فهرست مطالب

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 77، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • وجه الله قربانی زاده * صفحات 11-29

    فرهنگ سازمانی، مفروضات بنیادی مشترکی است که سازمان در حین انطباق محیطی و حل مسایل مربوط به سازگاری بیرونی و انسجام درونی فرا می گیرد و این مفروضات به عنوان راه درست حل مسایل به کارکنان تازه وارد سازمان منتقل می شود. این مفروضات بنیادی نقش مهمی را در پذیرش یا رد طرح و برنامه های سازمانی ایفا می کنند. هدف این مقاله واکاوی میزان تاثیرگذاری فرهنگ سازمانی به مثابه مفروضات بنیادی بر طرح انتقال دانش سازمانی در سازمان برق منطقه ای تهران به عنوان یکی از سازمان های بخش دولتی است. این پژوهش با رویکرد کمی و به روش پیمایش مقطعی انجام شده و داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و با تکنیک آماری رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته ها حاکی از آن بود که وجوهی از فرهنگ سازمانی شامل «اعتماد بین کارکنان»، «مسئولیت پذیری»، «تحمل اختلاف سلیقه و تعارضات»، «سبک مدیریت»، و «روحیه ابتکار و خلاقیت» به ترتیب بیشترین تاثیر را بر انتقال موفق دانش سازمانی در سازمان مورد مطالعه داشته است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، انتقال دانش، دانش ضمنی، اعتماد، مسئولیت پذیری
  • منصور روضه ای، ملیحه علیفری، محمد حیدری صفحات 31-56

    نقش و تاثیر اخلاق حرفه ای مالی در عملکردها، رفتارها، برخوردها و ارتباطات و گزارش دهی در خصوص فعالیت های مالی مهم و تعیین کننده است. از این روست که امروزه بحث اخلاقیات بر عملکرد مالی به یکی از مباحث مهم تبدیل شده است. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر درک اصول اخلاقی بر عملکرد مالی عاملان ذیحساب ناجا می باشد. پژوهش از نظر هدف توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش را خبرگان و عاملان ذیحساب یگان های حوزه مرکزی ستاد ناجا تشکیل می دهد که تمام شمار انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است که با بهره گیری از آلفای کرونباخ، پایایی پرسش نامه ها، مقدار آلفای کرونباخ پرسشنامه اخلاق برابر با 768/0 و عملکرد مالی 795/0 به دست آمد. به منظور ارزیابی مدل و آزمون فرضیات از روش مدل یابی معادلات ساختاری بکارگیری نرم افزار PLS ارجحیت دارد. تمامی مولفه ها دارای انحراف معیاری کمتر از 1 می باشند که نشان دهنده پراکندگی نسبتا کم نظرات است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که درک اصول اخلاقی بر عملکرد مالی عاملان ذیحساب ناجا موثر می باشد.

    کلیدواژگان: اصول اخلاق حرفه ای، عملکرد مالی، عاملان ذیحساب، مدیریت ارزش، کنترل ریسک
  • ایرج دوستی * صفحات 57-79
    زمینه و هدف

    هدف بنیادین اجرای طرح مکنا (مدیریت کیفیت و تعالی سازمانی در ناجا)، ایجاد فضای رقابتی برای پیامدهایی مانند؛ اعتماد، رضایت و امنیت اجتماعی، رعایت حقوق شهروندی، افزایش سلامت اداری و رضایت کارکنان است. در این راستا ناجا با تمرکز بر الگوهای محیطی، الگوهای رفتاری، فرآیندها، خلاقیت و نوآوری محورهای تغییر و تحول را تعریف می نماید که آموزش های استاندارسازی و تعالی رفتار کارکنان یکی از این موضوعات می باشد. هدف اصلی این پژوهش تاثیر آموزش های استانداردسازی و تعالی رفتار پلیس بر پیامدهای اجتماعی مکنا است.

    روش شناسی

    روش این پژوهش توصیفی از نوع پیمایش و با هدفی کاربردی است. جامعه آماری شامل مراجعین به یگان های انتظامی در فرماندهی انتظامی شرق استان تهران است. تعداد حجم نمونه 280 نفر است که با روش نمونه گیری تصادفی ساده، پرسشنامه محقق ساخته بین آنها توزیع شده است. برای شناخت تاثیر متغیرها از آزمون رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    آموزش های استانداردسازی و تعالی رفتار بر پیامدهای اجتماعی مکنا تاثیر دارند. اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، رضایت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی از آموزش های استانداردسازی و تعالی رفتار تاثیرپذیر هستند. بنابراین توسعه و برنامه ریزی برای اجرای دوره ها و کارگاه های آموزشی استانداردسازی و تعالی رفتار کارکنان پلیس ضروری است.

