فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال دهم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا عابدی، مینا مجتبایی*، نسرین باقری صفحات 13-22
    مقدمه

    از جمله شایع ترین نشانه های روان شناختی آشفته ساز در دوران بارداری اضطراب است. مادران باردار باید از راهبردهایی برای مقابله با اضطراب مرتبط با بارداری و سازگاری های جسمانی درون فردی و خانوادگی بهره مند باشند. هدف پژوهش حاضر مقایسه اضطراب بارداری براساس نوع سبک های مقابله با فشار روانی بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش علی- مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل زنان باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی در استان تهران در سه ماهه چهارم سال 1396 و سه ماهه اول سال 1397 بود و تعداد نمونه بر اساس فرمول کرامر 384 نفر برآورد شد که به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب مرتبط با بارداری (وندربرگ بارگ، 1989) و پرسشنامه سبک های مقابله (فولکمن و لازاروس، 1980) بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس یکراهه استفاده شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر نمره F مربوط به مولفه های ترس از تغییر در روابط زناشویی (01/0≥P، 84/28=(175و 1)F)، ترس از مشکلات روانی و جسمانی نوزاد (01/0≥P، 30/13=(175و 1)F)، ترس از زایمان  (01/0≥P، 44/37=(175و 1)F)، ترس از تغییرات (01/0≥P، 24/14=(175و 1)F)، و ترس از تغییرات در روابط شخصی (01/0≥P، 10/26=(175و 1)F) در سطح 01 / 0 معنادار به دست آمد. استفاده از آزمون تعقیبی بن فرونی نشان داد که زنان بارداری که از سبک مقابله هیجان مداری استفاده می کنند در مقایسه با زنان بارداری که از سبک مقابله ای مسئله مدار استفاده می کنند در همه مولفه های اضطراب بارداری میانگین نمره های بالاتری به دست آورده اند.

    نتیجه گیری

    هرچقدر میزان استفاده این زنان باردار از سبک مقابله ای مسئله مدار افزایش یابد به همان میزان نگرانی از موقعیت های غیرقابل پیش بینی در آینده در این زنان کاهش یافته و در نهایت اضطراب کم تری را تجربه می کنند.

    کلیدواژگان: اضطراب بارداری، مسئله مدار، هیجان مدار
  • نازنین حاج سیف الله، احمد باصر* صفحات 23-33
    مقدمه

    موسیقی به عنوان وسیله ارتباطی می تواند عامل ابراز عواطف و نگرش ها و احساسات باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی آموزش ساز ایرانی بر خودشکوفایی و ذهن آگاهی دختران نوجوان بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را دختران منطقه 2 محله پونک تشکیل می دادند که به تازگی نواختن و آموزش ساز را در آموزشگاه های این منطقه شروع کرده بودند که از میان آن ها 30 نفر انتخاب شده و به طور تصادفی در گروه آزمایش تحت آموزش ساز ایرانی و گروه گواه قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه ذهن آگاهی و شاخص خودشکوفایی نسخه کوتاه بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. گروه آزمایش تحت آموزش با ساز ایرانی مبتنی بر کتاب استاندارد آموزشی سنتور در 12 جلسه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد آموزش ساز ایرانی بر مولفه های ذهن آگاهی و خودشکوفایی در سطح 01/0 اثربخش بود و بر آن ها اثر افزاینده داشت.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر آموزش ساز ایرانی برای دانش آموزان و نوجوانان که موجب افزایش ذهن آگاهی و خودشکوفایی آن ها می شود، از جمله تلویحات و پیشنهادات کاربردی پژوهش حاضر است.

    کلیدواژگان: خودشکوفایی، ذهن آگاهی، ساز ایرانی
  • ساناز حیدری *، عصمت دانش صفحات 35-48
    مقدمه

    در شرایط کنونی خانواده ایرانی در حال تغییرات بسیاری ناشی از حرکت به سمت مدرنیته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه تعهد زناشویی و باورهای ارتباطی زوجین دو نسل اخیر انجام شد. روش این پژوهش از نوع علی مقایسه ای بود.

    روش پژوهش:

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان متاهل 22 تا 30 ساله دانشگاه آزاد اسلامی کرج بود که به روش نمونه گیری در دسترس 280 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته، پرسشنامه تعهد زناشویی آدامز و جونز 1997 و پرسشنامه باورهای ارتباطی (RBI) ایدلسون و اپستین (1982) بودند. برای تحلیل آماری داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری استفاده گردید.

