فهرست مطالب

نشریه جغرافیایی سرزمین
پیاپی 31 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیرا مهدی بیگی*، مسعود مهدوی حاجیلویی صفحات 1-16

    تمرکز شهری در جوامع در حال توسعه سبب بروز مشکلات متعددی در درون شهرهای بزرگ گردیده است، از آن جمله می توان به تراکم جمعیت، مهاجرت، کمبود مسکن، بیکاری و تخریب محیط زیست و غیره... اشاره کرد. در نتیجه تحلیل گران مسایل شهری و منطقه ای، توجه خود را به توسعه شهرهای کوچک و متوسط به عنوان یک راه حل ضروری برای مقابله با عدم توازن ناشی از توسعه نخست شهرها معطوف کرده اند. در تحقیق حاضر فرآیند شهر شدن وحیدیه و ناحیه شهریار به عنوان نمونه ای از شهرها و شهرستانهای استان تهران در دو دوره قبل و بعد از شهر شدن مورد ارزیابی، تحلیل و سنجش قرار گرفته است. متغیرهای مورد بررسی جمعیت، اشتغال، امکانات آموزشی- فرهنگی، بهداشتی - درمانی، سیاسی- اداری، مخابرات - ارتباطات، بازرگانی و خدمات بوده است. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از یافته های پژوهش از طریق مدل های آماری: ضریب آنتروپی، ضریب کشش پذیری، شاخص توسعه یافتگی موریس و مدل تحلیل تغییرات سهمی - بخشی مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت. نتایج بدست آمده از مدلهای آماری نشان می دهد که فرایند تبدیل شهر شدن وحیدیه تاثیر مطلوبی در توزیع متعادل جمعیت و استقرار سکونتگاه ها در سطح ناحیه؛ تثبیت جمعیت؛ برخورداری روستاهای منظومه، رشد بخش کشاورزی عملکرد موفقی نداشته است. اگر چه در مقطعی رشد  بخش صنعت در شهرستان شهریار و شهر تهران تاثیر مثبتی بر افزایش جمعیت به دلیل هزینه پایین سکونت برای افرادی که غالبا کارگر خدماتی و صنعتی بوده اند داشته است. نهایتا نتیجه کلی حاصل از تحقیق نشان می دهد که تبدیل شدن شهر وحیدیه  درروند توسعه روستاهای پیرامونی نقش موثری ایفا نکرده است.

    کلیدواژگان: شهر کوچک، وحیدیه، روستای بزرگ، مدلهای آماری، تعادل بخشی ناحیه ای
  • اسماعیل قادری، عزت الله عزتی، شکوفه حسین پور * صفحات 17-30

    گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان در دهه های اخیر رشد سریعی در توسعه اقتصادی جهان داشته است.از زمانی که روستاها با شهرها ارتباط برقرار کردند و نیازهای فراغتی شکل گرفته در شهرها مستلزم  محیط های طبیعی و دست نخورده شدند، گردشگری روستایی شکل گرفت. گردشگری روستایی یکی از اجزای مهم صنعت گردشگری به شمار می آید و باعث شکوفایی و رشد اقتصادی روستا ها می گردد. گردشگری روستایی با ایجاد فرصتی راهبردی سبب تنوع اقتصاد جوامع محلی ، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش سطح رفاه و افزایش درآمد در روستاها شده و باعث ثبات و استقرار جمعیت در روستاها و جلوگیری از مهاجرت های بی رویه ، حفظ تعادل اکولوژیکی منابع طبیعی و حفظ ویژگی های فرهنگی روستا می شود. بر این اساس می توان گفت که یکی از بهترین راه های نجات روستا ها از مشکلات اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی، توسعه گردشگری روستایی است. به همین منظور امروزه  گردشگری روستایی مورد توجه اکثر مدیران ارشد گردشگری است. بطور کلی در ایران و از جمله در بخش آسارا علیرغم برخورداری از جاذبه های متعدد، اقدامات مناسبی که بتواند موجبات توسعه نظام گردشگری و جلب رضایت گردشگران را فراهم آورد ، صورت نگرفته است. بر این اساس، وضعیت منطقه مورد مطالعه از نظر شرایط مقصد و فرصت های موجود در مبدا مورد مطالعه قرار گرفت و طی آن اثبات گردید که بخش آسارا از جاذبه های بیشماری برای توسعه گردشگری برخوردار است ولی ازعدم برنامه ریزی و درنتیجه ضعف امکاناتی در مراکز گردشگری موجود رنج می برد. به همین منظور در این تحقیق سعی گردیده است برای غلبه بر مشکلات نظام گردشگری در بخش آسارا امکانات و موانع توسعه گردشگری آن شناسایی و راهکارهای مناسب ارایه گردد.

