فهرست مطالب

توسعه اجتماعی - سال پانزدهم شماره 2 (زمستان 1399)

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال پانزدهم شماره 2 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه باقری*، ایوب رستمی صفحات 1-32

    حقوق شهروندی از مفاهیم پر مناقشه در دوران مدرن است. آگاهی از حقوق شهروندی به معنای شناخت شهروندان از وظایف حکومت و شهرداری در قبال شهروندان و تلاش برای تحقق حقوق و اجرای تکلیف شان است و به فرد اجازه دخالت آگاهانه در سرنوشت خود را می دهد و منجر به احقاق حقوق خود و زندگی بهتر برای خود و دیگر اعضای جامعه می شود.پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی تاثیر رسانه های جمعی بر آگاهی از حقوق شهروندی انجام گرفته است. این پژوهش از روش پیمایش کاربردی بهره برده است. جامعه آماری آن کلیه دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در نیم سال دوم تحصیلی 98-1397 می باشند که تعداد 374 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم، به عنوان نمونه انتخاب شده اند. یافته ها نشان می دهد که دانشجویان از میزان آگاهی از حقوق شهروندی، در سطح متوسط رو به بالایی قرار دارند و بین متغیرهای میزان استفاده از ماهواره، اینترنت، تلفن همراه، عضویت در شبکه های اجتماعی مجازی، پایگاه اقتصادی اجتماعی، سن، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی با متغیر وابسته آگاهی از حقوق شهروندی رابطه معناداری وجود دارد، و بین متغیرهای میزان استفاده از رادیو، تلویزیون، مطالعه کتاب، روزنامه و مجلات، سینما و تیاتر، تاهل و قومیت با متغیر آگاهی از حقوق شهروندی رابطه ای مشاهده نشد؛ همچنین بین جنس و آگاهی از حقوق شهروندی تفاوت معناداری وجود دارد. یافته های رگرسیونی نشان می دهد که این متغیرها 2/16 از تغییرات مربوط به متغیر وابسته را پیش بینی می کنند.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، رسانه، شبکه های اجتماعی، اینترنت
  • علی اصغر سعدآبادی*، ندا آرامی پور، کیارش فرتاش صفحات 33-60

    در جامعه ای که همه افراد بتوانند از ظرفیت خود استفاده کنند و از فرصت های برابر برخوردار شوند، نشاط و روحیه جمعی به وجود می آید و این بازخورد به جامعه بازگشته و مشارکت اجتماعی و انسجام را تقویت میرکند که خود می تواند باعث توسعه کشور شود. اما ناتوانی افراد توانیاب در برخی از جوامع باعث محدود شدن آنها می شود و گاهی نمی توانند شغل مناسبی پیدا کنند. همچنین طبق آمار و شواهد، نرخ بیکاری افراد معلول رو به افزایش است و بیکاری مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد می کند. بسیاری از سازمان ها برای حل مشکل اشتغال این افراد اقداماتی انجام داده اند و حتی برخی از این شرکت ها استارتاپ هایی بودند که توسط خود توانیاب ها ایجاد شده اند، اما مشکل کماکان باقی است. این تحقیق به دنبال بررسی مشکل اشتغال افراد توانیاب و ارایه راهکارهای مختلف برای رفع این معضل اجتماعی است. بدین منظور این موضوع در مرکز نوآوری اجتماعی سلام مورد بررسی قرار گرفت و پس از بررسی موضوع، با استفاده از گلوله برفی، نمونه گیری انجام و از روش اقدام پژوهی برای حل مسئله استفاده گردید. سپس از تفکر سیستمی (مدل چهار مرحله ای دیوید پیتر استرو) بهره گرفته شد و راهکارها در دو بخش ارایه شدند: راهکار فوری و راه حل های بنیادی. در بخش راهکار فوری، برخی اقدامات مانند الزام دولت برای استخدام توان یاب ها یا پرداخت حقوق بازنشستگی به آنها می تواند به صورت مقطعی مشکل را حل کند اما نکته اصلی برای حل این مشکل توجه به توانایی های ویژه این افراد و نه معلولیت آنها است.

