فهرست مطالب

نشریه رهیافت پیشگیری
سال یکم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • دکتر محمدباقر الفت صفحه 7

    نگرش واقع‌بینانه و علمی به پدیده مجرمانه، جرم را به‌عنوان واقعیتی انسانی و اجتماعی مورد توجه اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه قرار داده است. جرم رفتار یک انسان در بستر اجتماع است و بدون تردید تاثیر متقابل فرد و جامعه بر یکدیگر، در وقوع پدیده مجرمانه دخالت دارند. تعامل فرد و جامعه موضوعات متعددی را پدید آورده است که هریک بعدی از ابعاد این تعامل را مورد بحث قرارمی‌دهند. کنترل اجتماعی [1]، سرمایه اجتماعی [2]، پیوند اجتماعی [3] و انسجام اجتماعی [4] از مهم‌ترین موضوعاتی به‌شمار می‌روند که هریک، ابعادی از تعامل انسان و اجتماع را دربرمی‌گیرند. از آنجا که جرم نیز حاصل تعامل فرد با محیط اجتماعی است، هریک از موضوعات یادشده، به‌گونه‌ای در تحلیل سبب‌شناسی وقوع پدیده مجرمانه و یا چگونگی پیشگیری از جرم، دیدگاه‌هایی را ارایه کرده‌اند. یکی از مهمترین این موضوعات، سرمایه اجتماعی است.

  • محمدکاظم جباری، مهین نسترن، دکتر محمود محمدی، محسن کلانتری صفحه 13
    زمینه و هدف

     از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بروز ناهنجاری‌های اجتماعی، ویژگی‌های مکانی و تسهیلات محیطی مکان‌های وقوع بزهکاری است. عناصر کالبدی در کنار عناصر اجتماعی، شامل مردم، فعالیت‌ها و کاربری‌ها است و موجب شکل‌گیری رفتار می‌شود که نقش مهمی در هویت‌بخشی و احساس آرامش و امنیت آنها دارد. برنامه‌ریزی و طراحی خوب یا بد می‌تواند به ایمنی بیشتر یا کمتر یک شهر کمک کند. هدف پژوهش حاضر، سنجش میزان تاثیرگذاری ساختار فضایی بر وقوع جرایم سرقت به عنف و مواد مخدر با استفاده از روش چیدمان فضا است.

    روش

     در این پژوهش با توجه به موضوع پژوهش، ترکیبی از روش‌های توصیفی و تحلیلی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، جرایم ارتکابی سرقت به عنف و مواد مخدر است که در دوره زمانی پژوهش در محدوده شهر تهران به وقوع پیوسته است. در این پژوهش از روش تمام‌شماری استفاده شد و تمام وقایع مجرمانه مرتبط با سرقت به عنف و مواد مخدر در شهر تهران مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته‌ ها: 

    تحلیل یافته‌ها نشان می‌دهند که جرایم گرایش دارند که در محلاتی با هم‌پیوندی کلان بالا، متمرکز شوند. در همین محدوده‌ها کاربری‌های اراضی تجاری-اداری بسیاری متمرکز شده‌اند. توزیع نامتعادل کاربری‌های یادشده بیشتر از دیگر کاربری‌ها پیشگوی انواع جرایم سرقت به عنف و مواد مخدر بودند. به‌عنوان مثال سرانه تجاری در محله ایرانشهر 7.4، ولیعصر8.4، بهار 1.1 و کاج 1، بدان معنی است که اگر کاربری‌های تجاری و اداری با مقیاس منطقه‌ای و شهری واقع شده باشند، تعداد بیشتری از انواع جرایم مرتبط به آنها وجود خواهد داشت.

    نتایج

     هم‌پیوندی کلان، جرم را برای کاربری‌هایی که اغلب با فعالیت‌های تجاری و اداری مرتبط هستند تشویق می‌کنند. همچنین خیابان‌های سراسری با ظرفیت‌های حرکت بالا، احتمال بیشتری از وقوع جرایم را نسبت به بن‌بست‌هایی با ظرفیت‌های حرکت کم و منازلی با نظارت متقابل کم، دارا هستند.