    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، بخش آسارا، تکنیک سوات
  • مهری حیدری نوشهر*، اصغر نظریان صفحات 31-49

    وجه مشخصه شهرنشینیجهان سومی، ناموزونی و نابرابری است. اشاعه قابل توجهی از ثروت و از سوی دیگر اقلیت هایی که در فقر زندگی می کنند، از ناکامی های خط مشی شهری قلمداد می شوند. حاشیه نشینی از پیامدهای توسعه ناهمسو و بدریخت در نظام شهرنشینی است. کاربریهای شهری در قشربندی اجتماعی و اقتصادی تاثیرگذار است و وقتی حاشیه نشینان خود را ناتوان از بهبود موقعیت اقتصادی- اجتماعی خویش احساس کردند، نوعی محرومیت در آنها بوجود آمده و آنها را به ارتکاب جرایم اجتماعی وادار کرده است. تحقیق حاضر بررسی علل شکل گیری حاشیه نشینی را در ارتباط با شاخص های آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، تجاری، ورزشی، فضای سبز و بازتاب های اجتماعی ناشی از آن، در شهر یزد  مورد بررسی قرار داده است. روش تحقیق، ترکیبی از روش های اسنادی، تحلیلی و پیمایشی است. با توجه به تفاوت ضریب پراکندگی کاربریها و خدمات شهری که در محلات حاشیه نشین برابر 9/188 و در محلات غیر حاشیه نشین برابر 49/14 است، چنین استنباط می شود که شاخصهای مذکور به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در حاشیه نشینی محسوب می شوند. بر اساس مدلهای رتبه بندی سکونتگاه ها، درجه توسعه یافتگی در 41 محله شهر تفاوت چشمگیری را نشان داده  است. همچنین میزان اعتبار همبستگی بین عدم توسعه یافتگی و حاشیه نشینی با 035/0 قابل اعتبار بوده است. بر اساس رگرسیون خطی نیز ارتباط معنی داری بین حاشیه نشینی و توزیع ناعادلانه خدمات و عدم توسعه یافتگی وجود داشته است. علاوه بر این، نتایج مدل خوشه ای، حاکی از این است که برای حاشیه نشین بودن یک محله، غیر از کمبود خدمات و کاربریها، فاکتورهای دیگری نیز مطرح بوده است. یافته های این قسمت از تحقیق به موازات دیدگاه بوم شناسی شهری است. یکی دیگر از یافته های این تحقیق در رابطه با بازتابهای اجتماعی حاشیه نشینی بوده است. جامعه آماری این بخش را کلیه خانوارهای حاشیه نشین شهر یزد تشکیل داده است. بر این اساس نمونه ای به حجم 282 نفر از ساکنین مناطق حاشیه ای شهر یزد انتخاب و مشخص گردید که افراد بیکار و با درآمد پایین نسبتا بیشتر مرتکب جرایم اجتماعی شده اند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین مهاجرت و ارتکاب جرایم اجتماعی رابطه معنی داری وجود ندارد. نتایج این تحقیق، همسو با نظریات قشربندی اجتماعی بوده است.

