فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 1
  • محمد نوری سپهر، علیرضا حاجی محمدعلی، امیر عرب اسماعیلی، جواد اسکندری، علی اکبر رودباری*، الناز زارع زاده صفحات 2-12
    مقدمه

    چالش‌های فراوان سیتم جمع‌آوری روزمینی شامل سرریزی مخازن به‌علت تعداد کم مخازن، ایجاد آلودگی بصری، عدم سازگاری مخازن با مبلمان شهری، آسیب‌پذیری مخازن در‌برابر خوردگی و آتش‌سوزی و نارضایتی ساکنین، منجر به ایجاد سیستم‌های جمع‌آوری زیرزمینی شد. هدف این مطالعه، طراحی و تعیین الزامات فنی و هزینه‌های راه‌اندازی سیستم جمع‌آوری زیرزمینی پسماندهای خانگی در شهر کرج بود.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می‌باشد که به مدت 6 ماه در شهر کرج و بر روی سیستم جمع‌آوری پسماند انجام می‌شود. در این مطالعه قرار است جایگزینی سیستم فعلی جمع‌آوری پسماندهای بلوار چهارباندی مهرشهر شهر کرج که در حال حاضر به‌صورت جمع‌آوری از طریق مخازن روزمینی است با سیستم جمع‌آوری زیرزمینی، از جنبه‌های فنی و اقتصادی مورد آنالیز و مقایسه قرار گیرد. مراحل اجرایی مطالعه عبارتند از مراجعه به معاونت خدمات شهری شهرداری کرج برای دریافت اطلاعات مخازن نصب‌شده در بلوار چهار‌باندی مهرشهر، طراحی سیستم جمع‌آوری زیرزمینی پسماندهای بلوار چهار‌باندی مهرشهر، تعیین هزینه‌های اجرای سیستم جمع‌آوری زیرزمینی دربلوار چهارباندی مهرشهر و مقایسه فنی دو سیستم جمع‌آوری فعلی (روزمینی) و زیرزمینی.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که در سیستم جمع‌آوری روزمینی، مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری اولیه برابر با 1772298000 تومان و مجموع هزینه‌های بهره‌برداری ده ساله برابر با 5156406506 تومان است و در سیستم جمع‌آوری زیرزمینی، مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری اولیه برابر با1267236800 تومان و مجموع هزینه‌‌های بهره‌برداری ده ساله برابر با 4095305226 تومان است.

    نتیجه‌گیری

    بررسی هزینه‌ها نشان می‌دهد که هم هزینه‌های سرمایه‌گذاری و هم هزینه‌های بهره‌برداری ده ساله سیستم جمع‌آوری مخزن زیرزمینی کمتر از سیستم مخازن روزمینی است. لذا تغییر الگوی جمع‌آوری زباله شهر کرج به الگوی زیرزمینی پیشنهاد می‌گردد.

    کلیدواژگان: جمع آوریزیرزمینی، طراحی، امکان سنجی، فنی، اقتصادی، کرج
  • نازنوش سادات اطمینان، الهام پروین نیا*، علی شریفی زارچی صفحات 13-20
    مقدمه

    مطالعه حیات و آشکارسازی وظایف ژن‌ها یک مساله مهم در محاسبات زیستی است. در انطباق توالی‌های زیستی، برای شناسایی ژن‌ها، اندازه‌گیری شباهت بین توالی‌ها انجام می‌شود. وقتی با مساله اندازه ژنوم در انطباق‌های چندگانه مواجه می‌شویم، با مشکل کمبود حافظه و افزایش زمان روبه‌رو هستیم. بنابراین، روشی که بتواند سریع و بدون کاهش دقت، انطباق ژنوم‌ها را داشته باشد، تاثیر به‌سزایی در تحلیل توالی‌ها خصوصا توالی‌های بلند را همراه دارد.

    مواد و روش‌ها

    ابتدا روشی را برای تقسیم هر توالی به زیر توالی‌های کوتاه معرفی می‌کنیم. سپس از الگوریتم‌های تکاملی برای انطباق زیر‌توالی‌ها استفاده می‌کنیم.

