فهرست مطالب

تحقیقات تولیدات دامی - سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

فصلنامه تحقیقات تولیدات دامی
سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی تمدنی آرانی، محمد رزم کبیر*، رستم عبدالهی آرپناهی، امیر رشیدی، زانیار مرادی صفحات 1-20

    هدف از این پژوهش، مقایسه روش های مختلف ارزیابی ژنومی با استفاده از معیارهای همبستگی (ρ)، رگرسیون (β)، میانگین مربعات خطا (MSE) و اثربخشی انتخاب (SE) بود. به این منظور، نه سناریوی متفاوت بر اساس سطوح مختلف وراثت پذیری (1/0، 3/0 و 5/0) و تعداد متفاوت QTL (20،  200 و 1000) طراحی شد. برای شبیه سازی سناریوهای مختلف، پنج نسل با اندازه 1000 حیوان شبیه سازی شد، که دو نسل نخست به عنوان جمعیت مرجع و سه نسل بعدی به عنوان جمعیت تایید در نظر گرفته شد. برای هر حیوان، ژنومی به طول 500 سانتی مورگان با تراکم نشانگری 10000 SNP متشکل از پنج کروموزوم شبیه سازی شد. پیش بینی ارزش های اصلاحی ژنومی با سه روش آماری GBLUP، Bayes A و Bayes B انجام شد. نتایج حاصل نشان داد با افزایش فاصله نسل از جمعیت مرجع، صحت ارزش های اصلاحی ژنومی برای هر سه روش آماری کاهش می یابد، هر چند روش های بیزی از نظر تداوم صحت، عملکرد بهتری داشتند. بر اساس معیارهای همبستگی، رگرسیون و اثربخشی انتخاب، با افزایش سطوح وراثت پذیری بهبود صحت مشاهده شد، اما معیار میانگین مربعات خطا روند معکوسی را نشان داد. در روش های بیزی، تعداد پایین QTL دارای عملکرد بهتری بودند، اما در تعداد بالای QTL، تفاوت روش های مختلف ارزیابی ژنومی به کمترین میزان رسید. نتایج اثربخشی انتخاب در مقایسه با صحت ارزش اصلاحی ژنومی نشان داد که صحت همیشه نمی تواند معیار مناسبی برای تعیین روش برتر ارزیابی ژنومی باشد.

    کلیدواژگان: ارزش اصلاحی ژنومی، رتبه بندی، روش های بیزی، صحت، ضریب رگرسیون
  • شعله قربانی*، سونیا زکی زاده صفحات 21-32
    هدف از این پژوهش، برآورد میزان ضریب هم خونی و اثر آن بر صفات اقتصادی مهم در مرغ های بومی آذربایجان غربی بود. در این پژوهش از رکوردهای 61563 پرنده استفاده شد که طی سال های 1373 تا 1396 (21 نسل) در ایستگاه اصلاح نژادی مرغ بومی آذربایجان غربی جمع آوری شده بودند. ضریب هم خونی هر پرنده محاسبه و اثر صفات از هم خونی فردی و مادری برآورد شد. یافته ها نشان داد 54981 پرنده هم خون (31/89 درصد) در ایستگاه مرغ بومی آذربایجان غربی وجود دارد و میانگین ضریب هم خونی فردی و مادری به ترتیب 06/0 و 05/0 بودند. افت هم خونی (به ازای یک درصد افزایش هم خونی پرندگان ایستگاه) برای صفات وزن بدن در یک روزگی، هشت و 12 هفتگی، سن بلوغ جنسی، وزن بلوغ جنسی، تعداد تخم مرغ (در 12 هفته اول تولید)، میانگین وزن تخم مرغ (در هفته 30،28 و 32) و وزن اولین تخم مرغ به ترتیب 04/0-، 52/1- ، 49/2-، 12/0، 22/1-، 01/0- ، 02/0- و 01/0- محاسبه شد. نتایج نشان داد که مقدار هم خونی با وجود بسته بودن جمعیت در ایستگاه مرغ بومی آذربایجان غربی به دلیل آمیزش های کنترل شده، کم است. با توجه به اینکه نبود پرنده غیرهم خون در جمعیت های بسته تقریبا غیرممکن است، اما می توان با انجام آمیزش های کنترل شده در جهت کاهش آثار احتمالی نامطلوب ناشی از هم خونی اقدام نمود.
    کلیدواژگان: افت هم خونی، جمعیت هم خون، صفات اقتصادی، مرغ بومی، مولفه واریانس
  • صدیقه ملک شاهدهی*، سید حسن حافظیان، قدرت رحیمی میانجی، کریم حسن پور صفحات 33-44

