فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 43 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده آیلار طاهریان، محمدعلی حسینی*، نادر قلی قورچیان صفحات 1-13

    مقدمه و هدف پژوهش:

     یکی از عوامل اثرگذار بر جایگاه پایین ایران درحوزه هوانوردی به فقدان مدیران شایسته در مراکز آموزش هوانوردی باز می گردد، در این راستا هدف تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر ارتقاء شایستگی مدیران آموزش در صنعت هوانوردی با تکینک ORESTE بوده است.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق از نوع کاربردی و اکتشافی و در دو بخش کمی و کیفی انجام شده است. جامعه آماری در بخش کیفی مدیران و خبرگان در صنعت هوانوردی بودند که با روش اشباع نظری 12 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و جامعه آماری در بخش کمی کارکنان شرکت های هواپیمایی آسمان، ماهان، ایران ایر، کیش ایر، مستقر در شهر تهران در سال 1397 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گرداوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه استفاده شد و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط خبرگان تایید و پایایی با آلفای کرونباخ بررسی و (0.80) تایید گردید. سپس شاخص های شناسایی شده در قالب یک پرسشنامه مقایسات زوجی قرار داده شدند و با تکنیک اورسته رتبه بندی شدند.

    یافته ها: 

    70 عامل موثر از ادبیات نظری و نظرات خبرگان شناسایی شدند، که به طور ویژه شایستگی مدیران را در جهت ارتقای آنها و میزان اهمیت هر یک از شاخص ها را بررسی و رتبه بندی نموده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که اولین شاخص تیم سازی با مقدار (1)، دومین شاخص تفویض اختیار با مقدار (0.840)، سومین شاخص مهارت های نوشتاری (0.74) بوده است.

    کلیدواژگان: شایستگی، ارتقای شایستگی، صنعت هوا نوردی، اورسته، مراکز آموزش هوانوردی شهر تهران
  • کتایون تیموریان*، سید محسن میر صفحات 15-26

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    منظر شهری کلیت ذهنی تعامل میان انسان و محیط و تصویری ذهنی است، که در خاطر انسان می ماند.منظر شهری پدیداری است که تنها از طریق تجربه انسانی در تعامل میان انسان و محیط آشکار می گردد.با توجه به اهمیت منظر شهری، هدف مقاله حاضر تحلیل کیفیت بصری- فضایی منظر شهری در گذر زمان در ناحیه هشت منطقه یک تهران است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع تحلیل محتوا، بوده که با روش اکتشافی انجام گرفته است.داده های مورد استفاده از شهرداری منطقه مورد مطالعه تامین شده اند.به منظور دستیابی به شاخص های تحقیق نخست شاخص های تحلیل فضایی و سپس شاخص های کیفیت بصری برای ناحیه 8 منطقه 1 تهران مورد بررسی قرار گرفته است.شاخص ها بر مبنای ارزیابی رهیافت ادراکی بر اساس دید ناظر (منظره ها و مکان ها) با دوربین (در مسیرهایی در محدوده مورد مطالعه) ثبت شده اند.

    یافته ها

    با توجه به نتایج بدست آمده می توان به این مسیله توجه کرد که در هریک از عوامل بررسی شده در پهنه مورد مطالعه، یکی از معیار های سنجش در قالب مفهوم بعد زمان ، بصورت برجسته تری نمایان است.بطوری که گاهی عوامل انسان ساخت بیشتر بر محیط تسلط دارد و گاهی عوامل طبیعی محیط با همراهی عوامل انسان ساخت در محیط حضور پر رنگ تر دارند.

    نتیجه گیری

    در ارزیابی پژوهش حاضر مسیرهای مورد بررسی در کیفیت بصری، مسیر شماره 2 بیشتر مورد توجه است که نیاز به برنامه ریزی و طراحی مدونی دارد که بتوان عناصر هویت بخش محدوده احیا شوند.بسته به ویژگی های فضایی محدوده مورد مطالعه دیدهای پیاپی و مرتبط منجر به ایجاد ارزش های سه بعدی بسیاری می شود.این دیدهای متوالی با حرکت از مسیری به مسیر دیگر تاکید و تاثیرپذیری قوی در ناظر ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، ادراک منظر، کیفیت بصری- فضایی، منظر شهری، منطقه یک تهران
  • حمیدرضا صارمی*، سمیه رستم آبادی، ارش بغدادی صفحات 27-38

    مقدمه و هدف پژوهش:

     فرایند سریع شهری شدن در جهان و به ویژه کشورهای در حال توسعه و نحوه مواجهه با جهانی شدن از مهمترین موضوعاتی است که شهرسازی ایران را با چالش جدی مواجه کرده است. این موضوع سبب شده برنامه ریزی شهری در ایران در ده های گذشته توان مواجهه با چالش های برخاسته از جهانی شدن را نداشته و به طور کامل تحت سیطره ی آن در آمده است.  یکی از الگوهای رویارویی با این چالش، تعمیق بخشی به افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه است، این پژوهش در پی آن ست که نقش برنامه های توسعه شهری را از منظر توجه به مفهوم سرمایه ی اجتماعی در مواجهه با جهانی شدن تبیین کند و اینکه آیا می توان اثرات منفی جهانی شدن را در برنامه های شهری از طریق تقویت سرمایه ی اجتماعی تعدیل کرد.

    روش پژوهش:

     این تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی با رویکردی ترکیبی (کمی و کیفی) است و واحد آن در بعد کیفی بهره گیری از متخصصین و مدیران حوزه ی برنامه ریزی شهری در شهر تهران و در بعد کمی با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 356 نفر مورد سوال قرار گرفته اند. همچنین، سند پایه در این پژوهش آخرین طرح جامع تهران است.

    یافته ها: 

     پژوهش نشان می دهد که برنامه های شهری در مواجهه با دو نوع سرمایه اجتماعی «مقید ساز» و «پیوند دهنده»،بیشتر منجر به افزایش سرمایه ی اجتماعی مقیدساز شده است. و  با ایجاد گروه هایی که این طرح ها را در انحصار خود دارند اثرات منفی جهانی شدن مانند تشدید فردیت، تشدید شکاف طبقاتی و .. را تشدید کرده اند

    نتیجه گیری

    طرحهای شهری میتوانند با انتخاب رویکرد مشارکتی سرمایه اجتماعی پیوند دهنده را در سطوح مختلف تقویت نموده و پیامدهای منفی جهانی شدن را تضعیف کنند.

    کلیدواژگان: برنامه های توسعه شهری، طرح جامع شهرتهران، سرمایه اجتماعی، جهانی شدن
  • سلمان آل حسن*، زهره شاه محمدی، مرتضی کرمی صفحات 39-51

    مقدمه و هدف پژوهش:

     هدف از انجام این پژوهش بهبود فرآیند نیازسنجی آموزشی کارکنان شهرداری مشهد با استفاده از الگوی سه شاخگی می باشد، در الگوی مذکور، سازمان ها از سه منظر ساختاری، رفتاری و زمینه ای مورد بررسی قرار می گیرند.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به لحاظ روش شناسی، رویکردی کیفی دارد که به کمک ابزار مصاحبه صورت گرفته است. روایی و پایایی ابزار از طریق معیار گوبا و لینکلن مورد تایید قرار گرفته است. از روش تحلیل محتوا در تحلیل یافته ها استفاده شده است.

    جامعه آماری : 

    جامعه آماری این تحقیق روسای ادارات برنامه ریزی و کارشناسان تحول و نوسازی شهرداری مشهد بوده اند که تعداد آنها 115 نفر بوده است و نمونه پژوهش را نیز با استفاده از فرمول کوکران 88 نفر تعیین شده است که در این تحقیق داده ها از 90 نفر جمع آموری شده است.

    یافته ها

    در این تحقیق با تجزیه و تحلیل مصاحبه ها آسیب ها در پنج دسته آسیب های فرآیندی، روشی، آسیب های مرتبط با مشارکت کنندگان و مربوط به اولویت بندی و زمانبندی آموزش کارکنان در شهرداری مشهد شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    تحلیل یافته ها نشان داد که عمده آسیب ها در هر پنج دسته براساس الگوی سه شاخگی بیشتر مربوط به مسایل ساختاری بود که نیازمند هماهنگی بیشتر نیازسنجی آموزشی با ساختار، راهبردها و قوانین سازمان است.

    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، آسیب شناسی، الگوی سه شاخگی، شهرداری مشهد، تحلیل محتوا
  • پروانه قریب گرکانی، اسماعیل بنی اردلان*، شمس الملوک مصطفوی صفحات 53-69

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    دیونوسیوس مجعول یکی از افراد تاثیرگذار در پیدایش نوع نگرش به زیبایی با دیدگاه نوافلاطونی می باشد و تکمیل کننده صحبت های او بوده است، هنرمندان گوناگون از بسط و ترویج صحبت های وی قادر به ساخت اثر زیبا می باشند. این پژوهش با هدف استخراج مولفه های زیبایی ذکر شده از نظر دیونوسیوس مجعول و بررسی آن در نماهای شهری صورت پذیرفته است.