    یافته ها

     نتایج تحلیل آماری نشان داد که در متغیر تعهد زناشویی زوجین بین دو نسل تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0P≤ ، 64/6F=)، نسل والدین در تعهد زناشویی نمره بالاتری را نسبت به نسل فرزندان کسب کردند. ولی در باورهای ارتباطی زوجین دو نسل اخیر تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P> ، 34/0F=).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت، با شکاف نسلی موجود بین نسل قدیم و جدید، تفاوت هایی در زمینه ارزش های زوجین وجود دارد که منجر به تفاوت در تعهد زناشویی دو نسل اخیر شده است.

    کلیدواژگان: باور ارتباطی، تعهد زناشویی، نسل
  • حسنی کریمی*، عاطفه میرزایی جاهد صفحات 49-60
    مقدمه

    مشکلات بین فردی مسئله ای است که در ارتباط با دیگران امکان بروز دارد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی مشکلات بین فردی براساس خودشیفتگی و دلبستگی بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل تمام ساکنان شهر کرج در تابستان 1397 بود. 250 نفر از ساکنان شهر کرج به روش نمونه برداری در دسترس از مراکز تفریحی، فرهنگی و هنری انتخاب شدند و به مقیاس تجربه روابط نزدیک، پرسشنامه شخصیت خودشیفته و مقیاس مشکلات بین فردی پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده همبستگی پیرسون و روش رگرسیون همزمان تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد دلبستگی اجتنابی (365/0=β، 000/0=P) و خودشیفتگی (52/0=β، 015/0=P) به صورت مثبت و معنادار مشکلات بین فردی را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    از یافته های حاصل از پژوهش حاضر چنین نتیجه گیری می شود که تظاهرات سبک های دلبستگی ناایمن که شامل ترس از طرد شدن و ناایمنی و خشم دلبستگی در روابط در دلبسته های اجتنابی است که در نهایت منجر به اجتناب و کناره گیری از روابط صمیمی می شود و همچنین تظاهرات شخصیت خودشیفته که خودبزرگ بینی و در نتیجه خشم را به هنگام نادیده گرفتن و عدم تایید اجتماعی دربردارد موجب دوسوگرایی و حساسیت در روابط و رفتارهایی شود که حکایت از عدم جامعه پذیری فرد دارد.

    کلیدواژگان: خودشیفتگی، دلبستگی، مشکلات بین فردی
  • لیلا پیردل*، منیژه پیردل صفحات 61-76
    مقدمه

    هزینه بالا و زمان بر بودن کشت ادرار به عنوان روش تشخیصی استاندارد، اهمیت شناسایی برخی مارکرهای تشخیصی جدید را مطرح می کند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارزش مارکرهای التهابی مبتنی بر شمارش کامل خون در بیماران مبتلا به عفونت ادراری انجام شد.

    روش پژوهش:

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 95 نفر به عنوان گروه مورد و 40 نفر به عنوان گروه شاهد انجام گرفت. داده ها بوسیله پرسشنامه جمع آوری شدند. از افراد حاضر در آزمایشگاه تشخیص طبی یک نمونه خون جهت بررسی شمارش کامل و افتراقی گلبولهای سفید به همراه دیگر پارامترهای هماتولوژیکی گرفته شد. سپس نسبت نوتروفیل به لنفوسیت (NLR)، نسبت نوتروفیل به منوسیت (NMR) و نسبت پلاکت به لنفوسیت (PLR) تعیین گردید. آزمون آماری همبستگی برای تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده گردید. ارزش تشخیصی نیز با استفاده از منحنی ROC تعیین شد.

    یافته ها

    در این مطالعه میانگین سنی گروه مورد 73/7±62/40 و میانگین سنی گروه شاهد 91/6±25/38 بود. مقایسه شمارش لکوسیتی، تعداد نوتروفیل ها و منوسیت ها بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد. با این حال تفاوت معنی داری در تعداد لنفوسیت ها و پلاکت ها مشاهده نگردید. میزان NLR و PLR افزایش معنی داری را در مقایسه با گروه شاهد نشان داد درحالی که اختلاف معنی داری در بین دو گروه از لحاظ میزان NMR وجود نداشت. بعلاوه، میزان NLR و NMR ارتباط معنی داری با تعداد WBC داشت ولی این ارتباط معنی دار بین میزان PLR و تعداد WBC مشاهده نشد.
     