    کلیدواژگان: استانداردسازی و تعالی رفتار، دوره های آموزشی، مکنا، پیامد اجتماعی
  • حسین فتح آبادی * صفحات 81-111

    مدیریت دانش و سرمایه فکری یکی از موضوعات مهم در مدیریت نوین امروزه سازمان ها محسوب می شود و امروزه به منظور خلق و افزایش ارزش سازمانی استفاده می شود سازمان ها برای استمرار و استقرار خود با چالش های نوینی مواجه هستند که برون رفت از این چالش ها مستلزم توجه بیشتر به توسعه و تقویت مهارت ها و توانایی های درونی است که این کار از طریق مدیریت دانش سازمانی و سرمایه فکری صورت می گیرد که سازمان ها از آن ها برای رسیدن به عملکرد بهتر در دنیای کسب و کار استفاده میکنند (بارنی1991"دارکر 1988"گرانت1991). این پژوهش به بررسی نقش مدیریت دانش و سرمایه فکری بر توسعه سازمانی پرداخته است و تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش موردی - زمینه ای است و جامعه آماری را کارکنان و مدیران سازمانهای دولتی دولتی شهر تهران تشکیل می دهند و حجم نمونه با بهره گیری از جدول مورگان 270 نفر تعیین شد. برای اطمینان 300 پرسشنامه در کارکنان و مدیران سازمانهای دولتی دولتی شهر تهران توزیع شد، ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد می باشد و به منظور ارزیابی روایی(اعتبار) پرسشنامه از دو معیار روایی همگرا و روایی واگرا استفاده گردید است. همچنین میزان پایایی ابزار آزمون با استفاده از روش آلفای کرونباخ مورد محاسبه قرار گرفت که مورد قبول بوده و نتایج آزمون فرضیه ها(مدیریت دانش بر سرمایه فکری در سازمان، مدیریت دانش بر توسعه سازمانی، سرمایه فکری بر توسعه سازمانی) معنی دار بوده است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سرمایه فکری، توسعه سازمانی
  • مهدی رشیدی، سیدعلی بنی هاشمی*، سید ذبیح الله موسوی صفحات 113-140
    زمینه و هدف

    چابکی سازمان و تطابق با تغییرات، اصلی ترین عامل بقای سازمان ها به شمار می رود. هدف این پژوهش تبیین مدل ساختاری تاثیر ظرفیت سازمانی بر چابکی سازمانی با نقش میانجی گری انسجام سازمانی می باشد.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع علی و از منظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل بهزیستی استان خراسان جنوبی می باشد که تعداد 103 نفر به عنوان نمونه آماری و از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد استفاده شده و اعتبار ابزار گردآوری داده ها از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار SPSS و Smart PLS انجام شده است.

    یافته ها

    براساس یافته های بدست آمده از آزمون ضریب همبستگی، فرضیه مبتنی بر وجود رابطه بین متغیرهای ظرفیت سازمانی، انسجام سازمانی و چابکی سازمانی در سطح آلفای 05/0 تایید شد. همچنین تاثیر متغیر ظرفیت سازمانی بر انسجام سازمانی با ضریب مسیر 549/0، تاثیر متغیر انسجام سازمانی بر چابکی سازمانی با ضریب مسیر 195/0 و تاثیر ظرفیت سازمانی بر چابکی سازمانی با ضریب مسیر 567/0 تایید گردید. همچنین در سطح معناداری 95/0 تاثیر میانجی گری متغیر انسجام سازمانی در رابطه بین ظرفیت سازمانی و چابکی سازمانی مورد قبول واقع شد.

    نتایج

    ظرفیت سازی و انسجام در سازمان ها بر ایجاد وضعیت چابکی سازمانی موثر است و سازمان ها می تواند در شرایط متغیر امروزی، از طریق شناخت و تقویت ظرفیت ها و انسجام در سازمان، به چابکی دست پیدا کنند.