    کلیدواژگان: ساختار فضایی، جرایم سرقت به عنف، جرایم مواد مخدر، چیدمان فضا، شهر تهران
  • ابراهیم داودی دهاقانی، علیرضا خمسه صفحه 41
    زمینه و هدف

     استفاده روزافزون از رسانه‌های ارتباط‌جمعی مانند اینترنت در دنیای امروز باوجود پیامدهای مثبت و تاثیرگذار فراوان، دستاوردهای منفی بسیاری دارد. ازجمله پیامدهای منفی، جرایم نوظهور رایانه‌ای و اینترنتی است که مقابله موثر با آن نیازمند تعامل برون‌سازمانی است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، تبیین رابطه تعامل برون‌سازمانی با مدیریت پیشگیری از کلاهبرداری در فضای مجازی است .

    روش

     پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع‌آوری داده‌ها از نوع پژوهش‌های توصیفی – تحلیلی است که به‌روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل فرماندهان ارشد انتظامی، روسای پلیس‌های تخصصی، کارکنان پلیس فتای، قضات و صاحب‌‌نظران قوه قضاییه و کارشناسان و صاحب‌نظران شرکت مخابرات، به تعداد 50 نفر بود که باتوجه به محدودبودن جامعه آماری، از شیوه تمام‌شمار استفاده شد. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته، جمع‌آوری شد. روایی پرسشنامه به‌روش صوری تایید شد و پایایی کل آن نیز طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، 79/. به‌دست آمد.

    یافته‌ ها: 

    بین تعامل برون‌سازمانی رسمی با مدیریت پیشگیری از کلاهبرداری رایانه‌ای رابطه‌ در حد متوسط رو به بالا وجود دارد؛ در این بخش، «تعامل با شرکت مخابرات برای نظارت رسمی بر فعالیت‌های کافی‌نت‌ها و مراکز تبادل اطلاعات»، در رتبه اول قرار دارد. همچنین بین تعامل برون‌سازمانی غیررسمی با مدیریت پیشگیری از کلاهبرداری رایانه‌ای رابطه در حد متوسط رو به بالا وجود دارد که در این بخش نیز «منع شیوع ابزارهای هک و تسهیل‌کننده شگردهای مجرمانه ازطریق تعامل با اتحادیه فروشندگان محصولات فناوری اطلاعات» در رتبه اول قرار دارد.

    نتایج

     تعامل برون‌سازمانی غیررسمی اولویت بیشتری نسبت به تعامل برون‌سازمانی رسمی در پیشگیری از کلاهبرداری رایانه‌ای دارد، در تعامل برون‌سازمانی غیررسمی نیز تعامل با مخابرات در اولویت اول و تعامل با اتحادیه فروشندگان محصولات فناوری اطلاعات در اولویت بعدی قرار دارد.

    کلیدواژگان: تعامل برون سازمانی، تعامل برون سازمانی رسمی و غیررسمی، کلاهبرداری رایانه ای، فضای مجازی، مدیریت پیشگیری از جرم
  • مریم ابراهیمی، ملیحه السادات کاظمی صفحه 61
    زمینه و هدف

     در سال‌های اخیر رفتارهای پر خطر در میان نوجوانان رشد چشمگیری داشته است. به‌منظور شناسایی برخی از عوامل روان‌شناختی مرتبط با این رفتارها، پژوهش حاضر طراحی و اجرا شد. هدف اصلی پژوهش حاضر مشخص کردن سهم مولفه‌های تنظیم شناختی هیجان در رفتارهای پرخطر است.

    روش

    نوع مطالعه و روش بررسی، از نوع پژوهش‌های همبستگی و رگرسیون چندگانه است. جامعه آماری پژوهش دانش‌آموزان دبیرستانی دختر شهر تهران به تعداد 209144 نفر هستند که یک نمونه 422 نفری از آنها با روش نمونه‌برداری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب و پرسشنامه‌های تنظیم‌ شناختی گارنفسکی (2001) و خطرپذیری نوجوانان زاده‌محمدی و احمدآبادی (1388) در میان آنان توزیع و جمع‌آوری شد.

