فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت دولتی - پیاپی 43 (پاییز 1399)

فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی
پیاپی 43 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حامد محمدی، سیدمهدی الوانی*، غلامرضا معمارزاده طهران، ناصر حمیدی صفحات 15-38
    هدف

    اثربخشی نظام اداری عامل حیاتی و مهم در تحقق برنامه های توسعه است و بدون داشتن نظام اداری کارآمد و اثربخش، دست یافتن به اهداف کلان جامعه عملی نیست. از این رو، هدف اصلی نوشتار حاضر، تبیین و سنجش عوامل موثر بر بعد مدیریتی نظام اداری ایران می باشد.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:

    نوشتار حاضر یک پژوهش کاربردی، از حیث راهبرد، پیمایشی و از حیث هدف توصیفی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مدیران وزارتخانه های ایران تشکیل می دهد که برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. در پژوهش حاضر به منظور تحلیل داده ها از روش فازی استفاده گردیده و بدین ترتیب، اطلاعات لازم را در قالب زبان طبیعی از خبرگان اخذ شده و مورد تحلیل قرار می گیرد.

    یافته های پژوهش:

    بین وضعیت موجود و مطلوب بعد مدیریتی در نظام اداری ایران تفاوت معناداری مشاهده می شود، بدین معنا که بعد مدیریتی در وضعیت مطلوب در مقایسه با وضعیت موجود دارای حد بهینه کمتری می باشد.محدودیت ها و پیامدها: از مهم ترین محدودیت های پژوهش حاضر، کمبود پژوهش های رقیب بوده است و با مراجعه به پایگاه های اطلاعاتی برخط داخلی و خارجی، به نظر رسید مقاله مرتبط با موضوع پژوهش حاضر کمیاب می باشد و در حیطه جستجوهای نویسنده، پژوهش مشابهی یافت نشد.

    پیامدهای عملی:

    نتایج این پژوهش می تواند در راستای کارآمدی بیشتر نظام اداری ایران از سوی پژوهشگران، خط مشی گذاران و کارگزاران دولتی مورد بهره برداری قرار گیرد.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

    مقاله به تحقیقات حوزه مدیریت دولتی و به ویژه نظام اداری می افزاید. با توجه به کمبود پژوهش های مرتبط در عرصه نظام اداری، مقاله حاضر می تواند خلاء تحقیقاتی در عرصه نظام اداری کشور را اندکی جبران نماید.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی، ساختار و تشکیلات، رویه های مدیریتی، مدیریت منابع انسانی، نظارت و ارزیابی
  • زهرا شمس، حجت وحدتی*، حسن زارعی متین، هوشنگ نظر پوری، نجم الدین موسوی صفحات 39-65
    هدف

    امروزه سازمان ها برای توسعه بایستی بتوانند در برابر نوسانات و چالش ها پیشرو، سازگار و مقاوم باشند، از این رو آشنایی با مفاهیم بنیادی تاب آوری و توسعه آن برای همه سازمانها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا هدف اساسی مقاله حاضر شناسایی عوامل تاثیر گذار بر تاب آوری سازمانی است.

    روش شناسی:

    این پژوهش با استفاده از روش کیفی فراترکیب انجام شده است تا بتواند یافته های مطالعات صورت گرفته در این خصوص را به صورت نظامند بررسی نماید. ابزار گردآووری داده ها و اطلاعات این مقاله اسناد موجود در این حوزه در سایت های الکترونیکی معتبر در بازه زمانی 2015 تا 2019  و شامل 34 مقاله بود. شیوه تحلیل داده ها کدگذاری باز بوده است.

    یافته های پژوهش:

    در این پژوهش تعداد 340 کد شناسایی گردید و سپس کدهای شناسایی شده بر اساس میزان تشابه مفهومی دسته بندی و ترکیب شدند براین اساس، کدهای استخراج شده در قالب 24 تم و تم های شناسایی شده در قالب  8 مفهوم طبقه بندی شدند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

    دستیابی به مدلی جامع برای تاب آوری سازمانی با استفاده از روش فراترکیب از نوآوری های این پژوهش است که می تواند به عنوان الگویی برای سایر پژوهش ها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تاب آوری سازمانی، سازگاری، انطباق پذیری، ظرفیت تاب آوری، روش فراترکیب
  • مسعود حاجی زاده میمندی*، حسام کرایی، لیلی بنیاد، سعید دشتی زاد صفحات 67-85
    هدف

    با توجه به اینکه امروزه احساس بیگانگی از کار مانعی اساسی برای پویایی افراد و به تبع آن سازمان و کل جامعه محسوب می شود، پژوهش های زیادی در این ارتباط صورت گرفته است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر فراتحلیل عوامل اثرگذار بر بیگانگی شغلی است.