    کلیدواژگان: پراکندگی فضایی، حاشیه نشینی، خدمات شهری، آسیب های اجتماعی و شهر یزد
  • جلیل الدین سرور*، نیما فرید مجتهدی صفحات 51-67

    شناسایی و مطالعه میراث های ریخت شناسی، نقش اساسی در نمایش روند تغییرات آب و هوایی گذشته در یک مکان جغرافیایی دارد. در این پژوهش با استفاده از نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی و شواهد میدانی (که بخش مهمی از تحقیق را در بر می گیرد)، شواهد ریخت شناسی یخچالی در دامنه شمالی کوه خشچال شناسایی شد. اشکال شناسایی شده شامل، اشکال کاوشی مانند: سیرک های یخچالی، دره یخچالی و اشکال انباشتی، یخرفت های یخچالی می باشد. نتایج بررسی ها نشان می دهد در طی دوران پلییستوسن آب وهوای در دامنه شمالی خشچال، دارای دمای کمتر و احتمالا بارش بیشتر نسبت به آب و هوای امروزی بوده است و فرایند های فرسایشی و شکل زایی یخچالی در آن عمل نموده است. در حالیکه شواهد موجود نمایانگر آن است که امروزه با توجه به ارتفاع زیاد و شرایط بارش و دمای منطقه، فرآیندهای شکل زایی مجاور یخچالی (ذوب و یخبندان) بر منطقه حاکم است.

    کلیدواژگان: تغییر آب و هوا، شواهد ریخت شناسی، پلئیستوسن، البرز غربی، کوه خشچال
  • حمدلله. پیشرو*، پروانه عزیزی، روزا آذرکمند صفحات 69-83

    کشاورزی فعالیتی سرشار از مخاطرات است. در این فعالیت انواع مخاطرات طبیعی، اجتماعی، اقتصادیوجود دارد. فعالیت های تولیدی بخش کشاورزی از آن دسته از فعالیت هایی هستند که بنا به ویژگی های خاص خود در شرایط طبیعی و غیرقابل پیش بینی و پیشگیری جوی انجام می شوند و بنابراین با وجود مدیریت تولید، کماکان خطر آسیب پذیری به تولید محصولات در ضریب بالایی از ناامنی قرار دارد، بنابراین ضرورت بهره مندی از خدمات بیمه عنوان یک اصل در بخش کشاورزی کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی مورد توجه می باشد. از طرفی با توجه به شرایط طبیعی و اقتصادی کشور، مخاطراتی که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را تهدید می کند بسیار جدی است. امروزه با مطرح شدن توسعه پایدار در تمامی زمینه ها بخصوص در زمینه کشاورزی پایدار، باید مخاطرات فعالیتهای کشاورزی را به حداقل رسانده و زمینه تولید مداوم و با کیفیت محصولات تولیدی آن را فراهم نماید. این موضوع با توجه به تامین امنیت غذایی خانوارها و ایجاد استقلال اقتصادی و همچنین حفظ روستاها بعنوان مرکز اصلی تولیدات کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این مطالعه موضوع بیمه کشاورزی که یکی از پارامترهای اساسی توسعه کشاورزی پایدار محسوب می گردد، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نقش آن در طی سالهای 1386-1380 در ایجاد پایداری فعالیتهای کشاورزی مورد تحلیل قرار می گیرد. نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان می دهد که بررسی میزان پایداری کشاورزی ناشی از حوادث طبیعی در طی سالهای مورد بررسی تغییر نموده است. این موضوع نشان می دهد که فعالیت کشاورزی در کشور بشدت به تغییرات آب و هوایی وابسته است. همچنین بررسی شاخص پایداری درآمد از طریق بیمه محصولات کشاورزی برای محصول گندم و چغندر قند نشان می دهد که پایداری درآمدی از طریق بیمه محصولات ناچیز بوده است. در این مقاله برای تحلیل موضوع از روش مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است.

    کلیدواژگان: بیمه محصولات کشاورزی، کشاورزی پایدار، توسعه پایدار
  • غلامحسین اسکانی کزازی* صفحات 85-96

