فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1400)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیرحسین محمدی داودی*، آیدا اکبری اولقی صفحات 1-8

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین اخلاق حرفه ای با فضیلت و تعهد سازمانی در معلمان دوره ابتدایی بود. این پژوهش از نظر هدف «کاربردی» و از نظر گرداوری «میدانی» و از نظر اجرا «توصیفی» از نوع «همبستگی» بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی آموزش و پرورش منطقه 5 شهر تهران بود (N=755). حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 254 نفر در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002)، فضیلت سازمانی کامرون (2004) و تعهد سازمانی آلن و مایر (1991) بود که ضریب پایایی آنها به ترتیب 76/0، 83/0 و 89/0 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و رگرسیون به کمک نرم افزار آماری SPSS-22 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین اخلاق حرفه ای با فضیلت سازمانی و تعهد سازمانی معلمان رابطه وجود دارد و تعهد سازمانی سهم بیشتری در پیش بینی اخلاق حرفه ای معلمان دارد.کلید واژه: اخلاق حرفه ای، فضیلت سازمانی، تعهد سازمانی

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تعهد سازمانی، فضیلت سازمانی
  • مهدیه قنبری حمیدآبادی*، زینب علی پور، عاطفه سادات هاشمی، مرتضی محمدزاده صفحات 9-15

    در این پژوهش اشاره به آموزش حضوری از اولویت های آموزش و پرورش به شمار می رود و مزایای بسیار فراوان نیز به ارمغان می آورد ، این پژوهش توصیفی - پیمایشی و موردی و جامعه تشکیل شده از دانش آموزان مقطع ابتدایی مدرسه روستایی ایمر ملاساری از توابع گنبد کاووس تشکل داده است ، ابزار گرد آوری مصاحبه و مشاهده صورت گرفته است و تحلیل محتوا بر مبنای واژگان و واحد تحلیل از واژگان اساسی استتخراج شده است.در موقعیت خاص دوران شیوع کرونا ما از حضور سبز دانش آموزان محروم شدیم و آموزش ها از طریق برنامه شاد پیگیری شد؛ بسیاری از دانش آموزان دارای تجهیزات مناسب برای استفاده از این امکان را نداشتند و تهیه این وسایل نیاز به هزینه بالایی است نیاز بود، که از توان مدرسه خارج بود ، ما بر آن شدیم تا با اقدامی موثر با استفاده از ابزاری که در مدرسه توسط مدیریت تهیه شده بود ،فرصتی محیا کنیم،و آن دسته از دانش آموزانی که از تجهیزات برخوردار نبودند ترغیب به آموزش حضوری با رعایت جوانب بهداشتی و پیشگیری اولیه نماییم؛که پژوهش با استقبال والدین و دانش آموزان واقع شد و مساله استرس در حین آموزش و حتی پسا کرونا با رعایت نکات بهداشتی که این اقدام پژوهی نو ، مسیری برای شکوفایی آموزش که محدودیت را به فرصت تبدیل کند پرداخته شده است و در آخر پیشنهاداتی توسط پژوهشگر در این اقدام پژوهی ارایه نمودم.

    کلیدواژگان: استرس، اموزش مجازی، آموزش حضوری، کرونا، پیشرفت تحصیلی
  • زینب علی پور*، مهدیه قنبری حمیدآبادی، مائده رفیعی، عاطفه سادات هاشمی صفحات 16-21

    کرونا ویروس با تغییر به پاندمی جهانی در سال 2020 مشکلات و چالش های بسیاری بر جهان تحمیل نمود که جهت جلوگیری و پیشرفت مرگ و میر بسیاری از سازمان های دولتی به خصوص نظام تعلیم و تربیت وارد عصر جدید از آموزش مجازی شد ، تعطیلات برای بسیاری از دانش آموزان تهدید میتواند محسوب شود آن دسته از دانش آموزان شرایط مساعد مالی در خرید تجهیرات مجازی ندارند و والدین سواد کافی در هدایت تحصیلی این دسته از دانش آموزان نیست،متعاقبا باعث ترک تحصیلی و افت تحصیلی خواهیم بود باتوجه به این مساله و چالش این پژوهش توصیفی با روش تحلیل محتوا از اسناد و مقالات معتبر به اکتشاف و بررسی عنوان تحقیق پرداخت و راهکار ها و مسایل مثبت و مفی این چالش جهانی مورد تحلیل و بحث قرار داد در پایان بهترین روش برای دانش آموزان جهت عملکرد مناسب ارایه شد، به تقضیل بیان گردید .