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که نسبت نوتروفیل به لنفوسیت و نسبت پلاکت به لنفوسیت علی رغم تفاوت معنی دار، از  حساسیت و  اختصاصیت پایین به عنوان مارکرهای التهابی در تشخیص عفونت ادراری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: التهاب، پالکت، عفونت دستگاه ادرار، نوتروفیل، لنفوسیت، منوسیت
  • معصومه علی محمدی، پرویز شریفی درآمدی *، شهناز نوحی صفحات 77-98
    مقدمه

    یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در ایران و جهان سندرم متابولیک است که می‌تواند عامل خطری مهم در ابتلا به سایر بیماری‌ها از جمله دیابت، کبد چرب، کلسترول و... باشد. پژوهش حاضر با هدف تدوین برنامه آموزشی معنادرمانی گروهی و بررسی اثربخشی آن بر اضطراب وجودی در بیماران زن مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد.

    روش پژوهش:

    این پژوهش شامل دو مرحله بود. در مرحله اول اقدام به تدوین برنامه مداخله‌ای معنادرمانی گردید و سپس در مرحله دوم پس از تدوین و اعتباریابی برنامه درمانی، از روش پژوهشی از نوع نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه استفاده شد. جامعه پژوهش، شامل زنان بزرگسال سنین 25تا 60 سال مبتلا به سندرم متابولیک مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان سمنان، در سال 1397بود. روش نمونه‌گیری با نمونه‌ای متشکل از 30 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب و افراد به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش، مقیاس‌ اضطراب وجودی بود.

    یافته‌ها:

    یافته‌ها نشان داد که اثر آموزش معنادرمانی گروهی بر اضطراب مرگ در بیماران سندرم متابولیک نیز تایید شد (p<0.01)، اما ثبات آن در دوره زمانی 2 ماهه رد شد (p>0.01). اثر این آموزش بر اضطراب تنهایی و نیز ثبات 2 ماهه آن هم رد شد(p>0.01). اما اثر آن بر اضطراب معنا و نیز ثبات اثر آن در بازه زمانی 2 ماهه تایید شد (p<0.01). همچنین اثر برنامه آموزشی بر اضطراب مسئولیت رد (p>0.01)، اما ثبات اثر آن در دوره پیگیری 2 ماهه تایید شد(p<0.01).

    نتیجه‌گیری:

    نتایج نشان داد که برنامه آموزشی تدوین شده، ویژگی‌های کاربردی داشته و می‌تواند نقش تعیین‌کننده و اثربخشی در برخی از ابعاد متغیر اضطراب وجودی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب وجودی، زنان، سندرم متابولیک، معنا درمانی گروهی
  • بیتا محسنی مقدم، احمد ایزدی طامه* صفحات 99-107
    مقدمه

    یکی از عوامل روان شناختی که احتمالا می تواند در انتخاب نوع زایمان و تاب آوری نسبت به درد زایمان موثر باشد ویژگی های شخصیتی است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی ویژگی های شخصیتی و انتخاب نوع زایمان در زنان نخست حامله‌ 6 تا 9 ماهه‌ بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش حاضر زنان نخست حامله 6 تا 9 ماهه مراجعه کننده به بیمارستان های خصوصی نیکان و گاندی در سال 1395-1396 به تعداد 450 نفر بودند که از میان آن ها تعداد 208 نفر به روش نمونه برداری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه پنج عاملی نیو کاستا و مک ری (1989) بود. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد میانگین روان رنجورخویی در افراد با تمایل زایمان سزارین بالاتر از سایر انواع زایمان بود. میانگین برون گرایی در سزارین کم تر از دیگر انواع زایمان بود. میانگین تجربه پذیری در سزارین کم تر از دیگر انواع زایمان بود. میانگین توافق پذیری در سزارین کم تر از دیگر انواع زایمان بود. میانگین وجدانی بودن در سزارین کم تر از دیگر انواع زایمان بود.

    نتیجه گیری

    صفات برون گرایی، تجربه پذیری، توافق پذیری و وجدانی بودن با بالا بردن گشودگی، سازگاری، مسئولیت پذیری و پذیرش زنان باردار تنش و هیجان های منفی آنان نیز کاهش می دهد و این روند باعث انتخاب درست تر زنان باردار نخست حامله می شود که گرایش به زایمان طبیعی داشته باشند و روند آسان تری را در این فرآیند طی کنند.

