فهرست مطالب

نشریه پژوهش های حقوقی میان رشته ای
پیاپی 6 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده مرضیه داورپناه، سید محسن رزمی*، مصطفی رجایی پور صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    ولایت فقیه پیشینه ای طولانی در متون فقهی و کلامی و عقیدتی تشیع دارد. تحلیل این جایگاه و اختیارات آن در کلام شیخ طوسی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از اهداف این تحقیق است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق در این پژوهش به صورت  توصیفی تحلیلی است.

    ملاحظات اخلاقی

    در این تحقیق، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.

    یافته ها

    عقیده شیخ طوسی قضاوت از جمله مناصب امام معصوم و همچنین فقهایی که از طرف معصوم برگزیده شده اند است. فقیه در غیاب معصوم می تواند، خمس و زکات و زکات فطره را دریافت کند، همچنین می تواند، امامت جماعت نماز عیدین و جمعه را برعهده داشته باشد و البته با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی زمان شیخ طوسی بسیاری از اختیارات فقیه به صورت تقیه محدود شده است. در قانون اساسی اصل هایی به اختیارات ولایت فقیه اشاره دارد که با توجه به دیدگاه امام خمینی (ره) تنظیم شده و در بازنگری هایی که در آن به وجود آمد، بر اختیارات رهبری افزوده شده است.

    نتیجه گیری

    ولایت فقیه در اندیشه فقهای طراز اول تشیع از جمله شیخ طوسی و نیز اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که براساس متون و فقه اسلامی نگارش یافته است دارای اختیارات گسترده ای می باشد.

    کلیدواژگان: فقه، حقوق، قانون اساسی، ولایت فقیه، شیخ طوسی
  • باقر پورحسینی، غلامحسین مسعود*، محسن شکرچی زاده صفحات 15-29
    زمینه و هدف

    توجه به دغدغه های زیست محیطی به عنوان بخش مهمی از مطالعات حقوق بشر در دیگر قلمروهای مطالعاتی علوم اجتماعی همچون جرم شناسی نیز مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت موضوع هدف این مقاله بررسی جرایم سبز و سیاست جنایی پیشگیرانه است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می ‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.

    ملاحظات اخلاقی

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.

    یافته ها

    آگاهی مردم و مشارکت آنان در امور مربوط به محیط زیست دارای اهمیت می باشد و به نظر می رسد اطلاع رسانی و ارتقاء سطح دانش و آگاهی های جامعه در خصوص موضوعات و مسایل زیست محیطی در حوزه پیشگیری اجتماعی قرار می گیرد. در این راستا تعریف و بررسی سه مفهوم اصلی تحقیق؛ جرم شناسی سبز، سیاست جنایی پیشگیری و سازمان های غیردولتی زیست محیطی ارایه شد. در ادامه  پیشگیری مشارکتی نسبت به جرایم زیست محیطی و  نقش سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در نظام حقوقی ایران مورد کنکاش قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    راهبرد های پیشگیری اجتماعی جرایم محیط زیستی شامل؛ آموزش و بالا بردن سطح آگاهی های عمومی، نقش آموزشی اقدامات شهروندان و سازمان های غیردولتی و نقش آموزشی رسانه های گروهی و همین طور پیشگیری وضعی بررسی و تحلیل شد. بنابراین می توان در تحقق بخشیدن به اهداف ذیل به قابلیت رسانه های گروهی دل بست: آموزش قوانین تخصصی در حوزه جرایم محیط زیستی، تهیه برنامه هایی متناسب با اقشار مختلف مردم از نظر فرهنگی، اقتصادی، علمی و... بر اساس اصل لزوم حفاظت از محیط زیست و آموزش نحوه همکاری مردم با سایر نهاد های درگیر در موضوع و تلاش در جهت تقویت فرهنگ مشارکت در پیشگیری از بروز آسیب ها و جرایم محیط زیستی.

