فهرست مطالب

مجله الجمعیه العلمیه الایرانیه للغه العربیه و آدابها، فصلیه علمیه محکمه
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 59، صیف 2021)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا محسنی نجاد* صفحات 1-31

    درک مطلب یک فرایند ذهنی است که هدف آن دستیابی به مفهوم متن است. این فرایند با چندین فرایند فرعی دیگر درهم آمیخته است که خواننده به کمک آن‌ها معنی را درمی‌یابد و مطلب را با توجه به پیشینه شناختی و تجربه‌هایش تفسیر می‌کند. برای پیشرفت در مهارت درک مطلب باید به راهبردهایی که در آموزش و یادگیری زبان به کار گرفته می‌شود توجه کرد. زیرا شیوه‌های آموزشی از راهبردهای تدریس شکل می‌گیرند، هدف راهبرد «تدریس متقابل» رشد مهارت »درک مطلب» فراگیران زبان عربی از جمله دانشجویان است. پژوهش تلاش دارد پاسخ این سوال را بیابد. بکارگیری راهبرد تدریس متقابل چه مقدار در پیشرفت مهارت درک مطلب فراگیران زبان عربی موثر بوده است؟ این پژوهش به شیوه شبه‌تجربی انجام گرفته و در روند آن از پیش‌آزمون و پس‌آزمون استفاده شده است. جامعه آماری شامل 60 دانشجوی دختر دانشگاه امام صادق (ع) تهران در سال تحصیلی 1397-1398 است که به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شده‌اند. هر گروه از 30 دانشجو تشکیل شد سپس راهبرد «تدریس متقابل» را در گروه آزمایش و روش سنتی را در گروه گواه اجرا شد. پس از بررسی داده‌ها با استفاده ازروش‌های آماری مناسب و نرم‌افزار آماری spss نتایج نشان داد که اعضای گروه آزمایش (که بر اساس راهبرد تدریس متقابل درس خوانده‌اند) نمرات بهتری نسبت به اعضای گروه گواه (که بر اساس روش سنتی درس خونده‌اند) کسب کرده‌اند در پایان پیشنهاداتی برای پژوهش‌های آتی ارایه شده است از جمله استفاده از راهبرد تدریس متقابل در آموزش درک مطلب متون تخصصی زبان عربی برای گویشوران غیر عرب‌زبان.

    کلیدواژگان: راهبرد «تدریس متقابل»، درک مطلب، آموزش زبان عربی، غیرگویشوران، روش های تدریس
  • علی اصغر قهرمانی مقبل* صفحات 33-55

    بحتری شاعر مشهور عصر عباسی (و 284ق) به مناسبت افتتاح قصری به نام «کامل» و نزول معتز بالله خلیفه عباسی در آن، در موسم نوروز، در مدح خلیفه و توصیف این قصر، قصیده‌ای سروده است. این شاعر وزن کامل تام را برای قصیده‌اش برگزیده که یادآور نام قصر است. شگفت اینکه امروزه از این قصر جز توصیفات دقیق بحتری چیزی باقی نمانده است. در این پژوهش کوشش شده است که بر اساس روش تحلیلی مبتنی بر آمارهای متنوع، نشانه‌های کمال و اعتدال که در قصیده آمده است استخراج و بررسی شود، خواه شاعر در آوردن این نشانه‌ها تعمد داشته یا ناخودآگاه وارد شده است. نتیجه اساسی این پژوهش آن است که شاعر به عمد وزن کامل تام را برای قصیده‌اش انتخاب کرده است که متناسب با نام قصر باشد، تا از این طریق تاریخ را به گواهی بگیرد که قصری را که او بر بحر کامل با دیگر نشانه‌های آشکار و نهانش برای ممدوح خود بنا کرده است، ماندگارتر از قصری است که معماران آن روزگار برای خلیفه بنا کرده بودند.

