فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 5، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود علمی، ابوالفضل هاشم زاده صفحات 7-28
    هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و بیگانگی اجتماعی دبیران دبیرستان های شهر تبریز می باشد و روش تحقیق، پیمایشی است. جامعه آماری دبیران زن و مرد دبیرستان های شهر تبریز در سال تحصیلی 91- 1390 به تعداد 13247 می باشند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 373 نفر برآورد گردیده و نمونه ها به شیوه طبقه ای متناسب با حجم نمونه انتخاب گردیدند. گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه محقق ساخته کیفیت زندگی کاری برگرفته از کیفیت زندگی کاری والتون و پرسشنامه استاندارد بیگانگی اجتماعی ملوین سیمن که ضریب پایایی آن ها به کمک آلفای کرونباخ که قابل قبول به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شده است. نتایج نشان داده که کیفیت زندگی برابر 10/12±87/44 و بیگانگی اجتماعی برابر 42/16±62/46 به دست آمده که هر دو در حد متوسط بوده است. بین کیفیت زندگی کاری و بیگانگی اجتماعی همبستگی معنی دار به دست آمد. هم چنین کیفیت زندگی کاری با هر یک از ابعاد بیگانگی اجتماعی به جز انزوای اجتماعی معنی دار و معکوس بود. یعنی کیفیت زندگی کاری پایین موجب بالا رفتن ابعاد بیگانگی اجتماعی در دبیران می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، بیگانگی اجتماعی، دبیران، تبریز
  • حسین اسدی، فیروز راد، محمدباقر علیزاده اقدم صفحات 29-44

    اخلاق کار، یک هنجار فرهنگی است که به انجام کار مناسب و خوب در جامعه یک ارزش معنوی مثبت می دهد و بر این باور است که کار فی نفسه دارای یک ارزش ذاتی است. هدف این مقاله بررسی و شناخت اخلاق کار و عوامل سازمانی موثر بر آن است. چارچوب نظری پژوهش را نظریات بیگانگی مارکس و اندیشمندان مارکسیستی، نظریه بیگانگی سیاسی هانتینگتون و نظریات مربوط به سازمان و مدیریت، تعهد و عدالت سازمانی تشکیل می دهد. روش مطالعه پیمایشی و ابزار تحقیق، پرسشنامه است. نمونه گیری به صورت نمونه گیری متناسب با حجم بوده و تعداد 274 نفر جمعیت نمونه انتخاب شده است. پس از استخراج و پردازش داده ها و تهیه شاخص های آماری مناسب برای متغیر مستقل و وابسته پژوهش، اطلاعات به دست آمده از تحقیق حاضر نشان می دهد میزان اخلاق کاری کارکنان مورد مطالعه برابر با 21/4 با انحراف استاندارد 33/0 می باشد. اخلاق کار 4/4 درصد افراد در حد پایین، 1/52 درصد در حد متوسط و 5/36 درصد در حد بالا قرار دارد. سبک مدیریت سازمانی 7/22 درصد را آمرانه، 6/53 درصد را میانه رو و 7/23 درصد را در حد مشارکتی دانسته اند، لذا می توان سبک مدیریتی رایج در دانشگاه ها را سبک میانه رو ارزیابی کرد. در این پژوهش همبستگی مثبت و معنادار اخلاق کار با رضایت شغلی، عدالت و تعهد سازمانی کارکنان و همبستگی منفی و معنادار اخلاق کار با بیگانگی سازمانی و سبک مدیریت سازمانی آمرانه وجود دارد. هم چنین تفاوت معنی داری بین سن و سنوات خدمت کارکنان با بعد روح جمعی و مشارکت اخلاق کار، کارکنان مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: اخلاق کار، فرهنگ و وجدان کار، بیگانگی از کار، رضایت شغلی، سبک مدیریت
  • حلیمه عنایت، حیدر فتح زاده صفحات 45-63

