فهرست مطالب

پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی - پیاپی 4 (بهار و تابستان 1395)

نشریه پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی
پیاپی 4 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم حسینی*، هومن مینو نژاد، رضا رجبی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این تحقیق بررسی مقایسه تاثیر خستگی ویژه فوتبال در محیط گرم، سرد و معتدل بر تعادل و عملکرد بازیکنان فوتبال زن دارای ناپایداری عملکردی مچ پا بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی و کاربردی بود که در آن 20 نفر از بازیکنان فوتبال بانوان نوجوان و جوان باشگاه های شهر همدان که دارای بی ثباتی عملکردی مچ پای راست بودند،انتخاب شدند. بی ثباتی عملکردی مچ پا با استفاده از پرسشنامه 9 سوالی کامبرلند اندازه گیری شد. جهت اعمال خستگی شبیه فوتبال، پروتکل بانگسبو در سه فصل زمستان (سرد: دمای 10 درجه و رطوبت نسبی 50 درصد)، پاییز (معتدل: دمای محیط 20 درجه و رطوبت نسبی50 درصد)، و تابستان (گرم: دمای محیط 45 درجه و رطوبت نسبی 50 درصد) اجرا شد. قبل و بلافاصله پس از اتمام پروتکل، تست های تعادل ایستا (آزمون نمره دهی خطا) و پویا (آزمون تعادل Y)و تست های عملکردی (آزمون پرش لی لی 3 تایی، آزمون پرش لی لی 6 متری در زمان، آزمون پرش لی لی متقاطع) از همه آزمودنی ها گرفته و داده ها ثبت شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانسیک طرفه و در صورت معنی دار بودن از آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0=α استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر خستگی ویژه فوتبال در دماهای محیطی سرد، گرم و معتدل بر تعادل و عملکرد بازیکنان فوتبال دارای ناپایداری عملکردی مچ پا، تفاوت معنی داری داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    خستگی ویژه فوتبال در شرایط دمایی سرد و گرم نسبت به شرایط دمایی معتدل باعث افت بیشتر تعادل و عملکرد شد.

    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، تعادل ایستا، تعادل پویا، خستگی و دمای محیطی
  • بهنام شکری*، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی صفحات 11-16
    زمینه و هدف

    هایپر کایفوزیس یکی از ناهنجاری های شایع در میان پسران می باشد. دستیابی به یک پروتکل اصلاحی مناسب همیشه مورد توجه بوده است. هدف از تحقیق حاضر،بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات ترکیبی (حرکت درمانی و تای ماساژ) بر میزان عارضه کایفوز پشتی دانش آموزان پسر دارای هایپر کایفوزیس وضعیتی بود.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و طرح پیش آزمون پس آزمون بود. 40 نفر دانش آموز پسر دارای هایپرکایفوزیس شهر یاسوج (20 نفر گروه تجربی با میانگین سنی19/1±55/16 سال و 20 نفر گروه کنترل با میانگین سنی 09/1± 65/16 سال) به صورت تصادفی به گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه ترکیبی 12 هفته ای پیش رونده شرکت نمودند که 3 جلسه در هفته به مدت 60 دقیقه اجرا شد، در حالی که آزمودنی های گروه کنترل طی این مدت زمان تنها به فعالیت های روزمره می پرداختند. زاویه کایفوز با استفاده از خط کش منعطف اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شد.  