    روش پژوهش:

     مطالعات اسنادی صورت گرفته در زمینه زیبایی بوسیله تحلیل گراند تیوری و با انواع کدگزاری، سعی بر استخراج مولفه های زیبایی دیونوسیوس از متون مختلف دارد. مولفه های استخراج شده در تحقیق پیمایشی به بررسی این مولفه ها در نماهای شهری می پردازد. جامعه آماری (نماهای خانه های مسکونی در کلان شهر تهران) در بخش کمی شامل کاربران فضای شهری می باشد که بر اساس جدول مورگان 373 نفر از کاربران انتخاب شده اند و در بخش کیفی مطالعات هدفمند و بر اساس نمونه گیری مطلوب صورت می گیرد. تحقیق از نوع ترکیبی کیفی در کمی می باشد که ابتدا مولفه بوسیله نرم افزار Atlasti استخراج و سپس بوسیله پرسشنامه مورد بررسی برای میزان سهم عاملی هر مولفه در نرم افزار Spss قرار می گیرد.

    یافته ها: 

    بررسی های انجام شده نشان می دهد که هماهنگی، تناسب، مساوات رنگ، اشکال هندسی، قابل درک بودن همگی دارای ضریب تعیین (000/1)  می باشند و اولین متغیرهایی بودند که وارد مدل شده است و بیشترین رابطه را با زیبایی نماهای شهری دارند و کثرت و فروانی با مقدار (383/0)، نیز آخرین متغیری بود که وارد مدل شده بود و کمترین رابطه را با زیبایی نماهای شهری دارد.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش قوانینی که بنیان و هسته اصلی تناسبات را تشکیل می دهند را می توان از نوشته های دیونوسیوس مجعول استخراج کرد و در مورد نماهای شهری مورد بررسی قرار داد. مشخص شد که مخاطبین فضایی اشکال و احجامی را که نتوانند درک کنند و یا نتوانستند ارتباطی بین احجام آن از لحاظ فرمی پیدا کنند، زیبا ندانسته اند و قابل فهم بودن به حدی که بتواند در ذهن مخاطبین طرحواره تشکیل دهد نقش تعیین کننده ای در خلق زیبایی یک اثر دارد. همچنین در راستای بهره وری زیبایی در نماها راهکارهایی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: زیباشناسی، دیونوسیوس مجعول، نماهای شهری
  • زهرا خدائی*، فریبا دهنو صفحات 71-86

    امروزه عدم توجه به مسایل اکولوژیک و زیست محیطی در طراحی فضاهای عمومی شهری و وجود نگرش صرفا معمارانه در طرح ها باعث از بین رفتن محیط زیست طبیعی شهرها و برهم خوردن نظم آن در فضای شهری می شود. این امر به نوبه خود در طول زمان باعث از دست دادن هویت شهرها، کم شدن خوانایی و عدم راحتی برای ساکنین شهر خواهد شد و رابطه میان فضاهای عمومی و طبیعت را کمرنگ خواهد کرد. محله یوسف آباد به عنوان شناسنامه و هویت شهر تهران واقع در منطقه 6 قرار دارد. این محله از گذشته دارای فضاهای شهری با سطح تعاملات اجتماعی بالا و محل وجود قنات ها و باغ ها بوده که اکنون در اثر توسعه های شهری کاملا از بین رفته اند. هدف اصلی پژوهش پیش رو شناخت، تحلیل و طراحی محیطی زیرساخت های اکولوژیک با استفاده از اصل پیوستگی میان فضاهای شهری و طبیعت در محله یوسف آباد می باشد.

    روش پژوهش:

     نوع پژوهش روش کمی-پیمایشی می باشد که داده ها از طریق توزیع 256 پرسشنامه میان ساکنین جهت بررسی تاثیر معیارهای فضاهای عمومی و پیوند با طبیعت در طراحی شهری اکولوژیک و تعیین درجه اهمیت هر کدام از مولفه استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس یافته ها، پر اهمیت ترین و کم اهمیت ترین مولفه ها به ترتیب زیرساخت های سبز به عنوان مهم ترین شاخص با امتیاز 7.87 و مشارکت به عنوان کم اهمیت ترین شاخص با امتیاز 5.43 می باشند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد زیرساخت های سبز مهم ترین شاخص و مشارکت به عنوان کم اهمیت ترین شاخص هستند. محله یوسف آباد در حال حاضر به حد تعادل میان مولفه های مهم و مشخص با عنوان پژوهش دست نیافته است و تنها می توان به وسیله پتانسیل فضاهای عمومی موجود در محله به یک طراحی شبکه اکولوژیک قابل توجه رسید.

