فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دهم شماره 3 (تابستان 1400)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دهم شماره 3 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مجتبی احمدی نژاد، لیلا حاجی مقصودی، علی هاشمی، کوروش کبیر، مهری غلامی، احسان سیف* صفحات 255-260
    زمینه

    آپاندیسیت یکی از شایع ترین علل عمل جراحی اورژانسی شکم در جهان می باشد و تشخیص آن همواره یک چالش بالینی بوده است. این پژوهش جهت تعیین حساسیت، اختصاص و ارزش اخباری مثبت و منفی تعدادی از علایم و نشانه های بیماران و همچنین نتایج آزمایشگاهی آنها انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت آینده نگر طراحی گردید و با تکمیل پرسش نامه توسط 207 بیمار مشکوک به آپاندیسیت و پزشک معالج آنها انجام شد.

    یافته ها

    از میان 207 بیمار مورد مطالعه، 126 نفر(9/60%) مرد و 81 نفر (1/39%) خانم بودند. 178 مورد (86%) آپاندیسیت در پاتولوژی تایید و29 مورد (14%) رد شد. موارد آپاندیسیت منفی در خانم ها (2/22%)بیشتر از آقایان (7/8%) بود. میانگین سنی 55/26سال محاسبه شد و بیشتر بیماران در بازه 19 تا 32 سال بودند (دامنه میان چارکی). حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت ومنفی به ترتیب برای موارد حایز اهمیت به شرح مقابل بودند: سوزش ادرار 8/2%، 100%، 100%، 4/14%، اسهال 7/1%، 100%، 100%، 2/14%، تب 1/5%، 100%، 100%، 6/14%، سفتی شکم 4/3%، 100%، 100%، 4/14، آنالیز ادراری فعال 7/11%، 2/86%، 3/83%، 2/14%، پروتئین فعال سی مثبت یک 3/76%، 3/48%، 90%، پروتئین فعال سی مثبت چهار 2/8%، 6/96%، 3/83%، 14%.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه تب، سوزش ادرار، اسهال، سفتی شکم و آنالیز ادراری فعال اختصاص و ارزش اخباری مثبت قابل قبولی داشته که در صورت وجود می تواند در کنار سایر علایم، نشانه ها و بررسی های پاراکلینیک، به پزشک کمک زیادی جهت تشخیص بکنند، اما نبود آنها رد کننده آپاندیسیت نیست.

    کلیدواژگان: آپاندیسیت، تشخیص، علائم و نشانه ها، روش های آزمایشگاهی بالینی
  • نجمه حمید*، شکوفه رضایی منش، رضا رستمی صفحات 261-270
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه ای با فرکانس بالا (20 هرتز) بر گفتگوی درون و حافظه فعال در بیماران اسکیزوفرن بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک طرح آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران اسکیزوفرن مراجعه کننده به بخش سرپایی اورژانس بیمارستان امام حسین در سال 98 بودند که از میان آن ها 12 نفر به روش نمونه گیری در دسترس بر اساس ملاک های ورود و خروج انتخاب و در دو گروه 6 نفره گمارده شدند. گروه آزمایش به طور انفرادی طی 10 جلسه تحت درمان تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه ای (rTMS) با فرکانس بالا (20 هرتز) قرار گرفتند، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای در طی پژوهش دریافت نکردند. آزمودنی ها با استفاده از مقیاس نشانگان مثبت و منفی در اسکیزوفرنی، پرسش نامه انواع گفتگوی درون و پرسشنامه حافظه فعال دانیمن و کارپنتر پیش و پس از درمان ارزیابی شدند. داده های حاصل از این پژوهش با استفاده از روش آماری توصیفی و برای تحلیل فرضیه ها از تحلیل کواریانس یک متغیری (آنکوا) و تحلیل کواریانس چند متغیری (مانکوا)  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ گفتگوی درون و حافظه فعال تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0> P). میزان گفتگوی درون در گروه آزمایش نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل به طور معنی داری کاهش، اما حافظه فعال افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری

    تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه ای(rTMS) به طور معنی داری سبب کاهش گفتگوی درون و بهبود حافظه فعال شده است.

    کلیدواژگان: تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه ای(rTMS)، گفتگوی درون، حافظه فعال، بیماران اسکیزوفرن
  • زهرا اسمعیلی آبدر، علیرضا امیرکبیری*، فریده حق شناس، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 271-276
    مقدمه

    گسترش پژوهش های پزشکی طی دهه های اخیر، ضرورت حاکمیت ارزش های اخلاقی و نهادینه شدن اصول انسانی در مراکز علمی- پژوهشی را نمایان نموده است. وجود انحرافات و سوء استفاده ها در مسیر پژوهش منجر به وضع قوانین اخلاقی و ایجاد نظارت دقیق شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر عوامل موثر بر اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر با جستجو به صورت مروری در متون موجود در پایگاه های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی شامل Google scholars, SID, Magiran و PubMed با کلید واژه های اخلاق پژوهش، علوم پزشکی، عوامل فردی و عوامل محیطی در سال های 2006 تا 2019 انجام گردید.

    یافته ها

    نتایج مطالعات بررسی شده عوامل موثر بر رعایت اخلاق پژوهش را در دو محور کلی عوامل فردی و عوامل محیطی گزارش داده اند. عوامل درونی همچون ناآگاهی پژوهشگر از موازین و قواعد اخلاق پژوهش، راحت طلبی و دستیابی سریع به نتیجه از طریق داده سازی و مدرک گرایی، باورهای دینی، شخصیت و نگرش پژوهشگر، وجدان پژوهشگر، رویکرد مدرک گرایی، مشکلات اقتصادی، محدودیت های زمانی و تاثیرپذیری از محیط و اطرافیان عواملی هستند که بر میزان رعایت اخلاق پژوهش تاثیر می گذارند. عوامل بیرونی همچون کمبود زمان، فشارهای مالی و اقتصادی، اجبار دانشجویان به ارایه مقالات علمی و همکاری نکردن استادان در فرآیند کار دانشجو، نگرانی جهت پیدا کردن شغل آینده و از دست دادن شرایط استخدامی، جو رقابتی بین دانشجویان برای افزایش رزومه کاری، تاثیر و نقش استادان بر رفتار دانشجویان و به وجود آوردن جو رقابتی که بر اخلاق پژوهش موثر می باشند.

