فهرست مطالب

مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1400)

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نازدار پروین*، لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، مرتضی رضایی صوفی صفحات 11-27
    لازمه پیشرفت جوامع درحال توسعه، توجه ویژه به رسالت خطیر آموزش جهت تامین نیازهای کنونی و آتی بارعایت اقتضایات آموزشی به روز آنهاست. موضوع تحقیق؛ طراحی الگوی ارتقای بالندگی حرفه ای معلمان تربیت بدنی بر اساس گراند تیوری با ماهیت اکتشافی- بنیادی می باشد. روش پژوهش بصورت کیفی بود و براساس نظریه داده بنیاد بارویکرد استراوس و کوربین که مشتمل بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی است، به طراحی مدل پارادایمی بالندگی حرفه ای معلمان تربیت بدنی می پردازد. جامعه آماری کلیه معلمان تربیت بدنی برتر یا منتخب استان ها (بر اساس سوابق خدمتی و تجربیات آموزش موفق، عضو گروه های آموزشی)،اساتید دانشگاه فرهنگیان رشته علوم ورزشی، متخصصان و کارشناسان حوزه ستادی وزارت آموزش وپرورش 500 نفر بودند. در نمونه آماری به شیوه اشباع نظری و رعایت حد اشباع از نظرهای 36 نفر از افراد نخبه و متخصص نمونه تحقیق استفاده شد. ابزار مورد استفاده مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. خروجی پژوهش مدل پارادایمی بررسی عوامل توسعه ارتقای بالندگی حرفه ای معلمان تربیت بدنی بود که از شرایط علی، مقوله محوری، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها تشکیل شده است. موارد مذکور از کدهایی در مرحله اول کدگذاری؛ یعنی کدگذاری باز در چند مفهوم نظیر کاریزما و ویژگی های شخصیتی، اخلاق حرفه ای، سواد شناختی، شایستگی مهارتی ورزشی، شرایط محیط یادگیری و نهایتا صلاحیت قانونی-حقوقی به دست آمدند. همچنین در مرحله دوم کدگذاری نیز، کدگذاری محوری با مقوله محوری بالندگی حرفه ای و سطوح فرعی نظیر مهارت های عملکردی-رفتاری، شغلی و جانبی شناسایی شد. در پایان مشخص شد که نتیجه اجرای راهبردهای تحقیق حاضر در سه سطح تخصصی، حرفه ای و عمومی، باعث بالندگی حرفه ای معلمان تربیت بدنی و مشخصا استقرار نظام توانمند یاددهی و یادگیری ورزش در محیط آموزشی و هویت بخشی به درس تربیت بدنی می شود.
    کلیدواژگان: بالندگی حرفه ای، تئوری داده بنیاد، معلمان تربیت بدنی
  • مرضیه خلیفه سلطانی، محمود گودرزی، امین دهقان قهفرخی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 29-48
    هدف پژوهش حاضر، ارایه مدل مسئولیت اجتماعی سلبریتی های ورزشی بود. روش پژوهش حاضر آمیخته اکتشافی (ترکیبی از روش کیفی و کمی) بود. در مرحله کیفی، از طریق مصاحبه با خبرگان آگاه از موضوع، گونه های مسئولیت اجتماعی سلبریتی های ورزشی با استفاده از روش تحلیل مضمون و تکنیک دلفی در قالب 53 عامل و 8 مولفه شناسایی و دسته بندی شدند. در مرحله کمی عوامل شناسایی شده در قالب پرسشنامه پنج ارزشی لیکرت تنظیم شدند و در اختیار نمونه آماری (سلبریتی های ورزشی) به تعداد 278 نفر قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل مسئولیت اجتماعی سلبریتی های ورزشی شامل مسئولیت اجتماعی، مسئولیت بشردوستی، مسئولیت اخلاقی، مسئولیت قانونی، مسئولیت زیست محیطی، مسئولیت فرهنگی، مسئولیت اقتصادی و مسئولیت سیاسی از برازش مناسبی برخوردار بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که با توجه به معروفیتی که سلبریتی های ورزشی در سطح جامعه دارند و به عنوان الگو در بخش زیادی از جامعه مطرح هستند و از دامنه نفوذ اجتماعی قابل توجهی نیز برخوردارند، مسئولیت پذیری آنها در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، بشردوستانه، زیست محیطی و غیره... باعث خواهد شد تا شرایط بسیار مناسبی برای جامعه ایجاد شود، و جامعه به سمت توسعه پایدار حرکت کند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، سلبریتی های ورزشی، ستارگان ورزشی، مسئولیت اجتماعی ورزشی، بشردوستی. ورزش حرفه ای
  • منصور قادری، رزیتا سپهرنیا*، سید رضا صالحی امیری، علی اکبر رضایی صفحات 49-61

    هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ورزش با تاکید بر حوزه سیاسی و ورزشی بود. روش پژوهش ترکیبی و از نوع طرح های آمیخته بود. جامعه آماری پژوهش 264  نفر بود که با تعداد نمونه تحقیق برابر بود. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با روش دلفی در سه مرحله به تایید 21 نفر از متخصصین امور فرهنگی و ورزشی رسید. روایی سازه پرسشنامه نیز با تحلیل عاملی تاییدی به تایید رسید. برای دستیابی به  اهداف پژوهش از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله معادلات ساختاری و با کمک نرم افزارهای SPSS  و PLS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در الگوی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ورزش با تاکید بر حوزه سیاسی و ورزشی عوامل توسعه روابط بین الملل، توسعه صلح و قدرت در سطح داخلی و بین المللی، سرمایه های انسانی، رویداد های ورزشی و تولیدات و محصولات وجود دارد و مدل به دست آمده از برازش مناسب برخوردار است.

    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، دیپلماسی، توسعه ورزشی، روابط بین الملل
  • مهدی گودرزی*، آسیه شجاعی صفحات 67-86

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی ورزشکاران بانوی نخبه در اینستاگرام بود که از روش توصیفی- پیمایشی در جامعه آماری شامل کلیه بانوان ورزشکار نخبه ایران که در اینستاگرام فعالیت دارند انجام شد که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 201 نفر تعیین گردید. ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد مسئولیت اجتماعی در ورزش نیازی تبار و همکاران (1399) بود که برای تایید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از نظر 9  نفر از اساتید مدیریت ورزشی و برای تایید پایایی نیز با انجام مطالعه ای مقدماتی بر روی 30 نفر از  جامعه و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ  (82/0) تایید شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از آزمون های K-S، تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون رتبه بندی فریدمن و تحلیل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و اسمارت پی ال اس استفاده شد. یافته ها نشان داد که 11 عامل شامل تشویق به مشارکت اجتماعی، احترام به قوانین جامعه، احترام به فرهنگ جامعه، احترام به سنت های جامعه، الگوسازی، رفتار مناسب با هواداران، پوشش، آگاهی و دانش، ترویج سبک زندگی سالم،  تعهد ورزشی به باشگاه و توجه به عوامل ارتباطی و رسانه هستند که بر توسعه مسئولیت پذیری اجتماعی ورزشکاران بانوی نخبه در اینستاگرام موثر می باشند.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، ورزشکاران زن، مسوولیت اجتماعی، شبکه های اجتماعی
  • اسماعیل دولتیاری*، رحیم رمضانی نژاد، حسن قره خانی صفحات 87-102

