فهرست مطالب

نشریه زبان و فرهنگ ملل
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمیدرضا یوسفی* صفحات 11-23

    فرهنگ چیست، چه تعاریفی از آن وجود دارد و چه نقشی در زندگی انسان ایفا می کند؟ آیا فرهنگها گسلهای گذرناپذیر هستند و می توان آنها را مثل توپهای بیلیارد متصور شد که مرتب با هم در برخورد و تصادم هستند یا اینکه بسترهایی می باشند که همیشه و همه جا ریشه ها و در هم تنیدگیهای متعدد دارند؟ رابطه فرهنگ روی جهان بینی و طرزتفکر، کاربرد تفکر و دستاوردهای آن چیست؟ کار فرهنگی چه رابطه ای با تعریف ما از فرهنگ دارد و چرا باید این تلفیق را جدی گرفت و از هرگونه مهندسی فرهنگی جامعه و نهادهای فرهنگی و اساسا کار فرهنگی مهندسی شده فاصله گرفت؟ مقاله حاضر به تحلیل رابطه درونی فرهنگ و کارفرهنگی در کانون این پرسشها می پردازد و نشان می دهد که رفتار انسانها محصول تربیتی متنوع در بسترهای گوناگون و گسترده فرهنگی است و کار فرهنگی نیز باید بطوری هدفمند و مبتنی بر روش این بسترها را جدی بگیرد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، کار فرهنگی، بستر فرهنگی، فرهنگ جهانی، فرهنگ بومی
  • محمد قربانپور دلاور* صفحات 25-46
    جامعه علویان از گروه های مذهبی و عرفانی پرجمعیت در ترکیه و منطقه بالکان می باشند که به دلیل پیوند اعتقادی و فرهنگی شان با تشیع و تصوف و محبت قلبی آنان با ایمه طاهرین علیهم السلام و نیز قرار گرفتن شان در داخل جغرافیای شیعه (به رغم تفاوت ها)، از جایگاه و اهمیت به سزایی برخورداند. بدون تردید، برای مطالعه دقیق زیرساخت های فکری و مبانی عقیدتی علویان و نیز میزان تاثیرپذیری آنان از مذاهب مختلف اسلامی و طریقت ها، باید بررسی جامع و بنیادی در ریشه های تاریخی پیدایش علویان صورت پذیرد؛ چراکه پژوهش پیرامون پیشینه ی تاریخی و شکل گیری اصول اعتقادی و اندیشه ای علویان از نکات مهم و بایسته ای است که در نیل به وضعیت شناسی آنان موثر خواهد بود. بیشتر گروه های علوی، مدعی تشیع اثنی عشری هستند، هر چند که در نتیجه بعضی عوامل، به مرور زمان از بسیاری از آموزه های اصیل خود دور افتاده اند. اعتقاد به دوازده امام علیهم السلام، به عنوان مشخصه بارز، اصلی ترین رکن اعتقادی «علویان» محسوب می شود، اما عدم تقید و فقدان التزام عملی آنان به برخی احکام، موجب ایجاد شکاف جدی با مذاهب اسلامی گردید. هدف این پژوهش، شناخت ریشه های علوی گری و تاثیر پذیری علویان از نحله های فکری و معنوی به ویژه بررسی عناصر مشترک، مشابهت ها و تاثیرات اعتقادی آنان از آموزه-های شیعه می باشد که در این نوشتار با نگاه تحلیلی و توصیفی به کنکاش پیرامون موضوع پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: ریشه های علوی گری، علویان در ترکیه و بالکان، تشیع، تصوف و عرفان
  • محمد فولادی*، حیدر نذیری صفحات 47-75

    ایران در عصر صفوی در عرصه مسایل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر عرصه ها فراز ونشیب های بسیاری داشته است.روابط ایران و هند در این دوره بسیار اهمیت داشته و در همه این عرصه ها تاثیر نهاده است.همچنین به دلیل ویژگی های بارزی چون رواج بازرگانی و اقتصادی، شعر دوستی و اهمیت به ادبیات و شعر و از همه مهم تر رواج مذهب شیعه دوازده امامی، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. ازطرفی اهمیت تاثیر گذاری این دوران را نباید در تفکر شاعر صاحب سبک و پر آوازه ای همچون صایب که با ویژگی های نکته سنجی، باریک بینی، ژرف نگری، وسعت فکر گوی سبقت از دیگر اقران خود ربوده است نادیده گرفت. صایب توانست مضامین مرتبط با هند را در شعر خود بازتاب دهد و آن را به شکل هنرمندانه ماندگار کند.در این نوشتار تاریخ ایران در عصر صفوی و روابط ایران و هند و بازتاب آن در شعر یکی از مهمترین شاعران معروف به سبک هندی بررسی شده است.

