فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 61 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نعمت الله فاضلی، کامران مرادی* صفحات 11-33
    مطالعات فرهنگی رویکردی نظری نوین در علوم انسانی در خلا متولد نشده است. این رویکرد همانند هر رویکرد نظری در واقع با بحرانی کردن رویکردهای پیشین خود تلقی های نوینی را صورت بندی نمود. فرهنگ گرایی بریتانیایی نخستین گام های شکل گیری مطالعات فرهنگی بود. فرهنگ گرایی با بحرانی کردن رویکرد نخبه گرا حیات جدید خود را صورت بندی کرد. پس از تقابل فره نگ گرایی و نخبه گرایی این استوارت هال بود که تواسنت با باز تعریف کردن مسایل محوری مطالعات فرهنگی حیاتی منسجم به این رویکرد ببخشد.از آنجا که دغدغه اصلی فرهنگ گرایی نقد از نخبه گرایی بود لذا در صورت بندی ایجابی دارای فقدان است و این فقدان رویکردی نوین، به مثابه سنتز را ایجاب می کند - که همان تلقی ها و صورت بندی های استوارت هال از مطالعات فرهنگی ست. استوارت هال با ایجاد دم و دستگاه نظری منسجم همچون چرخه ی فرهنگ شیوه ی جامعی را برای مطالعه ی لایه های مختلف فرهنگ و رابطه ی فرهنگ و قدرت ارایه داد. همچنین وی با تلفیق رویکردهای فرانسوی در پرداخت به فرهنگ و رویکرد بیرمنگامی گامی بس بلند برای توسعه و گسترش مطالعات فرهنگی بر داشت. به همین دلایل این مقاله در راستای شرح به دست آمدن این جایگاه رفیع توسط استوارت هال مسیر خود را می یابد. این مقاله برای ارایه ی درکی تاریخ مند از سیر پیدایش مطالعات فرهنگی از قرایت مارکس از دیالکتیک هگلی یعنی سه گانه ی تز آنتی تز و سنتز استفاده می کند. این مقاله رویکرد نخبه گرا را تز، رویکرد فرهنگ گرا را آنتی تز و رویکرد مطالعات فرهنگی مد نظر استوارت هال را سنتز قرار می دهد و تقابل های آن ها را بررسی می نمایاند
    کلیدواژگان: مطالعات فرهنگی، نخبه گرایی فرهنگی، فرهنگ گرایی، دیالکتیک، استوارت هال
  • اعظم راودراد*، زهره علیخانی صفحات 35-64
    موضوع شادی و کنش های شاد در حوزه عمومی ایرانی همواره مورد بحث قرار گرفته است. گذشته از انطباق مصادیق شادی مصطلح میان فقها،با پروبلماتیک شادی در ادبیات جامعه شناسان ایرانی و عامه مردم،در حوزه عمومی ایرانی تشیع به دلیل خاستگاه تاریخی و هویتی در بسیاری از موارد به عنوان شکل دهنده کنترل بر شادی دانسته شده است. پنج دال اساسی گفتمان فقهی که در اشتراک با کنش های شاد و جشنی است موسیقی،رقص،نوشخواری،اختلاط زن و مرد،و بازی و شرط بندی هستند. از آن جا تلویزیون ایران وضعیتی ویژه در روابط سه جانبه میان دین،دولت و وسایل ارتباط جمعی دارد،نگاهی گفتمانی به وضعیت شادی در برنامه های اعیاد می تواند نسبت گفتمانی شادی با حوزه های اجتماعی را روشن سازد. در ابتدا و برای مشخص شدن ساختار کلی توزیع برنامه ها در تلویزیون می توان این پرسش را مطرح کرد که در ایامی که فرهنگ رسمی به عنوان موسم شادی کردن معرفی می کند توزیع برنامه ها به لحاظ کمی چه ساختاری دارد.این تحلیل گونه شناسی برنامه های ایام شاد در تلویزیون را به دست می دهد و علاوه بر این به نحو آشکاری بیانگر تنوعی ویژه در زیرگروه های موضوعی مرتبط با امور عمومی و مذهب است. از دیگر ویژگی های مهم این کنداکتور درهم امیزی موضوع مذهب با موسیقی است. بلحاظ توزیع عمومی/تجاری،تلویزیون در مجموع دوشبکه کنداکتوری به شدت قطبی شده دارد. رقیب برنامه هایی که در خوشه مربوط به شادی های عرفی قرار می گیرند بیش از همه برنامه های مربوط به امور عمومی و سیاسی است.این تحلیل همچنین می تواند تا حدودی نشان دهد که در مورد برخی دال های شادی کنترل و حذف سیستماتیک اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: سیاست شادی، تلویزیون، تحلیل توزیع
  • شراره مهدی زاده*، مهناز پورهاشمی صفحات 65-95