    نتیجه گیری

    با توجه به مطالعات مرور شده، وضعیت کنونی اخلاق در پژوهش با وضعیت ایده آل فاصله دارد. و به جهت کاهش این فاصله اقدامات جدی و تغییرات اساسی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق پژوهش، علوم پزشکی، عوامل فردی، عوامل محیطی
  • محسن اعرابی، مینا ابوالفضلی، شیرین ریاحی، صدیقه نصرتی، رامین تاجبخش* صفحات 277-284
    زمینه و هدف

    بین محیط یادگیری و پیامدهای ارزشمند از قبیل رضایت، موفقیت دانشجویان رابطه آشکار وجود دارد. برای ارتقای کیفیت یادگیری لازم است تا نقاط ضعف محیط یادگیری شناسایی و برطرف شوند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی دیدگاه فراگیران پزشکی در خصوص محیط آموزشی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1396 بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی میان 27 نفر از دانشجویان پزشکی در چهار بخش داخلی، کودکان، زنان و جراحی عمومی در چهار بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه انجام شد. ابزار پژوهش پرسش نامه 50 سوالی DREEM در پنج حیطه ادراک دانشجو از یادگیری، ادراک دانشجو از اساتید، ادراک دانشجو از توانایی علمی خود، ادراک دانشجو از جو آموزشی، ادراک دانشجو از شرایط اجتماعی خود بود. داده های حاصل توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این پژوهش میانگین سنی شرکت کنندگان 7/0± 4/25 سال بود. میانگین امتیازات کسب شده در پنج حیطه 9/28±8/93 از حداکثر 200 نمره محاسبه شد. میانگین نمره حیطه یادگیری 6/9±8/22، اساتید بالینی 4/9±8/23، درک از توانایی علمی خود 2/8±7/15، جو آموزشی 9/9±3/21 و شرایط اجتماعی خود 2/4±1/11 به دست آمد. میانگین نمره وضعیت آموزش بالینی در بخش های مختلف تفاوت معنی داری با یکدیگر داشت (003/0 P=).

    نتیجه گیری

    وضعیت محیط آموزش بالینی از دیدگاه فراگیران رشته پزشکی دانشگاه در حد نیمه مطلوبی می باشد. برخی بخش ها همچون بخش داخلی نیازمند توجه بیشتر از طرف مدیران و مسیولین دانشگاه می باشد.

    کلیدواژگان: دانشجویان، محیط آموزشی، بخش های بالینی، پرسشنامه DREEM
  • فرشته عموزاده*، پیمان هنرمند، علی مقدم زاده، رضا رستمی صفحات 285-296
    مقدمه

    بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی دوران کودکی است؛ که منجر به مشکل در توجه و کنترل رفتارهای تکانشی می شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی بازی های رایانه ای تجاری و آموزشی بر علایم بیش فعالی در دانش آموزان مبتلابه اختلال بیش فعالی/ نقص توجه است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از بین 76 دانش آموز مبتلابه اختلال بیش فعالی تعداد 64 دانش آموز انتخاب شده و بر اساس سن و جنس و نتایج پیش آزمون که به وسیله ابزار کانرز و سوانسون انجام شد، به چهار گروه 16 نفری کنترل، بازی های رایانه ای آموزشی (شطرنج)، تجاری (فیفا) و ترکیبی تقسیم شدند و 11 هفته متوالی و هفته ای یک جلسه، 1 الی 5/1 ساعت به اجرای بازی ها پرداختند همچنین گروه ترکیبی نیز 11 هفته متوالی و هفته ای یک جلسه 1 الی 5/1 ساعت به اجرای هر دو بازی پرداختند و پس از 11 هفته، هر گروه به طور مجدد موردبررسی قرار گرفت. پس از یک ماه یک آزمون پیگیری مطابق با پس آزمون صورت گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون پیرسون، تحلیل واریانس مرکب و یک راهه، آزمون پیگردی بونفرونی و توکی استفاده شد (05/0≥p).

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن بود که بازی های رایانه ای تجاری (فیفا) و بازی های رایانه ای آموزشی (شطرنج) باعث کاهش علایم بیش فعالی/نقص توجه در گروه ها شده است و تفاوت بین دو بازی معنادار نیست.

    نتیجه گیری

    بنابراین پیشنهاد می شود از بازی های رایانه ای تجاری (فیفا) و بازی های رایانه ای آموزشی (شطرنج) برای کاهش علایم بیش فعالی/نقص توجه استفاده شود.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای تجاری، بازی های رایانه ای آموزشی، بیش فعالی، نقص توجه
  • الناز فاروقی، کیومرث امینی* صفحات 297-304
    زمینه و هدف

    نایسریا گونوره آ و توکسوپلاسما گوندی از عوامل واژینوز به صورت نادر و کم می باشند که از طریق تماس جنسی ممکن است انتقال یابند. هدف از انجام این مطالعه شناسایی مولکولی نایسریا گونوره آ و توکسو پلاسما گوندی با استقاده از روش مولتی پلکس پی سی آر می باشد.

    مواد و روش

    دراین مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی  60  بیمار زن نابارور مبتلا به عفونت علامتدار واژن مراجعه کننده به بیمارستان پیامبراعظم کرمان انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه جمعیت شناختی، 60 نمونه سواب از بیماران مبتلا به عفونت واژینال با استفاده از سواب استریل جمع آوری  شد. استخراج DNA با استفاده از دستورالعمل شرکت سازنده کیت سیناکلون انجام شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز بصورت مولتی پلکس (M-PCR) بر اساس پرایمرهای اختصاصی برای نایسریاگنوره آ و توکسوپلاسما انجام شد.

    یافته ها

    نتایج PCR ، فراوانی عفونت با نایسریاگنوره و توکسوپلاسما گوندی را به ترتیب 6/6% و 10%   نشان داد. عفونت همزمان با نایسریاگنوره آ و توکسوپلاسما گوندی در هیچ یک از نمونه های مورد بررسی تشخیص داده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولتی پلکس PCR برای تشخیص نایسریا گنوره آ و توکسوپلاسما در عفونت واژن مناسب بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شیوع عفونت واژن با عوامل اتیولوژیک نایسریا گنوره آ و توکسوپلاسما گوندی در تهران پایین بود.

    کلیدواژگان: نمونه واژینال، توکسو پلاسما گوندی، نایسریا گونوره آ، Multiplex-PCR
  • مریم امیدبیگی، محمد حاتمی*، حمیدرضا حسن آبادی، امیرعباس واعظی صفحات 305-316
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ساختاری رشد پس از آسیب، تاب آوری، سازگاری، انعطاف پذیری روانشناختی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان در یک مدل علی انجام شد.

    مواد و روش ها

    برای انجام این پژوهش 304 نفر از بیماران مبتلابه سرطان استان البرز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شش مقیاس معتبر شامل: مقیاس رشد پس از آسیب تدسچی و کالهون، مقیاس تاب آوری کانر-دیویدسون، مقیاس سازگاری با سرطان مینی مک، مقیاس کیفیت زندگی بیماران مبتلابه سرطان و مقیاس انعطاف پذیری و انعطاف ناپذیری روان شناختی، جهت سنجش متغیرهای مدل مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش با روش تحلیل مسیر از نوع مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مدل با داده های این پژوهش، برازش مناسبی دارد (76/7= χ2، 94/0 GFI=، 99/0 CFI= و  073/0RMSEA=  ) و رشد پس از آسیب، کیفیت زندگی بیماران مبتلابه سرطان را به صورت مستقیم پیش بینی نمود (اثر کل: 50/0) همچنین انعطاف پذیری روان شناختی هم به صورت مستقیم (اثر مستقیم 58/0) هم غیرمستقیم (اثر غیرمستقیم 16/0) از طریق تاب آوری و سازگاری، رشد پس از آسیب را پیش بینی نمود، نتایج این پژوهش نتایج نشان دهنده آن است انعطاف پذیری روان شناختی نقش معناداری در تبیین واریانس رشد پس از آسیب دارد و رشد پس از آسیب نقش معناداری در تبیین واریانس کیفیت زندگی دارد (01/0> P).

