فهرست مطالب

دیدگاه های حقوق قضایی - پیاپی 95 (پاییز 1400)

نشریه دیدگاه های حقوق قضایی
پیاپی 95 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید علیرضا میرکمالی*، امید سروی سرمیدانی صفحات 1-20

    هنگامی که دولت با همه ی نیروهای خود به همراه جامعه ی مدنی در چارچوب یک سیاست جنایی مشارکتی درراه حمایت از بزه دیدگان گام برمی دارد، چهره ای از یک الگوی فراگیر و مطلوب به نام حمایت اجتماعی به تصویر کشیده می شود. حمایت اجتماعی بیش از هر چیز از رهگذر فعالیت انجمن ها و نهادهای جامعو ی جامه عمل می پوشد. این حمایت ها که از جانب سازمان های مردم نهاد صورت می گیرد را می توان در غالب دودسته تقسیم بندی کرد نخست حمایت های پزشکی- اجتماعی از کودکان بزه دیده و دو حمایت های حقوقی از آنان است. از منظر جرمشناسی ، کودکان و نوجوانان باید حمایت شوند و توجه خاصی نسبت به آنها، به دلیل شرایط خاص و استثنایی ای که حاکم بر آنها هست، صورت گیرد. در این میان پرسشی که وجود دارد این است که مطابق با ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری آیا سازمان های مردم نهاد فقط اعلام کننده جرم هستند یا می توانند شاکی هم باشند؟ در این پژوهش، ضمن تشریح حمایت های پزشکی_اجتماعی و حقوقی، با استدلال در راستای پاسخ به سوال فوق این نتیجه به دست آمد که ظاهر مبهم و قابل تفسیر ماده 66 درواقع در مقام بیان این امر بوده که سازمان های مردم نهاد، شاکی جرایم واقع شده در حیطه مقررات این ماده هستند

    کلیدواژگان: کودکان بزه دیده، سازمان های مردم نهاد، اعلام جرم، بزه دیده، شاکی
  • محمدعلی مهدوی ثابت*، هوشنگ شامبیاتی، شهرام محمدزاده صفحات 21-40

    عنصر روانی تنها در برگیرنده ی اشخاصی که به نقض قانون تصمیم گرفته اند یا با آگاهی نسبت به این که رفتارشان ممکن است موجب نتیجه ی ممنوعه شود، نیست بلکه در برخی موارد به اشخاصی تسری پیدا کند که می بایست خطرات موجود در رفتارشان را پیش بینی می کردند. بی پروایی و بی احتیاطی دو جلوه از بارز ترین مصادیق تقصیر جزایی در نظام کیفری ایران و انگلیس هستند که می توانند سرزنش مرتکب آن ها را به دنبال آورند. حال این پرسش پیش می آید که اولا این مصادیق دارای چه مفاهیمی اند و در نظام کیفری ایران و انگلیس چه رویکردی نسبت به آن ها وجود دارد؟ ثانیا معیار سنجش این رفتارها چیست و مسئولیت کیفری باید بر مبنای کدام یک از معیار های عینی و ذهنی تحلیل شود؟ در این مقاله ضمن پاسخ به این پرسش ها بدنبال آن هستیم تا ثابت کنیم سرزنش مرتکب صرفا به استناد یکی از این معیار ها با عدالت قضایی همخوانی ندارد و باید با تلفیق آن ها و دیدگاهی متعادل، مرتکبین رفتار های ناشی از بی احتیاطی و بی پروایی را قابل سرزنش دانست.

    کلیدواژگان: بی پروایی، بی احتیاطی، معیار عینی، معیار ذهنی
  • محمدرضا کیخا*، سمیه نوری، عارف بشیری صفحات 41-64

