فهرست مطالب

منظر - پیاپی 54 (بهار 1400)

مجله منظر
پیاپی 54 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید امیر منصوری* صفحه 3
  • امین حبیبی* صفحات 6-17

    باغ ایرانی یکی از شاخص ترین کهن الگوهای معماری ایرانی است که حاصل بینش جریان محور انسان نسبت به محیط بوده است. باغ ایرانی نمونه ای فاخر از طراحی و توسعه احیایی است. اصطلاح «احیایی» فرایندی را تشریح می کند که در آن یک سیستم بازسازی، تجدید و یا احیا، منابع ذاتی خود را در برداشته و توسعه ای پایدار خلق می کند که به هم پیوندی نیازهای جامعه و طبیعت می انجامد، زیرا راهکارهای موجود در پایداری، تنها به بررسی وضعیت اکوسیستم ها در «زمان حال» می پرداخت. این موضوع باعث شد تا «تفکر پایداری» از توجه به «بهبود گذشته» جا بماند. تیوری احیایی از دیدگاه های فلسفی مبتنی بر مفاهیم «بوم شناسانه» وام گرفته و با ریشه دواندن در سیستم های اجتماعی و محیطی، مجموعه ای گسترده از مفاهیم و رویکردها را هدایت می کند. باغ ایرانی «شبکه منحصربه فرد»، «چندلایه»، «متشکل از سیستم های زنده درون یک منطقه جغرافیایی» است که محصول تعامل پیچیده «زمان»، «اکولوژی» و «فرهنگ»است. این پژوهش بر این فرض استوار است که باغ شازده مفهوم طراحی و توسعه احیایی را در بر دارد. در این راستا هدف مقاله ارزیابی میزان انطباق باغ شازده با چارچوب های تعریف شده توسعه احیایی است. بر این اساس چارچوب تحلیلی لنز به عنوان ابزاری تحلیلی-سنجشی با بهره گیری از کاربرگ های ارزیابی جهت سنجش و ارزیابی جریان های شکل دهنده توسعه احیایی، در شبکه ای چندلایه به نام باغ ایرانی به کار گرفته شده است. ارزیابی باغ شازده با چارچوب اجرایی لنز منجر به درک عمیق تری از شرایط زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی می شود. این واقعیت که اغلب مولفه های بنیادی موجود در جریان های احیایی باغ ایرانی سازنده هستند، به تایید فرضیه ابتدایی در این پژوهش منجر شد. یافته های این پژوهش زمینه مناسبی برای تلاش های احتمالی آینده، جهت تمرکز بر جنبه های پایدار باغ ایرانی به عنوان یک الگوی احیایی قابل تکرار در فضاهای شهری است.