    کلیدواژگان: افراد توان یاب، معلولیت، نوآوری اجتماعی، تفکر سیستمی، اشتغال
  • مژگان پیرک، وحید قاسمی*، مسعود کیانپور صفحات 61-92

    اهمیت فضای مجازی (اینترنت و شبکه های اجتماعی) در زندگی بشر کنونی غیر قابل انکار است. به طوری که تمامی عرصه های مختلف زندگی افراد را تحت الشعاع قرار داده است. الگوهای گذران اوقات فراغت یکی از این جنبه هاست. به همین دلیل هدف اساسی این پژوهش بررسی تغییراتی است که در این الگوها تحت تاثیر فضای مجازی به وجود آمده است. پژوهش ارتباط این دو متغیر را در قالب تحلیل طبقاتی ارایه می دهد. به همین منظور 330 نفر از مردم شهر اصفهان، با استفاده از روش کمی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که بین سه طبقه اجتماعی بالا، متوسط و پایین در فاصله سنی 60-20 سال توزیع شد. اعتبار پرسشنامه از نوع صوری بوده و توسط گروهی از اساتید مجرب و کارشناسان خبره تایید شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که برای تمام ابعاد بالاتر از سطح مطلوب (70/0) بود. یافته های پژوهش نشان می دهند فضای مجازی الگوهای فراغتی را تحت تاثیر خود قرار داده است. به طوری که، الگوهای فراغتی از سمت فعال بودن، جمعی بودن، واقعی بودن، خودشکوفایی به سمت منفعل شدن، فردی شدن، مجازی و نیز انحرافی شدن تغییر یافته اند. نتیجه مهم دیگر پژوهش تایید تعدیل گری طبقه می باشد. بنابراین طبقه مکانیزم تاثیرگذاری بین فضای مجازی و الگوهای گذران اوقات فراغت بر مبنای فعال/ منفعل، فردی جمعی و مجازی/ واقعی را تحت تاثیر قرار داده است. مکانیزم این تاثیرگذاری در طبقه بالا و پایین به یک صورت بوده ولی در طبقه متوسط با شدت کمتر و به گونه ای متفاوت تر از دو طبقه دیگر بوده است.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، اوقات فراغت، تحلیل طبقاتی، الگوهای فراغتی، فضای شهری
  • سعید سلطانی بهرام*، فتانه حاجیلو صفحات 93-134

    کنش های افراد در ارتباط با محیط زیست متاثر از عواملی است که در خلال اجتماعی شدن در فرد ایجاد و تقویت می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر آن است که علل اثرگذار بر رفتارهای زیستی افراد در فرایند اجتماعی شدن، تجربیات و مهارت هایی که در این زمینه می یابند، مسئولیت هایی که می پذیرند و نقش دانش و آگاهی را که در روند آموزش کسب می کنند، بررسی نماید. این پژوهش در جریان سال تحصیلی 95-1394 در دانشگاه تبریز و به شیوه پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری آن دانشجویان دانشگاه تبریز هستند که 302 نفر از آنان به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که، میانگین سبک زندگی محیط زیستی در دامنه 52 تا 133 برابر با 59/99 می باشد که نشان می دهد سبک زندگی محیط زیستی دانشجویان در حد زیادی قرار دارد. همچنین در میان ابعاد ششگانه سبک زندگی محیط زیستی، بعد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، کمترین مقدار میانگین محاسبه شده راداشته است. نتایج آزمون فرضیات نیز نشان می دهد که رابطه مثبت و معنی داری بین سیک زندگی محیط زیستی با متغیرهای سرمایه اجتماعی و ابعاد سه گانه آن شامل اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت اجتماعی و همچنین متغیر سرمایه فرهنگی و ابعاد آن و نیز متغیر معرفت محیط زیستی به عنوان متغیرهای مستقل وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیونی سبک زندگی محیط زیستی نشان می دهد که سه متغیر مشارکت اجتماعی، معرفت محیط زیستی و بعد عینی سرمایه فرهنگی در کل حدود 19 درصد تغییرات سبک زندگی محیط زیستی دانشجویان دانشگاه تبریز را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی محیط زیستی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، معرفت زیست محیطی، دانشجویان دانشگاه تبریز
  • شریف خسروی ترازک*، ابوتراب طالبی، علی انتظاری صفحات 135-172

