فهرست مطالب

مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1400)

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرسول خدادادی، یعقوب بدری آذرین، مهدی جهانگیری، مریم فریدفتحی* صفحات 11-26
    تحقیق حاضر به منظور ارایه مدل همگرایی رفتار سازمانی منابع انسانی سازمان های ورزشی در زنجیره تامین خدمات ورزش همگانی با استفاده از رویکرد نگاشت شناختی فازی انجام گرفت. پژوهش حاضر با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد و برمبنای رویکرد نگاشت شناختی فازی انجام شده است. با مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با 18 نفر از متخصصان صنعت ورزش، ورزش همگانی، زنجیره تامین و مدیریت منابع انسانی در ورزش، مفاهیم و مولفه های مدل همگرایی عمودی و افقی مدیریت منابع انسانی در زنجیره تامین خدمات ورزش همگانی شناسایی گردید. بعد از خلاصه سازی و تم بندی موارد مطرح شده از سوی متخصصان، سیستم عرضه و تقاضای منابع انسانی در کل زنجیره، زنجیره تامین استعداد منابع انسانی، بهینه سازی دانش و آموزش در زنجیره، یکسان سازی استخدام در طول زنجیره، همسان سازی جبران خدمات، نظارت و کنترل منابع انسانی و برنامه بازنشستگی منابع انسانی به عنوان عوامل همگرایی افقی و همگرایی فرهنگی، همگرایی اطلاعات منابع انسانی، همگرایی با تقاضای مشتریان و بازار و همگرایی با استراتژی های زنجیره تامین به عنوان عوامل همگرایی عمودی منابع انسانی در زنجیره تامین خدمات ورزش همگانی شناسایی شدند. برای رسم نقشه های شناختی فازی و محاسبه شاخص های مربوط به آن از نرم افزارهای Excel، FCMapper و FCM EXPERT استفاده شد. شاخص های مربوط به نقشه های شناختی بیانگر این بود که سیستم عرضه و تقاضای منابع انسانی در کل زنجیره، زنجیره تامین استعداد منابع انسانی و نظارت و کنترل بر منابع انسانی به ترتیب دارای بیشترین درجه مرکزیت اند؛ بدین معنی که بیشترین تاثیرگذاری را در سیستم همگرایی منابع انسانی در زنجیره تامین خدمات را دارند. درنهایت، اثر سیاست های مختلف همگرایی افقی و عمودی در عناصر نگاشت در قالب دو دسته سناریو بررسی شد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین خدمات، رفتار سازمانی، ورزش همگانی، منابع انسانی، همگرایی
  • سمانه سلیمی*، فاطمه شهرکی ده سوخته صفحات 29-40

    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر رهبری اخلاقی بر دلبستگی شغلی با نقش میانجی اعتماد آفرینی معلمان و ارایه مدل معادلات ساختاری بود. که با روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان تربیت بدنی شهر زاهدان با تعداد 390 نفر تشکیل دادند. با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، 198 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده-ها از پرسشنامه های رهبری اخلاقی کارلشون و همکاران (2011)، دلبستگی شغلی ادواردز و کیل پاتریک (1984) و پرسشنامه اعتماد آفرینی طرزی و همکاران (1393) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه براساس شاخص CVR و CVI با نظر 8 نفر از متخصصین مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی پرسشنامه ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 90/0، 823/0 و 932/0 برآورد گردید. داده های حاصل از پرسشنامه ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای SPSS23 و LISREL8.8 صورت گرفت. نتایج ضریب همبستگی و مدل معادلات ساختاری نشان داد که رهبری اخلاقی بر دلبستگی شغلی؛ رهبری اخلاقی بر اعتمادآفرینی؛ و اعتمادآفرینی بر دلبستگی شغلی اثر مستقیم دارد، لیکن تاثیر غیر مستقیم رهبری اخلاقی بر دلبستگی شغلی از طریق اعتمادآفرینی کمتر از تاثیر مستقیم آن بوده است.