    کیفیت زندگی از مفاهیم پیچیده و چندبعدی است که به عنوان شاخصی برای توسعه کشورها مورد سنجش قرار می گیرد و از مبانی سیاستگذرای و برنامه ریزی کلان کشورها محسوب می شود. زنان در کشورهای در حال توسعه به دلیل نقش های سنتی که بر عهده دارند، کیفیت زندگی پایین تری را تجربه می کنند. کیفیت زندگی زنان و ارتقای آن به جهت اینکه تقربیا نیمی از جمعیت جوامع را تشکیل داده و نقش محوری در تربیت نسل آینده جوامع دارند از اهمیت مضاعفی برخوردار است. شناخت کیفیت زندگی زنان هنرمند، عوامل تاثیرگذار بر آن و رضایت از زندگی هدف این مطالعه است. در این پژوهش از روش ترکیبی (کیفی کمی) استفاده شد. در روش کیفی 32 مصاحبه انجام شد که نتایج نشان داد در اثر انجام فعالیت هنری تعدادی متغیرهای عینی و ذهنی بوجود می آید و این متغیرها به عنوان عواملی تاثیرگذار و مثبت نقش مهمی در ارزیابی و رفع نیازهای اساسی زندگی افراد دارند که پیامد آن احساس رضایت و ارتقاء کیفیت زندگی است. با توجه به نتایج بخش کیفی 270 پرسش نامه تکمیل گردید که نتایج نشان داد؛ میانگین شاخص کل تاثیرات (روحی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی) ناشی از فعالیت های هنری این زنان برابر48/60 از 100 و میزان کیفیت زندگی آنان در ابعاد سلامت جسمی، روان، روابط اجتماعی و محیط اطراف بالاتر از میانگین است. تاثیرات ایجاد شده روحی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از فعالیت های هنری زنان منجر به تامین انواع نیازها شده که نتیجه آن کیفیت زندگی متفاوت این زنان نسبت به دیگر زنان است

    کلیدواژگان: فعالیت هنری، کیفیت زندگی، زنان هنرمند
  • سارا افلاکی عربانی*، حسین سراج زاده، فاطمه جواهری صفحات 97-120
    هدف مقاله حاضر شناسایی شرایط زمینه ساز مددجویی از دعانویسی و فالگیری در بین زنان تحصیلکرده شهررشت براساس تجربه زیسته وروایت خودشان است. بدین منظور از روش کیفی با کاربست نظریه زمینه ای در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. اطلاعات لازم به کمک تکنیک مصاحبه نیمه ساخت یافته و با روش نمونه گیری هدفمند جمع آوری شد. انتخاب 16مصاحبه شونده تا زمان اشباع نظری ادامه یافت. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، 66 مفهوم و 16مقوله عمده و 9 مقوله نهایی استنتاج شد. یافته های تحقیق بیانگرآن است که فرایندجامعه پذیری، باور به فرهنگ این جهانی و آن جهانی، برخی تمایلات روانشناختی، مدرن شدن سازوکارهای فالگیری و دعانویسی و گروه مرجع فرد به عنوان شرایط زمینه سازعمل می کنند. در این میان مقوله فضای کنش و ترفندها و شگردها دو مقوله تعاملی محسوب می شوند. حل مشکلات و برخی آسیب های احتمالی مهم ترین پیامد مراجعه به اماکن دعانویسی و فالگیری است. در نهایت مقولات استخراج شده در ارتباط با یکدیگر قرارگرفتند و یک مقوله هسته با عنوان «درماندگی و باورهای فرامادی» متبلورشد.
    کلیدواژگان: دعانویسی، فالگیری، نظریه زمینه ای، درماندگی و باورهای فرامادی
  • مهرنوش خرمی نژاد، حسن عشایری*، عطاءالله ابطحی، کامران محمدخانی، ندا سلیمانی صفحات 121-150
    پرسشگری سقراطی پرسشگری نظام مندی است که ازآن می توان برای بررسی اندیشه های پیچیده ، هدف های متعدد ، رسیدن به حقیقت چیزها ، حل مسایل و مشکلات ، معلوم ساختن مفروضات،واکاوی مفاهیم وتمیز آنچه می دانیم از آنچه نمی دانیم بهره گرفت. فرق میان پرسشگری سقراطی با پرسشگری به معنای معمول این است که پرسشگری سقراطی روش-مند ، منظم وعمیق است وهمچنین برمفاهیم، اصول، نظریه ها، موضوعات و مشکلات اساسی تمرکز دارد.درطراحی بازی-های دیجیتالی با بهره گیری ازپرسشگری سقراطی وابزارهای تفکرنقادانه وبارویکردکندوکاو پذیری، به کودکان ونوجوانان، واکاوی، روند استدلال وارزیابی تفکردیگران وچگونه اندیشیدن را می توان آموزش داد. در مطالعه حاضر بنابر ماهیت موضوع، داده ها با استفاده ازروش کمی، پرسشنامه محقق ساخته وروشکیفی با رویکرد نظریه داده بنیاد یا گراندد تیوری و کدگذاری مصاحیه ها جمع آوری شده است . جامعه پژوهش حاضر شامل کودکان و نوجوانان 10تا 12 سال و 12 تا 14سال می باشد که محقق اقدام به مصاحبه وتوزیع پرسشنامه کرده ورویکرد نقادانه آنان در بازی دیجیتالی کلش آف کلنز تحلیل-شده وهمچنین در بخش بعدی این مقاله نتایج حاصل از مصاحبه های اساتید دانشگاه مورد عمق کاوی قرار گرفته است. به این ترتیب در مقاله حاضر به این نتیجه رسیده ایم که دربازی های دیجیتالی به منظورپرورش توانایی پرسشگری کودکان ونوجوانان برای حل مسایل و تصمیم گیری، توجه به مولفه های تفکرنقادانه ضروری است.
    کلیدواژگان: آموزش کودکان و نوجوانان، بازی های دیجیتال، پرسشگری سقراطی، تفکر نقادانه، یادگیری فلسفی
  • مهران سهراب زاده، محسن نیازی، نرگس نیکخواه قمصری، اندیشه اکبری* صفحات 151-176