    کلیدواژگان: جرائم سبز، سیاست جنایی، پیشگیری، مشارکتی، جامعه مدنی
  • فیروزه احمدی، علی مشهدی*، فرامرز عطریان صفحات 31-47
    زمینه و هدف

    فرآیند تحول اجتماعی و پیشرفت فناوری اطلاعات باعث ایجاد دگرگونی های زیادی در زندگی بشر شده و ضمن ایجاد فرصت های جدیدی برای مشارکت های سیاسی مدنی در جوامع معاصر، بر مفهوم سنتی دولت موثر واقع شده است. توجه به اهمیت این موضوع و ضرورت ایجاد دولت الکترونیک برای حکومت در جامعه اطلاعاتی عصر حاضر در عمل، منجر به تحول رویکرد ما از حکمرانی سنتی به حکمرانی مدرن الکترونیک شده که هدف این مقاله بررسی این تحول است. با توجه به اهمیت موضوع هدف این مقاله بررسی جرایم سبز و سیاست جنایی پیشگیرانه است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ‏ای است که با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است و مجموعه عواملی را که زمینه ساز این تحول بوده مورد توجه قرار می دهد.

    ملاحظات اخلاقی

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.

    یافته ها

    تحولات حکمرانی ریشه در تیوری های دموکراسی مشارکتی و شهروند مدنی و دموکراسی مشورتی و شور سیاسی دارد. بکارگیری فناوری های نوین در قالب دولت الکترونیک از سوی دولت ها ضمن تسهیل فرآیندهای دولت و ارتباط دوسویه دولت و شهروندان باعث تغییر مفهوم حکمرانی شده است. در این راستا حکمران مدرن الکترونیک علاوه بر بقاء خود به شیوه های سنتی باید خود را مصون از تعرض در این فضای جدید قرار دهد.

    نتیجه گیری

    با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، مفهوم حکمرانی که در مدل سنتی تا حد زیادی بستگی به اراده دولت ها و قوانین مدون دارد، تحت تاثیر قرار گرفته و در سایه کارکرد و بسط فن آوری اطلاعات، وظایف دولت ها در برابر شهروندان گسترش می یابد. با استفاده از این فناوری ها میزان مشارکت و مردم سالاری در اداره امور جامعه ارتقاء یافته و امکان دسترسی به فرآیندها و اطلاعات برای شهروندان و مشارکت فعال آنها در تصمیم گیری ها فراهم می شود.

    کلیدواژگان: دولت، دولت الکترونیک، حکمرانی، فناوری اطلاعات، حکمرانی الکترونیک
  • فاطمه اقدسی*، مریم سادات محقق داماد صفحات 49-67
    زمینه و هدف

    اینترنت اشیا مفهومی گسترده با پتانسیل های بالایی را شامل می شود که به صورت پویا در حال شکل گیری و توسعه است که شناسایی تمامی ابعاد آن، چندان آسان نیست. در چنین فضای تبادل اطلاعاتی، توجه به حریم خصوصی حاکم بر اطلاعات شخصی برای مصرف کنندگان دارای اهمیت بسیار بالایی است. بدیهی است به دلیل گستردگی ابعاد این موضوع، حریم خصوصی در سطح بین المللی در کنفرانس های علمی و در سطح جهانی و منطقه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در مقاله حاضر، تلاش شده تا مفهوم و مصادیق و یا چیستی و دامنه حریم خصوصی افراد به خصوص حریم خصوصی در اینترنت اشیا مورد بررسی قرار گیرد و تفاوت آن از مفهوم امنیت مشخص گردد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش توصیفی_تحلیلی با مراجعه به قوانین موجود در کشور ایران و مطالعه مقررات کشورهای پیشرو در حوزه مورد مطالعه است.

    ملاحظات اخلاقی

    ملاحظات اخلاقی مربوط به نگارش متون و نیز ارجاع دهی به منابع رعایت گردید.