    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، شخصیتی
  • فرهاد اصغری *، نازی اسکندری صفحات 108-127
    مقدمه

    از جمله مسایلی که در رابطه با نظام آموزشی هر کشوری باید به آن توجه کرد، تفاوت برنامه‌ریزی دروس و شیوه آموزش در دانش‌آموزان عادی و فرزانگان است. از همین رو، هدف از پژوهش حاضر مقایسه سلامت عمومی، ویژگی‌های شخصیتی و خودکارآمدی تحصیلی در دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی مدارس عادی و فرزانگان تحصیلی بود.
    روش پژوهش: نمونه‌ی این پژوهش متشکل از 240 دانش‌آموز دختر مدارس پیش‌دانشگاهی در شهر رشت بودند که با توجه به جدول مورگان و به صورت تصادفی انتخاب شدند. تحقیق حاضر بر اساس هدف، کاربردی و از نظر روش، میدانی و از نوع علی- مقایسه‌ای بوده است.
    یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بین میانگین سلامت عمومی و ویژگی‌های شخصیتی (برون گرایی، خوشایندی، وظیفه‌شناسی، تهییج‌پذیری و آزاداندیشی) دانش‌آموزان دختر پیش‌دانشگاهی مدارس رشت تفاوت مثبت و معناداری وجود دارد (در سطح معناداری 03/0)، اما در مورد خودکارآمدی تحصیلی صدق نمی‌کند و تفاوتی بین خودکارآمدی تحصیلی در دانش‌آموزان عادی و فرزانگان به چشم نمی‌خورد (در سطح معناداری 03/0).
    نتیجه‌گیری: با توجه به این یافته‌ها به نظر می‌رسد که دانش‌آموزان مدارس عادی در قیاس با دانش‌آموزان مدارس فرزانگان از ویژگی‌های شخصیتی متفاوت و سلامت عمومی کمتری برخوردارند. از این‌رو، توصیه می‌شود که دانش‌آموزان مدارس عادی توسط روانشناسان، مشاوران و سایر کارکنان و نیز خانواده‌های‌شان، مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان عادی و فرزانگان، سالمت عمومی، ویژگیهای شخصیتی
|
  • Z.Abedi, M.Mogtabaei *, N.Bagheri Pages 13-22
    Introduction

    There is a high incidence of distressing psychological symptoms including anxiety in pregnancy. Pregnant mothers should benefit from strategies to deal with pregnancyrelated anxiety and interpersonal and family physical adjustments. The aim of this study was to determine the mediating role of intolerance of ambiguity in the relationship between coping strategies with pregnancy anxiety.

    Method

    The study method was a causal-comparative research and the statistical population of the present study consisted of pregnant women who were referred to health centers of Social Security Organization of Tehran province in the fourth quarter of 2017 and the first quarter of 2018 and the sample size was 384 according to the Cramer formula which was selected by multistage sampling. The study tools were Pregnancy Related Anxiety Questionnaire (Van den Bergh, 1989) and Coping Styles Questionnaire (Folkman & Lazarus, 1980). To analyze the data oneway analysis of variance was used.

    Results

    In the present study the F scores of the marital relationship (F(1 & 175)=28.84, P≤0.01); fear of giving birth to a child with physical or mental health issues (F(1 & 175)=13.30, P≤0.01); fear of childbirth (F(1 & 175)=37.44, P≤0.01); fear of changes (F(1 & 175)=14.24, P≤0.01) and fear of the changes in personal life (F(1 & 175)=26.10, P≤0.01) were obtained at the significant level of 0.01.

    Conclusion

    The greater use of the problem-focused coping style in pregnant women, the same amount of concern about unpredictable future situations in these women is reduced and eventually less anxiety is experienced.

    Keywords: emotional-focused, problem-focused, pregnancy anxiety
  • N.Hajseifollah, A.Baser* Pages 23-33
    Introduction

    Music as a means of communication can be a means of expressing emotions, attitudes and feelings. The aim of this study was to determine the effectiveness of Iranian musical instrument education on self-actualization and mindfulness of adolescent girls.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with pre-test-post-test design and with control group. The statistical population of the present study consisted of girls from District 2 of Punak neighborhood who had just started playing and training in schools in this area, from which 30 people were selected and randomly in 2 experimental group trained by an Iranian instrument and control group. The research tools were mindfulness questionnaire and Short Index of SelfActualization, which was administered in two stages: pre-test and post-test. The experimental group underwent training with an Iranian musical instrument based on Santoor standard training book in 12 sessions. Data were analyzed using analysis of covariance.

