فهرست مطالب

نشریه جغرافیایی سرزمین
پیاپی 34 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه صفی، اصغر نظریان * صفحات 3-19

    عدم رغبت شهروندان برای مشارکت در فع الیتهای عمران شهری که تا حد زیادی ریشه در شیوه نظام اداری متمرکزدارد، از عواملی است که توانایی مسوولان را در تامین نیازهای ساکنان شهری با مشکل مواجه میسازد. بنابراین توجهمدیریت شهری به مشارکت شهروندان در اداره امور شهربه عنوان ابزاری که به وسیله آن می توان به توسعه پایدارفرهنگی، اجتماعی و اقتصادی رسید،قابل توجه است. شهر همدان نیز با سابقه تاریخی کهن با این مشکل مواجه است .بنابراین در پژوهش حاضر شناخت میزان تمایل شهروندان همدانی به مشارکت در اداره امور شهر به عنوان دیدگاهیجدید در مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا با این فرض که مدیریت شهری همدان تنها بامشارکت بیشتر شهروندان ،شناخت موانع موجود در مشارکت وارایه آموزش به آنان می تواند موفق باشد؛به عملکردمدیریت شهری و ضع مشارکت شهروندان پرداخته است.پژوهش حاضرتوصیفی- تحلیلی، کاربردی و مبتنی برزمینهیابیمیباشد. در این روش ازاطلاعات اسنادی وروش میدانی (تهیه پرسشنامه) استفاده شده است.جامعه مورد مطالعه شهرهمدان است وحجم نمونه با توجه به محاسبات انجام شده از روش کوکران 369 نفرمی باشد. در ورود اطلاعات و داده- ها و تجزیه _ تحلیل آنها از نرم افزار SPSS استفاده شده است.جهت آزمون فرضیه هاو یافته های پژوهش نیز ازآزمون  فریدمن استفاده شده و کلیه فرضیه های پژوهش موردآزمون قرار گرفته و تایید شده است . نتیجه این که شهروندانهمدانی در مشارکت با شوراها، شهرداری، اداره امور شهری، سایر فعالیتهای اجتماعی- فرهنگی و...تمایل چندانینشان نداده اند. شاید بتوان چنین گفت که این عدم تمایل به دلیل رشد نیافتگی گروه های اجتماعی و نهادهای مدنی ونبود فرصتهای لازم برای مشارکت شهروندان به سبب ضعف مدیریت شهری باشد که ب ا افزایش اعتماد اجتماعی،روحیه همکاری و تقویت هویت جمعی فراگیر میتوان به افزایش مشارکت داوطلبانه شهروندان امیدوار بود.. در غیر اینصورت و در صورت کم توجهی خود شهروندان به بحث مشارکت گروهی و نرسیدن به این جمله که شهر ما خانهماست، زمینه های استمرار رفتار مشارکت جویانه پدید نخواهد آمد.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، شهروند، مشارکت شهروندان، همدان
  • سهیلا ایرانخواه خانقاه*، lمجتبی قدیری معصوم صفحات 21-45

    توسعه روستا ، پایدارترین سیاست و راهبرد در توسعه هر کشور به شمار می رود که این سیاست ارتباط تنگاتنگ بانظام فکری و نگرشی دارد و برای نهادینه سازی این سیاست ابزارها و روش های مختلفی وجود دارد که سند دار کرد نواحد مسکونی و یا به عبارت کلی صدور سند برای املاک در روستا به موازات سایر سیاستهای توسعه ای مناطقروستایی از جمله این روش هاست.این تحقیق بر آنست با موشکافی از تجارب و عملکرد کشورهای مختلف و فعالیت های صورت گرفته در سند دار کردنواحدهای مسکونی روستایی کشور و آسیب شناسی آنها میزان موفقیت آن را بررسی نماید. به این منظور تحلیل وارزیابی آن براساس روش میدانی و موردی در سه نقطه جغرافیایی متفاوت صورت گرفته و نتایج حاصله از آن نیزمتفاوت بوده است.

