فهرست مطالب

مطالعات طب ورزشی - پیاپی 27 (بهار و تابستان 1399)

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 27 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابراهیم درتاج*، محمدحسین علیزاده، حامد عباسی، الهام شیرزاد عراقی صفحات 17-34

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیرخستگی بر پارامترهای مکانی و زمانی راه رفتن درافراد با کف پای صاف منعطف و طبیعی پرداخت. در این پژوهش نیمه تجربی از بین دانش آموزان پسر 15تا18ساله شهر تهران، 10 نفر دارای ناهنجاری کف پای صاف و 10 نفر سالم به عنوان آزمودنی در این تحقیق شرکت کردند. از تردمیل آنالیز گیت برای اندازه گیری پارامترهای راه رفتن استفاده شد. برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی تاثیرخستگی بر پارامترهای مکانی و زمانی راه رفتن افراد دارای کف پای طبیعی و صاف از آزمون های تحلیل واریانس اندازه های تکراری و تی همبسته استفاده شد. نتایج نشان داد که اختلاف معناداری در پس آزمون بین گروه ها در متغیر حمایت یگانه وجود داشت. اما اختلاف معناداری در متغیرهای زمان گام، زمان قدم، حمایت دوگانه، طول گام، طول قدم و عرض قدم وجود نداشت. همیچنین خستگی تاثیر معناداری بر متغیرهای زمان گام، زمان قدم، حمایت دوگانه، طول گام، طول قدم و عرض قدم داشت.

    کلیدواژگان: خستگی، راه رفتن، کف پای صاف، پارامتر مکانی، پارامتر زمانی
  • مصطفی حاج لطفعلیان*، محمدهادی هنرور، فاطمه اکبری فر صفحات 35-52

    روش های متفاوتی برای بازسازی حرکت با استفاده از دوربین های استریوفتوگرامتری وجود دارد که مرسوم ترین آن ها استفاده از روش های پیش بین از طریق مارکرگذاری نشانگرهای آناتومیکی است. برخلاف روش های پیش بین، روش های عملکردی به نشانگر های آناتومیکی وابسته نیستند و از حرکت نسبی اندام های مجاور برای شناسایی مرکز دوران و سپس بازسازی حرکت استفاده می کنند. این پژوهش با هدف مقایسه روش های مارکرگذاری پیش بین و عملکردی برای امکان سنجی بهره برداری از روش برازش دایره در بازسازی حرکات بدن انسان انجام شد. بدین ترتیب سه مرتبه از حرکت راه رفتن روی تردمیل شش نفر آزمودنی سالم، درحالی که مارکرگذاری هم زمان طبق سه روش پلاگین گیت، خوشه ای و برازش دایره صورت گرفته بود، داده برداری شد. نتایج با وجود تفاوت در برخی از مشخصه های سیگنال، همبستگی زیاد روش ها را نشان داد. با گسترش روش های عملکردی مانند برازش دایره می توان بسیاری از عوامل ایجاد خطا را در روش های پیش بین کنترل کرد و تحولی در بازسازی حرکات انسان ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: بازسازی حرکت، روش مارکرگذاری، مرکز دوران
  • محمد فرهادی، علیرضا هاشمی اسکویی*، سید امیرحسین امامیان شیرازی، محمدتقی کریمی صفحات 53-66

    به منظور بهبود عملکرد حرکتی، الگوی حرکت و تغییرات پارامترهای کینماتیکی مفاصل در وضعیت های مختلف بررسی می شود. استفاده از تردمیل در تحلیل الگوی راه رفتن انسان، امکان ثبت چندین گام از راه رفتن را در فضای محدود و با شرایط کنترل شده فراهم می کند. هدف این پژوهش، بررسی هم سانی پارامترهای کینماتیکی مفاصل اندام تحتانی هنگام راه رفتن روی تردمیل و زمین بود. ضرایب همبستگی درون طبقاتی پارامترهای کینماتیکی مفاصل اندام تحتانی در 15 مرد جوان سالم هنگام راه رفتن روی زمین و تردمیل محاسبه شد. ضرایب همبستگی زوایای لگن، ران و مچ پا هنگام راه رفتن روی زمین اغلب در محدوده قابلیت اطمینان عالی (بیشتر از 9/0) قرار داشتند، درحالی که هنگام راه رفتن روی تردمیل نتایج در محدوده قابلیت اطمینان متوسط (کمتر از 7/0) بودند؛ بنابراین، در اقدامات درمانی یا مطالعات تحقیقاتی توجه به کاهش هم سانی تکرارهای راه رفتن هنگام استفاده از تردمیل مهم است.