    یافته ها

    حفاظت حریم شخصی در فضای نوین اطلاعاتی کنونی امری ضروری است. نکته مهم در تامین حفاظت توجه به کارآمدی است، یعنی توازن منطقی بین حفظ حریم شخصی افراد و گردش آزاد اطلاعات، ایجاد گردد. توجه به این نکته بهره مندی کارآمد و عادلانه از اینترنت اشیا را میسر می نماید.

    نتیجه گیری

    تدوین چارچوب حقوقی مناسب در جهت حفظ حریم خصوصی افراد در فضای اینترنت اشیا ضروری است.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، حریم خصوصی، امنیت، داده، چارچوب حقوقی
  • کبری آبادیان وش*، مهدی شیدایی گورچین قلعه صفحات 69-81
    زمینه و هدف
    با توجه به کاربرد فراوان اینکوترمز در تجارت بین الملل و گرایش پیش رونده ی تجار در به کارگرفتن این مقررات در معاملات بین المللی، در جهت رفع تشتت تعهدات متعاملین، بایستی تعهد و تکالیف مشتری در اینکوترمز و حقوق ایران مورد بررسی قرار گیرد تا بدین منظور از بروز اختلافات بعدی پیشگیری شود. هدف این پژوهش ارایه راهکارهایی به تجار ایرانی در عرصه بین المللی و داخلی است.
    مواد و روش ها: این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
    یافته ها: تکالیف و تعهدات مشتری در هر یک از روش های اینکوترمز متفاوت می باشد و این تعهدات و تکالیف در برخی جهات متفاوت و در برخی جهات مشابه حقوق ایران است و در حقوق ایران، با امکان توافق طرفین می توان  تفاوت حقوق ایران و اینکوترمز را برطرف نمود.
    نتیجه گیری: در مقام مقایسه ی تعهد و تکلیف مشتری بر تحمل ریسک در حقوق ایران و اینکوترمز 2010 با توجه به پژوهش باید گفت در خصوص نقطه انتقال ریسک اینکوترمز تابع نقطه تسلیم مبیع است و حقوق ایران در نقطه مقابل، تابع نقطه قبض مبیع می باشد؛ از این جهت این دو مقررات با یکدیگر تفاوت دارند. از این رو با لحاظ نقطه تسلیم در هریک از روش های اینکوترمز، ضمان معاوضی به مشتری منتقل می گردد.
    کلیدواژگان: اینکوترمز 2010، حقوق ایران، بایع، مشتری، ریسک
  • سید ابوذر فلسفی زاده حقیقی* صفحات 83-103
    زمینه و هدف

    مقاله حاضر به بررسی سیاست تبعیض مثبت در آموزش عالی ایالات متحده آمریکا در سه تحلیل اختصاص دارد: تحلیل اقتصادی، ساختارگرایانه و حقوقی. این سه سطح تحلیل به آگاهی از مسایل طبقاتی مربوط به آموزش عالی در این کشور یاری می رساند.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.

    ملاحظات اخلاقی

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر مشاهده می شود که کاهش اعتبارات آموزشی هر ایالت با افزایش همزمان شهریه است. طبقه کارگر و مردم رنگین پوست از طریق تغییر در قوانین تبعیض مثبت، کاهش خدمات پشتیبانی از دانشجویان رنگین پوست و شرایط دشوار کمک های مالی و محوریت شایستگی فردی در آراء دیوان عالی مورد بی عدالتی و بی مهری نظام آموزش عالی هستند.