    نتیجه گیری

    انعطاف پذیری روان شناختی علاوه بر اینکه می تواند  تاثیر مثبتی بر رشد پس ازآسیب داشته باشد، سازگاری را نیز افزایش می دهد و خود رشد پس از آسیب و سازگاری نیز می توانند کیفیت زندگی بیماران مبتلابه سرطان را افزایش دهند؛ بنابراین رویکرد درمان میتنی بر تهعد و پذیرش که باعث افزایش انعطاف پذیری روان شناختی می شود می تواند ضمن افزایش رشد پس از آسیب و سازگاری در بیماران مبتلابه سرطان، کیفیت زندگی آنها را نیز افزایش دهد.

    کلیدواژگان: رشد پس از آسیب، انعطاف پذیری روان شناختی، تاب آوری، سازگاری، کیفیت زندگی، سرطان
  • کیومرث امینی، بهروز شجاعی سعدی*، احسان استبرقی صفحات 317-328
    زمینه و هدف ها

    باکتری استافیلوکوکوس اوریوس از خانواده میکروکوکاسه، گرم مثبت و کاتالاز مثبت که هم دارای متابولیسم اکسیداتیو و هم متابولیسم تخمیری می باشد. استافیلوکوک ها گروه بزرگی از ساکنین پوست، غشاء مخاطی پستانداران هستند. در برخی از این باکتری ها، لایه پپتیدوگیلکان کاملا از بین رفته و در برخی نیز هنوز بخش های کوچکی از آن باقی است. هدف از این پژوهش بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، بیوفیلم و اشکال  Lاستافیلوکوک های کواگولاز مثبت و منفی  جدا شده از نمونه های بالینی با روش E-test و ELISA ضروری بنظر می رسد.

    مواد و روش ها

    تعداد 437 نمونه بالینی که از بیمارستان مهر آیین تهران و سایر مراکزدرمانی در طول 6 ماه جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها ابتدا در محیط بلاد آگار و سپس از کلنی ها بر روی محیط های اختصاصی جهت تشخیص نهایی انتقال داده شد. رشد باکتری ها در محیط چهارگانه نیز BHI Agar،  BHI broth، LMP Agar وLPM broth مورد بررسی قرار گرفت. سنجش بیوفیلم با جذب نوری و استفاده از پلیت چاهک انجام شد. در آزمون E.TEST مقاومت آنتی بیوتیکی همچون تست کربی - بایر، از محیط مولر هینتون آگار استفاده شد.

    یافته ها

    بیشترین مقاومت و حساسیت آنتی بیوتیکی به ترتیب مربوط به پنی سیلین و جنتامایسین، آمیکاسین است. نتایج آزمایش E-TEST بر اساس قطر هاله بیشترین مقاومت مربوط به اریترومایسین با 1 میلی متر و بیشترین حساسیت مربوط به سیپروفلوکساسین با 2 میلی متر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمایش تعیین MIC بر روی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده با روش ماکرودایلوشن در پنی سیلین مقاومت بیشتری را نسبت به سیپروفلوکساسین نشان داد. درنتیجه اشکال L، پروتوپلاست ها و اسفروپلاست ها باکتریایی، بدلیل فقدان پپتیدوگلیکان، در مقابل آنتی بیوتیکهای ممانعت کننده ازسنتز پپتیدوگلیکان نظیر انواع پنی سیلینها، سفالوسپورینها و آنتی بیوتیکهای گلیکوپپتیدی (ونکومایسین و تیکوپلانین) مقاوم هستند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، آنتی بیوگرام، الایزا، بیوفیلم
  • سمیرا کدوغنی ثانی، مجید جمشیدیان مجاور، محدثه امیری، حمیدرضا فرزین* صفحات 329-336
    زمینه و هدف

    عفونت ادراری یکی از مهم ترین بیماری های عفونی است و در تمامی سنین مشاهده می گردد؛ همچنین این عفونت یکی از معضلات مهم پزشکی است. به علت افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و میزان بالای بازگشت این بیماری منجر به آسیب های جدی به سلامت بیماران می شود.گانودرما لوسیدوم یکی از موثرترین قارچ هایی است که دارای خواص درمانی متعدد بوده و موثرترین و بهترین قارچ دارای خواص درمانی می باشد. نانوذرات فلزی در زمینه های مختلف اعم از پزشکی و صنعت و غیره دارای اهمیت می باشند. در این بین نانو ذرات نقره به دلیل رسانایی خوب، پایداری شیمیایی، خواص زیاد دیگری مورد توجه ویژه ای می باشند.

    مواد و روش ها 

    در این مطالعه 30 نمونه از کشت های مثبت دارای عفونت ادراری ارجاع شده به آزمایشگاه بیمارستان امام رضا شهرستان بجنورد، مورد بررسی قرار گرفت. بررسی مقاومت و حساسیت جدایه ها با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی قارچ گانودرما لوسیدوم به روش میکرودایلوشن انجام شد. جهت اندازه گیری ابعاد و شکل نانو ذرات نقره از میکروسکوپ الکترونی رویشی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانو ذرات امکان دخالت را داشتند آنالیز طیف سنجی مادون قرمز انجام شد.

    یافته ها

    بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (33/93 درصد/28 جدایه) بود. نانو ذرات حاصله دارای ابعاد 20 تا 45 نانومتر بود.

    نتیجه گیری

    نانو ذرات تولید شده دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و می توانند در مقادیر معین جایگزین خوبی در درمان بیماری های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک ها باشند.

    کلیدواژگان: عفونت ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی، نانوذرات نقره
  • فاطمه منصوری* صفحات 337-343

    سلولهای بنیادی مزانشیمی در درمان بیماران سکته های قلبی و مغزی استفاده می شود. اگرچه آنها اساسا با سلولهای قلبی مانند سلولهای ماهیچه قلبی متفاوت هستند، اما شواهد اخیر بیان می کند که تزریق سلولهای بنیادی مزانشیمی برای ترمیم عملکرد قلب به واسطه ترشح فاکتورهای پاراکرین انجام می گیرد. سلولهای بنیادی مزانشیمی تمام فاکتورهای پاراکرین را در وزیکول های غشایی به نام اگزوزومها رها می کنند. تمام مولکولهای فعال زیستی به گونه ای در اگزوزوم ها جمع شده اند که با یک روش منظم از سلول دهنده آن آزاد می شوند. به علاوه اگزوزوم ها به گیرنده های سلول توسط واکنش لیگاند-گیرنده متصل می شوند. بنابراین اگزوزوم ها میتوانند مولکولهای بیولوژیکی مانند پروتیینها، RNA ها و microRNA ها را ترشح کنند. در واقع اگزوزوم های مشتق شده از سلولهای بنیادی به طور موفق می توانند در درمان بیماری های قلبی عروقی، سرطانها و فشارخون استفاده شوند. هدف از این مقاله بررسی اجزا و تغییرات ایجاد شده در محتوی اگزوزوم ها در سلولهای انسانی است که از آنها می توان به عنوان یک روش درمانی موثر در درمان انواع بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماریها استفاده نمود. مطالعات بالینی در آینده نیازمند استفاده موثر اگزوزوم ها در بیماری های قلبی و عروقی، براساس ساختار ویژه مولکولهای هر فرد در پزشکی شخصی می باشد.

