فهرست مطالب

پژوهشنامه حلال - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1400)

پژوهشنامه حلال
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد اهری*، فاطمه کلاته سیفری صفحات 1-16
    سابقه و هدف

    مطالعه حاضر به بررسی استفاده از پروتئین های با منشا گیاهی و میکروبی به عنوان جایگزین پروتئین های حیوانی با رویکرد افزایش حلیت مواد غذایی می پردازد. به دلیل تحولات تولید مواد غذایی و همچنین افزایش آگاهی مصرف کنندگان اجزای استفاده شده در فرمولاسیون مواد غذایی و همچنین به دلیل افزایش تعداد جمعیت مسلمان در سرتاسر دنیا، استفاده از پروتئین های گیاهی و میکروبی می تواند رویکرد خوبی در جهت تولید مواد غذایی با برچسب حلال باشد. از طرفی، سطح و هزینه تولید پروتئین های گیاهی از پروتئین های میکروبی بالا بوده و بنابراین ترجیح داده می شوند. مشکلی که در مورد پروتئین های گیاهی وجود دارد، بوی گیاهی و لوبیایی این پروتئین ها می باشد. همچنین این پروتئین ها از نظر خواص عملکردی (امولسیفایری، پایداری امولسیون، کف کنندگی و پایداری کف) ضعیف تر از پروتئین های حیوانی عمل کرده و بنابراین باید تحت اصلاحات فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی قرار گیرند.

    نتایج

    اصلاح ساختار پروتئین ها به روش آنزیمی و شیمیایی بیشتر مطرح و موثر بوده و می تواند باعث تقویت خواص عملکردی آنها شود. ضمن اینکه، طعم مشابه گوشتی در این پروتئین ها بعد از اصلاح آنزیمی- شیمیایی ایجاد می شود. استفاده از آنزیم های هیدرولیز کننده و تشکیل دهنده اتصالات عرضی در روش اصلاح آنزیمی پیشنهاد شده است. آنزیم های هیدرولیز کننده (عمدتا آلکالاز و فیلوروزیم) باعث تولید پپتیدهای با وزن مولکولی کم شده و این می تواند در کاهش بوی علفی و لوبیایی آنها موثر واقع شود. استفاده از آنزیم تشکیل دهنده اتصالات عرضی (ترانس گلوتامیناز)، باعث تقویت خواص عملکردی پپتیدهای تولید شده می شود. اصلاح شیمیایی پروتئین ها از طریق واکنش مایلارد می تواند باعث تولید ترکیبات فرار و موثر در طعم مشابه گوشتی شود.

    نتیجه‎ گیری

    بنابراین، با اصلاح ساختار پروتئین های گیاهی می تواند پپتیدهای مایلارد شده ای تولید کرد که قابلیت جایگزینی با پروتئین های حیوانی را دارند. و در نهایت، با این کار می توان محصولاتی را تولید کرد که  دارای برچسب حلال بوده و از طرفی سالم و با هزینه تولید پایین و ارزش افزوده بالا باشند.

    کلیدواژگان: اجزای غذای«حلال»، پروتئین های گیاهی، اصلاح آنزیمی و شیمیایی
  • معصومه مسلمی* صفحات 17-24
    سابقه و هدف

    نوشیدنی های الکلی از دیرباز در جوامع مختلف به ویژه کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته است. صرف نظر از اثر روانی آن در مصرف کننده، پژوهش های متعددی در ارتباط با مضرات آن منتشر شده است. در این مطاله، به بررسی جنبه های مختلف اتانول و عوارض دریافت خوراکی آن در بدن پرداخته شده است.