    این مقاله با هدف ارتقای قوانین کیفری موضوعه و با روش توصیفی-تحلیلی به ارزیابی دیدگاه های مختلف فقها در خصوص تاخیر یا عدم تاخیر اجرای قصاص با ادعای بارداری از سوی زن در فرض عدم تایید پزشک می پردازد. چرا که در مواضع بسیاری، محدودیت یا ممنوعیت در تمسک به نظر کارشناسی - به رغم عدم تردید در صحت نظر- مطرح است؛ از جمله در اثبات پذیری نسب یا جرایم منافی عفت؛ و بی گمان این مسایل فلسفه ی خاص خود را داراست. یافته ها نشان می دهد که اولا مقتضای اصل عملی، ادله اجتهادی و قواعد فقهی نظیر «قاعده درا»، «وزر» و... بر ضرورت تاخیر در اجرای قصاص زن بوده و از آنجایی که آزمایش های پزشکی مربوط به بارداری نیز در هفته های اول قادر به تشخیص جنین نبوده و با «خطای پایه» همراه است، لذا نظریه لزوم تاخیر در اجرای قصاص قوت گرفته و مبانی آن اثبات می گردد. ثانیا درجایی که ادعای بارداری از سوی زن، مشتبه است، احتیاط عقلی مقتضی تاخیر در اجرای مجازات بوده و این تاخیر لازم است همچنان ادامه یابد تا زمانی که آزمایش های پزشکی انجام گرفته به طور قطع حاکی از بارداری یا عدم بارداری زن باشد.

    کلیدواژگان: ادعای بارداری زن، قصاص، خطای پایه پزشکی، احتیاط، قاعده وزر
  • سمیرا احمدیان*، فرید محسنی، عباس سماواتی صفحات 65-84

    گسترش مفاسد اجتماعی و پایین آمدن سن گرایش به انحراف و کجروی در اجتماع، اهمیت وظایف خانواده، جامعه، قانونگذاران و اجرا کنندگان قوانین را در این زمینه مشخص می نماید. تربیت و پیشگیری از انحرافات اطفال و نوجوانان جزو تکالیف والدین بوده و در آموزه های اسلامی و قوانین، ضمانت اجرای متناسب درخصوص عدم انجام این تکالیف تعیین گردیده است. البته قوانین اجتماعی در ادوار مختلف و متناسب با تحولات اجتماعی نیازمند به روز رسانی هستند. پدر و مادر هر دو به نحو مستقیم و غیرمستقیم و در قالب فعل و ترک فعل، در موضوع تربیت و پیشگیری از انحراف فرزندان موثر هستند. البته نوع وظایف، قلمرو اختیارات و تکالیف آنان یکسان نمی باشد و در این زمینه اختلاف نظر فقهی و حقوقی نیز وجود دارد. تکالیف پدر غالبا مصرح است و ترک آنها برای او مسئولیت پدید می آورد. در مورد مادر شاید در بادی امر اینگونه به نظر برسد که برای وی تکلیفی وجود ندارد، لیکن با استفاده از عمومات ادله نظیر وجوب امر به معروف و نهی از منکر، همچنین در پاره ای از شرایط نظیر وکالت از جانب پدر و یا قیمومت در موارد فقدان و یا عدم صلاحیت پدر این مساله قابل بحث است.

    کلیدواژگان: پیشگیری، انحرافات، والدین، کودکان، نوجوانان، آموزه های اسلامی
  • غلام نبی فیضی چکاب*، میترا موسوی صفحات 85-105

    تعیین نقطه انتقال ریسک مسئولیت قراردادی در قراردادهای بین المللی فروش و حمل گاز در موقعیت سیاسی و اقتصادی دارندگان این مخازن و متعاقدین این قراردادها از اهمیت به سزایی برخوردار است. بعلاوه نحوه توزیع ریسک و نقطه انتقال آن موقعیت قراردادی و مالی اطراف قراردادهای مزبور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در پروژه های  فروش و حمل گاز طبیعی از طریق خط لوله معمولا طرفین قرارداد نقطه انتقال مالکیت، ریسک و کالا را در قرارداد پیش بینی می نمایند و در صورت عدم تعیین قانون حاکم و سکوت مقررات سرزمینی مقررات کنوانسیون وین و اینکوترمز در خصوص انتقال ریسک مسئولیت بر این قراردادها می تواند حاکم شود. در پروژه های انتقال انرژی نیز که متضمن حمل دریایی کالا از طریق کشتی است نقطه انتقال مسئولیت قراردادی مطابق توافق اراده طرفین و یا مقررات کنوانسیون های حمل دریایی یا سایر مقررات مرتبط بین المللی خواهد بود. در کنوانسیون وین قاعده اصلی در تعیین نقطه انتقال مسئولیت این است که با تسلیم کالاریسک منتقل می شود ولی مواردی استثنایی برای تعیین نقطه انتقال ریسک وجود دارد که راه حل دیگری پذیرفته شده است و آن، زمان انعقاد قرارداد است.

