فهرست مطالب

پرستاری مراقبت ویژه - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1400)

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی کاظمی دلویی، فاطمه شهابی زاده*، مریم نصری، علی اکبر ثمری صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    بیماری کلیه مشکلات روانشناختی به دنبال دارد، لذا هدف بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد قبل از شروع همودیالیز، توام با و بدون تمرین های ورزشی ذهن آگاهانه در حین همودیالیز بر افسردگی و ادراک بیماری مددجویان همودیالیز با پیگیری دوره دو ماهه بود.

    روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی سه گروهی با روش اندازه گیری های مکرر است. تعداد 60 بیمار به صورت تصادفی ساده در گروه های آزمایش اول؛ درمان پذیرش و تعهد، گروه دوم؛ درمان پذیرش و تعهد همراه با تمرین های ورزشی توام با ذهن آگاهی و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سلامت بیمار (PHQ) و ادراک بیماری (IPQ) بود.

    یافته ها

    افسردگی در گروه آزمایش اول و دوم در طول زمان کاهش معنی داری داشت (001/0<P) و در هر دو گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، افسردگی کاهش یافت. علاوه بر آن در گروه اول و دوم ادراک بیماری افزایش یافت (01/0<P)، اما تغییرات ادراک بیماری در دوره پیگیری در گروه دوم (05/0>P) بر خلاف نتایج گروه اول (05/0<P) پایدار ماند و اثر بخشی مداخله در گروه دوم نسبت به دو گروه دیگر معنی دار بود (05/0<P).

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به عنوان یک مداخله موثر، می تواند در مراکز درمانی در جهت کاهش افسردگی به کار برده شود و همراه شدن آن با تمرین های ورزشی ذهن آگاهانه بر بهبود فرآیندهای شناختی بیماران همودیالیزی موثر است.

    کلیدواژگان: همودیالیز، درمان پذیرش و تعهد، ذهن آگاهی، ورزش، افسردگی، ادراک بیماری
  • نسیم امینی، ماندانا کشاکی، محبوبه رسولی، لیلی بریم نژاد* صفحات 12-20
    زمینه و هدف

    سواد سلامت به عنوان یکی از مولفه های اجتماعی اثرگذار در سلامت جامعه نیاز به توجه ویژه دارد. اهمیت این موضوع در مادرانی که وظیفه مراقبت از نوزاد نارس خود را به عهده دارند بیشتر است. پرستاران به عنوان خط مقدم ارتباط با این مادران موظف به شناخت و انتخاب روش های موثر برای ارتقاء سواد سلامت در این گروه هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بازخورد محور بر سطح سواد سلامت مادران نوزادان نارس در بخش مراقبت ویژه نوزادان طراحی و اجرا شد.

    روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 128 مادر دارای نوزاد نارس که در سال 1399 به بخش های مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران مراجعه کرده بودند، به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. مادران به طور غیرتصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. بعد از انجام روایی و پایایی ابزار سواد سلامت، در گروه آزمون، نیاز آموزشی بیمار از طریق پرسشنامه سطح فعالیت های سواد سلامت والدین مشخص شد. سپس آموزش به مادران به صورت بازخورد محور انجام شد. آموزش در گروه کنترل به صورت روتین و به روش معمول در بخش بود. سطح سواد سلامت مادران در هر دو گروه در قبل و سه ماه بعد از ترخیص بررسی شد.