    تنگ ها از جالب توجه ترین و پیچیده ترین پدیده های ژیو مرفولوژیکی محسوب می شوند. این جلب توجه و پیچیدگی منجر به وضع فرضیه هایی چند در مورد چگونگی تشکیل آنها گردیده است. فرضیه هایی که به دلیل کثرت استفاده بعضا جنبه کلاسیک پیدا کرده اند. در این تحقیق دره عرضی تنگ تکاب در تاقدیس خاویز واقع در شمال شرقی بهبهان با استفاده از نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، عکسهای هوای و انجام چند مرحله بازدید میدانی مورد بررسی قرار گرفته، و سعی شده است که چگونگی تشکیل این تنگ که در آن سازندهای اواخر کرتاسه(سازندگورپی) و ایوسن(سازند پابده) و الیگو-میوسن(سازند آهکی آسماری)، به همراه آبرفتهای کواترنری رخنمون دارند، روشن گردد. به این ترتیب که فرضیه های رایج در مورد چگونگی تشکیل تنگ ها در دره عرضی تنگ تکاب به چالش کشیده شده و در نهایت به این نتیجه گیری رسیده است که منشاء دره عرضی تنگ تکاب را می توان بر اساس فرایندهایی که امروزه به طور فعال دست اندرکارتغییر سطوح وسیعی از زاگرس هستند تعیین نموده و نیازی به نتیجه گیری از هیچ مکانیسم، حادثه یا ساخت صرفا فرضیه ای برای توجیه آن وجود ندارد.به عبارت دیگر می توان گفت که، در شکل گیری دره عرضی تنگ تکاب فرایندهای متعددی از جمله اقلیمی، دینامیک وزمین شناسی به طور همزمان نقش داشته اند

    کلیدواژگان: زاگرس چین خورده، تاقدیس خاویز، تنگ تکاب، فرضیه های کلاسیک فرایند های همزمان
  • مریم اسماعیل زاده*، رحمت الله فرهودی صفحات 97-105

    بدنبال رشد سریع و گسترش روزافزون شهرها در چند دهه اخیر مسئله کاربری زمین های شهری توجه جغرافیدانان شهری را جلب نموده است و موضوع روز پژوهش های متعدد قرار گرفته است که حاصل آنها از تغییرات قابل توجهی در زمینه کاربری زمین حکایت می کند. منطقه شش شهرداری به عنوان یکی از هسته های تولید شهر و وجود فعالیت های اداری و تجاری و فرهنگی در قلب پایتخت و به عبارت دیگر به خاطر CBD در عرف شهرشناسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف پژوهش فعلی جست و جوی تغییرات بارزی است که در سالهای اخیر در این منطقه بوجود آمده و روشی که در این پژوهش بکاررفته روش تحلیلیIntersection  با استفاده از مدل  spatial analystو مبنای اصلی داده های مورد استفاده آمارهای 1375 (حدود 1995 میلادی) و نقشه های شهری آن زمان با شرایط امروزی (1390) بوده است. حاصل پژوهش ارایه داده است که در 15 سال اخیر تغییراتی در کاربری زمین های منطقه شش به عمل آمده است. از جمله مساحت زمین های مسکونی از 13/754 هکتار در سال 1375 به 25/679 هکتار در زمان حاضر تقلیل پیدا کرده است و در مقابل مساحت زمین های دارای کاربری اداری و تجاریCBD))از 78/167 هکتار در سال 1375 به 80/213 هکتار در حال حاضر افزایش پیدا کرده است که این امر حکایت از ازدیاد کاربریهای غیرمسکونی به زیان کاربریهای مسکونی می کند. از مطالعه جمعیت منطقه در این زمان نیز چنین استنباط می شود که جمعیت غیر ساکن و شناور به ویژه در محدوده مرکزی منطقه در زمان مورد مطالعه رو به افزایش بوده است. مختصرا اینکه تداخل کاربری های مسکونی با کاربرهای اداری و تجاری مشکلات و معضلات روزافزونی را برای منطقه ایجاد کرده است که از آن جمله می توان از ترافیک، آلودگی هوا، سیمای نامناسب شهری، عدم دسترسی به دلیل طرح ترافیک، از بین رفتن هویت منطقه، گرانی زمین، تضعیف پویایی زندگی شهری، کاهش جمعیت مقیم و بسیاری از موارد نام برد.