    هدف از پژوهش حاضر اثر توانمند سازی ساختاری بر تعهد حرفه ای داوران لیگ برتر فوتبال مردان و زنان ایران با میانجی گری ویژگی های شغلی بود. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و بر اساس شیوه ی گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل 185 نفر داور (130 مرد و 55 زن) بود که همه آنها به نمونه ی تحقیق انتخاب شدند. ابزارهای گرد آوری داده ها شامل ترکیب پرسشنامه ی توانمندسازی ساختاری کردناییج و همکاران (1394) و کانتر (1993)، پرسشنامه ی تعهد حرفه ای آرانیا و همکاران (1999) و ویژگی های شغلی جاکو (2004) بود. سوالات این سه پرسشنامه 46 عدد در مقیاس 5 ارزشی لیکرت بود. 10 نفر از متخصصین مدیریت ورزشی و کارشناسان داوری، روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها را تایید کردند. روایی همگرا و واگرا از طریق شاخص فورنل و لارکر تایید شد. پایایی ترکیبی هر سه پرسش نامه به ترتیب 92/0، 89/0 و 84/0 و پایایی کل پرسش نامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 85 % بدست آمد. جهت تحلیل داده ها از روش مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. بر طبق نتایج، فقط اثر توانمند سازی ساختاری بر تعهد حرفه ای 875/1T-Value= و 129/0- = ß منفی و غیر معنی دار بود. اما اثر توانمند سازی ساختاری بر ویژگی های شغلی671/5T-Value=، اثر ویژگی های شغلی بر تعهد حرفه ای 708/6T-Value= و اثر توانمندسازی ساختاری بر تعهد حرفه ای با میانجی گری ویژگی های شغلی 549/4T-Value=) مثبت و معنی دار گزارش شدند. همچنین تسهیم اطلاعات در بین ابعاد توانمندسازی ساختاری، دلبستگی در بین ابعاد تعهد حرفه ای و تنوع مهارت در بین ویژگی-های شغلی، بالاترین میانگین ها را به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: تعهد حرفه ای، توانمند سازی ساختاری، داوران فوتبال، ویژگی های شغلی
  • کیانوش شجیع، مهدی طالب پور*، محمد علیمردانی، مصطفی اسکندری صفحات 103-118

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل آسیب شناسی وضعیت سرمایه انسانی فدراسیون فوتبال ایران به روش تحلیل سه شاخگی انجام گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است که به روش توصیفی- پیمایشی اجرا شده است. جامعه آماری کلیه کارمندان فدراسیون فوتبال ایران در سطوح مختلف اجرایی، میانی و عالی بود (283= N) که نظر به اهداف پژوهش از سرشماری جهت نمونه گیری استفاده گردید. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه آسیب شناسی مولفه های استراتژیک سرمایه انسانی اسفندیاری و همکاران (1389) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار استنباطی از آزمونهای تی تک نمونه ای و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش به ترتیب بیانگر اهمیت بیشتر ابعاد ساختاری، رفتاری و زمینه ای در ایجاد آسیب های سرمایه انسانی بود. نتایج حاصل از تحلیل یافته ها نشان می دهد با توجه به اهمیت بیشتر ابعاد ساختاری و زمینه ای و وضع نامطلوب غالب مولفه های این ابعاد، فدراسیون فوتبال ایران نیازمند بازبینی در ابعاد ساختاری و زمینه ای و اقدام فوری جهت جلوگیری از آسیب زایی این مولفه ها در راستای بهبود وضع سرمایه انسانی خویش می باشند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، مولفه های استراتژیک، سرمایه انسانی، سه شاخگی، فدراسیون فوتبال
  • علی اصغر آبنیکی، سید صلاح الدین نقشبندی*، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 119-133

    هدف این پژوهش تعیین رابطه ویژگی های شخصیتی با مدیریت تحول با در نظر گرفتن نقش میانجی تفکر استراتژیک در مدیران اماکن ورزشی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه مدیران اماکن ورزشی شهر تهران تشکیل می دهند. بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران بدون حجم جامعه 384 نفر از مدیران اماکن ورزشی شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه مقیاس کوتاه پنج بعد شخصیت؛ پرسشنامه استاندارد مدیریت تحول کاستگلیون (2002) و پرسشنامه تفکر استراتژیک منوریان و همکاران (1391) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چندگانه و از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) برای تعیین روابط خطی هم زمان بین متغیرها استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد که «ویژگی های شخصیتی» با «تفکر استراتژیک» و «مدیریت تحول» در سطح 05/0=α ارتباط معنی داری دارد. در مدل نهایی تحقیق نشان داده شد که ویژگی های شخصیتی با ضریب مسیر (50/0=pc) بر تفکر استراتژیک و با ضریب مسیر (62/0=pc) بر مدیریت تحول دارای اثر مستقیم بوده و تفکر استراتژیک نیز با ضریب مسیر (51/0=pc) بر مدیریت تحول اثر مستقیم دارد. بر اساس نتایج تحقیق می توان نتیجه گیری نمود که ویژگی های شخصیتی مدیران اماکن ورزشی نقشی به همراه تفکر استراتژیک می تواند تغییرات و تحولات مطلوب را در امکان ورزشی به وجود آورد. ازاین رو توصیه می شود مدیران اماکن ورزشی بر تفکر سیستمی و سازگاری به عنوان مهم ترین مولفه های اثرگذار بر مدیریت تحول تاکید بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: تفکر سیستمی، سازگاری، شخصیت، مدیران امکان ورزشی، تسهیل تحول
  • جبرییل تاج نیا*، حبیب هنری، علی محمد امیرتاش صفحات 135-148

