فهرست مطالب

Agricultural Management and Development - Volume:11 Issue: 2, Jun 2021

International Journal of Agricultural Management and Development
Volume:11 Issue: 2, Jun 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/05/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 189-201

    کشاورزی موتور محرکه کاهش فقر و عدم امنیت غذایی به شمار می رود. بااین حال، بخش کشاورزی ناتوان از پاسخ به نیاز روزافزون جمعیت روستایی به غذا بوده و تحت تاثیر ریسک های مختلف قرار گرفته است. با اینکه راهبردهای متنوع سازی درآمد مکمل تولید مزرعه ای زراعان است، اما گستره منابع تنوع درآمدی خانوارها و عوامل مربوطه در ناحیه آگارفا هنوز به صورت تجربی شناسایی نشده اند. درنتیجه، در این مطالعه به دنبال ارزیابی راهبردهای تنوع درآمد و شناسایی عوامل موثر بر انتخاب این راهبردها در میان خانوارهای روستایی این ناحیه بودیم. برای این منظور، 150 خانوار را با استفاده از تکنیک نمونه برداری تصادفی طبقه ای از سه بخش این ناحیه انتخاب کردیم. برای جمع آوری داده های کمی از روش مصاحبه و برای جمع آوری داده های کیفی از روش بحث گروه متمرکز و مصاحبه با افراد مطلع استفاده کردیم. از آمار توصیفی و استنباطی نیز برای توصیف راهبردهای تنوع درآمدی بهره گرفته ایم. نتایج نشان می دهد که کشاورزی سهم اصلی را در درآمد کل خانواده ها دارد (89/88 درصد) و فعالیت های غیرمزرعه ای (12/10 درصد) و خارج از مزرعه (99/0 درصد) نیز در رده های بعدی قرار دارند. علاوه بر این، مشخص شد که میانگین شاخص های تنوع در خانوارهای درگیر در فعالیت های خانگی (67/36) کمتر از خانوارهای درگیر در تولید محصول (00/38320) است. بنابراین، نتیجه می گیریم که بخش کشاورزی به تنهایی قادر به افزایش درآمد خانوارها، تضمین امنیت غذایی و کاهش ففر در منطقه موردمطالعه نیست. بنابراین، در خط مشی ها و راهبردهای توسعه روستایی باید به موضوع ترویج فعالیت های درآمدزا در کنار فعالیت های کشاورزی در مناطق روستایی توجه بشود تا بتوان رفاه کلی جوامع روستایی را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: شاخص هرفیندال، درآمد، فعالیت های غیرمزرعه ای، فعالیت های خارج از مزرعه، تنوع
  • مژگان عبداللهی کلورزی، سعید باقرسلیمی*، علیرضا صیداوی صفحات 203-223