    یکی از پیامدهای مهم رشد اقتصاد جهانی، تخریب پرشتاب منابع طبیعی و زیست بوم جهان بوده است. برخی از فمنیست ها معتقدند که بوم شناسی یک مسئله خاص فمینیستی است و چیزی را که می توان «اکوفمینیسم» نامید، به وجود آوردند. قبل از ظهور استعمار غربی و علوم غربی، بومیان در سراسر جهان روابطی نزدیک و نسبت دوستانه با جهان طبیعی داشتند. نیروهای طبیعی عموما مونث تصور می شدند چون مظهر قدرت های مولد رویش و زایش بودند.یک اصل مونث، بازتابی از روابط خاص زن با طبیعت از طریق کار تناسلی و تولیدی، بچه زاییدن و تغذیه بچه ها و سلامت نگه داشتن آن ها در طول رشدشان وجود داشت. این اصل مونث تضمینی بود براین که از محیط زیست طبیعی سوء استفاده نشود، بلکه به آن رسیدگی شود و با احتیاط مورد بهره برداری قرار گیرد. اما با ظهور استعمار غربی این رابطه با طبیعت و منابع طبیعی به شدت آسیب دید و اصل مونث واژگون شد اما طبیعت که هم چنان مونث انگاشته می شد و تبدیل به منبعی منفعل شد و این واژگونی راه را برای تخریب محیط زیست، استفاده بیش از حد از زمین و گسترش تکنولوژی زیان بار هموار کرد. تنها راه فرار از این بحران، برقراری مجدد رابطه اولیه زنان با محیط زیست و ترویج بازگشت به طبیعت بود و بدین ترتیب اکوفمینیسم به وجود آمد. به همین دلیل اکوفمینیسم تلاشی است در راستای غلبه بر کاستی های جریان اصلی جامعه شناسی در پاسخگویی به مشکلات زیست محیطی که جهان کنونی با آن دست به گریبان است. این نظریه با طرح لزوم استفاده از تبیین های  چند علیتی در بررسی روابط فرادستی و فرودستی سعی در غلبه بر تقلیل گرایی روش شناختی از یک طرف و غلبه بر برخی از کاستی های روش شناختی،  معرفت شناسی و هستی شناسی نظریه فمینیستی تبدیل شده است.

    کلیدواژگان: اکوفمینیسم، فمینیسم، جنبش زنان، زیست بوم، روش شناسی، مردسالاری، زن سالاری
  • حمیدرضا فرضی، پریسا قبادی سامیان صفحات 65-86
    بررسی جامعه شناختی آثار ادبی به عنوان یکی از روش های موجود در جامعه شناختی ادبیات است که در آن، به بررسی ساختار و محتوای اثر ادبی و ارتباط آن با ساختار و تحولات جامعه ای که اثر مولود آن است، پرداخته می شود. در این شیوه نقد که اجتماع و هنرمند و اثر او با یکدیگر رابطه ای زنده و جدایی ناپذیر دارند، مورد بحث و ارزیابی قرار می گیرند تا از این طریق، روابط بین آثار خلق شده در آن دوره زمانی و اوضاع اجتماعی و موقعیت اجتماعی نویسندگان و خوانندگان در قالب تحلیل جامعه شناختی ادبیات قرار گرفته و به عنوان برآیندی از فعالیت ها و مناسبات اجتماعی- فرهنگی گفتمان شکل گرفته در بین دو گروه، مورد ارزیابی و از این طریق وضعیت طبقات و طرز رفتار آن ها را شناسایی شود. در این مقاله، روابط بین ساختار زیبایی شناختی و ذهنی سازنده آگاهی جمعی موجود در رمان «مهره مار» با استفاده از روش ساخت گرایی تکوینی لوسین گلدمن مورد بررسی بوده است. نتایج نشان می دهد نویسنده در این اثر، تقابل سرمایه داری با مارکسیسم را، در دوره زمانی سال 1344 به بعد مورد توجه قرار داده و شکل و محتوای داستان را به پیامدهای حضور سرمایه داری در جامعه به شکل احساس بیگانگی، دلزدگی و تنش های طبقاتی ترسیم کرده است تا بدین وسیله سرمایه داری را به عنوان مهره مار، مانعی بر سر راه آگاهی طبقاتی در جامعه معرفی کند که همین امر حکایت از دیالکتیک ساختار زیباشناختی مهره مار با ساختار ذهنی آگاهی جمعی مورد نظر در اثر دارد که پیوند نزدیکی را با طبقه اجتماعی منتسب به نویسنده نمایان ساخته است.
    کلیدواژگان: بررسی جامعه شناختی، ساخت گرایی تکوینی، گلدمن، مهره مار، محمود اعتمادزاده (به آذین)
  • صمد صباغ، سحر قیاسی صفحات 88-103