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، دلبستگی شغلی، اعتمادآفرینی
  • تورج پرمهر*، شهاب بهرامی، محمد جلیلوند صفحات 41-54

    هدف از این پژوهش اثر هولوگرافی بر تصویر سازمانی با میانجی تجربیات سازمانی و شبکه اجتماعی سازمان در سازمان ورزش شهرداری تهران بود. روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای نرم افزار مدلسازی اسمارت پی ال اس برآورد گردید (158 نفر) و به صورت تصادفی طبقه ای نمونه گیری شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه بازطراحی شده از تحقیقات قبلی برای چهار متغیر و در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت بود. روایی محتوایی ابزار با استفاده از نظر متخصصان (9 نفر)، پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی و تایید گردید. نتایج نشان داد که اثر مستقیم هولوگرافی سازمانی بر تصویر سازمانی، شبکه اجتماعی سازمانی و تجربیات سازمانی معنی دار است (به ترتیب با ضرایب 816/0، 798/0 و 549/0). همچنین اثر غیرمستقیم هولوگرافی سازمانی بر تصویر سازمانی از مسیر دو متغیر میانجی شبکه اجتماعی سازمانی و تجربیات سازمانی معنی دار بود (به ترتیب با ضرایب 840/0و 56/0). از این رو اثر غیرمستقیم هولوگرافی سازمانی بر تصویر سازمانی از مسیر میانجی شبکه اجتماعی سازمانی نسبت به اثر مستقیم بیشتر بود اما از مسیر میانجی تجربیات سازمانی کمتر از اثر مستقیم است.با توجه به نتایج، پیشنهاد می شود سازمان ورزش شهرداری تهران برای بهره گیری از قابلیت هولوگرافیک و ارتقای برند از طریق آن، ضمن مستندسازی تجربیات، یک شبکه اجتماعی تخصصی را در سیستم خود پیاده سازی کند.

    کلیدواژگان: کل نگری سازمانی، برند سازمانی، تجربیات سازمانی، ارتباطات سازمانی، سازمان ورزشی
  • لقمان کشاورز*، ابوالفضل فراهانی، علی زارعی بیدسرخی صفحات 57-62

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگو و تدوین شاخص های استعداد یابی در رشته بسکتبال بر اساس پارامتر های رفتاری و روانشناختی بود. روش پژوهش از نوع پژوهش های آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) بود. نمونه آماری پژوهش در بخش کیفی (نمونه گیری به صورت هدفمند) تا اشباع نظری داده ها شامل 21 نفر از بالاترین سطح مربیان، کارشناسان بسکتبال و متخصصان استعدادیابی و در بخش کمی (صورت تصادفی) شامل 242 نفر از مربیان بسکتبال بین المللی (فیبا) (7 نفر)، درجه 1 (60 نفر) و درجه 2 (175 نفر) بود. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه عمیق و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی و پایایی مصاحبه و پرسشنامه با استفاده از نظر خواهی از متخصصان، توافق دو کدگذار، روایی همگرا، آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. در نتیجه تحلیل اولیه مصاحبه ها از طریق کدگذاری باز 10 مقوله، 30 زیر مقوله و 101 مفهوم کلیدی از متن مصاحبه ها استخراج و در نهایت منجر به ارایه مدل مفهومی با 9 مقوله و 33 زیر مقوله شد. آزمون پارامترهای استعدادیابی در رشته بسکتبال مستخرج از تحلیل مصاحبه ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم نشان پارامترهای فیزیولوژیک (79/0=β)، روانشناختی (49/0=β) از اهمیت برخورداند. همچنین، آزمون مدل مفهمومی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که از میان سازه های مستخرج از بخش کیفی به ترتیب فرهنگ سازی (35/0=β، 01/0=P)، مراکز استعدادیابی (23/0=β، 02/0=P)، وضعیت اقتصادی (22/0=β، 02/0=P) و مدیریت (13/0=β، 03/0=P) بیشترین نقش را در استعدادیابی در رشته بسکتبال دارند.