    سندرم آسیت یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در صنعت طیور است که در آن، بافت های مختلف بدن از جمله کلیه درگیر می شوند. این سندروم در بین نرها و ماده ها با فراوانی متفاوتی بروز پیدا می کند، اما ساز و کارهای ژنی در بروز متفاوت آسیت در دو جنس تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است. در این پژوهش، نیم رخ بیان ژن بافت کلیه مرغ ها و خروس های خط پدری (B) از لاین تجاری آرین مبتلا به سندرم آسیت با استفاده از داده های RNA-Seq مورد مقایسه قرار گرفت. به دلیل تنش سرمایی شدید اعمال شده، میزان بروز آسیت بسیار بالا و حدود 59 درصد بود که در پرنده های نر (4/63 درصد) نسبت به ماده ها (1/54 درصد) بالاتر بود. نتایج بررسی ترانسکریپتومی نشان داد که تعداد 241 ژن در مقایسه بین پرنده های نر و ماده آسیتی به طور معنی داری تفاوت بیان داشتند. هستی شناسی ژن های مذکور نشان داد که مسیرهای بیوسنتز آنتی بیوتیک و اسیدهای آمینه، سوخت و ساز کربن، چسبندگی سلولی و تعامل گیرنده-ماتریکس خارج سلولی در این فرآیند درگیر بودند. پاسخ بدن به آسیب های ناشی از آسیت در بافت کلیه، توسعه فیبروز کلیوی (برای ترمیم آسیب ایجاد شده)، کاهش فعالیت مسیرهای گلیکولیز و افزایش گلوکونیوژنز جهت کاهش مصرف انرژی و اکسیژن در این مسیرها است. علاوه بر این، افزایش فعالیت مسیر پیام رسان STAT-JAK2 (با توجه به بیان بالای ژن های STAT3 و JAK2) مشاهده شد. این فرسته باعث تحریک رشد سلولی، رگ زایی، تمایز، مهاجرت و مرگ خود خواسته سلول می شود. انتظار بر این است که نتایج پژوهش حاضر بینش جدیدی در فهم ساز و کار مولکولی وقوع آسیت و نیز تفاوت های بروز آن در جنس نر در مقایسه با جنس ماده در جوجه های گوشتی فراهم نماید.

    کلیدواژگان: آسیت، جوجه گوشتی، کلیه، هستی شناسی ژن، RNA-Seq
  • حسن چنانی، محمود نظری*، محمدتقی بیگی نصیری، هدایت الله روشنفکر، علی آقایی صفحات 45-55