    نتایج

    اتانول با تاثیر بر انتقال فعال مواد در سطح مسواکی روده باریک باعث کاهش جذب ریزمغذی ها می گردد. در ارتباط با درشت مغذی ها فرضیه تاثیر آن در هیدرولیز درون روده ای مطرح است. البته گزارش شده است که در صورت کاهش جذب کربوهیدرات و پروتئین از روده باریک جذب بعدی آنها در روده بزرگ افزایش یافته و برآیند جذب ممکن است تفاوت چندانی در افراد مصرف کننده الکل با سایر افراد نداشته باشد. اگرچه دریافت خوراکی اتانول در دوزهای پایین ممکن است در کاهش بروز بیماری های قبلی-عروقی اثر مثبت داشته باشد لیکن در درازمدت با آسیب به سطح ویلی ها و ایجاد زخم های گوارشی بر ساختار روده باریک تاثیرگذار است و پیشبرد واکنش های اسهال زا توسط آن کاهش جذب مواد مغذی را تشدید می کند. همچنین تعداد پاتوژن ها در روده در مجاورت اتانول زیاد می شود که منجر به پدیده اندوتوکسمیا می گردد. عمده بیماری هایی که در اثر مصرف اتانول ممکن است در بدن بروز یابند متاثر از نقش الکل در فعال شدن واکنش های التهابی و استرس اکسیداتیو می باشند. این پدیده ابتدا کبد را که محل اصلی متابولیزه شدن مواد راه یافته به بدن است درگیر کرده و در ادامه اندام های دیگر از جمله مغز را آسیب پذیر می کند. اتانول با کاهش سطح آنتی اکسیدان بدن و افزایش واکنش های التهابی حساسیت بدن را در برابر عفونت ها افزایش می دهد.

    نتیجه گیری

    علیرغم اثر مثبت اتانول در دوزهای پایین بر سلامت قلب و عروق، اثرات جانبی مضر آن در سایر اندام ها غیرقابل انکار است. بنابراین، با توجه به اینکه هیچ دوزی از آن به عنوان حد آستانه یا محدوده ایمن پیشنهاد نشده است توصیه می شود از نوشیدن آن اجتناب گردد.

    کلیدواژگان: اتانول، مواد مغذی، اختلال جذب، حلال
  • محمد احمدی* صفحات 25-32
    سابقه و هدف

    غذای حلال بیش از 1400سال است که درجمعیت مسلمانان مصرف می شود ولی صنعت حلال در سال های اخیر بسیار رونق گرفته و تقاضای این غذا نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. درحال حاضر 1.8میلیارد نفر مسلمان درجهان زندگی می کنند که در حدود 27 درصد از جمعیت جهان تخمین زده می شود که اکثریت قریب به اتفاق آنان پایبند به آداب دینی در امر غذا خوردن هستند. تخمین زده شده بود که تعداد جمعیت مسلمانان تا سال 2030 از 2 میلیارد نفر فراتر خواهد رفت. می توان گفت که تقریبا 20 درصد مسلمانان در کشورهای غیرمسلمان زندگی می کنند.

    نتایج

    جهانی شدن صنعت گوشت قرمز حلال که روز به روز در حال تحول روبه وسعت است، فرصت ها وچالش هایی دارد ازجمله فرصت های این امر آگاهی جهانی نسبت به بازار گوشت حلال توسط دولت ها، شرکت ها و موسسات مالی غیرمسلمان، ظهور داده های پژوهشی قابل اتکاء، به کارگیری تبلیغات گسترده جهانی درخصوص غذای حلال، ایمنی وکیفیت گوشت حلال نسبت به غیرحلال، فرصت های سرمایه گذاری حلال توسط کشورهای اسلامی،  نبود راهبردهای شفاف برای همکاری های منطقه ای و بین المللی، سردرگمی به خاطر استانداردهای گوناگون درحوزه گوشت حلال و تعارض منافع آنان، تامین مالی نامناسب استارت آپها و نوآوری ها، آموزش های ناکافی، جنگ و خشونت در خاورمیانه، وجود ترس از اسلامی گری، فعالیت گسترده گیاهخواران، استانداردهای گوشت قرمزحلال تقلبی و... از جمله چالش ها و معایب این فعالیت هستند.