    روش شناسی :

    روش این پژوهش فراتحلیل می باشد و  با استفاده از پژوهش هایی صورت گرفته است که با روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه و بر حسب سنجه های مختلف انجام شده اند. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی پژوهش ها (مقالات و پایان نامه ها) در زمینه بیگانگی شغلی از سال 1380 تا 1397 در ایران می باشد. در نهایت از میان آن ها تعداد 20 پژوهش انتخاب شد. بر طبق این 20 پژوهش، در مجموع رابطه ی 6 متغیر با بیگانگی شغلی بررسی شده است.

    یافته های پژوهش :

    نتایج نشان داد که اندازه اثر دو متغیر فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی به ترتیب با 53/0- و 50/0- در سطح نسبتا بالایی قرار داشت. همچنین اندازه اثر متغیرهای تعهد سازمانی و ویژگی های شغلی به ترتیب با 36/0- و 33/0- در حد متوسطی ارزیابی می شود. اما اندازه اثر متغیرهای عدالت سازمانی و کیفیت زندگی کاری به ترتیب با 24/0- و 21/0- در سطح ضعیفی قرار دارند.

    محدودیت ها و پیامدها :

    از میان مطالعاتی که در مرحله اول بررسی شدند تنها یک مطالعه به صورت کیفی به مقوله بیگانگی شغلی پرداخته بود. این امر عمق نتایج این پژوهش را خدشه دار می کند. همچنین در مورد سنجش بیگانگی شغلی بین محققان وحدت نظری وجود نداشت. که این امر کار محقق را در تجمیع نتایج دچار مشکل می کرد.

    پیامدهای عملی :

    اکثر مطالعات انجام شده در بین کارکنان اداری صورت گرفته بود، که با توجه به مزاحمت متغیرهای دیگر، تعمیم نتایج تلخیص شده را به سایر کارکنان زیر سوال می برد.

    ارزش مقاله:

    مقاله به فهم اثر متفاوت متغیرهای سازمانی مختلف بر بیگانگی شغلی می افزاید.

    کلیدواژگان: بیگانگی شغلی، فرهنگ سازمانی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی و فراتحلیل
  • هانیه محمدی، سید محمد زرگر*، هادی همتیان، یونس وکیل الرعایا صفحات 87-107
    هدف

    اینترنت اشیا نسل پیشرفته اینترنت است که به سرعت در حال گسترش است و بر سازمان ها تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. منابع انسانی که عنصر کلیدی سازمان ها هستند بی شک تحت تاثیر این فناوری قرار خواهند گرفت. هدف از این تحقیق ارایه مدلی برای بررسی تاثیر اینترنت اشیا بر مدیریت منابع انسانی است.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:

    جامعه آماری پژوهش 15 نفر از خبرگان و 220 نفر از کارکنان سازمان های هواپیمایی کشور بود که خبرگان با روش نمونه گیری گلوله برفی و کارشناسان با نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از ترکیب سه روش دلفی برای استخراج عوامل، دیماتل برای بررسی ارتباط میان متغیرها و رسم مدل و معادلات ساختاری برای آزمون و تایید مدل بهره گرفته شد.

    یافته های پژوهش:

    نتایج حاصل از آزمون فرضیات تاثیر مثبت و معنی دار پیاده سازی اینترنت اشیا بر کیفیت اطلاعات منابع انسانی و تاثیر مثبت و معنی دار کیفیت اطلاعات بر فعالیت های منابع انسانی از جمله برنامه ریزی منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، استخدام و جذب، آموزش و نظام جبران خدمات را تایید کرد.

    محدودیت ها و پیامدها:

    این تحقیق فقط به بررسی پیاده سازی اینترنت اشیا بر مدیریت منابع انسانی تمرکز داشته است و تاثیر این نوآوری بر منابع انسانی و کارکنان بهتر است در پژوهش های آتی مورد بررسی قرار گیرد.