    در این مقاله به دنبال مطالعه و تعیین میزان تعهد اجتماعی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشیم به عبارت دیگر در این پژوهش سعی شده است به این پرسش اساسی پاسخ داده شود که چه عواملی تعهد اجتماعی را در بین دانشجویان تحت تاثیر خود قرار می دهد؟ بر این اساس فرضیه هایی از دیدگاه های نظری کارکردگرایی و کنش متقابل گرا، کوشمن، بلومبرگ، بکر، پارسنز، متیوو زیاک و هم چنین از مطالعات و تحقیقات پیشین جهت تبیین تعهد اجتماعی استنتاج گردیده است. روش کار ما در این تحقیق پیمایش است و تکنیک جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه می باشد از روش اسنادی نیز برای جمع آوری متون نظری و پیشینه تجربی استفاده نموده ایم. جامعه آماری ما در این بررسی کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشد که تعداد کل آن ها 27037 نفر است که در سال تحصیلی 90 - 1389 در این دانشگاه مشغول به تحصیل می باشند، از این تعداد طبق فرمول کوکران و برحسب واریانس به دست آمده از پیش آزمون پرسشنامه، حجم نمونه آماری ما به تعداد400 نفر از دانشجویان این دانشگاه محاسبه و انتخاب شد. که نمونه گیری در مرحله اول به صورت تصادفی طبقه ای متناسب با حجم بوده، که از طریق این شیوه نمونه ها را بین دانشکده های مختلف دانشگاه به طور متناسب به تفکیک دانشکده و جنسیت پاسخگویان تقسیم نموده، آن گاه با استفاده از شیوه تصادفی ساده در میان دانشجویان دانشکده های این دانشگاه از طریق پرسشنامه اقدام به جمع آوری اطلاعات شده است. اعتبار پرسش نامه از طریق اعتبار صوری و پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ محاسبه گردیده است و مشخص شد که پرسشنامه مورد استفاده به لحاظ اعتبار و پایایی در سطح بالایی قرار دارد. برای آزمون فرضیه ها از تکنیک های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تفاوت میانگین(T. test) و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردیده و در نهایت برای تعیین عوامل اجتماعی مرتبط با میزان تعهد اجتماعی از تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصله از آزمون فرضیه ها نشان دهنده وجود رابطه معنادار بین متغیرهای رضایت اجتماعی، جنس، سن و نوع دانشکده به عنوان متغیرهای مستقل و تعهد اجتماعی به عنوان متغیر وابسته تحقیق می باشد.

    کلیدواژگان: تعهد، تعهد اجتماعی، رضایت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، پایگاه اجتماعی
  • رحیم عبدالله فام، داود ابراهیم پور صفحات 105-124