    کلیدواژگان: مدل آماری، شناسایی تغییرات، کاربری زمین شهری، GIS، منطقه6 تهران
  • زهرا عرب قشقایی*، داود نیک کامی، صمد شادفر، ابوالفضل معینی صفحات 107-119

    فرسایش خندقی از اشکال پیشرفته و حاد فرسایش آبی است که دلالت بر حجم عظیمی از خاک اراضی دارد.شناسایی عوامل موثر در وقوع فرسایش خندقی و پهنه بندی آن یکی از ابزارهای اساسی و مهم جهت مدیریت و کنترل این پدیده می باشد. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موثر بر ایجاد فرسایش خندقی و پهنه بندی آن در حوزه آبخیز طرود انجام شده است. مهم ترین عوامل موثر در وقوع فرسایش خندقی چون شیب، جهت شیب، سنگ شناسی، کاربری اراضی، فاصله از شبکه راه های ارتباطی، مدیریت اراضی و تاج پوشش انتخاب و سپس این لایه ها، در سیستم اطلاعات جغرافیایی تهیه گردیدند. سه خندق موجود در منطقه انتخاب گردیدند و نمونه برداری خاک  از محل 25، 50 و 75 درصد طول آن ها و هم چنین، سه نمونه شاهد در کنار محل خندق ها صورت گرفت. این نمونه ها از نظر گچ، ماده آلی، شوری، درصد اشباع، آهک، نسبت جذب سدیم و اسیدیته مورد بررسی قرار گرفتند. پهنه بندی مناطق تحت تاثیر فرسایش خندقی با استفاده از عکس های هوایی 1:40000 سال 1380 و انجام عملیات میدانی به کمک GPS تهیه شد. با روی هم گذاری لایه پهنه بندی خندق ها با هر یک از لایه های مربوط به عوامل موثر در وقوع فرسایش خندقی، عرصه های خندقی شده در هر کدام از طبقات عوامل، به دست آمد. به کمک روش Multi Class Maps وزن دهی عوامل و طبقات در لایه مربوطه صورت گرفت. نتایج نشان داد که 88 درصد از محدوده خندقی در پهنه های با ریسک پذیری زیاد و خیلی زیاد قراردارند. نتایج آزمایش های خاک نیز بیان کننده این واقعیت بودند که میزان شوری، گچ و نسبت جذب سدیم در خندق های منطقه نسبت به شاهد بیش تر و میزان ماده آلی آن ها کم تر بوده ولی از نظر درصد اشباع، آهک و اسیدیته تفاوت معنی داری با هم ندارند.

    کلیدواژگان: فرسایش خندقی، پهنه بندی، حوزه آبخیز طرود، سیستم اطلاعات جغرافیایی
|
  • Homaira Mahdibigy *, Masoud Mahdavi Hajilouee Pages 1-16

    Population concentration in developing countries has brought about numerousproblems in large cities. Among those problems we can mention populationcongestion, migration, housing deficiencies, unemployment, environmentaldegeneration, etc.Accordingly, regional and urban analysts have started paying attention to thedevelopment of small and medium size towns as an essential solution for dealing withthe imbalance originated from development of prime cities.In this study, we have assessed, analyzed and examined Vahidieh's urbanizationprocess as well as that of Shahriar area as a sample of Tehran Province towns andcities before and after this occurance. Variables studied are population, occupancy,educational-cultural facilities, political-administrational, telecommunications,commercial and service providing facilities. Analysis of the data acquired from thestudy through statistical models - entropy coefficient, elasticity coefficient, MorrisDevelopment Index, parabolic-sectional variation analysis model – has been assessedand evaluated. Results derived from statistical models show that the urbanizationprocess of Vahidieh has not had desirable effects in balancing distribution ofpopulation and establishment of settlements throughout the area, stabilization of thepopulation, prosperity of solar rural sections, and growth of agricultural sectiontherefore being unsuccessful in that regard. Despite the fact that at some period,growth of industrial section in the city of Shahriar and in Tehran has had positiveeffects on population growth due to low cost of housing for people who have mostlybeen service and industrial laborers.Ultimately, the overall results drawn from this study reveal that urbanization ofVahidieh has not had an effective role in the development process of rural outskirts..