    کلیدواژگان: ظرفیت سازمانی، انسجام سازمانی، چابکی سازمانی، مدل ساختاری
  • کارل رابرتز، ویکتوریا هرینگتون، وارویک جونز، جان وایت، دیوید دی ترجمه: مهدی سرابی صفحات 141-155

    حرفه ی پلیسی یکی از معدود حرفه هایی است که در آن ماموران سوگند خورده پس از دانش آموختگی از دانشگاه پلیس و ورود به سازمان پلیس، با گذر زمان به درجات بالا می رسند. این امر موجب برخی چالش ها و فرصت های منحصربفردی شده است. بسیاری از مدیران سال 2045 هم اکنون در حال فارغ التحصیلی از دانشگاه پلیس و ورود به حرفه پلیسی هستند؛ بنابراین ضرورت دارد تا از امروز به نیازهای این ماموران در نقش های آینده شان بعنوان مدیر اندیشیده شود. ازاینرو، سازمان های پلیس و مدیران کنونی شان ناگزیر بایستی با آینده نگری راهبردی، چالش های پیش روی سازمان را در 20 تا 30 سال بعد بشناسند و از نحوه تقویت مهارت مدیران آینده برای نقش های مدیریت مطلع باشند. در این مقاله نقش تحصیلات در دستیابی به این هدف بررسی می شود. نتیجه گرفته می شود، اگرچه تحصیلات پاسخگوی همه مسایل نیست، اما تحصیلات تکمیلی ماموران آینده در مسیر شغلی، دو هدف را محقق می کند: با تحصیلات تمامی نیروهای پلیس برای عهده دار شدن مسئولیت مدیریت مهیا می شوند؛ و دیگری، رهبران آینده مهارت های تفکر خلاق و نقادانه کسب می کنند که حل مسایل پیچیده به آن نیاز دارد. اطمینان از ارزش قایل شدن سازمان های پلیس به تحصیلات و یادگیری، چالشی فرهنگی است که مدیران امروز باید به آن بپردازند.

    کلیدواژگان: سازمانهای یادگیرنده، تحصیالت تکمیلی، سبک رهبری، سازمانهای پلیس
|
  • Vajhollah Ghorbanizadeh * Pages 11-29

    Organizational culture is the basic assumptions that the organization learns while adapting to the environment and solving problems related to external compatibility and internal cohesion, and these assumptions are passed on to new employees of the organization as the right way to solve problems. These fundamental assumptions play an important role in accepting or rejecting organizational plans and programs. The purpose of this article is to analyze the impact of organizational culture as a basic assumption on the organizational knowledge transfer plan in the public sector. This research was conducted with a quantitative approach and cross-sectional survey method and the data were collected using a researcher-made questionnaire and analyzed by regression statistical technique. Findings In the organization under study indicated that aspects of organizational culture including "management style", "responsibility", "trust between employees", "spirit of initiative and creativity" and "tolerance of differences of taste and conflict" respectively had the greatest impact on the successful transfer of organizational knowledge.

    Keywords: Organizational culture, Knowledge transfer, Tacit knowledge, Trust Responsibility
  • mansour rozei *, maliheh alifari, mohamad heydari Pages 31-56

    The role and impact of financial professional ethics in the actions, behaviors, attitudes, and communications and reporting of financial activities is crucial. That is why today the discussion of ethics on financial performance has become one of the most important topics. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of understanding the ethical principles on the financial performance of NAJA accountants. The research is descriptive and correlational in terms of purpose. The statistical population of the study consists of experts and accountants of the units of the central area of ​​the NAJA headquarters, all of whom were selected. In order to collect data, a questionnaire was used which was obtained using Cronbach's alpha, the reliability of the questionnaires, the Cronbach's alpha value of the ethics questionnaire was equal to 0.768 and financial performance was 0.795. In order to evaluate the model and test the hypotheses, the structural equation modeling method is preferable to using PLS software. All components have a standard deviation of less than 1, which indicates a relatively low scatter of opinions. The results of data analysis indicate that understanding the ethical principles affects the financial performance of NAJA accountants.

    Keywords: Principles of professional ethics, financial performance, accountants, value management, risk control
  • Iraj doosti* Pages 57-79
    Purpose

    the fundamental purpose of implantation of the organizational quality management initiative is defined as creating a competitive environment prerequisite to gaining trust, enhancing social security, observing citizen rights, improving office wellbeing and personnel contentment. In pursuit of the mentioned goal, Iran’s police defines transformation by focusing on environmental paradigms, behavioral patterns, organizational process, creativity and innovation and also conducting training courses on standardization and behavioral excellence. The main purpose of this study is to examine the effect of training courses on standardization and behavioral excellence on social implication of organizational quality management initiative.

