فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرتضی محمدی، عباس جهان تاب نژاد*، امین خطیبی صفحات 1-15

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ظرفیت های جذب دانش در اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان با تاکید بر کارآفرینی سازمانی و عملکرد نوآورانه بود. روش تحقیق توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود که به شکل میدانی گرداوری شد. جامعه آماری، کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خوزستان بود که در نهایت 150 نفر در تحقیق مشارکت داشتند. ابزار گردآوری پرسشنامه ظرفیت های جذب گارسیامورالس و همکاران (2013)، کارآفرینی سازمانی مارتین روجاس و همکاران (2013) و عملکرد نوآورانه گاندی و همکاران (2011) بود. روایی صوری و محتوایی توسط 5 تن از اساتید مدیریت ورزشی بررسی و پس از اصلاحات پخش گردید. روایی همگرا و واگرا نیز حاکی از برقراری روایی سازه ای پرسشنامه داشت. یافته ها نشان داد که شاخص ه ای ظرفیت جذب تاثیر معنی داری بر کارافرینی سازمانی و عملکرد نوآورانه دارد (05/0<p). به طور کلی جذب دانش در ابعاد مختلف آن بر کارآفرینی سازمانی و عملکرد نوآورانه اثرگذار بوده و می تواند این سازمان را جهت توسعه و ترویج کارآفرینی و استفاده از ظرفیت های خلاقانه مدیران و کل نیروی کار در سازمان افزایش داده و آن را به بهره برداری برساند. زمانی کارآفرینی سازمانی می تواند توسعه پیدا کند که دانش و خلاقیت کارکنان بتواند به مرحله ی بهره برداری برسد و از این طریق سازمان برای عملکردی متفاوت نسبت به قبل و عملکردی نوآورانه در راستای اهداف سازمانی هدایت شود.

    کلیدواژگان: کارافرینی سازمانی، عملکرد نوآورانه، ظرفیت جذب، خلاقیت سازمانی
  • مهدی توکل، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 17-36

    هدف از مطالعه حاضر شناسایی و تبیین شاخص های موثر بر توسعه سرمایه اجتماعی از طریق ورزش در جامعه شهری و ارایه مدل بود. تحقیق به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش تجزیه و تحلیل داده ها از نوع توصیفی- تحلیلی به صورت اکتشافی و به لحاظ زمان انجام تحقیق از نوع حال نگر می باشد که جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان مدیریت ورزشی و جامعه شناسی با داشتن سابقه تدریس حداقل 6 سال و پژوهش در زمینه ورزش و سرمایه اجتماعی می باشد که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد 20 نفر انتخاب شدند و جامعه در بخش کمی شامل کلیه اعضای هیات علمی رشته مدیریت ورزشی و جامعه شناسان دانشگاه های کشور را شامل می شود که بر اساس جدول مورگان نمونه برابر 155 نفر تعیین و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه عمیق و اکتشافی و در بخش کمی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر  113 سوال و 6 مولفه بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و پاسخ به فرضیات تحقیق از روش های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و LISREL نسخه 8/8، استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که شاخص های شناسایی شده موثر بر توسعه سرمایه اجتماعی از طریق ورزش در جامعه شهری عبارتند از مولفه انجمن های داوطلبی، مولفه مشارکت ورزشی، مولفه کانون هواداران تیم های ورزشی، مولفه ورزش قهرمانی، مولفه رسانه های ورزشی و مولفه ورزش های آیینی می باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، ورزش، جامعه شهری
  • محبوبه جعفرزاده*، محمدابراهیم رزاقی، اعظم میرزااکبری صفحات 37-50