    کلیدواژگان: باغ ایرانی، باغ شازده کرمان، توسعه احیایی، چارچوب اجرایی لنز، توسعه پایدار، جریان های احیایی
  • مریم مجیدی، سید امیر منصوری*، ژاله صابرنژاد، ناصر براتی صفحات 18-27
    در سال های اخیر پروژه های زیادی در سطح شهرها اجرا شده است که به دلایل زیاد علی رغم توانایی هایشان، تاثیر عمده ای در کیفیت محسوس شهر و داوری شهروندان از آن برجا نگذاشته اند و منظر شهری نابسامان امروز شهرها علی رغم تلاش های متولیان امر در افزایش کمی پروژه های آن، همچنان از بعد کیفی و معنایی دارای مشکلاتی است که باعث ایجاد نارضایتی در مردم می شود. شاید بتوان گفت دلیل اصلی این مسیله، مدیریت محور بودن و عدم حضور و مشارکت واقعی مردم در این پروژه هاست. به نظر می رسد هرچه پروژه های شهری به عنوان «منظر» دیده شوند، باب مشارکت نیز بیشتر باز می شود. رویکرد منظرین می تواند تضمین مشارکت زیربنایی در پروژه های شهری باشد. بنابراین سوال اصلی این پژوهش این است که چه ظرفیت های اختصاصی در رویکرد منظر وجود دارد که این رویکرد را جهت تحقق مفهوم مشارکت مناسب تلقی می کند؟ هدف از این پژوهش بررسی ارتباط نظری میان مفهوم منظر به عنوان مفهومی وابسته به مخاطب و مفهوم مشارکت، جهت لزوم و به کارگیری آن در تولید پروژه های شهری جهت افزایش کیفیت و رضایتمندی مخاطب از این پروژه هاست. در این پژوهش کیفی، ابتدا مفاهیم اصلی پژوهش (مشارکت و منظر) بررسی شده و سپس با استفاده از قیاس و استدلال منطقی، به بررسی ارتباط میان مشارکت و منظر و تعریف این پژوهش از مشارکت مورد نظر در منظر پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد در تعریف منظر ادراک مخاطب مهمترین و اساسی ترین رکن است، بنابراین تعریف منظر تعریفی اساسا از پایین به بالا و از نگاه مخاطب است. همین دیدگاه، اصلی ترین ظرفیت منظر در تحقق مشارکت را تبیین می کند، زیرا تعریف مشارکت نیز از دیدگاهی مردم محور نشات می گیرد. در درجات بعدی مواردی چون تاثیرگذاری و تاثیرپذیری مستمر مخاطب از منظر، نقش فعالانه او در ساخت منظر و در نهایت منظر به مثابه موجودیتی دموکراتیک، اجتماعی و وابسته به مردم، از ظرفیت های دیگر منظر است که ارتباط آن را با مفهوم مشارکت نشان می دهد. در نهایت می توان گفت در صورتی که پروژه های شهری با رویکرد منظرین ساخته شوند، به دلیل اینکه ناگزیر به شناخت ذهن مردم هستند، مشارکت حداکثری تامین شده و اساسا مشارکت مفهومی نهفته در منظر است.
    کلیدواژگان: منظر، رویکرد منظرین، مشارکت، ادراک منظر
  • مهدی باصولی*، سعیده درخش صفحات 28-37
    توسعه راه ها از جمله ضروریات توسعه اقتصادی در هر دوران تاریخی بوده است. در روزگار قدیم به دلایل مختلف از جمله گستردگی کشور ایران و نیاز به برقراری ارتباط میان شهرهای مختلف، کاروانسراها ایجاد شده اند. بناهایی که در طول زمان به دلایل مختلفی مورد توجه قرار گرفته اند. این بناها علاوه بر آنکه برای استراحت کاروان ها و مسافران در بین راه و مبادله کالا در درون شهر ایجاد می شدند، کارکردهای مهم دیگری نیز داشتند. این مقاله با هدف بررسی کارکردهای کاروانسرا به منظور بررسی امکان تبدیل آن به یک منظر تاریخی مورد استفاده در گردشگری منظر و به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. روش گردآوری اطلاعات از طریق مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و از طریق بررسی مجلات و مقالات معتبر و کتب تاریخی در خصوص کاروانسرا انجام شده است. در این تحلیل با نگاه منظرین به موضوع، کارکردهای کاروانسرا مشخص شده و کارکردها به 11 دسته اصلی تقسیم شده اند. با تحلیل این کارکردها به نظر می رسد کاروانسراها با همسان سازی عملکردی خود در دوره های زمانی مختلف، توانسته اند جایگاه خاصی در فرایندهای اقتصادی فرهنگی تجاری داشته باشند. روایت منظرین این کارکردها ظرفیت مناسبی برای ایجاد یک منظر و مقصد گردشگری ارایه می کند.
    کلیدواژگان: کاروانسرا، کارکرد، منظر، ایران
  • شهره جوادی* صفحات 38-45
    ساسانیان پارس‏ نژاد خالق فرهنگ و هنری باشکوه بودند که میراث اشکانی و هخامنشی را با تمام جلوه‏ های طبیعت‏ گرایانه در خود داشت. تعداد بی‏ شماری از آثار معماری، نقش برجسته، نقاشی، پارچه‏ بافی، ظروف، اشیای فلزی و شیشه‏ ای، جنگ‏ افزار و سکه های ارزشمند به‏ جهت نقش و نگارهای نمادین و خط‏ نگاره های پهلوی از آنان برجا مانده است. هنر ساسانی هنر «نوین ایرانی» است که سنت های پیشین را در خود دارد و با منظره سازی های باشکوه و بی‏ نظیر در قالب نیایشگاه، کاخ و شکارگاه، پردیس ایرانی یا همان بهشت زمینی را در تاریخ معماری جهان ثبت کرده است. در زمینه‏ های تزیین معماری، نقش برجسته، نقوش پارچه و ظروف و اشیا نیز ساسانیان از عناصر طبیعت در قالب نمادین بهره برده‏ اند. هنر ساسانی با تکیه بر باورهای طبیعت‏ گرا و اعتقاد به ایزدان مهر و آناهیتا و کیش زرتشت در گستره های وسیعی از فارس تا تیسفون، کرمانشاه، سیستان و آذربایجان شکل گرفته و در شاخه‏ های مختلف هنری آثار ارزشمندی از آن برجای مانده است. اکثر آثار معماری این دوران شامل نیایشگاه، کاخ، شکارگاه و 34 سنگ‏ نگاره در جوار عناصر طبیعی مانند کوه، آب و درخت در دل طبیعت بنا شده اند. ساسانیان را می‏ توان بزرگ‏ ترین منظره‏ سازان تاریخ ایران دانست، چنان‏ که آثار معماری نیایشگاهی، کاخ و شکارگاه، و همچنین سنگ‏ نگاره‏ های آنان بر سینه کوه و صخره‏ ها گواه این ادعاست.
    کلیدواژگان: طبیعت، فرهنگ و هنر، سنگنگاره، آیین، باور، ساسانی
  • بی بی سارا میرحیدر توران، مریم استادی*، فاطمه محمدنیای قرائی، آسیه احصائی صفحات 46-53