    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، سینماتیک، اندام تحتانی، راه رفتن، تردمیل
  • حسین شاهرخی*، حامد عباسی، کاظم حاجیان صفحات 67-82
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر تمرین کششی و ماساژ رهاسازی بر درد، دامنه حرکتی و ناتوانی عملکردی گردن ناشی از نقاط ماشه ای مایوفاشیال عضله ذوزنقه بود. 30 بیمار در سه گروه شامل گروه ماساژ، گروه تمرینات کششی و گروه کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرین کردند. درد، دامنه حرکتی و ناتوانی عملکردی به ترتیب با مقیاس دیداری درد، گونیامومتر و شاخص درد و ناتوانی گردن ارزیابی شدند. نتایج نشان داد تمرینات کششی و ماساژ در دو گروه تجربی با افزایش معنادار دامنه حرکتی و کاهش معنادار درد و ناتوانی عملکردی همراه بود. همچنین، در تمام متغیرها بین دو گروه تجربی و گروه کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. بر اساس نتایج، ماساژ، در مقایسه با تمرینات کششی می تواند مزیت بیشتری داشته باشد، ولی با توجه به مزایای حرکات کششی به عنوان رویکردی تمرینی، این تمرینات برای نقاط ماشه ای پیشنهاد می شوند
    کلیدواژگان: ماساژ، تمرینات کششی، ناتوانی عملکردی، درد، نقاط ماشه ای مایوفاشیال عضله ذوزنقه فوقانی
  • فرزانه حاتمی*، هادی صمدی، مستانه سالاری جوبنی صفحات 83-102
    هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر مشاهده عمل و تصویرسازی حرکتی بر تعادل و طول، سرعت و ریتم گام سالمندان مبتلا به سکته مغزی بود. 24 نفر از سالمندان مبتلا به سکته مغزی به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. از آزمون های لک لک، زمان برخاستن- راه رفتن و نرم افزار تحلیل دو بعدی کینوا استفاده شد. مرحله تمرین شامل 16 جلسه (3 جلسه در هفته و هر جلسه ، 45 دقیقه) بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس مرکب نشان داد که تعادل ایستا، سرعت و طول گام نسبت به پیش آزمون پیشرفت معناداری داشتند. تصویرسازی-حرکتی و مشاهده عمل منجر به بهبود تعادل پویا در مقایسه با گروه کنترل شد. سرعت گام گروه تصویرسازی-حرکتی بیشتر از گروه مشاهده عمل و کنترل بود، در نهایت، ریتم گام در گروه مشاهده عمل، نسبت به پیش آزمون پیشرفت داشت. یافته های پژوهش پیشنهاد می کنند که مشاهده و تصویرسازی حرکتی می توانند تعادل و پارامترهای راه رفتن را در سالمندان مبتلا به سکته مغزی بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تعادل، الگوی گام برداری، تصویر سازی حرکتی، مشاهده عمل
  • حمیدرضا نوروزی*، لیلا یوزباشی، اکرم کریمی اصل صفحات 103-116