    کلیدواژگان: هند، ایران، عصر صفوی، روابط فرهنگی، زشعر صایب، سبک هندی
  • سید مجتبی موسوی، میثم میرزایی تبار* صفحات 77-94
    تصوف یکی از جلوه های عرفان در میان مسلمانان است. جمعیت قابل توجهی از پیروان اسلام در شمال آفریقا را اهل تصوف تشکیل می دهند که بسیاری از آنها علاقه مند به سیره اهل بیت (ع) و دارای قرابت فکری و اعتقادی به مذهب شیعه هستند. یکی از این کشورها، الجزایر است که دین رسمی آن، اسلام و مذهب مردم، اهل سنت است. تصوف از قرن 12 میلادی به الجزایر راه یافت و از قرن 16 میلادی و همزمان با رشد تصوف در شمال آفریقا، پیروان آن افزایش یافت. تصوف در الجزایر در برخی ابعاد سیاسی و فرهنگی، دیدگاه های موافقی با جمهوری اسلامی ایران دارد. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی و بهره گیری از منابع کتابخانه ای و میدانی درصدد شناخت تصوف در الجزایر و بررسی نسبت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با طریقت ها و سازمان های صوفی در این کشور است. نتایج نشان می دهد که در سال های اخیر، دولت الجزایر با حمایت از تصوف و نشر آموزه های آن، برای مقابله با سلفی گری و تروریسم استفاده کرده است. تصوف از مقبولیت نسبی در الجزایر برخوردار است و برخی گروه های صوفیه دیدگاه مثبتی نسبت به جمهوری اسلامی ایران داشته و تمایل به تعامل با ایران دارند. لذا ایران در سیاست خارجی می تواند از این فرصت بهره گیری کند.
    کلیدواژگان: تصوف، الجزایر، جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی
  • حسن نوربخش* صفحات 95-121

    تنوع اجتماعی و فرهنگی اعم از زبان، اقوام و مذاهب از ویژگی های سرزمین پهناور و تمدنی ایران اسلامی می باشد و این تنوع اجتماعی ظرفیت های بسیاری را برای توسعه ، رشد و پیشرفت فراهم می نماید که لازمه آن سیاستگذاری و مدیریت صحیح این تنوع می باشد. نکته مهم اینکه می بایست در واقع سیاستگذاری تنوع در هر نظام سیاسی تابعی از ماهیت نظام سیاسی آرمانها و اصول و ارزش های مدون و غیر مدون در آن نظام می باشد. ارزش های اجتماعی اسلام و همچنین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سند بنیادین با رویکرد الگوی سیاست گذاری وحدت در کثرت ضمن پذیرش تنوعات هویتی موجود، توامان به تقویت و استحکام همبستگی ملی نیز تاکید می ورزد. الگوی بومی مدیریت تنوع و قومی در ایران ، باید با بهره گیری از تجارب مثبت و سازنده کشورها و جوامع مشابه و با توجه به تفاوت های مبادی معرفتی نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام های سیاسی از یک سو و شناخت واقعیت های هویتی ، فرهنگی و قومی ایران از سوی دیگر ، طراحی گردد ؛ تا ضمن پذیرش تنوعات هویتی موجود ، توامان به تقویت و استحکام همبستگی ملی نیز بینجامد

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، تنوع اجتماعی و فرهنگی، هویت، ایران، انسجام و همبستگی ملی
  • محمدتقی امراللهی*، مازیار مظفری فلارتی صفحات 123-152