    یافته ها

    تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر خصوصیات جمعیت شناختی مشاهده نشد (05/0<P) تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر نمره سواد سلامت قبل از مداخله وجود نداشت (372/0=P) تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر نمره سواد سلامت سه ماه بعد از مداخله مشاهده شد (001/0<P)علاوه بر این، در گروه آزمون تفاوت معناداری از نظر نمره سواد سلامت در قبل و سه ماه بعد از مداخله وجود داشت (001/0<P) در گروه کنترل تفاوت معناداری از نظر نمره سواد سلامت در قبل و سه ماه بعد از مداخله وجود نداشت. (059/0=P)

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که آموزش بازخورد محور سبب بهبود سواد سلامت مادران دارای نوزادان نارس می شود. پیشنهاد می شود از این روش آموزشی در بهبود سواد سلامت مادران نوزادان نارس توسط پرستاران در آموزش های حین ترخیص مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت مادران، آموزش بازخورد محور، بخش مراقبت ویژه نوزادان، نوزادان نارس
  • رسول رئیسی، اباسط میرزایی*، سام ساغری، مهدی راعی، سعید بکایی، کیاوش هوشمندی صفحات 21-29
    زمینه و هدف

    اثرات کووید-19 نه تنها در زندگی بیماران اختلال ایجاد می کند بلکه افراد مراقبت کننده را نیز گرفتار می نماید. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تله نرسینگ بر بار مراقبتی مراقبین خانوادگی بیماران کووید-19، ترخیص شده از بیمارستان 22 بهمن شهر خواف طراحی و اجرا شد.

    روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 120 مراقب خانوادگی بیمار کووید-19، انجام شد. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب و به دو گروه مداخله و کنترل به صورت مساوی تقسیم شدند. در گروه مداخله آموزش از طریق تله نرسینگ مبتنی بر بار مراقبتی، طی مدت یک ماه انجام شد و برای گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. هر دو گروه قبل و یک ماه پس از اجرای مداخله، پرسشنامه ی بارمراقبتی زاریت را تکمیل کردند.

    یافته ها

    در مراقبین گروه مداخله، میانگین نمره ی فشار مراقبتی در کل و مولفه های آن بعد از مداخله نسبت به قبل از آن کاهش معناداری داشت (001/0<P) ولی در گروه کنترل میانگین نمره فشار مراقبتی در کل و مولفه های آن (به جز فشار عینی) قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری نداشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    آموزش از طریق تله نرسینگ باعث کاهش بار مراقبتی در مراقبین خانوادگی بیماران کووید-19 می شود. پیشنهاد می شود مدیران بهداشتی و درمانی، با ایجاد سیاسگزاری های مناسب، اجرای فرآیند تله نرسینگ در مراقبین خانوادگی بیماران کووید-19 را در دستور کار خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: تله نرسینگ، بارمراقبتی، مراقبین خانوادگی، کووید 19
  • مژگان ریواز، باقر خرم، امیرحسین یوسفی نیا* صفحات 30-39
    زمینه و هدف

    درد و اضطراب بعد از عمل هنوز به عنوان یک مشکل شایع در بیماران مراقبت ویژه، خصوصا در ICU جراحی قلب باز مطرح است. کنترل ناکافی درد می تواند منجر به افزایش فعالیت سیستم سمپاتیک، افزایش مرگ و میر، طولانی شدن مدت زمان بستری و افزایش هزینه های بستری شود. هدف این مطالعه، تعیین پروسیچرهای دردناک و اضطراب آور در ICU جراحی قلب باز و تاثیر آن بر پارامترهای همودینامیک است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی، بر روی 140 بیمار بستری در سه ICU جراحی قلب باز از دو بیمارستان فوق تخصصی جراحی قلب در شیراز- ایران در سال های 1398 تا 1399 انجام شد. درد و اضطراب بیماران با استفاده از مقیاس دیداری عددی درد (P-VNS) و مقیاس دیداری عددی اضطراب (A-VNS)، قبل و بلافاصله بعد از پروسیجرهای، تغییر وضعیت، تمرینات تنفسی، تعویض پانسمان، بیرون آوردن لوله داخل تراشه، خارج کردن چست تیوب، خارج کردن لاین وریدی، خارج کردن لاین آرتریال و کاتتر بالون پمپ و خون گیری بررسی شد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب نیز قبل و بلافاصله بعد از هر پروسیجر ثبت شد.