    نتیجه گیری

    درحال حاضر برند گوشت قرمز حلال درانحصار کشورهای غیرمسلمان است اگرچه فرصت ها وچالش های جهانی سازی که درمقاله برشمرده شد شامل حال این کشورها می شود ولی کشورهای مسلمان مثل جمهوری اسلامی ایران با در نظرگرفتن این فرصت ها وچالش ها و نقاط ضعف و قوت می توانند بازار جهانی گوشت قرمز حلال را در آینده دردست بگیرند.

    کلیدواژگان: گوشت قرمز، حلال، جهانی سازی، فرصت ها، چالش ها، نقاط ضعف و قوت
  • ریحانه جعفری، کیانوش خسروی دارانی*، نفیسه سادات تقوی صفحات 33-39
    سابقه و هدف

    محبوبیت نوشیدنی های تخمیری به دلیل حفظ ارزش مواد غذایی و ویژگی های سلامتی بخش محصول در حین تخمیر به شدت در حال افزایش است. کامبوچا یک نوشیدنی تخمیری پروبیوتیک و فراسودمند است که از همزیستی اجتماعی از باکتری ها و مخمرهای اسموفیلیک در محیط چای سیاه شیرین شده با ساکارز حاصل می شود. ساکارز توسط آنزیم اینورتاز تولید شده به وسیله ی مخمرهای موجود در کنسرسیوم کامبوچا به گلوکز و فروکتوز هیدرولیز شده و فروکتوز بوسیله مخمرها به اتانول و دی اکسید کربن تبدیل می شود. با وجود خواص سلامتی بخش فوق العاده این نوشیدنی، ممکن است گاهی اوقات نوشیدن آن به دلیل افزایش سطح اتانول و مسئله حلال بودن بحث برانگیز باشد.

    نتایج

    غلظت نهایی الکل اتانول در کامبوچا بسته به پارامترهایی مانند نوع میکروارگانیسم های موجود در محلول، دما، زمان تخمیر و میزان شکر مصرفی اولیه متغیر است. با استفاده از تدابیری مانند کنترل میزان ساکارز مصرفی، هوادهی منظم در حین فرآیند تخمیر، استفاده از چای سبز و سیاه به عنوان سوبسترا، استفاده از گونه هایی خاص از میکروارگانیسم ها برای کاهش میزان اتانول تولیدی،  کاهش  pH  محلول در حین فرآیند و استفاده از منابع جایگزین ساکارز با درصد شیرینی کمتر مانند عسل و شیره توت، می توان میزان اتانول تولید شده در کامبوچا را تا 5/0 درصد پایین آورد.

    نتیجه گیری

    کامبوچا با میزان الکل زیر 3 درصد جزء نوشیدنی های غیرالکلی محسوب می شود. با استفاده از راهکارهای ساده و قابل اجرا  می توان میزان اتانول تولیدی در محلول کامبوچا را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داد و از خواص معجزه آسای این نوشیدنی بهره مند شد.

    کلیدواژگان: نوشیدنی تخمیری، کامبوچا، اتانول، حلال
  • انعام شکری*، سهیل اسکندری، امیر تبارکی، عبدالرضا دغاغله صفحات 40-51
    مقدمه

    تصویب کلیه قوانین و مقررات در ایران، منطبق با احکام شرع مقدس اسلام صورت می‏گیرد، و شناخت تصویر ذهنی مصرف کنندگان از برند حلال، به درک رفتار آنها کمک کرده و فعالیت در بازار حلال را برای شرکت‏ها و موسسات تجاری تسهیل می‏کند.روش ها: این پژوهش یک نوع پژوهش بنیادی-کاربردی و یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که در سال 1399 به روش نمونه ‏گیری تصادفی ساده خوشه ای بر روی مردم سطح جامعه کشور ایران انجام شد، دارای نتایج بالفعل بوده که بلافاصله پس از اتمام مطالعه قابل استفاده و تعمیم است.