    کلیدواژگان: نقطه انتقال ریسک قراردادی، قرارداد فروش و حمل گاز، انطباق کالا، تعهدات اطراف قرارداد، کنوانسیون وین1980
  • محسن برهانی*، محمد محمدی صفحات 107-126

    در جوامع اسلامی و به خصوص در میان شیعیان و با استناد به لزوم احترام به شعایر الهی، عزاداری برای پیامبر و اهل بیت ایشان به عنوان مصداقی از شعایر الهی، امری نیک و پسندیده تلقی می شود اما عزاداری ها نیز مانند بسیاری از مسایل اجتماعی و مذهبی دیگر دارای طیف گسترده ای از تفاسیر و مصادیق هستند به گونه ای که برخی از عزاداران اقدام به انجام رفتارهایی مانند قمه زنی، تیغ زنی، قفل زنی، راه رفتن بر روی آتش و زغال گداخته، غلتیدن بر روی خرده شیشه و... می کنند و این رفتارها را مصداق واقعی عزاداری می دانند. از سوی دیگر بخشی از دستگاه عدالت کیفری بر این عقیده هستند که بایستی با ابزارهای کیفری با این نوع از عزاداری ها برخورد نمود؛ در این پژوهش به شرح و نقد سیاست تقنینی و قضایی ایران در این رابطه پرداخته خواهد شد و این امر به اثبات می رسد که هیچ محمل قانونی جهت برخورد کیفری با اینگونه از عزاداری ها وجود ندارد.

    کلیدواژگان: عزاداری های نامتعارف، قمه زنی، اخلال در نظم عمومی، تظاهر به عمل حرام
  • زهرا ساعدی*، حسین آقایی جنت مکان صفحات 127-144

    توجیه یا عدم توجیه ارتکاب قتل در مقام دفاع از مال، همواره موضوعی چالش برانگیز میان حقوق دانان بوده است. حقوق دانان غربی این گونه قتل ها را در پرتو اصل تناسب بررسی نموده اند. بدین معنا که توازن و تناسب میان اقدام دفاعی- قتل مهاجم- و اقدام تهاجمی- حمله به مال- موجود است یا خیر. با تکیه بر این اصل، برخی قایل به عدم تناسب قتل در مقام دفاع از مال هستند و برخی نیز، نظریاتی در باب توجیه این قتل ها ارایه کرده اند. در نظام های حقوقی مختلف، در این خصوص، قوانین کیفری و رویه قضایی گاه متفاوت و گاه مشابه است. در حقوق ایران بدون این که این مساله نظریه پردازی شده باشد، نظرات متفاوتی مطرح شده است. قانون گذاری ها در این خصوص نیز در ادوار مختلف متفاوت بوده است. در این میان، فقه اسلامی با شرط تدریجی بودن اقدامات دفاعی، به درستی بهترین راه کار را ارایه کرده است. به دلیل ابهامات فراوان موجود در مفهوم تناسب، رویکرد فقهی تدریجی بودن اقدامات دفاعی در قانون مجازات اسلامی 1392 وارد گردیده و دیگر به مفهوم تناسب اشاره ای نشده است. بدین ترتیب، این قتل ها با رعایت تدرج در اقدامات دفاعی و نیز رعایت سایر شروط مندرج در ماده 156 قانون مجازات اسلامی، موجه است.

    کلیدواژگان: رعایت تدرج، تناسب، قتل برای دفاع از مال، نظریه ی اثر دوگانه، نظریه ی خودمختاری
  • علی دهقانی، محمد آشوری*، منصور رحمدل صفحات 145-160

    یکی از تدابیر اتخاذ شده برای حمایت از شهود در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و قانون آیین دادرسی کشورمان،مخفی نگه داشتن هویت آنان می باشد.حق متهم مبنی بر مواجهه و پرسش از شهود نیز از الزامات دادرسی عادلانه است.پس امنیت شهود و رعایت حقوق دفاعی متهم هر دو واجد اهمیت است و نمی توان در جهت امنیت شهود،حق متهم را نادیده گرفت و یا جهت رعایت حقوق دفاعی متهم نسبت به امنیت شاهد در معرض خطر و تهدید بی توجه بود.راجع به اعتبار و ارزش اثباتی شهادت شهود ناشناس،این سوال مطرح می شود که ارزش و اعتبار و شهادت آنان تا چه میزان ارزش گذاری می شوند؟ قانون آیین دادرسی کیفری در مورد اعتبارسنجی و ارزش شهادت شهود گمنام و اینکه آیا چنین شهادتی می تواند به تنهایی مستند حکم محکومیت قرار گیرد،ساکت است.بنظر می رسد ارزش و اعتبار گواهی شهود گمنام چنانچه امکان مواجهه و به چالش کشیدن شهود برای متهم فراهم نشود،همسنگ و هم ردیف شهود با هویت معلوم نباشد.در مقاله حاضر اعتبار سنجی و ارزش گذاری شهود گمنام در پرتو نظام حاکم بر ادله،حقوق دفاعی متهم و امنیت شهود به روش تحلیلی،تفسیری،تطبیقی و کاربردی با بهره گیری از منابع داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: امنیت شهود، شهود گمنام، حقوق دفاعی متهم، قانون آیین دادرسی دیوان کیفری، اساسنامه دیوان کیفری بین المللی
  • سید یاسر ضیایی، محمد ستایش پور * صفحات 161-177

