فهرست مطالب

نشریه توسعه و سرمایه
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • شهروز پورفرد*، حسن قالیباف اصل صفحات 1-22

    هدف:

     این مقاله با هدف تبیین اثرات فرار مالیاتی و فساد مالیاتی بر مقدار و و نوسان سرمایه گذاری بخش خصوصی و هزینه های بخش عمومی به عنوان عوامل رشد اقتصادی به اجرا درآمده است.

    روش:

     روش تحقیق با توجه به هدف آن از نوع پژوهش بنیادی است.

    یافته ها

    برای این منظور یک مدل رشد تصادفی  به صورت زمان پیوسته استفاده گردیده است. این مدل کانال هایی را نشان می دهد که از طریق آن میانگین سرمایه گذاری بخش خصوصی و نوسانات آن و همچنین هزینه های بخش عمومی به عنوان متغیرهای تحقیق تحت تاثیر قرار می گیرند. همچنین نقش بازار سهام را به عنوان یک سیاست معافیت مالیاتی مورد توجه قرار می دهیم و استدلال می کنیم در شرایطی که سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی در درصد تولید ناخالص داخلی در حال رشد باشد و از سوی دیگر بهره وری بخش مخارج دولتی پایین باشد، چنانچه  متخلفان مالیاتی امکان و فرصت سرمایه گذاری عایدات فعالیت های غیرقانونی خود را در بازار سهام دارا باشند فرار مالیاتی می تواند کمک به توسعه در سرمایه گذاری بخش خصوصی نماید.

    نتیجه گیری

    با توجه استدلال های و شرایط مطروحه چنین نتیجه گیری می شود که، نتیجه فرار مالیاتی بخش خصوصی لزوما به عنوان یک بار منفی محسوب نمی شود.

    کلیدواژگان: رشد تصادفی، فرار از مالیات، فساد مالیاتی
  • امیرحسین مزینی*، نیلوفر مرادحاصل صفحات 23-49
    هدف

    در دهه های اخیر سهم افزایش بهره وری در رشد اقتصادی در کانون توجهات قرار گرفته است. تجربیات جهانی حکایت از آن دارند که فضای مجازی توانسته ضمن ارتقاء بهره وری و کارایی به خلق فرصت های جدید و ایجاد ارزش افزوده منجر شود. بررسی این موضوع (اثر فضای مجازی بر بهره وری و کارایی تولید) در ایران در دستور کار مقاله حاضر قرار دارد.

    روش

    مطالعه حاضر با استفاده از داده های استانی و با استفاده از روش پارامتری (داده های تلفیقی) و ناپارامتری (تحلیل پوششی داده ها) و (به ترتیب) با هدف آگاهی از اثر فضای مجازی بر بهره وری و کارایی تولید انجام می شود.

    یافته ها: 

    نتایج روش اول حکایت از آن دارد که فضای مجازی بعنوان یک نهاده تولید ظاهر گشته و توسعه و بهبود آن در استان ها به ارتقاء  بهره وری تولید منجر شده است. نتایج روش دوم نیز حاکی از آن است که فضای مجازی و قابلیت های مترتب برآن به عنوان یک نهاده (در کنار دو نهاده دیگر تولید) موجب افزایش کارایی تولید در سطوح استانی شده است. بگونه ای که با (فرض) حذف این نهاده از سازوکار تولید مشاهده می شود که کارایی تولید در استان ها (به طور متوسط) حداقل به میزان 6/8 درصد (نسبت به وضعیت موجود) کاهش می یابد.

    نتیجه گیری: 

    افزایش ضریب نفوذ فضای مجازی در اقتصاد ایران می تواند در تحریک بهره وری و کارایی تولید ملی نقش به سزایی داشته باشد. در این راستا اقداماتی چون افزایش ضریب نفوذ فضای مجازی، کاهش شکاف دیجیتال میان استان های کشور، کاهش هزینه دسترسی به فضای مجازی توسط افراد و بنگاه ها بعنوان راهکارهای سیاستی قابل طرح هستند.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، بهره وری، کارایی، داده های استانی، ایران
  • بختیار جواهری*، فاتح حبیبی، الهام عارفی صفحات 51-65
    هدف

    تجزیه و تحلیل روند اشتغال و ساختار آن در سطح کشور و مناطق مختلف آن، مستلزم شناخت دقیق استعدادها و توان بالقوه بخش ها و ترکیب آن در مناطق است تا بتوان برنامه ریزی تولید و اشتغال زایی متوازن و متعادلی را در هر یک از بخش ها و مناطق محقق ساخت. بنابراین این پژوهش به منظور شناخت بخش های کلیدی اشتغال زای استان ایلام با توجه به وضعیت نامناسب بازار نیروی کار، در راستای ایجاد و افزایش اشتغال انجام شده است.