    کلیدواژگان: بحتری، عروض عربی، قصر کامل، بحر کامل
  • فرزانه حاجی قاسمی، نرگس گنجی*، سعید کتابی صفحات 57-83

    آشنایی عربی زبانان با کشورداری امپراتوری ساسانی باعث احساس نیاز دولت های بزرگ عربی اسلامی به وجود طبقه دبیران (کاتبان و منشیان دواوین دولتی) گردید و زمینه ساز حضور دبیران ایرانی تبار دوزبانه در دیوان های رسایل شد. لذا تربیت نسلی از ادیبان دولتی ضرورت یافت و دانشمندان ایرانی چون ابن قتیبه دینوری (276213ه)، عبدالرحمن همدانی (327؟ه)، و ثعالبی نیشابوری (429350ه)، بر آن شدند تا با تالیف کتاب های ادب الکاتب، الالفاظ الکتابیه و فقه اللغه واسرار العربیه، این مهم را پاسخ گویند. کتاب های ارزشمندی که خود بسته هایی آموزشی به شمار می آیند و با توجه به زمان تالیف، باید آن را یک اقدام آموزشی پیشرفته و هوشمندانه تلقی کرد. این پژوهش با تکیه بر روش تحلیل محتوا (کمی و کیفی) به بررسی مباحث مورد توجه نویسندگان پرداخته و نسبت کمی آنها را براساس داده های آماری به دست آمده سنجیده است. مواد آموزشی شامل این زمینه ها می شود: واژه شناسی، درست نویسی، اصلاح خطاهای تلفظی، آشنایی با ساختارهای صرفی افعال و نام ها با تکیه بر نکات معنایی و برخی از مسایل کاربردی نحو و بلاغت. طبق بررسی آماری، هر سه بسته، واژه شناسی را به میزان (81%) از مطالب اساسی آموزش کاربردی عربی دانسته و به ترتیب به موضوعات دستور زبانی به میزان (13%) و بلاغت به میزان (6%) توجه داشته اند؛ اما به طور جداگانه ابن قتیبه بیشتر به دستور زبان (74%)، و همدانی و ثعالبی به ترتیب به واژگان (100%) و (85%) پرداخته اند.

    کلیدواژگان: آموزش زبان با اهداف ویژه، بسته آموزشی، زبان عربی، حرفه دبیری، تحلیل محتوا
  • حسین کیانی*، کوثر تقوایی فر صفحات 85-108

    این پژوهش با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کمی، به منظور دست یابی به وضعیت ساختاری مقاله های حوزه داستانی «مجله انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی» نگاشته شده است. در ابتدا داده ها از طریق پرسش نامه، جمع آوری و سپس با استفاده از آمار توصیفی به داده های کمی تبدیل شده است. عنوان، چکیده، مقدمه، روش پژوهش، بدنه اصلی، نتایج و منابع، هفت مولفه است که در پرسش نامه قرار داده شده است.نتیجه پژوهش بیانگر آن است که عنوان این مقاله ها شاخصه های عنوان موردقبول را داراست. در چکیده مقاله ها ضعف در اشاره نکردن به روش پژوهش است. ضرورت و پیشینه پژوهش، روش پژوهش و عدم پایبندی به آن در متن مقاله و چگونگی بیان نتیجه پژوهش با معیارهای علمی مقاله های علمی پژوهشی منطبق نیست. حضور پررنگ چون ارایه ی نمونه ها از نقاط قوت بدنه اصلی این مقاله ها است. با توجه به برجسته بودن برخی ضعف های ساختاری در مقاله ها می توان به این نتیجه رسید که نویسندگان هیچ الگوی ساختاری در اختیار نداشته و ساختار مقاله ها را بر اساس آنچه خود آموزش دیده اند، تنظیم کرده اند. توجه نکردن به معیار های ساختاری در آموزش های دانشگاهی، روشن نبودن ساختار مقاله ها در راهنمای نویسندگان مجله و نیز مهم نبودن مساله ساختار مقاله برای سردبیران از عوامل این ضعف است.این پژوهش با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کمی، به منظور دست یابی به وضعیت ساختاری مقاله های حوزه داستانی «مجله انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی» نگاشته شده است. در ابتدا داده ها از طریق پرسش نامه، جمع آوری و سپس با استفاده از آمار توصیفی به داده های کمی تبدیل شده است. عنوان، چکیده، مقدمه، روش پژوهش، بدنه اصلی، نتایج و منابع، هفت مولفه است که در پرسش نامه قرار داده شده است.نتیجه پژوهش بیانگر آن است که عنوان این مقاله ها شاخصه های عنوان موردقبول را داراست. در چکیده مقاله ها ضعف در اشاره نکردن به روش پژوهش است. ضرورت و پیشینه پژوهش، روش پژوهش و عدم پایبندی به آن در متن مقاله و چگونگی بیان نتیجه پژوهش با معیارهای علمی مقاله های علمی پژوهشی منطبق نیست. حضور پررنگ چون ارایه ی نمونه ها از نقاط قوت بدنه اصلی این مقاله ها است. با توجه به برجسته بودن برخی ضعف های ساختاری در مقاله ها می توان به این نتیجه رسید که نویسندگان هیچ الگوی ساختاری در اختیار نداشته و ساختار مقاله ها را بر اساس آنچه خود آموزش دیده اند، تنظیم کرده اند. توجه نکردن به معیار های ساختاری در آموزش های دانشگاهی، روشن نبودن ساختار مقاله ها در راهنمای نویسندگان مجله و نیز مهم نبودن مساله ساختار مقاله برای سردبیران از عوامل این ضعف است.