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که برنامه ترکیبی اثر بخشی معنی داری بر میزان زاویه کایفوز آزمودنی های گروه تجربی دارد (001/0p≤).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق، برنامه تمرینی ترکیبی تحقیق حاضر جهت اصلاح ناهنجاری پاسچرال ستون فقرات افراد مبتلا به کایفوز وضعیتی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تای ماساژ، تمرینات ترکیبی، دانش آموزان پسر، کایفوز وضعیتی
  • کیومرث مرادی*، هومن مینونژاد، رضا رجبی صفحات 17-24
    زمینه و هدف

     با توجه به اهمیت تمرینات ثبات مرکزی و همچنین شیوع بالای اسپرین و ناپایداری عملکردی مچ پا و متعاقب آن کاهش تعادل بعنوان یک عامل خطر در وقوع اسپرین مجدد مچ پا، انجام تمرینات ثبات مرکزی با هدف ایجاد ثبات در ناحیه مرکزی بدن می تواند نقش به سزایی در بهبود تعادل داشته باشد، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر کوتاه مدت تمرینات ثبات مرکزی روی تعادل ایستا و پویای ورزشکاران مبتلاء به بی ثباتی عملکردی مچ پا می باشد.

    روش شناسی

      30 مرد ورزشکار دانشگاهی مبتلاء به ناپایداری عملکردی مچ پا در این تحقیق شرکت کردند، پس از غربالگری اولیه و شناسایی ورزشکاران واجد شرایط با استفاده از پرسشنامه ارزیابی عملکرد مفصل مچ پا، آزمودنی ها به دو گروه تجربی (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. ورزشکاران گروه تجربی دو نوع از تمرینات ثبات مرکزی را در یک جلسه تمرینی انجام دادند.

    یافته ها

     نتایج آزمون آماری نشان داد که پس از انجام تمرینات ثبات مرکزی بصورت کوتاه مدت و تک جلسه ای، تعادل پویا براساس میزان دسترسی در جهت های مختلف و تعادل ایستا براساس تعداد خطا، درگروه تمرینی نسبت به گروه کنترل بهبود پیدا می کند (05/0>p).

    بحث و نتیجه گیری

    چنین به نظر می رسد که عضلات ثبات دهنده مرکزی در کنترل مفاصل پروکسیمال و دیستال برای بهبود تعادل ایستا و پویای ورزشکاران دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا نقش مهمی دارند و انجام این تمرینات در کوتاه مدت می تواند در تعادل ورزشکاران دارای بی ثباتی عملکردی اثر مثبت داشته باشدو پیشنهاد می شود که جهت بهبود تعادل ورزشکاران دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا علاوه بر تمرین دادن عضلات ناحیه مچ پا، عضلات ثبات دهنده مرکزی نیز تمرین داده شوند.

    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، پیچ خوردگی مچ پا، ورزشکار
  • کیوان شریف مرادی*، آرش راجی صفحات 25-33
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه اجزای نیروی عکس العمل زمین هنگام راه رفتن بیماران با رباط صلیبی آسیب دیده، رباط صلیبی بازسازی شده در مقایسه با گروه سالم بود. روش شناسی: تعداد 6 مرد با پارگی رباط صلیبی قدامی و 6 مرد با بازسازی رباط صلیبی قدامی و 7 مرد سالم با دامنه سنی، قد و وزن مشابه مورد مطالعه قرار گرفتند. اجزای نیروهای عکس العمل زمین هنگام راه رفتن با استفاده از آزمون آنوا و تست t مستقل در سطح معنی داری 05/0>p  تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در گروه رباط آسیب دیده و گروه بازسازی رباط هیچگونه تفاوت معنی داری در اجزای نیروی عکس العمل زمین بین دو سمت سالم و آسیب دیده مشاهده نشد (05/0p>). ضربه عمودی در سمت سالم گروه رباط آسیب دیده (88/0p=) و گروه رباط بازسازی شده (04/0p=) از گروه سالم کمتر بود. اوج قله دوم نیروی عکس العمل زمین نیز در گروه سالم از گروه رباط آسیب دیده (004/0p=) و گروه رباط بازسازی شده (03/0p=) به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بازسازی رباط صلیبی قدامی باعث بهبود نیروی جلوبرنده می شود، ولی هیچ گونه اثری بر اوج دومین نیروی عکس العمل زمین در این گروه ندارد. شاید تقویت عضلات ضعیف شده بعد از بازسازی رباط صلیبی قدامی، قله دوم نیروی عکس العمل زمین را بهبود بخشد. لذا تقویت عضلات اکستنسور ران، زانو و مچ پا در افراد بازسازی رباط صلیبی قدامی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بازسازی رباط صلیبی قدامی، پارگی رباط صلیبی قدامی، راه رفتن، نیروی عکس العمل زمین
  • سمانه شهمرادزاده فهرجی* صفحات 34-40
    زمینه و هدف