    صنعت طیور با داشتن یکی از پر حجم ترین بخشهای نیروی انسانی از مهمترین منابع اقتصادی است. وسعت این صنعت و روند رو به رشد مصرف محصولات مرتبط با آن لزوم توجه به نوآوری دراین صنعت را موجب شده است. هدف این پژوهش ارایه الگوی نظام نوآوری منطقه ای صنعت طیور بود که سه استان گیلان، مازندران و گلستان در کشور ایران بصورت نمونه مورد مطالعه قرارگرفتند. پژوهش حاضر ازمنظر ماهیت، پژوهشی کاربردی، ازمنظر روش از نوع توصیفی-پیمایشی، ازمنظر نوع داده کمی- کیفی و ازلحاظ فلسفه پژوهش از نوع کثرت گرایی بود. جامعه آماری این پژوهش خبرگان مرتبط با صنعت طیور در کشور بودند. جهت جمع آوری داده ها علاوه بر استفاده از منابع کتابخانه ای، از ابزار پرسشنامه و مصاحبه استفاده گردید. در این پژوهش برای انتخاب خبرگان از روش تکنیک گلوله برفی استفاده شد. برای انجام مصاحبه ها 5نفر از خبرگان انتخاب شدند و پرسشنامه ها نیز بین 32نفر از خبرگان توزیع شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و Modeler و همچنین رویکرد شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه انجام گردید. دراین پژوهش از رویکرد ساختاری-کارکردی برای ارایه الگوی نظام نوآوری منطقه ای صنعت طیور استفاده شد. درمجموع 15بازیگر، 29نهاد و 6کارکرد شناسایی شد که تحلیل داده ها مدل را مورد تایید قرارداد. همچنین یافته ها نشان داد که دربین بازیگران نظام نوآوری منطقه ای سازمان گمرک و دربین نهادهای نظام نوآوری منطقه ای اجرای سیاست های مربوط به کمک به جذب دانش فنی و سرمایه های داخلی و بین المللی مهمترین شاخص های عناصر ساختاری بودند. ازطرفی نتایج نشان داد که تمامی کارکردهای نظام نوآوری دارای اهمیت بالایی بوده و در بین آنها فقط شاخصهای کارکرد نوآوری و کارآفرینی دارای عملکرد نسبتا پایینتری بودند که لازم است تا سیاستگذاران اقدامات لازم برای بهبود عملکرد این کارکرد را مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: نظام نوآوری منطقه ای، رویکرد ساختاری-کارکردی، صنعت طیور
  • محمدصادق اللهیاری صفحات 225-234
  • پروانه خسروی، حسین آگهی صفحات 235-244

    پژوهش های اندکی در خصوص ارتباط دوگانگی جغرافیایی بازار کار، امنیت غذایی و سلامت عمومی در مناطق روستایی انجام شده است. پژوهش حاضر قصد دارد به پاسخگویی این سوال بپردازد: آیا دوگانگی جغرافیایی بازار کار می تواند سبب افزایش درآمد و به تبع امنیت غذایی خانوارهای روستایی و سلامت عمومی سرپرستان شود؟. برای این منظور با استفاده از روش توصیفی پیمایشی مقطعی و طرح های مقایسه ای به بررسی رابطه متغیرهای پژوهش پرداخته شد. جامعه آماری کلیه سرپرستان خانوارهای روستایی دهستان ماهیدشت در شهرستان کرمانشاه بودند که تعداد 283 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک مورد مصاحبه قرار گرفتند. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه استاندارد امنیت غذایی (USDA) و سلامت عمومی (GHQ) بهره گرفته شد. روایی ابزار تحقیق توسط اعضای هییت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رازی تایید و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16و Amos نشان داد دوگانگی جغرافیایی بازار کار توانسته است به طور معناداری سبب افزایش سطح درآمدی مشارکت کنندگان شود به گونه ای که این افزایش درآمد توانسته است مقدار امنیت غذایی پاسخگویان را نسبت به گروه مورد مقایسه افزایش دهد. بررسی دقیق تر بر این یافته نشان داد رابطه درآمد حاصل از دوگانگی جغرافیایی بازار با سلامت عمومی پاسخگویان رابطه ای عکس و معنادار می باشد. بدین ترتیب، این افراد دارای افسردگی، اضطراب و اختلال خواب بیشتری می باشند.

    کلیدواژگان: دوگانگی جغرافیایی بازار کار، درآمد، امنیت غذایی، سلامت عمومی
  • رویا شریفی، بهرام خیری *، یلدا رحمتی غفرانی صفحات 245-260

    هدف از این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار بر رفتار واقعی خریداران محصولات ارگانیک می باشد. ابزار پژوهش، نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مصرف کنندگان محصولات ارگانیک در استان گیلان می‌باشد که با توجه به نامحدود بودن نمونه گیری انجام شد و تعداد نمونه 384 به دست آمد. از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس برای توزیع پرسشنامه ها استفاده شد. ارزیابی مدل و آزمون فرضیه‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه‌ها نشان داد که قیمت درک شده، آگاهی سلامتی، در دسترس بودن، دانش ارگانیک و هنجار ذهنی بر نگرش مصرف کننده تاثیرگذار بوده است. هم چنین نگرش مصرف کننده بر قصد خرید و قصد خرید بر رفتار واقعی خرید تاثیرگذار هستند. همچنین مشخص گردید که چنانچه اطلاع رسانی درخصوص محصولات ارگانیگ و همچنین معرفی مزیت های آنها و اهمیت محیط زیستی این محصولات بیشتر گردد، مصرف کنندگان تمایل بیشتری برای قصد خرید خواهند داشت. علاوه بر این نتایج نشان داد که، تهیه بروشور معرفی محصولات ارگانیک و در اختیار قراردادن نتایج بررسی های انجام شده روی محصولات ارگانیک به خریداران و تشکیل گروه ها و انجمن های دوستدار محیط زیست می تواند نگرش خریداران را متحول سازد.