    هدف مطاله حاضر تعیین روابط ساختاری بین بی تفاوتی سازمانی، فضیلت سازمانی، عدالت سازمانی و کیفیت زندگی کاری کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های شمال غرب ایران بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی (مدل یابی معادلات ساختاری) بود و جامعه آماری شامل 204 کارمند رسمی شاغل ادارات کل ورزش و جوانان استان های شمال غرب ایران (آذربایجان شرقی، 86 نفر، آذربایجان غربی، 57 نفر و اردبیل،61 نفر)، طبق آمار سال 1399 بود. براساس روش کل شمار، همه 204 کارمند (134 مرد و 65 زن) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که پرسشنامه های بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1389)، فضیلت سازمانی کامرون و همکاران (2004)، کیفیت زندگی کاری والتون (1973)، و عدالت سازمانی نیهوف و مورمن(1993)، را تکمیل کردند. از نرم افزارهای (Spss 24) و (Amos26)، جهت تحلیل و مدل یابی بهره گرفته شد. یافته ها نشان داد اثرات فضیلت سازمانی بر بی تفاوتی سازمانی(25/0-= b)، (005/0=p)، کیفیت زندگی کاری بر بی تفاوتی سازمانی(31/0-= b)، (001/0=p)، و در نهایت تاثیر عدالت سازمانی بر بی تفاوتی سازمانی (37/0- =b)، (001/0=p)، منفی و معنی دار بود. همچنین شاخص های بدست آمده از برازش مدل، مطلوبیت مدل تحقیق را تایید کردند. به نظر می رسد مدیران از طریق ارتقاء فضیلت سازمانی و بهبود برنامه های کیفیت زندگی کاری و عدالت سازمانی، می توانند زمینه های بروز بی تفاوتی سازمانی کارکنان را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، بی تفاوتی سازمانی، فضیلت سازمانی، کیفیت زندگی کاری، عدالت سازمانی
|
  • Nazdar Parvin *, Loghman Keshavarz, Abolfazl Farahani, Morteza Rezaei Soufi Pages 11-27
    The purpose of this study is Analysis of dimensions and components of professional development of physical education teachers based on grand Theory. The research method was qualitative based on the Ground Theory of Strauss and Corbin's approach to design a paradigmatic model of professional development of physical education teachers. The statistical population was all the selected physical education teachers of the provinces (based on service records and experiences of successful education, members of departments) and professors of Farhangian University in sports sciences, specialists and experts in staff of the Ministry of Education were 500 people and the statistical sample was selected on the theoretical saturation. The research tool was a semi-structured interview, which was used to collect data by 36 experts’ viewpoint. Results was a paradigmatic model of the development of teachers that was consisting of causal, pivotal, intervening conditions, strategies and outcomes. Codes mentioned in the first stage of coding are open coding in several concepts such as Charisma and personality traits, professional ethics, cognitive literacy, athletic skill competence, learning environment conditions, and legal competence are obtained. in the second stage of coding, pivotal coding was identified with the Axial coding was identified with the central category of professional maturity and sub-levels such as functional-behavioral, Occupational and lateral. Finally, the results of effective educational strategies at three levels of Specialized, professional and general, causes the professional development of teachers and specifically the establishment of a capable system of teaching and learning sports in the educational environment .
    Keywords: Professional development, Data Foundation Theory, physical education teacher
  • Marziyeh Khalifeh Soltani, Mahmoud Goudarzi, Amin Dehghan Ghahfarokhi *, Ebrahim Alidoust Gahfarokhi Pages 29-48
    The aim of this study was to present a model of social responsibility of sports celebrities. The method of the present study was an exploratory mix (a combination of qualitative and quantitative methods). In the qualitative stage, through interviews with knowledgeable experts, the types of social responsibility of sports celebrities were identified and categorized in the form of 53 factors and 8 components using the method of content analysis and Delphi technique. In the quantitative stage, the identified factors were adjusted in the form of a five-point Likert questionnaire and 278 people were provided with a statistical sample (sports celebrities). The results of the confirmatory factor analysis test showed that the social responsibility model of sports celebrities including social responsibility, Ethic responsibility, legal responsibility, environmental responsibility, cultural responsibility, economic responsibility and political responsibility were well-fitted. The results of this study showed that according to the fame that sports celebrities have in the community and are a model in a large part of society and have a significant range of social influence, their responsibility in various areas of social, economic, humanitarian, biological Environment, etc. will create very good conditions for society, and society will move towards sustainable development.
    Keywords: Social responsibility, sport celebrities, sports stars, sports social responsibility, philanthropy. professional sport
  • Mansour Qaderi, Rozita Sepehrnia *, Reza Salehi Amiri, Aliakbar Rezaie Pages 49-61