    کاهش قدرت عضلانی اندام تحتانی از جمله اختلالات ناشی از دیابت نوع 2 می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرینات قدرتی بر برخی پارامترهای بیومکانیکی مفصل زانو در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بود. در این مطالعه 24 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در دو گروه کنترل (12 نفر) و تمرین (12 نفر) شرکت کردند. قبل و بعد از اعمال شش هفته تمرینات قدرتی، متغیر های پژوهش با استفاده از دینامومتر ایزوکینتیک مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین حداکثر گشتاور کانستریک خم و باز شدن زانو و زمان رسیدن به حداکثر گشتاور کانسنتریک خم و باز شدن زانوی دو گروه وجود دارد. به نظر می رسد تمرینات قدرتی می تواند با افزایش حداکثر گشتاور کانستریک زانو و کاهش زمان رسیدن به اوج گشتاور، ظرفیت تولید نیرو و عملکرد عصبی- عضلانی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: تمرین قدرتی، حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور، دیابت نوع 2
  • زهرا بصیری، مهرداد عنبریان*، علی شریف نژاد، بهنام میری پور فرد صفحات 117-136
    هدف این مطالعه، تعیین اثر سه نوع بریس مختلف بر پایداری دینامیک موضعی با استفاده از حداکثر نمای لیاپانوف حین دویدن در افراد مبتلا به ناپایداری مچ پا بود. 12 آزمودنی مبتلا به ناپایداری مچ پا در گروه آسیب دیده و 12 آزمودنی سالمدر این مطالعه شرکت کردند. گروه آسیب دیده، روی تردمیل 70 گام با بریس سخت، نیمه سخت، نرم و بدون بریس دویدند. گروه سالم، تنها در وضعیت بدون بریس آزمون دویدن را انجام دادند. حداکثر نمای لیاپانوف با استفاده از داده های کینماتیک محاسبه شد. نتایج نشان داد حداکثر نمای لیاپانوف کوتاه دوره در دویدن با بریس نیمه سخت در گروه آسیب دیده به طور معناداری با سایر وضعیت های بریس مچ پا متفاوت است، اما دویدن با بریس نیمه سخت تفاوت معناداری در حداکثر نمای لیاپانوف کوتاه دوره گروه آسیب دیده در مقایسه با گروه سالم ایجاد نکرد. با توجه به این نتایج، به نظر می رسد دویدن با بریس نیمه سخت توانسته است وضعیتی نزدیک به دویدن گروه سالم فراهم کند.
    کلیدواژگان: اسپرین مچ پا، حمایت کننده خارجی، حداکثر نمای لیاپانوف، ناپایداری مزمن مچ پا
  • اعظم دانشور، حیدر صادقی*، محمد یوسفی، زهره برهانی کاخکی صفحات 137-152
    هدف پژوهش حاضر تاثیر یک وهله خستگی عمومی بر میزان هماهنگی و تغییرپذیری بین مفاصل اندام فوقانی قایقرانان نخبه بود. 14 قایقران مرد تیم ملی در این پژوهش نیمه آزمایشگاهی شرکت کردند. از تمرین قایقرانی روی دستگاه ارگومتر پاروزنی برای اعمال خستگی عمومی تا حد واماندگی استفاده شد. داده های کینماتیکی با استفاده از دستگاه واحدهای اندازه گیری اینرسی در 15 دوره پاروزنی متوالی ابتدایی و انتهایی پروتکل خستگی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که یک وهله خستگی عمومی باعث تغییر در میزان هماهنگی بین مفاصل شانه- تنه در صفحه هوریزنتال و بین مفاصل آرنج- شانه در صفحه ساجیتال و همچنین تغییرپذیری بین مفاصل شانه- تنه در صفحه هوریزنتال، آرنج- شانه در صفحه ساجیتال و آرنج- تنه در صفحه ساجیتال می شود. یافته های تحقیق، ضرورت توجه به طراحی برنامه های تمرینی مناسب برای قایقرانان با رویکرد کاهش تبعات سوء خستگی اندام فوقانی بر عملکرد بهینه و بروز آسیب را تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: قایقرانی، خستگی، هماهنگی، تغییرپذیری. اندام فوقانی
  • مهدی قیطاسی، بهروز ایمری*، فرشته حبیبی تیرتاشی، علامرضا رئیسی، بیژن فروغ صفحات 153-170