    کلیدواژگان: رفتار واقعی خرید، قصد خرید، محصولات ارگانیک، نگرش مصرف کننده
  • محمد معتمدی، کوروش روستا *، اسدالله زمانی پور، ملیحه فلکی صفحات 261-269

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل شایستگی های حرفه ای مدیران واحدهای تولید محصولات گلخانه ای خراسان جنوبی در ایران انجام شده است. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی – همبستگی است و به روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری تحقیق 117 نفر از مدیران واحدهای تولید محصولات گلخانه ای بوده که بدلیل محدود بودن جامعه بصورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه بود و برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و Smart PLS استفاده شده است. برای همه شایستگی ها آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بیشتر از 7/0 بدست آمد. تحلیل معادلات ساختاری با حداقل مربعات جزیی pls دلالت بر تایید همه فرضیه ها دارد. در نهایت مدل شایستگی های حرفه ی با هفت شایستگی شامل شایستگی مدیریت، فردی، محیط کسب و کار، اعتقادی- اخلاقی، فنی و تخصصی، آکادمیک و عمومی شناسایی شده است که از دید مدیران بیشترین اهمیت مربوط به شایستگی های مدیریتی و فردی بوده است. از این رو پیشنهاد می شود مدیران برای تصمیم گیری صحیح در برخورد با مسایل جدید و متغیر، می بایست دایما مهارت ها و معلومات خود را در زمینه مدیریت اصلاح و به‌روزرسانی کنند تا بتوانند به اهداف غایی تولید دست یابند.

    کلیدواژگان: شایستگی های حرفه ای، محصولات گلخانه ای، مدیران تولید
  • محسن موسایی * صفحات 271-283

    بخش کشاورزی ارتباط بسیار نزدیکی با شرایط آب و هوایی,دارد، بنابراین بیشتر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می گیرد.هدف این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر ظرفیت سازگاری گندمکاران گچساران می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه ی گردآوری داده ها میدانی و از نظر بررسی رابطه بین متغیرها از نوع توصیفی- همبستگی و علی-ارتباطی است. جامعه آماری تحقیق گندمکاران شهرستان گچساران به تعداد 1845 نفر می باشد. 245نفر از جامعه ی آماری، با استفاده از فرمول شارل کوکران، به عنوان نمونه ی مورد مطالعه انتخاب گردیدند.برای گردآوری داده های مورد نیاز از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. از جمله مزایای این روش این است که همه افراد شانس یکسانی برای انتخاب شدن دارند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که شامل ویژگی های فردی و حرفه ای پاسخگویان، عوامل موثر بر ظرفیت سازگاری کشاورزان و ادراک کشاورزان از تغییرات اقلیمی بوده است. برای سنجش روایی پرسشنامه از گروه متخصصان و برای پایایی ابزار تحقیق از آلفای کرنباخ استفاده شد، که ضریب آلفای بدست آمده برای پرسشنامه0/72بدست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل میانگین، واریانس، انحراف معیار، فراوانی و درصد فراوانی و در آمار استنباطی از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیره به روش توام نشان می دهد که متغیرهای سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی، تعداد اعضای بالای 60 سال خانوار، تعداد اعضای مشارکت کننده در کارکشاورزی، درآمد حاصل از کشاورزی، بهره مندی از خدمات آموزشی و ترویجی، سن، سطح تحصیلات، کل زمین زراعی، میزان تجربه در کشاورزی و میزان عملکرد گندم در هکتار مجموعا 38/8درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: ظرفیت سازگاری، آسیب پذیری، تغییرات اقلیمی، کشاورزان، شهرستان گچساران
  • بهمن قاسمی، مهرداد گودرزوند چگینی *، ابراهیم چیرانی صفحات 285-295