    پژوهش حاضر با عنوان «بررسی کیفیت گرایی کارکنان و نقش آن در ارتقای کیفیت خدمات آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب» اجرا شده است. فرضیه های تحقیق شامل کیفیت گرایی کارکنان که مولفه های آن عبارتند از: مشتری گرایی، خلاقیت و نوآوری، نگرش دایمی به وضع مطلوب، اهمیت دادن به وضع ظاهری، صبوری و شکیبایی کارکنان، گروه گرایی و هدف گرایی و رابطه آن با ارتقای کیفیت خدمات آموزشی تدوین گردیده است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان دانشجویان دانشگاه آزاد واحد بناب در سال تحصیلی 90-89 می باشد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر با توجه به این که ضریب B در آزمون رگرسیون این فرضیه ها 434 % می باشد، می توان گفت که حدود 43 درصد تغییرات متغیر وابسته توسط تغییرات در متغیرهای مستقل مورد بررسی تبیین می گردد. همه فرضیه های تحقیق با آزمون های مربوطه و با خطای 05/ 0و سطح اطمینان 95%  از نظر معنی داری آماری مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: کیفیت گرایی، کیفیت خدمات، ارتقای کیفیت، کیفیت خدمات آموزشی
  • بهارک باقری زنوز، محمود علمی صفحات 125-138
    مفهوم سرمایه اجتماعی (social capital) شامل سرمایه و منابع حاصل از نهادها، روابط و هنجارهایی است که کنش متقابل اجتماعی جامعه را به لحاظ کمی و کیفی شکل می دهند. این مفهوم به دلیل ماهیت و محتوای خود می تواند در تحلیل های نظری در حوزه های مختلف به کار گرفته شود که یکی از آن ها، حوزه، آسیب های اجتماعی است به لحاظ ماهیت پیچیده آسیب های اجتماعی، سرمایه اجتماعی به عنوان ابزاری اساسی قابلیت و کارآیی بالایی در تعیین و تشریح مسایل اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی دارد. با توجه به تاثیرات متقابل سرمایه اجتماعی با مسایل گوناگون جامعه و به ویژه آسیب های اجتماعی و نحوه حضور آن ها در زندگی کنشگران اجتماعی، در این مطالعه ابتدا تعریفی از سرمایه اجتماعی ارایه شده است، سپس رابطه آسیب های اجتماعی با سرمایه اجتماعی با استناد  به نتایج تحقیقات انجام گرفته مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، آسیب اجتماعی، اعتماد اجتماعی، روابط اجتماعی
  • مجید ظروفی صفحات 139-155

    این تحقیق با هدف بررسی و تبیین هویت ملی بر اساس میزان استفاده از رسانه ها در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر انجام گرفته است. وجود هویت به منزله روح و جهت حرکت اجزای سازنده جامعه محسوب می شود. نتیجه های به دست آمده از برخی تحقیق ها، حاکی از بروز آسیب ها و چالش های جدی در هویت ملی در یک صد سال اخیر است. هم چنین امروزه رابطه استفاده از رسانه ها و هویت ملی مورد توجه محقق ها و اندیشمندان است. روش تحقیق از نوع پیمایش و همبستگی است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. ضریب آلفای محاسبه شده برای پرسشنامه 82/0 بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در سال 1391-1390 است. تعداد 500 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با به کارگیری آمارهای توصیفی شامل جداول فراوانی، میانگین، واریانس و برای آزمون فرضیه ها، r پیرسون، آزمون تفاوت میانگین و تحلیل واریانس انجام شده است. نتایج به دست آمده گویای آن است که بین میزان استفاده از رسانه ها و میزان هویت ملی رابطه آماری معنی داری وجود دارد. استفاده از تلویزیون با افزایش هویت ملی و استفاده از موبایل و اینترنت، با کاهش میزان هویت ملی همراه است. میزان هویت ملی براساس محل سکونت و نیز رشته تحصلی، تفاوت های معنی داری نشان نمی دهد و در بین دانشجویان دختر و پسر نیز تا حدودی یکسان است. اما میزان هویت ملی در بین ترم های پایین کم تر و در ترم های میانی بیش تر است.

    کلیدواژگان: هویت ملی، استفاده از رسانه ها، اینترنت، رشته تحصیلی، جهانی شدن
|
  • Mahmoud Elmi, Abolfazl Hashemzadeh Pages 7-28
    The purpose of this study is the examination of the relationship betweenquality of work life and social alienation among secondary high school teachersin Tabriz. This study is a survey study and the population is 13274male andfemale high school teachers in Tabriz in 91-1390 educational year. Sample sizeis 373 using the Kukran formula and stratified sampling methods. Data weregathered using questionnaires of quality of working life which was adopted fromWalton’s questionnaire and Seaman Melvin social alienation questionnairewhich are reliable using Cronbach's alpha reliability coefficient. In order toanalyze the data, descriptive statistics and Pearson correlation test, t test andone-way ANOVA were used. The results show that there is a meaningfulcorrelation between the quality of life and social alienation. Also there is ameaningful and inverse relationship between the quality of working life and eachof the social alienation dimensions except social isolation. It means that lowquality of working life enhances the social alienation dimensions amongteachers.
    Keywords: Quality of working life, social alienation, teachers, Tabriz
  • Hussein Asadi, Firooz Rad, MohammadBagher Alizade Pages 29-44