    کلیدواژگان: روستا، صدور سند، توسعه روستا
  • معصومه صوفی، بهلول علیجانی * صفحات 47-66

    در ایران، تغییرات اقلیم بسیار مهم ارزیابی می گردد زیرا بالارفتن دما و کمبود بارش ایران تاثیرات منفی زیادی بر رویمنابع آب و امنیت غذایی دارد که سبب گسستن بافت های زیستی، اجتماعی و غیره می گردد. از این لحاظ، ارزیابیتغییرات مقدار بارش حایز اهمیت است. بررسی و ارزیابی روند بلندمدت بارش و دما در ناهمواری های زاگرس بهکمک سری های زمانی مجموع بارش، فراوانی روزهای بارشی، میانگین دمای شبانه روز و تفاوت دمای کمینه وبیشینه ی 26 ایستگاه های هواشناسی ممکن گردیده است. حداقل دوره ی آماری سری های زمانی 17 و حداکثر 55 سالبود. بنهجاری سری های زمانی با آزمون لایلی فورس و روند آنها با آزمون های پارامتریلجانگ- باکس و ناپارامتریتاوکندال ارزیابی شده است. علاوه بر این، از آزمون همبستگی پیرسن برای برآورد نوع روند و شیب آن استفاده گردیدهاست. نتایج آزمون ها، تغییرات گرایش دار (کاهشی و افزایشی) معنی داری را در سری مجموع بارش و فراوانیروزهای بارشی سالانه ی ایستگاه های زاگرس نشان ندادند. در مقابل، سری های زمانی میانگین دمای شبانه روز وتفاوت دمای کمینه و بیشینه، دچار تغییرات شدیدتری گردیده اند. در بیش از 90 درصد ایستگاه های مورد مطالعه، سریزمانی میانگین دمای شبانروز دارای روند بوده که عمدتا گرایش افزایشی دارد. درمقابل، سری زمانی تفاوت دمای کمینهو بیشینه در بیش از یک سوم ایستگاه های ناهمواری های زاگرس دارای روند می باشد. ایستگاه هایی که روند کاهشیو افزایشی در سری زمانی تفاوت دمای کمینه و بیشینه آنها وجود دارد، در فراوانی با همدیگر یکسان بوده و از اینلحاظ یک الگوی مکانی مشخص در تغییرات سری زمانی تفاوت دمای کمینه و بیشینه ی ناهمواری های زاگرس وجودندارد

    کلیدواژگان: :تغییر اقلیم، تحلیل روند، آزمون نرمالی، آزمون استقلال
  • طاهره فتح الله زاذه، محمدرضا ثروتی * صفحات 67-76

    فرسایش وکاهش حاصلخیزی خاک از جمله مسایلی است که دستیابی به توسعه کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست را با مشکلروبرو می سازد. مطالعه کمی وکیفی فرسایش در حوضه های آبخیزکشور و جلوگیری از به هدررفتن یکی از غنی ترین و با ارزشترین منابع طبیعی کشور یعنی خاک و مبارزه با این فرایند کمال اهمیت را دارد. هدف از این تحقیق بررسی انواع فرسایش، شدتفرسایش، تولید رسوب و عوامل موثر در این رابطه است در این خصوص ویژگی های فیزیوگرافی، توپوگرافی، اقلیمی، زمین شناسی، ژیومرفولوژی، خاک، کاربری اراضی، پوشش گیاهی، خاک، فرسایش و تولید رسوب به طور کلی بررسی شد. این حوضه دارای مساحتی در حدود 265/46 کیلومتر مربع است. بررسی شدت فرسایش و تولید رسوب در هر زیر حوضه با استفاده از روش تجربی FAO (کیفی) صورت گرفت. نتایج بدست آمده از به کار گیری روش FAO در منطقه تحقیق نشان می دهد که ازکل مساحت حوضه آبخیز 0/002 درصد سطح حوضه درکلاس فرسایش ال 10/592 درصد از سطح حوضه درکلاس فرسایش ااا 78/811   درصد از حوضه درکلاس فرسایش IV و 10/595 درصد سطح حوضه درکلاس فرسایش V می باشد. از دلایل آن می توان به شیب زیاد و تغییرکاربری، تخریب جنگل ومراتع، جاده سازی و سازند حساس به فرسایش است. به طور کلی نتایج این بررسینشان می دهد که در هر زیر حوضه شیب مهمترین عامل فرسایش بوده و این مورد تقریبا در بیشتر زیرحوضه ها صادق است. عمدهترین عامل ایجاد فرسایش در حوضه تغییرکاربری و تخریب جنگل و مراتع و جاده سازی و شیب بسیارزیاد می باشد.