    فناوری اطلاعات به عنوان یک زیرساخت جدید توجه زیادی را به تاثیر خود در سازمان های ورزشی جلب کرده است. امروزه ورزش و سازمان های ورزشی برای حضور کارا و موثر در عرصه های مختلف ورزشی، اقتصادی و اجتماعی باید زیرساخت های فناوری را توسعه دهند. این پژوهش با هدف طراحی مدل زیرساخت فناوری اطلاعات از دید خبرگان در سازمان های ورزشی انجام گرفت. پژوهش حاضر به لحاظ روش کیفی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات با استراتژی پدیدارشناسی و شیوه مصاحبه عمیق ساختار نیافته انجام شد. جامعه آماری پژوهش را گروه آشنا به موضوع شامل خبرگان ورزشی (فعالان حوزه فناوری اطلاعات ورزش، اساتید دانشگاه، نقش آفرینان فناوری و زیرساخت سازمان های ورزشی) بودند که به لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات روش گلوله برفی با دیدگاه 15 خبره به اشباع نظری رسید، یافته های حاصل مصاحبه عمیق با کدگذاری باز، محوری و انتخابی به مدل زیرساخت فناوری از دید خبرگان ورزشی رسیده که دانش فناوری، ارتباطات شبکه ای، معماری و خدمات داده، مدیریت فناوری، بنیادهای فناوری، سازگاری و سرعت فناوری جزء محورهای اصلی این زیرساخت قلمداد شدند، برای اطمینان بیشتر از عوامل کدگذاری ها با نرم افزار مکس کیو دی ای نسخه 12 و توسط دو کدگذار آشنا صورت گرفت و ضریب توافق 81 درصد حاصل شد، مدل مربوطه احتمالا می تواند زیر ساخت راه اندازی فناوری در ورزش را تسهیل نماید.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، سازمان های ورزشی، زیرساخت فناوری اطلاعات
  • نینا همتی زاده، حسین سپاسی*، پریوش نوربخش، مهوش نوربخش صفحات 51-64
    تفکر استراتژیک فرآیندی است که به واسطه آن مدیران با نگریستن از بالا به بحران ها و فرآیند های روزانه مدیریتی دیدگاه متفاوتی از سازمان و محیط متغیر آن کسب می کنند. شطرنج که یک ورزش فکری است، تفکر استراتژیک به همراه دارد و یک شطرنج باز با این مهارت مهره های خود را روی صفحه شطرنج در مقابل حریف خود حرکت می دهد. هدف تحقیق حاضر ساخت و اعتباریابی ابزار اندازه گیری مدیریت شطرنجی در سازمان های ورزشی ایران می باشد. از روش پژوهش آمیخته برای تحلیل داده ها استفاده شد. ابتدا با مطالعه پیشینه و کسب نظر خبرگان، عامل های تفکر شطرنجی استخراج و سوالات مقدماتی برای اندازه گیری آنها تهیه گردید و سپس اعتبار محتوایی آنها مورد تایید گروهی از خبرگان قرار گرفت. طی یک مطالعه کمی نمونه ای به حجم 120 نفر از جامعه آماری جهت محاسبه ثبات درونی به سوالات مقدماتی پاسخ دادند. آنگاه، در یک تحلیل عامل اکتشافی که داده ها به شیوه متعامد چرخش داده شده بودند، ابعاد مدیریت شطرنجی استخراج و پرسشنامه نهایی به تعداد 36 سوال ساخته شد. پس از انجام تحلیل عامل تاییدی پرسشنامه نهایی بین نمونه ای به حجم 334 نفر از مدیران شطرنجی کشور توزیع گردید. نتایج تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی نشان داد که ابزار ساخته شده از پایایی و اعتبار کافی برای اندازه گیری فرایند تفکر شطرنجی برخوردار است. از این ابزار کاربران می توانند برای اندازه گیری تفکر شطرنجی مدیران در سازمان های ورزشی کشور استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، مدیریت شطرنجی، اعتبار یابی، تحلیل عامل
  • اکرم سلطانی، سید محمد کاشف، احمد تاج الدین عثمان صفحات 65-78

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل صلاحیت های حرفه ای مدیران سازمان های ورزشی دولتی انجام گردید. روش این پژوهش توصیفی به صورت علی بود که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران سطوح مختلف مرتبط با موضوع تحقیق (سطح بالا، سطح میانی و سطح پایین) در استان اصفهان به تعداد 5101 نفر بودند. روش نمونه گیری این تحقیق تصادفی طبقه ای (سطوح مدیریت) متناسب با حجم نمونه و با استناد به جدول کرجسی و مورگان تعداد 361 نفر به عنوان نمونه آماری به دست آمد. ابزار اندازه گیری در این تحقیق مطالعات کتابخانه ای، روش دلفی و پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. پس از انجام یک مطالعه مقدماتی و تعیین واریانس سوالات؛ از طریق ضریب آلفای کرونباخ، ضریب پایایی پرسشنامه 91/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل یافته های این تحقیق از آزمون معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که متوسط نظر پاسخ دهندگان نسبت به وضعیت صلاحیت حرفه ای مدیران سازمان های ورزشی دولتی در مولفه های: رویه تجارت، ارتباطات، نظارت و ارزیابی، مهارت های مدیریت و مدیریت ریسک، تجربه ورزشی، روش های برنامه نویسی، فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفه ای، مدیریت عملکرد و یادگیری و مسئولیت پذیری و نتیجه گرایی می باشد. لذا توجه به مولفه های ارایه شده هنگام گزینش مدیران ورزشی می تواند شانس موفقیت سازمان را بالاتر ببرد.