    یافته ها

    مقایسه میانگین نمرات درد در تمرینات تنفسی، تغییر وضعیت و خارج کردن چست تیوب و میانگین نمرات اضطراب برای بیرون آوردن لوله تراشه در مرحله قبل و بلافاصله بعد از اتمام پروسیجرها با استفاده از آزمون تی زوجی تفاوت آماری معناداری را نشان داد (P<0.001) تغییرات در پارامترهای همودینامیک نیز قبل و بلافاصله بعد از پروسیجرهای بیرون آوردن لوله تراشه و کتتر بالون پمپ، تغییر وضعیت و تمرینات تنفسی معنادار بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    تمرینات تنفسی و بیرون آوردن لوله تراشه به ترتیب دردناکترین و پراضطراب ترین پروسیجرها در ICU بودند. بسیاری از بیماران با وجود دستورالعمل هایی که کنترل درد را به عنوان یک اولویت مهم در مراقبت از بیماران بحرانی تعیین می کند، هنوز درد متوسط تا شدید پس از عمل را در ICU تجربه می کنند. مدیریت درد و اضطراب قبل از هر پروسیجر، می تواند منجر به کاهش پیامدهای منفی و افزایش رضایتمندی بیماران شود. لذا، مدیریت درد و اضطراب در ICU، مستلزم استفاده از یک رویکرد چند رشته ای است. در این راستا ضروری است، مراقبین سلامت مدیریت درد در بیماران بستری در ICU را به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه قراردهند.

    کلیدواژگان: جراحی قلب باز، بخش مراقبت ویژه، درد، اضطراب
  • پریسا بزرگ زاد، تهمینه صالحی، لیلا جانانی، پروانه حدادی* صفحات 40-50
    زمینه و هدف

    ماهیت مزمن و پیچیده بیماری نارسایی قلبی موجب شده تا نیاز به خود مراقبتی به عنوان هسته اصلی مراقبت و درمان این بیماران مطرح باشد. سواد سلامت و باور بیماری از فاکتورهای موثر بر خود مراقبتی هستند و بر نحوه برخورد بیماران با بیماری تاثیر گذارند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت و باور بیماری در بیماران مبتلا به نارسایی قلب انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی، از نوع توصیفی- همبستگی است و با مشارکت 133 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بخش مراقبت های ویژه در بیمارستانی در کرج انجام شد. نمونه ها به روش نمونه‎گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سواد سلامت ایرانیان (منتظری 1392) و باور بیماری (Albert 2007) در نارسایی قلب جمع آوری شدند.

    یافته ها

    سواد سلامت با میانگین (08/13±01/73) در سطح کافی و نمره باور بیماری نارسایی قلبی با میانگین (45/0± 07/3) صحیح بود. ارتباط معناداری بین سواد سلامت و باور بیماری وجود نداشت (130/0=r و  137/0=P).

    نتیجه گیری

    بیش از یک چهارم واحدهای پژوهش سواد سلامت ناکافی و نه چندان کافی و بیش از 40 درصد نیز باور ناصحیح در مورد نارسایی قلبی داشتند و ارتباط معناداری بین سواد سلامت و باور بیماری وجود نداشت. بنابراین لازم است به منظور بهبود رفتارهای بهداشتی، نه تنها به ارتقاء سواد سلامت توجه کرد بلکه باید اصلاح باورهای ناصحیح را نیز مد نظر قرار داد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، باور بیماری، نارسایی قلبی ​​​​​​​
  • رقیه نظری، حمید شریف نیا، نوشین موسی زاده*، عبدالمطلب حسنی صفحات 51-59
    زمینه و هدف