    Keywords: Small Town, Vahidieh, large rural sections, Statistical models, Regionalbalancing
  • Esmaeil Ghaderi, Ezatollah Ezati, Shokofeh Hossein Pour * Pages 17-30

    Tourism, as one of the most important industries around the world in the lastdecades, has been growing rapidly in the global economic development.Rural tourism has emerged since villages created contacts with cities and theleisure-time needs formed in cities necessitated natural and untouched environments.Rural tourism plays an important role in tourism industry and tourism's growth in thecountryside and is counted as a major power in economical improvements in thecountryside. It also causes local economic variety and also an increase in welfaresurface, life standards, incomes, security, and stability of population, prevention ofirregular migrations and protection of ecologic equilibrium and natural resources andperseverance of cultural textures which are accompanied by new job opportunities,based on potentials of countryside. Therefore, the best way to rescue countryside ofsocial, economical and environmental issues is to develop rural tourism. Hence, it hasattracted much of the interest of tourism senior managers. While Asara area enjoysvarious tourist attractions, there has been little or nothing has been done in this area toimprove tourism and satisfy the visitor to the area. Consequently, the conditions ofarea under study here (internal factors) as well as the opportunities in the source areawere studied. Accordingly, the tourism problems of the Asara area, condition of itsattractions, and the requirements of residential places were investigated in detail.Hence, the Present study has tried to look into status of tourism in Asara area, and toset forth practical suggestion and comments to alleviate the current problems anddeficiencies in this aspect.

    Keywords: Rural Tourism, Asara area, SWOT Technique
  • Mehri Heidari Noshahr *, Asghar Nazaryan Pages 31-49

    The characteristics of Third World urbanization is inharmonious and inequality.Significant proliferation of the wealth and on the other hand, minorities who live inpoverty are considered as frustrations in urban policy. Ghetto results frominharmonious development and malfunctions of urban system. Urban applicationsinfluence social and economic classification, and when settlers in ghetto feel that theyare unable to improve their social and economic situation, it causes a deprivation forthem and forces them to commit offenses. This study investigated the causes shapingghettos in the city of Yazd in terms of the indices of education, health, culture,business, sport, green space and social reflections from it. With regard to thecoefficient of functions and urban services in ghettos and nearby, it is inferred thatabove mentioned factors affect forming ghettos and there is a relationship betweenghetto and underdevelopment. Based on linear regression, there is also a significantrelationship between ghettos and unfair distribution of services and underdevelopment.In addition, the results from the cluster model suggest that the settling in aneighborhood, besides lack of services and functions, other factors were alsoconsidered. The other finding of this study has been about social impact of ghettos.Based on the finding, the relatively low-income unemployed people commit morecrimes and there is no significant relationship between immigration and socialoffenses.

    Keywords: Cattering atmosphere, Ghetto, Urban service, social crimes, the city ofYazd
  • Jalilaldin Sorour *, Nima Farid Mojtahedi Pages 51-67

    Identification and study of geomorphological heritage an important role to representthe trend of last climate chamges in a region. In this research using, topograph,geology maps and field evidences of glacial geomorphology in khashchal mountainnorthern slope is detected. Detecd evidence are Glacial erasionablation landform like,glacial cirques, glacial valley and Glacial deposits Include glacial moraine. Resultshow during Pleistocene period, climate in northern slope of khashchal mountain hadlower temperature and probably with more precipitation in compare to recent climate.Erasion and morphogenes glacial processes have been active. While nowdaysevidence showing because of high evelation and precipitation and temperaturesituation in region, subglacial morphogenes process (freezing and melting)dominate inthe region.

    Keywords: Climate Change, Geomorphological Evidence, Pleistocene, westernalborz, khashchal mountain
  • Hamdollah Pishro *, Parvaneh. Azizi, Roza Azarkamad Pages 69-83

    In general, insurance is a form of risk management used to hedge against acontingent loss. Agriculture insurance is a special line of property insurance applied toagricultural firms. As well as Agriculture insurance is one of the most efficient waysof managing the risks inherent to farming. Sustainable agriculture integrates threemain goals-environmental health, economic profitability, and social and economicequity. Agriculture insurance is one of sustainable agriculture economics dimension.The aim of the study is to analyzes Agriculture insurance of Iran. The report starts withthe description of sustainable development definition and Sustainable agricultureindexes. Than evaluate the performance of agriculture insurance deals during 2006-2007. Gardens and farms are highly vulnerable, because are low water resources andIran is located on the desert region.The findings of this study show that implementation of agriculture insurance, risk ofoperating in this sector has reduced somewhat. Also performed calculations shows thatthe farmers funds received has been able to produce only 10 percent of the productcost. Other results show that only 12 percent of the garden farm country s have beensubject to insurance. So Iran agriculture is less stable in terms of agriculture insurance.