    ژن DMB2 یکی از ژن های خوشه MHC است که در پاسخ ایمنی همورال نقش ایفا می کند. این تحقیق جهت شناسایی چندشکلی ناحیه اگزون 2 ژن MHC-DMB2 و ارتباط آن با پاسخ ایمنی همورال در بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. بدین منظور در روز 28 دوره پرورش، مقدار 2/0 میلی لیتر محلول پنج درصد گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC) به عضله سینه 130 بلدرچین ژاپنی (65 نر و 65 ماده) تزریق شد و هفت روز بعد در روز 35 دوره پرورش، خون گیری جهت تعیین تیتر آنتی بادی علیه SRBC  انجام شد. DNA ژنومی از نمونه‏های خون استخراج شد و قطعه‏ای به اندازه 333 جفت باز از این جایگاه با استفاده از واکنش زنجیره‏ای پلی‏مراز (PCR) تکثیر شده و محصولات PCR به وسیله آنزیم برشی Hinf I هضم شدند. نتایج حاصل حاکی از وجود دو نوع آلل C (333 جفت بازی) و آلل G (226 و 107 جفت بازی) در این جایگاه بود که فراوانی آن‏ها در کل جمعیت به ترتیب 6/74 و 4/25 درصد محاسبه شد.‏‏ نتایج نشان دهنده‏ وجود چندشکلی و میزان هموزیگوسیتی بالا در جمعیت مورد مطالعه است. به علاوه، نتایج نشان داد که ژنوتیپ اثر معنی داری بر تیتر آنتی بادی دارد (01/0 <p). ژنوتیپ CC بیشترین (13/2 میلی گرم بر دسی لیتر) و ژنوتیپ GG کمترین تیتر آنتی بادی کل (33/0 میلی گرم بر دسی لیتر) را نشان داد. پیشنهاد می شود آثار منفی این چندشکلی تک نوکلیوتیدی در برنامه های اصلاح نژادی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: ایمنی همورال، بلدرچین ژاپنی، چندشکلی، ژن DMB2، PCR-RFLP
  • وحید بهرام پور* صفحات 57-66
    در این تحقیق برای بررسی ارتباط بین وزن هفت روزگی و بیان ژن IGF-I در 35 روزگی در عضلات ران و سینه از 300 قطعه بلدرچین سویه مانچوریا در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. در روز هفتم پرورش، جوجه بلدرچین ها وزن شده و به سه گروه سبک، متوسط و سنگین گروه بندی شدند. میزان بیان ژن IGF-I در روز 35 دوره پرورش در عضلات ران و سینه این سویه بلدرچین به روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در این سن، وزن سینه، ران، وزن زنده و لاشه بلدرچین ها اندازه گیری شد. بیان ژن IGF-I در گروه سبک وزن کمترین و گروه سنگین وزن بیشترین میزان را به خود اختصاص داد و در بلدرچین های با وزن متوسط، میزان بیان این ژن در وسط دو گروه دیگر قرار داشت (05/0>P). علاوه بر این، تمام صفات در گروه سنگین وزن، سطح بالاتری نسبت به گروه سبک وزن داشتند (05/0>P). با توجه به این تحقیق می توان چنین نتیجه گیری کرد که پایین بودن وزن هفت روزگی سبب کاهش بیان ژن IGF-I و وزن 35 روزگی در بلدرچین سویه مانچوریا خواهد شد. با توجه به نقش ژن IGF-I در رشد و نمو، افزایش بیان این ژن در این سویه از بلدرچین می تواند سبب افزایش میزان رشد شود.
    کلیدواژگان: بلدرچین سویه مانچوریا، بیان ژن IGF-I، عضله ران، عضله سینه، Real-Time PCR
  • عباد شفیعی، اسعد وزیری*، امجد فرزین پور صفحات 67-77