    نتایج

    روش پیشنهادی در هفت مجموعه داده با تعداد نکلویتیدهای مختلف به‌ازای هر توالی دی‌ان‌ای و افزایش تدریجی از 18000 تا 14 میلیون نکلیوتید، ارزیابی شده و با پنج روش مشهور انطباق چندگانه مقایسه شده است. بالاترین میزان دقت برای باکتری variola با میزان 93/0 و بالاترین سرعت انطباق 6/0 بر حسب دقیقه برای این باکتری است.

    نتیجه‌گیری

    اکثر روش‌های انطباق چندگانه در توالی‌های کوتاه یا تعداد کم، دقت مناسبی دارند اما برای دنباله‌های طولانی‌تر به قدرت محاسباتی بالایی نیاز دارند. الگوریتم پیشنهادی با انطباق توالی‌های بلند، در زمانی قابل قبول و حفظ دقت و همچنین استفاده بهینه از حافظه، بر این نقص غلبه می‌کند.

    کلیدواژگان: انطباق چندگانه توالی، داده ژنوم کامل، تقسیم توالی، الگوریتمهای تکاملی
  • صفحات 21-31
    مقدمه

    بیماری پارکینسون یک ناهنجاری نورودژنراتیو پیش رونده می‌باشد که در طی آن نورون‌های دوپامینرژیک در ناحیه جسم سیاه به تدریج از بین می‌روند. اخیرا، روش‌های درمانی ترکیبی به عنوان رویکردهای درمانی موثر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. در این مطالعه، اثرات بالقوه اگزوزوم‌های جدا شده از سلول‌های SH-Sy5y و داروی L-Dopa لیپوزومی بر شرایط پاتولوژیکی موش‌های صحرایی مبتلا به پارکینسون بررسی گردید.

    مواد و روش‌ها

    25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در پنج گروه طبقه‌بندی شدند. مدل پارکینسون از طریق تزریق ترکیب 6-OHDA در ناحیه جسم سیاه سمت راست مغز ایجاد شد. اگزوزوم‌های جداسازی شده از سلول‌های SH-Sy5y به تنهایی و همراه با داروی L-Dopa لیپوزومی شده به مدل‌های بیمار تزریق شدند. اثرات تیمارهای صورت گرفته از طریق انجام تست رفتاری، بررسی‌های بافت‌شناسی و بررسی تغییرات بیان دو ژن Bdnf و Dat به روش real-time PCR بررسی گردیدند.

    نتایج

    تیمار همزمان مدل‌های بیمار با اگزوزوم و داروی L-Dopa لیپوزومی شده باعث افزایش جمعیت نورون‌های دوپامیرنژیک در ناحیه جسم سیاه مغز گردید. همچنین در مدل‌های تیمار شده با هر دو اگزوزوم و داروی L-Dopa لیپوزومی شده افزایش معنادار سطح بیان ژن‌های Bdnf و Dat مشاهده شد در حالیکه افزایش بیان مشاهده شده در تیمارهای جداگانه از نظر آماری معنادار نبودند (05/0>P).

    نتیجه‌گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که استفاده از داروی L-Dopa به همراه اگزوزم‌های سلول‌های SH-Sy5y اثرات سینرژیک مثبتی بر افزایش بیان ژن‌های Bdnf و Dat داشته و باعث القای تمایز سلول‌های پیش ساز عصبی به نورون‌های دوپامینرژیک و در نتیجه افزایش جمعیت و بقای آنها در ناحیه جسم سیاه مغز می‌گردد.