    همسایگی دو کشور بنگلادش و میانمار در تقاطع دو منطقه ی حساس آسیایی، وجود دو الگوی متضاد قومی و دینی، وجود منطقه ای حایل با اقوام متمایز در فاصله ی دو کشور در بنگلادش کنونی و در ایالت چیتاگنگ، شکست های پیاپی دولت مردم-محور در میانمار و فقر گسترده در بنگلادش عوامل مهمی در ژیوپلتیک دو کشور و برهم کنش اجتناب ناپذیر مهاجرت متوالی و متمادی بین دو کشور به خصوص در دهه های اخیر است. هرچند بنگلادش به لحاظ مذهبی و قومیتی کشوری تقریبا همگن و یکدست محسوب می شود، اما گروه های قومی و مذهبی متفاوتی در این کشور نقش آفرینی می کنند.مقاله ی پیش رو با نگاهی به تاریخچه ی شکل گیری بنگلادش به بررسی قومیت و مذهب در آن کشور، قوم بنگال و ماهیت روهینگیاها به عنوان بخشی از این قومیت از نظر صاحبان قدرت در میانمار یا قومی کهن در میانمار از دریچه ی هویتی خود روهینگیاها، تلاش می کند تا بخشی از تاثیر قومی-مذهبی بنگلادش در شکل گیری رفتار قدرت و حاکمان سیاسی در کشور میانمار را تبیین نماید.

    کلیدواژگان: ژئوپلتیک، بنگلادش، میانمار، روهینگیا، مذهب
  • احمد اولیایی* صفحات 153-175

    جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل مهم ترین مقدمه برای ورود به عرصه بین الملل است. اما خود جریان شناسی فرهنگی بین الملل نیاز به طی مقدمات و آشنایی با وضع فرهنگی جهان و نظریات فرهنگی بین الملل دارد. جریان های فرهنکی همیشه بر مبانی مکاتب نظری و نظریه های فرهنگی شکل می گیرند و از اصول و مبانی آن ها پیروی می کنند. لذا لازم است این مبانی و نظریات مورد ارزیابی قرار گیرد و نقش آن ها در شکل گیی جریا های فرهنگ مشخص شود. بررسی تمام نظریه های موثر در جریان شناسی فرهنگی بین الملل در این مقال نمی گنجد اما به جهت اهمیت نظریه جهانی شدن، چیستی این نظریه و تاثیر آن در جریان شناسی فرهنگی مساله اصلی این مقاله است. بنظر می رسد خاص گرایی فرهنگی، تحول فرهنگی، امپریالیسم فرهنگی و همگونی فرهنگی ناشی از جهانی شدن می تواند جریان های فرهنگی خاص و قابل توجهی را نیز شکل دهد.

    کلیدواژگان: جریان شناسی فرهنگی، تبلیغ بین الملل، جهانی شدن، نظریه های فرهنگی، تحول فرهنگی
  • مجید جعفری* صفحات 177-206

    سبک شناسی علم مطالعه رفتارهای زبانی افراد است. سخن گویان زبان بنا بر موقعیت های مختلف زمانی، مکانی، جنسیت و...گونه های مختلفی از نوشتار را به کار می برند. یک متن ادبی، سبک و ساختاری متفاوت از سبک یک متن عادی و یا علمی دارد. سبک شناسی لایه ای یکی از مدل های سبک شناسی نوین محسوب می گردد که علاوه بر مباحث سبک شناسی سنتی، به محتوا، تاثیرگذاری افکار، ایدیولوژی، زاویه دید مخاطبان و حتی فضای خلق اثر توجه دارد.سبک شناسی لایه ای با رویکرد تحلیل ادبی، متن را در پنج لایه آوایی، بلاغی، نحوی و واژگانی و ایدیولوژیک بررسی می کند و پس از تبیین هریک ازاین عناصر در یک اثر ادبی، بر آن است تا ویژگی های خاص اثر را در بستر مناسبی برای بیان اندیشه ها، افکار و احساسات درونی مولف و نیز زمینه ساز سبک شخصی وی است به نمایش گذارد.در این مقاله سعی شده است تا ویژگی های سبکی مثنوی های اسرار خودی و رموز بیخودی مورد بررسی قرار گیرد.اسرار خودی نخستین و مهمترین مثنوی اقبال لاهوری است که درباره خودشناسی و خداشناسی با نظرات تازه فلسفی و اجتماعی و سیاسی به نظم آورده است. دومین منظومه وی هم به نام رموز بیخودی است که در حقیقت متمم و مکمل اسرار خودی است؛ در رموز بیخودی هم سخن از آن می رود که خودی پس از تربیت و پرورش باید به خدمت جامعه درآید و کمال خودی در به هم پیوستن با جمع است.اقبال از انواع سطوح آوایی، واژگانی، نحوی و بلاغی استفاده کرده تا به هدف اصلی خود که بیان ایدیولوژی و تغییر سبک زندگی مسلمانان است، نایل آید و مهمترین مطلبی که باعث تشخص سبکی او شده در سطح واژگانی است که توانسته بهترین کلمات ترکیبی تازه را به زبان شیرین فارسی بیافزاید.