    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای، مدیران، سازمان های ورزشی، دولتی
  • محمد سیاوشی*، سید مصطفی طیبی ثانی، حسین عامریان صفحات 79-96
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه گری رضایت شغلی در رابطه بین عدالت سازمانی و تعهد شغلی در کارکنان فدراسیون های ورزشی بود. این پژوهش از روش همبستگی به شیوه مدل معادلات ساختاری در نمونه ای 410 نفری از کارکنان فدراسیون های ورزشی انجام شد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های عدالت سازمانی کالکیت، رضایت شغلی کالیسکان و بایدر و تعهد شغلی آلن مایر استفاده شده است که همگی از حیث روایی صوری و پایایی مورد تایید قرار گرفتند. تحلیل داده ها به وسیله ضریب همبستگی، تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و لیزرل، انجام شد. نتایج نشان داد که عدالت سازمانی به طور معنی داری، تغییرات تعهد شغلی (42 درصد)، و رضایت شغلی (53 درصد) کارکنان را تبیین می کند (01/0>P) و از بین ابعاد عدالت سازمانی، ابعاد عدالت توزیعی و عدالت رویه ای بر رضایت شغلی و تعهد شغلی اثرگذارند (01/0>P). اما بعد عدالت ارتباطی بر رضایت شغلی و تعهد شغلی تاثیر معنی دار ندارد (05/0<P). به علاوه عدالت سازمانی و رضایت شغلی، بر ابعاد عاطفی و هنجاری تعهد شغلی اثرگذارند (01/0>P). براساس نتایج پژوهش، تلاش روسای فدراسیون ها در جهت برخورد یکسان با کارمندان و برقراری عدالت در محیط کاری می تواند سبب رضایتمندی شغلی کارکنان شود و توسعه و بهبود عدالت سازمانی که بهبود رضایت شغلی را در پی دارد، می توانند فدراسیون خود را از پیامدهای مثبت فردی، جمعی و سازمانی، عدالت سازمانی و تعهد شغلی بیشتر بهره مند سازند. از این رو محیط سازمان باید به گونه ای باشد که کارکنان احساس برابری، عدالت و رضایت داشته و انگیزه کار کردن در آن محیط در آنان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: الگوی ساختاری، عدالت سازمانی، تعهد شغلی، رضایت شغلی، فدراسیون های ورزشی
  • مهدی احمدی*، اکرم اصفهانی نیا، محمدعلی نودهی، مجتبی احمدی صفحات 97-110