    کلیدواژگان: ارزیابی ساختاری مقاله، مجله انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی، نقد داستان
  • هومن ناظمیان*، زهرا نیک زاد شهریور صفحات 109-128

    رمان القوس والفراشه نوشته ی محمد الاشعری، نویسنده، روزنامه نگار وسیاستمدار مراکشی در سال 2011 میلادی برنده ی جایزه ی بوکر عربی شد. نویسنده، معضلات اجتماعی جامعه مراکش از جمله تروریسم، بنیادگرایی اسلامی، مافیای زمین خواری ومافیای سرقت وقاچاق آثار باستانی را به تصویر کشیده است. بررسی این رمان از منظر ساختارگرایی تکوینی نشان می دهد جهان نگری منعکس شده در این اثر متعلق است به طبقه ی روشنفکران چپ گرای مراکش که محمد الاشعری نیز سالها یکی از آن ها به شمار می رفت. این جهان نگری در مبارزه واعتراض تجلی می کند: مبارزه واعتراض به مافیای تروریسم، مافیای املاک، مافیای قاچاق، ناهنجاری های اجتماعی وزد وبندهای سیاسی واقتصادی. یوسف الفرسیوی، شخصیت اصلی وراوی داستان، یک مبارز وروزنامه نگار چپ گرا است که مصداق قهرمان مساله دار در نظریه گلدمن است که به دلیل پیوستن فرزندش به القاعده و مرگ انتحاری او، رنگ باختن ارزشهایی که به خاطر آنها مبارزه کرده وانواع ناهنجاری های اجتماعی واقتصادی در جامعه مراکش، سرخورده، خشمگین ومعترض است.

    کلیدواژگان: محمد الاشعری، القوس والفراشه، ساختارگرایی تکوینی، گلدمن. جهان نگری، قهرمان مساله دار
  • نسرین کاظم زاده، کبری روشنفکر* صفحات 129-154

    دلبستگی به محله، مولفه ای روان شناسانه است که نشان دهنده احساس ذهنی مثبت افراد نسبت به محله مسکونی شان می باشد. این احساس که از پیوند های عاطفی، شناختی و رفتاری با مکان ناشی می شود، موجب تعهد ساکنان به محل سکونت و تمایل آنان به حفظ ارتباط با آن در طول زمان و در مراحل مختلف زندگی می گردد. محله یکی از مکان های بارز و محوری رمان عربی است که حضور چشم گیری در رمان های نجیب محفوظ از جمله رمان "خان الخلیلی" وی دارد؛ و همانند شریانی حیاتی به شمار می آید که شخصیت های رمان در آن رفت و آمد می کنند و حتی در برخی موارد به تحول حوادث در ساختار رمان منجر می شود. این پژوهش بر آن است تا به شیوه توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر رویکرد روان شناسی محیطی که نگاه خاصی به ارتباط متقابل میان انسان و مکان دارد، شاخص های موثر در ایجاد دلبستگی یا عدم دلبستگی به محله را در این رمان مورد کنکاش قرار دهد. نتایج گویای آن است که دلبستگی به محله در رمان "خان الخلیلی" در پرتو شاخص های روحی- روانی، اخلاقی- ایدیولوژی و بیوگرافی صورت می گیرد. شایان ذکر است که شاخص روحی- روانی، نقش بارزتری در ایجاد دلبستگی یا عدم دلبستگی شخصیت ها به محله ایفا می کند.