    نتیجه گیری

    در ایالات متحده آمریکا، تبعیض مثبت تقریبا در مورد گروه مظلوم و اقلیت (سیاه پوستان بومی و به طور کل رنگین پوستان) و سایر اقلیت های قومی- نژادی (که اکثر آنها مهاجران بودند) اعمال می شود. تبعیض مثبت در نظام آموزش عالی آمریکا فقط در یک زمینه خاص تحمل می شود و آن هم تحقق تنوع است. رویکرد دیوان عالی این کشور کنارگذاشتن عدالت جبرانی و عدالت توزیعی در ارتباط با آموزش عالی است. علاوه بر این، هیچ گروهی وجود ندارد که به عنوان ذینفع قطعی برنامه های تبعیض مثبت اعلام شود.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، تبعیض مثبت، ساختارگرایی، طبقه
  • فاطمه ساجدی، علی فقیهی، اکبر فلاح صفحات 105-115
    زمینه و هدف

    این پژوهش به‌دنبال تعیین حدود ولایت خدا، پیامبر و ایمه بوده و این بحث از بدلیل تعیین حدود ولایت فقیه دارای اهمیت است. چراکه ولایت فقیه ناشی از ولایت امام و پیامبر و خدای متعال بوده و از آنجا که نمی شود ولایت مجتهد و فقیه بیش از ولایت خدا و پیامبر و امام باشد، فلذا باید حدود آن مشخص گردد.

    مواد و روش‌ها

     این تحقیق از نوع نظری بوده و ‌روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی می‏باشد.

    ملاحظات اخلاقی

     در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.

    یافته‌ها

     عقل حکم می‌کند که انسان از کسی که از جانب خداوند آمده است اطاعت نماید و دلیل آن علاوه بر عقل و آیات متعدد قرآنی این است که ایشان راهنمایان خیرخواه هستند. حدود ولایت نیز در تمامی مسایل شخصی و اجتماعی و نیز تشخیص مصلحت است.

    نتیجه‌ گیری

     پیامبر و ایمه به اذن و دستور خداوند دارای ولایت تشریعی بوده و ولایت پیامبر و ایمه نسبت به ولایت الهی مقید است.

    کلیدواژگان: ولایت، ولی فقیه، حکومت
  • علی یوسفی آهنگرکلایی، علی اکبر ایزدی فرد، علی اکبر ابوالحسینی، حمید ابهری صفحات 118-128
    زمینه و هدف

    قضاوت به حق می تواند ظلمی را بردارد و قضاوت به ناحق ظلمی را ایجاد کند. لذا قانونگذار در کنار قضاوت، عنصر دیگری تعبیه کرده تا خسارت ناشی از قضاوت به ناحق را جبران نماید. بررسی این امر از اهداف این تحقیق است.

    مواد و روش‌ها

     این پژوهش از نوع نظری و بنیادی بوده و روش انجام آن اسنادی و کتابخانه ای می باشد.

    ملاحظات اخلاقی

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.

    یافته‌ها

     مقنن نه قاضی را چنان مسوول کرده که عملا به تعطیلی قضا بیانجامد و یا قاضی جسارت و شهامت قضاوت را از دست بدهد و نه چنان مصون قرار داده که به سهل انگاری و بی توجهی کشیده شود. لذا در برخی از موارد جبران خسارت و ضرر را بر عهده خود قاضی قرار داده و در برخی موارد، حکومت و بیت‌المال را مسوول جبران خسارت قرار داده است.

    نتیجه‌گیری

     نتایج پژوهش نشان داد که اگر خسارت وارده توسط قاضی، ناشی از تقصیر عمدی یا غیرعمدی و تخلف ولی مغایر با ضوابط قانونی باشد، شخصا ضامن جبران خسارت وارده مادی و معنوی بوده که در صورت حیات قاضی با یکی از راهکارهای ترمیم عینی (حالت قبل از وقوع جرم) اعاده وضع، جبران مالی، هتک حیثیت، عودت آبرو افراد به حالت سابق و لزوم پرداخت غرامت باید ضرر وارده را جبران نماید. اما پس از مرگ قاضی، خسارت از ترکه یا میراث وی جبران می گردد. اما درصورتیکه قاضی در صدور رای اشتباه یا خطا کند و بدون هیچ سوء نیتی حکم ناصواب صادر نماید، خسارت از بیت المال پرداخت خواهد شد.