    پژوهش حاضر تحت عنوان «زمینه فرهنگی کنش اقتصادی؛ مورد مطالعه استان کرمانشاه» با هدف کشف و ارایه الگویی از زمینه های فرهنگی کنش اقتصادی در بین شهروندان کرمانشاه صورت گرفته است. ادبیات نظری پژوهش نیز ملهم اقتصاد نیوکلاسیک، نظریات رونالد اینگلهارت، کریستین ولزل، ماکس وبر، ورنر سومبارت و نظریه خرده فرهنگ دهقانی می باشد. روش تحقیق از نوع کیفی می باشد. تکنیک جمع آوری داده ها نیز مصاحبه نیمه ساخت یافته بوده است. مصاحبه پس از اجرا بین 35 نفر از افراد نمونه که به صورت هدفمند انتخاب شدند، به اشباح نظری رسید. کدگذاری داده ها نیز به سه صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی می باشد، و کدهای استخراج شده بر اساس منطق اشتراوس و کوربین در قالب یک الگو تدوین شده است. برای سنجش روایی از نظر متخصصان و برای سنجش پایایی از آزمودن مجدد روش انجام کار استفاده نموده ایم. نتایج تحقیق نشان داد که الگوی پارادایمی کنش های اقتصادی شهروندان کرمانشاهی در بخش شرایط علی تحت تاثیر عوامل فرهنگی گوناگون از قبیل دین و مذهب، آداب و رسوم و ضرب المثل ها قرار می گیرند. اثرگذاری این عوامل تحت شعاع عوامل زمینه ای که بیشتر جنبه ی مکانی و زمانی دارد، و همچنین شرایط مداخله ای که به نگاه های درونی فرد و نگاه های اجتماعی مردم بر می گردد، قرار می گیرد. قضیه بعدی در مدل طراحی شده مربوط به مقوله پدیده محوری می باشد. مفاهیم مربوط به پدیده محوری در کنش اقتصادی شهروندان کرمانشاهی در پنج دسته (ماهیت پول در زمان و مکان، عوامل درونی رفتارهای اقتصادی، عوامل اجتماعی رفتارهای اقتصادی، نوع نگاه به انباشت سرمایه و نوع فعالیت های اقتصادی) قرار می گیرند. در نهایت راهبردها بر پایه قضایای پیشین با ایجاد آمادگی ذهنی در بین کنشگران جهت مواجهه با پول، کار و پس انداز منجر به پیامدهایی می شود که کنش اقتصادی را در پی دارد.

    کلیدواژگان: کنش اقتصادی، کار، پس انداز و سرمایه گذاری
  • لفته منصوری، احمدعلی حسابی*، نبی الله ایدر صفحات 173-210

    هدف اصلی مقاله حاضر تبارشناسی جریان های سیاسی و رابطه آن با قرایت های دینی پس از انقلاب اسلامی ایران است. برای تحقق این هدف دوره مشروطه تا انقلاب اسلامی به این سو مورد بررسی قرار گرفت اما تاکید بر نیروهای سیاسی پس از انقلاب و رابطه آن با قرایت های دینی است. این تحقیق مبتنی بر نظریه فرکلاف و روش آن شامل توصیف، تفسیر و تبیین متن در کنار نظریه لاکلاو و موفه و روش آن که شامل شناسایی معنا و متن، زمان و مکان، منازعات معنایی و کردارهای اجتماعی سیاسی گفتمان جریان های سیاسی، صورت گرفته است. در این پژوهش سه قرایت دینی از مشروطه تاکنون مورد بررسی قرار گرفتند، در هر دوره ای این قرایت ها به رنگ دیگر خود را بازنمایانده است و تفسیری متناسب با گفتمان برای خود برگزیده است، اما دال های مرکزی این قرایت ها علیرغم گسست های تاریخی تغییری را نشان نمی دهد. در کل، هدف این پژوهش یافتن راه حل نبوده بلکه در وهله ی اول تلاش شد تا به توصیف دقیق موضوع دست یافته و در سطوح بالاتر، رابطه جریان های سیاسی با قرایت های دینی مربوطه را با فضای سیاسی اجتماعی مشخص سازد تا به تحلیل نظری دست یابد و در نهایت به تبارشناسی جریان ها پرداخته شد. در این تحقیق روشن شد که گفتمان دینی یک امر ذاتی از قبل ساخته شده نیست، بلکه همچون یک واقعیت اجتماعی ساخته و معنادار می شود که آن هم از طریق «زبان» صورت می گیرد. خصوصیت این معناسازی این است که امری دایمی ندارد. هیچ گفتمان دینی در این پژوهش به طور کامل تثبیت نشد و همواره در یک طیفی از تثبیت کامل تا بی قراری و زوال کامل در حرکت است و این ویژگی و خصیصه ای نهادین و گرانیگاه هستی شناختی نظریه تحلیل گفتمان است.