    نتایج

    منبع اخذ اطلاعات افراد درخصوص غذای حلال با توجه به پاسخ‏های اخذ شده بیشتر (45.8 درصد) مربوط به شنیدن از اطرافیان و دیگران بود. بین سطح آگاهی با جنس رابطه معنی‏داری وجود دارد (0.046 (P= و مردان مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به زنان داوطلب هستند بین سطح آگاهی با داشتن شغل مرتبط با مواد غذایی (0.006P=) رابطه معنی داری وجود دارد و افراد دارای شغل مرتبط با مواد غذایی مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به افرادی دارای شغل غیرمرتبط با مواد غذایی هستند. هچنین بین سطح آگاهی با داشتن تحصیلات مرتبط با مواد غذایی  (0.001=P)  و داشتنن آموزش مرتبط با حلال (0.017 P=) رابطه معنی داری وجود دارد. و افراد دارای تحصیلات مرتبط با مواد غذایی و آموزش مرتبط با حلال مورد مطالعه دارای سطح آگاهی بیشتری نسبت به افرادی دیگر هستند. بین عملکرد با آگاهی و نگرش همبستگی مثبت و مستقیم وجود دارد (به ترتیب P=0.021 و P=0.029، به نحوی که با افزایش آگاهی و نگرش؛ شاهد افزایش عملکرد هستیم. 

    نتیجه گیری

    آگاهی از سطح دانش، نگرش و عملکرد مردم کشور می‏تواند زیر بنای انجام دیگر مطالعات و اقدامات در حوزه قانون‏گذاری، تدوین مطالب آموزشی، برگزاری دوره‏های آموزشی و بازآموزی مرتبط با غذای حلال باشد.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش و عملکرد، اسلام، غذای حلال، فرآورده های گوشتی، استاندارد
  • فرناز بالی چلندر، مریم قراچورلو*، مهرداد قوامی صفحات 52-59
    سابقه و هدف

    صنایع مواد غذایی، بسته به نیاز مصرف کنندگان از تنوع زیادی در محصولات برخوردار می باشد. در حال حاضر در سراسر جهان توجه به ترکیبات مواد غذایی، ارزش غذایی و سلامتی بخشی آنها بیش از پیش افزایش یافته است. در این میان تایید اصالت غذاهای حلال و عدم مخلوط شدن غذاهای حلال با اجزاء حرام برای مسلمانان بسیار حایز اهمیت است. لذا در سال های اخیر با استفاده از خصوصیات شیمیایی، مولکولی و ژنتیکی و با کمک روش های متعددی، منشاء محصولات غذایی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند.

    نتایج

    از جمله ترکیباتی که به طور مستقیم یا در فرمولاسیون محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرند روغن ها و چربی های خوراکی هستند که با استفاده از روش های مختلف از جمله شناسایی ترکیب اسیدهای چرب، ساختار تری گلیسریدی، فرم کریستالی، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز با استفاده از خصوصیات شیمیایی و با کمک گروه های عاملی تشکیل دهنده آن ترکیبات می تواند مورد شناسایی قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    در انتخاب روش تشخیص مناسب بسته به نوع فرآورده غذایی لازم است دقت روش آزمون مورد توجه قرار گیرد و گاهی لازم است برای کسب نتایج مطمین از روش های تلفیفی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: روغن و چربی، آنالیز، حلال
  • نسیم گلستانه زاده، مسعود هنرور* صفحات 60-76
    سابقه و هدف

    هر ساله میلیون ها تن پسماند مواد غذایی حلال در محیط دفع می شود. این امرعلاوه بر اینکه موجب پدیده گرمایش جهانی می گردد، موجب تضرر اقتصادی واحدهای صنعتی غذای حلال نیز می گردد. در دو دهه گذشته، جهانی شدن، سبک زندگی و ترجیح های مصرف کننده و پویایی بازار تاثیر قابل توجهی بر صنایع غذایی داشته است که این امر خود موجب رقابت در صنایع نیز گردیده است، این عوامل تقریبا بر همه صنایع غذایی تاثیر گذاشته که صنعت غذای حلال نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. این در حالی است که طبق آیات و روایات در دین مبین اسلام اسراف و تبذیر منع گردیده است. 