  • صفحات 32-40
    مقدمه

    سندرم متابولیک مجموعه‌ای ازعوامل متابولیک غیرطبیعی است که افراد مبتلا را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، سکته، پوکی استخوان، سرطان و التهاب را قرار می‌دهد. خرفه نوعی گیاهی علفی است که برگ‌های غنی از اسید لینولییک دارد و نان به عنوان قوت غالب مردم بستر مناسبی برای غنی سازی می‌باشد، مطالعه حاضر با هدف تاثیر نان غنی‌شده با خرفه بر بیماران دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی موازی، بر روی 104 بیمار دیابتی مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. بیماران به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه از نان غنی‌شده با خرفه (10%) و گروه شاهد نان بدون خرفه دریافت کردند. برای بررسی اثر مداخله، اختلاف میانگین قبل و بعد این شاخص‌ها در دو گروه با استفاده از آزمون تی زوج انجام شده است.

    نتایج

    میانگین سن شرکت‌کنندگان 5/6±6/53 سال و دامنه سن شرکت‌کنندگان بین 33 تا 63 سال بود. مردان (51%) 53 نفر و زنان (49%) 51 نفر از افراد مورد پژوهش را شامل می‌شدند. تعداد 56 نفر (53%) افراد شرکت کننده متوسط سن ابتلا به دیابت 2 سال بود، 56 نفر (8/53%) افراد شرکت کننده دارای سواد دبیرستانی و (7/8%)49 نفر بیسواد بودند. نتایج نشان داد که قبل از مداخله تفاوت معنی‌داری بین دو گروه از لحاظ میانگین متغیرهای مورد بررسی بجز فشارخون دیاستولیک (01/0P<) در مورد بقیه متغیرها شامل (قند ناشتا، دورشکم، فشارخون سیستول و دیاستول، تری گلیسرید، میزان لیپوپروتین با دانسیته پایین و بالا) مشاهده نشد (05/0P<). اما دو گروه از نظر. مقایسه اختلاف میانگین‌ها نشان داد که از لحاظ متغیرهای قند ناشتا، کلسترول توتال، لیپوپروتیین با دانسیته پایین و بالا، دورشکم بعد از مداخله بین دو گروه با (05/0P<) اختلاف معنی داری مشاهده شد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که مصرف نان غنی‌شده با گیاه خرفه، توانست اجزای مرتبط با سندرم متابولیک را کاهش دهد و میزان HDL کلسترول را بهبود داده است.

  • بهنام مرادی، سمیرا برکات* صفحات 41-50
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی یکی از مهمترین دغدغه‌های کارکنان در سازمان‌ها و به خصوص بیمارستان‌ها می‌باشند. هدف از این مطالعه تعیین ریسک اختلالات اسکلتی عضلانی با روش QEC و ارتباط آن با استرس شغلی در پرستاران بود.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که از لحاظ زمانی، مقطعی بود؛218 نفر از پرستاران شاغل در دو بیمارستان شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های دموگرافیک، نوردیک و پرسشنامه استاندارد استرس شغلی HSE و ارزیابی ریسک فاکتورهای ارگونومی در بین پرستاران با استفاده از روش QEC انجام گردید. برای آنالیز داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS 21، آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و آنالیر واریانس یک‌طرفه استفاده شد.

    نتایج

    میزان شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در بین پرستاران 93/83% به‌دست آمد، 78/58% پرستاران در سطح ریسک بسیار بالا و 45/32% در سطح ریسک بالا ابتلا به اختلالات قرار داشتند و 38/63% آنان دارای استرس شغلی زیاد بودند. نمره نهایی QEC با استرس شغلی دارای رابطه معنادار و غیر‌مستقیم بود.

    نتیجه‌گیری

    با افزایش نمره QEC، نمره استرس کاهش یافت که به معنای شرایط نامطلوب و استرس‌زای پرستاران می‌باشد علاوه بر اینکه باید اقدامات اصلاحی ارگونومیگی هر چه سریع‌تر انجام شود؛ برنامه‌های مداخلاتی مناسبی نیز به منظور افزایش سطح آگاهی پرستاران در جهت دستیابی به راه‌حل‌های بهینه برای پیشگیری یا کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی و استرس شغلی تدوین و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی-عضلانی، استرس شغلی، پرستاران، QEC، ریسک فاکتور
  • صفحات 51-60
    مقدمه

    انفارکتوس میوکارد یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر دو نوع برنامه تمرینی تناوبی شدید و تداومی متوسط بر برخی عوامل آنژیوژنیک در رت‌ها بعد از القای انفارکتوس میوکارد تجربی است.

