فهرست مطالب

تحقیقات دندانپزشکی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1393)

نشریه تحقیقات دندانپزشکی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید صالح صباغی، هنگامه زندی، فاطمه مختاری، حسن دهقان* صفحات 347-355
    مقدمه

    نفوذ میکروارگانیسم ها و مواد محرک به داخل توبول های عاجی لزوم استفاده از موادی جهت پاکسازی شیمیایی کانال ریشه را مطرح می سازد. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثرضد میکروبی ماده جدید پراناسید M2 با هیپوکلریت سدیم و کلرهگزیدن انجام شد.

    روش بررسی

    دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی، محیط کشت مولر هینتون حاوی 5% خون گوسفندی تهیه شد. سه محلول شستشوی کانال مورد استفاده شامل هیپوکلریت سدیم 25/5%، کلرهگزیدن 2% و پراناسید M2 بودند که پس از آماده سازی با باکتری انتروکوکوس فکالیس مجاور شده، سپس هر یک از دیسک های حاوی مواد به فاصله دو سانتی متر از یکدیگر در روی پلیت قرار داده و پلیت به مدت24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد نگهداری شد. بعد از پایان دوره انکوپاسیون میانگین قطر هاله عدم رشد در اطراف دیسک روی محیط مولر هینتون آگار توسط کولیس برحسب میلی متر اندازه گیری و مقایسه شد. برای هر یک از محلول ها این فرایند 10 بار تکرار شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون های ANOVA و Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    تفاوت معنی داری در میانگین قطر هاله ضد میکروبی محلول های شستشودهنده بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس وجود داشت(0001/0=P-value) بیشترین اثرات ضد باکتری در هیپوکلریت سدیم 25/5% (05/2±3/27) و سپس کلرهگزیدین 2% (28/1±9/18) و کمترین اثر در پراناسید M2 (41/1±3/10) مشاهده شد.

    نتیجه گیری: با در نظر گرفتن محدودیت های یک مطالعه آزمایشگاهی، به نظر می رسد پراناسیدM2 دارای اثر ضد باکتریایی کمتری نسبت به هیپوکلریت سدیم 25/5% و کلرهگزیدین 2% باشد.

    کلیدواژگان: هیپوکلریت سدیم، کلرهگزیدین، پراناسید M2، شستشوی کانال ریشه
  • سید حسین طباطبایی، نجمه جعفری*، علیرضا نواب اعظم، فاطمه عزالدینی صفحات 356-362
    مقدمه

    میکسومای ادنتوژنیک یک نیوپلاسم خوش خیم اما موضعا مهاجم است که از اکتومزانشیم ادنتوژنیک برآمده و بیشتر در فکین یافت می شود و فقط گاهی در سایر استخوان ها ایجاد می شود.

    گزارش مورد

    ما یک نمونه نادری از میکسومای ادنتوژنیک را در مندیبل یک خانم 26 ساله با مروری بر خصوصیات کلینیکی و رادیوگرافی و مسایل تشخیصی و درمانی درارزیابی این نمونه ارایه می دهیم.

    نتیجه گیری

    بررسی دقیق خصوصیات بالینی و کلیشه های رادیوگرافی همراه با ارزیابی دقیق هیستوپاتولوژی منجر به تشخیص صحیح می گردد.

    کلیدواژگان: میکسوما، ادنتوژنیک، اکتومزانشیم، مندیبل
  • لاله ملکی، سید هانی هامونی، حکیمه احدیان، سید حسین طباطبایی* صفحات 363-370
    مقدمه

    نارسایی مزمن کلیه یکی از مشکلات جدی بهداشت عمومی در سرتاسر جهان می باشد. این وضعیت با تظاهرات متعدد دهانی همراه می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی یافته های بالینی دهانی بیماران دیالیزی در شهر یزد در سال 1391 می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- مقطعی در بین 95 بیمار دچار نارسایی مزمن کلیه که برای دیالیز به 3 بیمارستان در سطح شهر یزد مراجعه کرده بودند، باروش نمونه گیری آسان انجام گرفت. اطلاعات مورد نظر شامل بروز تظاهرات دهانی(خشکی دهان، وضعیت زبان باردار و حس طعم ناخوشایند در دهان)، سابقه بیماری های سیستمیک و نیز مصرف داروهای سیستمیک از پرونده های بیمارستانی و یا با معاینات بالینی با استفاده از چک لیست جمع آوری شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 آنالیز شده و به صورت آمار توصیفی گزارش شد.