    کلیدواژگان: اگزوزوم، بیماری های قلبی-عروقی، سلولهای بنیادی مزانشیمی
  • روزبه فلاحی* صفحات 344-349
    زمینه و هدف

    در موش های آزمایشگاهی، کندن موها به دلایل مختلفی نظیر کمبود های غذایی، پاسخ به عوامل استرس زا و یا رفتار تهاجمی صورت می گیرد. هدف از این تحقیق، بررسی اختلال کندن مو (Barbering) در کلنی موش های نژاد BALB/c یک مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی بود.

    مواد و روش ها

    طی دوره یک ساله، کلنی موش های نژاد BALB/c از نظر وجود اختلال کندن مو تحت بررسی قرار گرفتند. حیوانات از نظر ظاهری سالم و در آزمایشات انگل های خارجی منفی بوده و بیماری خاصی نداشتند و از غذای فشرده استاندارد و آب به میزان دلخواه استفاده می کردند.

    یافته ها

    در اواخر تیر ماه سال 97 در دو قفس از کلنی موش های نر و ماده بالغ که سن 8-6 هفته داشتند علایم کندن مو در موش های ماده مشاهده گردید که محدود به ناحیه سر و صورت بود. در بررسی عوامل محیطی مشخص گردید که از 2-1 روز قبل از شروع علایم، نقص فنی در سیستم خنک کننده های هوای ورودی سالن پرورشی موجب افزایش 6-4 درجه سانتی گراد شده و رفع کامل نقص فنی 3-2 روز طول کشیده است. نتایج تمام آزمایشات انگل خارجی، کشت های باکتریایی و قارچی منفی و در آزمایش هیستوپاتولوژی مورد خاصی گزارش نگردید. ضمن اینکه مورد مبتلای نگهداری شده پس از مدت حدودا یک ماه به وضعیت کامل سلامت ظاهری رسید و هیچگونه علایم تا پایان دوره مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    در این بررسی مشخص گردید که عوامل محیطی استرس زا نظیر افزایش درجه حرارت در بعضی از نژادهای حساس مانند BALB/c می تواند در بروز حالت کندن مو موثر باشد.

    کلیدواژگان: کندن مو، موش آزمایشگاهی، BALB، c
  • احمد دراهکی* صفحات 350-360
    زمینه و هدف

    با وجود همگرایی های ایجاد شده در رفتار باروری، در درون جامعه تفاوت هایی بین افراد در این رابطه وجود دارد. تعدادی از افراد باروری بالاتر از سطح جانشینی، و تعدادی دیگر باروری در سطح یا پایین تر از سطح جانشینی دارند. هدف مقاله حاضر بررسی و تحلیل  برخی عوامل روانشناختی و اجتماعی موثر بر این تفاوت ها در رفتار باروری است.

    مواد و روش ها

    داده ها بر اساس پیمایش انجام گرفته بر روی 304 زن همسردار 15 تا 49 ساله شهر نسیم شهر گردآوری شده است. نمونه به صورت خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردید. اعتبار پرسشنامه نیز از طریق اعتبار محتوا و تحلیل عامل تاییدی مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین تعداد کل فرزندان زنان مورد مطالعه 09/2 فرزند می باشد. نتایج نشان دهنده آن است که 62 درصد زنان عدم تمایل به فرزند بیشتر و 38 درصد تمایل به فرزند بیشتر را گزارش کردند. همچنین زنان مورد مطالعه بالا رفتن هزینه های زندگی و تربیت بهتر فرزندان موجود را دو عامل اساسی در عدم تمایل به فرزند بیشتر و داشتن خواهر و برادر بیشتر و نیاز عاطفی به فرزند را دو عامل اساسی در تمایل به فرزند بیشتر بیان داشتند. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان دهنده آن است که از میان متغیرهای مستقل با کنترل سن افراد، سن ازدواج بیشترین تاثیر را به صورت منفی بر تعداد کل فرزندان دارد. متغیرهای نیاز عاطفی به فرزند برای سنین بالاتر، تعداد خواهران و برادران و تحصیلات زن و ترجیح جنسیتی به صورت مثبت و متغیر هزینه فرزندان به صورت منفی با تعداد کل فرزندان در حال حاضر زنده رابطه معنادار دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دهنده آن است که در تبیین باروری پایین توجه به مفاهیم روانشناسی اجتماعی مانند نیاز عاطفی به فرزند و تربیت فرزند اهمیت ویژه ای دارد که در کنار تحولات اقتصادی باید به آن توجه شود.

    کلیدواژگان: باروری، باروری در سطح جانشینی، سن ازدواج، زنان همسردار، نسیم شهر
  • رضا سامنی، عاطفه اسلامی*، افشین افشار، جلال غفارزاده صفحات 361-373
    زمینه و هدف

    جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور بوده و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح می باشد. بنابراین در اختیار قرار دادن اطلاعات فرآورده های غذایی به صورت شفاف و قابل درک به مصرف کننده ضروری است. برچسب گذاری به عنوان ابزاری مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های ناظر اهمیت ویژه ای دارد و اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات بین تولیدکننده از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است. در ایران طبق ضابطه های سازمان غذا و دارو، درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی الزامی گردیده است. این نشانگر شامل پنج فاکتور مهم تغذیه ای شامل انرژی، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس می باشد که علاوه بر درج مقادیر آن با رنگ های سبز، نارنجی و قرمز تعیین می گردند. استفاده از نشانگرهای رنگی باعث می شود که خریداران مواد غذایی در نقطه خرید ملاحظات سلامتی را در نظر بگیرند. با توجه به اجباری شدن درج نشانگر رنگی تغذیه ای از سوی سازمان غذا و دارو هدف از این پژوهش بررسی آگاهی و نگرش مصرف کننده در این خصوص و ارتباط آن با برخی از فاکتورها مانند جنس سن، تحصیلات، محل زندگی و... همچنین تعیین برخی از عوامل موثر در خرید محصولات غذایی و آشامیدنی توسط مصرف کننده می باشد.