    مواد و روش‌ها

    40 سر رت نر ویستار 10-12 هفته با میانگین وزنی 250-300 گرم خریداری شدند. سپس تحت عمل جراحی برای انسداد سرخرگ کرونری چپ (LAD) قرارگرفتند. برای ارزیابی MI از اکوکاردیوگرافی استفاده شد. رت‌ها به چهار گروه، کنترل (بدون تمرین)، شم و دو گروه تمرینی با 42 دقیقه دویدن روی تردمیل 8 هفته و 5 روز در هفته، تمرین تناوبی شدید (4 دقیقه با 85-90 و 3 دقیقه با 40-50 درصد VO2max)، تمرین تداومی متوسط (با شدت 60-65%VO2max)، تقسیم شدند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی رت‌ها بیهوش و قلب آن‌ها تحت شرایط استریل جدا شد. برای ارزیابی بیان پروتئین‌های eNOS, VEGF, CD34 از روش ایمنوهیستوشیمی و برای ارزیابی عامل فون ویلبراندvWF)) از روش وسترن بلات استفاده شد. بعد از جمع‌آوری داده‌ها، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی‌داری 05/0P< نرم‌افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج تحلیل واریانس یک سویه نشان داد که تفاوت معناداری بین چهار گروه شم، کنترل، تمرین تناوبی شدید و تداومی متوسط در شاخص (0001/0P<، 4/110F=)CD34 وجود داشت. بیان پروتئین (0001/0P<، 05/97F=) VEGF، (0001/0P<، 9/138F=)eNOS بین گروه‌های مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود داشت. بیان پروتئین VEGF و eNOS در تمرین تناوبی شدید و تمرین تداومی متوسط افزایش یافت ولی تفاوت بین دوگروه معنادار نبود. شاخص vWF به‌عنوان شاخص نشانگر افزایش سلول‌های اندوتلیال و مویرگ‌زایی در اثر تمرین تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت ولی vWF بین دو گروه تمرینی تفاوت معنادار نداشت و گروه تمرین تداومی نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری را نشان نداد (005/0P<، 220/6F=).

    نتیجه‌گیری

    چنین نتیجه‌گیری می‌شود که هم HIIT و هم MICT می‌توانند با افزایش آنژیوژنز و خون‌رسانی بیشتر، به بهبود انفارکتوس میوکارد کمک کنند اما به نظر می‌رسد که HIIT در این زمینه موثرتر است.

  • صفحات 61-73
    مقدمه

    هدف از این پژوهش ساخت نانولیپوزومهای حاوی عصاره ی Silybum marianum و بررسی سمیت آن بر روی رده ی سلول سرطانی SAOS-2 و بررسی سمیت عصاره آزاد و لیپوزومهای خالی بر رده ی HFF میباشد.

    مواد و روش ها

    سه سامانه ی لیپوزومی حاوی عصاره ی با درصد مولی متفاوتی از SPC80 و SPC60 به همراه کلسترول بروش فیلم نازک تهیه گردید. فرمولاسیون مناسبتر با توجه به درصد بارگذاری و میزان رهایش انتخاب گردید. الگوی رهایش عصاره از فرمولاسیون منتخب ارزیابی شد و اندازه و بار سطحی ذرات بررسی گردید. در پایان سمیت سامانه ی منتخب حاوی عصاره، و عصاره آزاد و سامانه فاقد عصاره بر رده ی سلولی SAOS-2 و سمیت عصاره آزاد و سامانه ی فاقد اسانس بر رده ی سلولی HFF سنجیده شد.