    روش

    در این پژوهش با استفاده از جدول داده- ستانده سال 1390 مرکز آمار ایران، حساب های منطقه ای و سالنامه آماری سال 1390 استان ایلام،  ابتدا جدول داده- ستانده استان به روش سهم مکانی اصلاح شده شبه لگارتیمی بخش تخصصی (AFLQ)، به صورت یک جدول 17 بخشی برآورد و سپس با محاسبه شاخص هایی نظیر ضرایب پیوستگی پسین و پیشین و کشش های اشتغال زایی بخش های کلیدی اقتصاد استان از دیدگاه اشتغال مشخص گردیده است.

    یافته ها: 

    براساس یافته های پژوهش، بخش های «سایر خدمات»، «کشاورزی»، «پست و مخابرات» و «آموزش» بیش ترین و بخش های «آب»، «خدمات واحدهای مسکونی، غیر مسکونی و مستغلات» و «معدن» کمترین توان اشتغال زایی را دارند. از نظر کشش اشتغال نیز بخش «کشاورزی» بالاترین و بخش «آب» کمترین کشش را به خود اختصاص داده اند.

    نتیجه گیری:

     با سرمایه گذاری و توجه بیشتر به بخش های کلیدی اشتغال در استان ایلام، می توان همزمان رشد اقتصادی و اشتغال زایی را در این استان ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: اشتغال زایی، استان ایلام، پیوند پسین و پیشین، جدول داده- ستانده، روش سهم مکانی .AFLQ
  • وحید بخردی نسب*، فاطمه ژولانژاد صفحات 67-92

    هدف:

     به دلیل پیچیدگی بازار بورس اوراق بهادار تهران، مسئله زمان بندی انجام معاملات بسیارحایز اهمیت است. زمان بندی انجام معاملات، تحلیل گران و معامله گران را در راستای پیش بینی روند حرکت قیمت سهام یاری می نمایند. از این رو هدف از پژوهش حاضر پیش بینی زمان بندی انجام معاملات سهام شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران است. روش جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1392 تا 1395 است. حجم نمونه با استفاده روش حذف نظام مند بالغ بر 17 شرکت فعال در بورس انتخاب شد. 

    روش:

     اجرای پژوهش مبتنی بر رگرسیون گام به گام و شبکه عصبی فازی با تکیه بر شاخص های قدرت نسبی (RSI)، میانگین متحرک همگراواگرا (MACD)، میانگین متحرک ساده (SMA)، نوسان گر تصادفی (SO)، میانگین متحرک نمایی (EMA) و خط سیگنال (SL) است.

    یافته ها

    یافته های نتایج نشان داد که میانگین درصد صحت پیش بینی کلیه شبکه های ایجاد شده (55/96%) بیشتر از حالت تصادفی (50%) است. با اعمال مقررات معاملاتی مقادیر پیش بینی شده به سیگنال تبدیل شدند و پیشنهاد داده شد که سیگنال نهایی سیستم طراحی شده از مجموع سیگنال های ایجاد شده توسط 5 شاخص تکنیکال مذکور بدست آید. در مرحله بعد جهت سنجش بازده معاملات پیشنهادی، مدل ارایه شده با استفاده از استراتژی معاملاتی پیشنهادی پژوهش یک معامله فرضی شبیه سازی گردید. سپس بازده معاملات صورت گرفته بر اساس سیگنال نهایی سیستم پیشنهادی با بازده روش های تکنیکال و روش های خرید و نگهداری (در دوحالت پیش از کسر هزینه های معاملاتی و پس از کسر هزینه های معاملاتی) مقایسه شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به بازدهی مثبت شاخص های SMA، EMA، SO و روش پیشنهادی می توان نتیجه گرفت که با استفاده از شاخص های تحلیل تکنیکال در بازار سهام ایران روند قیمت سهام را پیش بینی نمود. از این میان، روش میانگین متحرک ساده از بالاترین اعتبار برای پیش بینی روند قیمت سهام برخوردار است. در نتیجه بازار بورس تهران پتانسیل بکارگیری شاخص های مختلف تحلیل تکنیکی را دارا است.

    کلیدواژگان: زمان بندی انجام معاملات، پیش بینی، تحلیل تکنیکال، شبکه عصبی فازی، بورس اوراق بهادار تهران
  • بهاره محمدی زیتونی* صفحات 93-109