    This study aimed to design a model of cultural diplomacy of the Islamic Republic of Iran in sport, focus on sport and politics fields. It was mixed method and designed. The study population was 264 individuals which equalized with the sample. A researcher-structured questionnaire is applied to achieve the research purposes. Face and content validity were confirmed in three phases with Delphi techniques by 21 sport and cultural experts and scholars. Construct validity of questionnaire was accepted by confirmatory factor analysis. For data analysis, descriptive and inferential statistical methods including Structural Equations Method (SEM) were used with the help of SPSS and PLS software. The results showed that in the model of cultural diplomacy of the Islamic Republic of Iran in sports with emphasis on the political and sports field, there are factors for the development of international relations, development of peace and power at the domestic and international level, human capital, sporting events and products. The obtained model has a suitable fitting.

    Keywords: Diplomacy, International Relations, Political Development, Sport Development
  • Mahdi Goudarzi *, Asiyeh Shojaei Pages 67-86

    The purpose of this study was to present a model for developing the social responsibility of elite female athletes on Instagram which was done by descriptive-survey method in the statistical population including all elite female athletes in Iran who are active on Instagram which The sample size was determined using Morgan table 201 people.The research instrument was the standard questionnaire of social responsibility in sports Niazi-Tabar et al (2020) which to confirm the face and content validity of the questionnaire from 9 professors of sports management and to confirm the reliability by conducting a preliminary study on 30 people in the community and calculating the Cronbach's alpha coefficient (0.82). In order to analyze the collected data, K-S tests, exploratory factor analysis, Friedman ranking test and structural equation analysis with SPSS software version 23 and Smart PLS were used. Findings showed that 11 factors include encouraging social participation, respecting community rules, respecting community culture, respecting community traditions, role modeling, appropriate treatment of fans, coverage, awareness and knowledge, promoting a healthy lifestyle, and commitment to sports. Club and attention to communication and media factors that are effective in developing the social responsibility of elite female athletes on Instagram.

    Keywords: Instagram, female athletes, Social responsibility, Social Networks
  • Esmail Dolatyari *, Rahim Ramzaninejad, Hassan Gharehkhani Pages 87-102