    کلیدواژگان: تبارشناسی، تحلیل گفتمان، قرائت های دینی، جریان های سیاسی
  • ایمان ممبنی*، عبدالحسین کلانتری صفحات 211-246

    امروزه توسعه پایدار شهری با تاکید بر پایداری و استمرار توسعه برای همگان به ویژه در شهرهای استخراجی و شرکتی که به واسطه استخراج منابع طبیعی، رشد گسترده ای داشته اند مورد توجه سیاست گذاران شهری در کشورهای مختلف قرار گرفته است. شهر آبادان هر چند به عنوان یک شهر منبع محور یا استخراجی شناخته نمی شود، اما عاملیت صنعت نفت و استقرار پالایشگاه نفت، در توسعه این شهر نقشی اصلی و اساسی داشته است. بنابراین عمدتا همان مسایلی که شهرهای استخراجی و منبع محور رخ می دهد، این شهر را هم متاثر کرده است. مطالعات گوناگون پیرامون این شهرها نشان می دهد که توسعه در همه ابعاد در این شهرها رخ نداده و ناپایداری هایی در این زمینه مشاهده می شود. هدف این تحقیق، بررسی پایداری شهری آبادان متاثر از فعالیت های صنعت نفت است. در این پژوهش برای بررسی وضعیت توزان و پایداری در شهر آبادان، از روش چندگانه و تکنیک های مشاهده ی میدانی، مردم نگاری شهری، منابع اسنادی و مصاحبه های عمیق و تاریخ شفاهی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که آبادان، علیرغم اینکه به واسطه تاسیس شرکت نفت رشد و توسعه را تجربه کرده است، اما ناپایداری هایی در زمینه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی به واسطه حضور تاسیسات نفتی از سر گذرانده است، که این امر به خصوص بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی به دلیل مدیریت نامتوازن و تخریب زیرساخت ها تشدید شده است؛ به طوری که امروز تنها شاهد نوستالژی و خاطره آبادان قدیم در نگرش عمومی مردم آبادان هستیم.