    باتوجه به اهمیت روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و نقش بسزای آن در بهبود عملکرد نیروی انسانی سازمان، این موضوع جهت تهیه، پردازش و نگهداری اطلاعات با هدف افزایش کیفیت مطلوب ارزیابی می شود. لذا مسئله اصلی این پژوهش بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بهبود عملکرد نیروی انسانی در یک شرکت بیمه ای است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بهبود عملکرد نیروی انسانی کارکنان ستاد مرکزی بیمه آسیا صورت پذیرفته است . روش تحقیق توصیفی - پیمایشی می باشد . جامعه آماری در این پژوهش کارکنان ستاد مرکزی بیمه آسیا می باشد که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده ،198 نفر انتخاب گردید . ابزار گردآوری اطلاعات جهت سنجش تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بهبود عملکرد نیروی انسانی ، پرسشنامه می باشد . در این پژوهش متغیر مستقل "فناوری اطلاعات و ارتباطات" و متغیر وابسته "بهبود عملکرد نیروی انسانی" می باشد .تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفته است. یافته های پژوهش تاثیر مثبت و معنادار فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر بهبود عملکرد نیروی انسانی را تایید می نماید . با توجه به نتایج به دست آمده ، فن آوری اطلاعات و ارتباطات به ترتیب در مولفه های احساس داشتن حق انتخاب (30/3) ، سپس احساس موثر بودن (20/3) ، احساس معناداری (16/3) ، احساس شایستگی (01/3) و اعتماد (30/2) تاثیر مثبتی داشته است .

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهبود عملکرد نیروی انسانی، بیمه آسیا
  • محسن محمدی خیاره* صفحات 111-130
    هدف

    پول گرایان، در توضیح پویایی های تورم، بر نرخ رشد حجم پول، تآکید زیادی نموده اند. اگرچه شواهد تجربی گسترده ای برای اعتبار وتایید این منطق پول گرایان وجود دارد. یک سری انتقاداتی در حال حاضر وجود دارد که بیانگر این است که، پول گرایان ممکن است در تاکید بر نقش عرضه پول در افزایش تورم، اغراق نموده باشند. از این رو هدف پژوهش حاضر این است که بررسی کند تا چه درجه ای تورم در ایران ناشی از پدیده های پولی است.

    روش

    در این مقاله، تاثیر عرضه پول و دیگر عوامل موثر بر تورم که شامل تولید، نرخ ارز و قیمت نفت بین المللی است مورد بررسی قرار گرفته است. تجزیه وتحلیل با استفاده از توابع واکنش آنی و مدل های اقتصاد سنجی SVAR با استفاده از داده های سال های 1397- 1368 انجام شده است.

     یافته ها:

    نتایج تجربی بطور کلی بیانگر این است که عرضه پول، منبع کلیدی تورم در ایران است. با توجه به یافته های تحقیق، همه متغیرهای تخمین زده شده دارای نقش کلیدی بر افزایش تورم در اقتصاد هستند. در مقایسه، تولید واقعی دارای کمترین سهم بویژه در کوتاه مدت است؛ در حالیکه، تورم دارای حساسیت بیشتر به شوک های عرضه پول در کوتاه مدت و بلندمدت است.

    نتیجه گیری:

     نتیجه کلی مطالعه حاضر این است که تورم در ایران نسبتا یک پدیده پولی است تا نشات گرفته از عوامل واقعی.

    کلیدواژگان: سیاست پولی، پول گرایان، تورم، SVAR
  • محبوبه اسدی*، مهدی لسانی صفحات 131-146
    هدف

    فرهنگ یکی از مهم ترین عوامل موثر بر مدیریت است که بر ارزش ها و نگرش‏های مدیران ونیز ساختار و فرایندهای سازمانی تاثیر به سزایی می گذارد. لذا پژوهش حاضر از میان علل و عوامل مرتبط بافرهنگ و مدیریت ؛ به بررسی تطبیقی نگرش های فرهنگی مدیران سازمان ها و مدارس دولتی شهر کرمان بر اساس الگوی هافستد پرداخته است.

    روش

    تعداد مدیران سازمان های دولتی در این تحقیق 345 نفر و تعداد مدیران مدارس دولتی 353 نفر است که از این تعداد 349 نفر (173نفر از مدارس دولتی و 176 نفر از سازمان های دولتی) به عنوان نمونه انتخاب شده اند و نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای انجام شده است.

    یافته ها: 

    برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای مشتمل بر 25 سوال استفاده شد و ضرایب روایی و پایایی به ترتیب 924/0 و 96/0 برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از جداول فراوانی و نمودارها و برای آزمودن سوالات تحقیق از آزمون من- ویتنی استفاده گردید.

    نتیجه گیری:

     یافته های تحقیق نشان می دهد که: مدیران سازمان ها و مدارس دولتی در نگرش های فرهنگی خود؛ متمایل به جمع گرایی، مردسالاری، پرهیز زیاد از ابهام و فاصله زیاد قدرت هستند. بین نگرش های فرهنگی (مردسالاری/ زن سالاری، فردگرایی/ جمع گرایی،پرهیز از ابهام و فاصله قدرت) مدیران سازمان ها و مدارس دولتی شهر کرمان تفاوت معناداری وجود ندارد. مدیران سازمان ها و مدارس دولتی در نگرش های فرهنگی خود؛ متمایل به جمع گرایی، مردسالاری، پرهیز زیاد از ابهام و فاصله زیاد قدرت هستند. بین نگرش های فرهنگی (مردسالاری/ زن سالاری، فردگرایی/ جمع گرایی،پرهیز از ابهام و فاصله قدرت) مدیران سازمان ها و مدارس دولتی شهر کرمان تفاوت معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: نگرش‏های فرهنگی، فردگرایی، جمع گرایی، پرهیز از ابهام، فاصله قدرت
  • پروین علی مرادی افشار* صفحات 147-158
    هدف

    هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین اندازه بنگاه و کارایی در صنعت خودروسازی ایران در دوره 1395-1378 است.