    Work ethic is a cultural norm which gives positive moral values doing goodwork in the community. The purpose of this article is to review and understandthe work ethic and organizational factors that influence it. This researchemploys survey method and uses questionnaires. The selected target societyhas been employees of state universities in Tabriz with a sample of 274 people.After extracting and analyzing data and producing of statistic indexes(indicators) for independent and cumulated variables of the research, the resultshow that the least and the most work ethics of the sample people are 2.9 and 5respectively. The degree of work ethics of studied employees is 4.21. Also, thework ethics of 4.4 percent of the population is in low level, 52.1 percent inintermediate level and 36.5 percent in high level.Eventually 22.7% of respondents have considered the organizationmanagement style as autocratic, 53.6% as moderate and 23.7% as participatory.In this way the popular management style in university has been assessed asmoderate. In this research there is a positive and meaningful correlationbetween the work ethics and job satisfaction justice (fairness) andorganizational commitment and also a negative and meaningful correlationbetween work ethics and organization alienation and autocratic managementstyle.

    Keywords: Work Ethics, Culture, Work Conscience, work alienation, JobSatisfaction, management style
  • Halimeh Enayat, Heydar Fathzadeh Pages 45-63

    One of the important outcomes of the development of world economics hasbeen quick destruction of natural resources and ecosystem of the world. Somefeminists believe that ecology is a specific feministic issue and they createdsomething which can be called “ecofeminism”. Before the advent of westernexploitation and western sciences, natives had close and friendly relations withthe world nature all over the world. Natural forces commonly were consideredfeminine as they were manifestation of productive powers of vegetation andreproduction.There was a feminine principle that is woman’s specific relations with thenature through production and reproduction, giving birth to a baby, feedingbabies and keeping them safe during their growth. This feminine principle was aguarantee that natural environment should not be abused, but it should beattended to and put into operation with care. However, this relation with thenature and natural resources was severely damaged with the advent of westernexploitation. And the feminine principle was overturned. Nature which was stillconsidered feminine turned into a passive resource. The overturning paved theway for environment destruction, overuse of the earth and harmful expansion oftechnology. The only way out of this crisis was to reestablish primitive relationof women with the environment and promotion of returning to the nature. In thisway, ecofeminism came to existence. For this reason, ecofeminism is an effortto overcome the shortcomings of the main stream of sociology to respond theecosystem problems which the world is grappling with. This theory tries toovercome the methodological reductionism of the main idea of feminism byconsidering the necessary usage of multi-reasoned explanations in studying thesuperior and inferior relations, and it has thus turned into a promising theory toovercome some methodological, epistemological and ontological shortcomingsof feminism.

    Keywords: Ecofeminism, Feminism, Women’s Movement, Ecosystem, Methodology, MaleChauvinism, Female Chauvinism
  • Hamidreza Farzi, Parisa Ghobadi Samiyan Pages 65-86
    Sociological study of literary works is one of the methods in the sociologyof literature in which the structure and content of literary work and itsrelationship to the structure and changes of a society that the work is born areconsidered. In this method the society, the work and the artist are discussedand evaluated which have a live and inseparable relationship with each other.From this, the relationship of works in that period of time and social conditionsand social status of writers and readers are analyzed in sociology of literature.In this paper, relationships between aesthetic and subjective structure as acreator of collective consciousness in Mohreyeh Mar novel have been studiedusing Goldman’s method of genetic structuralism.The results show that the author considered the confrontation of capitalismwith Marxism in 1344 and has drawn the form and the content of the story as theconsequences of capitalist alienation, disenchantment and class tensions. Inthis way capitalism is introduced as an obstacle to class consciousness insociety that is showing aesthetic and dialectic structure of snake vertebratewith collective consciousness
    Keywords: genetic structuralism, Goldman, Mahmood Etemadzade (Beh Azin), Mohreyeh Mar, Sociological Study
  • Samad Sabagh, Sahar Ghiyasi Pages 88-103