    Results

    The results of the present study showed that the Iranian musical instrument education was effective on the components of mindfulness and self-actualization at the level of 0.01 and had an increasing effect on them.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the Iranian musical instrument education for students and adolescents, which increases their mindfulness and self-actualization, is one of the implications and practical suggestions of the present study.

    Keywords: Iranian musical instrument, mindfulness, self-actualization
  • Heidari S.*, Danesh E Pages 35-48
    Introduction

    In the current situation, the Iranian family is undergoing many changes due to the move towards modernity. The purpose of this study was Determination and Comparison of Marital Commitment and Relational Beliefs between Two Last Generation Couples.

    Methods

    The research method was comparative causal. The statistical population of this study consisted of all 22-30 year-old married students of Islamic Azad University of Karaj. Sampling method was available. 280 people were selected as samples. The instruments used in this research were Researcher-made demographic questionnaire, Adams & Jones Marriage Commitment Questionnaire 1997 and Relational Beliefs Inventory (RBI) Eidelson & Epstein (1982. Descriptive statistics and multivariate analysis of variance analysis were used to analyze the data.

    Results

    The results of statistical analysis showed that there is a significant difference in couples' marital commitment between two generations (P≤0/01, F=6/64), old generation couples were more marital committed in comparison with new generation couples. However, there was no significant difference in the couples' beliefs of the two generations in couples of two generations (P>0/05, F=0/34).

    Conclusion

    According to the results of this research, we can say that with the generation gap that has been created between the old and the new generation, there are differences in the values of the individuals that resulted in a significant difference between the marital commitments of the two generations.

    Keywords: Generation, Marital Commitment, Relational Belief
  • H.Karimi*, A. Mirzaee Jahed Pages 49-60
    Introduction

    Interpersonal problems are an issue that can occur in relation to others. The purpose of this study was the prediction of interpersonal problems based on narcissism and attachment.

    Method

    The research method was descriptive and correlational type and the statistical population consisted of all residents of Karaj in the summer of 2018. 250 residents of Karaj city were selected through available sampling method from amusement, cultural and artistic centers. They answered Experiences in Close Relationships Scale, Narcissistic Personality Inventory, and Inventory of Interpersonal Problems. Data were analyzed using Pearson correlation and entire regression analysis.

    Results

    The results of this study showed that avoidant attachment (β=0.365, P=0.000) and narcissism (P=0.52, β=0.015) predicted positively and significantly the interpersonal problems.

    Conclusion

    Of the findings of the present study could conclude that the demonstration of insecure attachment styles, which includes fear of rejection and insecurity, and anger of attachment in relationships in avoidance afflictions, which eventually lead to avoidance and withdrawal of the intimate relationships and the manifestation of a narcissism personality that causes self-righteousness and, as a result, anger, when is ignore and disapprove from the society, leads to ambivalence and sensitivities in relationships and behaviors that imply the lack of socialization of an individual.

    Keywords: Attachment, Interpersonal problems, Narcissism
  • Manijeh Pirdel* Pages 61-76
    Introduction

    Menopause is a process characterized by a cessation of monthly cycle and a range of symptoms. Age of menopause can vary from one individual to another and it can depend on several factors. However there is no general agreement in the results of various studies. The purpose of this study was to examine the age of menopause and the factors affecting the onset age of menopause.

    Materials and Methods

    A Descriptive–Analytic study, on 400 menopausal women in Astara city who were randomly selected and interviewed. The data collected by questionnaire. Data were analyzed by using descriptive statistics, t-student, chi-square, Pearson and spearman correlation tests.

    Results

    These results showed that mean age at menopause was 47.21  4.15 years. The most prevalent symptom was nervousness (67.2%), headache (52.1%), difficulty in concentrating (49.8%), muscle and joint pains (45.5%) and lowest complication was Parts of body feel numb (16.7%). It was found that age at menarche, parity, irregular menstrual cycle, use of oral contraceptives, marital status, mother's age at natural menopause and diet were significantly related to age at natural menopause (P<0.05).

    Conclusion

    In this study the mean age of menopause in women was less than the others reports. Since the socioeconomic status, reproductive characteristics and dietary are related to the age at natural menopause in women. Therefore, Menopausal age can be increased by proper planning to modify adjustable factors.