    یافته‌ ها: 

    تحلیل داده‌ها با روش رگرسیون چندگانه نشان دادند که مدل کلی معنادار و ترکیب متغیرهای پیش‌بین 13 درصد واریانس رفتارهای پرخطر را تبیین می‌کنند. در مدل کلی ابعاد تنظیم شناختی هیجان، پیش‌بینی کننده معنا‌دار رفتارهای پرخطر بودند. ضریب بتای تنظیم‌ شناختی منفی، بالاتر از ضریب تنظیم‌ شناختی مثبت بود. از لحاظ ابعاد، سرزنش دیگران و فاجعه‌آمیز کردن، تنظیم شناختی منفی و ابعاد تمرکز مجدد مثبت و پذیرش تنظیم شناختی مثبت نیز پیش‌بینی کننده معنا‌دار در خطرپذیری نوجوانان دختر (دانش‌آموزان دبیرستانی) بودند.

    نتایج

     نتایج پژوهش نشان داد که تنظیم شناختی هیجان با گرایش به خطرپذیری رابطه معنا‌داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، خطرپذیری، نوجوانان دختر، پیش بینی گرایش، خطرپذیری نوجوانان
  • محمدعلی حاجی ده آبادی، محمدرضا فرهمند صفحه 77
    زمینه و هدف

     اهمیت رسیدگی به جرایم ارزی و آثار نامطلوب ناشی از گسترش این قبیل جرایم و ارتباط آن با تحکیم ارکان اقتصادی نظام‌های سیاسی حاکم، قانونگذار را بر آن داشته تا با به‌کارگیری تدابیر ویژه مبتنی بر شداد و غلاظ کیفری به تقابل با هنجارشکنان این عرصه مبادرت ورزد؛ بنابراین هرچند بررسی و تحلیل سیاست کیفری کشور، متضمن تبیین نحوه تقابل کیفری با جرایم ارزی در متون علمی متعدد مورد بررسی قرار گرفته ولی بررسی این سیاست‌ها از حیث انطباق با نظریات و معیارهای موجود در حوزه جرم‌شناسی و ارایه راهکار علمی و عملی در راستای مدیریت خطر این جرایم تاکنون مورد توجه متخصصان قرار نگرفته است.

    روش‌شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر به روش کتابخانه‌ای و براساس بررسی مطالعات انجام شده در حوزه‌های مرتبط و با استفاده از تجارب موجود در حوزه حقوقی نظام بانکی و بررسی پرونده‌های متعدد موجود در ادارات حقوقی سیستم بانکی تدوین شد. با استفاده از روش تحلیلی و توصیفی با مراجعه به کتب، منابع و مقالات تلاش شد از منظری دیگر به مقوله جرایم ارزی نگریسته شود؛ همچنین با توجه به نقش ویژه اداره حقوقی بانک مرکزی در به‌کارگیری راهبرد قضایی در برخورد با جرایم ارزی، بررسی نحوه عملکرد این مرجع از حیث انطباق با مولفه‌ها و معیارهای ناظر بر علوم کیفری و نظریات جرم‌شناسی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

    یافته‌ها و نتایج

     در این پژوهش، ضمن تبیین مختصر نحوه تقابل کیفری با این جرایم، سیاست‌های حقوقی و قضایی از حیث انطباق با نظریات نوین حاکم در حوزه جرم‌شناسی مورد بررسی قرار گرفت و در پایان با انتقاد از رویکردهای موجود ازجمله رویکرد مک دونالدی در برخورد با این جرایم، راهکارهای مقتضی در راستای مدیریت خطر جرایم ارزی از قبیل تمسک به روش‌های پیشگیری وضعی، استفاده از دستاوردهای نظام عدالت ترمیمی و مانند آن، پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: جرائم ارزی، بانک مرکزی، برچسب زنی، تسامح صفر، عدالت ترمیمی
  • موسی قاسم لو صفحه 97
    زمینه و هدف

     بازخورد بخش جدایی‌ناپذیر از یک فرایند ارتباط دوطرفه است. بازخورد، میزان در مسیر بودن هر سیستم را نشان می‌دهد. روش‌های مختلف بازخورد می‌توانند مستقیم یا غیرمستقیم و یا حتی ازطریق رصد واکنش‌های مشتریان باشد. در پیشگیری از جرم نیز مشتریان افراد جامعه هستند، که با بازخوردگیری از افراد جامعه می‌توان مناسب بودن اقدامات را سنجید. معیارهای خاصی برای بازخوردگیری مناسب تدوین شده که توجه به آنها می‌تواند در بازخوردگیری از اقدامات پیشگیری موثر باشد. توجه به تغییرات در سازمان‌ها و دنیای پرتلاطم امروزی، بخصوص در ساختار سازمان‌ها، فناوری و نیروی انسانی در بازخوردگیری موثر است. بازخورد مفید و موثر دارای ویژگیهایی است که با بهره‌گیری از این ویژگی‌ها در پیشگیری از جرم، می‌توان بازخوردهای مناسبی گرفت.