    روش

    در این مطالعه از روش دومرحله ای به منظور بررسی ارتباط بین کارایی و اندازه بنگاه استفاده می شود.

    یافته ها:

     در مرحله اول با استفاده از روش DEA1 کارایی شرکت ها اندازه گیری می شود. در مرحله دوم، با استفاده از داده های پنل و روش GLS2، معادله کارایی به منظور بررسی رابطه کارایی با اندازه بنگاه برآورد می شود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش نشان می دهد که صادرات اثر مثبت و معنا داری بر کارایی شرکت های خودروسازی دارند. سن شرکت رابطه U معکوس با کارایی شرکت دارد به طوری که با افزایش سن شرکت از مقدار آستانه اثر منفی بر کارایی دارد. موقعیت جغرافیایی شرکت و قرار گرفتن شرکت در تهران اثر مثبت و معنا داری بر کارایی شرکت های خودروسازی دارد، همچنین، اندازه بنگاه دارای اثر منفی و معنا داری بر کارایی شرکت های خودروسازی دارد.

    کلیدواژگان: اندازه بنگاه، کارایی، خودروسازی، GLS
  • وحید بخردی نسب*، فاطمه ژولانزاد صفحات 159-185

    هدف :

    هدف از این پژوهش نخست بررسی تاثیر اقلام تعهدی بر محدودیت مالی بوده و برآورد اثری که این اقلام بر محدودیت مالی از خود بجای می گذارد، بر قیمت گذاری سهام دیگر هدف پژوهشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1395-1388 است. روش حجم نمونه با استفاده از روش حذف نظام مند بالغ بر 117 شرکت انتخاب شد.

    روش :

    اجرای پژوهش مبتنی بر رگرسیون چندگانه با رویکرد داده های ترکیبی است.

    یافته ها

    فرضیه های پژوهش با استفاده از دو فرضیه هدف و فرضیه کمکی بررسی شد. به عبارتی نتایج فرضیه اول در فرضیه دوم بکارگیری شده است.

    نتیجه گیری

    شواهد پژوهش حاکی از آن است که اقلام تعهدی اختیاری بر محدودیت مالی تاثیر معکوس ولی اقلام تعهدی غیر اختیاری بر محدودیت مالی بدون تاثیر است. از دیگر نتایج پژوهش، نقش منفی بکارگیری اقلام تعهدی در شرایط بحرانی بر بازده اضافی سهام با در نظر گرفتن روند حرکت قیمت سهام بر اساس مدل سه عاملی فاما و فرنچ است. در واقع شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که دارای محدودیت های مالی هستند، نمی توانند از اقلام تعهدی غیر اختیاری جهت نشان دادن جنبه های مثبت فعالیت خود استفاده کنند و در استفاده از این مورد محدود می شوند. ولی شرکت هایی که از اقلام تعهدی اختیاری در راستای علامت دهی جنبه های مثبت فعالیت خود به بازار استفاده می کنند، افت قیمت سهام ناشی از بحران مالی را جبران و در بازه زمانی کوتاه مدت بازده سهام خود را در مدت کوتاهی افزایش می دهند.

    کلیدواژگان: محدودیت مالی، اقلام تعهدی، علامت دهی، روند حرکت قیمت سهام
  • توحید حسن پور بی صفر*، سلیمان فیضی صفحات 187-203
    هدف

    در سال های اخیر بیکاری به عنوان یک چالش جدی در اقتصاد ایران مطرح است. بر اساس مطالعات بین المللی رشد بخش خدمات به علت کاربری بالا می تواند بیکاری را کاهش دهد. درحالی که بخش های کشاورزی و صنعت به دلیل مکانیزه شدن و استفاده از تکنولوژی بالا نیاز بیشتری به سرمایه دارند، هدف این مقاله بررسی تاثیر رشد هر یک از بخش های اصلی اقتصاد (خدمات، صنعت و کشاورزی) بر بیکاری در ایران می باشد.

    روش

    این مطالعه با داده های تجربی اقتصاد ایران و با استفاده از رهیافت آزمون کرانه ها به هم جمعی و مدل های ARDL و ECM در دوره زمانی 1350 تا 1396 موضوع فوق را مورد آزمون قرارداد.

    یافته‎ ها: 

    در کوتاه مدت با رشد بخش صنعت به تعداد بیکاران افزوده می شود، و در بلندمدت رشد بخش صنعت بر بیکاری بی تاثیر است. تاثیر رشد بخش کشاورزی بر بیکاری در بلندمدت منفی، و در کوتاه مدت مثبت ولی هیچکدام معنا دار نیست. اما رشد بخش خدمات هم در بلندمدت و هم در کوتاه مدت بصورت معنی دار باعث کاهش بیکاری می شود.