    کلیدواژگان: اقبال لاهوری، سبک شناسی لایه ای، مثنوی اسرار خودی و رموز بیخودی
  • فرشاد حضرتی معیر*، مهدیه کاوند صفحات 207-234
    بررسی دستور زبان و قواعد بین دو زبان عربی و روسی، شباهت های بسیار عمیق در قواعد این دو زبان ملاحظه می گردد که در یک بررسی منطقی،تغییرات اواخر اسم های زبان عربی وروسی درجملات؛ شباهت های کارکرد، إعراب در زبان عربی و (падеж) در زبان روسی کاملا مشهود و هردو نقش کلمات در ترکیب ها و جملات را مشخص می کنند و در هر دو زبان برای شناسایی نقش کلمات در جمله از این قابلیت می توان استفاده کرد اما این پدیده در زبان فرانسه و آلمانی دیده نمی شود و در این مقاله فرض است که إعراب و یا تغییرات اواخر کلمه در جملات به نوعی ابزاری است که صرفا در زبان عربی نیست بلکه سایر زبان ها نیز مثل زبان روسی از این ابزار استفاده می کنند، اما این ابزار در زبان های دیگر مثل فرانسوی و آلمانی، مورد استفاده نمی شود با استفاده از ابزار منطق جدید و منطق ارسطویی به استدلال های متقن در مورد این موضوع پرداخته شده و هریک از این استدلال ها اثبات گردیده تا بتوان گفت که موضوع (падеж) در زبان روسی کارکرد إعراب زبان عربی را دارد و نیز هردو از ابزار مشابهی در متحقق کردن هدف خود استفاده می کنندو با بررسی دستور زبان فرانسوی و آلمانی کاملا مشخص می شود که این ابزار در این دو زبان موجود نیست علارغم اینکه شباهت ساختاری بین قواعد این دو زبان و زبان عربی موجود است اما این دو زبان از ابزار دیگری در شاناساند ننقش کلمات در جملات استفاده می کنند و این تفاوت با استدلال منطقی بررسی شده است و در نهایت این استدلال منطقی به روش منطق جدید اثبات گشته است و همینطور صدق نتیجه یاستدلال در فضای نظریه ی صدق تارسکی بیان شده و از حیث نظریه ی تارسکی نتیجه ی استدلال صادق بوده است
    کلیدواژگان: إعراب زبان عربی، падеж زبان روسی، زبان فرانسوی، زبان آلمانی، تغییرات اواخر کلمات زبان روسی، شباهت زبان عربی و روسی، تحلیل منطقی در زبان روسی، اثبات منطقی
  • جواد رقوی* صفحات 235-255

    امروزه جریانها و گروه های مختلف تبشیری در افریقا به انگیزه های دینی و اقتصادی و سیاسی مشغول فعالیت هستند. یکی از این کشورهای سیرالیون در غرب افریقا است که به اعتبار منابع سرشار طبیعی، طبیعت بکر و زیبا، فرهنگ و خصوصیت مسالمت آمیز مردم بسیار مورد توجه جریانهای تبلیغی مسیحی قرار گرفته است و فرقه های مسیحی با تاسیس کلیسا، دانشگاه، مدرسه و... به تبلیغ مسیحیت و جذب عضو برای کلیسا مشغول می باشند. از جهتی فقر فراگیر مردم و وابستگی سیاسی این کشور به قدرت های غربی خصوصا انگلیس و ایالات متحده امریکا زمینه گرایش به مسیحیت را بیشتر فراهم نموده است. مبلغان مسیحی از فرقه های مختلف با هماهنگ سازی فعالیت های خود با فرهنگ و خواسته های بومی این کشور و با استفاده از روش های متنوع سعی در یارگیری و ترویج دیدگاه مورد نظرشان را دارند. در این مقاله بر اساس یک سری مطالعات میدانی و کتابخانه ای و تحلیل ظرفیت و شرایط بومی این کشور، سعی در شناسایی و معرفی جریان های فعال مسیحی در این کشور گردیده است. برای این منظور علاوه بر مراجعه به بعضی کتب و منابع، با تعدادی از مبلغان مسیحی و اساتید مسیحی مشغول فعالیت در این کشور مصاحبه صورت گرفته است و از لابلای این مطالعات و مصاحبه ها، با روش تحلیل گفتمان و منابع، گزارشی تحلیلی از گروه های فعال مسیحی، جریان های مسیحی و روش های تبلیغی مسیحیت در این کشور إرایه گردیده است.