    رویت پذیری نقاط کانونی، حاصل اطلاعات تصویری بر شبکیه چشم و چگونگی ادراک فرم است. تدوین اصول رویت پذیری نقاط کانونی، مستلزم شناخت فضای بصری در «بعد افق» و «بعد فاصله» و سیگنال های محیط زمینه ای است. سوال اصلی این پژوهش این است که چگونه می توان با محاسبه خطای بصری و تاثیرات عناصر پیش زمینه (مزاحم)، نقاط کانونی (نشانه شهری) را جانمایی کرد؟به طور کلی هدف این پژوهش، تدوین روشی است که با استفاده از آن می توان به وسیله شیوه آرایش ابنیه و طراحی فضای شهری و معماری، بر رویت پذیری نقاط کانونی شهر افزود. این پژوهش از نظر ماهیت و روش علی و از نظر هدف، توسعه ای است. جهت سنجش ارتباط میان ساختار کالبدی، ادراک بصری و محاسبه میزان خطای بصری، از مدلسازی هندسی و تکنیک واقعیت مجازی، استفاده شد. نمونه موردی نقطه کانونی و نشانگر حرم مطهر رضوی و ساختمان های پیاده راه «آیت الله واعظ طبسی»، با نرم افزار sketch up، مدلسازی شد.  نتایج پژوهش نشان داد که نقطه ای (M) در کریدور بصری نقطه کانونی وجود دارد که در آن براساس دید دوچشمی، ارتفاع نقطه کانونی و نشانگر، برابر، و قبل از M ارتفاع نقطه کانونی بزرگتر و بعد از آن کوچکتر ادراک می شود. از این رو براساس محاسبات هندسی موقعیت نقطه M با توجه به ارتفاع نقطه کانونی- نشانگر و فاصله نقطه کانونی تا نشانگر مدلسازی شد و صحت آن با توجه به تکنیک واقعیت مجازی، پیاده راه آیت الله واعظ طبسی به سمت حرم مطهر امام رضا(ع)، مورد تایید قرار گرفت. از این رو، چیدمان نشانه های شهری باید متناسب با این موضوع در فضای شهری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: خطای بصری، رویت پذیری، نقاط کانونی منظر شهری، میدان دید، عمق و فاصله ادراکی
  • سید محمدعلی محمدی* صفحات 54-69