    نتایج

    بررسی روش های مدیریت پسماند علاوه بر جلوگیری از اسراف و دورریز پسماندهای غذایی می تواند منجر به اشتغال زایی و بازگشت سرمایه در گردش کارخانه ها گردد. در این مقاله به بررسی روش های بازیافت و بازمصرف پسماندهای غذایی در صنعت از جمله بازیافت و تصفیه زیستی در جهت تولید انرژی و سوخت هایی با منشا زیستی و جایگزینی با سوختهای فسیلی؛ تصفیه و بازیافت در جهت تولید کودهای آلی و جایگزینی با کودهای صنعتی؛ و بازیافت پسماندها و ضایعات در جهت بازگرداندن به چرخه صنعت و استفاده بهینه پرداخته شده است.

    نتیجه گیری

    پسماندهای آلی از لحاظ علمی دارای ارزش بالایی هستند، با مدیریت صحیح و کارآمد پسماندهای صنعت غذای حلال علاوه بر جلوگیری از ضررهای اقتصادی و کاهش آلودگی های زیست محیطی می توان به تولید محصولات جدید پرداخت که منجر به بازگشت سرمایه و ایجاد اشتغال می گردد و در نتیجه خودکفایی و استقلال کشورهای اسلامی از واردات و حتی ایجاد صادرات و ارز آوری در برخی زمینه ها را موجب می گردد.

    کلیدواژگان: پسماندهای غذایی، غذای حلال، بازیافت پسماندها
  • سید محمدعلی ابن التراب، فرشته صحرایی*، فاطمه وفامهر صفحات 77-88
    سابقه و هدف

    با افزایش تمایل مصرف کنندگان مسلمان و غیرمسلمان در سال های اخیر به تهیه محصولات با برچسب حلال، بازار جهانی حلال گسترش یافته است. در واقع اسلام فقط یک دین نیست بلکه روشی است برای زندگی، که حتی در آن غذا خوردن هم دارای احکام ویژه ای بوده است به گونه ای که قرآن کتاب آسمانی مسلمانان در آیات بسیاری به تشریح این مفهوم پرداخته و به طور خاص، 41 آیه از قرآن به غذا و نوشیدنی های حلال مربوط می باشد. ژلاتین یکی از محصولاتی است که به دلیل شرایط تولید و نگرانی از حضور مشتقاتی بر پایه خوک، سبب نگرانی هایی برای مصرف مسلمانان شده است. به همین منظور بررسی منشا محصولاتی که با برچسب حلال روانه بازار می شوند امری ضروری می باشد. ژلاتین به عنوان یک منبع غذایی GRAS، از کلمه لاتین Gelatus، به معنای سفت یا منجمد گرفته شده و کاربرد آن از حدود سال 1700 میلادی متداول شده است. این ماده جامد، نیمه شفاف، بی رنگ یا زرد کم رنگ، ترد و شکننده و بی مزه و یکی از پرمصرفترین مواد پروتئینی کلوییدی در صنایع غذایی و دارویی، صنعتی و پزشکی به شمار می رود.همچنین این ماده دارای وزن مولکولی بالایی است که نه تنها در آب بلکه در گلیسرول و پروپیلن گلایکول نیز محلول می باشد.

    نتایج

    روش های مختلفی برای شناسایی منشا ژلاتین تولیدی بیان شده است که بیشتر آنها بر مبنای شناسایی پروتئین و DNA استوار هستند. روش های مبتنی بر پروتئین شامل، تکنیک های ایمونولوژیکی مانند الایزا (ELIZA) و روش های کروماتوگرافی، طیف سنجی تبدیل فوریه (FTIR) رسوب شیمیایی و روش های مبتنی بر شناخت DNA شامل PCR مبتنی بر پرایمر های اختصاصی-گونه ای، Real-Time PCR، RFLP-PCR و PCR-Southern hybridization on chip است.نتیجه گیری: با بررسی ترکیب مهم ژلاتین، و با معرفی روش های مهم آزمایشگاهی شناسایی منشا ژلاتین به بیان توضیحاتی در مورد روش های فوق، با تکیه بر رویکرد های بیوتکنولوژی مدرن در آنالیز ژلاتین، بپردازیم.