    هدف این پژوهش تدوین چارچوب راهکارهای کنترل و جبران ضررهای مالی در صنعت ورزش (مطالعه ی موردی: شیوع ویروس کرونا در ایران) بود. روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزارسازی بود. در بخش کیفی با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری (18 نفر از خبرگان حوزه ی مدیریت ورزشی) برای شناسایی چارچوب راهکارهای کنترل و جبران ضررهای مالی در صنعت ورزش انتخاب شده اند .ابزار مورد استفاده برای شناسایی چارچوب راهکارهای کنترل و جبران ضررهای مالی در صنعت ورزش، مصاحبه ی نیمه ساختارمند (با گروه های کانونی) و مطالعه اسناد بوده است. برای تامین روایی و پایایی مطالعه از روش ارزیابی لینوکلن و گوبا استفاده شد. در بخش کمی روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه ی آماری مورد مطالعه کلیه ی متخصصین ورزشی و فعالین اقتصادی ورزشی در کشور می باشد. با توجه به حجم نمونه ی کوکران در شرایط نامشخص 384 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس روش دلفی بخش کیفی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل پژوهش استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS، AMOS و Maxqda انجام شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی نشان داد سه بعد ساختاری، بعد زمینه ای و بعد اجتماعی و حمایتی به عنوان چارچوب راهکارهای کنترل و جبران ضررهای مالی در صنعت ورزش پدید آمد. در بخش کمی مقدار تی مربوطه هر عامل تاثیر معناداری را دارند و تمامی چارچوب راهکارهای کنترل و جبران ضررهای مالی در صنعت ورزش مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: کنترل، ضررهای مالی، صنعت ورزش، ویروس کرونا، ایران
  • حمیدرضا ثمری خلج، مونا رضایی*، رضا نیک بخش صفحات 111-122
    بحث هویت سازمانی یکی از چالش برانگیزترین مباحث سازمانی است که آثار عمیقی را بر زندگی افراد و جوامع می گذارد و رابطه مستقیم با اعمال و رفتار سازمان ها دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نقش هویت سازمانی در موفقیت بازاریابی ورزشی انگیزه محور در سطح مدیران و روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انجام گرفت. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی بود و داده های آن به صورت میدانی و پرسشنامه جمع آوری شد. جامعه آماری این تحقیق شامل 285 نفر از مسولین ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد ایران بود. نمونه آماری این تحقیق، تعداد 162 نفر بود که با جدول مورگان حجم آن تعیین گردید. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. متغیر مستقل (هویت سازمانی) و متغیرهای وابسته وفاداری و تمایل به تکرار خرید مشتری و انگیزه مشتری متغیر میانجی بود. متغیرها با پرسشنامه استاندارد سنجیده شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها آزمون کولموگروف-اسمیرنوف به کار رفته و به منظور بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی استفاده می شد. و در نهایت برای آزمون مدل مفهومی تحقیق از مدل معادلات ساختاری (SEM) استفاده و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISRL انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه هویت سازمانی بر انگیزش مشتریان و در نتیجه بر وفاداری و تکرار خرید مشتریان (دانشجویان) تاثیر معناداری دارند. همچنین یافته ها نشان داد که انگیزش بر میزان وفاداری و تکرار خرید مشتری به ترتیب تاثیر معناداری دارد (سطح معنی داری50/0≥α). نتایج تحقیق بیانگر آن است که هویت سازمانی مدیران و روسای ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی ایران به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده موفقیت دانشگاه آزاد در محیط رقابتی امروز در جذب دانشجو باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هویت سازمانی، انگیزه مشتری، وفاداری مشتری، تکرار خرید مشتری
  • فرهاد فتحی*، مهرداد محرم زاده، محمد سیوان نوری، مظفر یکتایار صفحات 123-132
    هدف این پژوهش، تدوین الگوی انتخاب سرمربی و ورزشکاران تیم ملی بسکتبال ایران به روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بود. روش تحقیق کاربردی از نوع توصیفی بود. که از تکنیک 360 درجه استفاده شده است، جامعه و نمونه آماری شامل روسا و مدیران فدراسیون و باشگاه ها، مربیان تیم های باشگاهی، متخصصین رشته بسکتبال، اساتید صاحب سبک در بسکتبال، داوران، بازیکنان، گزارشگران، اصحاب رسانه و لیدرها بودند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی انتخاب شد. ابزار مورد استفاده مصاحبه و مطالعات کتابخانه ای بود، مصاحبه به صورت نیمه ساختاریافته صورت گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا از افراد اجازه ضبط مصاحبه گرفته شده سپس مصاحبه ها با استفاده از کدها باز شده اند. در مرحله بعدی کدهای باز به صورت کدهای محوری تعریف شدند که با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی عامل ها دسته بندی شدند. نتایج نشان داد هفت عامل مدیریتی، ویژگی های شخصیتی، سوابق ورزشی و ویژگی های فردی، توانایی فنی، علم روانشناسی، دانش و رفتار حرفه ای و رهبری برای معیارهای انتخاب مربیان و پنج عامل فنی، جسمانی و فیزیولوژیکی، سابقه، روانشناسی و جامعه شناختی برای معیارهای انتخاب ورزشکاران دسته بندی شدند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، بسکتبال، سرمربی، بازیکن، تکنیک 360 درجه، تحلیل سلسله مراتبی
  • نفیسه فتاحیان، همایون عباسی*، حسین عیدی صفحات 133-147
    هدف پژوهش حاضر تبیین اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر هوشمندسازی فدراسیون های ورزشی ایران با ملاحظه نقش میانجی مدیریت دانش بود. روش پژوهش، همبستگی و از نظر هدف، کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش را همه روسا و کارشناسان فدراسیون های ورزشی ایران در سال 1398 تشکیل دادند (750 =N)، که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده، 256 نفر، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد فناوری اطلاعات و ارتباطات هرناندز و همکاران (2011)، پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (2003) بود و برای سنجش مولفه های مختلف هوشمندی سازمانی نیز از پرسشنامه های هوش استراتژیک مکوبی (2007)، هوش هیجانی وانگ و لو (2002)، هوش محیطی آقاحسینی (1389)، هوش رقابتی، هوش سازمانی و هوش ساختاری راچ و سانتی (2010) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری رویکرد واریانس محور با استفاده از نرم افزار پی ال اس استفاده شد. یافته ها نشان داد، بیشترین میزان اثر مربوط به رابطه بین مدیریت دانش و سازمان هوشمند بود. فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز تاثیر نسبتا بالایی بر مدیریت دانش داشت، فناوری اطلاعات و ارتباطات با شدت متوسطی بر سازمان هوشمند موثر بود. همچنین فناوری اطلاعات و ارتباطات از طریق میانجی مدیریت دانش، تاثیر مثبت و معناداری بر سازمان هوشمند داشت. پیشنهاد می شود روسای فدراسیون های ورزشی، به منظور ایجاد زیرساخت مناسب فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در فدراسیون ها برای پیاده سازی موفقیت آمیز بر مدیریت دانش سرمایه گذاری بیشتری کنند. در جهت هوشمندی فدراسیون ها، نظام مدیریت دانش به عنوان فرآیند یادگیری پویا، در حل مساله، برنامه ریزی استراتژیک و تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فدراسیون های ورزشی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت دانش، هوشمندسازی
  • احمد مسلمان حقیقی، نصرالله محمدی*، فرشاد امامی صفحات 149-164