     کبدی از جمله ورزشهایی است که جایگاه ویژه ای را در بین ورزش های بومی و سنتی به خود اختصاص داده است. با توجه به عدم وجود تحقیقات در این رشته ورزشی، شناخت مولفه ها و پارامترهای فیزیکی در اجرای موثرتر و بهتر تکنیک های این رشته ورزشی اهمیت دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مولفه های ثبات مرکزی ورزشکاران مرد کبدی کار حرفه ای و آماتور بود.  

    روش شناسی

    با توجه به محدودیت در گزینش آزمودنی ها، نمونه آماری این تحقیق شامل40 نفر از ورزشکاران حرفه ای و آماتور مرد با حداقل 6 فصل سابقه ی فعالیت در کبدی بودند که میانگین سن ، قد و وزن بازیکنان حرفه ای و آماتور به ترتیب 62/24 و 33/22 سال، 174 و 171 سانتی متر ، 75/75 و 16/65 کیلوگرم بود . در این پژوهش، مولفه های قدرت مرکزی و توان مرکزی MBEST اندازه گیری شد . داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل بین دو گروه  مورد تجزیه و تحلیل  قرار گرفتند(05/0≤P).

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که در تمامی مولفه های قدرت و توان مرکزی بین دو گروه حرفه ای و آماتور تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (05/0P≤).

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت معنی دار توان و قدرت مرکزی بین ورزشکاران حرفه ای و آماتور در رشته ورزشی کبدی، به نظر می رسد که این تمرینات برای بهبود عملکرد، در کنار برنامه های تمرینی دیگر ضروری باشد.

    کلیدواژگان: توان مرکزی، ثبات مرکز، قدرت مرکزی و کبدی
  • محسن پوربرزگر، هومن مینونژاد، فواد صیدی، اسماعیل مظفری پور* صفحات 41-47
    زمینه و هدف

    شرکت در فعالیت های ورزشی همراه با بروز آسیب های اسکلتی عضلانی همراه بوده است و از مهمترین عوامل کاهش میزان این آسیب ها داشتن توانایی تعادل مطلوب است. یکی از مداخله هایی که احتمالا می تواند بر تعادل افراد تاثیر گذار باشد ،اعمال ماساژ ورزشی است. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر آنی ماساژ اندام تحتانی بر تعادل ایستا و پویا در ورزشکاران پسر دانشگاهی بود.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی، دارای پیش آزمون و پس آزمون می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه ورزشکاران 18 تا 28 سال دانشگاه تهران بود که از میان آنها 30 نفر وارد مطالعه حاضر شده و به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفری تجربی (ماساژ ورزشی) و کنترل تقسیم شدند. سپس گروه تجربی تحت 10 دقیقه ماساژ اندام تحتانی قرار گرفت. اندازه گیری تعادل ایستا و پویا به ترتیب بوسیله آزمون BESS وY  صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی و مستقل استفاده شد (05/0≤P).