    کلیدواژگان: غذای حلال، ژلاتین، پروتئین، دئوکسی ریبونوکلئیک اسید، واکنش زنجیره ای پلیمراز
|
  • Hamed Ahari *, Fatemeh Kalateh Seifri Pages 1-16
    Background and objective

    The present study as a new approach is chasing the application of microbial and plant-based proteins as a replacement with animal proteins to increase the halal value of food products. Due to changes in food production and also awareness increases of consumers about the food composition and also due to increase in Muslim population worldwide, application of plant and microbial proteins can be a good and beneficial approach in producing foods labeled with halal. On the other side, plant proteins have higher under cultivation grounds while the cost of production is lower than microbial origins. Thus, plant proteins are preferred to be used in food formulations. The problem concerning plant proteins is their grassy and bean-like odor and flavor. Further, these proteins have weaker functional properties (emulsifying, emulsion stability, foamability, and foam stability) in comparison with animal proteins. Thereby, it is suggested to be modified with physical, chemical, and enzymatic methods.

    Results

    Modification of protein structures by chemical and enzymatic methods is more effective and can lead to the amelioration of functional attributes. Meanwhile, meat flavor analog is established in these proteins after enzymatic-chemical changes. Hydrolyzing and cross-linking enzymes are suggested for enzymatic modification. Hydrolyzing enzymes such as Alcalase and Flavourzyme can produce bioactive peptides with lower molecular weight and this can reduce the grassy and beany flavor of respective proteins. Cross-linking enzyme (Transglutaminase) can reinforce of functional properties of produced peptides. Chemical modification via the Maillard reaction can produce meaty volatile compounds.

    Conclusion

    Therefore, with modification of plant proteins especially glycated peptides can produce a savory umami taste which can be substituted with animal proteins. Eventually, some food formulations would be promoted that have the halal label, high health effect properties with low production cost, and high-added value.

    Keywords: Halal Food Ingredients, Plant Proteins, Enzymatic, Chemical Modification
  • Masoumeh Moslemi * Pages 17-24
    Background and objective

    Alcoholic drinks are interested in societies since long time ago. Other than its psychological effects in drinkers, several researches have been done about ethanol side-effects. In this study, we investigate different aspects of ethanol consumption by oral intake.

    Results

    Ethanol interferes in active transport of nutrients on the brush border. With regard to macronutrients, it disturbs the normal hydrolysis in the intestine. Although, lower absorption of macronutrients in the small intestine is compensated by their increased absorption in the lower gastrointestinal tract. It has been reported that ethanol intake at lower doses may protect the heart, but its prolonged intake could damage surface of villi, make lesions in the intestine, induce diarrhea, and stimulate growth of intestinal pathogens (known as endotoxemia). Chronic alcohol consumption induces inflammation and oxidative stress in drinkers, which affect the liver as the main metabolizing organ followed by brain. Reduced supply of antioxidants in drinkers and increased inflammation after alcohol intake makes the body susceptible to further infections.

    Conclusion

    Despite the positive effect of ethanol in prevention of cardiovascular diseases at low doses, its negative impacts on the other organs are not deniable. Importantly, no sale level has been introduced for ethanol oral intake. Therefore, the scientists recommend to avoid its drinking every time.

    Keywords: Ethanol, nutrient, Absorption Loss. Halal
  • Mohammad Ahmadi * Pages 25-32
    Background and objective

    Halal food have been consumed by Muslims for more than 1,400 years, but the halal industry has flourished in recent years and the demand for this food has increased significantly. There are currently 1.8 billion Muslims living in the world, about 27% of whom is estimated to be overwhelmingly devoted to religious eating habits. It was estimated that the Muslim population would exceed 2 billion by 2030. Arguably about 20% of Muslims live in non-Muslim countries.

    Results

    The globalization of the ever-evolving halal red meat industry has opportunities and challenges, including opportunities for global awareness of the halal meat market by governments, non-Muslim companies and financial institutions, the emergence of reliable research data , widespread global advertisement on halal food, safety and quality of halal meat compared to non-halal meat, halal investment opportunities by Islamic countries, lack of clear strategies for regional and international cooperation, confusion over different standards in halal meat and conflict of interest,  Inadequate funding for startups and innovations, inadequate training, war and violence in the Middle East, fear of Islamism, widespread activity of vegetarians, counterfeit red meat standards, etc. are among the challenges and disadvantages of this activity.