    کلیدواژگان: کرونا، تعطیلات، افت تحصیلی
  • زهرا نوری شیرازی*، مهدیه قنبری حمیدآبادی، زینب علی پور، عاطفه سادات هاشمی صفحات 22-26

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نقشه مفهومی نظریه آزوبل در جهت پیشگیری افت تحصیلی و زوال یادگیری در دوران کرونا پرداخته شد . روش تحقیق شبه آزمایشی با گروه کنترل آزمودنی در روش تحلیل تی جفت شده ، پیش آزمون و پس آزمون با مشارکت دو گروه 30 نفره متوازن کلاس سوم مقطع ابتدایی انجام شد . یافته نشان داد تاثیر نقشه مفهومی درفراموشی مطالب و زوال یادگیری و با یاد آوری و به یاد سپاری مطالب درسی نقش اثرگذاری در گروه کنترل نسبت به گروه گواه دارد .

    کلیدواژگان: نقشه مفهومی، آزوبل، افت تحصیلی، یاد سپاری، یاد آوری
  • کبری فریدیان*، محمد کرکینی، زینب علی پور، عاطفه سادات هاشمی صفحات 27-33

    مهمترین مشکلی که آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت را از نگاه سند تحول بنیادین زمین گیر کرده است، فردگرایی و غفلت از آموزش های جمعی و گروهی در دانش آموزان است. در بسیاری از مبانی علمی و بیانات مقام معظم رهبری تاکید بر تحقق فرد و بروز استعداد های فردی تمرکز شده است ، در عصر کرونا این بحث بسیار مساله در معرض تهدید قرار گرفته دانش آموزان در آموزش بر خط از حضور در جمع و نشان از فردیت و بروز فردیت به فردیت زدایی تبدیل گشته تمامی آموزش های با یک شبکه مجازی و تعاملات نامعلوم و منزوی برایند این دوره شده است در این پژوهش با روش توصیفی اکتشافی از طریق بررسی اسناد و مقالات علمی پایگاه های علمی معتبر به بررسی و ارایه پیشنهاداتی در رستای تحقق ازمان های جمعی و ظهور فردیت در جامعه پرداخته میشود و چالش های آن بررسی شده است.

    کلیدواژگان: تفردزدایی، تحقق فردیت، جمع گرایی، کرونا ویروس
  • علی احسان قیاسی*، محمد کرکینی، زینب علی پور، عاطفه سادات هاشمی صفحات 34-40

    اهمیت پژوهش از این روست که فرد نگاهی مساله محور و جستجو گر و توانمند می شود . در تحقیقات بسیار تاثیرات مثبتی در درس پژوهشی و معلمان پژوهنده بررسی شده و یافته های موفق حاصل آن بوده در این پژوهش با کمک معلمان موفق و تحقیقات مرتبط اثر آموزش درسی پژوهی و پژوهش برای بالندگی و رویکردی  مفهوم دانش آموز پژوهنده را گسترش دهیم. چالش های آموزش و انفجار اطلاعات در عصر حاضر و بعضی محدودیت ها مانند عصر کرونا فرصتی است که نیازمند دانش آموزان توانا و فکور و پژوهنده در دروس میطلبد،روش پژوهش حاضر شبه آزمایشی با دو گروه گواه و کنترل به بررسی ارزیابی و آموزش پرداخته شد و قسمت درسی از علوم درس اول پایه سوم استفاده کردیم و شروعی در شکل گیری مفهوم کیلید پژوهش نیز می باشد در یافته ها نشان داد تاثیرات آموزش دانش آموز فکور با مفاهیم ابتدایی پژوهش دانش آموزان نگاهی عمیق تر نسبت به درس و همچنین گروه گواه نشان داد، بکار گیری تجربیات موفق معلم پژوهنده برای دانش آموزان در عصر حاضر از ضروریات مستقل و دانش آموز با ادراک و عمیق و سازنده می باشد.