    کلیدواژگان: رخساره های ژئومرفولوژی، فرسایش، روش تجربی، FAO حوضه آبخیز ناورود
  • عزت الله قنواتی*، امیر کرم، سعیده فخاری صفحات 77-93

    ژیوتوریسم ،پدیده ای معاصروامروزی که از اواخردهه 80 میلادی درسراسر دنیا شناخته شده است .درسال های اخیرژیوتوریسم به صورت مفهومی بسیارجذاب درآمده که طیف وسیعی ازمردم با علاقه های گوناگون ونیز دولت ها، گروه های زیست محیطی وگروه های حفاظت ونگهداری رابه خود جلب می کند.از آن جا که ژیوتوریسم رشته ای پیچیدهوچند بعدی است، معمولا درمورد مدل های آن توافقی همگانی وپذیرفته شده وجود ندارد. نکته قابل تامل درطراحییک مدل، چارچوب های نظری فهم و ادراک ماست که در قلمرو آن پدیده مورد نظر ارزیابی می شود. هدف این مقالهآن است که به شیوه توصیفی و مطالعه مروری نقش وجایگاه ویژه ژیوتوریسم و روند تحولات آن درایران ومدل هایمورداستفاده آنرا بیان کند. داده های مورد نیاز تحقیق با استفاده از بررسی اسنادی (آرشیو کتابخانه ای، منابع داخلی وخارجی) جمع آوری شده است. دراین بررسی ضمن ارایه تعاریف وتوضیح مفاهیم ژیوتوریسم ومدل سازی ،عملکردواهداف و ویژگی های اساسی مدل های پرالونگ، لیوپولد، اکولوژی، فازی ، برنامه ریزی راهبردی فریمن، تاپ سیس،ای .اچ .پی، رینارد، پری یرا و سوات توضیح داده می شوند. پس از تحلیل مقایسه ای و توصیفی ،این نتیجه حاصل شدکه از بین این ده مدل ، مدل پرالونگ و اکولوژیک درمطالعات ژیومورفیک توریستی ایران متداولتربوده است ومدلفازی کمترین کاربرد درژیوتوریسم ایران را تاکنون نشان داده است .همچنین در بررسی روند تحولات ژیوتوریسم در ایران این نکته روشن شد که بین سالهای 1389 تا 1391 بیشترین کارهای پژوهشی در زمینه استفاده از مدل ها در بحثژیوتوریسم انجام شده که نشان دهنده روند روبه رشد مطالعات ژیوتوریسم در کشور است و الزام آشنایی با این مدلهابرای دست یابی به درک بهتری از ژیوتوریسم رابیان می دارد.

    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، مدل های ژئوتوریسمی، ژئومورفوتوریسم، ژئوپارک، ایران
  • محسن رنجبر* صفحات 95-113