    کلیدواژگان: طراحی اکولوژیک، فضاهای عمومی، طبیعت، یوسف آباد، منطقه 6
  • ساناز گلیجانی مقدم، سید رضا صالحی امیری*، کامران محمدخانی صفحات 87-108

    هدف این پژوهش، شناسایی عوامل فرهنگی زمینه ساز گسترش طلاق از دیدگاه زنان منطقه یک شهرداری تهران می باشد. پژوهش توصیفی پیمایشی، کاربردی و آمیخته می باشد. جامعه آماری شامل کلیه زنان منطقه یک شهر تهران و نمونه آماری با توجه به جامعه نامحدود با فرمول کوکران، شامل 492 نفر می باشد. ابتدا از طریق مصاحبه نیمه ساختمند از صاحبنظران و خبرگان جهت اخذ اعتبار روایی محتوایی، عوامل فرهنگی زمینه ساز طلاق با روش دلفی استخراج و در نهایت با تهیه دو پرسشنامه الف- محقق ساخته، ب- تناسب الگو پژوهش ادامه یافت و جهت اخذ اعتبار صوری بصورت آزمایشی از آزمون کرونباخ با 97/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل آماری پژوهش از آزمون ناپارامتریک دو جمله ای، آزمون فریدمن و برای تعیین تناسب الگو از آزمون t تک گروهی و تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری ترکیبی استفاده گردید. یافته ها به طور کلی با رویکرد آسیب شناسی رفتاری، ساختاری، زمینه ای (محیطی)، در ابعاد فرد، خانواده، دولت و جامعه مورد بررسی قرار گرفتند و هر یک از عوامل فرهنگی به ترتیب؛ نابرابری، عدم اعتقادات مذهبی، تضاد فرهنگی، سبک زندگی، گردشگری، فناوری اطلاعات و ارتباطات (فضای مجازی)، تحصیلات و عدم آموزش مهارت های زندگی، تجملات زندگی و شهری، مهاجرت، تهاجم فرهنگی و در نهایت رسانه ها شناسایی شدند و الگوی مدیریت فرهنگی در رفتارفردی، رفتارخانوادگی، ساختار نهادهای دولتی، محیط زمینه ای جامعه، جهت کاهش طلاق در میان زنان تدوین و ارایه گردید.

    کلیدواژگان: طلاق، عوامل فرهنگی زمینه ساز طلاق، الگوی مدیریتی کاهش طلاق، زنان منطقه یک شهرداری تهران
|
  • Seyedeh Aylar Taherian, MohammadAli Hossieni *, Nader Gholi Ghourchian Pages 1-13
    Introduction & Objective

    One of the factors affecting Iran's low position in the field of aviation is the lack of qualified managers in aviation training centers. In this regard, the aim of this study was to identify and rank the factors affecting the promotion of training managers in the aviation industry with ORESTE technique.

    Method

    The research method is applied and exploratory and has been done in two parts: quantitative and qualitative. The statistical population in the qualitative part were managers and experts in the aviation industry who were selected as the sample size by the theoretical saturation method. The statistical population in the quantitative part were the managers and  employees of Aseman Air, Mahan Air, Iran Air, Kish Air, that are based in Tehran in 2018, 250 people were selected as a sample by simple random sampling method.Interviews were used to collect data in the qualitative part and a researcher-made questionnaire was used in the quantitative part, the validity of which was confirmed by experts and the reliability was checked with Cronbach's alpha (0.80).Then, the identified indicators were placed in the form of a pairwise comparison questionnaire and ranked using the ORESTE technique.

    Findings

    70 effective factors were identified from the theoretical literature and expert opinions, which In particular, has examined and ranked the competence of managers in order to promote them and the importance of each of the indicators.

    Conclusion

    The results showed that the first index of team building with a value of (1), the second index of delegation with a value of (0.840), the third index of writing skills (0.74).