    کلیدواژگان: تبلیغات مسیحی، جریانهای مسیحی، سیرالئون، شیوه های تبلیغ
  • فاطمه زیبایی نژاد* صفحات 257-288

    از دیرباز تا کنون همه ی ادیان الهی، برای دستیابی به موازین فرهنگی همچو صلح وعدالت، نظریات و دستورات خاصی را به انسان ها از طریق کتب آسمانی و پیام آوران الهی انتقال داده اند. اسلام از جمله ی ادیانی است که به این موضوع اشاره ی ویژه ای داشته و این تعالیم و دستورات صرفا برای یک گروه خاص نبوده بلکه در مقیاس جهانی قابل پیاده سازی است. سرزمین های کهن دیگری هم شاهد نظریات اندیشمندان و حقوق دانان بزرگی بوده اند که برای پیاده سازی حکومت های عدالت خواهانه در اشل جهانی نظریات مطلوب و مفیدی را ابراز نموده اند. بیشتر این مفاهیم فرهنگی از طریق آموزش به بشر انتقال داده شده است.از جمله سرزمین چین که خاستگاه ظهور حکیم بزرگ کنفوسیوس است که در زمره ی اولین حقوقدانانی به شمار می رود که برای پیاده سازی صلح و آرامش و عدالت در سطح جهان از تعالیم و آموزه های بسیار بلندی بهره گرفته است. وی همچنین به مفهوم صلح و عدالت فقط در مقیاس سرزمینی اندیشه نکرده؛ بلکه تعالیم وآموزه های او برای جهانی شدن و برقراری صلح و امنیت در سطح فرهنگی بین المللی نیزآمادگی ظهور و شکوفایی دارد.

    کلیدواژگان: صلح، عدالت، اسلام، کنفوسیوس، امنیت، جهانی شدن، حکومت های جهانی، فرهنگ بین المللی
  • عبدالقیوم آیتی* صفحات 289-315

    طالبان، نام گروهی از شبه نظامیان مخالف دولت افغانستان است که از عقاید مذهبی متعصبانه و تندروانه ی برخوردار است. طالبان در افغانستان و جهان عرب به کسانی گفته می شود که در مکاتب و مدارس دینی آموزه های اسلامی را فراگرفته و قرایت تندورانه از اسلام داشته است. این نوشتار به دنبال واکاوی وتحلیل ساختار نظام سیاسی گروه طالبان است که ساختار نظام سیاسی آنان برگرفته از حکومت اسلامی و نوع آن خلافت اسلامی را برای ساختار نظام سیاسی خویش برگزیده است و خواستار بازگشت به اسلام ناب محمدی (ص) بود. اما به روش و شیوه ی واپسگرایانه با همه ابزارهای موجود مدرن مخالفت می کرد. روش تحقیق در این مقاله تحلیلی و توصیف و از اسناد مکتوب استفاده شده است و یافته های تحقیق نشان می دهد که جریان طالبان از ساختار نظام سیاسی، بسیار ساده شکل گرفته و ساختار این جریان که در قالب امارت اسلامی نام گذاری شد. حامیان گروه طالبان غربی ها و کشورهای ذی نفع منطقه بوده اند که این گروه را برای رسیدن به اهداف خاصی طراحی کردند. آمریکا از طالب سازی پروژه ای اسلام هراسی را در غرب دنبال می کرد و کشورهای عربی و پاکستان به دنبال تحت فشار قرار دادن حکومت افغانستان بوده اند.