    مدیریت درد در بیماران بخش های مراقبت ویژه از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی ابزار مشاهده ای درد مراقبت ویژه، در بیماران بستری در این بخش انجام شده است.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه روش شناختی و بالینی سنجی است که در مقطع زمانی سال های 1399-1398 در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه عمومی شهر آمل، انجام شد. ابتدا برای بررسی روایی ابزار به کمک روایی افتراقی، 66 بیمار در دو حالت استراحت و تغییر وضعیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان توافق بین دو ارزیاب به کمک ضریب همبستگی توافقی لین و ضریب کاپای وزن دهی شده مورد بررسی قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج روایی ابزار از طریق روایی گروه های شناخته شده، نشان داد اختلاف نمره درد در سه شاخص ابزار معنادار بوده است (001/0<P). همچنین اختلاف بین میانگین نمره کل نیز در دو حالت استراحت و تغییر وضعیت معنادار بوده است (001/0<P). پایایی ابزار از طریق ضریب کاپای وزن دهی شده برای شاخص های چهارگانه ابزار در دو حالت استراحت و تغییر وضعیت از 38/0 تا 60/0 متغیر بوده است. همچنین پایایی به کمک ضریب همبستگی لین جهت توافق بین دو ارزیاب در نمره کل ابزار به کمک در حالت استراحت 68/0 در فاصله اطمینان 82/0-47/0 و در حالت تغییر وضعیت 67/0در فاصله اطمینان 42/0 تا 82/0 بوده است.

    نتیجه گیری

    اگر چه نسخه فارسی ابزار توانسته موقعیت دردزا را از غیر دردزا افتراق دهد اما میزان آن پایین بود. همچنین میزان توافق بین دو ارزیاب ضعیف تا متوسط بوده است. توصیه می شود که این ابزار در بیماران مختلف با تشخیص های مختلف با احتیاط و دقت بیشتری استفاده شود و از سایر معیارهای درد در بیماران غافل نشد.

    کلیدواژگان: ابزار مشاهده ای درد در بیماران بحرانی، بررسی درد، بیمارمراقبت ویژه، بخش مراقبت ویژه
  • امیر امامی زیدی، صمد کارخاه، فاطمه جعفرآقایی، محمدجواد غضنفری* صفحات 60-68
    زمینه و هدف

    پنومونی مرتبط با ونتیلاتور، نوعی عفونت جدی بیمارستانی است که می تواند سبب افزایش مدت اقامت، طولانی شدن دوره استفاده از تهویه مکانیکی و افزایش خطر مرگ و میر بیماران در بخش مراقبت های ویژه شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی نظام مند مقالات مرتبط با ارزیابی دانش پرستاران ایرانی بخش های مراقبت ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور انجام شد.

    روش ها

    در این مرور سیستماتیک، یک جستجوی گسترده در پایگاه های اطلاعاتی، نظیر: SID, Magiran Iranmedex, Scopus, Web of Science, PubMed و موتور جستجوگر Google Scholar با استفاده از کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی مرتبط با هدف مطالعه، از ابتدا تا 17 اکتبر 2020 صورت گرفت.

    یافته ها

    در مجموع، هشت مقاله از 1822 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که شامل 887 پرستار با میانگین سنی 87/5±80/31 سال و دارای سابقه کاری 48/39±04/62 ماه در بخش های ویژه بودند. در شش مطالعه، سطح دانش پرستاران، ناکافی بود. کمترین و بیشترین سطح دانش به ترتیب با ابعاد "ساکشن از طریق لوله تراشه/تراکیوستومی و درناژ ترشحات زیر گلوت" و "انتخاب پوزیشن مناسب بیمار"، مرتبط بود. در دو مطالعه رابطه مستقیم بین سطح دانش پرستاران و سابقه کاری گزارش شد. یک مطالعه، سن بالاتر با میانگین نمره دانش پرستاران ارتباط معنادار مستقیمی داشت.