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین میزان امتیازات آزمون های تعادلی (BESS وY) بعد از اعمال پروتکل ماساژ در گروه تجربی وجود دارد و اعمال پروتکل ماساژ موجب افزایش امتیازات بدست آمده شد (01/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که اعمال ماساژ ورزشی می تواند موجب بهبود تعادل ایستا و پویا ورزشکاران به صورت آنی شود. با توجه به نتایج تحقیق می توان برای بهبود تعادل ورزشکاران و پیشگیری از آسیب های ورزشی از اعمال ماساژ ورزشی پیش از مسابقه در این ورزشکاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، ماساژ ورزشی
  • فریده سعید نعمت پور، احمد ابراهیمی عطری، ناهید بیژه، امید محمددوست* صفحات 48-53
    زمینه و هدف

    در این تحقیق هدف مقایسه تاثیر دو نوع برنامه تمرینی پایداری مرکزی و تعادلی برتعادل نیمه پویای دانشجویان دختر غیر ورزشکار بود.

    روش شناسی

    پژوهش به روش نیمه تجربی و به صورت پیش و پس آزمون بر روی 36 دانشجوی دختر غیرورزشکار دارای سلامت جسمانی با میانگین سنی 9/0±32/20  در سه گروه (11 نفر گروه کنترل، 12 نفر گروه پایداری مرکزی و 13 نفر گروه تعادلی) انجام گرفت. آزمودنی ها در 2 گروه تمرینی برنامه تمرینی شان را 2 جلسه در هفته به مدت 4 هفته اجرا نمودند. قبل و بعد از دوره تمرینی، تعادل نیمه پویای آزمودنی ها با استفاده از سیستم بایودکس مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از جمع آوری و واردکردن داده ها درمحیط نرم افزارSPSS  نسخه 20 با استفاده از روش های آماری، برای نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنف و سپس از روش تحلیل واریانس یکطرفه، همگن بودن سه گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون آنوا و تست تعقیبی توکی برای مقایسه تغییرات درون گروهی و بین گروهی استفاده گردید.

    یافته ها

    مقایسه نتایج بدست آمده از تست تعادلی، نشان دهنده تفاوت معنی دار در شاخص های کلی و قدامی خلفی دختران غیر ورزشکار بود که این معناداری در مقایسه میانگین های بین گروهی، به نفع گروه پایداری مرکزی بوده است (05/0 ≤P). 

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های بدست آمده می توان گفت که تمرینات پایداری مرکزی روشی مناسب برای افزایش و بهبود تعادل می باشد. از این رو لازم است که برنامه تمرینی پایداری بخش مرکزی جهت توسعه تعادل نیمه پویا از نوع کاربردی (عملکردی) باشند.

    کلیدواژگان: تمرین تعادلی، تمرین پایداری مرکزی، تعادل نیمه پویا، دختران غیرورزشکار
|
  • Maryam Hoseini *, Homan Minonejad, Reza Rajabi Pages 1-10
    Background

    The aim of this study was to the effect Compare of soccer specific fatigue in different ambient temperatures (hot, cold and balance temperate) on balance and performance of soccer players with functional ankle instability.

    Methodology

    The research method was half-experimental and applied. 20 young female soccer players, clubs Hamadan selected with functional ankle instability (FAI) right foot were. FAI was measured using 9 items Cumberland. Subjects like football, protocol Bangsbv was implemented in the winter (cold: temperature 10 degrees and relative humidity of 50 percent), autumn (moderate: ambient temperature 20 degrees and relative humidity of 50%) and summer (warm: the temperature 45 degrees and relative humidity 50 percent).Before and immediately after the completion of the protocol, tests, static balance (scoring errors test) and dynamic balance (Y test) and function tests (test jump Lee 3-test, Jump Bouncer 6 m at a time, test jump Lee crossover) of were recorded all subjects and the data. To analyze the data was used, t-test and one-way ANOVA and Tukey's test at the significant level 0/05.

    Results

    The results showed that the effects of fatigue, especially football in cold, hot and Moderate ambient temperatures on the balance and performance of soccer players with FAI, were significantly different (p>0/05).

    Conclusion

    So that fatigue, especially football in hot and cold temperatures to moderate temperatures cause loss of balance and performance.