    هویت زن و نحوه ی شکل‎ گیری آن در دوران مدرنیته موضوعی چالش‏برانگیز است که تا کنون تلاش‏های زیادی توسط اندیشمندان علوم اجتماعی و تاریخ پژوهان برای شناخت آن صورت گرفته است. هدف این مقاله، فهم چگونگی برساخت هویت زنانه در متون روشنفکری ایران (از دوره مشروطه تا پایان پهلوی اول) است. بدین لحاظ، در صدد خواهیم بود تا پاسخ گوی پرسش‎هایی در باب جریان های روشنفکری تاثیرگذار، نوع متون به کارگرفته شده و نحوه ی ایفای نقش روشنفکران در برساخت مفهوم زن در جامعه‎ی ایران باشیم. روش مورد استفاده در این تحقیق؛ شامل بازنمایی از طریق تحلیل متون و اسناد برجای‎مانده از این دوران است. نتایج به دست آمده بیاانگر آن است که روشنفکران ایرانی در این دوران از طریق چاپ نشریات، نگارش کتب، رمان، شعر و ادبیات، نمایشنامه و خطابه، با نفی سنت و غیریت سازی از آن و نیز، الگوگیری از مفاهیم مدرنیته غربی، زن مدرن ایرانی را دیگری و برابرنهاد زن سنتی قرارداده‏اند. تلاش روشنفکران نقشی بسزا در گذار هویت زن از بعدی سنتی به مرحله ی مدرن ایفا کرده است. نتیجه ی این پیگیری ها به همراه فعال شدن خود زنان جهت اصلاح هویت خویش، در افزایش آگاهی این قشر به وسطه ی برخوردار شدن آن ها از حق تحصیل، مشارکت اجتماعی، علمی، اقتصادی و سیاسی آن ها، نمود پیدا می کند. البته این نکته را نیز می بایستی یادآور شد که این هویت مدرن، هنوز درجنبه هایی که از آن می توان به فقر فرهنگی نام برد، درجدال با سنت است.