    کلیدواژگان: بسکتبال، استعداد یابی، روانشناختی، فیزیولوژیک
  • فرناز دیزانی مکتبی، رضا نیک بخش*، ابوالفضل فراهانی، علی محمد صفانیا صفحات 63-78

    در حال حاضر انجام اثربخش اقدامات منابع انسانی بدون آگاهی از روندهای گذشته و در حال ظهور، تحولات محیطی، رویکردهای آینده محور، یادگیری مفاهیم جدید و استفاده از ابزارهای نوین برنامه ریزی راهبردی از جمله سناریونویسی، امکان پذیر نیست. بنابراین در مطالعه حاضر تلاش شده است سناریوهای محتمل در آینده نظام مدیریت و رهبری استعداد منابع انسانی برای سازمان ورزش شهرداری ارایه گردد. این پژوهش از لحاظ راهبرد هدف گذاری کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی و براساس روش های آینده پژوهی، تبیینی می باشد. مشارکت-کنندگان در پژوهش 20 نفر از خبرگان و متخصصان صاحب نظر در حوزه سازمان های ورزشی بودند که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات از رویکردهای تحلیل ساختاری و نر افزار میک مک و سناریونویسی با کمک نرم افزار سناریوویزارد استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد سیستم مدیریت و رهبری استعداد منابع انسانی سازمان ورزش شهرداری از یک الگوی ناپایدار پیروی می کند و عوامل کلیدی موثر بر آن شامل انتظارات شغلی، تنوع مهارتی، پویایی شغلی، مهارت گرایی، نظام جبران خدمات، سبک مدیریت، شیوه استخدام، تغییرات جمعیتی، سیاست های ملی و منطقه ای و فناوری اطلاعات است که در چهار سطح قرار می گیرند. همچنین در آینده سازمان مذکور در بحث مدیریت استعداد منابع انسانی با سه سناریوی آینده درخشان، ادامه روند جاری و آینده بد روبرو می شود. بنابراین به سازمان ورزش شهرداری پیشنهاد می شود به طور صحیح عدم قطعیت های آینده را شناخته و با آن روبرو شوند و بسته به این سناریوها، برنامه های راهبردی خود را تعیین کنند.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، برنامه ریزی راهبردی، سازمان ورزش شهرداری، مدیریت استعداد منابع انسانی
  • هادی نوچمنی، حسن بحرالعلوم*، هادی باقری صفحات 79-92

    هدف این تحقیق تعیین تاثیر رهبری اخلاقی و مسئولیت اجتماعی بر شهرت سازمانی ادارات ورزش و جوانان استان گلستان بود. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان تشکیل دادند (208=N) که از بین آنها 122 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی صوری و محتوایی از پرسش‎نامه های رهبری اخلاقی براون و همکاران (با 0.91=α؛ 0.96=CR)، مسئولیت اجتماعی کارول (با 0.86=α؛ 0.90=CR) و شهرت سازمانی لوما-اهو (با 0.93=α؛ 0.95=CR) استفاده شد. داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزیی و با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس تحلیل شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها نشان داد که رهبری اخلاقی بر شهرت سازمانی (0.31) و مسئولیت اجتماعی کارکنان (0.81) تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین تاثیر مسئولیت اجتماعی بر شهرت سازمانی کارکنان (0.59) مثبت و معنادار بود. با توجه به یافته های پژوهش حاضر به مسیولان ادارات ورزش و جوانان پیشنهاد می شود با پایبندی به اصول و معیارهای اخلاقی و حمایت از کارکنان، موجبات بهبود مسئولیت پذی آنها را فراهم آورند، چرا که این کار تصویر مثبت و خوشایندی را از سازمان ایجاد و تقویت خواهد کرد.