    روش‌شناسی:

     روش تحقیق در این مقاله کتابخانه‌ای و توصیفی است که به همین منظور ازطریق مطالعات کتابخانه‌ای، مستندات لازم جمع‌آوری و با توصیف و تجزیه و تحلیل مناسب نتیجه منطقی احصا و پیشنهادهایی ارایه شد.

    یافته‌ها و نتایج

     نتیجه بازخورد در اقدامات پیشگیری از جرم را می‌توان: اقدامات اصلاحی، بهبود مستمر و اقدام پیشگیرانه عنوان کرد. با بررسی موضوعات مطرح‌شده می‌توان نتیجه گرفت که عوامل زیادی در بازخوردگیری مناسب از اقدامات پیشگیری مثل: شایستگی کارکنان سیستم پیشگیری از جرم، پیچیدگی موقعیت‌ها، ثبات عملیات و فعالیت‌ها، تقسیم وظایف بین مدیران سطوح مختلف، قابلیت ذهنی کارکنان و مدیران با محیط و شرایط و مانند آن تاثیرگذار هستند که تمرکز بر این ویژگی‌ها می‌تواند بازخوردگیری را به نتایج مورد انتظار برساند.

    کلیدواژگان: بازخوردگیری، پیشگیری از جرم، اصلاح فرایند، سیستم
  • نسترن ارزانیان، مرضیه دیرباز صفحه 121
    زمینه و هدف

     با روی کارآمدن فضای سایبر و پیشرفت فناوری‌های نوظهور، جهان با ساحتی برای تعاملات الکترونیکی و دخالت کمتر عناصر انسانی مواجه شد. فضای سایبر عرصه‌های مختلفی را با تغییرات شگرفی رو به رو ساخت، که یکی از این عرصه‌های پیشگام، صنعت بانکداری است. مسلم است که در پس خدمات شایان بانک‌ها در چارچوب منحصر به فرد سیستم بانکداری الکترونیکی، صنعت بانکداری با تهدیدات و مخاطرات نوظهوری نیز مواجه است. ناامنی فضای اینترنت و نظام بانکداری الکترونیکی، از مهمترین مخاطرات مطرح در این حوزه به شمار می‌آید. شایان توجه است که استفاده از تدابیر پیشگیرانه، یکی از راه‌های برقراری امنیت و انتظام جوامع است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر با تکیه بر نظرات حقوقی، داد‌ه‌ها و آموزه‌های علمی گردآوری شده از میان کتاب‌ها، مقالات، پایان نامه‌ها و پایگاه‌های اینترنتی صورت پذیرفته است. افزون بر این، نوع پژوهش فرارو، به صورت کاربردی و شیوه نگارش آن توصیفی است. در این میان به قوانین جمهوری اسلامی ایران و اسناد بین‌المللی نیز توجه ویژه شده است.

    یافته‌ها و نتایج

     در عصر دوم اینترنت و روی کارآمدن فناوری نوظهور بلاک‌چین، کارآیی پیشگیری وضعی از جرم در گرو بهره‌جویی از فناوری‌های نوین و گرایش به سوی به کارگیری تدابیر پیشگیرانه فنی است، زیرا در دنیای هوشمندی اشیاء -که بانکداری الکترونیکی در بستر آن فرصت بروز می‌یابد -، ماهیت محیط سایبر به گونه‌ای است که بانک‌ها را ناگزیر از اتخاذ تدابیر پیشگیرانه فنی می‌سازد.