    کلیدواژگان: برساخت، هویت، زن سنتی، زن مدرن، روشنفکری ایران
  • سیده راضیه یاسینی* صفحات 177-201
    در این مقاله تاثیر گفتمان های حاکم و خرده گفتمان رقیب در دوره ارزش گرایی (1359 تا 1367) بر پوشاک زنان و زیبایی شناسی آن مطالعه شده است. این مقاله می کوشد تا با اتکا به روش های تحلیل گفتمان لاکلایو و موف و تحلیل انتقادی گفتمان فرکلاف، با مطالعه نهاد قدرت در دوره ارزش گرایی، به مطالعه کردارهای گفتمانی آن برای تاثیرگذاری بر نوع پوشش و پوشاک زنان بپردازد و نحوه هویت بخشی به لباس زنان را بر اساس تعریف دال های مفصل بندی شده در منظومه گفتمانی ارزش گرا و نیز چگونگی کاربست شیوه برجسته سازی و به حاشیه رانی را تحلیل نماید. همچنین با همین هدف، کردارهای گفتمانی رقیب در منظومه مرتبط با خود، تحلیل شده است. نتایج نشان می دهد که گفتمان ارزش گرا، زیبایی شناسی پوشاک زنان را منطبق بر پوشش حداکثری اسلامی با نشانگان ایدیولوژیک، برجسته و خرده گفتمان رقیب را طرد کرد. خرده گفتمان رقیب نیز بر تثبیت نظام زیباشناختی پوشاک با حدود متوسط پوشش اسلامی پافشاری کرد. نتیجه این تنازع به اقبال جمعی زنان مذهبی و سنتی به پوشش حداکثری اسلامی ختم شد و در مقابل، پدیده های نوظهور حجاب سیاسی و اشکالی از مقاومت در پوشش شکل گرفت.
    کلیدواژگان: گفتمان ارزش گرایی، پوشش اسلامی، زیبایی شناسی پوشاک، زنان
  • سورن مصطفایی، یوسف پاکدامن* صفحات 203-226
    استبداد شرقی به همراه فیودالیسم، شیوه تولید آسیایی و پاتریمونیالیسم از جمله نظریه هایی هستند که سعی در تعمیم گزاره های عام خود به تاریخ ایران را دارند. خاستگاه پیدایش این نظریه ها ایران نیست و مسایل خاص اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران را در نظر نمی گیرند. اگر چه شباهت هایی میان استبداد شرقی و دوره هایی از تاریخ ایران وجود دارد، اما مسایلی نیز از دید آن پنهان مانده است. به ویژه در نقاط خشک و حاشیه های کویر مثال های نقض آن را می توان یافت. قنات و بنه الگوهای زیست متفاوتی را ایجاد کرده بودند که پیامد آن تمرکززدایی و پراکندگی بود که عکس ایده اصلی ویتفوگل در کتاب استبداد شرقی است. در این مقاله کوشش خواهیم کرد تا با بازخوانی تطبیقی کتاب استبداد شرقی ویتفوگل و با استفاده از منابع تاریخی و تحقیقات مردم شناسی، به کشاورزی، شیوه های آبیاری و ساخت سنتی همکاری در قالب بنه و تاثیر آن بر زیست و زندگی انسان ایرانی بپردازیم
    کلیدواژگان: استبداد شرقی، ویتفوگل، بنه، کاریز، قاجار
  • سید سعیدرضا عاملی، فائزه جبارپور، فائزه حسین زاده* صفحات 227-259

    هدف از انجام این پژوهش، مطالعه چگونگی بازنمایی چین و نحوه ی دیگری سازی از این کشور در کاریکاتورهای منتشر شده از سوی حوزه گفتمانی غرب در دوران بحران کرونا است. در این پژوهش با استفاده از روش نشانه شناسی اجتماعی، 45 کاریکاتور انتخاب شده و با توجه به سه فرانقش بازنمودی، تعاملی و ترکیبی کرس و ون لیوون مورد ارزیابی قرار گرفته اند. برای تحلیل نتایج تحقیق از نظریات برچسب زدن ادگار و سج ویک، بازنمایی استوارت هال و نظریه ی طرحواره های فرهنگی استفاده شده است. با ارزیابی کاریکاتورهای مرتبط با نقش چین در شیوع کرونا می توان سیاست های بازنمایی در این کاریکاتورها را در دو مقوله ی کلی «دیگری پست؛ بازنمایی خطر زرد» و «دیگری قدرت طلب؛ بازنمایی تهدید قرمز» قرار داد. در کاریکاتورهایی که ذیل مقوله ی اول قرار گرفتند، چین به عنوان دشمنی بالقوه و دیگری پست شناسانده شده است که نیاز به آموزش و دنباله روی از غرب دارد. در مقابل، در کاریکاتورهایی که ذیل مقوله ی دوم گنجانده شدند، چین به عنوان عامل تهدیدکننده ی جهان بازنمایی شده است که در این نوع کاریکاتورها نیز ضرورت سیاست های کنترلی در رابطه با چین و حفظ هژمونی غرب القا می شود. براین مبنا می توان گفت رسانه ها (در اینجا کاریکاتورهای منتشر شده) با بازتولید کلیشه های از پیش ساخته نسبت به چین و با هم ارز قرار دادن این کشور با خطر و تهدید، زمینه را برای باور مردم در جهت گیری منفی نسبت به مسایل پیرامون چین فراهم می کنند. این جهت گیری دیگری هراسانه می تواند به صورت کنش های نژادپرستانه در روابط بین فرهنگی نفوذ کرده و حتی زمینه را برای تقابل های نظامی احتمالی فراهم کند.

    کلیدواژگان: چین، کاریکاتور، کرونا، بازنمایی، دیگری سازی
  • محمدحسین شعاعی* صفحات 261-280

