عامل سلامت روح و عدم آن موجب ناهنجاری های روانی است؛ 2. همدلی در خانواده سبب تفاهم و درک موقعیت و شرایط روحی و جسمی افراد می شود؛ 3. بیان مشکلات با فرزندان و مشارکت دادن آنها در سختی ها و تلاش برای پیدا کردن راه حل مناسب، تاثیر بسزایی در افزایش روحیه صبوری و مقاومت در فرزندان دارد؛ 4. رعایت عفاف و حریم داری در خانواده از مهم ترین وظایف افراد خانواده و از شاخصه های خانواده متعالی به شمار می آید؛ 5. خوش رویی و خوش اخلاقی اعضای خانواده با یکدیگر موجب آرامش و گرمی کانون خانواده می شود و پایه های این کانون مقدس را محکم می سازد؛ 6. صداقت از جمله مواردی است که در فضای خانواده متعالی اعتماد اعضا نسبت به همدیگر را جلب خواهد کرد و کینه ها و کدورت هایی که از بی اعتمادی ها و بی صداقتی ها منشا می گیرند برطرف می شود؛ 7. احترام متقابل در محیط خانوادگی از اصول مهمی در استحکام و پایبندی به روابط در خانواده است.

    کلیدواژگان: قرآن، خانواده متعالی، شاخص، سبک زندگی
  • مجتبی بدخشان*، حمیدرضا شیرزاد، محمد داوند صفحات 120-140
    هدف

    پدیده اسلام هراسی با توجه به بسترهای تاریخی، از دهه 1990 در غرب تشدید شده است. این پدیده، با ارایه تصویری جهت دار  و منفی از اسلام و مسلمانان، توانسته در میان مخاطبین خود تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر جریان های سلفی - تکفیری به عنوان گروهی از مسلمانان با قرایت خاص خود از دین، اقدام به تصویرسازی نسبت به اسلام و سایر گروه های اسلامی می کنند. در این قالب، این گروه ها اقدام به انجام اعمالی همچون عملیات انتحاری در راستای نفی دیگران و دستیابی به اهداف خود کرده اند.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از تحلیلی و تبیینی می باشد.

     یافته ها و نتیجه گیری

     در حاضر حول این مسئله تدوین یافته است که عملیات تروریسم تکفیری چه تاثیری بر پدیده اسلام هراسی دارد؟ با توجه به اینکه پدیده اسلام هراسی با دارا بودن دو وجه سلبی و ایجابی، توانسته بر شکل گیری دیدگاه های منفی نسبت به مسلمانان و اسلام در غرب تاثیرگذار باشد؛ فرضیه این پژوهش آن است که عملیات انتحاری جریان های سلفی - تکفیری در وجه ایجابی بر پدیده اسلام هراسی تاثیرگذار است. بر این اساس، عملیات انتحاری جریان های سلفی تکفیری با نظر به سه عامل جغرافیای وقوع، شکل و روش حملات و رسانه بر پدیده اسلام هراسی در وجه ایجابی آن موثر واقع شده اند که در این میان رسانه به دلیل ماهیت کارکردی خود نقش پررنگ تری را ایفا می کند

    کلیدواژگان: عملیات انتحاری، گروه های سلفی - تکفیری، اسلام هراسی، رسانه
|
  • The Pathology of Cultural Activities of I. R. I. Police Ideological-Political Organization in Police Stations and Checkpoints
    Majid Mokhtarianpour *, Hamid Dehghani, MohammadMahdi Jafarian Pages 9-40
    Background and objectives

    At present, the ideological-political organization of I. R. I. Police, according to its mission in promoting the religious and political insight of I. R. I. Police employees, carries out various cultural activities in different sections of I. R. I. Police and its affiliated organizations, which have suffered from various damages in the course of conduction since the beginning. This study seeks to identify the harms in the cultural activities of the ideological-political organization of I. R. I. Police in police stations and checkpoints and provide suggestions for improving the current situation.

    Methodology

    This research has been conducted using qualitative method – theme analysis. The research data were collected through 78 interviews and 7 documents and analyzed during the three stages of descriptive coding, interpretive coding and integration through comprehensive themes using MAXQDA software.

    Findings

    The result of data analysis was a total of 2,358 codes that were classified under various descriptive and interpretive themes. Finally, the damages in the cultural activities of the ideological-political organization of I. R. I. Police in police stations and checkpoints were identified under 8 areas (comprehensive theme): policy-making, operational planning, human capital of the ideological-political organization of I. R. I. Police, structure and organization of the ideological-political organization of I. R. I. Police, structure and organization of I. R. I. Police, staff of police stations ( the audience of programs), the content of programs, culture, resources and, finally, evaluation and monitoring and suggestions were made to eliminate the existing damages.