    انتقال حق جبران خسارت به مثابه یکی از پیامدهای جانشینی کشورها، هماره معرکه تضارب نظر بوده است. در این میان، دیوان بین المللی دادگستری، آرایی صادر کرده است که به اقتضای رسیدگی خود، متضمن این موضوع نیز است که تدقیق در آن ها را بایسته می دارد. نوشتار پیش رو از رهگذر واکاوی آراء دیوان بین المللی دادگستری تبیین کرده که رکن قضایی سازمان ملل متحد، طی چهار قضیه مربوط به وضعیت های اسلواکی، نایورو، نامیبیا (آفریقای جنوب غربی) و تی مور شرقی فرصت داشته است تا به موضوع یادشده نظر بیافکند که در این راه، رویکردی محتاطانه اتخاذ کرده است تا در مسیر توسعه تدریجی، پا را از آن حد که باید، فراتر ننهد. جستار حاضر ثابت کرده است که رویه محکمه نام برده، به رغم محافظه کاری که داشته است، به هیچ وجه، موید عدم انتقال حق جبران خسارت از کشور پیشین به کشور جانشین دانسته نمی شود. تحلیل این رویه دیوان، موضوع نوشتار پیش روست.

    کلیدواژگان: دیوان بین المللی دادگستری، حق جبران خسارت، جانشینی کشورها، مسئولیت بین المللی، توسعه تدریجی حقوق بین الملل
  • حسن محسنی*، حسین دهقانی فیروزآبادی صفحات 179-197

    در اجرای آرا و تصمیمات قضایی علیه مراکز تولیدی و از جمله اشخاص حقوقی تولیدی، محدودیتی در توقیف اموال و دارایی آنها وجود ندارد و تعیین نوع مال برای توقیف، به اختیار «محکوم له»است چرا که برخلاف اشخاص حقیقی، قاعده«مستثنیات دین»برای آنها شناسایی نشده است. اقدام های قهری قضایی بر اموالمراکزتولیدی، غیر از تاثیر مستقیم اقتصادی نامناسببر محکوم علیه، موجب تاثیرهای زنجیره ای در چرخه تولید می شود. راهکار اساسی آن است که مقررات شفاف یااصلاح شوندواز آثار نامناسب این روند جلوگیری شود. توسعه راهکارهای توافقی یا وابسته به نظر قاضی و روش های حمایتی قانونی، برای حمایت از کسب و کار و تولیدضرورت دارد. این مقاله توجه به موقعیت تولید در اشخاص حقوقی حقوق خصوصی و لزوم حمایت از کسب و کار آنان را بایسته می داند گرچه مصونیت کامل شرکت ها و مراکز تولیدی را در دیون و اجراییات توصیه نمی کنند بلکه شرایطی همچون اعطای مهلت، دسته بندی اموال و دارایی ها و النهایه نگاه اجتماعی به این بخش را سفارش می کنند.