    کلیدواژگان: قضاوت، جهل حکمی و موضوعی، قصور و تقصیر، مسوولیت قاضی
|
  • Seyyedeh Marziyeh Davar Panah, Seyyed Mohsen Razmi*, Mostafa Rajaeipour Pages 1-13
    Background and Aim

    Velayat-e-Faqih has a long history in Shiite jurisprudential, theological and ideological texts. The purpose of this research is to analyze this position and its powers in the words of Sheikh Tusi and the Constitution of the Islamic Republic of Iran.

    Materials and Methods

    This syudy id of descriptive - analytical one.

    Ethical Considerations

    Authenticity of the texts, honesty has been observed in this study.

    Findings

    According to Sheikh Tusi, judging is one of the positions of the Infallible Imam as well as the jurists chosen by him. In the absence of the Imam, the jurists can receive khums, zakat, and zakat al-fitr. He can also lead the congregation of Eid prayers and Friday prayers. And of course, according to the social and political conditions of the time of Sheikh Tusi, many of the powers of the jurist had limited by Taqiyya. In the constitution, there are some principles referring to the powers of Velayat-e-Faqih, which have been regulated according to Imam Khomeini's views, and in the revisions that took place in it, the powers of the leadership have been added.

    Conclusion

    Velayat-e-Faqih has wide authority in the opinion of first-range Shiite jurists, including Sheikh Tusi, as well as the principles of the Constitution of the Islamic Republic of Iran, which is based on Islamic texts and jurisprudence.


    Keywords: Jurisprudence, Law, Constitution, Velayat-e-Faqih, Sheikh Tusi
  • Baqer Pourhoseyni, Gholamhossein Masoud*, Mohsen Shekarchizadeh Pages 15-29
    Background and Aim

    Attention to environmental worries has been considered as a significant part of human rights studies in other fields of social science studies such as criminology. Regarding the importance of the subject, this article aims to investigate green crimes and preventive criminal policy.

    Materials and Methods

    The current research is theoretical and the research method is descriptive-analytical. The data collection is done via the library method and through referring to documents, books, and articles.

    Ethical Considerations

    In all stages of writing the current study, while respecting the originality of the texts, honesty, and trustworthiness have been observed.

    Findings

    People's awareness and their participation in environmental affairs are important, it seems that informing and raising the level of knowledge, and awareness of the community about environmental issues is in the field of social prevention. Based on this fact, the three main concepts of research; Green criminology, criminal prevention policy, and environmental NGOs were defined and examined. Participatory prevention of environmental crimes and the role of environmental NGOs were explored in the Iranian legal system.

    Conclusion

    we can rely on the capability of mass media: teaching specialized laws in the field of environmental crimes, formulating programs tailored to different strata of people in terms of culture, economy, science, etc. based on the principle of environmental protection and education on how to cooperate with other institutions involved in the issue and efforts to strengthen the culture of participation in the avoidance of environmental damage and crime.


    Keywords: Green Crimes, Criminal Policy, Prevention, Participatory, Civil Society
  • Firoozeh Ahmadi, Ali Mashhadi*, Faramarz Atrian Pages 31-47
    Background and Aim

    The social evolution and advancement in information technology not only has brought about many changes in human life but also has affected the traditional concept of government through creating new opportunities for civic-political participation in contemporary societies. Considering the importance of this issue and the necessity of forming an electronic-government to govern the contemporary information-oriented society, an evolution has taken place from traditional ruling to modern e-government. The present paper aims to examine this transition.

    Materials and Methods

    A descriptive-analytical method was used to carry out this theoretical research. In addition, data was drawn from documents, books, and articles using a library method. This research seeks to analyze factors involved in the foregoing evolution.

    Ethical Considerations

    The authenticity of texts, honesty and trustworthiness have been carefully observed in this paper.