    کلیدواژگان: طالبان، ساختار، نظام سیاسی، امارت، خلافت اسلامی، جنگ، بنیادگرایی و افغانستان
|
  • Hamidreza Yousefi * Pages 11-23

    What is culture? what are its definitions and what role does it play in human beings? Are cultures impassable faults and what makes them like billiard balls is the relationship between culture and worldview and way of thinking, the application of thought and its achievements? What does cultural activity have to do with our definition of culture, and why should we take this combination seriously and distance ourselves from any cultural engineering of society and cultural institutions, and essentially engineered cultural activities? The present article analyzes the internal relationship between cultures and culture at the center of these questions; and it shows that human behavior is the product of diverse education in various and broad cultural contexts; and that cultural activities should be taken in serious and in a purposeful manner based on the method of these contexts.Key words:Culture, cultural activities, cultural context, local culture, global culture

    Keywords: culture, cultural activities, cultural context, global culture, local culture
  • Mohammad Qorbanpour Delavar * Pages 25-46
    The Alawite community is one of the most populous religious and mystical groups in Turkey and the Balkans. (Despite the differences), due to their religious and cultural connection with Shiism and Sufism and their heartfelt love for the infallible Imams (as) and their location within the Shiite geography, they have great status and importance.In order to study carefully the intellectual infrastructure and ideological foundations of the Alawites, as well as the extent to which the various Islamic religions and sects influence them, a comprehensive and fundamental study of the historical roots of the Alawites is inevitable. Therefore, it is certain that the research on the historical background and the formation of Alawite beliefs and ideas is one of the important and necessary points that will be effective in achieving their status. Most Alawite groups claim to be Twelver Shiites, although because of some factors, they have strayed from many of their original teachings over time. Belief in the Twelve Imams (as), as a clear feature, is the main pillar of the belief of the "Alawites", but their lack of adherence and lack of practical adherence to some rules, caused a serious rift with Islamic religions. The purpose of this study is to identify the roots of Alawism and the influence of Alawites on intellectual and spiritual schools; especially the study of common elements, similarities and their doctrinal influences from Shiite teachings, which in this article, is explored with an analytical perspective and a description of the subject.
    Keywords: Alawite roots, Alawites in Turkey, the Balkans, Shiism, Sufism, mysticism
  • Mohammad Fouladi *, Heidar Naziri Pages 47-75

    In the Safavid era, Iran went through many ups and downs in political, social, economic, cultural and many other domains. The relations between Iran and India were especially important in this period inasmuch as it had a tremendous impact in all these fields. The relationship between the two countries was important for a number of reasons such as the commerce and trade, poetry, friendship, attaching importance to literature and poetry, and most importantly, the spread of the Twelver Shiite denomination in the Indian subcontinent. On the other hand, the significant influence that this period had on the thoughts and mind of Saeb Tabrizi, who was well-known for his own poetic style and for his profound thinking, astuteness, broad-mindedness, insight as a leading poet should not overlooked. Saeb was able to delineate the themes related to India in his poetry and to perpetuate it artistically. In this article, the history of Iran in the Safavid era and the relations between Iran and India and its reflection in the poetry of one of the most important poets in the Indian style are studied.

    Keywords: India, İran, Safavid era, cultural relations, poetry, Saeb Tabrizi, Indian style
  • Seyed Mojtaba Mousavi, Meysam Mirzaei Tabar * Pages 77-94
    Sufism is one of the manifestations of mysticism among Muslims. A significant number of Muslims in North Africa are Sufis, many of whom are interested in the life of the Ahl al-Bayt (AS) and have an intellectual and doctrinal affinity with the Shiite faith. Algeria, whose official religion is Sunni Islam is one of the important North African hosts of Sufism. Sufism spread to Algeria in the 12th century, and with the rise of Sufism in North Africa from the 16th century onwards, followers of Sufism in Algeria significantly increased. Since some political and cultural aspects of Sufism in Algeria are consistent with those of the Islamic Republic of Iran, the present study uses the descriptive-analytical method and primary and secondary resources to identify aspects of Sufism in Algeria and to investigate the correlation between the foreign policy of the Islamic Republic of Iran and Sufi sects and organizations in this country. The results show that in recent years, the Algerian government has used Sufism and its teachings to counter Salafism and terrorism. Sufism is relatively popular in Algeria, and some Sufi groups have a positive view of the Islamic Republic of Iran and tend to engage with Iran. Therefore, Iran can take advantage of this opportunity on behalf of its foreign policy.
    Keywords: Sufism, Algeria, Islamic Republic of Iran, foreign policy
  • Hasan Noorbakhsh * Pages 95-121

    Social and cultural diversity, including language, ethnicities and religions, is a feature of the vast land and civilization of Islamic Iran, and this social diversity provides many capacities for development, growth and development, which requires proper policy and management of this diversity. . The important point is that the policy of diversity in any political system should be a function of the nature of the political system of ideals and principles and values, codified and non-codified in that system. The social values ​​of Islam as well as the Constitution of the Islamic Republic of Iran as a fundamental document with the approach of the policy model of unity in pluralism, while accepting the existing diversity of identities, also emphasizes the strengthening and strengthening of national solidarity. Indigenous model of diversity and ethnic management in Iran, should be using the positive and constructive experiences of similar countries and societies and considering the differences in the epistemological principles of the Islamic Republic with other political systems on the one hand and recognizing the realities of identity, culture and ethnicity. Iran, on the other hand, should be designed; While accepting the existing diversity of identities, it will also lead to the strengthening and consolidation of national solidarity.