    نتیجه گیری

    دانش پرستاران بخش های مراقبت ویژه ایرانی نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور ناکافی است. بنابراین، پیشنهاد می شود پژوهشگران در مطالعات آینده، به انجام مداخلات مناسب در پرستاران جهت ارتقاء سطح دانش آنها نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور بپردازند.

    کلیدواژگان: دانش، پرستاران، پنومونی مرتبط با ونتیلاتور، بخش مراقبت های ویژه، ایران
|
  • Ali Kazemidaluee, Fatemeh Shahhabizadeh*, Maryam Nasry, Aliakbar Samari Pages 1-11
    Background and Aim

    The kidney disease has many psychological problems. The aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy before dialysis, with and without mindfulness exercise during dialysis on depression and illness perception during a two-month follow-up period.

    Methods

    This study was a three-group clinical trial with a repeated measures method. Sixty patients were purposefully selected and were randomly located in experimental groups (First group; acceptance and commitment, second group; acceptance and commitment therapy with mindfulness exercises) and control. The research instruments included the Patient Health Questionnaire (PHQ) and the Illness Perception Questionnaire (IPQ).

    Results

    Depression significantly reduced in the first and second experimental group (P<0.001). Also, in both experimental groups compared to the control group, depression decreased (P<0.05). In addition, in the first and second groups, disease perception increased (P<0.01). However, changes in disease perception in the follow-up period in the second group (P>0.05) remained stable contrary to the results of the first group (P<0.05).  The effectiveness of the intervention in the second group was significant compared to the other two groups (P<0.05).

    Conclusion

    Acceptance and commitment therapy as an effective intervention can be used in medical centers to reduce depression and its combination with mindfulness exercise is effective in improving cognitive processes of hemodialysis patients.

    Keywords: Hemodialysis, Acceptance, Commitment Therapy, Mindfulness, Exercise, Depression, Perception Illness
  • Nasim Amini, Mandana Kashaki, Mahboobeh Rasoulo, Leili Borimnejad* Pages 12-20
    Background and Aim

    Health literacy as one of the effective social components in community health needs special attention. This is especially important for mothers who are responsible for caring for their premature babies. Nurses, as the front line of communication with these mothers, are obliged to recognize and select effective methods to promote health literacy in this group. The aim of this study was to determine the effect of teach-back education on the health literacy level of mothers of premature neonates in the Neonatal Intensive Care Unit (NICU).

    Methods

    In this quasi-experimental study, 128 mothers with premature neonates who had referred to the NICU of hospitals affiliated to the Iran University of Medical Sciences were. Mothers were nonrandomly divided into experimental and control groups. In the experimental group, the educational needs of the mother were determined through the Parent Health Literacy Activities questionnaire. Then, education to the mothers was done in a teach-back approach. In the control group, mothers received routine care. Maternal health literacy levels in both groups were assessed before and three months after discharge.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in terms of demographic characteristics (P<0.05). There was no significant difference between the two groups in terms of health literacy score before the intervention (P=0.372). However, the health literacy score was higher in the experimental group compared to control group three months after the intervention (P<0.001). In addition, there was a significant difference in the health literacy score before and three months after the intervention in the experimental group (P<0.001). In the control group, there was no significant difference in terms of the health literacy score before and three months after the intervention (P=0.059).

    Conclusion

    This study showed that teach-back education improves the health literacy of mothers with premature neonates. Therefore, it is suggested that nurses use this educational method to improve the health literacy of mothers with premature neonates during discharge.

    Keywords: Teach-back education, premature neonates, mothers, health literacy
  • Rasoul Raesi, Abasat Mirzaei*, Sam Saghari, Mehdi Raei, Saied Bokaie, Kiavash Hushmandi Pages 21-29
    Background and aim

    The effects of COVID-19 not only disrupt patients' lives, but also affect caregivers. The aim of this study was to determine the effect of tele-nursing on the care burden of family caregivers of COVID-19 patients discharged from 22 Bahman Khaf Hospital.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 120 family caregivers of COVID-19 patients from the beginning of May 2020 to the end of October 2020. Samples were selected by Convenience Sampling and were randomly divided into two equal groups (intervention and control). In the intervention group, training was performed through care load-based tele-nursing for a period of one month while no intervention was performed for the control group. Both groups completed the Zarit Care Questionnaire before and one month after the intervention.