    امروزه جوک به دلایلی از جمله سرعت کاربرد توسط قشرهای مختلف مردم، تعدد وتنوع موضوعات و نیز کارکردهای مختلفی که می تواند داشته باشد، به موضوعی مهم برای پژوهش تبدیل شده است که از نمودهای این اهمیت را می توان در ظهور و شیوع حوزه مطالعات طنز مشاهده کرد. این پژوهش لذا بر این اساس با تمرکز بر محتوای جوک های نوشتاری ایرانی در مورد یکی از منحصر به فردترین حوادث که به صورتی عالم گیر، همه کشورها را درگیر کرده و تحت تاثیر قرار داده است ،یعنی بیماری کرونا، در پی فهم مضامین اصلی است. در این مسیر، با استفاده از روش تحلیل مضمون و تا رسیدن به اشباع نظری، بر بیش از صد و بیست جوک کرونایی که در فضای سایت های مختلف اینترنتی نشر داده شده است، تمرکز شد. یافته های پژوهش که می توان آن ها را بازنمای خوانش ایرانیان از وضعیت کنونی شان دانست، نشان می دهد که محتوای جوک های کرونایی را می توان در پنج مقوله فراگیر شامل «جوک های انتقادی، جوک های مرتبط با خانواده و جنسیت، جوک های ناظر به سطح فردی، جوک های راجع به حوزه اجتماعی و جوک های ملیتی» جای داد. آن چنان که پیداست مجموع مقولات این تحلیل که نشان از تغییر پارادایمی مضامین جوک ها از جنسیت به انتقاد است، علاوه بر بیان اهمیت انجام مطالعات فرهنگی-اجتماعی جوک ها در راستای رصد و فهم خوانش جامعه، ضرورت برنامه ریزی در جهت پاسخگویی بیانی و عملی به این خوانش ها را بیش از پیش روشن می سازد.

    کلیدواژگان: مطالعات طنز، جوک های کرونایی، تحلیل مضمون
  • قادر باستانی*، اکبر نصرالهی صفحات 281-317

    رشد اخبار جعلی در فضای مجازی، اعتبار منبع در رسانه‏ های نوین را اهمیتی تازه بخشیده و بشر امروزی را از «عصر اطلاعات»، وارد «عصر اعتبار اطلاعات» نموده است. پژوهش حاضر قصد دارد بررسی کند که چه عواملی بر اعتبار منبع در رسانه ‏های جدید، اثرگذار بوده است تا بستری برای مقابله با انتشار اخبار جعلی فراهم شود. به همین منظور، محقق به مصاحبه نیمه ساخت‏ یافته با تولیدکنندگان محتوا در کانال‏های خبری فارسی پیام رسان تلگرام و نیز متخصصان علوم ارتباطات پرداخته و با روش تحلیل تماتیک، 36 مقوله را به استناد گزاره ‏های مطرح شده در مصاحبه ‏ها، شناسایی و آنها را در شش مقوله اصلی دسته بندی کرده است. حجم نمونه مورد استفاده برای انجام مصاحبه 25 نفر می باشد. مقوله‏ های اصلی شامل «تحول در مفهوم اعتبار اطلاعات»، «کالایی ‏شدن مخاطب و استیلای تبلیغات تجاری»، «افول مسئولیت ‏اجتماعی و حرفه‏ای ‏گری»، «رهیافت نو در تولید سبک و محتوای خبر»، « دگرگونی در ارزش‏های‏ خبری» و «تغییرات در مفهوم‏ سنتی دروازه ‏بانی خبر»، در مسیر تحقیق به دست آمد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه‏ها: اعتبار منبع، اخبار جعلی، کانال‏های خبری تلگرام، تحلیل تماتیک
  • حسانه حسینیان*، سید محمد حسینی، مهدی حاج امینی صفحات 319-342

    امروزه صنایع فرهنگی به عنوان یک بخش پیشران در رشد اقتصادی، اشتغال و تجارت شناخته می شود. به همین دلیل، سرمایه گذاری و هدایت منابع مالی به حوزه فرهنگ اهمیت بالایی به ویژه برای کشورهای درحال ‏توسعه دارد. صنعت سینما به دلیل زنجیره طولانی تولید -از خلق یک فیلم تا تماشای آن توسط مصرف کننده- نیازمند سرمایه گذاری های کلان و به کارگیری تعداد زیادی افراد متخصص است. فرانسه به عنوان یکی از بزرگ ترین و موفق‏ترین تولیدکنندگان فیلم در جهان با سابقه ی حمایت دولتی است که به جهت شیوه های متنوع و مختلف آن کشور در تامین مالی سینما در راستای حفظ سینمای ملی و دفاع از تنوع فرهنگی بسیار مورد توجه است. هدف مقاله حاضر، بررسی تاثیر نهاد مالی تخصصی بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش فرهنگ است که این مهم با مطالعه نهاد مالی تخصصی سینما در کشور فرانسه (سوفیکا) طی دوره 2016-1987و استفاده از روش خودتوضیحی با وقفه‏های توزیعی (ARDL) انجام می‏گیرد. نتایج نشان می دهد که در بلندمدت میزان حمایت نهاد مالی تخصصی در ساخت فیلم، تاثیر مثبت و معنی داری بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سینما داشته است. همچنین، میزان ورودی به سالن سینما و متغیرهای کلان اقتصادی از جمله حقوق مالکیت فکری و توسعه مالی، تاثیر مثبت و معنی داری بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی سینما داشته و در مقابل، متغیرهای کلان اندازه دولت و نرخ ارز دارای تاثیر منفی و معنی داری بر جذب سرمایه‏های خارجی در این بخش بوده‏اند.