    نتایج

    میانگین و محدوده سنی بیماران به ترتیب 04/59 و 77-19 سال بود. از کل 95 بیمار42 مورد(2/44%) زن و 53 مورد(8/55%) مرد بودند. خشکی دهان، زبان باردار و حس طعم ناخوشایند دهان به ترتیب در 6/89%.3/56% و 6/89% بیماران مشاهده شد. همه بیماران حداقل سابقه یک بیماری سیستمیک را داشتند. بیماری های قلبی عروقی بعدازبیماری های اورولوژیک و نفرولوژیک بیشترین بیماری مشاهده شده درافراد بود. مصرف داروهای قلبی و تنظیم کننده فشار خون(6/91%) بعد از ویتامین ها(100%) به عنوان پر مصرف ترین داروهای سیستمیک توسط بیماران گزارش شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه فراوانی بالایی از تظاهرات دهانی را در بین بیماران دیالیزی نشان می دهد که می تواند به عنوان یک وضعیت ثانویه، کیفیت زندگی این بیماران را تحت تاثیر قرار دهند. پیشنهاد می گردد که این موارد در بیماران دیالیزی کنترل و در صورت امکان درمان های ضروری اعمال گردد.

    کلیدواژگان: بیماران دیالیزی، تظاهرات دهانی، خشکی دهان، زبان باردار، طعم ناخوشایند دهان
  • شهره اکرمی، خاطره خیراللهی، مجید احترامی* صفحات 371-378
    مقدمه

    در مورد ارتباط بین دندان های خلفی از دست رفته و ایجاد اختلالات مفصل گیجگاهی فکی اختلاف نظر وجود دارد. از این رو هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین دندان های خلفی از دست رفته و اختلال مفصل گیجگاهی فکی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه موردی- شاهدی، 102 نفر با دندان های خلفی از دست رفته و 102 نفر با وجود همه دندان های خلفی به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. معاینات مفصل فکی برای تمام افراد انجام شد و اختلالات مفصل گیجگاهی فکی برای هر دو گروه ثبت شد. سپس داده ها جمع آوری شده، به وسیله نرم افزار SPSS 16 و آزمون های Chi-square و T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نمونه شامل 106(52 درصد) مرد و 98(48 درصد) زن با میانگین سنی 87/4±02/27 سال و دامنه سنی 35-15 سال بود. رابطه معنی داری بین دندان های خلفی از دست رفته و شیوع اختلالات مفصل گیجگاهی فکی وجود داشت(001/0P-value<). اگر چه در میزان شیوع اختلالات مفصل گیجگاهی فکی در بین دو گروه سنی اختلاف وجود داشت اما این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود(05/0P-value>).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد افرادی که دندان های خلفی خود را از دست داده اند شیوع بالاتری از اختلالات مفصل گیجگاهی فکی دارند.

    کلیدواژگان: اختلالات مفصل گیجگاهی فکی، دندان های خلفی، رابطه
  • محمد دانش اردکانی، سید حسین طباطبایی، شهاب دهستانی، ساناز مقدم* صفحات 379-386
    مقدمه

    بیوپسی یک مرحله پیش نیاز جهت ارزیابی و تشخیص قطعی ضایعات ماکزیلوفاسیال می باشد. در این میان ارسال صحیح نمونه ها به آزمایشگاه ممکن است بر روی تشخیص پاتولوژیست و نتایج گزارش شده تاثیر مهمی داشته باشد، هدف از مطالعه حاضر بررسی آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر یزد از موارد تجویز و عدم تجویز بیوپسی، شیوه درست انجام آن و شیوه مناسب نگهداری و انتقال نمونه ها بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 111 نفر از دندانپزشکان عمومی شاغل در شهر یزد در سال 1391 شرکت کردند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه روا و پایا استفاده شد .این پرسشنامه در دو قسمت اطلاعات فردی(سن و جنس و پیشینه کار) و سوالات مربوط به آگاهی تنظیم گردیده بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 17، آزمون های آماری T-test و ANOVA استفاده شد.