    Keywords: Menopausal age, Affecting factors, women
  • Alimohhamadi A ., Sharifi daramadi P* ., Noohi SH Pages 77-98
    Introduction

    One of the most common diseases in Iran and the world is metabolic syndrome, which can be an important risk factor for other diseases such as diabetes, fatty liver, cholesterol, etc. The aim of this study was to develop a group semantic therapy program and evaluate its effectiveness on existential anxiety in female patients with metabolic syndrome.

    Methods

    This study consisted of two stages. In the first stage, a meaningful intervention program was developed and then in the second stage, after compiling and validating the treatment program, a semi-experimental research method with pre-test-post-experimental design with control group and two-month follow-up period was used. The research population included adult women between the ages of 25 and 60 with metabolic syndrome who referred to the health centers of Semnan city in 1397. Sampling method was selected as a sample of 30 people and individuals were randomly assigned to two experimental and control groups. The research tool was the scale of existential anxiety (Thani et al., 2015).

    Results

    The findings showed that the effect of group semantic therapy on death anxiety was also confirmed in patients with metabolic syndrome (p <0.01), but its stability was rejected over a 2-month period (p> 0.01). The effect of this training on loneliness anxiety and its 2-month stability was also rejected (p> 0.01). However, its effect on semantic anxiety and the stability of its effect were confirmed in a period of 2 months (p <0.01). Also, the effect of the training program on anxiety was rejected (p> 0.01), but the stability of its effect was confirmed in the 2-month follow-up period (p <0.01).

    Conclusion

    The results showed that the developed training program has practical features and can play a decisive and effective role in some of the variables of existential anxiety.

    Keywords: Existential anxiety, Group meaning therapy, Metabolic syndrome, Women
  • Moghaddam B., Izadi Tamme A. * Pages 99-107
    Introduction

    One of the psychological factors that can possibly be effective in choosing the type of childbirth and resilience to Childbirth pain is personality traits. The purpose of this study was to evaluation of personality features and type of childbirth in 6 to 9 months first pregnant women.

    Method

    The research method was causal-comparative and the statistical population of the study consisted of 450 6 to 9 months first pregnant women referred to private hospitals of Nikan and Gandhi in 2016-2017 which among them, 208 people were selected by random sampling method. Research tool were NEO-Five Factor Inventory by Costa & McCrae (1989). Data were analyzed using multivariate analysis of variance.

    Results

    The results of this study showed that the mean of neuroticism in subjects with cesarean section was significantly higher than other types of delivery. The mean of extraversion in cesarean section was significantly higher than other types of delivery. The mean of openness to experience in cesarean section was significantly higher than other types of delivery. The mean of agreeableness in cesarean section was significantly higher than other types of delivery. The mean of conscientiousness in cesarean section was significantly higher than other types of delivery.

    Conclusion

    Extraversion, openness to experience, agreeableness and conscientiousness traits with increasing openness, consistency, responsibility and acceptance in pregnant women, reduces the stress and negative emotions, and this process leads to a more correct selection in first pregnant women who are more likely to have a natural childbirth, and an easier process.

    Keywords: Cesarean, Natural childbirth, Personality
  • Asghari F* ., Eskandari N Pages 108-127
    Introduction

    One of the issues that should be considered in relation to the educational system of each country is the difference between the planning of courses and the method of education in ordinary students and sages. Therefore, the aim of the present study was to compare general health, personality traits and academic self-efficacy in pre-university students of normal schools and academics.

    Methods

    the sample of this study consisted of 240 female students of pre-university schools in Rasht who were randomly selected according to Morgan's table. The present study was applied in terms of purpose and in terms of method, field and casual-comparative.

    Results

    The findings showed that there was a positive and significant difference between the mean of  general health and personality traits (extraversion, pleasantness, conscientiousness, excitability and open-mindedness) of female pre-university students in Rasht schools (at a significance level of 0.03), but in terms of self-efficacy. Academic does not apply and there is no difference between academic self-efficacy in normal students and sages (at a significance level of 0.03).

    Conclusion

    According to these findings, it seems that normal school students have different personality traits and less general health compared to Farzanegan schools. Therefore, it is recommended that regular school students be given more attention by psychologists, counsellors and other staff as well as their families.

    Keywords: Academic efficiency, Normal students, General Health, Personality Characteristics