    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیکی، امنیت، جرایم سایبری، پیشگیری از جرم
|
  • MohammadKazem Jabbari, Mahin Nastaran, Mahmood Mohammadi, Mohsen Kalantari Page 13
    Background and aim

    The most important factors affecting the occurrence of social maladies, spatial characteristics and environmental facilities are cases of delinquency. Social elements include people, activities and uses, and behavior that play an important role in identity and a sense of calmness and security. Good or bad planning and design can help securing a city. The purpose of the present study was to measure the impact of spatial structure on the occurrence of theft of crime and drugs using space layout.

    Methodology

    In this research, a combination of descriptive and analytical methods was used. The statistical population of the study was crimes involving theft of drugs and narcotics that occurred during the period of research in the city of Tehran. In this research, a full-scale method was used and all criminal acts related to theft and narcotics in Tehran were studied.

    Findings

    Analysis of the findings shows that crimes tend to focus on neighborhoods with high macro-economic interconnections. The disproportionate distribution of the above-mentioned uses was the prediction of various types of theft and narcotics crimes. For example, per capita trade in Iranshahr 7.4, Valiasr 8.4, Spring 1.1 and Kaj 1 means that if commercial and administrative uses are regional and urban, there will be more types of crime related to them.

    Results

    Macro connectivity encourages crime for applications that are often related to business and office activities. Also, high-capacity streets are more likely to be offended by deadlines with low traffic capacities and low counterparts.

    Keywords: spatial structure, crime theft, drug crimes, space arrangement, city of Tehran
  • Ibrahim Davoudi dehaghani, Alireza Khamseh Page 41
    Background and Objectives

    Increasing use of mass media such as the Internet in the world today has many negative outcomes, with many positive and influential consequences. Among the negative consequences is emerging computer and Internet crime, which requires effective outreach. Therefore, the purpose of this study is to explain the relationship between outsourcing interaction and fraud management in cyberspace.

    Methodology

    The present study is a descriptive-analytic research method in terms of applied purpose and in terms of collecting data. Survey method was used. The statistical population of the study consisted of senior police officers, specialized police chiefs, cyber police officers, judges and experts of the judiciary, and experts and experts of Telecommunication Company. There were 50 people who, using the limited method of statistical society, were used in full scale. Data were collected using a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by a formalized method, and its reliability was calculated by calculating the Cronbach’s alpha coefficient.

    Findings

    There is a moderate upward relationship between formal outsourcing interactions with computer fraud prevention management; in this section, “interaction with the telecom company for official monitoring of the activities of cafes and information exchange centers” is ranked first. There is also a moderate upward relationship between the unofficial outsourcing of the Office of Computer Prevention and the prevention of the spread of hacking tools and facilitating criminal practices through interaction with the IT vendors’ union.

    Results

    Informal outsourcing interaction is more prioritized than formal inter- organizational interaction in the prevention of computer fraud, in the informal inter- organizational interaction, communication with the first priority and interaction with the ICT vendors are prioritized.

    Keywords: inter- organizational interaction, formal, informal inter- organizational interaction, computer fraud, cyberspace, crime prevention management 1
  • Maryam Ebrahimi, Malihe sadat Kazemi Page 61
    Background and aim

    In recent years, high-risk behaviors among adolescents have grown significantly. In order to identify some of the psychological factors associated with these behaviors, the present study was designed and implemented. The main objective of the present research is to determine the contribution of cognitive emotion regulation components to high-risk behaviors.

    Methodology

    The type of study and the method of investigation are correlation and multiple regressions. The statistical population of the study is 209,144 high school girl students in Tehran. A sample of 422 people was selected by multistage cluster sampling method and Critical Settlement Questionnaire distributed among Zadeh Mohammadi and Ahmad Abadi adolescents.

    Findings

    Data analysis with multiple regression method showed that the overall model and the combination of predictor variables explained 13% of the variance of risky behaviors. In the general model, emotional adjustment cognitive dimensions were a significant predictor of high-risk behaviors. The negative cognitive adjustment beta coefficient was higher than the positive cognitive adjustment coefficient. In terms of dimensions, blame and disaster, negative cognitive regression, and the dimensions of positive re-focus and acceptance of positive cognitive regulation, also predicted significant risk factors for female adolescents (high school students).

    Results

    The results of this study showed that there is a significant relationship between cognitive-emotional regulation and risk-orientation.