    حوضه خزر بعد از جدا شدن از دریاهای باز در زمان پلیوسن بصورت دریاچه درآمد و از آن زمان مجموعه ای ازفعالیت های زمین ساختی، نوسان تراز آب، اثر موج و جریانهای ناشی از آن و رودخانه ها مورفولوژی آن را بصورتکنونی پدید آوردند. رسوبات رودخانه ای در طول نوارساحلی باعث تغییرات شدیدی به صورت فرسایش ورسوبگذاری در مورفولوژی تالاب انزلی می شوند. اشکال ژیومورفولوژی حاصل از رسوبگذاری به محیطهای رسوبیمختلفی تعلق دارند. که بر اساس نوع و نیروی سازنده رسوبات در محیطهای مختلف این اشکال بوجود می آید .شناختعوارض مرفولوژیکی سواحل و تغییرات آن می تواند نقش تعیین کننده ای در برنامه ریزی و مدیریت سواحل داشتهباشد. مردابها و باتلاقها، دلتا، زبانه ماسه ای، پهنه های ماسه ای، تالاب، تپه های ماسه ای، پادگانه های دریایی دشتهای سیلابی ، پهنه های گل، مخروطه افکنه ها، مناظر ریخت شناسی هستند که در نقاط مختلف سواحل دریای خزروتالاب انزلی مشاهده می شوند. وضعیت فعلی ساحل از حدود 10 هزار سال پیش با روند عمومی کاهنده سطح آبایجاد شده اند البته در دهه های اخیر عوامل انسانی نیز یکی از پارامترهای اساسی در تغییر شکل سواحل می باشد کهبا ساخت سازه های ساحلی رودخانه ای مانع از عملکرد طبیعی در بازسازی ساحل گشته و فرایندهای فرسایش راتقویت می کنند.شناخت مورفولوژی حاشیه خطوط ساحلی وتغییرات آن می تواند در توسعه وآمایش ، عرصه های ساحلی موثر باشد. در این تحقیق با استفاده از مطالعات اسنادی و نرم افزارهای و photoshop و Autocad ،Ilwis عکس های هوایی نقشه های زمین شناسی توپوگرافی 1/20000 و 1/50000 و روش تحقیق مبتنی بر روش RS و GIS  واحدها به تفکیک محیط رسوبی که در آن واقع شده اند مشخص شده اند. با استفاده از این روش ها سعی شده استمیزان و نرخ تغییرات حاصله از تغییرات تراز آب و جایگزینی واحدهای رسوبی و مورفولوژی منطقه ساحلی محاسبه ووسعت تمامی عوارض به صورت نقشه های نهایی تهیه شده است . تالاب انزلی در اثر رشد رسوبات ساحلی به صورتزبانه های ساحلی و سدهای ساحلی تشکیل شده است . تالاب انزلی یکی از همین دریاچه های پشت ساحلی است کهزمانی بخشی از آبهای ساحلی دریای خزر بوده است. تالاب انزلی در گذشته گسترش زیادی داشته ولی به تدریج بهوسیله رسوبهای آبرفتی- دلتایی شعب سفیدرود و رودهای منطقه رشت ،فومن و ماسال پر شده است. تالاب انزلیگودرفتگی حاصل از تکتونیک می باشد که با پسروی آب دریای خزر تا حدودی از دریا جدا افتاده و با تیغه ماسه ای(منطقه بین انزلی و کپورچال) که از حرکات دریا و امواج آن ایجاد شده شکل گرفته است. وجود رخساره های دریایی  و ساحلی پلیوستوسن در این نقاط مبین وجود ساحل دریای پلیستوسن در پای ارتفاعات البرز است . به تدریج بافعالیتهای تکتونیکی و عقب نشینی تدریجی دریا وسعت دشت ساحلی افزایش یافته است. بیرون زدگی رخساره هایساحلی بویژه در امتداد جاده آسفالته رشت- جمعه بازار (نرسیده به سه راهی جمعه بازار در ضلع شمالی جاده) را کهقابل مشاهده می باشد در جنوب تالاب انزلی قرار گرفته است

    کلیدواژگان: تغییرات خطوط ساحلی، مرفولوژی، کاربری اراضی، تالاب انزلی، دریای خزر
  • سید جمالدین دریاباری، حسین محمدی، غلامحسین رضایی * صفحات 115-126

    حداکثر بارندگی محتمل (PMP) یک ساختار مفهومی است که اندازه شدید ترین بارندگی برای طراحی سد ،مخازن و پروژه های شهری را برای ما تعیین می کند. هدف اصلی این مطالعه، بررسی و تعیین بیشترین بارندگی محتمل و تحلیل فضایی آن در ایران است. بدین منظور از میان 180 ایستگاه سینوپتیک موجود در ایران 94 ایستگاه که دارای آمار بلند مدت بارندگی 20-55 سال می باشند، انتخاب گردید. سپس با استفاده از نرم افزار های آماری همچون EXCEL و SPSS مقدار و میزان آن محاسبه گردید. از میان روش های آماری موجود برای محاسبه حداکثر بارندگی محتمل از روش هرشفیلد استفاده گردید و در نهایت با استفاده از نرم افزار ARCGIS و روش KRIGING تحلیل فضایی  انجام گردید. نقشه های بدست آمده از حداکثر بارندگی محتمل در ایران نشانگر این مسئله است که کشور ایران از نظرتوزیع مکانی بارش سالانه دارای نایکنواختی می باشد. طبق نقشه های موجود بیشترین مقدار بارندگی محتمل مربوط به سواحل شمالی و جنوبی ایران است. بدین ترتیب مقدار PMP از سواحل جنوب ایران به سمت نواحی مرکزی، کاهش و از نواحی مرکزی به سمت سواحل شمالی ایران افزایش می یابد