    The purpose of the present study was the effect of structural empowerment on the professional commitment of the referees of the Iranian Men's and Women's Football Premier League through mediation of job characteristics. In terms of purpose, the study was applied and based on the method of data collection, it was descriptive-correlation. The sample population consisted of 185 referees(130 men and 55 women), all of whom were selected as a sample of the study. Data collection tools include a combination of the Structural Empowerment Questionnaire of Kordanij et al.‌(1394) and Kanter(1993), the Professional Commitment Questionnaire of Arania et al.‌(1999) and the job characteristics of Jako (2004).The questions of these three questionnaires were 46 numbers on a 5-point Likert scale. 10 sports management specialists and refereeing experts confirmed the face and content validity of the questionnaires. Convergent and divergent validity was confirmed by Fornell and Larker indexes. The combined reliability of all three questionnaires was 0.92, 0.89 and 0.84, respectively, the total reliability of the questionnaire was obtained through Cronbach's alpha coefficient of 85%.To analyze the data, the structural equation modeling method was used by using Smart PLS software. According to the results, only the effect of structural empowerment on professional commitment was T-Value = 1.875 and -0.129 = negative and meaningless). But the effect of structural empowerment on job characteristics T-Value=5.671, the effect of job characteristics on professional commitment T-Value=‌ -6/708 and the effect of structural empowerment on professional commitment mediated Job characteristics were reported to be positive and significant (T-Value = 549/549). Information sharing among the dimensions of structural empowerment, interest between the dimensions of professional commitment and diversity of skills among job characteristics were the highest averages.

    Keywords: structural empowerment, professional commitment, job characterstics, football referees
  • Kianoosh Shajie, Mahdi Talebpour *, Mohammad Alimardani, Mostafa Eskandari Pages 103-118

    The present research was conducted aiming at pathology of human capital Status of of Iranian Football Federation by tri-partite analysis. The present research is a practical one with survey-descriptive method. The population under study includes all staff working in of Iranian Football Federation (N-283). The tool used for collecting data was the questionnaire of pathology of strategic components of human capital made by Isfandiyari et al (2010). One-sample T-test and SEM were used to analyze the data at inferential statistics. The results from the research indicate significance of structural and behavioral dimensions and the background of damaging human capital. Obtained results from analyzing the findings show that according to the importance of the structural and background dimensions and adverse prevailing conditions of these components all of Iranian Football Federationrequire revising structural and background dimensions and urgent actions to prevent damaging the components along with improving development of human capital.

    Keywords: pathology, Strategic Components, Human Capital, Football Federation
  • Aliasghar Abniki, Salah Naghshbandi *, Mohsen Bagherian Pages 119-133

    The aim of this study was determination of the Relationships of personality treaties and change management with mediator’s role of strategic thinking on sport facility managers in Tehran. Statistical population was whole of sport facility managers. Based on Cochran’s formula sample comprise 384 sport facility managers. In order to collection data Short - scale questionnaire BIG-five dimensions of personality, Change management questionnaire, and strategic thinking questionnaire were use. Descriptive statistics, multiple regression and SEM for data analysis were use. Data analysis revealed that there are a significant relationship between personality treaties with strategic thinking and change management in s sport facility managers (p < 0.05). Also there is a significant relationship between strategic thinking and change management (p < 0.05). Results of SEM showed that personality treaties has direct effect on strategic thinking (pc=0.50) and change management (pc=0.62). Also strategic think has direct effect on change management (pc=0.51). According to result, can be concluded that personality treaties of sport managers with strategic thinking can cause favorable changes in sport Facilities. Therefore it is recommended that sport managers focus on systems thinking and Agreeableness as the most important factors affecting the change management.

    Keywords: Systems Thinking, Agreeableness, Personality, sport facility managers, Change facilitating
  • jabrael tajneya *, habib honari, alimohamad amirtash Pages 135-148

    The aim of this study was to determine the structural relationships between organizational indifference, organizational virtue, organizational justice and quality of work life of employees of the General Departments of Sports and Youth in the northwestern provinces of Iran. The statistical population included 204 official employees working in the general departments of sports and youth of the northwest provinces of Iran (East Azerbaijan, 86 people; West Azerbaijan, 57 people; and Ardabil, 61 people). There were 204 employees (134 males and 65 females) and based on the total sampling method, all individuals were selected as the statistical sample. Danaifard (2010) Organizational Indifference Questionnaire, Cameron et al.'s (2004) Organizational Virtue, Walton (1973) Quality of Work Life Questionnaire, and Niehoff & Morman (1993) Organizational Justice Questionnaire were used to collect data. Data were analyzed in the form of structural equation modeling using Spss22 and Amos24 software. The results showed that there was a negative and significant relationship between the variables of organizational virtue, quality of work life, organizational justice and the variable of organizational indifference (P

    Keywords: organizational indifference, moral virtues, quality of work life, injustice