    در این گفتار موضوع اصلی بررسی نقش پوشش گیاهان بر ناهنجاری های اجتماعی و هدف از آن افزایش حس امنیت با کاستن از جنبه های منفی پوشش گیاهان در پارک های شهری است. ویژگی شاخص این پژوهش تجربه عملی (امکان ایجاد تغییر در پوشش گیاهی و ساختار اجرایی پارک) با تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحقیق کیفی است. به همین منظور چهار مرحله طی شده است: مطالعات کتابخانه ای، مطالعات میدانی برای شناخت وضعیت موجود و ویژگی های پوشش گیاهی پارک مورد بحث (پارک شوش در تهران) و ارتباط آن با میزان ناهنجاری های اجتماعی و احساس امنیت، به کار گرفتن دستاورد پژوهش های نظری کسب شده در تغییر در پوشش گیاهی پارک شوش تهران و سنجش میزان موفقیت طرح در کاهش ناهنجاری های اجتماعی و ارتقای احساس امنیت در آن، براساس شیوه تجزیه و تحلیل کیفی برگرفته از روش تحقیق کیفی در علوم انسانی دکتر محمدرضا حافظ نیا. بنابراین در این تحقیق کیفی، نوع پوشش گیاهان به عنوان متغیر مستقل و رفتار کاربران به عنوان متغیرهای وابسته در نظر گرفته شد. با بررسی های انجام شده و به منظور افزایش احساس امنیت در پارک شوش (به عنوان یکی از پارک های حوزه مدیریت شهری نگارنده در منطقه 12 شهرداری تهران)، براساس احکام مستخرج از رویکرد CPTED، تغییراتی در پوشش های گیاهی پارک ایجاد شد. در پی این تغییرات، کارت های پلان گرافیکی تطبیقی که مکان های وقوع ناهنجاری های اجتماعی در پلان پارک شوش را قبل از تغییرات در پوشش گیاهی (در بهار سال 1385) و بعد از آن (در بهار سال 1387) نشان می دهد؛ تهیه و ترسیم شد. این بررسی تطبیقی نشان داد که با ایجاد این تغییرات در پوشش گیاهی پارک شوش وقوع ناهنجاری های اجتماعی در این پارک به صورت محسوسی کاهش پیدا کرده و احساس امنیت افزایش یافته است.

    کلیدواژگان: پوشش گیاهی، ناهنجاری اجتماعی، احساس امنیت، پارک شهری
  • پدیده عادلوند* صفحات 70-75
    در سال اخیر (1399) مقرر شده است مجسمه میدان حر فعلی که سالیانی است در فضای شهری تهران حضور دارد به عنوان اثر ملی ثبت شود. این مجسمه از زمره مجسمه های شهری است که به دلیل ارجاع غیر مستقیم مجسمه به موضوعی خاص، تفاسیر مختلفی بر آن مترتب است. این تفاسیر متنوع و گاه متناسب که به رغم تغییر شرایط سیاسی و حکومتی-به عنوان مولفه ای برای حذف مجسمه ها- به بقای اثر انجامیده است، اما به نظر می رسد ثبت برخی اظهارات و برداشت ها همچون ارتباط ساخت مجسمه با آزادسازی آذربایجان از اشغال شوروی (1324) از سوی متولیان و پژوهشگران در رسانه های مختلف اعم از کتاب، مقاله، مصاحبه ها و گزارش خبری به دلیل عدم توجه به تاریخ نصب اثر بوده، تا حدی که باعث شده تفاسیر نامبرده از حقیقت اصلی فاصله زیادی داشته باشد. به این بهانه این نوشتار کوتاه قصد دارد اسنادی را از تاریخ نصب اثر -که ممکن است تاکنون دیده نشده باشد یا کمتر به آن توجه شده باشد- ارایه دهد.
    کلیدواژگان: مجسمه عقل و جهل، مجسمه گرشاسب و اژدها، میدان باغشاه، میدان حر، تهران
|
  • Seyed Amir Mansouri * Page 3
  • Amin Habibi * Pages 6-17

    Persian Garden  is one of the most significant symbols of Iranian architecture, which has been the result-of flow-based approach toward the environment. The Persian Garden  is a glorious sample of design and regenerative development. The term "regeneration" describes the process by which a system of reconstruction, renewal, or regeneration incorporates its inherent resources and creates sustainable development. This sustainable development, links the needs of society to nature. Meanwhile, current available strategies in sustainability only investigate the state of ecosystems in the "present" time. This dilemma has caused the "sustainablity" approach to be expressed without focusing on "improvement of the past." The regenerative theory has taken its core ideology from philosophical perspectives, which are based on "ecological" concepts, and, by strengthening its origins in social and environmental systems, it guides a wide range of concepts and approaches. The Persian Garden  is a "unique network", "multilayer" product, and is "consisted of living systems within a geographical area"; This product is the result of a complex interaction of "time," "ecology" and "culture." The hypothesis of this research is that Shazdeh Garden reveals the concept of design and regenerative development. In this study, it has been tried to investigate that how Shazdeh Garden have represented the defined frameworks of regenerative development; Accordingly, the analytical framework of the LENSES has been used as an analytical-measurement tool, and evaluation worksheets were utilized in order to measure and evaluate the flows that have shaped the regenerative development in a multi-layered network as Persian Garden. Evaluating Shazdeh Garden with the LENSES executive framework leads to a deeper understanding of the environmental, economic, and socio-cultural situation. As most of the focal points in the regenerative flows of the Persian Garden  are constructive, it can be stated that the initial hypothesis of this study has been confirmed. The findings of this study are appropriate basis for possible future investigations in order to focus on sustainable aspects of the Persian Garden  as a repeatable regenerative model for urban spaces.