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر کفی کفش با شیب خارجی متفاوت بر ایمپالس و گشتاور اداکشن خارجی زانو در افراد دارای زانوی پرانتزی انجام شد. شاخص های کینتیکی و کینماتیکی مفصل زانو حین دویدن با پای برهنه، کفش بدون کفی، کفش همراه کفی با شیب خارجی صفر، 5 و 10 درجه با روش داینامیک معکوس محاسبه شد. براساس نتایج، اختلاف معناداری بین کفی های کفش در میزان اوج گشتاور و ایمپالس گشتاور اداکشنی زانو مشاهده شد، به طوری که کفی های با شیب خارجی 5 و 10 درجه، باعث کاهش معنادار اوج گشتاور و ایمپالس گشتاور اداکشنی زانو در مقایسه با شرایط پای برهنه، کفش بدون کفی و کفش همراه کفی با شیب صفر درجه شدند بر این اساس، می توان کفی های با شیب خارجی را به عنوان راهکاری موثر و غیرتهاجمی با هدف پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی از جمله استیوآرتریت مرتبط با ناهمراستایی زانوی پرانتزی در افراد مبتلا پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: گشتاور اداکشن زانو، ایمپالس گشتاور اداکشن، کفی خارجی، زانوی پرانتزی
  • ابراهیم صفری، یحیی سخنگویی، علی فتاحی* صفحات 171-187
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی بر متغیرهای منتخب بیومکانیکی سالمندان مرد فعال ورزشکار بود. 40 مرد سالمند فعال به صورت داوطلبانه و در دو گروه تجربی و کنترل در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی های هر دو گروه، قبل و بعد از هشت هفته تمرین، آزمون های تعادل، کنترل حرکتی، کنترل وضعیتی و راه رفتن گرفته شد. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی ترکیبی شرکت کردند و گروه کنترل در این مدت به انجام فعالیت های روزمره خود ادامه دادند. برای مقایسه نتایج قبل و بعد از تمرینات در هر گروه، در صورت نرمال بودن متغیرها از آزمون تی همبسته و در غیراین صورت از آزمون ناپارامتریک ویلکاکسون استفاده شد، نتایج نشان می دهد یک دوره تمرین ترکیبی در کنترل وضعیتی و عملکرد راه رفتن معنادار نیست، ولی می تواند در بهبود کنترل حرکتی، تعادل در مردان سالمند فعال موثر باشد و احتمال زمین خوردن افراد را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سالمندان فعال، تمرینات ترکیبی و متغیرهای منتخب بیومکانیکی
  • لیلا غزاله*، یاسین حسینی، کیوان شریف مرادی صفحات 187-200
    هدف تحقیق مقایسه کینماتیک مجموعه پا و مچ پا و زانو در زنان مبتلا به کف پای صاف منعطف و ثابت حین راه رفتن بود. 29 زن جوان (10 نفر سالم، 10 نفر کف پای صاف منعطف و 9 نفر کف پای صاف ثابت) در پژوهش حاضر شرکت داشتند. برای جمع آوری داده ها از دوربین های تحلیل حرکت و فورس پلیت استفاده شد. نتایج نشان دادند دورسی فلکشن مچ پا در گروه کف پای صاف ثابت از دو گروه دیگر کمتر بود. میزان اورژن مچ پا نیز در گروه کف پای صاف ثابت از گروه سالم بیشتر بود. گروه کف پای صاف منعطف میزان والگوس زانوی بیشتری نسبت به دو گروه دیگر داشت. براساس یافته های تحقیق حاضر می توان گفت، افراد دارای کف پای صاف منطف همانند افراد دارای کف پای صاف ثابت در معرض ابتلا به آسیب های زانو هستند، لذا انجام اقدامات درمانی در افراد دارای کف پای صاف منعطف ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: کینماتیک، کف پای صاف، منعطف، ثابت، راه رفتن
  • فرزانه ساکی*، هیمن محمدی، عرفان شکیبا صفحات 201-218
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات اسپرت متریک ویژه فوتبال بر عملکرد پسران فوتبالیست جوان بود. 29 فوتبالیست به عنوان آزمودنی در پژوهش حاضر شرکت کردند و بصورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. عملکرد آزمودنی ها با استفاده از آزمون های عملکردی 50 یارد سرعت، چابکی ایلینویز و پرش سارجنت مورد ارزیابی قرار گرفت. گروه تجربی تمرینات اسپورت متریک ویژه فوتبال را به مدت شش هفته (18 جلسه) انجام دادند و گروه کنترل در این مدت به تمرینات عادی خود پرداختند. از آزمون تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین رکورد آزمون های سرعت، چابکی و توان انفجاری در گروه تجربی و کنترل تفاوت معناداری پس از شش هفته تمرین وجود دارد (05/0p <). با توجه به نتایج پژوهش حاضر به مربیان فوتبال پیشنهاد می گردد که تمرینات اسپورت ویژه فوتبال را جهت ارتقاء عملکرد حرکتی بازیکنان مورد استفاده قرار دهند.
    کلیدواژگان: تمرینات اسپورت متریک، عملکرد، فوتبال، آسیب
|
  • Ebrahim Dorr Taj *, Mohamadhossein Alizadeh, Hamed Abasi, Elham Shirzad Iraqi Pages 17-34