    Results

    The ideological-political organization of the I. R. I. Police has a key role in the growth and development of the police force as one of the arms of the revolution, and repairing the damages identified in this research can make the ideological-political organization of the I. R. I. Police more effective in playing this role.

    Keywords: Pathology, Cultural activities, Ideological political organization, I. R. I. Police
  • Measuring the Effectiveness of the Actions of those who Call for the Good and Forbid the Evil Doings in I. R. I. Police
    Reza Doostdar *, Ali Mohammad Rezaei, NoorMohammad Rezaei Pages 41-60
    Background and objectives

    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of the actions of those who call for the good and forbid the evil doings in improving the status of the good and reduce the evil doings in the cultural, economic, social, religious, organizational, and managerial dimensions in different provinces with a comparative approach in I. R. I. Police.

    Methodology

    The mixed method of exploratory design has been used and after making the tool and checking its validity and reliability, the survey method has been employed. The statistical population of the study included all those who call for the good and forbid the evil doings in police organization throughout the country, the direct officials of all those who call for the good and forbid the evil doings in police force throughout the country, and all those who were called for the good and forbade the evil doings throughout the country. The sample size for each group was 1100, which was a total of 3300 people. Sampling was done using stratified random sampling method in proportion to the size of the population of those who call for the good and forbid the evil doings in the provinces.

    Findings

    The results of analyzing the views of the three groups studied (those who call for the good and forbid the evil doings, the direct officials of all those who call for the good and forbid the evil doings, and those who were called for the good and forbade the evil doings) through Friedman analysis of variance showed that the measures taken by all three groups were successful in promoting the prevalence of the good and reducing the evil doings. As in the total score of the dimensions, from the point of view of those who call for the good and forbid the evil doings themselves, the success rate in increasing the good was 70 points; while the success rate in reducing the prevalence of evil doings was 66.3 points out of 100. From the point of view of the direct officials of those who call for the good and forbid the evil doings, the success rate in increasing the good was 69.8 points; while the success rate in reducing the prevalence of evil doings was 63.5 points out of 100. From the point of view of those who were called for the good and forbade the evil doings, the success rate in increasing the good was 68.3 points; while the success rate in reducing the prevalence of evil doings was 61 points out of 100.

    Results

    According to the research findings, both in terms of increasing the prevalence of the good and decreasing the prevalence of the evil doings, those who call for the good and forbid the evil doings themselves have the highest score in terms of the success rate of the actions taken; while those who were called for the good and forbade the evil doings gave less points than the other two groups. Of course, it is worth mentioning that among the good, the most success in increasing the prevalence of the good in political dimension and among the evil doings the most success was in reducing the prevalence of evil doings in the political dimension.

    Keywords: Calling for the good, Forbidding the evil doings, effectiveness, police force
  • The Characteristics and Requirements of the Police at the Level of Islamic Society; Based on the Intellectual System of Imam Khamenei
    MohammadTaghi Malek Hosseini, Adahmi Abdolreza * Pages 61-80
    Background and objectives

    The law enforcement force of the Islamic Republic, in order to be at the level of the Islamic society and ensure sustainable security, must follow the wise strategies and guidelines of Imam Khamenei and fully master the essence and theme of his guidelines. Clarification, explanation and application of his intellectual system in I. R. I. Police can be of great help in establishing this organization at the level of the Islamic Republic. Understanding this, the present study aims to "identify and explain the characteristics and requirements of the police at the level of Islamic society; based on the intellectual system of Imam Khamenei.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied-developmental research. For data collection, the theme analysis of qualitative method with exploratory approach has been employed. Its statistical population was a collection of statements of the Supreme Leader of the Revolution from 1989 to 2017. The scope of the present research is chronologically from the time of his leadership (1989) to the time of the research (December 1398).

    Findings

    The findings showed that from the point of view of the Commander-in-Chief, the most important characteristics of the police at the level of Islamic society are: believing in religion; community-orientation; rule of law; increasing authority and creating security. In general, the analysis of the content of the Supreme Leader's orders from 1989 to 2017 shows that no word or concept other than "ensuring the security of society" as the main duty and mission of law enforcement in his words has a quantitative dimension and qualitatively important and priority that requires adherence to the principles and teachings of religious law, observance of law and human dignity of individuals associated with compassionate authority in society.

    Results

    In order to be at the level of the Islamic society, I. R. I. Police must be more dependent and committed to requirements such as "careful recruitment and selection", "deep training and education", "honest recruitment and appointment" and " trust supervision and monitoring".