    پیامدهای عملی:

    اینترنت اشیا پدیده ای نوظهور و محبوب است که در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در این تحقیق مدلی برای تاثیر اینترنت اشیا بر مدیریت منابع انسانی ارایه می شود.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

    مقاله جز اولین مقالاتی است که با تمرکز به فناوری جدید اینترنت اشیا و با استفاده از ترکیب روش های کیفی و کمی مدلی برای تاثیر اینترنت اشیا بر مدیریت منابع انسانی در ایران انجام شده است.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، مدیریت منابع انسانی، تکنیک دلفی، تکنیک دیماتل، مدلسازی معادلات ساختاری
  • سیده معصومه غمخواری* صفحات 109-124
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دانش کارآفرینانه و پویایی محیطی بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه با نقش میانجی خودکارآمدی کارآفرینانه در مرکز مشاوره و اطلاع رسانی کارآفرینی شهر کرمان طی 15 ماه بین سال های 1393-1395، انجام شده است.

    طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:

    این پژوهش از نظر هدف جزو پژوهش های کاربردی، از نظر نوع، کمی و از نظر روش، توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مراجعه کنندگان (دارای کسب وکار) به مرکز مشاوره و اطلاع رسانی کارآفرینی شهر کرمان به تعداد 420 نفر است که تعداد 210 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته های پژوهش:

    یافته های پژوهش نشان داد که دانش کارآفرینانه بر تشخیص فرصت کارآفرینانه با ضریب مسیر 0.29 و مقدار معناداری 3.60، تاثیر دارد؛ دانش کارآفرینانه بر خودکارآمدی کارآفرینانه با ضریب مسیر 0.55 و مقدار معناداری 7.77، تاثیر دارد؛ خودکارآمدی کارآفرینانه بر تشخیص فرصت کارآفرینانه با ضریب مسیر 0.38 و مقدار معناداری 4.44، تاثیر دارد؛ پویایی محیطی بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه با ضریب مسیر 0.27 و مقدار معناداری 4.07، تاثیر دارد؛ پویایی محیطی بر افزایش دانش کارآفرینانه ضریب مسیر 0.30 و مقدار معناداری 4.94، تاثیر دارد.

    محدودیت ها و پیامدها:

    به دلیل تعدد متغیرهای پژوهش و پیچیدگی های خاص پژوهش، برای پژوهش های آینده باید سایر مولفه های مرتبط با متغیرها به طور دقیق بررسی شوند تا دیگر روابط میان متغیرها هر چه شفاف تر و جامع تر شناخته شود. در نهایت با آموزش دانش مناسب، خودکارآمدی کارکنان را افزایش داد.پیامدهای عملی: با داشتن دانش و توانایی کارآفرینانه، فرد می تواند فرصت های محیطی را تشخیص داده و خودکارآمدی را در خود افزایش دهد.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

    در این پژوهش تاثیر پویایی محیطی و دانش کارآفرینانه بر تشخیص فرصت های محیطی بررسی می شود؛ همچنین چهار متغیر (خودکارآمدی) به عنوان متغیر میانجی مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: دانش کارآفرینانه، پویایی محیطی، تشخیص فرصت های کارآفرینانه، خودکارآمدی کارآفرینانه
  • مژگان شریفیان، مهدی سبک رو* صفحات 125-146
    هدف

    آسیب شناسی نظام ارزشیابی عملکرد کارکنان دانشگاه یزد به علت کارآمدی پایین و کم اثربخش بودن خروجی نظام ارزشیابی و دسته بندی مفاهیم (آسیب ها) در قالب تم های فرعی و اصلی است.

    رویکرد:

    روش پژوهش، کیفی و مبتنی بر تحلیل تم است. جامعه آماری پژوهش، مدیران هییت علمی، غیرهییت علمی و کارشناسان خبره و متخصص دانشگاه یزد بودند که با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته است که با 29 نمونه برگزار شد تا میزان اشباع داده ها به دست آید. مصاحبه ها ضبط و به صورت متنی نوشته و با روش تحلیل تم برای توسعه تم ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. علاوه بر این، نرم افزار Maxqda برای مدیریت داده ها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها:

    یافته های پژوهش شامل 21 تم فرعی است که در قالب 6 تم اصلی دسته بندی شده اند؛ «زیرساخت فرهنگی»، «چالش های طراحی»، «محدودیت های رفتاری»، «مسایل اجرایی»، «تعدیل هاله ای» و «ناکارآمدی».