    هدف اصلی این مطالعه ارایه مدلی از عوامل موثر بر موفقیت بازاریابی محصولات کشاورزی ارگانیک ایران با استفاده از رویکرد کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد بود. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 12 مدیر بازاریابی شرکت های تولید کننده محصولات کشاورزی ارگانیک است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز ، محوری و انتخابی انجام شد که در آن 343 مفهوم کلیدی ، 111 کد و 32 زیر شاخه شناسایی و در پنج گروه اصلی شامل "عوامل مرتبط با محصول" ، "عوامل مرتبط با قیمت" ،. "عوامل مرتبط با ارتقاء" ، "عوامل مرتبط با مصرف کننده" و "عوامل مرتبط با تولید" طبقه بندی شد .در نهایت ، یک مدل جامع از عوامل موثر بر موفقیت بازاریابی محصولات کشاورزی ارگانیک ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، محصولات کشاورزی ارگانیک، نظریه داده بنیاد
  • حسین شعبانعلی فمی *، محمد شوکتی آمقانی، مسلم سواری، مهناز محمدزاده نصرآبادی، مهسا معتقد صفحات 297-312

    این تحقیق با هدف بررسی نقش فعالیت های غیر زراعی بر پایداری نظام های بهره برداری دهقانی در شهرستان اسکو انجام شد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه شامل کشاورزان فعال در نظام بهره برداری دهقانی در شهرستان اسکو (N = 1400) بودند که از بین آنها 300 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای دستیابی به نمونه ها جهت مصاحبه از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS win18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که اعتبار آن توسط کارشناسان تایید شد. پایایی مقیاس های اصلی این ابزار بر اساس ضریب آلفای کرونباخ، بین 82/0 تا 87/0 بود،که تایید شدند. نتایج حاصل از سه بعد پایداری نشان داد که 3/29٪ واحدهای بهره برداری مورد مطالعه ناپایدار ، 7/41% نیمه پایدار و 9/28 % پایدار بودند. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای تعداد شاغلان در بخش غیر زراعی، استفاده از درآمد غیر زراعی در بخش کشاورزی و درآمد خانوار از فعالیت های غیر زراعی به میزان 2/54 درصد از تغییرات سطح پایداری در نظام های بهره برداری دهقانی را تبیین کردند.

    کلیدواژگان: نظام بهره برداری دهقانی، پایداری، فعالیت های غیر زراعی، شهرستان اسکو
  • شجاع موسی پور*، محمود هاشمی تبار، مهدی صفدری صفحات 313-324

    کمبود منابع آبی بدلیل تغییرات اقلیم از یک سو و رشد جمعیت، تقاضای روز افزون مواد غذایی از سوی دیگر باعث گردیده است تا مدیریت منابع آبی بعنوان یکی از اولویت های جهانی محسوب گردد. بر این مبنا این تحقیق به دنبال شبیه سازی اثر سیاست-های حفاظتی بر روی منابع آبی در منطقه جلگه دشتاب با استفاده از روش برنامه ریزی ریاضی مثبت می باشد. داده های مورد نیاز تحقیق با بکارگیری روش نمونه گیری تصادفی از طریق تکمیل 136پرسشنامه و جهاد کشاورزی جمع آوری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که از سه سیاست اعمال شده محدودیت منابع نهاده آب آبیاری، کاهش یارانه نهاده آب آبیاری و کاهش قیمت محصولات کشاورزی، بهترین سیاست جهت حفاظت از منابع آبی و درآمد کشاورزان کاهش یارانه نهاده آب آبیاری می باشد.