    نتایج

    میزان بارگذاری عصاره در فرمولاسیون منتخب، اندازه ذرات، شاخص پراکندگی، و پتانسیل زتا برای فرمولاسیون منتخب، به ترتیب %15/016/84، nm98، 286/0 و mV2/17- میباشد. رهایش عصاره در شرایط دمایی مشابه سلول سالم و سرطانی آهسته است. همچنین عصاره لیپوزومه نسبت به عصاره آزاد سمیت بیشتری بر رده ی سلولی SAOS-2 داشته و لیپوزوم فاقد عصاره و عصاره آزاد سمیت کمی بر رده ی سلولی HFF داشته اند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، سامانه ی لیپوزومی حاوی عصاره با برخورداری از ویژگیهای فیزیوشیمیایی و سمیت مناسب بر رده ی سلولی SAOS-2، میتواند حامل مناسب برای رسانش ترکیبات گیاهی به سلولهای هدف باشد.

|
  • Anneh Mohammad Gharravi Page 1
  • Mohammad Nourisepehr, Alireza Hajimohammadali, Amir Arabesmaiili, Javad Eskandari, Aliakbar Roudbari*, Elnaz Zarezadeh Pages 2-12
    Introduction

    Various challenges of aboveground waste bins including the overflow caused by the few numbers of reservoirs, visual pollution, incompatibility of the bins with the urban furniture, vulnerability of the bins to corrosion and fire, and the residents’ dissatisfaction led to creation of underground collection systems. This study aimed to determine the technical requirements and the implementation costs of underground systems for the collection of household wastes in Karaj.

    Methods

    The present research is a descriptive-analytical study investigating the waste collection systems of Karaj for six months. The research goal is to analyze and compare the current aboveground waste collection system of Chahrbandi Boulevard in Mehrshahr (Karaj) with the underground collection system in terms of the technical and economic aspects. The research stages include the following: referring to the urban service department of Karaj municipality to get the information of the bins located in Chahrbandi Boulevard, designing the underground waste collection system for Chahrbandi Boulevard, estimating the operational costs of the underground waste collection system, and comparing the current (aboveground) system with the underground system in terms of technical aspects.

    Results

    According to the results, in the aboveground waste collection system, the total costs of the initial investment are equal to 1772298000 Tomans, and the total costs of the ten-year operation period are equal to 5156406506 Tomans. In the underground waste collection system, the total costs of the initial investment are equal to 1267236800 Tomans, and the total costs of the ten-year operation period are equal to 4095305226 Tomans.

    Conclusion

    The cost analysis suggests that both the initial investment cost and the ten-year operation cost of the underground waste collection system are lower than those of the aboveground system. Therefore, it is recommended to change the solid wastes collection system of Karaj city to underground one.

    Keywords: Underground collection, Feasibility, Technical, Economic, Karaj
  • Naznooshsadat Etminan, Elham Parvinnia *, Ali Sharifi-Zarchi Pages 13-20
    Introduction

    The study of life and the detection of gene functions is an important issue in biological science. Multiple sequences alignment methods measure the similarity of DNA sequences. Nonetheless, when the size of genome sequences is increased, we encounter with the lack of memory and increasing the run time. Therefore, a fast method with a suitable accuracy for genome alignment has a significant impact on the analysis of long sequences.

    Methods

    We introduce a new method in which, it first divides each sequence into short sequences. Then, it uses evolutionary algorithms to align the sequences.

    Results

    The proposed method has been evaluated in seven datasets with different number of nucleotides per DNA sequence (18,000 to 14 million) and compared to five popular multiple sequences alignment methods. The highest accuracy for the variola bacterium dataset is 93% and the highest alignment rate is 0.6 per minute for this bacterium.

    Conclusion

    Most multiple alignment methods in short sequences or datasets with only a few sequences have good accuracy while require high computational time for longer sequences. The proposed algorithm overcomes this drawback by aligning long sequences in an acceptable time and maintaining accuracy as well as optimal memory usage.