    محدودیت ها و پیامدها:

    ماهیت کیفی پژوهش منجر به محدودیت در تعمیم نتایج و یافته های پژوهش به دیگر شرایط و موقعیت ها می شود. انتخاب هدف مند و قضاوتی اعضای نمونه موجب بروز احتیاط و حساس شدن در ارایه نظرات می شود.

    پیامدهای عملی:

    آسیب های متعددی بر کیفیت نتایج ارزشیابی عملکرد کارکنان دانشگاه یزد تاثیرگذارند که باید از سوی سیاست گذاران ارزشیابی برای بهبود کیفیت فرآیند ارزشیابی مورد توجه قرار گیرند. از بین آسیب های شناسایی شده، آسیب های روش شناختی که با مفهوم چالش های طراحی تبیین شده است و شامل هفت مفهوم فرعی است نیاز بیشتری به بهبود دارند.

    ارزش مقاله:

    مقاله منتج به بهبود کیفیت در تدوین شاخص های ارزشیابی عملکرد و دریافت خروجی با اثربخشی بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، ارزشیابی عملکرد، تحلیل تم، دانشگاه یزد
  • کامران محمدخانی*، هاجر شیری یایچی، بابک نصیری قرقانی صفحات 147-158

    در این پژوهش هدف طراحی الگوی جامع توسعه منابع انسانی مبتنی بر تعالی و بالندگی سازمانی در سازمان هواشناسی کشور بود. برای این منظور از کارکنان سازمان هواشناسی 196 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش پژوهش آمیخته (کمی - کیفی) بود که برای شناسایی مولفه های توسعه منابع انسانی از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است که برای این بخش از 9 خبره برای این منظور کمک گرفته شد که مصاحبه ها تا زمان اشباع نظری ادامه یافت در این بخش 50 کد توصیفی و 14 کد محوری شناسایی گردید. برای سنجش دو متغیر بالندگی و تعالی از پرسشنامه های استاندارد استفاده شده است. در بخش کمی اطلاعات بدست آمده از 3 پرسشنامه با استفاده از نرم افزار pls  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که نتایج نشان داد متغیر تعالی با ضریب  0.729  نسبت به بالندگی با ضریب 0.691 در جایگاه اول اهمیت آن در توسعه منابع انسانی دارد. در نهایت با توجه به ضرایب بدست آمده از پژوهش مدل نهایی طراحی گردید و برای اعتبارسنجی پرسشنامه ایی طراحی گردید و به 20 خبره از اعضای هیات علمی ارایه گردید و مدل نهایی تایید شد. در این قسمت با نظر خبرگان مدل به دو شکل طراحی شده است مدل اول نوع سازمان در تعامل بالندگی و تعالی است که چهار نوع سازمان شناسایی گردید 1- مکانیکی 2- نتیجه گرا 3- تعاملی 4- ارگانیک  که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود است. در نهایت مدل نهایی با چهار جنبه 1- فلسفه و اهداف با میانگین (3.78) 2- مبانی تیوریک (3.52) 3- سازوکار اجرایی (3.89) 4- ارزشیابی و مهندسی مجدد (3.74) مورد ارزیابی قرار گرفت و با توجه به میانگین بالای 3 نشان می دهد که مدل مورد تایید است.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، تعالی سازمانی، بالندگی سازمانی
|
  • Hamed Mohammadi, Seyed Mehdi Alvani *, Gholamreza Memarzadehtehran, Naser Hamidi Pages 15-38
    Purpose

    The effectiveness of the administrative system is a vital factor in the realization of development plans, and without an efficient and effective administrative system, achieving the goals of the larger community is not feasible. The main goal behind this research is to outline and measure the factors influencing Iran administrative system's managerial dimension.

    Design / Methodology / Approach:

    The current study is applied, and in terms of strategy, it is a survey and descriptive regarding the objective. The statistical community consists of Managers of Iran Ministries, where cluster sampling has been applied for sampling. In this study, Fuzzy method has been used to analyze the data and this way, the required data have been gained in the form of the natural language from the experts and analyzed.Research

    Findings

    There is a significant difference between the current and desirable status of the managerial dimension in the Iranian administrative system, meaning that the managerial dimension in the desirable status is less than the optimal one.