    نتایج

    از 111 دندانپزشک(میانگین سنی 49/9±6/34) 51 نفر(46%) مرد و 60 نفر(54%) زن بودند. میانگین نمره آگاهی دندانپزشکان در زمینه مطالعه 53/1±43/5 از 9 بود. میانگین نمره آگاهی در گروه های سنی مورد مطالعه ارتباط آماری معنی داری را نشان داد(029/0=P-value)، اما این رابطه بر حسب جنس(172/0=P-value) و پیشینه کار دندانپزشکی(160/0=P-value) معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این مطالعه آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر یزد درسطح مطلوبی قرار نداشت. لذا آموزش های مداوم در دوران تحصیل و همچنین بعد از فارغ التحصیلی به منظور ارتقاء مهارت های علمی در این زمینه ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: آگاهی، بیوپسی، دندانپزشک، انتقال نمونه ها
  • عبدالرحیم داوری، صغری یاسائی*، ناهید وزیری صفحات 387-395
    مقدمه

    سلامت روانی مهمترین عامل موثر در رشد و پرورش استعدادهای دانشجویان می باشد. این بررسی با هدف تعیین رابطه بین سلامت روانی و وضعیت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1391 انجام شد.

    روش بررسی

    دراین مطالعه مقطعی، 295 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ(GHQ 28) به انضمام متغیرهای دموگرافیک جمع آوری گردید. برای تعیین دانشجویان مشکل دار از نقطه برش 23 برای نمره کلی سلامت عمومی(0-84 و برای هر حیطه(21-0) از نقطه برش 6 استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری ANOVA و t-test استفاده گردید.

    نتایج

    131 دانشجو(44/4%) مشکوک به اختلال جسمی یا روانی بودند)نقطه برش 111(.  23 دانشجو(37/6 درصد) دارای اختلال کارکرد جسمی، 129 نفر(43/7 درصد) دارای اختلال اضطراب، 172 نفر (58/29 درصد) دارای اختلال کارکرد اجتماعی و 59 نفر(20 درصد) دارای افسردگی بودند(نقطه برش 6) اختلاف آماری معنی داری بین میزان افسردگی(021/0P=) و اختلال کارکرد اجتماعی(035/0P=) بر حسب معدل مشاهده گردید. همچنین میانگین اختلال عملکرد جسمی، اضطراب، افسردگی و اختلال عملکرد اجتماعی در افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به میزان بالای موارد مشکوک به اختلالات روانی در دانشجویان، توجه بیشتر مسیولین جهت حل مشکلات بهداشت روانی دانشجویان و فعال سازی مراکز مشاوره دانشجویی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: پرسشنامه سلامت عمومی، دانشجویان، سلامت روانی، وضعیت تحصیلی
  • علیرضا نواب اعظم، عبدالرضا قربانی، امیر آثاریان* صفحات 396-404
    مقدمه

    بهداشت دست مهمترین جنبه درکاهش انتقال عفونت درسیستم سلامت است. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح آگاهی و عملکرد دندانپزشکان عمومی و متخصص وپرستاران دندانپزشکی شهر یزد در خصوص بهداشت دست در محل کارشان در سال 1389 انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 192 دندانپزشک عمومی، متخصص و پرستار دندانپزشکی شاغل در شهر یزد به طور تصادفی انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. آگاهی و عملکرد افراد درخصوص بهداشت دست با استفاده از پرسشنامه روا و پایا حاوی 19 سوال آگاهی و 17 سوال عملکرد بررسی شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSSنسخه 17 وارد و با استفاده از آزمون آماری Chi-Square تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در این مطالعه 91 دندانپزشک عمومی(4/47 درصد)، 41 دندانپزشک متخصص(4/21 درصد) و 60 پرستار دندانپزشکی (2/31 درصد) با میانگین سنی 22/7± 58/32 سال شرکت داشتند. نتایج نشان دادکه اکثر افراد دارای سطح آگاهی(9/58 درصد) و عملکرد(5/74 درصد) متوسط بوده و تفاوت آماری معنی داری در سطح آگاهی(553/0P-value=) و عملکرد(679/0value =.P) سه گروه شغلی مشاهده نگردید. بین سطح آگاهی و عملکرد افراد مورد مطالعه بر حسب سن ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد(05/0>P-value). اما بین سطح آگاهی و نه عملکرد افراد بر حسب جنس ارتباط آماری معنی داری وجود داشت(03/0=P-value).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد سطح آگاهی و عملکرد افراد مورد بررسی در خصوص بهداشت دست متوسط می باشد. لذا ارتقاء سطح آگاهی مراقبین سلامت با برگزاری کارگاه های آموزشی در این رابطه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آگاهی، دندانپزشک، بهداشت دست
  • فریدون سلطانی، عبدالرحیم داوری، امید جوینی* صفحات 405-411
    مقدمه