    کلیدواژگان: ادارات ورزش و جوانان، خوشنامی سازمانی، مسئولیت پذیری اجتماعی، مدیر اخلاقی
  • حسن فهیم دوین، احسان اسداللهی* صفحات 93-103

    هدف در این پژوهش توصیفی_تحلیلی که به صورت میدانی انجام گرفت، بررسی نقش میانجی شوخ طبعی مربی در ارتباط علی رهبری تحول‏آفرین (الهام بخش) مربیان با انگیزه پیشرفت ورزشی ورزشکاران نخبه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ورزشکاران تیم های ورزشی آقایان و بانوان استان خراسان رضوی حاضر در لیگ های برتر کشور در سال 1399 به تعداد کل 268 نفر بود که به صورت تصادفی ساده تعداد 158 نفر با استفاده از فرمول جدول مورگان و کرجسی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به پرسشنامه های استاندارد انگیزه پیشرفت ورزشی اسماعیلی (1393)، رهبری تحول آفرین باس و آولیو (2000) و گرایش به شوخ طبعی مارتین و همکاران (1988) پاسخ دادند. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه ها به تایید اساتید رشته مدیریت ورزشی رسید، همچنین پایایی ابزار با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تحلیل داده ها و بررسی روابط بین متغیرها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 2 استفاده شد. یافته ها نشان داد رهبری تحول آفرین (الهام بخش) و شوخ طبعی مربیان تاثیر معنی داری بر انگیزه پیشرفت ورزشی ورزشکاران دارد. همچنین شوخ طبعی، نقش میانجی در تاثیر رهبری تحول آفرین بر انگیزه پیشرفت ورزشی ورزشکاران دارد. با توجه به یافته ها باید گفت که مربیان می توانند به رهبران تحول آفرینی تبدیل شوند که برای ورزشکاران الهام بخش بوده و آن ها را به سطوح بالاتری از موفقیت هدایت نمایند.

    کلیدواژگان: شوخ طبعی، رهبری تحول ‏آفرین، انگیزه پیشرفت ورزشی، مربیان، ورزشکاران نخبه
|
  • Mohammad Rasoul Khodadadi, Yaghoub Badri Azarin, Mehdi Djahangiri Pages 11-26
    This study aimed to provide a model of convergence organizational behavior of Sports organizations human resource in the public sport for all service supply chain using the fuzzy cognitive mapping approach. The present study has been done using a systematic design of data foundation theory and based on fuzzy cognitive mapping approach. Through in-depth and semi-structured interviews with 18 experts in the sports industry, sport for all, supply chain and Human Resource Management, the concepts and components of optimal Vertical and horizontal convergence model of human resource management of sport for all services were identified. After summarizing and formulating the issues raised by the experts, the supply and demand system of human resources in the whole chain, supply chain of human resources talent, optimization of knowledge and training in the chain, standardization of employment along the chain, matching of service compensation, monitoring and Human resource control and HR retirement program were identified as factors of horizontal alignment and cultural alignment, convergence of human resource information, convergence with customer and market demand and convergence with supply chain strategies as factors of vertical convergence of human resources in the sport for all service supply chain. Excel, FCMapper and FCM EXPERT software were used to draw fuzzy cognitive maps and calculate the related indicators. The indicators related to cognitive maps indicated that the supply and demand system of human resources in the whole chain, the supply chain of human resources talent and the monitoring and control of human resources have the highest degree of centrality, respectively; Finally, the effect of different horizontal and vertical convergence policies on mapping elements was investigated in two scenarios.
    Keywords: Service supply chain, Organizational Behavior, Sport for all, Human Resources, convergence
  • Samaneh Salimi *, Fatemeh Shahreki De Sokhte Pages 29-40