    مواد و روش ها

    با توجه به اجباری شدن درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی از سوی سازمان غذا و دارو ایران، در این پژوهش توصیفی- تحلیلی مقطعی میزان آگاهی و نحوه نگرش مصرف کنندگان در مورد این برچسب ها در 15 فروشگاه مواد غذایی سطح شهر کرج از طریق پرکردن پرسشنامه توسط 912 نفر از خریداران بررسی گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که حدود 28 درصد افراد تاکنون از نشانگر رنگی تغذیه ای استفاده کرده اند. همچنین میزان تحصیلات ارتباط معناداری و مستقیمی با استفاده از نشانگر رنگی داشت، اما سن و جنسیت تاثیر معناداری بر روی آن نشان نداد. بیشترین منبع برای کسب اطلاعات تغذیه ای اینترنت و شبکه های اجتماعی است و مهم ترین فاکتوری که مصرف کننده در هنگام خرید مواد غذایی به آن توجه دارد، تاریخ تولید و انقضا بود که حدود 74% افراد شرکت کننده را شامل می شد.

    نتیجه گیری

    درمجموع نتایج نشان می دهد افراد جامعه علاقمندند در انتخاب خود موارد تغذیه ای را لحاظ کنند، اما اطلاعات و دانش در این زمینه کافی نیست و ضروری است از طریق ارگان های مسیول و همچنین رسانه های جمعی این آموزش ها به صورت مستمر و مداوم صورت گیرد.

    کلیدواژگان: برچسب، نشانگر رنگی تغذیه ای، سهم ماده غذایی
  • علی شاهینی، مهناز آریان* صفحات 374-378

    بیمار خانم 38 ساله با شکایت تب و لرز و درد شکم از 10 روز قبل و سابقه سقط اخیر به همراه تهوع و استفراغ و عدم تحمل خوراکی با تشخیص اولیه عفونت های شکمی بستری می شود. سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق ماده حاجب برای بیمار انجام شد.

    کلیدواژگان: تب و لرز، درد شکم، سقط
  • زهره میرکازهی ریگی*، فیروزه شیخی، فریده خاوری، پریا بامنی مقدم، سعیده دادپیشه صفحات 379-384
    مقدمه

    سندرم ورنیکه مهم ترین عارضه کمبود شدید ویتامین B1 (تیامین) است که باعث آسیب به هیپوتالاموس و تالاموس مغز می شود. علایم این سندرم: نیستاگموس، فلج عصب آبدوسنس، حرکات کونژوگه چشم، آتاکسی، کنفوزیون کلی می باشند. عوامل مستعدکننده بروز این بیماری: بی اشتهایی عصبی، ویار شدید بارداری، مصرف الکل، روزه داری هستند. این سندرم هر چه سریع تر باید تشخیص داده شود زیرا در موارد شدید خطر مشکلات کبدی، قلبی و مرگ وجود دارد.

    معرفی بیمار

    بیمار خانم 30 ساله G2P1L1 که زایمان اول وی 13 سال قبل به صورت طبیعی انجام شده، طی بارداری اخیر 20 کیلوگرم کاهش وزن به علت بی اشتهایی و هایپرامزیس داشته است که دوبار به علت هایپرامزیس در دو مرکز درمانی متفاوت بستری شد. در سن بارداری 16 هفته با درد شکم، درد پهلو و تاری دید به مرکز درمانی مراجعه و در تاریخ 15 سال 1397 بستری می شود. فشار خون متغیر بین 80/140 الی 100/160 داشته، نتیجه آزمایش ادرار کتون 1+ ، پروتئین 1+ ، قند 3+ را نشان می داد. در طی بستری در بیمارستان تاری دید، افتالموپلژی و فلج عصب VI، حواس پرتی و خیره نگاه کردن داشته است، تست های کبدی و ESR بالا و اولیگوری وجود داشت که تحت درمان با سولفات منیزیوم، متیل پردنیزولون- آتنونول قرار گرفت. در STdep EKG مختصر در لیدهای آنتروسپتال و هیپوکالمی (K=2/7) گزارش شد. بر اساس مشاوره داخلی با توجه به افزایش ESR، اولیگوری شدید، آنزیم های کبدی بالا و درگیری CNS و تاری دید آمپول پردنیزولون تجویز شد. 2 هفته بعد از بستری بیمار در تاریخ 22 خرداد و با مشاوره از 3 پریناتولوژیست بیمارستان آموزشی با شک به پره اکلامپسی تصمیم به ختم حاملگی گرفته شد، لذا میزوپروستول تجویز گردید. 8 ساعت بعد از گذاشتن میزوپروستول جفت و جنین به طور کامل دفع گردید. مجددا در مشاوره نورولوژی با احتمال ترومبوآمبولی هپارین شروع شد. تست های تیرویید هایپرتیروییدی را مطرح می کند که متی مازول شروع شد. TSH<0/1 ، T3و T4 نرمال/ در مشاوره چشم بر اساس تاری دید مسئله سانترال مطرح شد و وضعیت هوشیاری 4 روز بعد از ختم حاملگی کاهش یافت. از راه ورید ژیوگولار داخلی CVP line گذاشته شد و با توجه به وضعیت نامناسب رفلکس های محافظ راه هوایی و ترشحات حلق بیمار اینتوبه انجام شد. به علت تب آنتی بیوتیک های وسیع الطیف تجویز گردید که با توجه به مرگ مغزی جهت تعدیل آنتی بیوتیک مشاوره عفونی شده، WBC حدود 20000، پلاکت نرمال و 18 روز بعد از زایمان دچار برادی کاردی شده، اقدامات احیاء انجام شد و موثر نبود و بیمار فوت نمود.

    کلیدواژگان: سندرم ورنیکه، ویار شدید بارداری، تیامین
|
  • Mojtaba Ahmadinejad, Leila Hajimaghsoudi, Ali Hashemi, Kourosh Kabir, Mehri Gholami, Ehsan Seif* Pages 255-260
    Background

    Appendicitis is one of the most causes of emergency abdominal surgery worldwide and its diagnosis has been a clinical challenge so far. This study was conducted to estimate positive and negative predictive values, sensitivity and specificity of some of the signs and symptoms alongside several lab results.

    Methods

    This study had a prospective design that was performed by the completion of a questionnaire via 207 patients who were suspicious of appendicitis.

    Results

    Among 207 patients, 126 (60.9%) were male and 81 (39.1%) were female. Appendicitis were approved in 178(86%) and rejected in 29(14%) based on pathology results. Rejected cases of appendicitis were more in females (22.2%) compared to males (8.7%). The mean for age was 26.55 years old, with an interquartile range of 19 to 32. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values for significant results were as follows, respectively: dysuria 2.8%, 100%, 100%, 14.4%, diarrhea 1.7%, 100%, 100%, 14.2%, fever 5.1%, 100%, 100%, 14.6%, abdominal rigidity 3.4%, 100%, 100%, 14.4%, active urine analysis 11.7%, 86.2%, 83.3%, 14.2%, 1+ C-reactive protein(CRP) 76.3%, 48.3%, 90%, 4+ CRP 2.8%, 96.6%, 83.3%, 14%.