    امروزه پیشرفت تکنولوژی تولیدفراورده های دندانپزشکی سبب افزایش تقاضای ترمیمهای زیبایی گردیده است. در کنار دانش واستفاده از سرامیکهای جدید در لابراتوار دندانپزشکی استفاده از سمانهای مناسب بهمراه انتخاب رنگ که میتواند برروی نتیجه نهایی رنگ ترمیم تاثیر بگذارد ضروری میباشد و هرگونه خطایی سبب افزایش هزینه ترمیم میگردد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر سمانهای رزینی وقطرهای مختلف سرامیک بر رنگ نهایی روکش سرامیکی زیرکونیا با استفاده از اسپکتروفتومتر میباشد.

    روش‌ بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی، سرامیک zirkonzahn به‌رنگ A2 به صورت دیسک هایی با قطر 5 و ضخامت نهایی 2/1 میلی‌متر تهیه شد و از دو نوع سمان زینک فسفات و پاناویا F2 جهت سمان کردن دیسک‌ها استفاده شد. دیسک‌های سرامیکی توسط سمان‌های ذکر شده بر روی بلوک کامپوزیتی(Denfil A2) سمان شدند تا تاثیر استفاده از آنها بر روی سرامیک zirkonzahn با ضخامت‌های(3/0، 5/0، 7/0) نسبت به گروه کنترل(بدون سمان) توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS17 و آزمونهای آماری t-test و ANOVAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نوع سمان اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشنهای سرامیکی zirkonzahn داشت(001/0=P-Value). ضخامت دیسک زیرکونیا اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشن داشت(068/0=P-value).

    نتیجه‌گیری

    سمان مورد استفاده در یک رستوریشن سرامیکی(zirkonzahn) می تواند رنگ نهایی آن را به‌گونه‌ای تحت تاثیر قرار دهد که در صورت عدم انتخاب سمان مناسب و ضخامت ناکافی کور، آنرا به رستوریشنی غیر قابل قبول از لحاظ تطابق رنگ و زیبایی تبدیل کند.

    کلیدواژگان: دندانهای تغییر رنگ یافته، تطابق رنگ، زیرکونیا
|
  • SS Sabaghi, H Zandi, F Mokhtari, H Dehghan* Pages 347-355
    Introduction

    The penetration of microorganisms and irritants into dentinal tubules necessitates utilizing some kinds of material to chemically clear the canal. Therefore, the present study aimed to compare the
    anti-bacterial effect of Peranacid M2 with Sodium Hypochlorite and Chlorhexidine.

    Methods

    In this experimental-laboratory study, Muller-Hington medium was prepared containing 5% of sheep blood. After root canal preparation, the discs containing 5.25% Sodium Hypochlorite, 2% Chlorhexidine, and Pranacid M2 were exposed to Enterococcus Fecalis. Each disc was located on a plate with a 2 cm distance from another and then, the plates were incubated in 37 °C for 24 hours. After ending the incubation period, the average diameter of inhibition zone was measured around the discs (in millimeter). This procedure was repeated 10 times for every irrigator. The study data were analyzed via SPSS software (ver.17) applying ANOVA and Tukey HSD tests.

    Results

    A significant difference was observed in the diameter of antimicrobial zone of the three irrigating solutions (P=0.0001). The most anti-bacterial effects were observed in 5.25% Sodium Hypochlorite (27.3±2.05) and then 2% Chlorhexidine (18.9±1.28). In addition, the least effect was reported in Peranacid M2(10.3±1.41).

    Conclusion

    Taking the limitations of an in vitro study into account, Peranasid M2 seems to possess less antibacterial effect compared to 5.25%  Sodium Hypochlorite and 2% Chlorhexidine.

    Keywords: Chlorhexidine, Peranasid M2, Root canal irrigation, Sodium hypochlorite
  • H Tabatabaei, N Jafari*, AR Navabazam, F Ezoddini Pages 356-362
    Introduction

    Odontogenic myxomas are benign but locally aggressive neoplasms arising from odontogenic ectomessenchyme found almost exclusively in the jaws and arise only occasionally in other bones.

    Case report

    .By a brief review of clinical and radiological features, and also diagnostic and operative dilemmas in assessment a rare case of adontogenic myxoma was presented, which was occurred in the mandible of a 26-year-old femal palient.