    نتیجه‎ گیری:

    رشد بخش خدمات در کوتاه مدت و بلندمدت موجب کاهش بیکاری می گردد. درحالی که رشد بخش های کشاورزی و صنعت بر بیکاری تاثیر معنا دار ندارد. ضمنا، تورم در بلندمدت برخلاف دیدگاه منحنی فیلیپس کوتاه مدت بیکاری را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: بخش خدمات، بخش صنعت، بخش کشاورزی، بیکاری، رهیافت آزمون کرانه ها
  • یادگار محمدی، اسفندیار محمدی*، غریبه اسماعیلی کیا صفحات 205-226
    هدف

    یکی از مهم ترین تصمیمات مدیران شرکت ها، نحوه تامین مالی بنگاه های اقتصادی است که نقش بسزایی در استمرار و رشد سودآوری آن ها دارد. عوامل متعددی می تواند بر تصمیمات تامین مالی شرکت ها موثر باشد، ازجمله این عوامل ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد است. هدف این مقاله بررسی تاثیر اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران بر راهکارهای تامین مالی شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهششرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری آن شامل داده های 139 شرکت طی دوره هفت ساله 1396-1390 است. روش نمونه گیری، حذف سیستماتیک بوده و روش مورداستفاده برای برآورد الگو، روش رگرسیون چندمتغیره با استفاده از تخمین داده های تلفیقی با اثرات ثابت است.

    یافته‎ ها:

     نتایج نشان داد که رابطه معکوس و معنا داری میان اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران و تامین مالی از طریق منابع داخلی شرکت وجود دارد به طوری که با افزایش اعتمادبه نفس مدیران از تامین مالی از طریق منابع داخلی شرکت کاسته می شود. همچنین رابطه مستقیم و معنا داری میان اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیران و تامین مالی از طریق منابع خارج از شرکت وجود دارد به طوری که بالا بودن اعتمادبه نفس مدیران شرکت را به سمت تامین مالی برون سازمانی سوق داده و درنتیجه میزان منابع تامین شده از خارج از شرکت افزایش می یابد.

    نتیجه‎ گیری:

     بیش اعتمادی باعث می شود که مدیران منطقی عمل نکرده و سطح ریسک پذیرفته شده خود را نادرست تعبیر و تفسیر کنند. به همین دلیل مدیران بیش اطمینان ممکن است برخلاف انتظار، باوجود ریسک در تامین مالی خارج از شرکت، متمایل به این نوع از تامین مالی گردند؛ و در نهایت باعث افزایش هزینه های مالی شرکت و کاهش سودآوری آن گردند.

    کلیدواژگان: اعتمادبه نفس بیش ازحد، تامین مالی داخلی، تامین مالی خارج از سازمان
  • محمد سخنور*، رویا حسین پور صفحات 227-240

    هدف:

     تغییر و تحول در زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش به سزایی بر رشد و توسعه اقتصادی کشورها داشته است. این تحقیق به دنبال این مساله است که آیا توسعه زیرساخت های مخابراتی بر رشد اقتصادی اثر معنی دار و مثبتی داشته است؟

    روش :

    برای بررسی موضوع، از 4 متغیر یعنی تشکیل سرمایه ناخالص، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، نرخ شهرنشینی و باز بودن تجارت کشورهای عضو منا در دوره زمانی 2016-1990 از مدل خود رگرسیون برداری PVAR  با استفاده از داده های پنل و نرم افزارهای ایویوز و استاتا بررسی شده است.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده برخلاف انتظار حاکی آر آن است که توسعه زیرساخت های مخابراتی بر رشد اقتصادی اثر معنی داری نداشته و رشد اقتصادی بر توسعه زیرساخت های مخابراتی تاثیر مثبت و معناداری داشته است.

    نتیجه گیری

    تاثیر توسعه زیرساخت های مخابراتی بر رشد اقتصادی معنادار نیست، پس باید تغییراتی در سیاست انجام گیرد. اگر بخواهیم توسعه زیر ساخت های مخابراتی به رشد اقتصادی منجر گردد باید سیاست های مربوطه در این زمینه تغییر یابند.

    کلیدواژگان: توسعه زیرساخت های مخابراتی، رشد اقتصادی، خودرگرسیون برداری PVAR
|
  • Shahrooz Pourfard *, Hasan Ghalibafasl Pages 1-22
    Objective

    In this paper, we consider the role of the stock market as a tax exemption policy and we also examine the impact of tax evasion and Tax corruption on growth factors.

    Methods

    The research method is theoretical and fundamental, and offering a continuous timestochastic growth model to study the effects of tax evasion and tax corruption on the level and volatility of private investment and public spending that are both factors of growth. In our model tax evasion and tax corruption are equivalent to diverting public resources that are productive. Stock market carry out here have the same role as a policy of tax exemption.