    آنزیم آروماتاز در تعدادی از بافت ها بیان شده و آندروژن ها را به استروژن ها تبدیل می کند. آثار زیستی مهار این آنزیم در بعضی از مهره داران بررسی شده است. این مطالعه به منظور بررسی آثار یک داروی مهارکننده آروماتاز (لتروزول) و یک ترکیب گیاهی دارای مهارکننده طبیعی آروماتاز (آفرودیت) بر فراسنجه های خونی، سرمی، تولیدمثلی و هیستوپاتولوژی بیضه و اپیدیدیم در بلدرچین نر انجام شد. بدین منظور، تعداد 120 قطعه بلدرچین نر از سن 21 روزگی در قالب یک طرح کاملا تصادفی به سه تیمار، پنج تکرار و هشت پرنده در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، تیمار دریافت کننده 100 میکرولیتر آفرودیت و تیمار دریافت کننده 03/0 میلی گرم لتروزول بودند. پرنده ها مواد آزمایشی را به صورت گاواژ دریافت نمودند. تجویز لتروزول موجب افزایش معنی دار وزن بدن پرندگان آزمایشی شد. همچنین افزایش معنی دار در افزایش روزانه وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی در گروه های دریافت کننده لتروزول و آفرودیت مشاهده شد (05/0<p). فراسنجه های خونی و هورمونی تحت تاثیر گروه های آزمایشی قرار نگرفتند، اما مصرف آفرودیت و لتروزول موجب افزایش درصد زنده مانی اسپرم، سلامت آکروزوم و غشای اسپرم، و نیز کاهش تعداد اسپرم در بیضه بلدرچین ها شد (05/0<p). نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از داروهای مهارکننده آروماتاز، علاوه بر اثر مطلوب بر عملکرد تولیدی، فراسنجه های تولیدمثلی از جمله فراسنجه های کیفی اسپرم شامل درصد زنده مانی، درصد سلامت آکروزوم و درصد سلامت غشای اسپرم بلدرچین نر را بهبود می بخشد. همچنین در آزمایش های انجام شده، آثار منفی ناشی از تجویز لتروزول مشاهده نشد و استفاده از این ترکیب می تواند در برنامه های پرورشی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آروماتاز، آفرودیت، بلدرچین، لتروزول، هورمون های استروئیدی
  • علی لمتر محمدی، مهران ترکی*، مجید متقی طلب صفحات 79-87
    به منظور بررسی تاثیر افزودن پودر سیر (GAR) و پودر تفاله گوجه فرنگی (TOM) به جیره غذایی مرغ های مادر گوشتی، بر وزن بدن، عملکرد تولیدی و شاخص های کیفی تخم مرغ از هفته 47 تا 56، تعداد 375 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 به طور تصادفی به پنج تیمار شامل جیره های بر پایه ذرت و سویا حاوی پودر سیر یا پودر تفاله گوجه فرنگی، هر کدام در دو سطح دو و چهار درصد (GAR0.2، GAR0.4، TOM0.2 و TOM0.4) و جیره شاهد با پنج تکرار و 15 قطعه مرغ و یک خروس در هر تکرار، تقسیم شدند. گروه شاهد، با 9/80 درصد، بیشترین و تیمارTOM0.4  با 3/76 درصد، کمترین تولید تخم مرغ را داشتند. تولید در گروه های شاهد و حاوی پودر سیر در مقایسه با گروه های حاوی پودر تفاله گوجه به طور معنی داری بیشتر بود (05/0>P). توده تخم مرغ در گروه شاهد بیشترین و در گروه TOM0.4 کمترین مقدار بود. به لحاظ صفات جوجه کشی، تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایشی مشاهده نشد (05/0<P). وزن بدن طی پنج هفته اول در گروه شاهد بالاتر بود و همچنین در گروه های حاوی پودر سیر در مقایسه با گروه های حاوی پودر تفاله گوجه بیشتر بود، و طی 52 تا 56 هفتگی، وزن بدن در گروه TOM0.4 از بقیه گروه ها بیشتر بود (05/0>P). ضریب تبدیل خوراک در گروه شاهد کمترین و در گروه TOM0.4 در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی، بیشترین بود. صفات کیفی تخم مرغ در تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی داری نبودند. با توجه به نتایج آزمایش حاضر، به نظر می رسد از افزودن پودر سیر در مقایسه با پودر تفاله گوجه، پاسخ مطلوب تری حاصل شده است.
    کلیدواژگان: پودر تفاله گوجه فرنگی، پودر سیر، جوجه درآوری، عملکرد تولیدی، مرغ مادر گوشتی، وزن زنده
  • رسول طوسی، جواد بیات کوهسار*، موسی وطن دوست، فرزاد قنبری صفحات 89-99
    هدف از انجام این مطالعه،  تعیین اثر نفوذ اکسیژن بر ترکیب شیمیایی و جمعیت میکروبی سیلاژ ذرت قبل و بعد از سیلو کردن علوفه کامل ذرت بود. تیمارهای آزمایشی بر اساس زمان هوازدگی پس از برداشت و قبل از پوشاندن سیلوهای آزمایشگاهی شامل: 1) سیلو کردن علوفه کامل ذرت بلافاصله پس از برداشت، 2) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، 24 ساعت پس از برداشت و 3) سیلو کردن علوفه کامل ذرت و عایق کردن آن، 64 ساعت پس از برداشت بودند. نتایج نشان داد تاخیر 24 ساعته در پوشاندن سیلوها فقط مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی را به طور معنی داری افزایش داد، در حالی که تاخیر 72 ساعته تاثیر معنی داری بر ماده خشک و پروتئین خام داشت (05/0< P). پس از باز کردن سیلو ها، یک روز تاخیر در عایق کردن سیلوها سبب افزایش معنی دار جمعیت مخمرها شد و پروتئین خام را به طور معنی داری کاهش داد (05/0< P). 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو، به طور معنی داری بر مقدار pH، پروتئین خام، مخمر و نیتروژن آمونیاکی اثر گذاشت و بازیابی ماده خشک را به صورت قابل توجهی (1/93 در مقابل 4/89 درصد) کاهش داد (05/0< P). تاخیر 24 ساعته در پوشاندن سیلوها تاثیر معنی داری بر پایداری هوازی سیلوها نداشت، در حالی که 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلوها پایداری هوازی (25/75 در مقابل 5/53 ساعت) را کاهش داد (05/0< P). جمعیت مخمرها بیشترین حساسیت را در بین فراسنجه های اندازه گیری شده داشتند. همچنین، 72 ساعت تاخیر در پوشاندن سیلو تاثیر قابل توجهی بر پایداری هوازی سیلاژ ذرت داشت. به طور کلی، تاخیر در پوشاندن سیلو به مدت یک یا سه روز بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی سیلاژ تاثیر منفی داشت.
    کلیدواژگان: پایداری هوازی، سیلاژ ذرت، کپک، مخمر، هوازدگی
|
  • M. Tamaddoni-Arani, M. Razmkabir *, R. Abdollahi Arpanahi, A. Rashidi, Z. Moradi Pages 1-20