    Conclusion

    Careful evaluation of clinical features and radiographic imaging with detailed assessment of histpathology leads to correct diagnosis

    Keywords: Myxoma, Odontogenic, Ectomessenchyme, Mandible
  • L Maleki, H Hamooni, H Ahadian, S H Tabatabaei* Pages 363-370
    Introduction

    Chronic renal failure is regarded as one of the main serious problems of general health worldwide. In fact, it is associated with different oral manifestations. Therefore, this study aimed to evaluate the frequency of clinical oral findings of dialysis patients in Yazd in 2012.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted among 95 dialysis patients who were selected via convenience sampling method from Apr 2012 to Jun 2012 in three Yazd hospitals. The required study data were collected by clinical examinations and a checklist involving the frequency of oral manifestations (dry mouth, unpleasant mouth taste, the coated tongue, history of systemic disease and previous prescription of systemic medications). The statistical analyses were performed using SPSS Software (ver 17) via descriptive statistics and the significance level was set at 5% (P-value<0.05).

    Results

    The patients’ mean and age range were 59.04, 19-77 years old, respectively. There were a total of 42 females (44.2%) and 53 males (55.8 %) in the study. Dry mouth, coated tongue and unpleasant mouth taste frequency were reported to be observed in 89.6%, 56.3% and 89.6% of patients, respectively. All the patients had a history of a systemic disease and cardiovascular disease was the most common systemic diseases after the urological and nephrological disease. The cardiac and anti-hypertensive medications (91.6%) were regarded as the most common among the participants after 100% vitamin  usage.

    Conclusions

    The findings of the present study showed a high frequency of oral manifestations among dialysis patients which can affect patients’ quality of life as a secondary condition. As a result, these oral manifestations are recommended to be monitored among dialysis patients and the relevant treatments need to be applied.

    Keywords: Coated tongue, Dialysis patients, Dry mouth, Oral manifestations, Unpleasant mouth taste
  • SH Akrami, KH Kheirollahi, M Ehterami* Pages 371-378
    Introduction

    The association between missing posterior teeth and development of temporomandibular disorders (TMD) are controversial. Therefore, the purpose of this was evaluation of the relation between missed posterior teeth and temporomandibular joint disorder.

    Methods

    In this case- control  study, 102 patients  with missing posterior teeth and 102 with all posterior teeth were selected. The TMD examination were performed in all patients and TMD were recorded  for  two groups. Then, the data were collected and analyzed using SPSS 16 software, Chi-square and T-test.

    Results

    The sample consisted of 106 (%52) men and 98 (%48) women, with the mean age of 27.02±4.87 years, and the age range 15-35 years. There was significant relationship between the missed posterior teeth and prevalence of Temporomandibular joint Disorder (TMD) (P<0.001). Although there was difference among the to prevalence of Temporomandibular joint Disorder (TMD) between two groups, but the difference was not statistically significant (P>0.05).

    Conclusion

    The results indicated that individuals who lose posterior teeth, have a higher prevalence of Temporomandibular joint Disorder(TMD).

    Keywords: Temporomandibular Disorders (TMD), Posterior Teeth, Relation
  • M Danesh Ardakani, H Tabatabaee, SH Dehestani, S Moghaddam* Pages 379-386
    Introduction

    Biopsy is a prerequisite step for identifying and diagnosing the maxillofacial lesions. Among this, proper transfer of samples to the laboratories may have an important effect on the pathologist’s diagnosis and reported result. The aim of this study was to evaluate the knowledge of general dentists’ of indications and contraindications of biopsy, proper manipulation, preservation and transferring specimens.

    Methods

    In this descriptive cross-sectioned study, 111 general dentists were attended in Yazd, in 2012. Data were collect using valid and reliable questionnaires. The questionnaires were included two parts: demographic information (age, gender, professional experience) and the knowledge questions. Data were analyzed by SPSS 17 software, ANOVA and T-test.

    Results

    Out of 111 general dentists (mean age 34.6 ± 9.49), 51 (46%) were male and 60 (54%) were female. The mean score of dentists’ knowledge was recorded as 5.43±1.53. The average knowledge score  in different age groups showed the significant difference (P-value=0.029). However, this relationship in terms of gender ((P-value=0.172) and the previous professional experience ((P-value=0.160) was not significantly differente.

    Conclusion

    Based on the results of this study, general dentists’ knowledge was not in a desirable level in Yazd. Therefore, continuous training during the studies, and also after graduation is necessory to improve scientific and practical skills.