    Results

    We argue that if the share of private investment in the percentage of GDP is growing and, on the other hand, the low-level government expenditure efficiency, if the offenders have the opportunity to invest in the proceeds of their illegal activities in the stock market, Tax evasion and Tax corruption can help develop private sector investment and tax corruption may contribute to the development of private capital if people find an opportunity to invest the proceeds of their illegal activities in equity markets

    Conclusion

    We initial emphasize the role of equity markets, showing that the evasion outcome for the private sector is not as a consequence viewed as a burden.

    Keywords: Random Growth, Tax Evasion, Tax Corruption
  • Amirhossein Mozayani *, Nilooifar Moradhasel Pages 23-49
    Objective

    In recent decades, increasing role of productivity contribution in economic growth has been highly emphasized, especially in developing countries such as Iran which are facing low rate of productivity and resource scarcity. In this context one of the main influencing factors on productivity and efficiency is information and communication technology (ICT) known virtual space. Global experiences imply that virtual space could be able to stimulate job creation and value added creation. This is the main theme of this paper.

    Methods

    We apply parametric (Panel Data) & non-parametric (DEA) approach through provincial data. We manage it to understand not only the average effect of virtual space on national product (known as productivity) but the relative position of each province in terms of virtual space contribution in national product, in favor of efficiency.

    Results

    The findings imply that virtual space, as a production input, could stimulate national product positively, although its impact has been much smaller that other production input (Capital & Labor force). Meanwhile it had significant impact on relative production efficiency in provincial level as well. However by ignoring virtual space in our basic model, the provinces efficiencies decrease by 8.6%. These results shed light on stimulating effect of virtual space on national product.

    Conclusion

    Increasing cyber space penetration rate, reducing the ICT gap between the provinces, coincided by decreasing access cost of economic agents can be considered as proper policy recommendations.

    Keywords: Virtual Space, productivity, Efficiency, Provincial Data, Iran
  • Bakhtiar Javaheri *, Fateh Habibi, Elham Arefi Pages 51-65
    Objective

    Analyzing the employment rate and its structure in the country and its various regions requires precise cognition of capacities and potentials of sectors and their compliance in the regions in order to develop a balanced and moderate production and employment plan in each of sectors and regions. Therefore, This research for the purpose of increasing production and employment with respect to the inappropriate state of the labor market has been conducted.

    Methods

    In this study, with deploying input-output framework of the Iranian Statistics Center in the year 2011 and regional accounts and statistical calendar of the year 2011 for Ilam province, first, Ilam input-output framework is estimated using semi-logarithmic corrected local quotients method (AFLQ), in the form of one regional tables 17, and then major sector of the providence from the aspect of employment is outlined.

    Results

    Based on research findings “Other Services”, “agriculture”, “Post and Telecommunications” and “Education” sectors have the maximum employment potential and “Water”, “Services of residential building, non-residential and Real estate dealers ” and  “Mining”  sectors have the lowest employment potential. In the employment elasticity, the "Agriculture" sector the highest elasticity and the "Water" sector has the lowest possess the elasticity.

    Conclusion

    By investing and paying more attention to key employment sectors in Ilam province, we can simultaneously create economic growth and employment in this province.

    Keywords: Employment, Ilam province, Backward, Forward Linkage, Input-Output framework, Local quotients method AFLQ
  • Vahid Bekhradinasab *, Fatemeh Zholanezhad Pages 67-92
    Objective

    Due to the complexity of the stock market in Tehran, the timing of transactions is very important. The timing of trading transactions helps analysts and traders to predict the stock prices movement. Therefore, the purpose of this study is to predict the timing of stock trading of listed companies in TSE.

    Methods

    The statistical population of the study consisted of all companies listed in TSE between 2013-2016. The sample is based on the systematic elimination method of 17 active companies in the TSE. Research method based on stepwise regression and fuzzy neural network based on indicators of relative strength, Moving Average Convergence-Divergence, simple moving average, Stochastic, EMA and Signal line.

    Results

    The results showed that the average prediction accuracy of all networks created (96.55%) was more than random (50%). By applying the trading rules, the predicted values were converted to the signal It was suggested that the final signal of the designed system be obtained from the sum of the signals generated by the five technical indicators. Next, to evaluate the returns of the proposed transactions, the model AE using the trading strategy proposed study is a trading simulation assumptions were.

    Conclusion

    The efficiency of transactions made on the basis of the final signal proposed system efficiency methods, technical and purchasing methods and stored (in two cases before the deduction of transaction costs and after deduction of transaction costs ). Due to the positive results of SMA, EMA, SO and the proposed method, we can conclude that using these technical analysis indices in the Iranian stock market can predict the stock price trend. Meanwhile, the simple moving average method has the highest credit for predicting stock price trends. As a result, the Tehran Stock Exchange has the potential to apply various technical analysis indicators.