    کلیدواژگان: منابع آب، برنامه ریزی ریاضی مثبت، کاهش یارانه آب، جلگه دشتاب
|
  • Mideksa Fufa Jilito *, Eric Ndemo Okoyo, Dereje Kifle Moges Pages 189-201

    Agriculture is considered a driving force to reduce poverty and food insecurity. However, the agricultural sector has been unable to meet the growing food need of the rural population and it has been influenced by various risks. Although income diversification strategies supplement farmers’ farm production, the extent of households’ income diversification sources and their associated factors are not yet empirically identified in Agarfa District. Thus, this study aimed to measure income diversification strategies and identify factors responsible for the choice of income diversification strategies among rural households in the district. The study drew a sample of 150 households using the stratified random sampling technique from three kebeles of the district. Quantitative data were collected by interviews while qualitative data were collected by focus group discussions and key informant interviews. Descriptive and inferential statistics were applied to characterize households’ income diversification strategies. Results show that agriculture has a leading contribution to the total income of households (88.89%) followed by non-farm (10.12%) and off-farm activities (0.99%). Furthermore, the results reveal that the mean diversity indexes increase from households engaged in housemaid activities (36.67) to households engaged in crop production (38320.00). The study, therefore, concludes that the agricultural sector alone cannot improve households’ income, ensure food security, and alleviate poverty in the study area. Thus, rural development policies and strategies should focus on promoting income-generating activities besides agricultural activities in rural areas to improve the overall wellbeing of the rural communities.

    Keywords: Herfindal index, Income, non-farm activities, off-farm activities, Diversification
  • Mojgan Abdollahi Kalourazi, Saied Baghersalimi *, Alireza Seidavi Pages 203-223

    The poultry industry is one of the most important economic resources, having one of the most voluminous parts of human resources.Its scope and the growing consumption of related products have raised the need for innovation in it.This study aimed to provide a poultry industry regional innovation system model, with a pilot study on three provinces of Guilan, Mazandaran,and Golestan in Iran.This was a pluralistic, applied, descriptive survey with quantitative - qualitative data.The statistical population included Iranian experts in the poultry industry.In addition to using library resources, questionnaires and interviews were also used to collect data.The snowball sampling was used to select experts.Five experts were selected for interviews and 32 received questionnaires. Data were analyzed using SPSS and Modeler software, as well as the multi-layer perceptron artificial neural network. This study employed the Functional-Structural Analysis approach to provide apoultry industry regional innovation system model. Overall, 15 actors, 29 institutions and six functions were identified. Data analysis confirmed the model. The findings showed that the most important indices of structural elements were Islamic Republic of Iran Customs Administration (IRICA) among regional innovation system actors, and implementing policies to attract domestic technology and international capital among regional innovation system institutions.In addition, the results showed that all the functions of the innovation system were of great importance, among which only the innovation and entrepreneurship indices had a relatively lower performance, which requires policymakers to take measures to improve them.

    Keywords: Poultry Industry, Regional Innovation System, Structural-Functional Approach
  • Fathollah Kesharz Shal *, Teymour Amar, Bahman Ramazani Pages 225-234

    Designing and developing a proper plan for entrepreneurship in rural areas have turned into an imperative task, which can be defined considering the capabilities, culture, and local norms in each region. The statistical population of the present research, which aimed to design and present a proper paradigm for planning by formulating entrepreneurship indices tailored with local attributes and their climatic conditions, was composed of rural users in Masal County in Guilan province, Iran. The main research instrument was a questionnaire whose validity was achieved by collecting the opinions of experts and scholars through the Delphi method and whose reliability was estimated by Cronbach’s alpha to be 0.66-0.83 for different sections. The participants were 486 individuals including rural entrepreneurs, Dehyars, Islamic Rural Council members. The exploratory factor analysis was employed to reduce the research variables to fewer factors and determine the contribution of each factor in rural planning. Based on the results, the personal factors influencing entrepreneurship planning included 14 variables. After the varimax rotation of the driving factors, they were classified into four indices of pragmatism, ambiguity tolerance, creativity and ideation, and achievement motivation. From the participants’ viewpoint on the personal factors, the indices of risk-taking, ambiguity tolerance, creation and ideation, and achievement motivation were the first to fourth important factors influencing entrepreneurship planning, respectively.