    Keywords: Biopsy, Dentists, Knowledge, Transfer of Samples
  • AR Davari, S Yassaei*, N Vaziri Pages 387-395
    Introduction

    Mental health is the most effective factor in the improvement of the student’s talents. This study was designed to determine the relationship between mental health and stident’s educational status of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in 2012.

    Methods

    This cross sectional study was done on 295 students of Yazd Shahid Sadoughi Universtiy of Medical Sciences (291 female, 103 male). Sampling was randomly done. The information was collected by Goldberg General Health Questionnaire and demographic factors. To determine the students with problems, it was used the cutoff points of 23 for general health score (0-84) and for each area (0-21) the cut-off points of 6 was used. Data were analyzed using SPSS 16 software , ANOVA statistical analysis,
    and T-test.

    Results

    131 students (4.44%) had physical or mental disorders ( cut-off point of 111). There were 23 students (6.37%) with impaired physical function, 129 students (7.43%) with anxiety disorder, 172 students (29.58%) with social dysfunction, and 59 students (20%) had depression (cut-off point of 6). There was a significant difference between the rates of depression ( P=0.021) and impaired social function (P=0.035) by using grade point average (GPA). The mean of physical dysfunction, anxiety, depression and social dysfunction was higher in married students rather than the nsingle ones.

    Conclusion

    According to the high incidence of mental disorders, more attention to the problems of student mental health and student counseling centers seems necessary.

    Keywords: Goldberg Health Questionnaire, Students, General Health, Educational Condition
  • AR Navabazam, AR Ghorbani, A Asarian* Pages 396-404
    Introduction

    Hand hygiene is considered as the most important aspect to reduce the transmission of infection in healthcare settings. Therefore, the present study was accomplished to evaluate dentists, specialists and dental nurses’ knowledge and practice about hand hygiene in Yazd in 2011.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 192 general dentists, specialists and dental nurses were selected randomly in Yazd and their knowledge and practices of hand hygiene were assessed through a questionnaire, validity and reliability of the questionnaire wasapproved. This questionnaire consisted of 19 questions related to knowledge and 17 questions related to practice of hand hygiene.  Data were analyzed using SPSS.17 and Chi-Square test.

    Results

    In the present study, 91 general dentists (47.4%), 41 specialists (21.4%) and 60 dental nurses  (31.2%) participated. Their mean age was 32.58±7.22. The results showed that the majority of practicipants with knowledge (58.9%) and practice (74.5%) was moderate. Among these three occupational groups, there was no statistically significant differences observed in the level of knowledge (P-value =0.553) and practice (P-value = 0.679). The results revealed no statistically significant relationship between the level of knowledge and practice with age (P-value>0.05). There was statistically significant relationship was found between the level of knowledge, but not practice with gender (P-value=0.03).

    Conclusion

    Based on the results of this study, the level of knowledge and practices of the participants in regard with hand hygiene was moderate therefore, the promotion of the health care providers knowledge seems to be necessitated via holding workshops.

    Keywords: Knowledge, Complete Denture, Dentist, Hand Hygiene
  • F Soltani, AR Davari, O Jovainy* Pages 405-411
    Introduction

    Today as the technology of dental product fabrication progress the demand for maximum esthetic of restoration increase، is sided of knowledge and usage of new ceramic in dental lab selection of proper type and color of cement and their effect on definition color of restoration is mandatory and error in this regard increase treatment cost. Thus the aims of this study were to evaluate the influence of resin cement and different thickness in zirkonzahn ceramic on the final color of the zirkonzahn ceramic crown by spectrophotometer.

    Methods

    In this invitro study ZirconzahnA2 disks were prepared with dimension 5mm diameter and      1.2 mm thickness Panavia F2 and zincphosphate cements was use as luting agent on the composite (Denfil A2) substructure. Ceramic zirkonzahn (0.3، 0.5، 0.7) mm was apply on the zirkonzahn core and the color changes in comparison to control group evaluate by easy shade II spectrophotometer. Data were analyzed with SPSS17, T-tests, and ANOVA statistical tests.

    Results

    Shade of the cement had significant effected on the color of zirconzahn ceramic (P value=0.001).Various thickness of zirkonzahn ceramic have different color changes result on restorations (P-value=0.068).  

    Conclusion

    Cement used in a ceramic restoration (zirkonzahn) can affect the final color it in such a way that, in the absence of proper cement selection and inadequate thickness of the core, it is unacceptable in terms of color match and aesthetic restorations turn.

    Keywords: Tooth discoloration, Color matching, Zirconzahn