    Fatigue impairs the neuromuscular control of gait. A flat foot can cause early muscle fatigue and impair the weight-bearing function of the foot. The purpose of this study was to investigate the effect of fatigue on spatial and temporal parameters of gait in people with normal and flexible flat-foot.

    Methodology

    In this Quasi-experimental study. 10 people with flexible flat foot and 10 people with normal foot arch participated were selected among 15-18 years male students in Tehran. Gait analysis treadmill was used to measure gait parameters. A running protocol on a treadmill was used to induce fatigue based on the Borg's Perceived Exertion scale. The gait parameters were collected for one minute before and one minute immediately after fatigue induced. Repeated measures and paired t-tests were used to compare the within-group and between-group effects of fatigue on the spatial and temporal parameters of gait in people with normal foot and flat foot.

    Results

    Based on the results there was a significant difference in post-test scores between groups in the single support variable. However, there were no significant differences in the variables of stride time, step time, double support, stride length, step length, and step width. However, the effect size obtained for most variables indicated a strong interactive effect of flat foot and fatigue on these parameters. Besides, fatigue had a significant effect on the variables by increasing the stride time, step time, double support, stride length, step length, and step width.

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that fatigue has a significant effect on some temporal and spatial parameters of gait in people with normal and flat-foot.

    Keywords: Fatigue, Gait, flat foot, temporal parameter, spatial parameter
  • Mostafa Haj Lotfalian *, Mohammad Hadi Honarvar, Fatemeh Akbarifar Pages 35-52

    There are various methods for motion reconstruction using stereophotogrammetric cameras. The most common method is the use of predictive methods by attaching markers to anatomical landmarks. In contrast, functional methods are not depending on anatomical landmarks and use the relative motion of adjacent segments to identify the center of rotation and subsequently motion reconstruction. The goal of this study was to conduct a comparison between the predictive and functional methods to investigate the feasibility of using circle fitting algorithm in human body motion reconstruction. Six healthy subjects have been studied (three times each) using the three marker sets: plug-in-gait, cluster and circle-fitting method. However, some differences between methods were found in some signal characteristics, the results showed a high correlation Among three methods. By expanding functional methods such as circle-fitting, can be controlled many sources of errors in predictive methods and can be made a change in human movement reconstruction.

    Keywords: Motion Reconstruction, Marker Set Protocol, Center of Rotation
  • Mohammad Farhadi, Alireza Hashemi Oskouei *, Seyed Amirhossein Emamian Shirazi, Mohammad Taghi Karimi Pages 53-66

    T Abstract To improve motor function, movement pattern and changes in joint kinematic parameters are investigated in different conditions. Using a treadmill in human gait analysis, makes it possible to record several steps of gait in a limited space and also controlled conditions. The purpose of this study was to investigate the consistency of the kinematic parameters of lower limb joints during walking on the ground and treadmill. Intraclass correlation coefficients (ICC) for kinematic parameters of lower limb joints of 15 healthy young male participants were calculated during walking on the ground and treadmill. The angles of pelvic, hip, and ankle were often in the range of excellent reliability (ICC>0.9) when walking on the ground, while the results were in the range of average reliability (ICC<0.7) when walking on a treadmill. Therefore, in treatment activities or research studies, considering the decrease in consistency of walking trials on the treadmill is important.