    Keywords: Policy-making, social, cultural diversity, identity, İran, national cohesion, solidarity
  • MohammadTaghi Amrollahi *, Maziar Mozaffari Falarti Pages 123-152

    Bangladesh-Myanmar neighborhood in a crossroad of two vital regions in Asia-south and southeastern- existence of two opposite ethno-religious patterns, existence of a buffer zone between two countries, namely Chittagong in Bangladesh, sequential failures of democratic state in Myanmar and widespread poverty in Bangladesh all in all are important factors in geopolitics of two countries and inevitable consequences of consecutive migrations between the two countries especially for the recent decades. In spite of the fact that Bangladesh is homogenous in terms of its ethnicity and religion, there are different ethno religious groups acting in country’s behavior.with a glance to Bangladesh’s background, the following article is going to discuss on Bangladesh ethnicity and religious facts, the Bengali tribe and the origin of Rohingya as part of this tribe in Myanmar’s officials point of view or an ancient tribe in history of Myanmar in Rohingya’s view. Then it attempts to explain some aspects of Bangladesh’s ethno religious effects on shaping Myanmar’s behavior of power and political authorities.

    Keywords: Geopolitics, Bangladesh, Myanmar, Rohingya, religion
  • Ahmad Olyaei * Pages 153-175

    Study of cultural movements in the international arena is the most important introduction to international Promoting. However, Study of cultural movements in the international arena itself needs to be introduced to the cultural status of the world and to international cultural theories.Cultural movements are always based on theoretical schools and cultural theories and follow their principles. Therefore, these principles and theories need to be evaluated and their role in shaping the cultural movements.This article does not cover all the theories that affect international cultural ontology, but because of the importance of the theory of globalization, what is its theory and its impact on cultural ontology is the main issue of this article.Cultural specificism, cultural transformation, cultural imperialism, and cultural homogeneity resulting from globalization appear to form specific and significant cultural movements.

    Keywords: cultural movements, international propaganda, Globalization, cultural theories, cultural transformation
  • Majid Jafari * Pages 177-206

    Stylistics is the study of individuals' linguistic behaviors. Language speakers, depending on different situations they are experiencing, such as different period of time, settings and gender, use different forms of writing. A literary text, compared to an ordinary or a scientific text, is different in style and structure. Layered stylistics, is considered as one of the modern forms of stylistics, that not only centers around traditional stylistics subjects, but also focuses on content, efficacy of thoughts, cogitations, ideology, reader’s point of view and even the atmosphere of work creation. Layered stylistics analyses the text using Literary Analysis approach in five different layers of phonetic, rhetorical, syntactic, lexical and ideologic, and after expressing each of these five layers, it intends to show the text’s special features and lineaments in a suitable condition in order to express writer’s cogitations, thoughts and inner feelings that underlies his personal style.In this article, it is trying to analyze stylistic features of these two poems “Asrar-e-khodi” (The secrets of self) and “Romuz-e-bikhodi”.“Asrar-e-khodi” the first and the most important poem of Iqbal Lahori, is written in verse about self-awareness and theology using new philosophical, social and political ideas. His second poetry book “Romuz-e-bikhodi”, in fact complements the “Asrar-e-khodi”. In “Romuz-e-bikhodi”, he again talked about that a Self (khodi) after being trained, should serve the society, and the integrity of self is to join the population.Eghbal used different levels of phonetic, lexical, semantic and rhetorical to reach his more basic and important goal that is to express the idealogy and change the Muslim’s lifestyle and the most important thing that indicates his style is the level of vocabulary usage, he added the best new compound words to Persian language.