    کلیدواژگان: مستثنیات، خط تولید، نظم اقتصادی، اجرای قهری، اختیارات تشخیصی قاضی
  • منصور امینی*، دیبا جعفری صفحات 199-222

    معامله اعتباری به مثابه طریقی از خرید و فروش کالا و خدمات، که ثمن آن نقدا پرداخت  نمی گردد؛  برای فروشنده مخاطرات عدیده ای به همراه دارد .  خطر عدم پرداخت و ورشکستگی خریدار از اهم آنهاست که می تواند چرخه نقدینگی و حتی حیات فروشنده را به خطر بیاندازد. وزن این خطر بسته به میزان مراودات و حجم سرمایه برای شرکتها متفاوت خواهد بود. در نتیجه شرکتهای کوچک و متوسط ممکن است از این رهگذر آسیب بیشتری ببینند. بیمه اعتبار یکی از طرق رایج مدیریت ریسک اعتباری است که علی رغم شکنندگی و مآلا ضرورت استفاده از آن برای شرکتهای کوچک و متوسط، کمتر توسط آنها به کار گرفته می شود.  از این روی در این مقاله کارایی و قابلیت بیمه اعتبار برای مدیریت ریسک اعتباری برای این دسته از شرکتها ارزیابی گردیده است.نگارندگان برآنند که بیمه اعتبار با توجه به مزایای آن برای شرکتهای موضوع بحث یکی از بهترین طرق مدیریت ریسک می باشد.

    کلیدواژگان: اعتبار تجاری، بیمه اعتبار، شرکت های کوچک و متوسط، فاکتورینگ، مدیریت ریسک
  • مهدی کاظمی جویباری* صفحات 223-239

    قریب به سه دهه است که برنامه های متنوع طبیعت- درمانی به عنوان یک رویکرد اصلاحی نوین در زندان های برخی از کشورها (نظیر امریکا، انگلستان و کانادا) به کار بسته می شود. مطالعات تجربی متعدد حکایت از توفیق این برنامه ها در راستای اهدافی نظیر کاهش نرخ تکرار جرم و یا ادغام پذیری دوباره زندانیان در جامعه می کنند. به نحوی که می توان گفت، طبیعت درمانی در حال بدل شدن به یک الگوی موفق اصلاحی در نظام زندان های این کشورها است. با این حال، هیچ نوشتاری در ادبیات جرمشناسی یا کیفرشناسی پارسی به بررسی این الگوی نوظهور نپرداخته است و هنوز هیچ یک از زندان های ایران نیز درصدد تجربه آن برنیامده اند. این نوشتار می کوشد تا در چهار بخش مجزا، مبانی نظری طبیعت درمانی، جلوه ها و اهداف آن در زندان ها، نتایج تجربی حاصل از پیاده سازی این برنامه ها در زندان ها، مکانیسم های نظری اثربخشی آن و نهایتا، وضعیت به کار گیری این برنامه ها و جایگاه طبیعت درمانی در نظام زندان های ایران را ارایه نماید.

    کلیدواژگان: زندان، زندان سبز، طبیعت- درمانی، تکرار جرم
|
  • Seyyed Alireza Mirkamali*, Omid Sarvi Sarmeidani Pages 1-20

    When the government, with all its forces along with civil society, is taking part in a collaborative criminal policy in support of the victim, it is portrayed as an inclusive and desirable pattern of social support. Social support works more than anything else through community-based activities. These supports from Non-Governmental Organizations can be divided into two categories: First, medical-social support that is provided to victimized children, and second, legal protection of them. From the perspective of criminology, children and adolescents must be supported and paid special attention to them, due to the special circumstances that govern them. In the meantime, there is a question that, according to Section 66 of the Criminal Procedure Act, are the NGOs only declaring a crime or can they be the paintiff? In this study, while describing social-medical and legal support, with the reasoning behind the answer to the above question, it was concluded that the vague and interpretable appearance of Section 66 as a statment was in fact that the NGOs are the plaintiff of the crimes committed in the field of regulations of this article.

    Keywords: : victimized children, Non-Governmental Organizations, crime declaration, victim, plaintiff
  • MohammadAli Mahdavi Sabet*, Houshang Shambayati, Shahram Mohammadzadeh Pages 21-40

    Mens Rea (Mental element) merely doesn’t consist the people who decide to violate the law or knowingly their conducts may create prohibited result, rather in some cases can encompass some people who should foresee risk of their conduct. Recklessness and Negligence are the most obvious examples of fault (Shortcoming) in Iran and England criminal systems which can create criminal liability. Now the questions are these:Frist, what are the concepts of these examples and what is two criminal system’s approach to them. Second, what are the criterions for evaluation of these conducts and how will criminal liability be imposed in these criminal systems. It means that, which one of the subjective or objective tests will create criminal liability. In this article we want to prove that mere reliance to one of these tests won’t adapt with judicial justice. We should integrate these tests with balanced point of view and blame perpetrators of these conducts.