    Keywords: Imam Khamenei, Islamic society, Law Enforcement, Believing in religion, Community-Orientation, Rule of Law, Security
  • Sadegh Rezaie *, Mohammad Abdolrahimi, Zohreh Barati Pages 81-100
    Background and objectives

    Social education is one of the most basic parts of human education and has an important role in the process of education in other fields and its effect on cultural, economic, etc. developments is remarkable. Considering the existence of cultural and social harms in the current society and relative distance from the desired Islamic lifestyle, the purpose of this article is to investigate the relationship between social education and lifestyle and determine the effect of social education on the formation of Islamic lifestyle according to Islamic teachings.

    Methodology

    Based on the nature of the data, this research is a cross-sectional survey study, and in terms of its objectives, it is of an applied research type and in terms of data collection method, it is considered as a field study. The statistical population of the study included 110 female students of the sixth grade of Tehran's 9th education district in the 2019-2020 academic year. According to Morgan's Table, 86 of them were selected and examined using simple random sampling. In order to collect research data, researcher-made questionnaires in the field of social education and lifestyle were used. Descriptive statistics as well as inferential statistics, including Kolmogorov-Smirnov tests, confirmatory factor analysis and structural equations were used to analyze the data.

    Findings

    Findings show that the factor load of social education variable on lifestyle is 0.673. Also, the t-statistic for this coefficient is equal to 5.67, which shows that this coefficient is significant at the error level of 5%. In general, according to the research findings, the main hypothesis of the research is confirmed, meaning that social education has a significant positive effect on students' lifestyle. In fact, the research findings indicate that social education is a key factor in shaping the Islamic lifestyle.

    Results

    Based on the research findings, it can be concluded that the realization of the Islamic lifestyle is not possible without social education. Accordingly, in order to achieve Islamic society and civilization, it is necessary to prioritize the social education of individuals, especially students, in the agenda of educational institutions.

    Keywords: Social education, Society, Lifestyle, Islamic teachings
  • Seyyed Razieh Pourmohammadi *, Sakineh Akhound, Narjes Akhlaghee Pages 101-120
    Background and objectives

    Family is the first building block of society; therefore, strengthening the foundation of the family is an important factor in creating a healthy society. The family is facing many challenges in the present age, challenges that can shake the foundations of the family and endanger the mental health of individuals and consequently reduce the optimal functioning of individuals in society. If each member of the family becomes acquainted with the indicators of the transcendence family desired by the Qur'an and applies them in life, a guarantee of excellence and stability of the family is created.

    Methodology

    The present study has studied the internal indicators of the family with a descriptive-analytical approach and using the verses of the Holy Quran.

    Findings and results

    Findings indicate that: 1) Love is the most important factor in the health of the soul and its absence causes mental disorders; 2) Empathy in the family leads to understanding and understanding of the mental and physical condition of individuals; 3) Expressing problems with children and involving them in difficulties and trying to find a suitable solution, has a great effect on increasing the spirit of patience and resistance in children; 4) Observance of chastity and protection of family privacy is one of the most important duties of family members and one of the indicators of the transcendent family; 5) The kindness and good manners of the family members together cause the peace and warmth of the family center and strengthens the foundations of this sacred center; 6) Honesty is one of the things that in the atmosphere of the transcendent family, members gain trust in each other and prevent resentment and turbidity; 7) Mutual respect in the family environment is one of the important principles for family strength.

  • Badakhshan Mojtaba *, HamidReza Shirzad, Mohammad Davand Pages 120-140
    Background and objectives

    The phenomenon of Islamophobia has intensified in the West since the 1990s due to its historical context. This phenomenon, by presenting a directional and negative image of Islam and Muslims, has been able to be effective among its audience. On the other hand, Salafi-Takfiri currents, with their own reading of religion, as a group of Muslims, have attempted to portray Islam and other Islamic groups and have carried out acts such as suicide operations in order to deny others and achieve their goals. Now, the question arises that what effect does the operation of Takfiri terrorism have on the phenomenon of Islamophobia?

    Methodology

    The method of this research is descriptive-analytical and explanatory and the data collection tool is library and statistical.

    Findings and results

    Considering that the phenomenon of Islamophobia, having both negative and positive aspects, has been able to influence the formation of negative views towards Muslims and Islam in the West; the hypothesis of this research is that the suicide operations of Salafi-Takfiri currents have a positive effect on the phenomenon of Islamophobia. Accordingly, the suicide operations of Salafi-Takfiri currents, considering the three geographical factors of occurrence, form and method of attacks and the media, have had a positive effect on the phenomenon of Islamophobia, among which the media plays a more prominent role due to its functional nature.

    Keywords: Suicide operations, Salafi-Takfiri groups, Islamophobia, Media