    Keywords: Iqbal Lahori, layered stylistics, phonetic layer, lexical layer, rhetorical layer, ideology layer
  • Farshad Hazrati *, Mahdieh Kavand Pages 207-234
    Examining the grammar and rules between Arabic and Russian, many similarities can be seen in the rules of these two languages. In a logical study, the late changes of Arabic and Russian nouns in sentences; The functional similarities of Arab in Arabic and (падеж) in Russian are quite obvious, it means that both of theme define the role of words in combinations and sentences, and in both languages to identify the role of words in sentences, this feature can be used. But this phenomenon is not seen in French and German language, and in this article it is assumed that Arab or late word changes in sentences are a kind of instrument that is not only in Arabic, but other languages as well as Russian use this tool. But this tool is not used in other languages such as French and German. . Although there are structural similarities between the rules of these two languages and Arabic, but these two languages use other tools to identify the role of words in sentences, and this difference has been examined with logical reasoning. Finally, this logical reasoning has been proved by the method of new logic; and also the correctness of the result or reasoning has been expressed in the space of Tarski's theory of truth, and according to Tarski's theory, the result of the reasoning has been true.
    Keywords: Arab in Arabic language, (падеж) in Russian language, French language, German language, Changing the end of nouns in Russian language, Similarities between Arabic, Russian language, Logical analysis in Russian language, Logical proof
  • Javad Raghavi * Pages 235-255

    Today, various evangelical movements and groups in Africa are active for religious, economic and political motives. One of these countries is Sierra Leone in West Africa, which has received a lot of attention from the Christian propaganda movements due to its rich natural resources, pristine and beautiful nature, culture and peaceful character; therefore, the Christian sects have established churches, universities, schools, etc. in this country. They are preaching Christianity and recruiting members for the churches. In a sense, the immense poverty of the people and the political dependence of this country on Western powers, especially Britain and the United States of America, have paved the way for a greater conversion to Christianity. Christian missionaries from different sects try to find and promote their vision by coordinating their activities with the indigenous culture and desires of this country and using various methods. In this article, based on a series of field and library studies and analysis of the capacity and indigenous conditions of this country, an attempt has made to identify and introduce active Christian movements in this country. For this purpose, in addition to referring to some books and sources, interviews have conducted with a number of Christian missionaries and Christian professors working in this country. From these studies and interviews, with the method of discourse and resource analysis, an analytical report of Christian activism groups, Christian movements and propaganda methods of Christianity has presented in this country.

    Keywords: Christian Propaganda, Christian Movements, Sierra Leone, Propaganda Methods
  • Fatemeh Zibaeenejad * Pages 257-288

    From time immemorial, all divine religions, in order to achieve cultural standards such as peace and justice, have transmitted certain ideas and instructions to human beings through the divine books and divine messengers. Islam is one of the religions that has a special reference to this issue and these teachings and instructions are not only for a specific group but can be implemented on a global scale. Other ancient lands have witnessed the views of great thinkers and jurists who have expressed desirable and useful ideas for the implementation of justice-seeking governments in the global scale. Most of these cultural concepts have been transmitted to human beings through education. For example, the land of China, which is the birthplace of the great sage Confucius, is one of the first jurists to implement peace and tranquility and justice in the world. It has benefited from very high teachings. He also did not think of the concept of peace and justice only on a territorial scale; Rather, his teachings for globalization and the establishment of peace and security at the international cultural level are ready to emerge and flourish.

    Keywords: peace, Justice, İslam, Confucius, security, Globalization, world governments, international culture
  • Abdulqayom Ayati * Pages 289-315

    The Taliban is the name of a group of militias opposed to the Afghan government who have fanatical and extremist religious beliefs. The Taliban in Afghanistan and the Arab world are those who have learned Islamic teachings in religious schools and have taken a hard line on Islam. This article seeks to analyze the structure of the political system of the Taliban group, whose political system structure is derived from the Islamic government and has chosen the Islamic caliphate for the structure of its political system and called for a return to pure Muhammadan Islam. But in a regressive way, he opposed all available modern tools.The research method in this article is analytical and descriptive and written documents are used and the research findings show that the Taliban movement is formed from the structure of the political system, very simply and the structure of this movement was named in the form of Islamic Emirate. Supporters of the Taliban have been Westerners and regional stakeholders who designed the group to achieve specific goals. The United States has pursued Islamophobic projects in the West, and Arab and Pakistani countries have sought to pressure the Afghan government.

    Keywords: Taliban, structure, political system, emirate, Islamic caliphate, war, fundamentalism, Afghanistan