    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Risk, Girl’s Adolescents, Tendency prediction, Adolescents Risk Taking
  • MohammadAli Haji Dehabadi, MohammadReza Farahmand Page 77
    Background and aim

    The importance of investigating foreign exchange crimes and adverse effects caused by the spread of such crimes and its relationship with the consolidation of the economic pillars of the ruling political regimes has led the legislature to resort to special measures based on punishments and criminal offenses against the norms of this Therefore, although analysis of the country’s criminal policy implies an explanation of the way the criminal offense is compared with currency offenses in various scientific texts, it has been investigated, but the review of these policies in terms of compliance with existing theories and criteria in the field of criminology and providing a scientific and practical solution.

    Methodology

    The present study is based on a library method and based on the study of studies conducted in related areas, using existing experiences in the legal field of the banking system and reviewing various files in the banking system’s legal departments. Using analytical and descriptive methods, references to books, resources, and articles were attempted to be viewed from other perspectives on currency crimes; also, in view of the special role of the central bank’s legal department in applying the judicial strategy in dealing with foreign currency crimes, reviewing the way of performance. This reference was criticized in terms of adaptation to the criteria and criteria for supervising criminal law and criminological theories.

    Findings and conclusion:

    In this research, while briefly explaining the way in which criminal offenses are compared to these crimes, legal and judicial policies were examined in terms of adaptation to the emerging jurisprudence in the field of criminology, and finally criticized existing approaches, including McDonald’s approach to dealing with these crimes, appropriate strategies have been proposed to manage the risk of foreign currency crimes, such as the use of circumvention methods, the use of the achievements of the restorative justice system and the like.

    Keywords: Foreign currency, central bank, tagging, zero tolerance, restorative justice
  • Musa Ghasemlou Page 97
    Background and aim

    Feedback is an integral part of any bilateral communication process. Feedback shows the amount of paths in each system. Different ways of feedback can be direct or indirect, or even by monitoring customer responses. In crime prevention, there are also community-based clients, which can measure the appropriateness of measures by providing feedback from community members. Specific criteria have been developed for appropriate feedback that can be helpful in responding to preventive measures. Paying attention to the changes in the organizations and the turbulent world today, especially in the structure of organizations, technology and manpower, is effective in providing feedback. Useful and effective feedback has the features that can be taken advantage of using these features in crime prevention.

    Methodology

    The research method in this paper is library and descriptive. For this purpose, through library studies, the required documentation was collected and, with proper description and analysis, a logical result of the evaluation and suggestions was presented.

    Findings and outcomes: 

    The result of feedback on crime prevention measures can be: corrective actions, continuous improvement and preventive action. By examining the issues raised, it can be concluded that there are many factors in the proper feedback of preventive measures such as the suitability of crime prevention personnel, the complexity of situations, the stability of operations and activities, the division of tasks between managers of different levels, the subjective ability of employees and managers with the environment and conditions, and It’s just as impressive that focusing on these features can bring feedback to the expected results.

    Keywords: feedback, crime prevention, process correction, system
  • Nastaran Arzanian, Marzieh Dirbaz Page 121
    Background and aim

    With the advent of cyberspace and the advancement of emerging technologies, the world faces an area of e lectronic interactions and less human elemental interference. The cyberspace has created a number of different areas, with one of these pioneering areas being the banking industry. It is certain that, besides the services of banks in the unique framework of the electronic banking system, the banking industry faces threats and emerging risks. Insecurity of the Internet and e-banking is one of the most important issues in this field. It is noteworthy that the use of preventive measures is one of the ways in which the security and safety of communities are enforced.

    Methodology

    The present research is based on legal opinions, scientific data collected from books, articles, theses and websites. In addition, the type of research used is descriptive. Meanwhile, special attention has been paid to the laws of the Islamic Republic of Iran and international documents.

    Findings and conclusion:

    In the second internet era and the advent of Blockchain’s emerging technology, the effectiveness of crime prevention depends on the use of modern technologies and the trend towards adopting precautionary measures, because in the world of intelligence of objects - where electronic banking is in the context of that opportunity Emerges - the nature of the cyber environment is such that it forces banks to take technical preventive measures.

    Keywords: Electronic Banking, Security, Cyber Crime, Crime Prevention