    Keywords: Recklessness, Negligence, Objective Test, Subjective Test
  • Mohamadreza Kaykha*, Somayya Noori, Aref Bashiri Pages 41-64

    The purpose of this research is to promote the criminal law of the subject, in view of the purpose of the sacred law to prevent the abandonment of the execution of punishment, with adjudication and jurisprudential justification, to evaluate different perspectives of the jurists regarding delay or delay in the execution of retribution with the claim of pregnancy If the doctor does not approve, the woman will do so. The present study, by examining the opinions of the jurists and modifying the opinions presented by them, argues that The necessity of delaying the execution of female retribution is due to the principle of practice, the proof of ijtihadi and jurisprudential rules, such as "rule of law", "minister", and since medical tests related to pregnancy have not been able to detect fetuses in the first weeks. And with the base error, therefore, the theory of the first opinion of the jurists is based on the necessity of delaying the execution of the tortures and the basis of it is proved. This article also analyzes that, where a pregnancy claim is made by a woman, mental prudence is a necessary delay .

    Keywords: Claiming a woman's pregnancy, retribution, basic medical error, caution, the rule of the minister
  • Samira Ahmadiyan*, Farid Mohseni, Abas Samavati Pages 65-84
  • Gholam Nabi Fayzi Chekab*, Mitra Mousavi Pages 85-105

    Determining where the risk of contractual responsibility transfers in  international sale and transportation of gas contracts is very important in these wells and parties’ of these contracts, additionally the way of distributing the risk and the point it transfers influences contractual and financial position of the contract parties’.In transportation projects that natural gas is carried by pipe lines, The parties usually determine the point of ownership, risk and goods transfer by agreement in the contracts, in case of non determining applicable law and silence of territorial rules, the Vienna Convention or INCOTERMs will probably govern on these contracts in respect of transferring of risk. In transfer projects of energy that natural gas is carried by ships,the point of risk transfer is according to agreement in the contracts or other international conventions. Vienna convention implies that risk transfers when the goods are delivered,but there are some exceptions in determining the point of risk's transfer which is an accepted solution and it is the time whene the contract is concluded.

    Keywords: point of risk transfer, Gas Sale, Transportation Contract, Conformity of the goods, obligations of Contract parties, UN Convention on contracts for the International Sale of Goods (vienna1980)
  • Mohsen Borhani*, Mohammad Mohammadi Pages 107-126

    In Islamic societies and among the Shiites in particular, in accordance with the necessity of respecting the divine rituals, mourning for the prophet and his esteemed family as an instance of divine rituals, is considered to be admired and appreciated. However, the mourning rituals, like many other sorts of social and religious issues, are the subject of the variety of interpretations and instances as some of mourners, venture into weird behaviors such as wounding themselves with cutlass, blade, and lock, walking on fire and hot coals, slithering on glass-dust and etc., and believe in the legitimacy of these behaviors. On the other hand, a group in the criminal justice system advocates the necessity of legal action against these sorts of behaviors. In this study the existing legislative and judiciary policy in this respect would be explained and analyzed, and its accuracy would be evaluated.

    Keywords: uncommon mourning rituals, wounding with cutlass, public disturbance, and unveiling sinful acts
  • Zahra Saedi*, Hossein Aghaei Jannat Makan Pages 127-144

    Justifying or not justifying killing in defense of property has always been a challenging issue for jurists Western jurists have studied such killing in the light of the principle of proportionalit. . That is,whether there is a balance and proportionality between defensive action - killing aggressor- and aggressive action - attacking property – or not. based on this principle, some believe that killing in defense of property is disproportionate, while others have suggested theories to justify these killings. In different legal systems, in this regard, criminal law and judicial procedure are sometimes different and sometimes similar. in Iranian law, without this issue being theorized, different views have been expressed. Legislation in this regard has also varied in different periods. In the meantime, Islamic jurisprudence by requiring of gradualing in defensive actions, has provided the best solution. Due to the many ambiguities in the concept of proportionality, the jurisprudential approach of gradualing in defensive actions has been incorporated into the Islamic Penal Code 1392, and the concept of proportionality is no longer mentioned. Thus, these killings are justified by compliance of gradually in defensive actions as well as compliance of the other requirements of Article 156 of the Islamic Penal Code.