    کلیدواژگان: اقتصاد فرهنگ، نهاد مالی تخصصی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، صنایع خلاق، توسعه مالی
|
  • Nematallah Fazeli, Kamran Moradi * Pages 11-33
    Cultural Studies A modern theoretical approach to humanities has not been born in the vacuum. This approach, like any theoretical approach, essentially shaped the concept of modernization by criticizing its earlier approaches. British culturalism was the first step in the formation of cultural studies. Culturalization, by criticizing the elitist approach, shaped its new life. Following the contrast between the culturacy and the elitism of this Stewarthal, Trusency would have given this approach a redefinition of the central issues of cohesive cultural studies. Since the main concern of culturalism was to criticize elitism, so, in a positive formulation, there is a lack, and this lack of a new approach, as synthesis Which implies Stuart Hall's conceptions and formations of cultural studies. Stuart Hall presented a comprehensive approach to the study of different layers of culture and the relationship between culture and power, with the creation of a coherent theoretical theory as a culture of culture. By combining French approaches to paying Birmingham's culture and approach, he also made a great contribution to the development of cultural studies. For the same reasons, this article finds its way into the description of the achievement of this privileged position by Stewart Hall. This paper uses the metaphorical approach to the emergence of cultural studies from Marx's recitation of the Hegelian dialectic, the triple antithesis thesis and synthesis. This paper elitistically approaches the thesis of a culture-oriented approach and synthesizes the antithesis and approach of Stuart Hall's cultural studies and examines their contradictions.
    Keywords: Cultural Studies, cultural elitism, Culturalism, Dialectics, Stuart Hall
  • Azam Ravadrad *, ZOHRE ALIKHANI Pages 35-64
    The issue of happiness and happy actions in the field of Iranian society has always been discussed. The five basic signs of the Shiite jurisprudential discourse that are associated with happy and festive actions are music, dance,drinking,men-women relationship,and game and gambling.Since Iranian television has a special status in the tripartite relationship among religion, government,and the media,a discursive look at the state of happiness in holiday programs can shed light on the relationship between the discourse of happiness and the social sphere.First, to determine the general structure of the distribution of programs on television, the question arises:during the days when official culture introduces as a time of happiness, what is the quantitative structure of the distribution of television programs and how does television happiness occur?Using this analysis, the typology of happy day programs on television is determined and, in addition,it clearly shows the specific diversity of the subgroups of public affairs and religion.An important feature of this TV program arrangement is the connection between the subject of religion and music.If televisions are divided into commercial and non-commercial types, the arrangement of Iranian television programs during the holidays is highly polarized. Public affair programs and political programs are more competitive with traditional happiness programs than any other.This analysis also to some extent shows that some signs of happiness in television programs are controlled and then systematically eliminated.
    Keywords: politics of fun, Programming, television
  • Sharareh Mehdizadeh *, Mahnaz Pourhashemi Pages 65-95

    Quality of life is a complex and multidimensional concept that is measured as an indicator for the development of countries and is one of the foundations of policymaking and macro-planning for countries.Women in developing countries have traditional roles because of their role, Experience a lower quality of life.The quality of life for women and their promotion is of paramount importance as they make up about half of the population and play a central role in educating the next generation of communities.The aim of this study was to identify the quality of life of female artists,its influencing factors and life satisfaction.In this study, a mixed method (qualitative-quantitative) was used. In the qualitative method, 32 interviews were conducted and the results showed that artistic activity produced a number of objective and subjective variables and these variables, as influential and positive factors, play an important role in assessing and meeting the basic needs of people's lives, resulting in a sense of satisfaction and satisfaction.Improve the quality of life. According to the results of the qualitative part, 270 questionnaires were completed which showed that the mean of the total effect index (mental, cultural, economic and social) of the artistic activities of these women was 60.48 out of 100 and their quality of life in physical health dimensions.Psychology, social relationships and the environment are above average. The psychological, cultural, economic, and social impacts of women's artistic activities have resulted in a variety of needs, resulting in a different quality of life for other women