    Methodology

    this a descriptive and pure kind of research utilizing survey method. The statistic population includes the clients to the disciplinary units of east Tehran police commander. 280 individuals were selected by simple random method, and then a researcher made questioner was distributed among the subjects. Regression test was used to analysis the data and gain insight into the effect of the variables.

    Findings and conclusion

    it was found that training courses on the standardization and behavioral excellence has a meaningful effect on social implications of organizational quality management initiative. In other word, social trust, social engagement, contentment and security are affected by the training courses on the standardization and behavioral excellence. Therefore, developing and planning educational workshops on standardization and behavioral excellence seems to be necessary.

    Keywords: standardization, behavioral excellence, training courses, organizational quality management initiative, social implication
  • hosein Fath abadi* Pages 81-111

    Knowledge and intellectual capital management is one of the most important issues in modern management of organizations today and is used today to create and increase organizational value. Organizations face new challenges for their continuity and establishment, and to overcome these challenges requires more attention to development and It is the strengthening of internal skills and abilities through the management of organizational knowledge and intellectual capital that organizations use to achieve better performance in the business world (Barney 1991; Darker 1988; Grant 1991). This study has investigated the role of knowledge and intellectual capital management on organizational development. The present study is applied in terms of purpose and case-study in terms of research method. The statistical population consists of employees and managers of government organizations in Tehran and the sample size using 270 people were identified from Morgan's table. To ensure 300 questionnaires were distributed to employees and managers of government organizations in Tehran, the data collection tool is a standard questionnaire and in order to assess the validity (validity) of the questionnaire, two criteria of convergent validity and divergent validity were used. Also, the reliability of the test tool was calculated using Cronbach's alpha method, which was acceptable and the test results of the hypotheses (knowledge management on intellectual capital in the organization, knowledge management on organizational development, intellectual capital on organizational development) were significant.

    Keywords: knowledge management, Intellectual capita, l organizational development
  • Mehdi Rashidi, Sayyid Ali Banihashemi *, Seyed Zabiholah Moosavi Pages 113-140
    Background and Aim

    Organizational agility and adaptation to change is the main factor in the survival of organizations. The purpose of this study is to explain the structural model of the effect of organizational capacity on organizational agility with the mediating role of organizational cohesion.

    Methodology

    The present research is descriptive in nature and method and applied in terms of purpose. The statistical population of the study includes all employees of the General Welfare Department of South Khorasan Province. 103 people were selected as a statistical sample by stratified random sampling. 3 questionnaires were used for data collection and the validity of the data collection tool was obtained through face and content validity and its reliability by calculating Cronbach's alpha. Data analysis was performed using descriptive indicators and SEM with the help of SPSS and Smart PLS software.

    Results

    Based on the findings of the correlation coefficient test, the hypothesis based on the relationship between the variables of organizational capacity, organizational cohesion and organizational agility at the alpha level of 0.05 was confirmed. Also, the effect of organizational capacity variable on organizational cohesion with path coefficient of 0.549, the effect of organizational cohesion variable on organizational agility with path coefficient of 0.195 and the effect of organizational capacity on organizational agility with path coefficient of 0.567 were confirmed. Also, at a significance level of 0.95, the mediating effect of organizational cohesion variable in the relationship between organizational capacity and organizational agility was accepted.

    Conclusion

    Capacity building and cohesion in organizations is effective in creating organizational agility and organizations can achieve agility in today's changing conditions, by recognizing and strengthening capacity and cohesion in the organization.

    Keywords: Organizational Capacity, Organizational Cohesion, Organizational Agility, Structural Model
  • Mehdi Sarabi Pages 141-155

     Policing remains one of the few occupations in which sworn leaders enter as recruits and work their way to the top. This poses some unique challenges and opportunities. Many of the leaders of 2045 are being recruited and inducted into policing today, and as such it behoves policing to have a sense of what these future leaders will need so that they can be best prepared for their future roles across their careers. This requires police organizations and their current leaders to have the strategic foresight to understand how the challenges facing their organization will morph over the next 20–30 years. And it requires an understanding about how best to support future leaders for these roles. This article explores the role of education in achieving this. By no means a panacea for leader and leadership development, embedding education throughout the career of the future leader may serve the dual purpose of equip- ping the workforce as a whole to engage in leadership, while ensuring our future leaders have the high-level critical and creative thinking skills that complex problems require. Ensuring our police organizations value education and learn- ing, however, is a cultural challenge that today’s leaders need to address.

    Keywords: organizational learning, trituray education, leadership p, olice organization