    کلیدواژگان: درس پژوهی، معلم پژوهنده، دانش آموزپژوهنده، پژوهش
  • سید فاطمه زارع شیخکلائی*، یگانه کمال آبادی، زینب علی پور، عاطفه سادات هاشمی صفحات 41-47

    هدف از  این پژوهش ساخت بازی های  آموزشی موبایلی براساس نظریه های یادگیری و روانشناسی تربیتی ،برای مبحث  جدول تناوبی بود و همچنین تاثیری گذاری این روش بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان  اندازه گیری شد. جامعه آماری این پژوهش ، کلیه دانش آموزان  دختر  رشته ی ریاضی و تجربی   که در سال تحصیلی 1398-1399  در دبیرستان  های شاهد و فتح المبین در شهر ری تحصیل می کردند را شامل می شد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای  استفاده شد دو گروه ریاضی و تجربی در هرکدام از این مدارس بودند، 20 دانش آموز از مدرسه ی آزمایش بصورت تصادفی انتخاب شده است. به آن ها ارایه شد و برای گروه دیگر جلسات  پرسش و پاسخ بصورت آنلاین انجام گرفت . در این پژوهش در نهایت از گروه آزمایش 20 نفر بصورت تصادفی و از گروه کنترل  به علت ریزش آزمودنی 19 نفر انتخاب شدند .و هر دو گروه در ده جلسه مورد آزمایش قرارگرفتند. پس از ده جلسه دوباره پس آزمون از دانش آموزان گرفته شد ه و در پایان، نتایج بدست آمده با استفاده از روش های آماری،تحلیل کوواریانس و واریانس تبیین شد و یافته ها نشان داده که بازی های آموزشی آموزشی بر میزان پیشرفت تحصیلی تاثیر گذار بود . اما تاثیر پیشینه ی تحصیلی بر پیشرفت تحصیلی بیشتر از بازی های آموزشی آموزشی بود و نشان دهنده ی این شرط بود که بازی های آموزشی آموزشی برای دانش آموزان با پیشینه ی تحصیلی بهتر،مناسب تر است.

    کلیدواژگان: بازی های آموزشی، دانش آموز، پیشرفت تحصیلی
  • وحید کاظمی زاده* صفحات 48-54
    مقدمه

    انسان مدرن امروزی در حال تجربه دو روند موازی، کاهش میانگین مدت خواب و افزایش نمایه توده بدنی است. خواب به عنوان یک فرآینده مهم در اغلب عملکردهای بدن نقش مهم و اساسی دارد. پژوهش‏های انسانی و حیوانی پیشنهاد می‏دهند که مدت کوتاه خواب یک ریسک فاکتور جدید برای افزایش وزن و چاقی می‏باشد. هدف از این مطالعه بررسی آثار محرومیت از خواب بر چاقی در میان کودکان و نوجوانان می‏باشد.

    روش بررسی

    استراتژی جستجوی الکترونیکی توسط محقق ایجاد و تکمیل گردید و نتایج مطالعات بررسی شد. جستجوی رایانه‏ای با استفاده از PubMed , MEDLINE و Google Scholar با کلید واژه‏های کمبود خواب، محرومیت از خواب، خواب کوتاه، مدت خواب، بی‏خوابی، چاقی، افزایش وزن و شاخص توده بدن انجام شد.

    یافته‏ ها

    نتایج آنالیز بررسی پژوهش‏ها‏ از این نظریه که خواب ناکافی منجر به اختلال هورمون‏های داخلی، تعادل انرژی و افزایش وزن می‎شود، حمایت می‏کند و می‏تواند افزایش وزن را پیش بینی کند.

    نتیجه‏ گیری

    محرومیت از خواب با تاثیر بر هورمون‏ها که در تعادل انرژی نقش دارند، ممکن است وزن بدن را از طریق اشتها تحت تاثیر قرار دهد. که این ارتباط میان مدت خواب کوتاه و چاقی در سنین 27 سالگی به پایین، بیش‏تر است. این موضوع نشان دهنده اهمیت خواب شبانه، که یکی از عوامل تاثیرگذار مرتبط با چاقی و اضافه وزن به ویژه در میان کودکان و نوجوانان است.