    هدف از انجام پژوهش حاضر ارایه مدل مدیریت هواداران باشگاه های بسکتبال ایران بود. رویکرد تحقیق آمیخته (کیفی- کمی) به روش اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل نخبگان آگاه به ادبیات پژوهش بود. در بخش کمی نیز شامل مدیران فدراسیون بسکتبال، متخصصین مدیریت ورزشی، مربیان و بازیکنان لیگ برتر، هواداران باشگاه های ورزشی بسکتبال ایران بود. در بخش کیفی با 14 نفر از افراد جامعه کیفی، تا دست یابی به اشباع نظری مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. در بخش کمی نیز با توجه به اینکه بین 5 تا 10 نمونه برای هر سوال مورد نیاز است تعداد 428 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه ای 63 سوالی برگرفته از مصاحبه بود. برای روانسنجی سازه های تحقیق از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. به منظور اطمینان از روایی سازه و تایید عامل های شناسایی شده در مرحله قبل (تحلیل عامل اکتشافی)، عامل ها با استفاده از آزمون تحلیل عامل تاییدی به روش مربعات جزیی استفاده شد. همچنین برای بررسی مدل مفهومی تحقیق از تحلیل مسیر با استفاده مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. شاخص برازش مدل 42/0 =GOF گزارش شد و نتایج نشان داد که 9 عامل امکانات رفاهی، کانون هواداران، ایمنی و امنیت، فرهنگی و اجتماعی، فناوری اطلاعات، طراحی و جذابیت فضای ورزشگاه، بازاریابی، روابط عمومی، ارزیابی بر مدیریت هواداران باشگاه های بسکتبال ایران تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت هواداران، باشگاه های بسکتبال، معادلات ساختاری
  • مبین حاجی حسنی*، محمود گودرزی، امین دهقان قهفرخی صفحات 165-180
    رویدادهای ورزشی بدون حضور داوطلبان امکان پذیر نخواهد بود؛ لذا هدف از پژوهش حاضر، آسیب شناسی مدیریت داوطلبی رویدادهای ورزش دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران است. در پژوهش حاضر به منظور آسیب شناسی هرچه عمیق تر مدیریت داوطلبی رویدادهای ورزش دانشگاهی، از روش شناسی کیفی استفاده شده است. با توجه به هدف مطالعه ی حاضر که جمع آوری، جمع بندی، مفهوم سازی و دسته بندی مفهومی برای پاسخ دادن به سوال اصلی پژوهش بوده است؛ از این رو روش نمونه گیری هدفمند اسنادی و مصاحبه که در چارچوب اهداف پژوهش حاضر قرار داشتند، مورد استفاده قرار گرفتند. در این راستا اقدام به نمونه گیری از نوع غیراحتمالی و به روش گلوله برفی اقدام شد؛ به طوری که پس از 11 مصاحبه با خبرگان پژوهش در 16 مرحله، پژوهش گر به اشباع نظری رسید. در پژوهش حاضر به منظور اعتبارسنجی از شیوه کدگذاری دوگانه و از روش تحلیل مضمون شیوه ولکات (2008) برای تحلیل داده های پژوهش استفاده شد. پس از کدگذاری و تجزیه و تحلیل متون برآمده از پژوهش، 103 مضمون پایه و 5 مضمون سازمان دهنده از 152 مضمون فرعی و 8 مضمون اصلی از کدهای اولیه کشف شده و استنتاج شدند. با توجه یافته های پژوهش می توان اذعان داشت کاهش بسیار دانشجویان داوطلب رویدادهای ورزش دانشگاهی کشور و تسریع این روند در سال های اخیر، به ویژه در بخش ورزش دانشگاهی که بخش زیادی از فعالیت های آن بر عهده ی مدیریت تربیت بدنی دانشگاه ها است؛ از عوامل و آسیب های چندجانبه ای نشات می گیرد که کم توجهی یا عدم توجه به هریک از آنها موجب نگرانی های زیادی شده است.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، مدیریت داوطلبی، رویدادهای ورزش دانشگاهی، ایران
|
  • Morteza Mohammadi, Abbas Jhantabnejad *, Amin Khatibi Pages 1-15

    The purpose of this study was the role of knowledge acquisition capacities in the General Department of Sports and Youth of Khuzestan Province with emphasis on organizational entrepreneurship and innovative performance. Descriptive-survey research method and in terms of applied purpose that was collected in the field. The statistical population was all employees of sports and youth departments of Khuzestan province that finally 150 people participated in the research. The Garsiamorales et al. (2013), Martin Rojas et al. (2013) and Gandhi et al. Formal and content validity were reviewed by 5 professors of sports management and broadcast after corrections. Convergent and divergent validity also indicated the validity of the questionnaire constructs. Findings showed that absorption capacity indices have a significant effect on organizational entrepreneurship and innovative performance (P <0.05). In general, the absorption of knowledge in its various dimensions has an impact on organizational entrepreneurship and innovative performance and can increase this organization to develop and promote entrepreneurship and use the creative capacities of managers and the entire workforce in the organization and make it useful. Deliver organizational entrepreneurship can be developed when the knowledge and creativity of employees can reach the stage of exploitation, and through this, the organization will be guided for a different performance than before and an innovative performance in line with organizational goals.