    This study aimed to compare different methods of genomic evaluation using the criteria of correlation (ρ), regression (β), mean square error (MSE), and selection effectiveness (SE). For this purpose, nine different scenarios were designed based on different levels of heritability (0.1, 0.3, and 0.5) and different numbers of QTLs (20, 200, and 1000). To simulate different scenarios, five generations with a size of 1000 animals were simulated, of which the first two generations were considered as the reference population and the next three generations as the validation population. For each animal, a genome of 500 centimorgans with a marker density of 10000 SNP consisting of five chromosomes was simulated. Genomic breeding values were predicted using three statistical methods GBLUP, Bayes A, and Bayes B. The results showed that with increasing generation interval from the reference population, the accuracy of genomic breeding values decreased for three statistical methods, although Bayesian methods performed better in terms of continuity of accuracy. Based on the criteria of correlation, regression, and selection effectiveness, with increasing the levels of heritability, improved accuracy was observed, but the criterion of mean squares error showed the opposite trend. Bayesian methods performed better in low QTLs, but differences in different genomic evaluation methods were minimized in high QTLs. The results of selection effectiveness in comparison with the accuracy of genomic breeding value showed that accuracy can’t always be a suitable criterion for determining the superior method of genomic evaluation.

    Keywords: Genomic breeding value, Ranking, Bayesian methods, accuracy, Regression coefficient
  • Sh. Ghorbani *, S. Zakizadeh Pages 21-32
    The present study aimed to estimate the inbreeding coefficient and its impact on the economically important traits in West Azerbaijan native fowls. In this research, 61563 records collected from 1994 to 2018 (21 generations) from the breeding station of West Azerbaijan native fowls was used. The inbreeding coefficient of birds and the impacts of individual and maternal inbreeding on traits were estimated. Pedigree analysis showed that 54981 (89.31 %) of all chickens were inbred in the breeding station of West Azerbaijan native fowls and the averages of individual and maternal inbreeding coefficients were estimated to be 0.06 and 0.05, respectively. Inbreeding depression for body weight at hatch, at eight weeks and 12 weeks of age, age and weight at sexual maturity, egg number (the first 12 weeks of production), an average of egg production in 28th, 30th, and 32nd weeks of production, and weight at the first egg-laying due to one percent increase in individual inbreeding was as -0.04, -1.52, -2.49, 0.12, -1.22, -0.01, -0.01 and -0.02, respectively. The results showed despite close population in Azerbaijan native chicken station, the inbreeding rate was low because of implementing appropriate mating designs. Although, the absence of inbred birds is almost impossible in the closed population, it is possible to have a suitable mating design for reducing the probable undesirable effects of inbreeding.
    Keywords: Inbreeding depression, Inbreed population, Economic traits, Native fowl, Variance component
  • S. Malekshahdehi *, S. H. Hafezian, Gh. Rahimi Mianji, K. Hasanpur Pages 33-44