    Keywords: Reliability, Kinematics, Lower limbs, Gait, Treadmill
  • Hossein Shahrokhi *, Hamed Abbasi, Kazem Hajian Pages 67-82
    Introduction
    The aim of this study was the effect of release massage and stretching exercises on pain, ROM and functional disability of the Neck due to Myofascial Trigger Points of the Trapezius Muscle.
    Materials and Methods
    30 patients were divided into three groups including massage group, stretching group and control group. Patients in experimental groups received training for 8 weeks. Pain, ROM and functional disability were measured with a visual analog scale, goniometer and Neck Pain and Disability Scale, respectively.
    Results
    The results showed that stretching exercises and massage led to a significant increase in ROM and a significant decrease in pain and functional disability. Also, significant differences were observed between the two groups for all variables.
    Conclusion
    Based on the results, massage can have more advantages than stretching exercises, but due to the benefits of stretching movements as an exercises approach, these exercises are recommended for trigger points.
    Keywords: Massage, stretching exercises, functional disability, pain, myofascial trigger points of upper trapezius muscle
  • Farzaneh Hatami *, Hadi Samadi, Mastaneh Salari Joubani Pages 83-102
    The purpose of present study was to determine the effects of action observation and motor imagery on balance, gait length, speed and rhythm in elderly post stroke. Twenty- four elderly post stroke participated voluntarily in the study. Stork test, Timed Up and Go test (TUG) and KINOVEA software were used in pretest and post-test. Mixed ANOVA revealed that static balance, speed and length of step improved significantly compared to pretest. Motor imagery and action observation resulted in a significant improvement in dynamic balance compared to control group. Speed step of motor imagery group was more than action observation and control group significantly and action observation group experienced significantly improvement in step rhythm compared to pretest. Finding suggested that motor imagery and action observation improves balance and gait parameters in elderly post stroke.
    Keywords: Stroke, Balance, Gait, Motor Imagery, Action Observation
  • Hamid Reza Norouzi *, Leila Youzbashi, Akram Karimi Asl Pages 103-116

    Decreased muscle strength in the lower extremities is one of the disorders caused by type 2 diabetes. The purpose of this study was to investigate the effect of six weeks strengthening training on some biomechanical parameters of knee joint in type 2 diabetic patients. 24 patients with type 2 diabetes participated in the study and were divided in control group (N=12) and exercise group (N=12). Before and after six weeks of strengthening exercise program, research variables were measured by isokinetic dynamometer. The results showed that there were significant differences in concentric peak torque of knee flexion and extension and time to concentric peak torque of knee flexion and extension between two groups. It seems that strengthening exercise can improve the power generation capacity and neuromuscular function in patients with type 2 diabetes by increasing knee concentric peak torque and decreasing time to concentric peak torque.