    Keywords: competence, competency promotion, aviation industry, ORESTE, aviation training centers in Tehran
  • Katayoon Teymoorian *, Seyed Mohsen Mir Pages 15-26
    Introduction & Objective

    The urban landscape is the totality of the mind, the interaction between man and the environment, and the mental image remains in the human mind. Urban landscape is a phenomenon that is revealed only through human experience in the interaction between man and the environment. Due to the importance of urban landscape, the purpose of this article is to analyze the visual-spatial quality of urban landscape over time in District 8 of Tehran.

    Method

    This research is a content analysis that has been done by exploratory method. The data used by the municipality of the study area have been provided. In order to achieve the research indicators, first the spatial analysis indicators and then the visual quality indicators for District 8 of District 1 of Tehran have been studied. Indicators are recorded based on the assessment of the perceptual approach based on the observer's view (scenes and places) with the camera (on routes in the study area).

    Results

    According to the obtained results, it can be noted that in each of the factors studied in the study area, one of the criteria in the form of the concept of time dimension, is more prominent. So that sometimes man-made factors dominate the environment more, and sometimes the natural factors of the environment with the presence of man-made factors have a more prominent presence in the environment.

    Conclusion

    In the evaluation of the present study, the studied paths in visual quality, path number 2 is more important, which requires planning and codified design to be able to revive the identifying elements of the area. Depending on the spatial characteristics of the study area, consecutive and related views lead to the creation of many three-dimensional values. These consecutive views, by moving from one direction to another, create a strong emphasis and impression on the observer.

    Keywords: Evaluation, landscape perception, visual-spatial quality, urban landscape, Region one of Tehran
  • HAMIDREZA Saremi *, Somaye Rostamabadi, Arash Baghdadi Pages 27-38
    Introduction & Objective

    The trend of rapid urbanization in the world, especially in developing countries and how to deal with globalization, is one of the most important issues in urban planning in Iran has faced a serious challenge. This issue has caused that in the past decades, urban planning in Iran has not been able to cope with the challenges of globalization and has become completely under its control. Deepening the increase of social capital in the society is one of the patterns of facing this challenge. This study seeks to explain the role of urban development programs in terms of considering the concept of social capital in the face of globalization and whether the negative effects of globalization can be by strengthening social capital in urban programs.

    Methods

    This is a descriptive-analytical study with a combined approach (quantitative and qualitative) and its unit in the qualitative dimension is the use of experts and managers in the field of urban planning in Tehran and in the quantitative dimension using the Cochran's formula, 356 cases The main document in this research is the latest comprehensive plan of Tehran.

    Findings

    This study shows that urban programs in the face of two types of "Bonding" and "Bridging" social capital, has led to an increase in restrictive social capital. And by creating groups that monopolize this plan, they have intensified the negative effects of globalization, such as the intensification of individuality, the intensification of the class divide, and so on.

    Conclusion

    By choosing a participatory approach, urban projects can strengthen the Bridging social capital at different levels and weaken the negative consequences of globalization.

    Keywords: Urban Development Programs, Tehran Master Plan, Social Capital, Globalization
  • Salman Alehasan *, Zohre Shahmohamadi, Morteza Karami Pages 39-51
    Introduction & Objective

    The purpose of this study is to improve the educational needs assessment process of Mashhad municipal employees using a three-pronged model. In this model, organizations are examined from three structural, behavioral and contextual perspectives.

    Method

    In terms of methodology, this research has a qualitative approach that has been done with the help of interview tools. The validity and reliability of the instrument have been confirmed by Goba and Lincoln criteria. Content analysis method has been used in the analysis of findings.

    Statistical population: 

    The statistical population of this research was the heads of planning departments and experts of transformation and modernization of Mashhad Municipality and the sample of the research is all these people.

    Results

    In this study, by analyzing the interviews, injuries were identified in five categories of process injuries, methodological injuries, injuries related to participants and related to prioritization and scheduling of staff training in Mashhad Municipality.

    Conclusion

    The analysis of findings showed that the major injuries in all five categories based on the three-pronged model were more related to structural issues that require more coordination of educational needs assessment with the structure, strategies and rules of the organization.

    Keywords: Educational Needs Assessment, Pathology, three-pronged model, Mashhad Municipality, Content analysis
  • Parvaneh Gharib Garkani, Esmaeil Baniardalan *, Shamsolmoloke Mostafavi Pages 53-69
    Introduction & purpose

    Pseudo-Dionysius is one of the influential people in the emergence of the attitude to beauty with a Neoplatonic view and has complemented his speeches. Various artists are able to create a beautiful work by expanding and promoting his speeches. This study has been done to the aim of extracting the mentioned aesthetic components from the point of views of Pseudo-Dionysius and examines them in urban views.