    Conclusion

    Currently, the halal red meat brand is exclusive to non-Muslim countries. Although the opportunities and challenges of globalization mentioned in the article include these countries, but Muslim countries such as the Islamic Republic of Iran, considering these opportunities, challenges, weakness and strength, can seize the global halal red meat market in the future.

    Keywords: red meat, Halal, globalization, opportunities, Challenges, strengths, weaknesses
  • Reyhaneh Jafari, Kianoosh Khosravi Darani *, Nafiseh Saadaat Taghavi Pages 33-39
    Background and purpose

    The popularity of fermented beverages is increasing due to the preservation of food value and health characteristics of the product during fermentation. Kombucha is a probiotic and beneficial fermented beverage obtained from the social coexistence of bacteria and osmophilic yeasts in a sweetened black tea environment with sucrose. Sucrose is hydrolyzed to glucose and fructose by the invertase enzyme produced by the yeasts in the Kombucha consortium, and fructose is converted to ethanol and carbon dioxide by the yeasts. Despite the excellent health benefits of this drink, it can sometimes be controversial due to the increase in ethanol levels and the issue of halal quality.

    Results

    The final concentration of ethanol alcohol in kombucha varies depending on parameters such as the species of microorganisms present in the solution, temperature, fermentation time and the initial sugar consumption. Using measurements such as controlling the amount of consumed sucrose, regular aeration during the fermentation process, using green and black tea as a substrate, using certain species of microorganisms to reduce the amount of ethanol produced, reducing the pH of the solution during the process and using Alternative sources of sucrose with lower sweetness such as honey and berry juice, can reduce the amount of ethanol produced in kombucha by 0.5%.

    Conclusion

    Kombucha with an alcohol content of less than 3% is considered a non-alcoholic beverage. Using simple and practical solutions, the amount of ethanol produced in the Kombucha solution can be significantly reduced and the miraculous properties of this drink can be benefited.

    Keywords: Fermented Beverage, Kombucha, Ethanol, Halal
  • Enam Shokri *, Soheil Eskandari, Amir Tabaraki, Abdolreza Daghaghle Pages 40-51
    Introduction

    All laws and regulations in Iran are approved following the rules of the holy Sharia of Islam, Knowing the mental image of consumers of the halal brand helps to understand their behaviour and facilitates activities in the halal market for companies and businesses.

    Methods

    This was applied-fundamental research and a descriptive cross-sectional study that was conducted in 1399 by randomized cluster sampling on the population of Iran, with actual results that can be used and generalized immediately after the study.

    Results

    The source of information about halal food according to the most answers (45.8%) were related to hearing from others and others. There is a significant relationship between the level of awareness and gender (P = 0.046) and the men studied have a higher level of awareness than women volunteers. There is a significant relationship between the level of awareness and having a food-related job (P = 0.006) and People with food-related jobs studied have a higher level of awareness than people with non-food-related jobs. There is also a significant relationship between the level of education with having a food-related education (P = 0.001) and having a halal-related education (P = 0.017). And people with food-related education and solvent-related education have a higher level of awareness than other people. There is a positive and direct correlation between performance and knowledge and attitude (P = 0.021 and P = 0.029, respectively), so that with increasing awareness and attitude; We are seeing an increase in performance.

    Conclusion

    Awareness of the level of knowledge, outlook and practice of the people of the country can be the basis for conducting other studies and actions in the field of legislation, compiling educational materials, holding training courses and re-educating related to halal food. Since the results of such a study will be used in halal business and food industry nationally and internationally.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Performance, Islam, Halal food, Meat products, Standard
  • Farnaz Balichalandar, Maryam Gharachorloo *, Mehrdad Ghavami Pages 52-59
    Background and objective

    The food industry includes a great variety of products depending on the needs of consumers. At present, attention to food ingredients, nutritional value and their health is increasing all over the world. Also, it is important for Muslims to confirm the authenticity of halal foods. Therefore, in recent years, the origin of food products has been studied using various chemical, molecular and genetic methods.