    The present study aimed to investigate the effect of ethical leadership on job attachment with the mediating role of trust building among the teachers and present a structural equation model. This study was methodologically descriptive-correlational, and the statistical population consisted of 390 All physical education teachers in Zahedan. Using Krejcie and Morgan’s sample size determination table, the study calculated the sample size at 198, and the sampling method was simple randomization. The ethical leadership questionnaire by Carlson et al (2011), job involvement questionnaire Edwards and Kilpatrick (1984), and trust building questionnaire Tarzi et al (2014) were employed for data collection. Eight specialists confirmed the content validity of the questionnaires according to the CVR and CVI indices. Moreover, the reliabilities of the scales were estimated at 0.900, 0.823, and 0.932, respectively, based on the Cronbach alpha coefficient. The data derived from the questionnaires were analyzed by the SPSS 23 and LISREL 8.8 software at the two levels of descriptive and inferential statistics, including Pearson correlation coefficient, and structural equation modeling. The results of the Pearson correlation and structural equation modeling displayed that ethical leadership directly affected job involvement and trust building, and job involvement directly affected trust building. But the indirect effect of moral leadership on job attachment through confidence building has been less than its direct effect.

    Keywords: Ethical Leadership, Job Involvement, Trust Building
  • Toraj Pormehr *, Shahab Bahrami, Mohammad Jalilvand Pages 41-54

    The aim of this research was Analyzing the effect of Organizational holography on the Organizational image with the mediating role of Organizational experiences and Organization Social Networking in Tehran Municipality Sports Organization.The research method is descriptive-correlational. The statistical population included all employees of Tehran Municipal sports organization. The statistical sample was estimated to be a sufficient number for Smart Pls Modeling software (158 people) and stratified sampling was random. The research instrument was a researched questionnaire from previous research for four variables and on a 5-point Likert scale. Content validity of the tool Verification was verified and approved using expert opinion (9 people), Reliability using Cronbach's alpha coefficient and construct validity using factor analysis. The results showed that the direct effect of organizational holography on organizational image, organizational social network and organizational experiences is significant (respectively with coefficients 0.816, 0.798 and 0.549). Also, the indirect effect of organizational holography on organizational picture was significant from the path of two mediating variables of organizational social network and organizational experiences (respectively with coefficients of 0.840 and 0.56). Thus, the indirect effect of organizational holography on organizational image was greater than the mediating path of the organizational social network than the direct effect, but the mediated path of organizational experiences is less than the direct effect.According to the results, it is suggested that the Tehran Municipality Sports Organization, in order to take advantage of the holographic capability and promote the brand through it, while documenting the experiences, implement a specialized social network in its system.

    Keywords: Organizational classification, organizational brand, organizational experiences, Organizational Communication, sports organization
  • Loghman Keshavarz *, Abolfazl Farahani, Ali Zarei Beidsorkhi Pages 57-62

    parameters. The research method was exploratory mixed (qualitative-quantitative). Statistical sample of research in qualitative part (purposive sampling) to theoretical saturation of data consisted of 21 top level coaches, basketball experts and talent specialists and in quantitative section (random) 242 international basketball coaches ( FIBA (n = 7), Grade 1 (n = 60) and Grade 2 (n = 175), respectively. In-depth interviews and researcher-made questionnaires were used for data collection. The validity and reliability of the interviews and questionnaires were evaluated and verified using expert opinion, two coders' agreement, convergent validity, Cronbach's alpha, and hybrid reliability. Coding and categorization were used to draw conclusions about the content of the interviews. As a result of the initial analysis of the interviews, 10 categories, 30 subcategories and 101 key concepts were extracted from the transcripts through open coding of the interviews and finally resulted in a conceptual model with 9 categories and 33 subcategories. Testing of talent parameters in basketball derived from interview analysis using second-order confirmatory factor analysis showed physiological (β = 0.79) and psychological (β = 0.49) parameters. Also, the conceptual model test using structural equation modeling showed that among the constructs derived from the qualitative sector in terms of culture (β = 0.35, P = 0.01), talent centers (β = 0.23). , P = 0.02, economic status (β = 0.22, P = 0.02), and management (P = 0.03, β = 0.13) had the greatest role in talent scoring in basketball.