    کلیدواژگان: کمبود خواب، محرومیت از خواب، بی &rlm، خوابی، چاقی، افزایش وزن
  • زینب حجت انصاری، مهلا بهرامی، مهدیه شوشتری رضوانی* صفحات 55-60
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی بازی الیفو بر هوش هیجانی کودکان پیش دبستانی به صورت نیمه آزمایشی و در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون، با یک گروه گواه انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه کودکان پیش دبستانی منطقه 13 شهر تهران در سال تحصیلی 98-97 بود. در این مطالعه از پرسشنامه هوش هیجانی بار- آن استفاده شد. تعداد 30 نفر و به صورت تصادفی در گروه آزمایشی (15نفر) و گروه گواه (15 نفر) قرار گرفتند. به منظور انتخاب نمونه پژوهش، از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. پس از انتخاب نمونه ها پیش آزمون انجام شد و سپس بازی الیفو برای کودکان گروه آزمایش انجام شد. برای گروه آزمایش 45 جلسه بازی در ساعتی که کودکان در پیش دبستان حضور داشتند انجام و اجرا شد و گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد و در پایان دوره از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از میانگین و انحراف معیار و تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که بازی الیفو باعث افزایش معنی دار سطح هوش هیجانی کودکان پیش دبستانی به میزان 49/0 و همچنین بر خرده مقیاس های خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط به ترتیب 61/0، 57/0، 54/0 و 54/0 موثر بود. مبتنی بر یافته ها می توان بیان داشت که بازی الیفو یک روش موثر برای افزایش هوش هیجانی کودکان است.
    کلیدواژگان: بازی الیفو، هوش هیجانی، پیش دبستانی
  • وحید کاظمی زاده*، ناصر بهپور صفحات 61-68
    مقدمه

    بی‏خوابی یکی از عوامل تاثیر گذار بر میزان انرژی دریافتی و اشتها است. گزارش شده است که محرومیت از خواب تحت تاثیر برخی از هورمون‏ها (برای مثال انسولین، لپتین، گرلین و کوله سیستوکینین و...) که در تعادل انرژی نقش دارند، ممکن است وزن بدن را از طریق اشتها تحت تاثیر قرار دهد .هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر محرومیت از خواب بر میزان اشتها در دانشجویان پسر فعال می‏باشد.

    روش شناسی

    پژوهش به صورت تجربی می‏باشد. تعداد 20 دانشجوی پسر رشته علوم ورزشی به صورت داوطلب انتخاب و با شیوه‏ انتخاب تصادفی ساده در طرح درونگروهی با موزانه متقابل در دو موقعیت مورد بررسی قرار گرفتند. شرکت‏کنندگان در دو موقعیت 1) پس از 12 ساعت ناشتایی و 8 ساعت خواب کافی، و 2) بعد از 12 ساعت ناشتایی و 30 ساعت بی‏خوابی کامل با شرایط کنترل شده مورد بررسی قرار گرفتند. اشتها آزمودنی‏ها با استفاده از مقیاس اندازه‏گیری آنالوگ بصری ارزیابی شد. تغییرات در متغیر وابسته ناشی از مداخله با آزمون تی وابسته در سطح معناداری 05/0>p و با استفاده از نرم افزار22 SPSS آنالیز شد.

    یافته‏ ها

    یافته‏ های پژوهش حاضر نشان داد که 30 ساعت محرومیت از خواب سبب افزایش معنادار تمایل به غذ (012/0=p) و کاهش معنادار احساس سیری (001/0=p) در دانشجویان گردید.

    نتیجه ‏گیری

    با توجه به نتایج پژوهش، مشخص گردید 30 محرومیت از خواب منجر به تغییر معناداری در میزان اشتها دانشجویان گردیده است .

    کلیدواژگان: اشتها، بی&rlm، خوابی، چاقی، محرومیت از خواب، فعالیت بدنی
|
  • Amir Hossein Mohammad Davoudi *, Aida Akbari Olaghi Pages 1-8

    The purpose of this reseaech was to investigate the relationship between teachers 'professional ethics with organizational virtue and teachers' organizational commitment (Case study: Primary Teachers of Education in Tehran District 5). This research was "applied" in terms of the purpose and in terms of "field" gathering and "descriptive" implementation of "solidarity" type. The research community consists of all teachers in the elementary education area of Tehran's 5th district, whose number is 755. The sample size was considered to be 254 people based on Krejcy and Morgan's tables. The data gathering method was library and field studies. Data gathering tool In this research, three standard questionnaires of professional ethics (1992), Cameron et al. Organizational virtue (2004) and organizational commitment of Allen and Meyer (1991) were used. Its reliability coefficient for variables was 0.76, 0.83 and 0.89 respectively. Data analysis was done by descriptive and inferential methods through software. In the descriptive statistics section (mean, standard deviation, frequency, and graphs), the research variables were shown. Inferential statistics included the Kolmogorov-Smirnov test to verify the variables of the research and SPSS-22 software in order to investigate Relationship between variables. There is a direct relationship between the professional ethics and the organizational virtue of teachers. The higher the professional ethics of teachers are, the higher their organizational virtue, and there is a direct relationship between professional ethics and teacher commitment. The higher the professional ethos among teachers, the higher the organizational commitment, the direct relationship between organizational virtue and teacher commitment.