    کلیدواژگان: تحلیل فضایی PMP کریجنیگ، هرشفیلد، ایران
  • امیرحسین حلبیان، علیرضا عرب عامری*، محمود سلطانیان صفحات 127-139

    مدیریت بهینه منابع آب نیازمند کسب اطلاعات دقیق، از چگونگی شرایط حاکم بر منابع و پیشبینی وضعیت آینده است. یکیاز روش های مدیریتی منابع آب استفاده از روش های تصمیمگیری چند معیاره است. هدف از این پژوهش انتخاب بهترین مکاندر حوضه آبخیز شاهرود-بسطام به منظور احدث سدهای خاکی جهت توسعه پایدار منابع آب است. یافته ها و نتایج این تحقیق نشان میدهد که در روش ELECTRE بین هفت پهنه حاصله، پهنه های (3،4،5) با 4 بار تسلط و با 2 بار مغلوب شدن با (2) امتیاز در رتبه اول قرار گرفتند و لذا مناسبترین پهنه جهت احداث سدهای خاکی هستند، در مقابل پهنه (1) با 6 بار مغلوب شدن و بدون تسلط با (6-) امتیاز در رتبه آخر قرار گرفت که جهت احداث سدهای خاکی مناسب نیست و پهنه های (2،6،7) به ترتیب با (1,2,2) بار تسلط و (5,4,4) بار مغلوب شدن با امتیازات (4-,2-,2-) به ترتیب در رده های بعدی قرار گرفتند بنابراین پهنه های  (7,6,2,1) به علت این که تعداد دفعات مغلوب شد نشان از تعداد مسلط شدنشان بیشتر بود و امتیاز منفی به دست آوردند، باید حذف شوند

    کلیدواژگان: پهنه بندی، حوضه آبخیز، شاهرود- بسطام .GIS، Electre
|
  • Somayeh Safi, Asghar Nazarian* Pages 3-19

    The unwillingness of citizens to participate in the activities of city improvment that haslargely rooted in the focused administrative system is of the factors that ability of theauthorities is faced with difficult the needs of urban residents. So attending urbanmanagement to citizens participation in city administration as a means by which can be reacheconomic, social and cultural sustainable development is considerable.Also, Hamadan city with ancient history, is faced with this problem Therefore,in the study,identifing the willingness of Hamedan citizens to participate in the affairs of the city has beenconsidered as new idea in urban management. In this regard, with the assumption that urbanmanagement of Hamedan can be successful only with greater citizens participation, identifingparticipation barriers and citizen education, has been paid attention to the role and functionof urban management of Hamedn.The research is descriptive - analytical, practical and baseddetection. In this method of gathering information and preparing the questionnaire has beenused ,and study population is Hamadan city the volume of the sample according to thecalculations of Cochran is altogether 369.For data entry and data analysis SPSS software hasbeen used .For findings and hypothesis testing of research the Friedman test has been usedand all research hypotheses have been confirmed.As a result,according to the reluctance (unwillingness) of Hamadan citizens in partnershipwith the council, municipality , city administration and social- cultural activities and other,Perhaps can be said ,these are because of lack of growth of social groups and civil institutionsand the lack of necessary opportunities for citizen participation due to weakness of urbanmanagement that by increasing social trust, comprehensive cooperation and strengtheningcollective identity can be hoped to increase the voluntary participation of citizens. Otherwise,and if their citizens contribute a little & fail to this team that our city is our home,areaswon't be created to continue seeking of the participation.

    Keywords: Urban Management, citizen, citizen participation, Hamedan
  • Soheila Irankhah *, Mojtaba Ghadiri Masoum Pages 21-45

    Rural development, policy and strategy of stable development in any country is consideredthat this policy is closely linked with the intellectual and attitudinal And institutional policiesand procedures there are different tools that make the housing units Or document issued to thegeneral term for real estate in the village along with other rural development policies,including our approach.This thesis on the experiences of different countries and means of scrutiny of the activities ofrural housing units in the country and make their pathology to examine the success rate Inorder to analyze and evaluate the case based on the field and at different geographical points,and the results it has been different.