    Keywords: organizational entrepreneurship, Innovative Performance, Capacity Building, Organizational Creativity
  • Mehdi Tavakol, Hasan Fahim Devin *, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hossein Peymanizad Pages 17-36

    The purpose of this study was to identify and explain the effective indicators on the development of social capital through sport in urban society and presenting the model. The purpose of this study is to investigate the type of research in terms of the type of data search (quantitative and qualitative) and in terms of analytical and descriptive-exploratory data analysis. The statistical population of the research is in the qualitative section including management experts and sport sociology. The snowball sampling method was selected by 20 people. The society in the quantitative section includes all faculty members of sport management and sociologists of universities of the country. According to Morgan's sample table, 155 were selected and randomly selected. A tool for collecting research data in the qualitative section of the deep and exploratory interview and in the small part of the researcher-made questionnaire consisting of 113 questions and 6 components. To analyze the data and to answer the research hypotheses, descriptive statistics and inferential statistics methods were used with SPSS version 21 and LISREL 8/8. The findings of the research showed that the identified indicators affecting the development of social capital through sport in the urban community include the component of voluntary associations, the component of sports participation, component The center of sports fans' support is the sport championship component, the component of sports media and the component of ritual sports.

    Keywords: social capital, sport, urban society
  • Mahboubeh Jafarzadeh *, MohammadEbrahim Razaghi, Azam Mirzaakbari Pages 37-50

    This research was aimed at designing an IT infrastructure model from the perspective of experts in sport organizations. The present study was conducted in terms of qualitative method and in terms of information gathering with phenomenological strategy and deep interviewing. The statistical population of the study was a group familiar with the topic of sports experts (Sports Information Technology Activists, university professors, technology and infrastructure players in sports organizations). In terms of collecting information, snowball method with 15 experts' opinion was reached on theoretical saturation The findings of the deep interview with the open, focal and selective coding of the technology infrastructure model have come to the attention of the sports experts that the technology knowledge, network communication, architecture and data services, technology management, technology foundations, compatibility and technology speed are the main components This infrastructure was considered to be more reliable than encoding factors with software The MaxQDE version 12, with two familiar codecs and a % 81 agreement rate, could be used to facilitate the launch of technology in sport.

    Keywords: Information Technology, Sports Organizations, Information Technology Infrastructure
  • Nina Hemmatizadeh, Hossein Sepasi *, Parivash Nourbakhsh, Mahvash Noorbakhsh Pages 51-64
    Strategic thinking is a process that the top managers view the daily crises from a wide perspective and offer different solutions in order to solve organization problems. Chess is an intellectual sport that involves higher thinking ability and a chess player strategically moves his or her pieces on the chessboard. Chess management model not only modeling the game, it has also been an integrated part of all the management and leadership styles that have emerged in the world. The purpose of the present study was to construct and validate a tool to measure chess management for Iranian sport organizations. The study was conducted through a combination of both quantitative and qualitative methods. First, by studying the theoretical background and consulting with the experts, the qualitative data were prepared and as the result the initial form of questionnaire was constructed. The initial data were analyzed in an exploratory factor analysis to determine the factors through using the principal component method in orthogonal rotation. In order to evaluate the psychometric indices, a sample of 120 participants from the population responded to the questionnaire. After quantitative and qualitative processes were conducted, a final chess management questionnaire with 36 items was constructed and in the final stage a sample of 334 participants from the population responded to the questionnaire. The results of exploratory and confirmatory showed that the constructed instrument has sufficient stability and validity to measure chess management processes in Iranian sport organizations.
    Keywords: Chess Management, strategic thinking, Factor analysis, validation
  • Akram Soltani, Seyyed Mohammad Kashef, Ahmad Tajuddin Othman Pages 65-78

    The purpose of this study was to design a model of professional competences in selecting sport managers.The method of this study was causal-descriptive which was done by survey method. The statistical population of the study consisted of 5101 managers of different levels related to the subject of research (high level, middle level and low level) of Isfahan province. The sampling method of this stratified randomized study (management levels) was proportional to sample size and based on Krejcie and Morgan table 361 individuals were selected as statistical sample. The research instruments were library studies, Delphi method and researcher-made questionnaire. The reliability coefficient of the questionnaire was 0.91 after conducting a preliminary study and determining the variance of the questions through Cronbach's alpha coefficient. Structural equation test was used to analyze the findings.The results showed that the respondents' average view of the status of professional competence in the selection of sport managers in the components of: Business procedure, communication, supervision and evaluation, management and technique management/risk management, sport foundation, programming techniques, organizational culture and professional ethics, performance management and learning improvement, and responsibility/result oriented. Therefore, consideration of the key indicators in the selection of sport managers will help these managers move better toward predetermined goals.