    Limitation & Consequences:

    One of the most important limitations of the present study was the absence of competing studies, so that no articles related to the subject of the present study were found by referring to online and external online databases and no similar research was found in the author's search.

    Practical Consequences:

    The results of this research can be exploited by researchers, policy makers and government agents in order to make the Iranian administrative system more efficient.Innovation or Value of the Article: The article adds to research in the field of public administration, and in particular the administrative system. Due to the lack of research in the field of administrative system of the country, the present article can compensate for the lack of research in the field of administrative system in the country.

    Keywords: Planning, structure, Monitoring, Evaluation, Human Resources Management
  • Zahra Shams, Hojjatallah Vahdati *, Hasan Zarei Matin, Hooshang Nazapouri, Najmoddin Mousavi Pages 39-65

    Abstract

    Purpose

    Every organization for development, must be progressive, adaptable and resilient in the face of fluctuations and challenges. Therefore, familiarity with the concept of resiliency and development is very important for all organizations. Therefore, the main purpose of the present study is to identify the factors affecting organizational resilience.

    Design/methodology/approach:

    present study was conducted using a qualitative method meta-Synthesis. For this purpose, 34 valid articles were identified by referring to the credible documents available on valid electronic sites from 2015 to 2019.  The method of data analysis has been open coding.

    Findings

    In this study, 340 codes were identified and then the identified codes were categorized and combined based on conceptual similarity. according to this, the extracted codes were classified into 24 themes and identified themes into 8 concepts.

    Originality or value of the article:

    Achieving a holistic model of organizational resilience using a cross-cutting approach is one of the innovations of this research that can be used as a model for other research.

    Keywords: Resiliency, Organizational resilience, meta-Synthesis, Compatibility, adaptability, resiliency capacity
  • Massoud Hajizadeh Meymandi *, Hesam Koraei, Leily Bonyad, Saeed Dashti Zad Pages 67-85
    Aim

    Given that the sense of alienation from work today constitutes a major obstacle to the dynamics of individuals and consequently the organization and the whole society, much research has been done in this connection. According to this, The Aim of this study is doing the  meta-analysis of researches about the related factors of job alienation.

    Methodology

    The method of this study is meta-analysis and And it has been done through surveys using survey method and questionnaire tools in different dimensions. Its statistical population was the researches (articles and dissertations) which had been carried out between 2000 and 2017 , about job alienation. Ultimately, 20 researches were selected. According to this 20 researches, there were 6 variables which have recognised and assessed.Research

    Findings

    Among these 6 variables, two had relatively high effect size, organizational culture and job satisfaction, -0.53 and -0.50 respectively. Wherease the organizational commitment and job characteristics variables have, effect-size-wise, evaluated as intermediate stage, -0.36 and -0.33 respectively. The two residue variables, Eventually, were organizational justice and carrier life quality, which have a poor stage in effect size, -0.24 and -0.21 respectively.

    Limitations and Consequences :

    Of the studies reviewed in the first phase, only one qualitative study addressed the issue of job alienation. This undermines the depth of the research's findings. There was also no theoretical consensus among researchers on measuring job alienation. This made it difficult for the researcher to combine the results.

    Practical Consequences:

    Most of the studies were conducted among administrative staff, which, due to the interference of other variables, calls into question the generalization of the summarized results to other employees.

    Article value:

    The article adds to the understanding of the different effects of different organizational variables on job alienation.

    Keywords: Job alienation, Organizational Culture, Job Satisfaction, organizational commitment, Related Factors
  • Hadi Hematian, Seyyed Mohammad Zargar *, Hanieh Mohammadi, Younes Vakilaroaya Pages 87-107
    Purpose

    Internet of Things is an advanced generation of Internet that is rapidly expanding and will have a huge impact on organizations. Human resources, a key element of organizations, will undoubtedly be affected by this technology. The purpose of this study is to present a model to investigate the impact of internet of things on human resource management.

    Design / Methodology / Approach:

    The statistical population of the study consisted of 15 experts and 220 staff members of the airline organizations of Iran. The experts were selected by snowball sampling and the staff members were selected by random sampling. In this study, Delphi methods were used to extract factors, DEMATEL technique are used to investigate the relationship between variables and model drawing, and structural equations were used for model testing and validation.