    Conclusion

    Based on the results of this study, fever, dysuria, diarrhea, abdominal rigidity and urine analysis had significant specificity and positive predictive value, therefore they can be helpful in the diagnosis of acute appendicitis in parallel with other signs, symptoms and lab results, although their absence cannot rule out this diagnosis.

    Keywords: Appendicitis, Diagnosis, Signs, symptoms, Clinical Laboratory Techniques
  • Najmeh Hamid*, Shekofe Rezaeemanesh, Reza Rostami Pages 261-270
    Background

    The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of high frequency transcranial magnetic stimulation on inner speech and working memory in schizophrenic patients.

    Methods

    This study was a pretest-posttest experimental design with control group. The statistical population of this study consisted of all schizophrenic patients referring to the outpatient department of Imam Hossein hospital in 1398, 12 of whom were selected by convenience sampling based on inclusion and exclusion criteria then were assigned randomly into two groups of 6 each. High frequency transcranial magnetic stimulation (rTMS) treatment (20 Hz) was used for experimental group but the control group received no intervention during the study. The instruments were the positive and negative syndrome scale in schizophrenia, the Inner speech questionnaire, and the Daneman and Carpenter working memory questionnaire before and after the intervention. The data were analyzed using descriptive statistics, and one-way covariance analysis (ANCOVA) and multivariate covariance analysis (MANCOVA) were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there were significant differences between experimental and control group(p<0/005). The rate of inner speech significantly decreased in comparison with pretest and control group, but the rate of active memory increased.
     

    Conclusion

    repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS), significantly reduced inner speech and improved active memory.

    Keywords: Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS), Inner speech, Working memory
  • Zahra Esmaeili Abdar, Alireza Amirkabiri*, Farideh Haghshenas Kashani, Mohammadreza Rabiee Mandejin Pages 271-276
    Introduction

    The development of medical research in recent decades has shown the need for the rule of moral values and the institutionalization of human principles in scientific-research centers. Existence of deviations and abuses in the research path has led to the establishment of ethical laws and close supervision. The purpose of this study is reviewing the factors affecting ethics in medical research.

    Methods

    The present study was conducted by the literature searching in Persian and English languages in the electronic databases including; Google scholars, SID, Magiran and PubMed, with 2006 to 2019 date limitation. The search keywords of "ethics", "medical sciences", "personal factors" and "environmental factors" were used for searching mentioned databases.

    Results

    The literature reviews indicated that the factors affecting the observance of research ethics have reported in two general axes of individual factors and environmental factors. The researcherchr('39')s ignorance of the norms and rules of research ethics, convenience and rapid achievement of results, religious beliefs, researcher personality and attitude, researcher conscience, tendency to earn a degree, economic problems, time limitations, and  Being influenced by the environment and others are Internal factors that affected on the rate and regard of research ethics. External factors such as lack of time, financial and economic pressures, forcing students to submit scientific papers, Lack of cooperation between students and professors, worries about job finding in future or employment conditions losing, competitive atmosphere among students to Raise their resume, Professorschr('39') role and impact on studentschr('39') behavior, and competitive atmosphere creating that affect research ethics.

    Conclusion

    According to the reviewed studies, the current state of research ethics is far from ideal. It is needed serious action and fundamental changes in supervisor and policy-making to bridge this gap.

    Keywords: Research ethics, Medical sciences, Research individual factors, Research environment factors
  • Mohsen Arabi, Mina Abolfazli, Shirin Riahi, Sadigheh Nosrati, Ramin Tajbakhsh* Pages 277-284
    Background

    There is an obvious relationship between learning environment and valuable outcomes such as satisfaction and student success. It is necessary to identify and strengthen the weaknesses of the learning environment, to improve the quality of learning. The aim of the present study was to assess the medical student’s views on the educational environment of Alborz University of Medical Sciences in 1396.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 27 medical students in four internal wards, pediatrics, gynecology and general surgery in four university-affiliated teaching hospitals. The research tool was a 50-item DREEM (Dundee Ready Education Environment) questionnaire in five areas of student perception of learning, student perception of professors, student perception of their scientific ability, student perception of educational atmosphere, student perception of their social conditions. The data were analyzed by SPSS software version 16.

    Results

    In this study, the mean age of participants was 25.4±0.7 years. The average score in the five domains was 93.8±28.9 out of a maximum of 200 points. The mean score of learning area was 22.8±9.6, clinical professors 23.8±9.4, perception of their scientific ability was 15.7±8.2, educational atmosphere was 21.3±9.9 and their social conditions were 11.1±4.2. The mean score of clinical education situation was significantly different in different wards (P=0.003).

    Conclusion

    The viewpoint of university medical students about the situation of clinical education environment was in the semi-optimal range. Some wards such as internal ward need more attention from University administrators and officials.

    Keywords: Students, Educational environment, Clinical Wards, DREEM questionnaire
  • Fereshteh Amouzadeh*, Peyman Honarmand, Ali Moghadamzadeh, Reza Rostami Pages 285-296
    Background and purpose

    Hyperactivity is one of the most common neurodevelopmental disorders of childhood. This leads to problem in attention and controlling impulsive behaviors. The prime objective of the current study was to comparative the impact of commercial and educational computer games on the ADHD Symptoms in Students with ADHD.

    Materials and methods

    In this study, amongst the76 children diagnosed with ADHD, 64 were selected and, randomly divided into four groups of 16 subjects: control, educational computer games (chess training), commercial computer games (Fifa) and combine, based on their age and gender, and the results of the pretest, which were performed by means of Conners and Snap-iv instruments and performed both games for a period of 11 consecutive weeks and a weekly session of 1 to 1.5 hours. Also the combine group performed both games for a period of 11 consecutive weeks and a weekly session of 1 to 1.5 hours. After 11 weeks, each group was re-evaluated. After a month, a follow-up test was carried out. Pearson correlation, Mix Anova, Anova, Tukey and Bonferroni test were used to analyze the data (p≥0.05).

    Results

    The findings indicated that educational computer games (chess training), commercial computer games (Fifa) reduced the symptoms of ADHD in the groups and the difference between the two games is not significant.

    Conclusion

    so it is suggested that educational computer games (chess training) and commercial computer games (Fifa) be used to reduce the symptoms of ADHD.

    Keywords: Commercial computer games, Educational computer games, ADHD
  • Elnaz Faroughi, Kumarss Amini* Pages 297-304
    Background

    Toxoplasma gondii and Neisseria gonorrhoeae are the rare causes of sexually transmitted infections. The aim of this study was detection of N. gonorrhoeae and T. gondii in patients with vaginal infection using Multiplex PCR.

    Materials and methods

    This cross sectional study was conducted in 60 infertile female patients with symptomatic vaginal infection, referring to Tehran Emam Khomeini hospital. After completing a demographic questionnaire, sixty vaginal swabs were obtained from each participant using individual sterile swabs. DNA extraction was performed according to manufacture CinnaGen kit. The multiplex polymerase chain reaction (M-PCR) was conducted based on specific primers for N. gonorrhoeae and T. gondii.