    Keywords: Rural, export documents, develop
  • Masoomeh Sofi, Bohloul Alijani* Pages 47-66

    Climate change, especially global warming affect s every aspects of the environment, socialstructure, and food security. The zagros region due to its rugged nature and diverse climate isvery vulnerable to climate change such as temperature warming and rainfall decrease. In orderto unclose the signs of climate change in the Zagros region, the existing monthly rainfall, raindays, mean, low and high temperatures of 26 stations in the region were studied. Thesestations had data with different durations ranging from 17 to 55 years. The normality of thetime series were tested via lobly force, and their trend with Ljung-Box and Mankendal Tau.The degree and sign of the trend were tested by correlation coefficient.The results did not show any significant trend in the rainfall series. But the mean lowtemperature and daily temperature range showed significant trend. More than 90 percent ofthe stations showed significant increasing trend in the minimum temperature. While the dailyrange showed both increasing and decreasing trends.

    Keywords: Climate Change, Time series analysis, Zagros region, stochastic time series, climateof Zagros region
  • Tahereh Fatolahzadeh *, Mohammadreza Servati Pages 67-76

    Watershed basins of Iran are very different with a view to geology, unevenness, climate andthe other factors effective in erosion. The aim of this research is study of different types oferosion in Navroud watershed basin, investigation of the intensity of erosion, sedimentproduction and the factors effective in this relation. The physiological, topographic, climatic,geological and geomorphological specifications, plant covering, soil, erosion and sedimentproduction were generally studied. The area of the basin is about 265.46 square kilometers.Then with integration of the original work units and their petrological structure. The intensityof erosion and sediment production in each work unit was investigated with use of(qualtitative) FAO (experimental method). On the basis of the obtained results subbasins Nos.Also they have the most amount of sediment production as compared with the othersubbasins. Some of the reasons include the great slope, change of application, ruining offorests and pastures, construction of roads and existence of the formations sensitive toerosion. The other subbasins have the least amount of erosion and sedimentation, becausetheir formation is resistant to erosion and generally includes biotite, sandy lime, tuff andandesite. Generally the results of this research show that in each work unit, slop is the mostimportant factor of erosion and this is true in some of the outcrops. The most considerablefactors for occurrence of erosion in a basin include application change, forests and pasturesruining, road construction and very great slope.

    Keywords: Geomorphologic outcrops, erosion, FAO (Experimental Method), Navrouddrainage basin
  • Ezatollah Ghanavati *, Amir Karam, Saeedeh Fakhari Pages 77-93

    Geotourism, since the late 1980s a recent phenomena globally recognized ,is providingfacilition and services to introduce and promote the value and social benefit ofgeomorphological sites and to protect them for students, tourist and other amusementseekers. In recent years, Geotourism has become a very absorbing notion which attracts a wildspectrum of people with varity of interests and also governments , environmental groups andprotection groups. Since geotourism is a complicated and multi- aspect decipline, it is usuallyabsent in commonly accepted models.It must be pointed out that while designing a model ,itis theoretical framework of our understanding which is assessed in the territory of thatphenomena. This article is aiming at expressing geotourism role and position , its changetrends in Iran and effective and ,efficient application of its models in a descriptive andinterview method. Data gathering has been carried out using attributive information in thisstudy, in addition to presenting definition and explanation of geotourism notions, modeling,operation, objectives and fundamental specifications of prolong ,leopold, ecology ,fuzzy,freeman, topsis, AHP, Reynard, periera, SWOT, models are explained. After comparativeand descriptive analysis, the result was that among these 10 models prolong and ecology ingeomorphic studies are more common and fuzzy model is the less commonly used model.This point has also been cleared that from 1389 to 1391 , the most research projects werecarried out on applying models in geotourism, which show the rising geotourism trend in thecountry .Hence getting to know these models is obligatory in order to have betterunderstanding of geotourism.