    This research tries to answer this question that what kind of factors mayinfluence the social commitment among students? Accordingly, hypothesesfrom theoretical views of functionalism and interactionism of Koshman,Bloomberg, Becker, Parsens, Mathew, and Ziac, and also the previous studiesand researches have been extracted to describe social commitment. Theresearch method is the survey, and data were collected by questionnaire. Thedocumentary method is also used for collecting of theoretical texts andexperimental history. The statistical society in this research is all students ofIslamic Azad University of Tabriz who are totally 27037 students from whom 400students were selected as statistical sample using Kokran formula and varianceobtained from pre- test questionnaire. The sampling in the first step wasrandomly classified by which the samples were divided into faculty and genderof respondents among different faculties of university. Then simple randommethod was used to determine the sample among students of faculties ofuniversity. Pearson correlation coefficient, mean difference test (t-test) and one– side variance analysis test used were used for hypotheses testing, and todetermine social factors related to the rate of social commitment, the multipleregression analysis was used. The result obtained from hypotheses testingshows that there is a significant relationship between social satisfaction,gender, age and type of faculty as independent variables, and socialcommitment as dependent variable of the research

    Keywords: commitment, social commitment, Social Satisfaction, Social trust, socio-economic status
  • Rahim Abdullah Fam, Davoud Ebrahim Pour Pages 105-124

    This study has been conducted on the basis of the quality-orientation ofstaff and its role in promoting the quality of educational services in IslamicAzad University of Bonab branch. The variables of this study are customerfocus, innovation, steady approach to the ideal situation, the importance ofappearances, employee’s patience and fortitude, group-orientation and goalorientationand its relation to the quality of educational services. The samplepopulation of this study is students and staff of Islamic Azad University ofBonab branch in 89-90 educational year. According to the results the coefficientB in regression test of the hypotheses in this study 434%, so it can be said thatabout 43% of the changes in dependent variable is explained by the changes independent variables. All research hypotheses with related tests and with .05error of measurement and 95% confidence level are confirmed statisticallysignificant.

    Keywords: Quality Orientation, Quality of Services, quality improvement, Qualityof Educational Services
  • Baharak Bagheri Zonouz, Mahmoud Elmi Pages 125-138
    The concept of social capital includes the capital and the sources of theinstitutions, the relations and the norms that show the quantity and quality ofsocial interactions in a society. Due to its nature and content, this concept canbe used in theoretical analysis in different fields that the field of socialdeviances is one of them. Based on the complex nature of the social deviances,social capital as a basic device has a high capability to determine and interpretthe social problems such as social deviances. Concerning the reciprocalinfluences of the social capital and the various problems of the societyespecially the social deviances and the method of their presence in the lives ofthe social actors, this study offers a definition of the social capital anddiscusses the relationship between the social deviances and the social capitalregarding the research results.
    Keywords: Social capital, Social Deviance, Social trust, Social Relation
  • Majid Zoroufi Pages 139-155

    The identity is considered as the soul and directions of components of thesociety. Results of some studies indicate that there are serious challenges innational identity in one hundred years. Also today, the relationship between themedia and the national identity is considered by scholars and thinkers. Theresearch method is measurement and correlation and a questionnaire with Alfacoefficient of 0.82 was used to collect data. The sample population is allstudents on 90-91 educational year. Five hundred students were selected bystratified sampling. Data analysis is conducted by descriptive statistics whichincludes: frequency tables, mean, variance and testing hypotheses, r Pearson,the mean difference test and variance. The results show that there is ameaningful relationship between the using of media and national identity. Theuse of media increase national identity and the use of mobile and internetdecrease it. National identity does not show meaningful differences based onresidency and educational fields and also they are identical between male andfemale students.

    Keywords: National Identity, Use of media, Internet, Educational Field, Globalization