    Keywords: Transaction Timing, Prediction, Technical Analysis, Fuzzy Neural Network, TSE
  • Bahareh Mohammadi Zeitouni * Pages 93-109

    Given the increasing importance of ICT and its important role in improving the performance of the organization's human resources, this issue is evaluated for the preparation, processing and maintenance of information with the aim of enhancing optimum quality. Therefore, the main issue of this study is to investigate the impact of information and communication technology on improving the performance of human resources in an insurance company. The purpose of this study was to investigate the impact of information and communication technology (ICT) on improving the performance of the Central Asian Insurance Staff. The research method is descriptive-survey. The statistical population of this research is Central Insurance Staff of Asian Insurance which 198 people were selected using Cochran formula and simple random sampling. Data gathering tool is a questionnaire to measure the impact of information and communication technology on human resource performance improvement. In this study, the independent variable is "Information and Communication Technology" and the dependent variable is "Improving Human Performance". Data analysis and analysis were done in two levels of descriptive and inferential statistics. The findings of the study confirm the positive and significant impact of information and communication technology on the improvement of staff performance. According to the results, information and communication technology in the components of feeling empowered (3.30), then feeling effective (3.20), meaningful feeling (3.16), sense of competence (01/01), respectively. 3) and trust (2.30) had a positive effect.

    Keywords: Information, Communication Technology, Manpower Performance Improvement, Asian Insurance
  • Mohsen Mohammadi Khyareh * Pages 111-130
    Purpose

    The monetarists, in explaining the dynamics of inflation, have emphasized the growth rate of the money supply. However, there is extensive empirical evidence to validate and validate this monetary logic. There are a number of criticisms already suggest that the monetarists may exaggerate the emphasis on the role of money supply in raising inflation. Therefore, the purpose of the present study is to investigate the extent to which inflation is caused by monetary phenomena in Iran.

    Method

    In this paper, the impact of money supply and other factors influencing inflation including production, exchange rate and international oil prices are investigated. The analysis was performed using the instantaneous reaction functions and SVAR econometric models.

    Results

    The empirical results generally indicate that money supply is a key source of inflation in Iran. According to the research findings, all of the estimated variables have a key role to play in increasing inflation in the economy. By comparison, real output has the lowest share, especially in the short run, while inflation is more sensitive to short and long run money shocks.

    Conclusion

    The overall conclusion of the present study is that inflation in Iran is relatively a monetary phenomenon rather than an actual factor.

    Keywords: monetary policy, monetarists, Inflation, SVAR
  • Mahboobeh Asadi *, Mehdi Lesani Pages 131-146
    Objective

    The culture is one of the most important factors, effective on the management  which is so impressive that affect on values and attitudes of managers and also on organizational process and  structure. This research has been done from the issues related to culture and management, in order to search a comparative study of cultural attitudes of the managers of governmental schools and organizations of Kerman city based on Hofstede pattern

    Method

    The number of managers of governmental schools in this research is 345 persons and the number of managers of governmental organizations is 353 persons that 349 persons (173 people from governmental schools and 176 people from governmental organizations) have been chosen as a sample and random sampling was used.

    Results

    To collect data, a questionnaire, included 25 questions was used and its reliability and validity coefficients were 0.924 and 0.96 respectively. To analyze data, graphs and frequency were used and to examine the research questions, Witney Test.

    Conclusion

    research founding show that: 1. Managers of governmental schools and organizations in their cultural attitudes tend to masculinity collectivism, High uncertainty avoidance and power distance. 2. There is no meaningful difference between the cultural attitudes (Masculinity/femininity, Individualism/collectivism, uncertainty avoidance and power distance) of managers of governmental schools and organizations.

    Keywords: Cultural Attitudes, Individualism, Collectivism, Uncertainty Avoidance, Power Distance
  • Parvin Alimoradi Afshar * Pages 147-158
    Objective

    This study aims to examine the relationship between firm size and efficiency in the automobile industry in Iran during the period of 1999-2016.

    Method

    In this study, a two-stage method is used to investigate the relationship between firm performance and size.

    Results

    In the first step, the performance of companies is measured using the DEA method. In the second step, using the panel data and the GLS method, the efficiency equation is estimated to examine the relationship between firm-size performances.

    Conclusion

    The results show that the export has a positive and significant effect on the performance of automobile companies. The age of the company is the U-inverse relationship with the efficiency of the company, so as the company's age increases; the threshold has a negative effect on efficiency. The geographical location of the company and the location of the company in Tehran have a positive and significant effect on the performance of automobile companies. Also, the size of the firm has a negative and significant impact on the performance of the automobile companies.

    Keywords: Firm Size, Efficiency, Automobile, GLS
  • Vahid Bekhradinasab *, Fatemeh Zholanezhad Pages 159-185
    Objective

    The purpose of this study is first to investigate the effect of accruals on financial constraint and to estimate the effect that these items have on financial constraint on the pricing of other stocks.