    Results

    Our finding indicated the frequency of infection with N. gonorrhoeae and T. gondii was 6.6% and 10%, respectively. No coinfection with N. gonorrhoeae and T. gondii was detected.

    Conclusion

    The Multiplex PCR is a good results for detection of N. gonorrhoeae and T. gondii in vaginal infection. The results of this study showed a relatively low frequency of N. gonorrhoeae and T. gondii in Tehran.

    Keywords: Vaginal samples, Toxoplasma gondii, Neisseria gonorrhoeae, Multiplex-PCR
  • Maryam Omidbeygi, Mohammad Hatami*, Hamidreza Hassanabadi, Amirabbas Vaezi Pages 305-316
    Background and Aims

    The purpose of this research was to investigate the structural relationship between post-traumatic growth, resilience, adjustment, psychological flexibility and quality of life in patients with cancer in a causal model.

    Method

    350 cancer patients from Alborz province were selected based on study inclusion criteria. Data were collected using Tedeschi and Calhoun PTG scales, Conner-Dodsonchr('39')s Resilience Scale, Mini-Mc Cancer Adjustment Scale, Functional Assessment of Cancer Therapy General (FACT-G) Scale, and psychological flexibility and psychological Inflexibility Scale.

    Results

    Data analysis using path analysis method indicated that the proposed model is well-fitted with data. Based on the findings, PTG predicted the quality of life in patients with cancer. Also, psychological flexibility also directly predicted PTG through resiliency and adjustment. Furthermore, adjustment predicted patientschr('39') quality of life both directly and indirectly through post-traumatic growth. In this regard, the direct path of resilience to adjustment, and adjustment to PTG was statistically significant. The results of this study indicate that psychological flexibility predicts PTG not only directly but also indirectly through resilience and adjustment, while PTG itself can predict the quality of life in patients with cancer. Resilience can indirectly improve PTG in patients with cancer through adjustment.

    Conclusion

    This study was the first structural equation modeling of Post Traumatic Growth based on Psychological flexibility The model showed that in addition positive effect of psychological flexibility on post traumatic growth, it can improve adjustment in cancer patients and both of them can improve quality of life in them. So, the Acceptance and Commitment Therapy (ACT), that improve Psychological flexibility can use for improving the Post Traumatic Growth, adjustment and quality of life in cancer patients and can provide a supportive care for them.

    Keywords: Post Traumatic Growth, Acceptance, Commitment Therapy, Cancer, Quality of Life, Adjustment, Resilience
  • Kumarss Amini, Behrooz Shojaei Sadi*, Ehsan Estabraghi Pages 317-328
    Introduction

    Staphylococcus aureus is a micrococcal, gram positive and positive catalase family with oxidative metabolism and fermentation metabolism. Staphylococci are a large group of skin inhabitants, mammals are mammals. In some of these bacteria, the peptidoglycan layer has completely disappeared, and some still have small portions of it. The purpose of this study was to investigate antibiotic resistance, biofilm and forms of L. Coagulase positive and negative staphylococci isolated from clinical specimens by E-test and ELISA.

    Methods

    A total of 437 clinical specimens were collected from the Tehran Mehr Hospital and other treatment centers during 6 months and transferred to the laboratory. The specimens were first transferred to the Blood agar environment and then from colonies on specific environments for final diagnosis. The growth of bacteria in the four media was also evaluated by BHI Agar, BHI broth, LMP Agar and LPM broth. Biofilm measurements were performed by light absorption and using a well plate. In the E.test test, antimicrobial resistance such as Kirby-Boer test was used from the Muller Hinton Agar medium.

    Findings

    The highest resistance and antibiotic susceptibility were penicillin and gentamicin, amikacin, respectively. The results of the E-TEST test based on the halo diameter showed the highest resistance to erythromycin with 1 mm and the highest sensitivity to ciprofloxacin with 2 mm.
    Discussion and

    Conclusion

    The results of MIC determination on Staphylococcus aureus strains isolated by penicillin microdilution showed more resistance to ciprofloxacin. Consequently, L-forms, bacterial protoplasts and Spheroplasts are resistant to peptidoglycan synthesis, such as penicillins, cephalosporins and glycopeptide antibiotics (vancomycin and tiopelanin), due to the lack of peptidoglycans.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiogram, ELISA test, Biofilm
  • Samira Kadoghani Sani, Majid Jamshidian-Mojaver, Mohadese Amiri, Hamidreza Farzin* Pages 329-336
    Background

    Urinary tract infection is one of the most important infectious diseases and can be seen at all ages; it is also a major medical problem. Due to the increased antibiotic resistance and high rate of recurrence of the disease, it can cause serious damage to the health of patients. Ganoderma leucidum is one of the most effective fungi with numerous therapeutic properties and is the most effective and best fungi with healing properties. Metal nanoparticles are important in various fields, including medicine, industry, etc. Silver nanoparticles are of particular interest due to their good conductivity, chemical stability, and many other properties.

    Methods

    In this study,30 specimens of positive cultures with urinary tract infection referred to Imam Reza Hospital Laboratory in Bojnourd were studied. Resistance and susceptibility of the isolates were determined by disk diffusion method. In this study, the antibacterial effects of silver nanoparticles were investigated using aqueous extract of Ganoderma leucidum by microdilution method. Vegetative electron microscopy was used to measure the size and shape of silver nanoparticles. FTIR analysis was also performed to investigate possible organic compounds that could interfere with the synthesis of nanoparticles.

    Results

    The highest antibiotic resistance was related to ampicillin (93.33% /28 isolates). The resulting nanoparticles were 20 to 45 nm in size.

    Conclusion

    The produced nanoparticles have antimicrobial activity and can be a good alternative in the treatment of antibiotic resistant infectious diseases.

    Keywords: Urinary Tract Infection, Antibiotic Resistance, Silver nanoparticles
  • Fatemeh Mansouri* Pages 337-343

    Mesenchymal stem cells are used to treat stroke and myocardial infarction in patients. Although they are fundamentally different from heart cells such as heart muscle cells, recent evidence suggests that injections of mesenchymal stem cells into the heart are mediated by the secretion of paracrine factors to restore heart function. Mesenchymal stem cells release all of the paracrine factors through membrane vesicles called exosomes. All biomolecules are assembled into exosomes that are regularly released from the donor cell. Also, exosomes bind to cellular receptors by the ligand-receptor reaction. Therefore, exosomes can secrete biological molecules such as proteins, RNAs and microRNAs. Stem cell-derived exosomes can be successfully used in the treatment of cardiovascular disease, cancers and hypertension. The purpose of this paper is to investigate the components and changes in the content of exosomes in human cells that can be used as an effective treatment in the treatment of various cardiovascular diseases and other diseases. Futures clinical studies will require the effective use of exosomes in cardiovascular disease, based on the specific molecular structure of each individual in personalized medicine.