    Keywords: spatial planning, Rural Development, entrepreneurship, Masal County
  • Parvaneh Khosravi, Hossein Agahi, Shahpar Geravandi * Pages 235-244

    Research on the relationship between dual-labor market, food security, and general health in rural areas has been scarce. The purpose of this study was to determine whether dual-labor market increases the income and consequently the food security of rural households and whether it also improves the general health of the heads of these households. To achieve this goal, a descriptive cross-sectional survey with comparative designs was performed to study the relationship between research variables. The statistical population comprised of the heads of rural households living in the rural district of Mahidasht in Kermanshah County, Kermanshah province, Iran. Overall, 283 household heads who were chosen by the systematic sampling method were interviewed. Food security and general health were measured using the 18-item Household Food Security Survey Module (HFSSM-18) and the 28-item General Health Questionnaire (GHQ-28). The validity of the research instrument was assessed and confirmed by the expert panel at Razi University and its reliability was established using the Cronbach's alpha. Data analysis was performed using SPSS16 and AMOS. The results showed that dual-labor market significantly increases the income of the household heads who work in secondary labor forces, and as a result, they enjoy a higher degree of food security in their households. However, a closer examination showed that the income generated from secondary labor market has a significant inverse correlation with the general health of these household heads, as they are more likely to suffer from severe depression, anxiety and insomnia, social dysfunction.

    Keywords: Dual-labor market, Food Security, General Health
  • Roya Sharifi, Bahram Kheiri *, yalda Rahmati Ghofrani Pages 245-260

    Organic products with the positive impacts that they have on health and the environment in the future will establish a new way of thinking about the relationship between food, health, and nature in human life. Therefore, it is important to examine the key factors that may affect the consumer’s mind to purchase organic food products. The present study aimed to investigate the factors affecting the actual behavior of organic product buyers. Data were collected by the field method, and a questionnaire was used as the data collection instrument. The statistical population of the study included the consumers of organic products in Guilan province, Iran. Due to the unlimited size of the research population, 384 people were sampled by the convenience random sampling method. Model evaluation and testing of hypotheses were performed by structural equation modeling in Smart PLS software. The research findings demonstrated that perceived price, health consciousness, availability, organic knowledge, and subjective norms were the key determinants of organic buying behavior and showed a significant positive impact on consumer attitudes. Consumer attitudes also influenced purchase intention and purchase intention on actual buying behavior. It was also found that consumers would be more willing to buy if they learned more about organic products and their environmental benefits. In addition, the results showed that preparing a brochure to introduce organic products and provide the results of studies on organic products to buyers and forming environmentally friendly groups and associations can change the attitude of buyers.

    Keywords: Actual buying behavior, consumer attitudes, organic products, purchase intention
  • Mohammad Motamedi, Kurosh Roosta *, Asadallah Zamanipour, Mmalihe Falaky Pages 261-269

    The present study aimed to design a model for the professional competencies of greenhouse production unit managers in South Khorasan, Iran. The research was of applied type in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection, which was conducted by survey method. The statistical population consisted of 117 managers of greenhouse production units, who were surveyed through census because of their limited population. A questionnaire was used to collect data for the study. SPSS and Smart PLS software were employed for data analysis. For all competencies, Cronbach's alpha and composite reliability were estimated to be greater than 0.7. The analysis of structural equations with partial least squares (PLS) supported all hypotheses. Finally, the model of professional competencies was identified with seven competencies including managerial, individual, business environment, theological-ethical, technical and professional, academic, and general agriculture competencies, among which the managerial and individual competencies were the most important ones from managers' viewpoints. It is, therefore, suggested that managers need to continually update and modify their management skills and information in order to make right decisions in dealing with new and different issues and reach the ultimate goal of production.