    Results

    Edible oils and fats are used directly or in the formulation of food products that halal confirmation of them is important. Different methods might be used for identifying these components such as fatty acid composition, triglyceride structure, crystalline form and fourier transform infrared spectroscopy.

    Conclusion

    For selecting appropriate method, depending on the type of food product, it is necessary to pay attention to the accuracy of the test, and sometimes it is necessary to use combined methods to obtain reliable results.

    Keywords: Oil, Fat, Analysis, Halal
  • Nassim Golestanehzadeh, Masoud Honarvar * Pages 60-76
    Background and objective

    Each year millions of tons of halal food waste are excreted into the environment. In addition to causing the phenomenon of global warming, it also causes economic losses to halal food industrial units. In the last two decades, globalization, lifestyle and consumer preferences, and market dynamics have had a significant impact on the food industry, which in turn has led to competition in the industry. These factors have affected almost all food industries, including the halal food industry which is no exception of this rule. However, according to verses and hadiths, extravagance and waste are forbidden in Islam.

    Results

    Therefore, in addition to preventing waste and disposal of food waste, the study of waste management methods can lead to job creation and return on working capital of factories. In this paper, the recycling and reuse of waste in the food industry, including recycling and biological treatment to produce energy and bio-fuels to embedment with fossil fuels sources; Refining and recycling for the production of organic fertilizers to replacement with industrial fertilizers; waste recycling in order to return to industrial cycle and optimal uses, in this article each of the above methods has been studied.

    Conclusion

    Organic waste is scientifically valuable, with proper and efficient management of halal food industry waste, in addition to preventing economic damage and reducing environmental pollution, it is possible to produce new products that lead to return on investment and job creation. It causes the self-sufficiency and independence of Islamic countries from imports and even the creation of exports and currency in some fields.

    Keywords: Food waste, Halal food, Waste Recycling
  • Seyed Mohammad Ali Ebnetorab, Fereshteh Sahraei *, Fatemeh Wafamehr Pages 77-88
    Background and objective

    The global market of halal products has expanded as Muslim and non-Muslim consumers desires have been increased in recent years to use products with halal labels. Islam is not just a religion, but a way of life, in which even eating has special rules, as the Qur'an, the holy book of Muslims, explains this concept in many verses, and in particular, 41 verses of the Qur'an is related to halal foods and beverages. Due to production conditions and concerns about the presence of pig-based derivatives, Gelatin is one of the products that has caused concerns among Muslims. For this reason, it is necessary to investigate the origin of products that are marketed with halal labels. Gelatin as a GRAS source is derived from the Latin word Gelatus, meaning hard or frozen, and has been used since about 1700 AD. It is a solid, translucent, colourless or pale yellow, brittle and tasteless and is one of the most widely used colloidal protein materials in the food and pharmaceutical, industrial and medical industries. It also has a high molecular weight that is soluble not only in water but also in glycerol and propylene glycol. The use of gelatin in the food industry includes food processing and formulation, including foam and emulsion, due to its high ability to absorb water, stabilizing tissue, creating a creamy state and reducing fat consumption in diet products.

    Results

     Various methods have been proposed to identify the origin of the produced gelatin, most of which are based on the identification of proteins and DNA. Protein-based methods include immunological techniques such as ELIZA and chromatographic methods, Fourier transform spectroscopy (FTIR) and chemical precipitation, DNA recognition methods including PCR based on species-specific primers, Real-Time PCR, RFLP-PCR and PCR-Southern hybridization on chip.

    Conclusion

     explain about the important components of gelatin and then, by introducing important laboratory methods to identify the origin of gelatin, we describe the methods above, relying on modern biotechnology approaches in gelatin analysis.

    Keywords: Halal food, Gelatin, Protein, Deoxyribonucleic Acid, Polymerase Chain Reaction