    Keywords: Persian Garden, Shazdeh Garden of Kerman, Regenerative development, LENSES executive framework, sustainable development, Regenerative flows
  • Maryam Majidi, Seyed Amir Mansouri *, Jaleh Saber Nejad, Naser Barati Pages 18-27
    In recent years, many projects have been implemented that, despite their potentials, have not left any noticeable impact on the tangible quality of the city and have not affected the way the citizens assess their habitat due to various reasons. The current disorganized urban landscapes lack the semantic and qualitative aspects despite the authorities’ efforts for implementing a large quantity of projects. This has led to people’s dissatisfaction since these projects are management-oriented projects that lack public participation. If the urban projects are considered as “landscape” projects, public participation might become more institutionalized. The landscape approach can also guarantee infrastructural participation in urban projects. Therefore, the main research question is, “what specific capacities are there in the landscape approach that makes it appropriate for realizing the concept of participation?” This study aims to investigate the theoretical relationship between the concept of landscape, as a concept related to the audience, and the concept of participation to increase the quality of urban projects and result in people’s satisfaction. In this qualitative research, first, the main concepts of the research (participation and landscape) are examined. The next step investigates the relationship between the concept of participation and landscape and the definition of appropriate participation in landscape projects, using analogy and logical reasoning. The results showed that in landscape definitions, the audience’s perception is the most significant issue. Therefore, the landscape definition is basically a bottom-up definition and is configured based on the audience’s point of view. This view explains the main capacity of landscape in realizing participation because the definition of participation is also derived from a people-oriented view. Other landscape capacities include how the audience affects the landscape or how they are affected by the landscape. The audience’s active role in building landscape and the consideration of landscape as a democratic, social, and people-dependent entity are other landscape capacities. They also emphasize the relationship between landscape and the concept of participation. Finally, it can be indicated that if urban projects are built according to the landscape approach, maximum participation will be achievable because they inevitably focus on people’s mentality.  Overall, participation is a concept embedded in landscape.
    Keywords: landscape, Landscape Approach, Participation, landscape perception
  • Mehdi Basouli *, Saeedeh Derakhsh Pages 28-37
    Road development has been one of the requirement for economic development in any historical period. In the old days, caravanserais were built for various reasons because of the vastness of Iran and the need to establish connections between different cities. These construction came in over years for a variety of reasons. These building had other functions rather than providing only a systematic opportunity for travellers and caravans which is taking rest, and also to exchange comes to examine in the possibility of turning it into a historical landscape which is used in tourism, data collection has been done through documentary technique and library studies by examining authentic magazines and books about the caravanserais. In this analysis, through the subject landscape, the functions of the caravanserai are identified and the functions are divided into eleven main categories. By analyzing these functions, it seems that the caravanserais, by their congruent function in different periods of time, have been able to have a special place in the economic, cultural and commercial processes. The narrative of the landscapes functions provides appropriate capacity to create a single tourism aspect and destination.
    Keywords: Caravanserai, function, landscape, Iran
  • Shohreh Javadi * Pages 38-45
    The Persian Sassanids Empire, were the originators of a magnificent culture and art representing the ‘Parthian’ and ‘Achaemenid’ legacy with all its naturalistic manifestations. There are numerous architectural works, reliefs, paintings, woven fabrics, antique dishes, metal objects, glass things and war ordnances that have been remained from this era due to the presence of treasured coins with symbolic engravings and the calligraphy of Pahlavi era. The Sassanid art is considered as the ‘Modern Persian Art’ comprising the past traditions, and has established the Persian Paradise or Earthly Heaven in the history of world architecture by presenting the magnificent and distinctive landscapes in the form of holy sanctuaries/worship places, palaces and hunting grounds. Additionally, in the fields of architectural decoration, relief, fabric designs, ancient utensils and objects, the Sassanids were applying the natural elements in a symbolic form. The Sassanid art has been appeared in a wide range of lands from ‘Fars’ (Persia) to ‘Ctesiphon’, ‘Kermanshah’, ‘Sistan’ and ‘Azerbaijan’, relying on the naturalistic ideas and believes in the goddess of Mehr and Anahita, and following the Zoroastrian believes, as valuable works in various branches of art has been remained accordingly. Most of the architectural works of this time, including worship places, palaces, hunting grounds and 34 ‘reliefs’, have been established t next to the Natural elements such as mountains, water and trees in the heart of Nature. The Sassanid can be considered as the greatest landscapers in the history of Iran (Persian land), as the worship places, palaces and hunting grounds, and their ‘relief’ on mountain walls and cliffs can be referred to as the great indication of these architectural works.
    Keywords: nature, Art & culture, relief, Rituals, Belief, Sassanid Empire
  • Sara Mirheydar, Maryam Ostadi *, Fatemeh Mohammadniay Gharaee, Asieh Ehsaee Pages 46-53