    کلیدواژگان: مکان روائی، شاخص های دلبستگی، دلبستگی به محله، نجیب محفوظ، خان الخلیلی
  • هادی رضوان*، فراست پیروزی صفحات 155-176

    روایت شناسی در قرن بیستم به سبب گسترش مکتب ساختارگرایی رواج پیدا کرد. یکی از مهمترین نظریه های زمان و روایت مربوط به «ژرار ژنت» است. در این پژوهش تلاش شده است بر اساس دیدگاه «ژرار ژنت» به بررسی سه سطح روایی (داستان، روایت، روایتگری) و مولفه هایی که این سه سطح را در تعامل با همدیگر نگه می دارند؛ یعنی «زمان دستوری»، «وجه» و «صدا» در قصیده ایوان مداین بحتری پرداخته شود. بحتری توالی خط زمانی را در طول اثر خویش برهم زده و به گزینش رویدادهای برجسته تر و یا نقل اشاره وار آنها می پردازد. مهمترین عنصر زمان در روایت بحتری از نوع گذشته نگری است و گذشته نگری های وی از نوع گذشته نگری برون داستانی است. بحتری با مقدمه چینی و  برای جذب و تامل بیشتر 13 بیت آغازین قصیده را با شتاب منفی، درنگ و حذف و در باقی ابیات بازه زمانی گسترده پیش روی خود را با شتاب مثبت و حذف روایت کرده است و در این میان بعضی رویدادها و تصاویر را گزینش کرده و برجستگی بخشیده و با درنگ بیشتری به بیان آنها پرداخته است. این امر متاثر از ایدیولوژی، گفتمان شاعر، عواطف و احساسات ایران دوستی اوست. بسامد روایت های بحتری از نوع بسامد مکرر و بسامد بازگو است. بحتری از دیدگاه برتر یا (کانون صفر) به روایتگری پرداخته است. توصیفات او زنده و جاندار است. راوی اول شخص است. فاصله میان راوی و داستان زیاد است و وصف ها و ذکر جزییاتی که به دست می دهد، فاصله را بیشتر کرده است. این قصیده در حقیقت یک نوع تک گویی بیرونی است. زمان روایت نیز پسازمانی است. محدوده متن مورد بررسی مربوط به دوران انحطاط و فروپاشی بقایای کاخ ساسانیان بوده اما گذشته نگری های راوی رخدادهایی را بازنمایی می کند که مربوط به پیش از آغاز زمان اصلی داستان است و تکنیک شکستن خط سیر زمان در جهت بازنگری و یادآوری اوچ عظمت روزگار ساسانیان به کار رفته است. کاربردهای مختلف عنصر زمان در محتوای روایت بحتری تاثیر بسزایی داشته است و یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد جذابیت و درنگ در روایتگری اوست. روش تحقیق کتابخانه ای -اسنادی است.

    کلیدواژگان: بحتری، ایوان مدائن، ژرار ژنت، روایت
  • مسعود باوان پوری، عبدالاحد غیبی*، خلیل پروینی، مهین حاجی زاده صفحات 177-197