    کلیدواژگان: شهر نفتی، ناپایداری شهری، جامعه ی محلی، جامعه ی شرکتی
  • منوچهر کردزنگنه*، فریدون وحیدا، علی اصغر مهاجرانی صفحات 247-280
    هدف اصلی این مطالعه تحلیل گفتمان توسعه جامعه روستایی در دولت های بعد از انقلاب اسلامی است. قلمرو تحقیق سه دولت کارگزاران، اصلاحات و اصول گرایی را (1392-1368) شامل می شود. گزاره ها، یا رخداد ارتباطی در قالب متن برنامه های 5 ساله توسعه و برخی نوشته های جریانات سیاسی که هر دولت برآمده از آن بوده، جمع آوری شده است. نوع تحقیق کیفی است، از تلفیق تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف و لاکلاو و موفه به عنوان چارچوب مفهومی و روش تحقیق بهره گرفته شد. یافته‏ها نشان می دهد که در عرصه منازعه سیاسی از طریق تمایز «ما» و «آنها» طرد و حاشیه رانی صورت گرفته است. سپس هژمونی گفتمان غالب در منازعه بر معنای توسعه تعیین کننده بوده است، که فرضیه تحقیق را پشتیبانی می کند. یافته نشان می دهد که گفتمان توسعه روستایی متاثر از گفتمان کلان در هر سه دولت، بر مدلول، دال «عمران روستا» توسعه با معنای «نوسازی»، صورت بندی شده است. گزاره ها نشان می دهد که کشاورزی، تولید، اشتغال پایدار و صنعت در گفتمان هر سه دولت، دال های شناور بوده، ولی تاکید و معنا مترتب بر آنها یکسان نبوده است. یافته ها نشان می دهد که از جمله عوامل تبیینی موثر بر معنای توسعه روستا در گفتمان دولت ها، رویکرد از بالا به پایین، اتکاه به اقتصاد نفتی یا «نفت حکومتی»، پیشینه اقتصاد روستایی، کمرنگ بودن فرایند توسعه از پایین و بخشی نگری قابل تامل بود. نگاه از پایین به بالا به توسعه در دولت اصلاحات پررنگ تر بوده است. گستره عمران یا نوسازی روستایی در گفتمان دولت های بعد از انقلاب بسیار چشمگیر بوده است. اما به دلیل پیامد گفتمانی در نتیجه معنای مترتب بر توسعه روستایی متاثر از گفتمان دولت ها، از جمله، فقر و نابرابری و خالی شدن روستاها که موجب افزایش حاشیه نشینی و فرودستان شهری گردیده بود، به دشواری فرایند راه توسعه منتهی شده است.
    کلیدواژگان: : تحلیل گفتمان، توسعه اقتصادی، جوامع روستایی، برنامه های پنج ساله، دولت ها، انقلاب اسلامی ایران
|
  • Masoumeh Bagheri *, Ayoub Rostami Pages 1-32

    Citizenship is one of the most controversial concepts in modern times. Citizenship awareness means knowing citizens about the duties of government and municipality towards citizens and striving to fulfill their rights and enforce their duties, allowing the individual to intervene consciously in their own destiny, leading to the realization of their rights and a better life for themselves and other members. It becomes a community. The purpose of this study was to investigate the sociological impact of mass media on citizenship awareness. This study utilized an applied navigation method. The population of the study consisted of all students of Shahid Chamran University of Ahvaz during the second semester of the academic year 2018-2019. 374 students were selected by stratified proportional sampling method. Findings show that students are aware of the level of citizenship awareness and are moderately high among the variables such as satellite, internet, mobile, virtual social networking, socioeconomic status, age, degree and degree. There was a significant relationship between education with the dependent variable of citizenship awareness, and no relationship was found between variables of radio, television use, and study of books, newspapers and magazines, cinema and theater, marriage and ethnicity with gender variable of citizenship awareness; and there is a significant difference in citizenship awareness. Regression results show that these variables predict 16.2% of the changes related to the dependent variable.

    Keywords: Citizenship Rights, Media, Social Networks, Internet
  • Ali Asghar Sad Abadi *, Neda Aramipour, Kiarash Fartash Pages 33-60

    In a society where all people can use their capacity and enjoy equal opportunities, there is collective joy and spirit, and this feedback comes back to the community and enhances social participation, capital, and solidarity. In addition, it can make the country grow and develop, but, as we know, disability in some societies limits people and they cannot even find a suitable job. On the other hand, according to statistics and evidence, the unemployment rate of people with disabilities is on the rise and unemployment causes many problems for them. Numerous organizations and companies have taken steps to solve the employment problem of these people, and even some of these companies were start-ups created by some of the disabled, but this problem still remains unresolved. In this research, we seek to investigate the problem and provide some solutions. After reviewing the issue, we conducted this study at Salam Social Innovation Center. At first, the model was implemented through using the four-stage model of David Peter Stroh. Interviews were conducted with related people and stakeholders and then data were analyzed by using action research methodology. Suggestions were also provided in two parts: quick fixes and fundamental solutions. In the quick-fix solution section, some actions can solve the problem cross-sectionally (such as the government's requirement to hire the disabled or pay them pensions), but the key to solving this problem is to pay attention to these people's special abilities and not to their disabilities.