    Findings

    The evolution of ruling has its roots in such theories as participatory democracy, civil citizenship, consultative democracy, as well as political fervor. The use of modern technologies in the form of e-government by states not only facilitated government functions and the two-way communication between government and citizens, but also changed the concept of ruling. In this regard, the modern electronic government should manage to survive into traditional ways and protect itself from being invaded in this new space.

    Conclusion

    Applying modern technologies increases democracy and the level of people's participation in the administration of society affairs, facilitates access to processes and information for citizens, and set the stage for their active participation in decision-making.

    Please Cite This Article As: Ahmadi, F; Mashhadi, A & Atrian, F (2021). “Evolution in the Concept of Ruling; Transition from Traditional to Modern Electronic Governance”. Interdisciplinary Legal Research, 2 (2): 31-47.

    Keywords: Government, E-government, Ruling, Information Technology, E-governance
  • Fatemeh Aghdasi*, Maryam Sadat Mohaghagh Damad Pages 49-67
    Background and Aim

    The Internet of Things is a broad concept with high potential that is dynamically evolving and developing that is not easy to identify in all its dimensions. In such an information exchange space, paying attention to the privacy of personal information is very important for consumers. Obviously, due to the wide scope of this issue, privacy has been studied internationally in scientific conferences and at the global and regional levels. In this article, an attempt has been made to examine the concept and examples and the scope of privacy of individuals, especially privacy in the Internet of Things, and to distinguish it from the concept of security.

    Materials and Methods

    The method of descriptive-analytical research is referring to the existing laws in Iran and studying the regulations of leading countries in the field of study.

    Ethical Considerations

    Ethical considerations related to writing texts and referring to sources was observed.

    Findings

    Privacy is essential in today's new information space. The important point in providing protection is to pay attention to efficiency, that is, to create a reasonable balance between maintaining the privacy of individuals and the free flow of information. Paying attention to this makes it possible to use the Internet of Things efficiently and fairly.

    Conclusion

    Some suggestions have been made in order to develop an appropriate legal framework to protect the privacy of individuals in the Internet of Things for Iran.


    Keywords: IoT, Privacy, Security, Data, Legal Framework
  • Kobra Abadian Vash*, Mehdi Sheidaei Gorchin Qaleh Pages 69-81
    Background and Aim
    Given the ever-increasing application of Incoterms in international trade and the progressive tendency of traders in employing the aforementioned set of rules in international transactions, a comparative examination of the customer's obligations and duties in Incoterms and Iranian Law would be able to alleviate the inconsistences of the obligations of the parties to international transactions and hence prevent further disputes. As such, the purpose of this study was to offer solutions to Iranian traders in the international and domestic realm.
    Materials and Methods
    This research employs theoretical methods, that is, it employs descriptive-analytical methods and seeks out library archive, including books and articles, for data collection.
    Ethical Considerations: In all stages of authoring the current study, principles of integrity and trustworthiness were observed, while the originality of the texts were maintained.
    Findings
    The duties and obligations of the customer are different in each published version of Incoterms, which are, both similar and different to Iranian law in different cases. Nevertheless, by the inclusion of terms addressing the possibility of agreement between the parties, the discrepancy between the Iranian Law and Incoterms can be alleviated.
    Conclusion
    The comparative analysis of Customer Commitment and Obligation on Risk Tolerance in Iran and International Commercial Terms (Incoterms) 2010 law indicate that Incoterms is rather focused on the handing-over of the object of sale, while the Iranian law, on the contrary, is focused on taking delivery of the object of sale, and therefore these two bodies of law are divergent in the aforementioned grounds.