    Keywords: Agriculture Insurance, Sustainable development, AgricultureDevelopment
  • Gholam Hossein Eskani Kazzazi * Pages 85-96

    one of the most attractive and complex geomorphologic phenomenons ar(tang) thisattraction and complexity need to make some hypothesis about the progress of themthe hypothesis which have achived a classic aspect because of a lot of use in thisresearch takab transverse valley in anticline located in northern east of behbahan hasbeen use of with the some of topographical and geomogical maps aerial photos andvarious stage of observation and tried to clean the ocean of construction of this tang inwhich the recent formation of certase ocean and eligomiocean accompanied withquantry allulim. Based on the hypothesis of common hypothesis about the progress ofconstructing the tang in takab transverse valley is becom the involve and cosversationwhich are considened to the cause of changes. The changes of this wide surfaces ofmount zagros .in the end there is no need of conclusion and resulting in anymechanisem incidents on constructing. In another word it is possible to say that incostructing of takab transverse valley not only a certain progress but multiple progressare taking part.

    Keywords: Behbahan, folded zagros, Anticline Khaviz, Tangtakab, Heypoteases Classic
  • Maryam Esmaeilzadeh *, Rahmatollah Farhudi Pages 97-105

    Because of rapid and excessive expansion of cities in recent decades, urban land usehas been the focus of attention of many geographers.In Iran, Tehran as capital of the country and its municipal zone 6 as the city sbackbone and centre of administrative and commercial activities CBD has been ofparticular importance.The aim of the present study has been to investigate the causeand effect of tremendous changes that have taken place in this zone.The methodadopted in this research has been analytical intersection and spatial analyst and themain source of information has been 1995 census reports plus cadastral maps of thattime and their com prison with those of the present.The results of the study have indicated considerable changes in land use over thepast fifteen years, as shown below: the total land area devoted to human settlement in1985 being some 754.13 hats. Has been reduced to 679. 25 hats In 2010 whereas thearea under CBD being 167.78 hats. In 1985 has increased to 213.80 hats in 2010 itselfindicating the extent of change of human settlement land to none human settlementnamely various kinds of business activities.A study of the population of the zone in the same period shows clearly that nonesettlement and none permanent (floating) population has been increasing, particularlyin the middle sections the zone. Thus briefly speaking the interchange of permanentand none permanent population has created numerous difficulties for the zone such astraffic, air pollution, none coherent appearance, none accessibilities, city traffic project, rise of land price, loss of identity, reduction of resident population etc. etc.

    Keywords: Statistical model -Change detection – Urban landuse – GIS- region 6
  • Zahra Arab Ghashghaie *, Davood Nikkami, Samad Shadfar, Abolfazl Moeini Pages 107-119

    Gully eroaion is one of the developed forms of water erosion which redolent ofsurface soil destruction in the lands. Recognize of the effective factors in happence ofgully erosion and it’s zonation is a basic implement to manage and control thisphenomenon. this study has been performed with aim of recognizing the effectivefactors on the gully erosion making and it’s zonation in the watershed of Torood. Themost important effective factor in happending gully erosion such as slope, aspect,litology, land use, distance of communications network, land and canopy cover wereselected as the most important factors on gully development and their layers wereprovided in GIS environment. All three gullies in the area were selected for the study.For each gully, three soil samples were collected from 25, 50 and 75 percent of gullylength and three from outside of gully for comparison. This Samples have examinedfrom the view of Gypsum, Organic Carbon, Salinity, Saturation Percentage, Lime,Sodiun Absorption Ratio and PH. Gully erosion zonation map of Torood watershedwas prepared using 1:40,000 areal photos of 2001 and field measurements using GPS.The area covered by gully erosion in each class of effective factors, were computed byoverlaying gully erosion zonation map with effective factor layers. Effective factorsand their classes in related layers were weighted using Multi Class Mapsmethod.Results demonstrated that 88 percent of gullies are located at high to very highclasses of vulnerability zones. Soil analysis also indicated that salinity, gypsum andsodium absorption ratio in the gullies are higher and the amount of organic carbon isless than that of surrounded areas. But, there were no significant difference betweensaturation percentage, lime and pH in the gullies and surrounded areas.

    Keywords: gully erosion, zonation, Torood watershed, GIS