    Keywords: basketball, Talent, Psychological, physiological
  • Farnaz Dizani Maktabi, Reza Nikbakhsh *, Abolfazl Farahani, Ali Mohammad Safania Pages 63-78

    At present, it is not possible to carry out effective human resource actions without being aware of past and emerging trends, environmental developments, future-oriented approaches, learning new concepts, and using new strategic planning tools, including scenario writing. Therefore, in the present study, an attempt has been made to provide possible scenarios for the future of the human resources talent management and leadership system for the municipal sports organization. This research is descriptive-analytical in terms of applied targeting strategy and its method and explanatory based on future research methods. Participants in the study were 20 experts and specialists in the field of sports organizations who were selected by purposive sampling. In order to analyze the information, the approaches of structural analysis and Micmac software and script writing with the help of scripting software have been used. The results of this study show that the human resource talent management and leadership system of the Municipal Sports Organization follows an unstable pattern. Key factors affecting job expectations, skill diversity, job dynamism, professionalism, compensation system, management style, employment style, demographic change, national and regional policies, and information technology fall into four levels. Take. Also, in the future, in the discussion of human resource talent management, the organization will face three scenarios of a bright future, the continuation of the current trend and a bad future. Therefore, it is suggested to the municipal sports organization to determine their strategic plans depending on these scenarios in order to correctly identify and deal with future uncertainties.

    Keywords: Future Research, Strategic planning, Municipal Sports Organization, Human Resource Talent Management
  • Hadi Nochamani, Hassan Bahrololoum *, Hadi Bagheri Pages 79-92

    The purpose of this study was to investigate the effect of ethical leadership and social responsibility on the organizational reputation of sports and youth departments in Golestan province. This research is a descriptive-correlational study that has been conducted in the field. The statistical population of this study consisted of all employees of sports and youth departments of Golestan province (N = 208), 122 of them were used as available sampling method as a sample. After confirming the face and content validity of the questionnaires, data was collected using Brown et al.'s (With α = 0.91; CR = 0.96), Ethical Leadership Questionnaire, Carol's Social Responsibility Questionnaire (with α = 0.86; CR = 0.90), and Lima-Aho's Organizational Reputation Questionnaire (with α = 0.93; CR = 0.95). Descriptive and inferential statistics were used for statistical analysis of data using SPSS and PLS software. The results of inferential data analysis showed that ethical leadership had a positive and significant effect on organizational reputation(0.31) and employees 'social responsibility (0.81), also social responsibility on employees' organizational reputation had a significant effect (0.59). According to the findings of the present study, It is suggested that the sports and youth departments, by observing the ethical principles and criteria in their organization, improve the responsibility of employees and the organization, which will show a good and pleasant image of the organization among the community that operates.

    Keywords: Sports, Youth Offices, Organizational Reputation', Social Responsibility, Ethical Manager
  • Hassan Fahim Devin, Ehsan Asadollahi * Pages 93-103

    The purpose of this descriptive-analytical study, which was conducted in the field, was to investigate the mediating role of coach's humor in relation to the transformational (inspiring) leadership of coaches and the motivation of elite athletes to achieve sports. The statistical population of the study included all athletes of men's and women's sports teams in Khorasan Razavi province present in the country's premier leagues in 1399 with a total of 268 people, which was a simple random number of 158 people using Morgan and Krejcie table formula as a statistical sample. They were selected and answered the standard questionnaires of Ismaili Sports Motivation (2014), Transformational Leadership of Bass and Olivier (2000) and Tenderness of Martin et al. (1988). The content and face validity of the questionnaires were confirmed by the professors of sports management. Also, the reliability of the instrument was confirmed by using Cronbach's alpha test. Structural equation method and Smart PLS software version 2 were used to analyze the data and examine the relationships between the variables. Findings showed that transformational (inspiring) leadership and coaches 'humor have a significant effect on athletes' athletic achievement motivation. Humor also plays a mediating role in the impact of transformational leadership on athletes' athletic development motivation. According to the findings, coaches can become transformational leaders who inspire athletes and lead them to higher levels of success.

    Keywords: humor, Transformational Leadership, Motivation for Athletic Progress, coaches, Elite Athletes