    Keywords: Multiple Sequence alignment, Complete Genome Data, Sequence Division, Evolutionary Algorithms
  • Parastoo Zarrin, Mahmood Dehghani Ashkezari *, Seyed Morteza Seifati Pages 21-31
    Introduction

    Parkinson's disease is a progressive neurodegenerative complication in which dopaminergic neurons located in substrantia nigra are gradually lost. Currently, the combined therapy strategies received more attentions as potential therapeutic approaches for Parkinson's disease. This study aimed to evaluate the potential effects of exosomes released from SH-Sy5y cells and liposomal L-dopa drug on Parkinson's rat models.

    Methods

    Twenty five male Wistar albino rats, in 5 groups, were included in this study. Parkinson's rat models were induced through microinjection of 6-OHDA (2.5 mg/mL) into the right substrantia nigra. The exosomes released from SH-Sy5y cell line were isolated and administrated alone or in combination with liposomal L-Dopa to the defined model groups. The effects of the treatments were evaluated by behavioral testing, histological studies and expression changes of bdnf and dat genes by real-time PCR.

    Results

    The rats in groups received the combined liposomal L-Dopa and exosome treatment and liposomal L-Dopa alone showed a significant improvement in their movement abilities. Also, in the models treated with both exosomes and liposomal L-Dopa drug, a significant increase in the expression level of Bdnf and Dat genes was observed, while the increase in expression observed in separate treatments was not statistically significant (P>0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that the use of L-Dopa with exosomes of SH-Sy5y cells had positive synergistic effects on increasing the expression of Bdnf and Dat genes and induced differentiation of neuronal progenitor cells into dopaminergic neurons and thus increased their population and survival is in the area.

  • Aisa Bahar, Hossein Ebrahimi, Abdorreza Mohammadi Nafchi, Seyedeh Solmaz Talebi, Mehri Delvarianzadeh* Pages 32-40
    Introduction

    Metabolic syndrome is a set of abnormal metabolic factors that put people at greater risk for cardiovascular disease, stroke, osteoporosis, cancer and inflammation. The aim of this study was to evaluate the effect of portulaca enriched bread on diabetic patients with metabolic syndrome.

    Methods

    This parallel randomized clinical trial was performed on 104 diabetic patients with metabolic syndrome. Patients were divided into intervention and control groups. The intervention group received daily portion of bread enriched with portulaca (10%) and the control group received bread without portulaca oleracea to evaluate the effect of the intervention, the difference between the mean before and after these indices in the two groups was performed using paired t-test.

    Results

    The mean age of participants was 53.6. 6.5 years and the age range of participants were between 33 and 63 years. Men (51%) were 53 and women (49%) were 51 subjects. 56 (53%) participants had a mean age of 2 years of diabetes, 56 (53.8%) participants were high school literate and 49.8% were illiterate. The results showed that before the intervention, there was a significant difference in the mean of the studied variables except diastolic blood pressure (P <0.01) in other cases including (fasting blood sugar, waist, systolic blood pressure, triglyceride, HDL). Not observed between the two groups (P <0.05). Comparison of mean differences showed that in terms of FBS and total cholesterol, LDL, BPS after the intervention, a significant difference was observed between the two groups (P <0.05).

    Conclusion

    The results showed that the consumption of bread enriched with portulaca oleracea, was able to reduce the components associated with metabolic syndrome and improved HDL cholesterol.

  • Behnam Moradi, Samira Barakat * Pages 41-50
    Introduction

    Musculoskeletal disorders and job stress are one of the most important concerns of staffs in organizations and specifically hospitals. The aim of this study was to determine the musculoskeletal disorder risk in the nurses with the QEC method and its relation with job stress.

    Methods

    In this descriptive-analytical study that was cross-sectional in terms of time; 218 nurses were studied in two of Isfahan city hospital. Collecting data done using demographic, Nordic questionnaires and HSE job Stress questionnaire and ergonomic factors risk assessment among nurses using QEC method. The SPSS 21 statistical software, the Pearson correlation coefficient statistical tests and one-way ANOVA were used for analyzing data.

    Results

    The prevalence of musculoskeletal disorders was obtained 83.93% among nurses, 58.78% of nurses were at high risk level and 32.45% were at moderate risk level of suffering to disorders and 63.38% of them had high job stress. The final score of QEC had a significant and indirect relationship with job stress.