    Keywords: Professional Ethics, Organizational Virtue, Organizational Commitment
  • MAHDIYE Ghanbari Hamidabadi *, Zeynab Allipour, Atefe Sadat Hashemi, Morteza MOHAMMADZADE Pages 9-15

    In this study, pointing to face-to-face education is one of the priorities of education and brings many benefits. Kavous has been organized, interview and observation collection tools have been used, and content analysis based on vocabulary and unit of analysis has been extracted from the basic vocabulary. Happy followed; Many students did not have the proper equipment to use this facility and the provision of these equipment required a high cost, which was beyond the school's capacity, we decided to take effective action using the tool used by the school management Was provided, provide an opportunity, and encourage those students who did not have the equipment to attend face-to-face education with respect to health and basic prevention aspects; that research was welcomed by parents and students and the issue of stress during education and even Post-Corona with the health points that this new action research, a path to education flourishing that turns constraint into opportunity, and finally I made suggestions by the researcher in this action research.

    Keywords: Stress, Virtual Education, face-to-face training, corona, academic achievement
  • Zeynab Alipour *, MAHDIYE Ghanbari Hamidabadi, Maede Raffie, Atefe Sadat Hashemi Pages 16-21

    By changing to a global pandemic in 2020, the corona virus imposed many problems and challenges on the world, which entered a new era of virtual education to prevent and promote the death of many government organizations, especially the education system. Students can be considered a threat. Those students do not have favorable financial conditions in the purchase of virtual equipment and parents are not literate enough in the academic guidance of this group of students, consequently we will drop out of school due to this issue and the challenge of this study. A descriptive method of content analysis of authentic documents and articles was explored and the title of the research was explored and the solutions and positive and negative issues of this global challenge were analyzed and discussed. At the end, the best method for students to perform properly was presented. Took.

    Keywords: corona, Vacation, academic failure
  • Zahra Nouri Shirazi *, MAHDIYE Ghanbari Hamidabadi, Zeynab Allipour, Atefe Sadat Hashemi Pages 22-26

    The present study investigated the effect of the concept map of Azobel theory to prevent academic failure and learning decline in the corona. Quasi-experimental research method was performed with the control group of the subject in paired t-test, pre-test and post-test with the participation of two balanced groups of 30 people in the third grade of elementary school. Findings showed that the effect of concept map on forgetting content and learning decline and by remembering and memorizing curriculum has an effective role in the control group compared to the control group.

    Keywords: concept map, Azobel, academic failure, memorization, reminder
  • Kobra Faridian *, Mohmmad Korkini, Zeynab Allipour, Atefe Sadat Hashemi Pages 27-33

    The most important problem that has paralyzed education and the education system from the point of view of the document of fundamental change is individualism and neglect of collective and group education in students. In many scientific foundations and statements of the Supreme Leader, the emphasis has been on the realization of the individual and the emergence of individual talents. From individuality and the emergence of individuality to de-individualization, all education with a virtual network and unknown and isolated interactions has been the result of this course. In the case of the realization of collective struggles and the emergence of individuality in society, its challenges have been studied.

    Keywords: depersonalization, realization of individuality, Collectivism, Coronavirus
  • Ali Ehsan Ghiyasi *, Mohmmad Korkini, Zeynab Allipour, Atefe Sadat Hashemi Pages 34-40

    The importance of research lies in the fact that the individual becomes problem-oriented, inquisitive and empowered. In many researches, positive effects on research course and research teachers have been studied and the successful findings have been obtained. In this research, with the help of successful teachers and related researches, we can expand the effect of curriculum teaching and research for the development of student research concept. Challenges of education and information explosion in the present age and some limitations such as the corona age is an opportunity that requires capable and thoughtful students and researchers in the lessons. The present research method was quasi-experimental with two groups of control and control. We used the science of the first lesson of the third grade and the beginning is in the formation of the concept of research key. In the findings showed the effects of educating the thoughtful student with the basic concepts of students' research showed a deeper look at the lesson and the control group. Applying the successful experiences of the research teacher to the students in the present age is an independent necessity and the student is perceptive, deep and constructive.