    Keywords: Exosomes, Cardiovascular disease, Mesenchymal stem cells
  • Roozbeh Fallahi* Pages 344-349
    Background and aim

    In laboratory mice, barbering is done for a variety of reasons, such as nutritional deficiencies, response to stressors, or aggressive behavior. The aim of this study was to investigate hair disorder (barbering) in a colony of BALB/c mice in a breeding of laboratory animal center.

    Material and Methods

    During the one-year period, BALB/c mice colony was examined for barbering disorder. The animals were apparently healthy and tested negative for external parasites, with no specific disease, and used standardized pellets of mice and water ad libitum.

    Results

    In late July 1397, the barbering symptoms was observed in female mice that were confined to the head and face area in two cages of 6-8 week-old adult male and female colony. The environmental factors revealed that from 1-2 days before the onset of symptoms, the technical defect in the indoor air cooling system caused 4-6 °C increase and took 2 to 3 days to technical defect removing. Results of all external parasitic tests, bacterial and fungal cultures, were negative and no specific change in histopathological examination were reported. In addition, the maintained patient was improved completely in physical appearance after about one month and no symptoms were observed until the end of the period.

    Conclusion

    The study found that stressful environmental factors such as temperature rise in some susceptible strains such as BALB/c, can be effective in triggering barbering.

    Keywords: Barbering, Laboratory mice, BALB, c
  • Ahmad Dorahaki* Pages 350-360
    Background & Aim

    Despite the convergence created in fertility behavior, within the society there are differences between individuals in this regard. Some have fertility above the replacement level and a number of other has fertility at or below replacement level. The purpose of this article is to investigate and analyze some psychological and social factors affecting these differences in fertility.

    Method & Materials

    Data were collected based on surveys on 304 married women aged 15 to 49 in Nasimshahr. Sample is selected whit multistage cluster. The validity of questionnaire reviewed and approved through face validity and confirmatory factor analysis respectively.

    Results

    The average number of women children was 2.09 children that, this is fertility with replacement level. Descriptive results indicate that 62% of women stated that donchr('39')t want more children and 38 percent want to have more children. Also women that studied stated that increasing in Cost of living and better education of the existing children two basic factor that effect on their decision to donchr('39')t want more children and Having siblings and emotional need to child two basic factor that effect in want to have more children. Regression analysis indicated that among the independent variables to control age, age at marriage has the greatest impact negatively on the total number of children. Variables emotional need of child for the older age, number of siblings, women education and gender preference have positively and costs of children has negatively effect on the total number of children alive now.

    Conclusion

    Results of this study showed that in explained of low fertility it is Special importance to attention social psychology Concepts like emotional need to children that should be regard it along with Economic changes.

    Keywords: Fertility, Fertility with below replacement level, Age Marriage, Married Women, Nasimshar
  • Reza Sameni, Atefeh Eslami*, Afshin Afshar, Jalal Ghafarzade Pages 361-373
    Objective

    Food product labels are one of the most important factors in health promotion and public hygiene by giving the right to choose a healthy product according to the physical conditions of the people of the society, and it will help consumers when buying the product.

    Methods

    According to the obligations imposed by Iran food and drug administration about the insertion of the nutritional color marker in the food labels (traffic lights nutrition information), in this study, the knowledge and attitude of consumers about the color-coded nutrition labels in food and drink products were evaluated through filling the questionnaire using 912 consumers in 15 food stores in Karaj county.

    Results

    The results showed that about 28% of individuals have used traffic lights nutrition information so far. In addition, education level had a significant and direct relation to the use of the color indicator, but age and gender did not show any significant effect on it. The results also revealed that the most important resource for the acquisition of nutritional information is the internet and social networks. The most important factor that consumers paid attention during the purchase of foodstuffs was the date of production and expiry, which included about 70% of the participants.

    Conclusion

    the results of this study indicate that the people of the community are interested in their choice of nutritional items, but information and knowledge in this field are not sufficient and it is necessary to continue through the responsible organizations as well as mass media.

    Keywords: Labeling, Color-coded nutrition labels, Traffic lights nutrition information, Food serving
  • Ali Shahini, Mahnaz Arian* Pages 374-378

    The patient is a 38-year-old woman with a complaint of fever, chills, and abdominal pain for 10 days. She had a history of recent abortion with nausea and vomiting and oral intolerance. She was admitted with a diagnosis of abdominal infections. Abdominal and pelvic CT scan were performed by contrast injection.

    Keywords: Fever, chills, Abdominal pain, Abortion
  • Zohreh Mirkazehi Rigi*, Firouze Sheikhi, Faride Khavari, Pariya Bamenimoghadam Pages 379-384
    Introduction

    Wernicke-Korsakoff syndrome is a serious brain condition which can occurs due to long term vitamin B-1, or thiamin deficiency and cause damage to hypothalamus and thalamus. The main symptoms are such as: Nystagmus, abducens nerve palsy, eye movement, ataxia and confusion. The risk factors which included are: Anorexia nervosa, hyperemesis gravidarum, Alcohol consumption and fasting. This syndrome must be diagnosed as soon as possible otherwise it can lead to serious liver and heart defects or even patients death.

    Case Presentation

    Patient was a 30 years old  G2P1L1 mother , she had her first delivery 13 years ago. Through her current pregnancy, she has lost 20 kg weight due to anorexia and hyperemesis. She has got admitted two times during her current pregnancy to two different referral centers duo to hyperemesis gravidarum. On 6th Sep 2017 , during 16 weeks of her pregnancy she got admitted in hospital with chief complaints of abdominal and sides pain and blurred vision. With fractional blood pressure between 140/80 to 160/100, ketonuria 1+, proteinuria 1+ and glycosuria 3+.During her hospital stay there were symptoms such as blurred vision, oculomotor nerve palsy, nerve IV paralysis, staring eyes and distraction. Laboratory investigations demonstrated elevated liver enzymes, increased ESR level. There was oliguria too. She went under medication such as  magnesium sulfate therapy , Atenolol and methylprednisolone. EKG revealed mild ST segment depression on anteroseptal leads. There was also hypokalemia (K=2/7). According to internal specialist consultation, in attention to increased ESR, severe oliguria, elevated liver enzymes and and CNS involvement, prednisolone was prescribed. After two weeks on 22th Sep, according to three primatologist consultation with uncertainty to preeclampsia termination of pregnancy was decided. Misoprostol suppositories was inserted. After eight hours eventually Fetus and placenta expulsion occurred completely. After delivery according to neurologist consultation with possibility to thromboembolism heparin therapy has been started. Thyroid investigations revealed hyperthyroidism state as normal T3 and T4 but TSH<0/1 level. Methimazole was prescribed. According to ophthalmologist there was central. After 4 days of delivery there were decreased level of consciousness CVP Line was inserted through the internal jugular vein. Duo to inadequate condition of airway protective reflexes and throat discharge she was intubated. WBC level was 20000, PLT was normal, broad-spectrum antibiotics was prescribed. And 18 days postdelivery with brain death patient became bradycardia. Unfortunately CRP failed and patient died.

    Keywords: Wernicke Syndrome, Hyperemesis gravidarum, Thiamine