    Method

    Documentary studies in the field of beauty by analysis of Grand Theory and with a variety of coding, try to extract the Dionysius' components of beauty from various texts. The extracted components in the survey research, examine these components in urban views. The statistical population (views of residential houses in the metropolis of Tehran) in the quantitative part includes urban space users, which according to Morgan table, 373 users have been selected and in the qualitative part, targeted studies are performed based on optimal sampling. The research is a qualitative-quantitative combination in which the component is first extracted by Atlasti software and then it is examined by a questionnaire for the factor share of each component in Spss software.

    Findings

    Studies show that harmony, proportion, color equality, geometric shapes, comprehensibility all have a coefficient of determination (1.000) and were the first variables that entered the model and have the greatest relationship with the beauty of urban views. The multiplicity and abundance, with value (0.383), was also the last variable that entered the model and has the least relationship with the beauty of urban views.

    Conclusion

    In this study, the laws that form the basis and main core of proportions can be extracted from the writings of the Pseudo-Dionysius and examined in the case of urban views. It turned out that space audiences did not find beautiful for shapes and volumes that they could not understand or could not find a formal connection between its volumes. Being understandable to the extent that it can form a schema in the minds of the audience has a decisive role in creating the beauty of a work. Also, some solutions are suggested for the beauty productivity in urban views.

    Keywords: Aesthetics, Pseudo-Dionysius, urban views
  • Zahra Khodaee *, FARIBA DEHNO Pages 71-86
    Introduction and Purpose

    Today, lack of attention to ecological and environmental issues in the design of urban public spaces and the existence of a purely architectural attitude in the designs cause destroys the natural environment of cities and disturbs its order in the urban space. This in turn over time, the loss of identity of cities will reduce the readability and discomfort for city residents and it will dilute the relationship between public spaces and nature. Yousefabad neighborhood is located in District 6 as the identity card of Tehran. This neighborhood has had urban spaces with a high level of social interactions and the location of aqueducts and gardens in the past Which are now completely destroyed by urban development. The main purpose of the forthcoming research is Knowledge, analysis and environmental design of ecological infrastructure using the principle of connection between urban spaces and nature in the neighborhood of Yousefabad.

    Method

    The type of research is quantitative-survey method. Component were analyzed by using 256 questionnaires among residents to examine the effect of public space criteria and connection with nature in ecological design and determining the degree of importance of each the component.

    Findings

    Based on the findings, the most important and the least important components are as green infrastructure as the most important indicator with a score of 7.87 and participation as the least important indicator with a score of 5.43

    Conclusion

    The results showed that green infrastructure is the most important indicator and participation is the least important indicator. Yousefabad neighborhood has not reached the balance between important and specific research components.  It can only be done by the potential of public spaces in the neighborhood to achieved a remarkable ecological network design.

    Keywords: Ecological design, PUBLIC SPACES, Nature, Yousefabad neighborhood, District 6 of Tehran
  • Sanaz Golijani Moghadam, Seyed Reza Salehi Amiri *, Kamran Mohamadkhani Pages 87-108

    The purpose of this study is to identify the cultural factors underlying the spread of divorce from the perspective of women in District One of Tehran Municipality. Descriptive research is survey, applied and mixed. The statistical population includes all women in district one of Tehran and the statistical sample includes 492 people according to the unlimited population with Cochran's formula. First, through semi-structured interviews with experts to obtain content validity, the cultural factors underlying divorce were extracted by Delphi method, and finally by preparing two questionnaires: a- researcher-made, b- proportionality of the research model and to obtain formal validity experimentally It was obtained from Cronbach's test with 0.97. Statistical analysis of the study was non-parametric binomial test, Friedman test and to determine the fit of the model, one-group t-test and confirmatory factor analysis and combined structural equations were used. Findings were generally examined with the approach of behavioral, structural, contextual (environmental) pathology, in the dimensions of individual, family, government and society, and each of the cultural factors, respectively; Inequality, lack of religious beliefs, cultural conflict, lifestyle, tourism, information and communication technology (cyberspace), education and lack of life skills training, life and urban luxuries, migration, cultural aggression and finally the media were identified and the management model A culture on individual behavior, family behavior, the structure of government institutions, the context of society was developed and presented to reduce divorce among women.

    Keywords: Divorce, Cultural Factors Underlying Divorce, Divorce Reduction Management Model, Women in District One of Tehran Municipality