    Keywords: Greenhouse Products, Production Unit Managers, Professional Competencies
  • Mohsen Mousaei * Pages 271-283

    Climate change is one of the most important challenges that affect different parts of human life on the earth. Due to its very close relationship with natural resources and climatic conditions, the agricultural sector is the most affected by this change. Thus, this study aimed to identify the factors affecting the capacity of wheat farmers to adapt their careers to climate change in Gachsaran County, Iran. The research was an applied study in which field data were used in a descriptive-correlational and causal-correlation design to analyse the relationships of the variables. The research population was composed of 1845 wheat farmers working in Gachsaran. Using Cochran’s formula, 318 farmers were selected for the study through simple randomization. A questionnaire, which included personal and professional features, the factors affecting the farmers’ adaptation capacity, and the farmers’ perceptions of climate change, was developed by the researcher. An expert panel was used to address the validity of the developed questionnaire. Using Cronbach’s alpha, the reliability of the questionnaire was measured to be at the acceptable level of 0.72. The results of the multivariate regression showed that social capital, quality of life, the number of people aging over 60 in the family, the number of family members contributing to agriculture, income from agriculture, access to educational services, age, academic degree, total agricultural land, level of experience, and wheat yield per hectare accounted for the bulk of variance in the dependent variables (39.77%).

    Keywords: Adaptive capacity, vulnerability, climate change, farmers, Gachsaran County
  • Bahman Ghasemi Dakdare, Mehrdad Goodarzvand Chegini*, Ebrahim Chirani Pages 285-295

    The main purpose of this study was to provide a model of the factors affecting the success of marketing Iranian organic agricultural products using a qualitative approach based on grounded theory. The data collection instrument was semi‐structured interviews with 12 marketing managers of companies producing organic agricultural products selected by the purposive sampling technique. Data analysis was performed in three stages of open, axial, and selective coding in which 343 key concepts, 111 codes, and 32 subcategories were identified and classified into five main categories including "product‐related factors", "price‐related factors", "promotion‐related factors", "consumer‐related factors", and "production‐related factors". Finally, a comprehensive model of the factors influencing the marketing success of organic agricultural products is presented.

    Keywords: Marketing, organic agricultural products, grounded theory
  • Hossein Shabanali Fami *, Moslem Savari, Mohammad Shokati, Mohammadzadeh Nasrabadi Mahnaz, Moetaghed Mahsa Pages 297-312

    This research was carried out with the main objective of investigating the role of non-farming activities on the sustainability of peasant farming systems in Osku County through a descriptive-correlational research method. The population of this study consisted of peasant farmers in Osku County (N =1400), Out of which 300 people were selected as sample using Table of Krejcie and Morgan’s for sample size determination. Proportionate stratified sampling technique was applied to select the samples. The data were analyzed by SPSS win18 software. The main instrument of data collection was a questionnaire which its validity was confirmed by experts. The reliability of the main scales of the instrument was confirmed by Cronbach's alpha coefficient, which was between 0.82 to 0.87. The results of analyzing three dimensions of sustainability stability showed that the total extent of sustainability level of 29.3% of the farming units was "unsustainable ", 41.7% was "semi-sustainable" and 28.9% was "sustainable". The results of regression analysis showed that the variables of the number of employed in the non-farming sector, the use of non-farming income in the agricultural sector and household income out of non-farming activities accounted for 54.2 percent of the variations of sustainability level in the peasant farming systems.

    Keywords: peasant farming systems, Sustainability, non-farming activities, Osku County
  • Shoja Mousapour *, Mahmoud Hashemita Bar, Mahdi Safdari Pages 313-324

    Water scarcity has made water management one of the top priorities in the world because of climate change and population growth on the one hand and increasing demand for food on the other. The present study aimed to simulate the effects of conservation policies on water resources in the Dashtab plain, Iran, using the positive mathematical programming (PMP) method. Data were collected by a questionnaire for which 136 questionnaires were filled by randomly sampled experts of Agricultural Jihad Organization. The results showed that out of the three policies adopted in this study including limiting irrigation inputs, reducing irrigation input subsidies, and reducing crop prices, reducing subsidies on irrigation inputs were the best policy to protect irrigation resources and farmers' incomes.

    Keywords: Water resources, positive mathematical programming(PMP), water subsidy reduction, Dashtab Plain