    Visibility of focal points is the result of visual information on the retina and how the form is perceived. Developing the principles of visibility of focal points requires understanding the visual space in the "horizon dimension" and "distance dimension" and background signals. How can the focal points (urban landmarks) be located based on the visual illusion and the effects of the background (annoying) elements? In general, the purpose of this study is to develop a methodology that can be used to increase the visibility of the focal points of the city by arranging buildings and designing urban space and architecture Research is developmental in terms of nature and causal method in terms of purpose. Geometric modeling and virtual reality techniques were used to measure the relationship between physical structure, visual perception, and visual illusion. A case study of the focal point and indicator of the holy shrine of Razavi and sidewalk buildings of Ayatollah Vaez Tabasi was modeled with sketch up software. Based on the research literature, there is a point (M) in the visual corridor, where, based on binocular vision, the height of the focal point and the marker are equal; before that, the focal point height is perceived higher than the marker height but after that, is perceived smaller. Therefore, based on geometric calculations, the position of point M was modeled according to the height of the focal point-marker and the distance from the focal point to the marker. according to the three-dimensional model of Ayatollah Vaez Tabasi sidewalk to the holy shrine of Imam Reza by virtual reality technique, the accuracy of the model was confirmed. Therefore, the arrangement of urban signs should be done following this issue in urban space.

    Keywords: Visual illusion, Visibility, Focal points of the urban landscape, Field of view, Depth, perceptual distance
  • Seyed Mohammad Ali Mohammadi * Pages 54-69

    This study attempts to investigate "The Role of Vegetation on Social Abnormalities". It aims ultimately to increase the sense of security by reducing the negative aspects of vegetation in urban parks. This research focuses on creating sensible experience for urban park’s consumers. To this purpose, first theoretical studies is reviewed, then field studies and recognizing the current situation of vegetation in Shush Park in Tehran and finding its relationship with the level of social anomalies and the feeling of security, after that making a change in the vegetation and uses in this park by benefiting from the research achievements in the previous two stages, and finally measuring the success rate of the research project by qualitative research method is maintained. Basically, the type of plant cover is as an independent variable and user behavior as a dependent variable. As a result, it is vital to boost the feeling of security in Shush Park, and also to change the park's vegetation. Therefore, to better understand this study the graphic plan cards are included at the end. Each graphic plan card shows the location of social anomalies in Shush Park before and after vegetation changes in the spring of 2006 and 2008. This comparison clarifies that the vegetation of Shush Park reduces the occurrence of social anomalies and increases the sense of security.

    Keywords: Vegetation, social anomalies, Sense of security, urban park
  • Padideh Adelvand * Pages 70-75
    Within the recent year (2020-2021), it has been decided to register the current Hor Square’s status as a national monument, since it has been presented in Tehran urban space for many years. The status is one of the urban sculptures that has been interpreted in different ways due to the indirect reference of the status to a specific subject. These diverse and in somehow related interpretations, which have caused the statues to be survived until now, in spite of the political and governmental changes- as a component for removing the statues- seem to record some statements and perceptions, relatively far from the original reality; There are some relevant declarations such as the relation between the construction of the statue and the liberation of Azerbaijan from the Soviet occupation in 1945, which have been proposed by the authorities and researchers in various media, publications, interviews and news reports, without paying enough attention to the original date of the installation. Under these presumptions, this short paper intends to provide the reliable documents about the original date of the status’ installation, which have either not been proposed yet or have been rarely observed by now.
    Keywords: The Statue of Aghl va Jahl (Wisdom, Ignorance), The Statue of Garshasb va Ejhdeha (Garshasb, Dragon), Bagh-e Shah Square, Hor Square, Tehran