    Keywords: geotourism, geomorphotourism models, Geopark, Iran
  • Mohsen Ranjbar * Pages 95-113

    Caspian basin after being removed from the open seas or lakes in Pliocene time, money andsince then a series of tectonic activity, fluctuating water levels, the effect of waves andcurrents of the river morphology and current as it created. Sediments along the shoreline toerosion and sedimentation caused severe changes in morphology are Anzali wetland.Morphological forms based on the manufacturer and type deposits occur in differentenvironments. Recognizing symptoms and morphological changes that could be a pivotal rolein coastal planning and coastal management have. Swamps and wetlands, Delta, tab, sand,sandy zones, sand dunes, marine terraces and flood plains, mud zones, alluvial Fans,landscape morphology are observed in different parts of the Caspian Sea and Anzali Wetland.Current status of the beach about 10 thousand years ago with the general trend of lowering thewater levels is. In recent decades, human factors, the coast is one of the basic parameters ofthe deformation. Margin morphology can identify shifts in the development and landuseplanning coastlines, coastal areas to be effective. In this research, studies, documents andsoftware using Ilwis, Autocad and photoshop and aerial photographs, geological maps,topographic1/ 20000 and 1/50000 and a method based on RS and GIS methods to separatethe units in the sedimentary environment they have been marked And the resulting changes inthe rate of water level changes and coastal morphology and sedimentary units, replacement ofthe final maps will be prepared. Anzali wetland in coastal sediments of the tab is made up ofcoastal and coastal barriers. Anzali lagoon behind the beach is one of the lakes that were oncepart of the Caspian Sea coastal waters. Anzali wetland in the past had a large spread butgradually by alluvial sediments - Sefidrood deltaic branches and rivers of Rasht region, Masaland Fouman is filled. Anzali indentation tectonics is derived from the Caspian Sea backwardsomewhat isolated from the sea and sand with a blade (the area between Anzali andKapurchal) is formed. Facies of Pleistocene marine and coastal areas indicates the presence ofPleistocene Sea coast at the foot of the Alborz. Gradually with the gradual retreat of the seaand tectonic activity has increased the extent of the coastal plain. Coastal facies, especiallyalong the asphalt road protrusion City - Friday Market (Friday Market on the northern sidereached a three-way road) that is visible is located in the south of Anzali wetland.

    Keywords: change, coastal zone morphology, land use, wetlands Anzali, Caspian Sea
  • Seyed Jamalodin Daryabari, Hossein Mohammadi, GholamHossein Rezaei* Pages 115-126

    Probable maximum precipitation (PMP) is a conceptual structure as the most intense rainfallto dam design, reservoirs and urban projects for our sets. The main goal of this study isdetermine the most probable precipitation and spatial analysis in Iran. Purpose of the 180synoptic stations in Iran, 94 stations have long-term statistics of rainfall (20-55 years) will beselected. Then, using statistical software such as excel and SPSS the amount was calculated.the method used for PMP is Hrshfyld. Finally, using GIS and KRGING we did spatialanalysis. Maps obtained from the maximum probable precipitation in the Iran indicates thatthe spatial distribution of annual precipitation in Iran is uneven. According to existing mapsProbable maximum precipitation related to the northern and southern Iran.thus PMP from the south coast of Iran to central of Iran decrease and from the central area tothe north coast increase.

    Keywords: :Iran, Precipitation, PMP, PMF
  • AmirHossein Halabian, Alireza Arabameri *, Mahmoud Soltanian Pages 127-139

    The optimal management of water resources needs to learn exact and up to date, of how theconditions governing the resources and the status of their future forecasts. one of the methodsof management of water resources use methods of the multi criteria decision making. Thepurpose of this research to choose the best place for the purpose of the earth-fill dam found todevelop sustainable water resources. findings and the results of the research indicates that inELECTRE method and in between regions seven, regions (3, 4, 5) with 4 times thedomination and 2 times the defeated with (2) points in the first rank, and have been the mostappropriate levels for the earth-fill dam, in front of a large (1) with 6 times recessive andwithout fluency with (6) points in the final ranking and the direction of the earth-fill dam isnot appropriate and a large (2, 6, 7) respectively with (2, 2, 1) time mastery and (4, 4, 5) wasdefeated with rates (1-, 2-, 4-) in the next category. levels of (1, 2, 6, 7) due to the fact that thenumber of times the one in which the number of non-dominant one in which more andnegative points are earned should be deleted.

    Keywords: watershed, shahroud, methods ELECTRE, techniques GIS, Zoning