    Conclusion

    With the increase of QEC score, stress score decreased, which means adverse condition and stressful nurses in addition to the Ergonomics corrective actions be done than faster; the applications of appropriate interventions to enhance the awareness of nurses in order to achieve solutions optimally formulated and implemented to prevent or reduce musculoskeletal disorders and job stress.

    Keywords: Musculoskeletaldisorders, Job stress, Nurses, QEC, Risk factor
  • Hakimeh Akbari*, Ali Akbarnejad Ghare lu, Nasim Naderi Pages 51-60
    Introduction

    Myocardial Infarction is one of greatest cause of death in the worldwide. Exercise and Physical activity can reduce the myocardail infarction induced phatologic hyperthrophy and dysfunction, and it is a treatment intervention after MI. The mechanism of exercise-induced benefits and angiogenesis in ischemic heart disease remains poorly defined. This study was designed to compare the effects of eight weeks of high intensity interval training and moderate intensity continious training on telocytes and some of angiogenic factors in rats with myocardial infarction.

    Methods

    40 male Wistar rats weighing 250 to 300 grams were assigned into four groups: Two experimental group run 42 minutes on a treadmill, five days per week for eight weeks; HIIT (each interval four minutes with intensity of 85-90 and three minutes of active recovery with 40% VO2max) and MICT (runing with intensity 60-65% V02max), the control group (without training intervention) and Sham (surgery control). The expression of protein expression of vWF was investigated by Western Blotting test. To investigate protein expression of CD34, VEGF and eNOS used immunohistochemical tecnique. Data were analyzed using SPSS (version 26) with one way ANOVA (P≤0.05).

    Results

    The results of one-way ANOVA showed that there were significant differences between the four groups of sham, control, HIIT and MICT in Vimentin index (P<0.0001), c-Kit (P<0.0001), PDGFRβ (P<0.0001) and CD34 (P<0.0001). The markers of thelocyte are more expressed in HIIT than MICT and control groups. The expression of protein of VEGF index (F=97.05, P<0.0001), eNOS (F=138.9, P<0.0001) was significantly different between the groups. Angiogenic factors increased HIIT and MICT, but the difference between the two groups was not significant. vWF index also increased as a result of HIIT, vWF(P<0.005).

    Conclusion

    It is concluded that both HIIT and MICT can help improve myocardial infarction by increasing angiogenesis and blood flow, but HIIT seems to be more effective in this regard.

  • Mohammad Taebpour, Mohammad Majdizadeh, Bibi Fatemeh Haghiralsadat *, Milad Akhlaghi Pages 61-73
    Introduction

    The aim of this study was to fabricate nanoliposomes containing Silybum marianum extract and evaluate its toxicity on SAOS-2 cancer cell line and to evaluate the toxicity of free extract and empty liposomes on HFF line.

    Methods

    Three liposomal systems containing extract with different molar percentages of SPC80 and SPC60 with cholesterol were prepared by thin film. Then the most suitable formulation was selected according to the loading percentage and release rate. The release pattern of the extract from the selected formulation was evaluated and the size, and surface charge of the particles were investigated. Finally, the toxicity of the selected system containing the extract, and the free extract and the system without the extract on the SAOS-2 cell line, and the toxicity of the free extract and the essential oil-free system on the HFF cell line were measured.

    Results

    amount of extract loading in the selected formulation, particle size, polydispersity index, and zeta potential for the selected formulation were 84.160.15, 98nm, 0.286 and -17.2mV, respectively. The release of the extract is slow at temperatures similar to those of healthy and cancer cells. Also, liposome extract had more toxicity on SAOS-2 cell line than free extract, and liposome-free extract and free extract had less toxicity on HFF cell line.

    Conclusion

    Based on the results, the liposomal system containing the extract, with its physicochemical properties and appropriate toxicity on the SAOS-2 cell line, can be a suitable carrier for the delivery of plant compounds to target cells.