    Results

    In the experimental group, the mean score of total care pressure and its components after the intervention was significantly lower than before (p <0.001), but in the control group, the mean score of total care pressure and its components (except objective pressure before and after the intervention) was not significantly different (P> 0.05).

    Conclusion

    Tele-nursing training reduces the burden of care in family caregivers of COVID-19 patients. Therefore, it is suggested that health managers, by creating appropriate policies, put the implementation of the tele-nursing process in the family caregivers of COVID-19 patients on their agenda.

    Keywords: Tele-nursing, Caring burden, Family interlocutor, COVID 19​​​​​​​
  • Mozhgan Rivaz, Bagher Khorram, Amirhossein Yousefinya* Pages 30-39
    Background and Aim

    Postoperative anxiety and pain are still a common problem among intensive care patients, especially in the open-heart surgical Intensive Care Unit (ICU). Inadequate pain control can lead to increased sympathetic system activity, increased mortality and morbidity, prolonged hospital stays, and increased hospitalization costs. The aim of this study was to determine the painful and anxious procedures in the open-heart surgical ICU and its effect on hemodynamic parameters.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 140 patients who were admitted in three open-heart surgical ICUs from two cardiac surgery hospitals in Shiraz, Iran from 2019 to 2000. Intensity of pain and anxiety were assessed using the Pain -Numerical Visual Scale (P-VNS) and the Anxiety--Numerical Visual Scale (A-VNS), before (as a baseline) and immediately after procedures, change of position, breathing exercises, change of dressing, removal of endotracheal tube, chest tube, venous line, arterial line, balloon pump catheter, and sampling were examined. The systolic and diastolic blood pressure and heart rate were recorded before and immediately after each procedure.

    Results

    Comparison of the mean pain scores in breathing exercises, change of position and removal of the chest tube and the mean anxiety scores for removing the endotracheal tube before and immediately after the procedure using paired t-test showed a statistically significant difference (P<0.001). Changes in hemodynamic parameters were also significant before and immediately after removal of the endotracheal tube and balloon pump catheter, position change and respiratory exercises (P<0.001).

    Conclusion

    Respiratory exercises and removal of the endotracheal tube were the most painful and anxious procedures in the ICU. Many patients still experience moderate to severe postoperative pain in the ICU, despite guidelines that make pain control an important priority in caring for critical patients. Managing pain and anxiety before any procedure can reduce the negative consequences and increase patient satisfaction. Therefore, managing pain and anxiety in ICU requires the use of a multidisciplinary approach. In this regard, it is necessary for health care providers to consider the management of pain as an important priority in ICU patients.

    Keywords: Open Heart Surgery, Intensive Care Unit, Pain, Anxiety
  • Parisa Bozorgzad, Tahmine Salehi, Laila Janani, Parvane Hadadi* Pages 40-50
    Background & Aims

    The chronic and complex nature of heart failure has led to raise the need for self-care as the core of care and treatment of the patients. Health literacy and illness belief are factors may affect self-care and the way they can cope with the disease. This study was conducted to determine the association, if any, of health literacy and illness beliefs among patients with heart failure.

    Methods

    This study is a descriptive-correlational performed on 133 patients with heart failure hospitalized in Cardiac Care Unit in Karaj. They were selected by the convenience sampling method. Data collection method included a demographic questionnaire, the Iranian Health Literacy Questionnaire (Montazeri 2013) and the illness belief (Albert 2007) in heart failure.

    Results

    The total mean score of the health literacy was 73.01 (±13.08) and the total mean score of the correct belief illness was 3.07 (±0.45). There was no significant association of health literacy with illness belief (r=0.130 and P=0.137).