    Keywords: course study, research teacher, research student, Research
  • Fateme Zare *, Yegane Kalamabadi, Zeynab Allipour, Atefe Sadat Hashemi Pages 41-47

    The purpose of this study was to build mobile educational games based on learning theories and educational psychology for the topic of the periodic table and also the effect of this method on students' academic achievement was measured. The statistical population of this study included all female students of mathematics and experimentation who were studying in Shahed and Fath Al-Mubin high schools in Rey in the academic year 1398-1399. Multi-stage cluster sampling method was used to select the sample. There were two groups of mathematics and experiment in each of these schools. 20 students from the experimental school were randomly selected. They were introduced and Q&A sessions were conducted online for the other group. In this study, finally, 20 people were randomly selected from the experimental group and 19 people from the control group due to the fall of the subject. Both groups were tested in ten sessions. After ten sessions, post-test was taken from the students again and at the end, the results were explained using statistical methods, analysis of covariance and variance and the findings showed that educational games had an effect on academic achievement. . However, the effect of educational background on academic achievement was greater than educational educational games and showed the condition that educational educational games are more suitable for students with better educational background.

    Keywords: educational games, academic achievement
  • Vahid Kazemizadeh * Pages 48-54
    Background

    Modern man is experiencing two parallel processes, decreasing the average sleep duration and increasing the body mass index. Sleep as an important process plays an important role in most bodily functions. Human and animal research suggests that short sleep duration is a new risk factor for weight gain and obesity. The aim of this study was to investigate the effects of sleep deprivation on obesity among children and adolescents.

    Materials and methods

    The electronic search strategy was created and completed by the researcher and the results of the studies were reviewed. Computer search was performed using PubMed, MEDLINE and Google Scholar with the keywords: sleep deprivation, sleep deprivation, Short sleep, Sleep duration, Insomnia, Obesity, Weight gain and Body mass index.

    Results

    The results of research analysis support the theory that insufficient sleep leads to disturbances in internal hormones, energy balance and weight gain, and can predict weight gain.

    Conclusion

    Sleep deprivation may affect body weight through appetite by affecting hormones that play a role in energy balance. The association between short sleep and obesity is greater in those 27 and under. This shows the importance of night sleep, which is one of the influential factors associated with obesity and overweight, especially among children and adolescents.

    Keywords: Sleep deprivation, insomnia, Obesity, Weight gain
  • Zinab Hojatansari, Mahla Bahrami, Mahdiyeh Shoshtarirezvani * Pages 55-60
    The present study was conducted to evaluate the effectiveness of Alifo game on emotional intelligence of preschool children in a quasi-experimental manner with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population included all preschool children in the 13th district of Tehran in the 97-98 academic year. In this study, the Bar-An emotional intelligence questionnaire was used. A total of 30 people were randomly divided into experimental group (15 people) and control group (15 people). In order to select the research sample, the available sampling method was used. After selecting the samples, a pre-test was performed and then Alifo game was performed for the children in the experimental group. For the experimental group, 45 play sessions were performed and performed at the time when the children were in preschool, and the control group did not receive any intervention, and at the end of the course, post-test was taken from both groups.Mean and standard deviation and analysis of covariance were used to analyze the data. Findings showed that Alifo play significantly increased the level of emotional intelligence of preschool children by 0.49 and also on the subscales of self-awareness, self-management, social awareness and relationship management by 0.61, 0.57, 0.54, respectively. And 0.54 was effective. Based on the findings, it can be stated that Alifo game is an effective way to increase children's emotional intelligence.
    Keywords: Play Elifo, Emotional intelligence, Preschool
  • Vahid Kazemizadeh *, Nasser Behpour Pages 61-68
    Introduction

    Sleep deprivation is one of those factors that affect the energy intake and appetite of individuals. It is reported that sleep deprivation affected by certain hormones (e.g. insulin, Leptin, ghrelin, and cholecystokinin, etc.) that are involved in energy balance may affect body weight through appetite. The aim of this study was to investigate the effect of sleep deprivation on appetite in active male students.

    Methodology

    The research is experimental. Twenty volunteer’s male sports science students selected and examined in two conditions with simple random selection in counter balanced intra-group pattern. Participants examined at two controlled situation; 1) after twelve hours fasting and eight hours enough sleep, and 2) after twelve hours fasting and thirty hours quiet sleeplessness. Appetite evaluated with Visual Analogue Scale. Changes in dependent variable due to intervention analyzed with dependent t test at p>.05 by SPSS software ver.22.

    Results

    The findings of the present study showed that 30 hours of sleep deprivation significantly increased the tendency to food (p = 0.012) and consequently significantly reduced the feeling of satiety in male sports science students (p = 0.001).

    Conclusion

    According to the results of the study, 30 sleep deprivation led to a significant change in students' appetite.

    Keywords: appetite, insomnia, Obesity, Sleep deprivation, physical activity