    زبان بدن یکی از مولفه های مهم شاخه هایی چون: فلسفه و روان شناسی است که به ادبیات داستانی و حتی ادبیات منظوم راه یافته است و دارای کارکردهای معنایی و نشانه شناسی است که نقش مهمی در شکل گیری و تقویت عناصر داستانی دارند. ربعی المدهون، نویسنده فلسطینی الاصل، برنده جایزه معتبر پوکر عربی در سال 2016 م است که در رمان خویش، در کنار استفاده از گفتار، از حالات مختلف زبان بدن و نشانه های غیرکلامی بهره برده است. جستار حاضر کوشیده است با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر رویکرد نشانه شناسی، به بررسی عناصر ارتباط غیرکلامی و تبیین کارکرد آنها در فهم کلام و کمک به شخصیت پردازی در این رمان بپردازد. نتایج بیانگر آن است که المدهون در مجموع از 145 نشانه غیرکلامی بهره برده که 130 مورد از آن دارای کارکرد جانشینی، 14 مورد تکمیلی و 1 مورد کنترلی بوده و بیشتر در قالب پیرازبان نمود یافته است. همچنین وی در رمانی کم حجم، مضامینی مانند: اضطراب، ناراحتی، شادی، علاقه، تفکر و تعجب را در کنار هم قرار داده است. المدهون سعی داشته با استفاده از عناصر غیرکلامی به شخصیت پردازی بپردازد؛ به عنوان نمونه وی با استفاده از این عناصر، جولی را شخصیتی مهربان و دلسوز نسبت به مادرش توصیف کرده است که علاقه فراوانی به سرزمین عکا دارد. محمود دهمان شخصیتی مقاوم است که به مبارزه با رژیم اشغالگر قدس پرداخته است.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی، ارتباط غیرکلامی، زبان بدن، ربعی المدهون، رمان مصائر کونشرتو الهولوکوست والنکبه
|
  • Soheyla Mohseny Nejad* Pages 1-31

    Comprehension is a mental process and its goal is to achieve the meaning of the text. This process is intertwined with several other sub-processes through which the reader understands the meaning and interprets the material according to their cognitive background and experiences. To improve comprehension skills, one must pay attention to the strategies used in language teaching and learning, because teaching methods are shaped by teaching strategies. The goal of the "reciprocal teaching" strategy is to develop the "comprehension" skills of Arabic learners, including students. Research is trying to find the answer to this question. To what extent has the application of the Reciprocal Teaching strategy been effective in improving the comprehension skills of Arabic language learners? This research has been done in a quasi-experimental way and in the process, pre-test and posttest have been used. The statistical population includes 60 female students of Imam Sadegh (AS) University of Tehran in the academic year 1397-1398 who are randomly divided into experimental and control groups. Each group consisted of 30 students, then the strategy of "reciprocal teaching" was implemented in the experimental group and the traditional method was implemented in the control group. After reviewing the data using appropriate statistical methods and SPSS statistical software, the results showed that the members of the experimental group (who studied according to the reciprocal teaching strategy) scored better than the members of the control group (who studied according to the traditional method). Suggestions for future research have been made, including the use of the reciprocal teaching strategy in teaching comprehension of specialized Arabic texts to non-Arabic speakers.

    Keywords: Reciprocal teaching strategies, comprehension, teaching Arabiclanguage, non-speakers, teaching methods
  • Aliasghar Ghahramani Mogbel* Pages 33-55

    Al-Buḥturī, the well-known Abbasid era poet (897 AD.) recited a poem on the occasion of the inauguration of a palace named "Kāmel" and the comedown of the Abbasid caliph ،al-Mu‘tazz bi-’llāh in Nowruz. In this poem he praised the caliph and described the palace. He used the Kāmel metre (Baḥr al-Kāmel) for his poem to match it with the name of the palace. What impressive is that, now there is nothing left behind except the exact descriptions of al-Buḥturī. In this analytic study which is based on the various statistics we tried to review the semiotics of perfection and moderation in the poem whether their use was intentional or unintentional. We concluded that the poet, intentionally, used the Kāmel metre for his poem in order to relate it to the name of the palace. By this, the poet wanted to prove to the history that the palace that he made with his Kāmel metre and other clear and hidden semiotics is more indelible than the palace that the architects of that time built for the caliph.