    Keywords: Competencies, Professional, Selection, Sports Managers, Effective Components of competency
  • Mohammad Siavashi *, Seyyed Mostafa T Tayebi Sani, Hossein Ameriyan Pages 79-96
    The general purpose of this study was to examine the mediating role of job satisfaction in relation between organizational justice and job commitment in sports federations staffs. A correlation experiment was conducted using a structural equation modeling study was conducted in a sample including 410 employees of sports federations. To collect data, Colquitt organizational justice, Caliskan & Baydar Satisfaction Scale for Athlete, and Allen & Meyer's job commitment questionnaires were used. Analyze of data, was done by correlation, confirmatory factor analysis and structural equation modeling in SPSS and LISREL softewares. The results showed that the organizational justice significantly explained, the changes in job commitment (42%), and job satisfaction (53%) of staff (p < 0.01) and Among the dimensions of justice, dimensions of distributive justice and procedural justice affect job satisfaction and job commitment (p < 0.01); But relational justice dimension does not have significant effect on job satisfaction and job commitment (p>0.05). In addition, justice and job satisfaction affect the emotional and normative dimensions of job commitment (p < 0.01). According to the results of study, the efforts of the Federations' heads to treat employees equally and to promote justice in the workplace can enhance employee job satisfaction and the development and improvement of justice, which leads to the improvement of job satisfaction, can benefit their federation from the positive individual, collective and organizational consequences of organizational justice and job commitment. Therefore, the organizational environment should be such that employees feel equal, fair and satisfied and the motivation to work in that environment increases in them.
    Keywords: Structural model, organizational justice, Job commitment, job satisfaction, sports federations
  • Mehdi Ahmadi *, Akram Esfahani Nia, MohammadAli Nodehi, Mojtaba Ahmadi Pages 97-110

    The aim of this study was to develop a framework for controlling and compensating for financial losses in the sports industry (Case study: prevalence Corona virus in Iran). The research method was a two-step exploratory combination of instrument making. In the qualitative section, using targeted sampling method and theoretical saturation technique, 18 experts in the field of sports management (to identify the framework of control strategies and compensation of financial losses in the sports industry. The tool used for Identifying the framework for controlling and compensating for financial losses in the sports industry, semi-structured interviews with focus groups (and document study). Linoleum and Guba evaluation methods were used to ensure the validity and reliability of the study. And in a small part, the research method was descriptive-survey the statistical population is studied by all sports specialists and economic and sports activists in the country. According to the sample size of Cochran in uncertain conditions, 384 people were considered as samples. To analyze the data, descriptive statistics and structural equation model were used to evaluate the suitability of the research model. The results of the research in the qualitative section showed that the three structural dimensions, the background dimension and the social and supportive dimension emerged as a framework for controlling and compensating for financial losses in the sports industry. And in the quantitative part, the relevant T-value of each factor has a significant effect and all the framework of control strategies and compensation of financial losses in the sports industry was approved. The results also showed that the research model has a good fit.