    Keywords: Strengthening Exercise, Peak Torque, Time to Peak Torque, type 2 diabetes
  • Zahra Bassiri, Mehrdad Anbarian *, Ali Sharifnezhad, Behnam Miripour Fard Pages 117-136
    The purpose of this study was to determine the effect of three different ankle braces using the Maximum Lyapunov exponent on local dynamical stability of individuals with chronic ankle instability during running. Twelve subjects with chronic ankle instability as injured group and 12 healthy individuals participated in this study. Injured group performed 70 strides of treadmill running in shoe and rigid, semi-rigid and soft braces as well as no-brace conditions. The healthy group performed the test only in no-brace condition. Kinematics data were used to calculate the short time (λ_S) and long time (λ_L) maximum Lyapunov exponent. The results showed that λ_S of running in semi-rigid brace is significantly different with running in other braces in chronic ankle instability group; but it was not different with the control group. It seems running in semi-rigid brace in chronic ankle instability group provides stability like healthy control group.
    Keywords: Ankle Sprain, External Prophylactic Ankle Support, Maximum Lyapunov exponent, Chronic Ankle Instability
  • Azam Daneshvar, Heydar Sadeghi *, Mohammad Yousefi, Zohre Borhani Kakhki Pages 137-152
    The present study aimed to investigate the effect of one global fatigue stage on coordination and variability between upper extremity joints in elite rowers. Fourteen male rowers of the national team participated in this quasi-experimental study. A rowing ergometer device was used to create general fatigue until exhaustion. An inertial measurement device of units was also used for measuring kinematic parameters in 15 consecutive rowing cycles at the beginning and end of the fatigue protocol. The results showed that a session of global fatigue changes the level of coordination between the shoulder-trunk joints on the horizontal plane and the elbow-shoulder joints on the sagittal plane, as well as the level of variability between shoulder-trunk joints in the horizontal plane, elbow-shoulder joints in the sagittal plane and elbow-trunk joints in the sagittal plate. It can have negative effects on the performance of professional rowers and increases the risk of injuries caused by overuse. Due to results, considering the effect of fatigue on the lower extremities of the elite national rower athletes during the designation of training programs is an important issue.
    Keywords: Rowing, Fatigue, Coordination, Variability, Upper limbs
  • Mehdi Gheitasi, Behrooz Imeri *, Fereshteh Habibi Tirtashi, Gholamreza Raeesi, Bijan Frogh Pages 153-170
    The present study aimed to investigate the effect of the shoe’s external insole with different inclination percentages on the knee’s external adduction torque and its impulse in individuals with genu varum. Kinetic and kinematic indices of the knee joint during running calculated by inverse dynamic method with barefoot, no insoles shoes, and shoes having 0, 5, and 10 degrees of external slopes insoles. The results showed a significant difference in the amount of torque peak and adduction torque impulse of the knee, between insoles; as the insoles of 5- and 10-degrees external slopes, caused a significant decrease of variables compared to bare foot, no insoles shoes, and zero-degree slope insoles shoes. Thus, external slope insoles are suggested as an effective and non-invasive approach for preventing musculoskeletal disorders such as osteoarthritis related to inconsistency of genu varum in affected people.
    Keywords: Knee Adduction Torque, Adduction Torque Impulse, External Insole, Genu Varum
  • Ebrahim Safari, Yahya Sokhanguei, Ali Fatahi * Pages 171-187
    The aim of the present study was to investigate the effect of a combined training course on selected biomechanical variables of the elderly active male athlete. 40 active elderly men participated in this study voluntarily in two groups. The experimental group practiced in a combined training program and the control group continued to perform their daily activities during this period. To compare the results before and after exercise in each group, Parametric Paired t test and non-parametric Wilcoxon test were executed using SPSS ver. 21. The results show that a combined training session was not significant in posture control and gait function, but can be effective in improving motor control, balance in active older men and reducing the risk of falls.
    Keywords: : Active Elderly, Combined Training, Selected Biomechanical Variables
  • Leila Ghazaleh *, Yasin Hoseiny, Keyvan Sharifmoradi Pages 187-200
    The aim of the present study was to compare the kinematics of the foot-ankle complex and knee joints in women with flexible and rigid flatfeet during stance phase of walking. Twenty-nine young women (10 healthy, 10 with flexible flatfeet and 9 with rigid flatfeet) participated in this study. Motion analysis system and a force plate were used to collect research data. The results showed that ankle dorsiflexion was significantly lower in subjects with rigid flatfeet than the other groups. The amount of ankle eversion was significantly higher in subjects with rigid flatfeet than healthy group. Subjects with flexible flatfeet had significantly more knee valgus than other groups. According to the findings, it can be said that subjects with flexible flatfeet were exposed knee injuries as subjects with rigid flatfeet, so it seems necessary to perform treatment in subjects with flexible flatfeet.
    Keywords: flat foot, Flexible, Rigid, Gait, Joint
  • Farzaneh Saki *, Hemn Mohammadi, Erfan Shakiba Pages 201-218
    The aim of the present study was to investigate the effect of sport metrics training on the performance of young soccer players. 29 soccer players participated as subjects in the present study and divided into experimental and control groups randomly. Subjects' performance was assessed using 50 yards sprint, Illinois and sergeant tests. The experimental group performed soccer-specific SportsMetrics training for six weeks (18 sessions) and the control group continued normal exercises. Data were analyzed by ANCOVA test. The results of ANCOVA showed there are significant differences between the record of speed, agility and power tests in the experimental and control groups after six weeks training (P <0.05). According to the results of the present study, football coaches are suggested to use soccer specific SportsMetrics training to improve the motor performance of players.
    Keywords: : Sports Metrics Training, Performance, Soccer