    Keywords: Disabled People, The Handicapped, Social Innovation, Systems Thinking, employment
  • Mozhgan Pirak, Vahid Ghasemi *, Masoud Kianpour Pages 61-92

    The importance of cyberspace (Internet and social networks) in today's human life is undeniable. As it has overshadowed all the different areas of people's lives. Leisure patterns are one of these aspects. Therefore, the main purpose of this study is to investigate the changes that have occurred in these patterns under the influence of cyberspace. Research presents the relationship between these two variables in the form of class analysis. For this purpose, 330 people in Isfahan were studied using a quantitative method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire that was distributed among the three social classes of upper, middle and lower in the age range of 20-60 years. The validity of the questionnaire was formal and was confirmed by a group of experienced professors and experts. The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha coefficient, which was higher than the desired level (0.70) for all dimensions. Findings show that cyberspace has affected leisure patterns. Thus, leisure patterns have changed from being active, being collective, being real, self-fulfilling, to becoming passive, individualized, virtual, and deviant. Another important result of the research is the confirmation of class adjustment. Thus, the class has influenced the mechanism of influence between cyberspace and leisure-based patterns of active / passive, collective individual, and virtual / real. The mechanism of this effect was the same in the upper and lower classes, but in the middle class it was less intense and different from the other two classes.

    Keywords: Cyberspace, Leisure, Class Analysis, Leisure Patterns, Urban Space
  • Saeed Soltani Bahram *, Fattaneh Hajilou Pages 93-134

    Environmental interactions are influenced by factors that are created and reinforced during a person's socialization. The main purpose of this study is to investigate the causes affecting people's biological behaviors in the process of socialization, the experiences and skills they find in this field, the responsibilities they accept and the role of knowledge and awareness they acquire in the learning process. This research was conducted during the academic year of 2015-2016 at Tabriz University of Tabriz by survey method. The statistical population is the students of Tabriz University that 302 of whom have been selected by stratified sampling. The research findings show that the average environmental lifestyle in the range of 52 to 133 is equal to 99.59%, which shows Students' environmental lifestyles are abundant. Also, among the six dimensions of environmental lifestyle, public transportation using, has the lowest average, in the scale of the present study, compared to the average of other dimensions studied environmental lifestyle. The results of the hypothesis test also show that the positive and significant relationship between environmental lifestyle and social capital and its three dimensions including social trust, social cohesion and social participation, as well as cultural capital and its dimensions and environmental knowledge. The results of environmental lifestyle regression analysis show that the three variables of social participation, environmental knowledge and objective dimension of cultural capital in general explain about 19% variance of environmental lifestyle at Tabriz University students.

    Keywords: Environmental Lifestyle, social capital, Cultural capital, Environmental knowledge, students, University of Tabriz
  • Sharif Khosravi Tarazak *, Aboutorab Talebi, Ali Entezari Pages 135-172

    The present study is entitled "Cultural context of economic action"with the aim to explore and provide a model of cultural contexts of economic action among Kermanshah’ citizens. The research literature is also inspired by neoclassical economics, the theories of Ronald Inglehart, Christine Welzel, Max Weber, Werner Sombart, and the theory of the Peasant Sub-Culture.The research method is qualitative. The data collection technique was also a semi-structured interview. The interview reached theoretical saturation after conducting among 35 purposeful selected individuals. Data encoding is also in three forms of open, axial and selective coding, and the extracted codes are compiled based on Strauss and Corbin logic in the form of a template. To assess the validity of the experts and to assess the reliability, we have tried to retest the method of work (Test-Retest Reliability). The results showed that the paradigmatic pattern of Kermanshah' citizens economic actions are influenced by various cultural factors such as religion, customs and proverbs. The effectiveness of these factors is influenced by the contextual factors that are most spatially and temporally relevant, also the interference conditions that related to the individual's inner and social attitudes. The next theme in the designed model was the axial phenomenon. The concepts related to the axial phenomenon in economic actions of Kermanshah' citizens fall into five categories (nature of money in time and place, internal factors of economic behaviours, social factors of economic behaviours, type of capital accumulation, and type of economic activities). Finally, strategies based on prior theorems lead to the consequences that economic action has on the mental readiness of actors to deal with money, labour, and savings.