    Please Cite This Article As: Abadian Vash, K & Sheidaei Gorchin Qaleh, M (2021). “Customer Commitment and Obligation on Risk Tolerance in Iranian Law and International Commercial Terms (Incoterms) 2010: A Comparative Analysis”. Interdisciplinary Legal Research, 2 (2): 69-81.
    Keywords: Incoterms 2010, Iranian law, Seller, Customer, Risk
  • Seyed Abozar Falsafizadeh Haqiqi* Pages 83-103
    Background and Aim

    The present paper examines the policy of positive discrimination in higher education in the United States in three analyzes: economic analysis, structuralism, and legal analysis. These three levels of analysis help to raise awareness of class issues related to higher education in this country. It first examines the concept of positive discrimination and its history in US higher education.

    Materials and Methods

    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.

    Ethical Considerations

    In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.

    Findings

    The reduction in educational credits in each state coincides with an increase in tuition. The working class and people of color are being treated unfairly and unkindly by the higher education system through changes in positive discrimination laws, the reduction of support services for people of color, the difficult financial aid situation, and the focus on individual merit in the Supreme Court's rulings.

    Conclusion

    In the United States, positive discrimination applies almost exclusively to the oppressed and minority groups (indigenous blacks and people of color in general) and other ethnic-minority minorities (most of whom were immigrants). Positive discrimination in the American higher education system is tolerated only in one specific area, and that is the realization of diversity. The Supreme Court's approach is to abandon compensatory justice and distributive justice in relation to higher education. In addition, there is no group that can be declared the definitive beneficiary of positive discrimination programs.


    Keywords: Higher Education, Positive Discrimination, Structuralism, Class
  • Fateme Sajedi, Ali Faghihi, Akbar Fallah Pages 105-115
    Background and Aim

    This research seeks to determine the limits of the guardianship of God, the Prophet and the Imams, and this discussion is important because of the limits of the guardianship of the Vali Faghih. Because the guardianship of the Jurist is due to the guardianship of the Imam, the Prophet and the Almighty God, and since the guardianship of the mujtahid and the jurist cannot be more than the guardianship of God, the Prophet and the Imam, then its limits must be determined.

    Materials and Methods

    This research has been carried out in a library using descriptive-analytical research methods. Ethical Considerations:

    Ethical considerations

     related to writing texts and referring to sources was observed.

    Findings

    The intellect dictates that man should obey someone who has come from God, and the reason for this, in addition to the intellect and the numerous verses of the Qur'an, is that they are benevolent guides. The boundaries of the province are also in all personal and social issues as well as expediency.

    Conclusion

    The Prophet and the Imams have guardianship by the permission of God and the guardianship of the Prophet and the Imams is inferior to the divine guardianship.

    Keywords: Guardianship, Vali Faghih, Sovereignty
  • Ali Yousefi, Aliakbar Ezadifard, Aliakbar Abolhasani, Hamid Abhari Pages 118-128
    Background and Aim

    Judging rightly can remove oppression and unjust judgment can create oppression. Therefore, in addition to judging, the legislator has installed another element to compensate the damage caused by unjust judgment. Investigating this is one of the goals of this research.

    Materials and Methods

    This research has been carried out in a library using descriptive-analytical research methods. Ethical Considerations:

    Ethical considerations

    related to writing texts and referring to sources was observed.

    Findings

    The legislature has not made the judge so responsible as to effectively lead to the closure of the judiciary or the judge to lose the courage and bravery of the judiciary, nor has it made him so immune as to be drawn into negligence and carelessness. Therefore, in some cases, the judge is responsible for compensating the damage and in some cases, the government and the treasury is responsible for compensating.

    Conclusion

    The results of the study showed that if the damage caused by the judge is due to intentional or unintentional fault and violation but contrary to legal rules, he is personally responsible of compensation for material and moral damage. If the judge is alive, he should compensate the damage with one of the objective remediation measures like financial compensation. However, after the judge's death, the damage will be compensated from his estate or inheritance. However, if the judge makes a mistake or error in issuing a verdict and issues an incorrect verdict without any malice, the damages will be paid from the treasury.

    Keywords: Judgment, Ignorance in law, fact, Negligence, Responsibility of the judge