    Keywords: Artistic activity, Quality of Life, women artists
  • Sara Aflaki Arbani *, Hossein Serajzade, Fatemeh Javaheri Pages 97-120
    The purpose of the present article is to identify the conditions for the study of PrayerHealing and Divination among educated women in Rasht based on their lived experience and narrative.. For this purpose, qualitative method by application of grounded theory were used to data analyze.Information was collected using semi-structured interview technique and purposeful sampling. collected by semi-structured interview techniques and purposive sampling. Selection of 16 interviewees continued until theoretical saturation. After analyzing the data, 66 concepts and 16 major categories, and ultimately 9 final categories were deduced. The findings indicate that socialization, terrestrial and other-worldly culture, psychological tendencies, divination and pray healing modernization and the role of reference group serve as the conditional categories. In this category, action space and tricks and techniques are two interactive categories. Problems and some potential damages are the most important consequence of going to places of prayer and forgery. Finally, extracted issues were placed in relation to each other, and The core category emerged as "helplessness and Supernatural Beliefs "
    Keywords: Prayer healing, divination, grounded theory, helplessness, Supernatural Beliefs
  • Mehrnoosh Khorraminejad, Hasan Ashayeri *, Ataollah Abtahi, Kamran Mohammakhani, Neda Soleimani Pages 121-150
    Socratic Questioning is a systematic questioning that can be used to explore complex ideas, multiple goals, reach the truth of things, solve problems, identify assumptions, analyze concepts and specify what we know and what we do not know. The distinction between Socratic questioning and ordinary questioning is that Socratic questioning is methodical, systematic and deep and is also focused on the underlying concepts, principles, theories, topics, and problems. In digital game designing, children and adolescents can be trained the process of reasoning and evaluating thoughts of other people and how to think through the use of Socratic questioning and critical thinking tools, and exploration. In this study, due to the topic, a researcher-made questionnaire is made by data using a quantitative method, , and a questionnaire based on grounded theory or grounded theory of coding and coding of interviews. The statistical society is consisted of children and adolescents aged 10 to 12 years and 12 to 14 years old. The researcher interviewed and distributed a questionnaire and analyzed their critical behavior in the digital game of Clash of Clans and also in the next section of this paper, the results of deep interviews with university professors have been explored. Thus, in the paper, we concluded that in digital games, it is necessary to pay attention to critical thinking components in order to develop children's and adolescent questioning ability to solve problems and make decisions.
    Keywords: Children, teenagers' education, Digital Games, Socratic questioning, Critical Thinking, Philosophical learning
  • Mehran Sohrabzadeh, Mohsen Niazi, Narges Nikkhah Ghamsari, Andisheh Akbari * Pages 151-176

    Female identity and its formation in modernity era is a challenging issue, which has been a subject of many attempts by social science scholars and historians. This paper aims to understand how female identity in Iranian intellectual texts (Persian Constitutional Revolution era until 1st Pahlavi era) has been constructed. Therefore, we aim to answer questions on effective intellectual trends, type of texts used and how intellectuals played role in construction of concept of woman in Iranian society. The research method is representation via analysis of texts and documents remained from this period. The results have shown that Iranian intellectuals of this period focus the modern woman as the "other" and the opposite of the traditional woman by publishing the press, books, novels, poems and literature, play and lecture by denying the tradition, alienating it and also following the western modernity concepts. The efforts made by Iranian intellectuals have played a significant role in the transition of Persian women traditional identity to a modern phase. These endeavors along with the emerging movement of women in the society which has been realized through their social, economic and political participation have resulted in increased knowledge of Persian women. However, it is necessary to note that this modern identity is still in conflict with some aspects of tradition.

    Keywords: construct, Identity, traditional woman, modern woman, Iranian intellectualism
  • Seyedeh Razieh Yasini * Pages 177-201
    This paper studies the effect of dominant and competing discourses in the Value-orientation (1981-1989) on the clothing of women and it`s aesthetic. The paper by applying Laclau and Mouffe and discourse analysis method and Fairclough's critical discourse analysis has analyzed the power institution in the mentioned period and it`s discursive practices to influence on the dress and clothing of women. The way of identification to the women dress based on the definition of articulated signs In the Value-oriented discursive space and the way of applying agenda-setting and exclusion methods has been analyzed. The discursive practices of competing discourse in it`s discursive space are analyzed too. The results show that value-oriented discourse has underlined the women dress aesthetic according to extreme Islamic veil by ideological signs and excluded the competing sub- discourse. Competing sub- discourse insisted on the establishment of women dress aesthetic in moderate Islamic form of veil. The result of this confrontation led to mass orientation of religious- traditionalist women to the extreme Islamic veil and new phenomena like political hijab (veil) and some forms of resistance in women veil.
    Keywords: Value- oriented Discourse, Islamic veil (hijab), Dress Aesthetic, Women
  • Soren Mostafaii, Yusef Pakdaman * Pages 203-226
    Oriental despotism along with feudalism, Asian mode of production and patrimonialism are among the theories that try to generalize their general statements to the history of Iran. The origins of these theories are not in Iran and do not address the specific social and cultural issues of Iranian society. Although there are similarities between Oriental despotism and periods of Iranian history, But also there are some issues that are hidden from its view. Especially in the arid and marginal parts of the desert can be found counterexamples. Qanat and Boneh had created different life patterns that the result was a decentralization and dispersion, which is the main idea of Wittfogel in the book of Oriental despotism. In this paper, we will try with use of comparative review of Oriental despotism book from Wittfogel and by using historical sources and anthropological research, to address the agriculture, irrigation practices and traditional construction of coopration in the form of Boneh and its impact on the lives and life of Iranian humans.
    Keywords: Oriental Despotism, Wittfogel, Boneh, Kariz, Qajar
  • Saeedreza Ameli, Faeze Jabarpour, Faeze Hoseinzade * Pages 227-259