    Keywords: control, Financial Losses, sports industry, Coronavirus, Iran
  • Hamidreza Samarikhalaj, Mona Rezaei *, Reza Nikbakhsh Pages 111-122
    Organizational identity is one of the most challenging issues in organizations which heavily influences their development. Universities are no exception to this in their attempt to enroll more students in the present competitive situation. The present study aimed at analyzing the effect of organizational identity on the loyalty of students and their willingness to stay longer with the university and participate in the sport activities, taking into account the motivation as an intervening variable. The study was applied in nature and the field data were collected through questionnaires. A sample of 162 participants were selected from the population of 285 people based on Morgan’s Table. Kolmogorov-Smirnov Test was used to analyze the obtained data and control the normality of distributions. In order to evaluate the research hypothesis, correlation test was employed and eventually, structural equation modeling (SEM) was used to test the conceptual model of the study using SPSS and LISREL software. Findings suggested that the components of organizational identity had a significant effect on the students’ motivation and as a result, on their loyalty and repeating purchase. It was also found that customers’ motivation had a significant effect on their loyalty and continuous participation in sport activities. The organizational identity is recommended as one of the most important factors affecting the success in enrollment of more students in universities and higher education centers.
    Keywords: Organizational identity, customer motivation, customer loyalty, customer participation
  • Farhad Fathi *, Mehrdad Moharramzadeh, Mohammad Seayvan Nouri, Mozafar Yektayar Pages 123-132
    The purpose of this study was to develop a model for selecting the head coach and athletes of the Iranian national basketball team using the hierarchical analysis (AHP) method. The applied research method was descriptive. Using the 360-degree technique, the community and statistical sample included presidents and directors of federations and clubs, coaches of club teams, basketball experts, masters of style in basketball, referees, players, reporters, members of the media and leaders. . The sampling method was selected as targeted and snowball. The tools used were interviews and library studies, the interviews were semi-structured. In data analysis, people were first allowed to record the interview, then the interviews were opened using code. In the next step, the open codes were defined as axial codes that were categorized using the hierarchical method of factor analysis. The results showed managerial factor, personality traits, athletic backgrounds and personal characteristics, technical ability, psychology, professional knowledge and behavior and leadership for the criteria for selecting trainers and five technical, physical and physiological factors, background,.
    Keywords: evaluation, basketball, Manager, player, 360 degree technique
  • Nafise Fattahian, Homaun Abbasi *, Hossein Eydi Pages 133-147
    This study aimed to explain the effect of information and communication technology on Intelligencing Iranian sports federations considering the mediating role of knowledge management. The research method was survey descriptive and applied in terms of purpose. The statistical population of the study consisted of all the heads and experts of the country's sports federations in 1398 (N = 750), who were selected as the sample by simple random sampling (256 people) according to the volume. Data collection tools were the standard questionnaire for Hernandez et al.'s ICT, and McCubby’s strategic intelligence questionnaire (2007), emotional intelligence (wang & lo, 2002), environmental intelligence (Agha hoseini, 2001), competitive intelligence, organizational intelligence and stractural intelligence (Rach & Santi) was used to measure various components of organizational intelligence. Structural equation modeling of variance-based approach using PLS software was used to analyze the data. The results showed that the highest effect was on the relationship between knowledge management and intelligent organization. ICT also had a relatively high impact on knowledge management, with moderate-intensity ICT affecting the intelligent organization. Information and communication technology had also a positive and significant effect on the intelligent organization through the mediation of knowledge management. It is suggested that the presidents of sports federations invest more in successful knowledge management in order to create the appropriate infrastructure for information and communication technologies in federations. The knowledge management system should be used as a dynamic learning process in problem solving, strategic planning and decision making in order to make the federations smarter.
    Keywords: Intelligencing, Information, Communication Technology, knowledge management, sports federations
  • Ahmad Mosalman Haghighi, Nasrolah Mohamadi *, Farshad Emami Pages 149-164

    The purpose of this study was to present the management model of Iranian basketball club fans. The research method was mixed (qualitative-quantitative. The research approach was mixed (qualitative-quantitative) by exploratory method. In the quantitative section also included managers of the basketball federation, sports management specialists, coaches and players of the Premier League, fans of Iranian basketball clubs. In the qualitative section, semi-structured interviews were conducted with 14 members of the qualitative community to achieve theoretical saturation, and in the quantitative section, considering that between 5 and 10 samples are required for each question, 428 people were selected as the sample size. The stratified sampling method was considered: the measurement tool of the research in the qualitative part included a semi-structured interview and in the quantitative part of the questionnaire was 63 questions taken from the interview.Exploratory factor analysis was used to psychometric the research structures. The validity of the structure and the confirmation of the factors identified in the previous stage (exploratory factor analysis), the factors were used using the confirmatory factor analysis test by partial squares method. The model fit index was reported to be GOF = 0.42 and the Nash results He said that 9 factors of welfare facilities, fan center, safety and security, cultural and social, information technology, design and attractiveness of the stadium space, marketing, public relations, evaluation affect the management of fans of Iranian basketball clubs.

    Keywords: Fan Management, Basketball Clubs, Structural Equations
  • Mobin Haji Hassani *, Mahmoud Goodarzi, Amin Dehghan Ghahfarokhi Pages 165-180
    Sport events would not be feasible without volunteers; therefore, the aim of this study was to functional patohology of voluntary management in the Iranian university sport events.With respect to the main aim of the study, the methodology was qualitative. The sample consisted of those who had the most relevant data from the subject of the study; therefore in this study were used of the purposive sampling documents and interviews that the researcher after 11 interviews with experts people and experienced in this field, reached to theoretical saturation. In accordance with qualitative researches, data were analyzed simultaneously with data collection. Also, for analyze the research data was used of the Wolcott (2008) theme analysis method. The results included the 151 sub-themes and 8 main themes were discovered from the initial codes, from which it was derived of the 103 basic themes and 5 institutor themes. As a result, much reduction in the number of volunteering students for the Iranian university sport events arises from factors and multilateral functional problem, that lack of attention or less attention to each of them leads to major obstacles to development.
    Keywords: Voluntary Management, University Sport Events, Iran