    Findings

    The results of the hypotheses test confirmed the positive and significant impact of internet of things implementation on the quality of HR information and the positive and significant impact of the quality of information on HR activities including HR planning, HR development, recruitment, training and compensation system.

    Constraints and implications:

    This research has only focused on the implementation of internet of things on human resource management, and the impact of this innovation on human resources and staff should be explored in future research.

    Practical implications:

    internet of things is an emerging and popular phenomenon that has received little attention in Iran and This study provides a model for the impact of internet of things on human resource management.

    Initiative or value of the paper:

    This article is one of the first articles focusing on internet of things technology using a combination of qualitative and quantitative methods to model the impact of internet of things on human resource management in Iran.

    Keywords: internet of things, Human Resource Management, Delphi technique, DEMATEL Technique, Structural Equation Modeling
  • Seyedeh Masoumeh Ghamkhari * Pages 109-124
    Purpose

    The purpose of this study was to Investigating the Impact of Entrepreneurial Knowledge and Environmental Dynamics on Identifying Entrepreneurial Opportunities with the Mediating Role of Entrepreneurial Self-Efficacy in the Entrepreneurship Counseling and Information Center in Kerman during 15 months (2016-2017).

    Design / methodology / approach:

    This research is a quantitative and descriptive-correlational research component in terms of purpose, applied research. The statistical population of the study consisted of 420 all clients (with business) to the Entrepreneurship Counseling and Information Center in Kerman. 210 persons were used as the statistical sample and Simple random sampling method. Questionnaire was the main tool for data collection.

    Findings

    The findings showed Entrepreneurial knowledge affects the detection of entrepreneurial opportunity with a path coefficient of 0.29 and a significant value of 3.60. Entrepreneurial knowledge has an effect on entrepreneurial self-efficacy with a path coefficient of 0.55 and a significant value of 7.77. The path coefficient is 0.38 and the significance value is 4.44. Environmental dynamics has an effect on identifying entrepreneurial opportunities with a path coefficient of 0.27 and a significant value is 4.07. Environmental dynamics has an effect on increasing entrepreneurial knowledge. And has a significant value of 4.49.

    Limitations and Consequences:

    Due to the multitude of research variables and the specific complexities of research, future research on other variables needs to be scrutinized to make the other variables' relationships more transparent and comprehensive. Ultimately, by teaching the right knowledge, it increased the self-efficacy of employees.

    Practical implications:

    By knowledge and entrepreneurial ability, one can recognize environmental opportunities and increase self-efficacy.

    Originality or value of the article:

    This article examines the impact of environmental dynamics and entrepreneurial knowledge on recognizing environmental opportunities; also, four variables (self-efficacy) are considered as mediating variables.

    Keywords: : Entrepreneurial knowledge, environmental dynamics, identifying entrepreneurial opportunities, entrepreneurial self-efficacy
  • Mojgan Sharifian, Mehdi Sabokro * Pages 125-146
    Objective

    Pathology of Yazd University performance appraisal system due to inefficiency and ineffectiveness of appraisal system output and classification of concepts (injuries) in the form of sub-main and main themes.

    Approach:

    The research method is qualitative and based on theme analysis. The statistical population of the study consisted of faculty member and non-faculty member managers, and experts of Yazd University who were selected by purposeful sampling. The research tool was a semi-structured interview with 29 samples to obtain data saturation. The interviews were recorded and transcribed and analyzed using theme analysis to develop themes. In addition, Maxqda software was used for data management.

    Results

    The findings of the study consisted of 21 sub-themes that were classified into 6 main themes; “Cultural Infrastructure”, “Design Challenges’’, “Behavioral Limitations”, “Executive Issues”, “Halo Adjustment” and “Inefficiency”.

    Constraints and Consequences:

    The qualitative nature of research results in limitations in generalizing research findings to other situations and situations. Purposeful and judicious selection of sample members makes them cautious and sensitive in providing feedback.

    Practical implications:

    Numerous damages affect the quality of the evaluation results of Yazd University staff performance, which should be addressed by the evaluation policymakers to improve the quality of the appraisal process. Among the identified damages, the methodological damages, which are explained by the concept of design challenges and include seven sub-concepts, are in great need of improvement.

    Article Value:

    The article contributes to the improvement of quality in formulating performance evaluation indices and receiving output more effectively.

    Keywords: Pathology, Performance Evaluation, Theme Analysis, Yazd University