    Keywords: Al-Buḥturī, Arabic Prosody, Kāmel Palace, Kāmel metre
  • Farzaneh Haji Qasemi, Narges Ganji *, Saeed Ketabi Pages 57-83

    After the establishment of the great Islamic governments in the 14th century, due to Arabs’ acquaintance with the Sasanian empire and their desire to use the Sasanian’s experience in the field of administrative structure, these Islamic governments began hiring Iranian officials who were proficient in Arabic as state scribes and epistlers. In addition, the need for educating state scholars became evident. Accordingly, Iranian scholars such as Ibn Qutaybah Dinawari (213-276 AH), Abd al-Rahman Hamedani (?-327 AH), and Tha'ālibī Neyshabouri (350-429 AH) embarked on writing books Adab al-katib, Al-alfaz al-kitabi-e, and Feq-h al-loqat wa Asrar alArabi-e to train and educate scribes/clerks. This could be considered as teaching Arabic in a practical way and for specific purposes, and considering the era, it could be regarded an advanced method of teaching. The present study has made an attempt to identify the chosen linguistic subjects using a descriptive-historical and content analysis (quantitative and qualitative) design and has measured their quantitative ratio in three teaching packages based on their statistical data. Each of the three packages contained: terminology, orthography, correcting pronunciation errors, familiarity with the morphology of the verbs and names based on semantics and with some practical subjects of syntax and rhetoric. Based on the statistical analysis, each package included 81% terminology in the essential and practical instructions on Arabic. Respectively, the rest of teaching materials in each package was consisted of 13% grammar and 6% rhetoric. However, the grammar subjects were prevalent in the first package. The second and third packages contained 100% and 85% vocabulary subjects, respectively.

    Keywords: teaching language for specific purpose, teaching package, Arabiclanguage, secretary (clerical) profession, content analysis
  • Hossein Kiyani, Kosar Taghvayeefar Pages 85-108

    Critiquing and analyzing a journals’ articles are a great way to improve the overall quality of a scientific research, and, in this way, determining its conformity to the latest article writing format and research methodology. To analyze papers written on story published in the journal of Iranian Association of Arabic Language and Literature, this study was conducted using a quantitative content-based analysis methodology. Information was first gathered using a questionnaire, and then transformed into quantitative data with the aid of descriptive statistics and Excel software. The questionnaire used mainly focused on the seven main sections of title, abstract, introduction, method, body, results, and references. Analyzing 46 articles on story published in the journal of Iranian Association of Arabic Language and Literature revealed that titles were indicative of the characteristics of the subject, and complied with the features of a good article title. Abstracts had three main sections of stating the problem, conclusion, and key words. Provision of examples and the correspondence of content with title was a good feature of the articles’ body section. However, overlooking the proper conventions of writing research introduction, not adhering to a certain methodology, weak theoretical frameworks, mainly referencing to books, and reliance on secondary and trivial sources, were the major weaknesses of these articles; avoiding which would help approximating the quality of articles to the new standard format of writing a research paper.

    Keywords: story criticism, article criticism, Journal of Iranian Associationof Arabic Language, Literature
  • Houman Nazemian*, Zahra Nikzad Shahrivar Pages 109-128

    The novel Al-Qaws and Al-Farasha (The Arch and the butterfly) written by Mohammed Achaari a Moroccan politician, novelist and journalist was the winner of the international prize of the Arabic fiction in 2011 commonly with Raja’a Alem Saudi novelist. The author has portrayed the social problems of the Moroccan community including terrorism, Islamic fundamentalism, land grabbing and antique smuggling. Studying the novel based on Genetic structuralism reveals that the worldview in the novel belongs to the class of intellectual leftist wings with the author was one of them for years. And it appears protest and in struggle against terrorism, Islamic fundamentalism the gangs of real estate, land grabbing and financial collusions. Yousef the main character in the novel is a leftist fighter and journalist and he is a sample of problematic hero according to Goldmann’s theory. Who is disappointed, angry and protestant because of death of his son as a member of Al-Qedah, dwindle of the left values and social and economic problems in Moroccan community.