    Keywords: Ambient temperature, Dynamic balance, Fatigue, Functional ankle instability, Static balance
  • Behnam Shokri *, Behnam Ghasmi, Mohamad Reza Moradi Pages 11-16
    Background

    Hyper- kyphosis is one of the most common disorders among boys. Always, achieving to an appropriate corrective protocol has been considered. The aim of this study was to examine the effect of 12 weeks of combined training (movement therapy and Thai massage) on complication rate of thoracic kyphosis students with postural hyper-kyphosis.

    Methodology

    The study design is semi-experimental and applicable by its aim and method was pretest-posttest with a control group. 40 students with hyper kyphosis of Yasouj city (20 students in the experimental group with an average age of 16/55 ± 1/19 year and 20 students in the control group with an average age of 16/65± 1/09 years) were randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received the treatment (corrective and Thai massage exercises for 60 minutes, three times a week) for 12 weeks, but thecontrol group received no treatment and was engaged in daily routine activities. Kyphosis angle was measured by the flexible ruler. The data were analyzed through Analysis of   T Independent and dependent at the significance level of P ≤ 0/05.

    Results

    Independent t-test results showed that the angle of kyphosis of experimental group had significant improvement after 12 weeks of combined training (P < 0/001).  

    Conclusion

    According to the results of this study, combined training improved postural Kyphosis. Therefore, recommended to the healthcare professionals and corrective exercise experts that use of proposed protocol in conjunction with other treatments.

    Keywords: Combined training, Postural kyphosis, Studentsboy, Thai massage
  • Kiumars Moradi *, Hooman Minoonejad, Reza Rajabi Pages 17-24
    Background

    Given the importance of core stability exercises as well as the high prevalence of ankle sprains and functional instability and Subsequently, decrease of balance as a risk factor for the occurrence of an ankle sprain, core stability exercises aimed at stabilizing the central area of ​​the body can have a significant role in improving balance. Therefore, the purpose of this study is investigating the immediate effect of core stability exercises on static and dynamic balance in athletes suffered from functional ankle instability.

    Methodology

    Thirty male college athletes suffered from functional ankle instability are participated in this study. After primary screening and identification of eligible athletes suffered from ankle joint functional assessment tool (AJFAT), subjects were divided into the experimental (n = 15) and control groups (n = 15). Athletes in the experimental group carried out two types of core stability exercises in a session. Static and dynamic balance measured in both the groups before and after the test.

    Results

    Statistical test results showed that core stability exercises in short term period and in a single session improved the effect on static and dynamic balance in athletes suffered from functional ankle instability (p˂0/05).

    Conclusion

    It seems that muscle stabilizers of the core are important in controlling the proximal and distal joints for reducing the static and dynamic balance in athletes’ sufferd from functional ankle instability and doing these exercises in the short-term period can be useful in improving balance in athletes suffered from functional ankle instability. It is proposed to use the core stability muscles practice alongside ankle muscles in order to improve the athletes balance suffered from functional ankle instability.

    Keywords: Ankle sprain, Athlete, Core exercises
  • Keyvan Sharifmoradi *, Arash Raji Pages 25-33
    Background
    The aim of this study was to compare the ground reaction forces components during walking in patients with ACL tear, ACL reconstruction compared to normal subjects.
    Materials and Methods
    Six men with ACLD (anterior cruciate ligament disease) and six men with ACLR (anterior cruciate ligament reconstruction) and 7 normal people were participated in this study. Walking ground reaction forces components was assessed. Data were analyzed by independent T-test and ANOVA in set point of 0/05.
    Results
    There were no significant differences between sound side and affected side in ACLD and ACLR groups (P>0.05). Vertical impulse in normal group was significantly greater than that of ACLR group (p=0.04). Peak vertical ground reaction forces in normal group was significantly greater than that of ACLD (p=0.004) and ACLR (p=0.03) groups.
    Conclusion
    Although anterior cruciate ligament reconstruction improve propulsive force but did not improve second peak of ground reaction force in ACLR group. Maybe strengthening of weaken muscle could improve the second peak of ground reaction force. So, strengthening the hip, knee, and ankle extensor muscles seem to be consider.
    Keywords: Anterior cruciate ligament rupture, Anterior Cruciate Ligament Reconstruction, Gait, Ground reaction force
  • Shahmoradzade Samane * Pages 34-40
    Background