    Keywords: compliance of gradually, proportionality, killing for defense of property, double effect theory, authonomy theory
  • Ali Dehgani, Mohammad Ashouri*, Mansour Rahmdel Pages 145-160

    One of the measures taken to protect witnesses in the Statute of the International Criminal Court and the Code of Judicial Procedure of our country is to keep their identities secret. Both the defendant is important and the defendant's right can not be ignored for the sake of witness testimony or the defendant's defense rights were endangered and threatened without regard to witness safety. Regarding the validity and positive value of the testimony of anonymous witnesses, this question arises To what extent are their value, credibility and testimony valued? The Code of Criminal Procedure is silent on the validity and value of the testimony of anonymous witnesses and whether such testimony can alone be used to document a conviction. It seems that the value and validity of the testimony of anonymous witnesses, if it is not possible for the accused to face and challenge the witnesses, is not equal to the identity of the witnesses in this article.And the security of intuitions has been examined.

    Keywords: Witness Security, Anonymous Witnesses, Defendant's Defendant's Rights, Criminal Procedure Code, International Criminal Court Statute
  • Seyed yaser Ziaee, Mohamad Setayeshpur * Pages 161-177

    Transferring right to reparation, as one of the consequences of succession of states, has always been debatable. International court of justice, meanwhile, has issued decisions which has consisted of the said issue in its proceedings, that is necessiating to revisiting them. The article in hands, explains the views of international court of justice (ICJ) on how the judicial organ of the united nations organization (UN), in three following cases considering slovakia, Nauru and Namibia (South West Africa), East Timor and occupied Palestine situations, has had the opportunity to making clarify the issue in question. It has taken a cautious approach not to intemprancing progressive development. The present paper has showed that judicial practice of this court, despite the said cautionary, has never confirmed the impossibility of transferring the right to reparation from a predecessor state to successor one. These aspects of practice of the said court are under discussion in this paper.

    Keywords: International Court of Justice, Right to Reparation, State Succession, International Responsibility, Progressive Development of International Law
  • Hassan Mohseni*, Hossein Dehghani Firouzabadi Pages 179-197

    Forced enforcement of judicial decisions such as seizure causes difficulties in the production cycle. There are no restrictions on the seizure in the enforcement of sentences against production centers, including legal entities, and the determination of the type of property for seizure is belonged to winner and in contrast to the real persons, the rule of "immunity" is not identified for them. Judicial actions on property of manufacturing centers (whether legal entities or manufacturing enterprises without legal personality), apart from the direct in due impact of economic influence on the looser party of proceeding, produce chain effects during the production cycle. The basic approach is to make the rules clear or correct and prevent the inappropriate effects of this process. Developing consensus solutions, judicial discretion, can be appropriate to support of business and production. This article requires attention to the production in legal entities of private sector and the necessity of supporting their business, although it does not recommend the full immunity of companies and manufacturing centers in enforcement proceedings, but also suggests terms such as period of grace, property and assets categorization and finally taking the Social look to this sector.

    Keywords: Immunity, Production Line, Economic Order, Forced Enforcement, Judicial Discretion
  • Mansoor Amini*, Diba Jafari Pages 199-222

    A credit transaction as a way of buying and selling goods and services, in which the price is not paid in cash; contains several risks for the seller. The risks of non-payment and bankruptcy of the buyer are the most important ones that could endanger the liquidity cycle and even life of the seller. The weight of the risk depends on the amount of capital and deals of companies. So, SMEs may harm more. Credit insurance is a common way of credit risk management which does not commonly used by the SMEs, notwithstanding their fragility and requirement. In this article the ability and efficiency of credit insurance for management of credit risks of this enterprises is examined. The authors consider that credit insurance could be one of the best methods of management of the risk for SMEs

    Keywords: Commercial Credit, credit insurance, Factoring, Risk, Small, medium enterprises Management
  • Mahdi Kazemi Jouybari* Pages 223-239

    It has been about three decades that various nature-therapy programs are applied as a new modified approach in some countries (i.e. USA, United kingdom and Canada). Numerous experimental studies approve the success of these programs in regard to some purposes like reduction of recidivism rate or reintegration. So that one can say that nature-therapy is about to convert to a successful rehabilitation pattern in the system of prisons of these countries. Nevertheless, no research in Persian criminological or penological literature has yet investigated this newfound pattern and heretofore, none of iran’s prisons is planning to experience that. This paper tries to represent its effectiveness in five distinct parts of theoretical basis of nature-therapy, aspects and their goals in prisons, experimental results, theoretical mechanisms and finally, its situation in iran’s penal system.

    Keywords: prison, green prisons, nature- therapy, recidivism