    Method

    The statistical population of the study includes all the companies listed in Tehran Stock Exchange during 2007-2016.

    Results

    Statistics Sample was selected by systematic method over 117 companies. The research method is based on multiple regression with panel data approach.

    Conclusion

    The research hypotheses were investigated using two objective and auxiliary hypotheses. In other words, the results of the first hypothesis are applied to the second hypothesis. Research evidence suggests that optional accruals have an adverse effect on financial constraint, but non-optional accruals have no effect on financial constraint. Another negative result of the research is the negative role of accruals in critical condition on stock return by considering the trend of stock price movement based on Fama and French three factor model. In fact, companies listed on the Tehran Stock Exchange that have financial constraints cannot use voluntary accruals to show the positive aspects of their activity and are restricted in using it. But companies that use voluntary accruals to mark positive aspects of their market activity compensate for the stock price drop caused by the financial crisis and increase their stock returns in the short run.

    Keywords: constraints of financial, Accruals, Investment, Signaling, process of stock price movements
  • Tohid Hasanpour Baysafar *, Soleiman Feizi Pages 187-203
    Objective

    In recent years unemployment is a serious challenge for Iran’s economy. According to international studies, growth in service sector can reduce unemployment while agricultural and industrial sectors, due to the mechanization and use of high technology, have greater need for capital. In addition, service sector has basic role on facilitating the growth of other sectors. The purpose of this article is to investigate the effect of growth in service, industrial and agricultural sectors on unemployment in Iran.

    Methods

    We used time series statistics of mentioned variables for years 1971 up to 2017. In order to study the short-run and long-run relationship of the variables, Co-integration approach and ARDL were used.

    Results

    The results show that growth of industrial sector increases unemployment in the short-run, and has no significant effect in the long-run. Also, growth of agricultural sector increases unemployment in the long-run, and has a positive and meaningless coefficient in the short-run. However the growth of service sector significantly reduces unemployment both in the long-run and in the short-run.

    Conclusion

    growth of service sector reduces unemployment in long-run and short-run, while growth of agricultural and industrial sectors had no significant effect on unemployment. Also inflation unlike the short-run Phillips curve, increases unemployment in long-run.

    Keywords: Service Sector, Industrial Sector, Agricultural sector, Unemployment, Bound Test
  • Yadegar Mohamadi, Esfandiar Mohamadi *, Gharibeh Esmaeli Kia Pages 205-226
    Objective

    One of the most important decisions of corporate managers is how to finance economic enterprises, which play an important role in the continuation and growth of their profitability. Numerous factors can affect companies' financing decisions, including the personality traits of senior managers. The purpose of this article is to investigate the effect of excessive self-confidence of managers on companies' financing working procedures in Tehran Stock Exchange.

    Method

    The statistical population of this research is the companies listed in Tehran Stock Exchange and its statistical sample includes data of 139 companies during the seven-year period 2011-2017. The sampling method is systematic removal and the method used for estimating the model is multivariate regression method using estimation of combined data with fixed effects.

    Findings

    The results showed that there is an inverse and significant relationship between excessive self-confidence of managers and financing through internal resources of the company, so that increasing self-confidence of managers reduces financing through internal resources of the company, so that increasing self-confidence of managers reduces financing through internal resources of the company. There is also a significant and direct relationship between managers' overconfidence and financing out of company, so that high self-confidence leads the corporate managers toward extra-organizational financing, and thus the amount of out-of-company financed resources increases.

    Conclusion

    Overconfidence causes managers to fail to act rationally and misinterpret their accepted risk level. For this reason, overconfident managers may, contrary to expectations, be inclined to this type of financing despite the risk of out-of-company financing, and ultimately cause to increase the company's financial costs and reduce its profitability.

    Keywords: Overconfidence, Internal Financing, Extra-Organizational Financing
  • Mohammad Sokhanvar *, Roya Hoseinpour Pages 227-240
    Objective

    Theoretical increase in the use of information technology has led to economic growth, and a strong network is a prerequisite for increasing economic growth, and also in recent years, the transformation of has played an important role in the country's economic growth and development. This paper examines the linkages between the development of telecommunications infrastructure, economic growth.

    Methods

    To investigate the matter, used four key indicators of operation of a macroeconomy variables: gross capital formation, foreign direct investment inflows, urbanization rates, and trade openness. By studying the MENA countries over the period 1990–2016 and employing a panel vector auto-regressive model for estimating.

    Findings:

     Unexpectedly it finds the results indicate that the development of telecommunication infrastructure has a negative effect on economic growth, and economic growth has a positive and significant effect on the development of telecommunication infrastructure.

    Results

    The impact of developing telecommunications infrastructure on economic growth is not significant, so policy changes need to be made. If we want to develop telecommunications infrastructure to economic growth, we need to change the relevant policies in this area.

    Keywords: Telecommunications Infrastructure, Economic Growth, Panel VAR