    Ascites syndrome is one of the most important causes of death in the poultry industry, in which various tissues of the body, including the kidneys, are involved. This syndrome occurs with different frequencies in males and females, and different mechanisms of ascites in the two sexes have not been studied to date. In this study, the gene expression profile of kidney tissue of male and female chickens with ascites syndrome from the paternal line (B) of the Arian commercial line was compared using RNA-Seq data. Due to severe cold stress applied, the mortality rate was high and about 59%, which was higher in males (63.4%) than females (54.1%). The results of transcriptome analysis showed that 240 genes were significantly different in comparison between ascites male and female birds. The annotation analysis of these genes showed that the metabolic pathways of antibiotic biosynthesis and amino acids, carbon metabolism, cell adhesion, receptor-extracellular matrix interaction (ECM) were involved in this process. The body's response to ascites-induced damage to kidney tissue is the development of renal fibrosis (to repair the damage) and reduced activity of the glycolysis pathways and increased gluconeogenesis to reduce energy and oxygen consumption in these pathways. Furthermore, an increase of the STAT-JAK2 signaling pathway activity (due to the high expression of JAK2 and STAT3 genes) was observed. This signal stimulates cell growth, angiogenesis, differentiation, migration, and apoptosis. It is expected that the results of the present study to provide new insights into understanding the molecular mechanism of ascites incidence and also differences in its occurrence in males compared to female broiler chickens.

    Keywords: Ascites, Broiler chicken, Kidney, Geneontology, RNA-Seq
  • H. Chenani, M. Nazari *, M. T. Beigi Nassiri, H. Roshanfekr, A. Aghaei Pages 45-55

    The DMB2 gene is one of the MHC cluster genes that plays a role in the humoral immune response. This study was performed to identify the polymorphism of exon 2 of the MHC-DMB2 gene and its association with the humoral immune response in Japanese quail. For this purpose, on day 28, 0.2 mL of 5% saline suspension of sheep red blood cell (SRBC) was injected into 130 quail's breast muscle (65 males and 65 females). Seven days later, cervical vein blood sampling was performed on the 35th day. Afterward, the anti-SRBC titer antibody was determined using a micro hemagglutination technique. Also, genomic DNA was extracted from blood samples and a 333bp fragment of exon 2 was amplified using polymerase chain reaction and PCR products were digested by Hinf 1 restriction enzyme. The results showed that there were two types of C (333bp) and G (226, 107bp) alleles in this region with a frequency of 74.6% and 26.4% in the whole population, respectively. The results indicate high polymorphism and high homozygosity in the studied population. In addition, the results showed that genotype had a significant effect on antibody titers (P<0.01). The CC genotype showed the highest total antibody titer (2.13 mg/dL) and the GG genotype showed the lowest total antibody titer (0.33 mg/dL). It is suggested that the negative effects of this single nucleotide polymorphism be considered in breeding programs.

    Keywords: Humoral immunity, Japanese quail, Polymorphism, DMB2 gene, PCR-RFLP
  • V. Bahrampour * Pages 57-66
    In this study, the relationship between the seven days old weight and the IGF-I gene expression in the breast and thigh muscles of 300 Manchuria quail was studied in a completely randomized design at 35 days of age. On the seventh day, quails were divided into three groups of light, medium, and heavy weight. The amount of IGF-I gene expression in the thigh and breast muscles of quails was evaluated using the Real-time PCR on day 35. At this age, the weight of the breasts, thighs, and live weight were measured in quails. The IGF-I gene expression was the lowest in the light weight group and the highest was in the heavy weight group. In the medium weight quails, the amount of gene expression was between the amounts in the other two groups (P<0.05). Also, all traits were higher in the heavy group than those in the light weight group (P<0.05). According to the results of this study, it can be concluded that low weight in the seven days of age will reduce IGF-I gene expression and weight at 35 days of age in the Manchuria quail. Increasing the expression of this gene in the present strain of quail can increase the growth rate. Reducing the IGF-I gene expression in the Manchuria quail reduced body weight and weight gain. Because this gene causes the rate of growth and the amount of expression of this gene was low in quail with low weight and low growth rate. Because of the role of the IGF-I gene in growth and development, an increase of the IGF-I gene expression can cause an increase in the growth in this quail strain.
    Keywords: Manchuria quail, IGF-I gene expression, thigh muscle, breast muscle, Real-Time PCR
  • E. Shafiee, A. Vaziry *, A. Farzinpour Pages 67-77