    Kabbady is one of the sports that has special place among the traditional sports. Due to the lack of research in this sport, knowing the components and physical parameters in the implementation of more effective and better techniques of this sport is important.  Therefore, the aim of this research was the comparison of core stability parameters in professional and amateur male kabbady athletes.

    Methodology

    Due to limitation in the choice of subjects, subject consisted 40 male professional and amateur athletes with a history playing of minimum 6 seasons in kabbady participated in this study that respectively mean of age, height and weight were 24.62 and 22.33 yr. 174 and 171 cm ,75.75 and 65.16 kg. In this study, core resistance and core power tests were measured. Data were analyzed using by t student test (P˂0.05).

    Results

    In all parameters of strength and core power between professional and amateur were statistically significant differences. (P˂0.05).

    Conclusion

    Due to the significant difference in core power and strength between the professional and amateur athletes in kabbady sport, it seems that these exercises is necessary to improve performance, in addition to other training programs.

    Keywords: Core strength, Core power, Kabbady
  • Mohsen Poorbarzegar, Hooman Minoonejad, Foad Seidi, Esmaeil Mozafaripour * Pages 41-47
    Background

    Participation in sports activities always accompany with muscle-skeletal injuries among participations. One of factors that can reduce these injuries is proper balance ability. Maybe one of the factors which can affect to balance is the massage so the purpose of this study is to examine the immediate effect of massage in the lower extremities’ to static and dynamic balance in the collegiate athletic men.

    Methodology

    The population of the present study is consisted of all the athletes of 18 to 28 years old of Tehran University. 30 athlete were selected and were randomly divided into control and experimental groups. Experimental group was placed under massage of limb lower for 10 minutes. The measuring of static balance by BESS, dynamic balance by Y test were done then. The paired-T test and independent-T were used to analyze the data (P≤0/05).

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the scores of balancing tests of BESS and Y in the experimental group after doing massage and using massage led to increased scores (P=0/01)

    Conclusion

    The result showed that using massage before competition lead to immediately improvement of static and dynamic balance of athletes. Regarding the study result, can use massage in order to improve balance of athletes and to prevent sports injuries subsequently before the competition.

    Keywords: Dynamic balance, Static balance, Sports massage
  • Farideh Saeed Nematpour, Ahmad Ebrahimi Atri, Nahid Bijeh, Omid Mohammaddoost * Pages 48-53
    Background

    This study aimed to compare the effect of two types of core stability and balance training program on the semi-dynamic balance of non-athlete girls.

    Methodology

    This quasi-experimental pre and post-test on 36 healthy female student-athlete with a mean age 20/32+0/9 in three groups (11 people controls group, 12 people in central sustainability group, 13 people in equilibrium group) Was performed The subjects in the two groups practice their training program conducted 2 sessions per week for 4 weeks. Before and after the training period, semi dynamic balance of subjects were evaluated using the Biodex system. After collecting and importing data into environment of SPSS 20.0 software, using statistical methods, the Kolmogorov-Smirnov test for normality of the data and the analysis of variance the three groups were evaluated. ANOVA and Tukey's test was used to compare changes within the group and between groups

    Results

    Compare the results of the test balance, represents a significant difference in the overall index and anterior posterior of non-athletic girls that this meaningful comparison of the group, in favor of sustainability is central.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that the core stability exercises appropriate method to enhance and improve balance. Hence it is necessary to develop a training program lasting central part of the semi-dynamic balance of functional (performance).

    Keywords: Athletic girls, Semi dynamic balance, Balance training, Core stability exercises