    Keywords: Mohammaed Achaari, Al-Qaws, Al-Farasha, Genesisstructuralism, Goldmann, worldview, problematic hero
  • Nassrin kazemzadeh, kobra roshanfekr* Pages 129-154

    Attachment to the neighborhood is a psychological component that indicates a positive mental feeling of people towards their neighborhood. This feeling, which arises from the emotional, cognitive and behavioral links with the place, causes the residents to commit to the place of residence and their desire to maintain contact with it over time and at different stages of life.Mahalla is one of the prominent and pivotal places of the Arabic novel, which has a significant presence in the noble novels of Mahfouz, including his novel "Khan al-Khalili"; And it is considered as a vital artery in which the characters of the novel travel and in some cases even leads to the evolution of events in the structure of the novel.This research intends to explore the effective indicators in creating attachment or non-attachment to the neighborhood in this novel in a descriptive-analytical way and relying on the approach of environmental psychology which has a special view on the interrelationship between man and place. Give.The results show that attachment to the neighborhood in the novel "Khan al-Khalili" is done in the light of psychological, moral, ideological and biographical characteristics.It is worth mentioning that the psychological index plays a more prominent role in creating attachment or non-attachment of characters to the neighborhood.

    Keywords: the narrative location, components of attachment, attachmentto the neighborhood, najib mahfooz, khan al-khalili
  • Hadi Rezvan*, Farasat Pirozinejad Pages 155-176

    During 20th century narrative science expanded due to the structuralism development. One of the most important theories regarding time and narration is that of Gérard Genette. The present paper aims to study three narrative levels (hypodiegetic,intradiegetic, metadiegetic story, tale narration) based on Gérard Genette 's perspective. It also aims to find factors such as tense, mood and voice responsible for keeping these three levels in coordination with each other throughout Buhturi 's Eyvan-E Mada'en ballade. Selecting only salient events or narrative citations of them, Buhturi did not follow a chronological order of events in his work. the main tense element is homodigetic analepsis Bahtari has narrated the first 13 verses of the poem with negative acceleration, delay and omission with introduction and for further absorption and reflection, and in the rest of the verses he has narrated his long period of time with positive acceleration and omissionAnd in the meantime With selecting certain events and perspectives, he narrated these events and made them highlighted with more pauses. This is due to the poet s ideology, discourse, and also his love for Iran. Frequency used in his narrations is that of Repetitive and iterative frequency. Buhturi 's narration view is an omniscient narrator (zero focalization). His descriptions are alive. The narrator is the first person and his distance with the story is great which is intensified with the detailed descriptions the poet makes. This ballade is in fact a sort of external monologue in a past tense. The scope of the text is related to the period of decline and collapse of the remains of the Sassanid palace, but the narrator's retrospectives represent events that are related to before the beginning of the main time of the story and the technique of breaking the trajectory of time to reconsider and recall the peak of greatness Sassanid times have been used. In this research, we have tried to analyze the role and position of the element of time in a Buhturi's ballade based on Genet's theory, the most prominent theorist of narrative time. Different uses of the element of time have had a great impact on the content of the narration and is one of the main factors in creating attractiveness and delay in his narration.This study has been conducted with a library research method.

    Keywords: Buhturi, Eyvan-E Mada'en, Gérard Genette, story
  • Masoud Bavanpouri, Abdolahad Gheibi*, Abdolahad Gheibi, Mahin Hajizadeh Pages 177-197

    Body language (body language) is one of the important components of branches such as philosophy and psychology that has found its way into fiction and even poetic literature and has semantic and semiotic functions that play an important role in shaping and strengthening fictional elements. Palestinian-born author Rabi al-Madhoon is the winner of the prestigious 2016 Arabic Poker Award, which uses a variety of body language and nonverbal cues in his novel, in addition to the use of speech. The present article has tried to study the elements of non-verbal communication and explain their function in understanding the word and help characterization in this novel by using the semiotic method. The results show that Al-Madhoon has used a total of 145 non-verbal cues, of which 130 have a substitution function, 14 complementary and 1 control, and are mostly expressed in the form of parazban. He also combines themes such as anxiety, sadness, happiness, interest, thinking and surprise in a small novel. Al-Mahdoon has tried to characterize using non-verbal elements; As an example, he uses these elements to describe Julie as a kind and compassionate person to her mother who has a strong interest in the land of Acre. Mahmoud Dehman is a resilient figure who has fought against the occupying regime in Jerusalem.

    Keywords: Semiotics, Nonverbal Communication, Body Language, Raba'ial-Madhoun, Masaeer Konaherto AlHolokost Valnakba