    Keywords: Economic Action, Labour, Savings, Investment
  • Lafteh Mansoori, Ahmad Ali Hesabi *, Nabi&Rsquo, Ollah Ider Pages 173-210

    The main purpose of this thesis is the genealogy of political currents and its relations to religious readings after the Islamic Revolution. To achieve this aim, the constitutional period untill now has been investigated, but with more emphasizing on political currents and their relation with religious readings. This research is based on Fairclough theory and its method including describing, interpreting and explaining the text along with Laclau and Mouffe theory and its method which includes identifying the meaning and text, time and place, semantic conflicts, and socio-political practices of political discourse. In this research three religious readings were examined from the constitutional period untill now. In each period these readings show themselves in different form and have selected a suitable describtion with the discourse but in spite of historical gap, these readings’ nodal points show no changes. In general, the purpose of this study is not to find solutions, but in the first place it tries to find clear describtion of the subject and at higher levels, to achive theoretical analysis, the relation between the social political currents and the basis of religious reading determined and finally genealogy of political currents were done. It became clear in this study that religious discourse is not an intrinsic task of pre - built, but it is made as a social reality by "language". The characteristic of this semantics is that it has nothing permanent. No religious discourse has been fully established in this study and has always been floating in range of complete fixation to instability & complete dislocation & this is the characteristic exclusivity & significance of ontology of discourse analysis theory that is based on this study.

    Keywords: genealogy, Discourse Analysis, Religious Readings, Political Currents
  • Iman Mombeni *, Abdolhossein Kalantari Pages 211-246

    Today, sustainable urban development with emphasis on sustainability and continuity of public development-especially in extractive cities that have grown exponentially through natural resource extraction-has been considered by policy makers and in different countries. The city of Abadan is not known as a resource-oriented or extractive city, but the agency of the oil industry and the establishment of an oil refinery have played a major role in the development of this city. Therefore, the same issues that occur in extractive and resource-oriented cities have affected this city as well. Various studies on these cities show that development in all dimensions has not occurred in these cities and there are instabilities in this area. The purpose of this study is to investigate the urban sustainability of Abadan under the influence of oil industry activities. In this study, the method of triangulation with field observation techniques, urban ethnography, documentary sources and in-depth interviews and oral history has been used. The results show that Abadan, despite experiencing growth and development due to the establishment of the oil company, has experienced economic, environmental and social instabilities due to the presence of oil facilities. This has intensified especially after the revolution and the imposed war due to unbalanced management and the destruction of infrastructure; So that today we only see nostalgia and memory of old Abadan in the public attitude of the people of Abadan.

    Keywords: Oil City, Urban Instability, local Community, Corporative Community
  • Manouchehr Kordzangenh *, Fereydoun Vahida, Ali Asghar Mohajerani Pages 247-280
    The present study aims at investigating discourse analysis of economic development of rural communities in the Iranian post-revolutionary governments. Three governments of Executives of Construction (Kargozaran), Reformist, and Conservative (1989-2013) comprised the research scope. The propositions or communicative events were collected as the texts of development five-year plans and certain political movements based on which the governments took step. This study is a qualitative research which used a combination of Fairclough, Laclau and Mouffe Critical Discourse Analysis (CDA) methods as the conceptual framework and methodology basis. Findings show that distinctions made between “self” and “other” have caused exclusion and marginalization in political conflicts. The dominant discourse hegemony in conflicts has been effective and decisive over the concept of development, and this supports the research. The findings demonstrate that among the effective explanatory factors on rural development concept in discourses of the three governments are top-down approach, reliance on oil-based economy or "oil state", rural economy history, unnoticed grassroots development process, and paying more attention to certain sectors. Also, the bottom-up development approach was more significant during the Reformist government. Rural development and renovation have been held a significant position in the post-revolutionary governments. However, on account of discursive consequences resulted from the rural development position affected by discourses of governments including poverty, inequality, and loss of rural population which caused increased suburbanization and urban poor, the development process turned to be an uphill struggle.
    Keywords: Discourse Analysis, Economic Development, Rural Communities, Five-Year Plans, Governments, Islamic Revolution of Iran