    The biological effects of aromatase inhibitors in humans and some animals have been studied in several types of research. This study was performed to investigate the effects of two aromatase inhibitors: Letrozole, a synthetic aromatase inhibitor, and Aphrodite, a blend of the medicinal plant containing natural aromatase inhibitor, on blood, reproductive parameters, and also testis and epididymis morphology in male quails. The experiment was conducted with 120 male quails from the age of three weeks in a completely randomized design with three treatments, five replicates, and eight birds in each replicate. Experimental birds in the treatments received distilled water, Aphrodite (100 μL) or letrozole (0.03 mg), via oral gavage. Administration of Aphrodite and letrozole significantly increased the body weight and feed conversion ratio (P<0.05). Feed intake was significantly increased in the Aphrodite received group (P<0.05). Elevated relative weight concurrent with a lowered number of sperm in the testis was also recorded in both Aphrodit and letrozole-treated birds. Serum levels of phosphorus, albumin, total protein, estrogen, and testosterone were not affected by the experimental treatments, but consumption of Aphrodite and letrozole improved sperm viability, acrosome, and membrane integrity (P<0.05). The result showed that application of Letrozole, and Aphrodite, improved production performance and reproductive parameters, such as body weight, feed conversion ratio, sperm viability, and acrosome and membrane integrity in experimental male quails. Letrozole did not reveal any negative effects on the examined parameters and organs and could be considered as a candidate to apply in the breeding programs.The result shows that application of Letrozole and Aphrodite improved productive performance and reproductive parameters, such as body weight, feed conversion ratio, sperm viability, and acrosome and membrane integrity in experimental male quails. Letrozole did not revealed any negative effects on the examined parameters and could be considered as a candidate to apply in the birds breeding programs

    Keywords: Aromatase, Aphrodite, Quail, Letrozole, Steroid hormones
  • A. Lamtar Mohammadi, M. Torki *, M. Mottaghitalab Pages 79-87
    To investigate the effect of adding garlic and tomato pomace powder to the diet of Ross 308 broiler breeders on production performance, body weight, egg quality traits, and hatchability characteristics, a total of 375 chickens were randomly assigned to five iso-caloric and iso-nitrogenous diets, including four diets containing 0.2 and 0.4% of garlic and tomato pomace dried powder and a control diet with five replicates (15 hens and one rooster per pen). Chicken’s body weight through the trial period (47 to 56 weeks of age), daily egg production (%), average egg weight, and hatching traits were recorded daily. The chickens’ body weight was significantly affected in the first five weeks of the experiment (46 to 51 weeks of age) and during the second five-week period (52 to 56 weeks of age). Adding 0.4% tomato pomace to the diet significantly increased the chickens’ weight (P<0.05). For hatching traits, there were no significant differences between treatments (P>0.05). During the first five weeks of the experiment, the feed conversion ratio decreased in the control and the 0.4% garlic powder treatments compared with the other dietary groups. Also, in the second five weeks of the experiment, control, and garlic powder treatments had a lower feed conversion ratio compared with diets containing tomato powder (P<0.05). Based on the results of the present experiment, it can be concluded that adding garlic powder compared to tomato powder caused better results.
    Keywords: Tomato pomace powder, Garlic powder, Hatchability, Production performance, Broiler breeder, Live weight
  • R. Toosi, J. Bayatkouhsar *, M. Vatandoost, F. Ghanbari Pages 89-99
    This study aimed to determine how delayed silo sealing at filling affects the chemical composition, fungal population, and dry matter recovery of maize silage. Whole crop maize silage was harvested and then ensiled using laboratory silos (n= 4) as 1) Control, ensiled immediately, 2) 24 hours later, and 3) 64 hours later. A 24 h aerobic exposure in fresh forage caused an increase (P<0.05) in NDF content, but 72 h aerobic exposure caused an increase (P<0.05) in dry matter and NDF content and a decrease (P<0.05) in CP content. A 72 h delay in sealing resulted in the lowest CP and the highest pH, yeast, and N-NH3 in silage. A delay in sealing caused an increase in yeast counts in silage (72 h; 3.90 vs. control; 3.05 CFU), and 72 h delayed sealing also resulted in lower (P<0.05) dry matter recovery rather than control silage (89.4% vs. 93.1% DM). Aerobic stability was adversely affected by 72 h delayed silo sealing (75.25 vs. 53.5 h). This study indicated that maize silage quality is affected by three days of delayed sealing and the fungal population and aerobic stability are affected particularly from aerobic exposure. This study indicated that maize silage quality is adversely affected by delayed sealing and aerobic exposure.
    Keywords: Aerobic stability, Maize silage, Mold, Yeast, Aerobic exposure