    This article aims to study how China is represented and how it is constructed as Other in cartoons published by the Western discourse during the Corona crisis. In this study, 45 cartoons have been selected and evaluated and analyzed by social semiotics using three Representational, Interpersonal, and Compositional meanings of Kress and Van Leeuwen. To analyze the research results, labeling theory by Edgar and Sedgwick, representation theory Stuart Hall as well as cultural schema theory have been used. By examining cartoons related to China's role in the corona prevalence, the politics of representation in these cartoons can be divided into two general categories: "the abject other; Representation of the yellow peril" and "the power-hungry other; Representation of the red threat." The cartoons in the first category represent China as the potential enemy and abject other that needs to be trained and followed by the West. In contrast, in the cartoons fall into the second category, China is portrayed as a threat to the world in a way that induces the need for control policies and the preservation of Western hegemony. Based on the results of this study, it can be said that the media (here, published cartoons) by reproducing pre-existing stereotypes about China and equating this country with peril and threat, pave the way for people to believe in a negative bias towards China’s issues. This bias can infiltrate intercultural relations through racist actions and even pave the way for possible military confrontations.

    Keywords: China, Cartoon, CORONA, Representation, Otherization
  • MohammadHosein Shoaee * Pages 261-280

    Today, jokes have become an important topic for research for reasons such as the multiplicity and speed of application by different segments of the population, the multiplicity and variety of topics, as well as the various functions it can have. Humorous studies observed. Therefore, this study focuses on the content of Iranian written jokes about one of the most unique events that has affected all countries in a global way, namely coronavirus, in order to understand the main themes. Is. In this way, using the method of thematic analysis and until theoretical saturation was achieved, more than one hundred and twenty chronological jokes that have been published in various Internet sites were focused on. The research findings, which can be seen as representing Iranians' reading of their current situation, show that the content of Corona jokes can be found in five pervasive categories, including “critical jokes, family and gender-related jokes, jokes with the individual level, jokes about the social sphere and national jokes”. As it turns out, the summary of the categories of this analysis, which shows the paradigm shift of jokes from gender to criticism, in addition to expressing the importance of conducting socio-cultural studies of jokes in order to observe and understand the reading of society and the need for planning to express it.

    Keywords: Humorous Studies, Corona Jokes, thematic analysis
  • Ghader Bastani *, Akbar Nasrollahi Pages 281-317

    The growth of fake news in cyberspace has given renewed attention to the source credibility in modern media and has brought modern humans into the "era of credibility of information" from the "information age". The present study intends to investigate what factors have influenced the source's credibility in the new media, in order to provide a platform for coping with the publication of fake news. To this end, the researcher conducted a semi-structured interview with content producers in the Persian news channels of the TELEGRAM messenger and communications science specialist, and, using the method of Thematic Analysis, 36 items were cited based on the statements presented in the interviews, Identify and categorize them in six main categories. The sample size used for the interview is 25 people. Major categories include "evolution in the concept of information credibility", "Commodification of news and advertising", "the decline of social responsibility and professionalism," "the new approach to the production of style and content of news," "change In the news values "and" Changes in the traditional concept of the gatekeeping of news ", was obtained in the direction of the research. It has been suggested that media policymakers, while upgrading the user / audience media literacy,

    Keywords: Source credibility, Fake News, TELEGRAM news Channels, thematic analysis
  • Hesaneh Hosseinian *, Seyyed Mohammad Hoseini, Mehdi Hajamini Pages 319-342

    Today, cultural industries are known as a leading sector in economic growth, employment, and trading. Therefore, financing and investing in cultural industries are specifically important for developing countries. Due to its long production chain from creating a movie to its screening, the film industry requires a great amount of investments and a large number of professionals. France is one of the major and most successful countries in the film industry with a history of governmental support. In addition, France's film industry is an interesting case due to using a variety of financing methods to improve national cinema and cultural diversity. In this regard, the present paper investigates the effect of specialized financial institutes (SOFICA) on foreign direct investment in the cultural sector of France using the auto-regressive distributed lag (ARDL) method for the time of period 1987-2016. The results indicate that specialized financial institutes has a significant and positive effect on FDI in the film industry. In addition, the movie theater attendance, intellectual property, and financial development positively influence attracting FDI in the France's film industry; while government size and exchange rate have a significant and negative and effect.

    Keywords: Cultural Economics, Development Bank, foreign direct investment, Creative Industries, Financial Development