    Conclusion

    More than a quarter of the patients had inadequate health literacy, and more than 40 percent had incorrect beliefs about heart failure. Therefore, to improve health behaviors, it is necessary not only to promote health literacy, but also to consider incorrect illness beliefs.

    Keywords: Health Literacy, ILLNESS Belief, Heart Failure
  • Roghieh Nazari, Hamid Sharifnia, Noushin Mousazadeh*, Abdolmotaleb Hasani Pages 51-59
    Background and aim

    Pain management is very important in patients in general intensive care units (G-ICU). Therefore, this study was conduct to investigate the validity and reliability of the Persian version of Critical Care Pain Observation Tool in patients admitted to this ward.

    Methods

    The present study is a methodological and clinimetery study that was conduct in inpatients in general intensive care units of Amol city during 2009-2010. The accordance between the two assessors was investigated using Lin’s Concordance correlation coefficient and the weighted kappa coefficient. The researcher evaluated Sixty-six patients in two positions of resting and painful action, using discriminant validity and the intended tool, to measure the validity of the tool.

    Results

    The results showed the validity of the instrument through the validity of known groups, the score difference in the three indices of tool were meaningful (P<0.001). Also, the difference between the overall mean scores in the two positions of resting and rotation was meaningful, as well (P<0.001).  Reliability of the instrument through weighted kappa coefficient for quartet indices of the tool in the two resting and change position status varied between 0.38 and 0.60. The accordance between the two assessors in the overall score of the tool using Lin’s Concordance correlation coefficient was 0.68 in the resting position, 0.82 -0.47 in assurance interval, 0.67 in the rotation position in assurance interval, and 0.42 to 0.82 in assurance interval.

    Conclusion

    Although the Persian version of the CPOT could differentiate pain-causing situations from no pain-causing ones, but its rate was low. Besides, the accordance between the two assessors was weak to medium. Therefore, it is recommended to use it with more care and caution in different patients with different diagnoses; also, other criteria for pain in patients should not be ignored.

    Keywords: Critical Care Pain Observation Tool, Pain Assessment, Critical Care Patient, Intensive Care Unit
  • Amir Emami Zeydi, Samad Karkhah, Fateme Jafaraghaee, Mohammad Javad Ghazanfari* Pages 60-68
    Background and aim

    Ventilator-associated pneumonia is a serious nosocomial infection that can increase the length of stay, prolong the use of mechanical ventilation, and increase the risk of death in patients in the critical care unit. The aim of this study was to evaluate the knowledge of Iranian critical care nurses toward the prevention of ventilator-associated pneumonia in a systematic review.

    Methods

    In this systematic review, an extensive search of databases, such as PubMed, Web of Science, Scopus, Iranmedex, Magiran, SID and Google Scholar search engine using Persian and English keywords related to the aim of the study, was conducted from the earliest to October 17, 2020.

    Results

    In total, 8 articles from 1822 studies, with 887 nurses and a mean age of 31.80±5.87 years, and work experiences of 62.04±39.48 months in critical care units, were included in this study. In six studies, the level of knowledge of nurses was insufficient. The lowest and highest levels of knowledge were related to the dimensions of "suction through tracheal tube/tracheostomy and drainage of subglottic secretions" and "selection of the appropriate patient position", respectively. In two studies, a direct relationship was reported between nurses' level of knowledge and work experience. In one study, older age was directly related to the mean score of nurses' knowledges.

    Conclusion

    The knowledge of Iranian critical care nurses toward the prevention of ventilator-associated pneumonia was insufficient. Therefore, it is suggested that researchers implement appropriate interventions in nurses to improve their knowledge toward prevention of ventilator-associated pneumonia, in future studies.

    Keywords: Knowledge, Nurses, Ventilator-Associated Pneumonia, Critical Care Unit, Iran