فهرست مطالب

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال یکم شماره 2 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسما فکرت*، حمیده حسامی، سید احمد طباییان، طهمورث نورائی، کوروش قهرمان تبریزی صفحات 1-9

    سازمان تربیت بدنی به عنوان متولی امر ورزش در کشور و پرورش نسلی سالم که زیربنای رشد و توسعه مملکت است، باید بکوشد به بالاترین میزان بهره وری در چهارچوب اهداف اصلی خود دست یابد؛ و از آنجا که این نوع سازمان ها جزء سازمان های انسان مدار است، ضروری است مدیران این سازمان ها مهارت های لازم ازجمله مهارت های ارتباطی داشته باشند. این پژوهش نیز به منظور «بررسی رابطه مهارت های ارتباطی مدیران و میزان بهره وری در ادارات تربیت بدنی استان کرمان» اجرا شد. روش پژوهش، توصیفی همبستگی بوده و جامعه آماری را مدیران (30 نفر) و کارمندان (136نفر) تشکیل می داده که جامعه آماری مدیران، به صورت تمام شماری و درمورد جامعه آماری کارمندان 100 نفر براساس فرمول کوکران و به شیوه تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های مهارت های ارتباطی بارتون جی. ای. و پرسشنامه محقق ساخته بهره وری سازمان بود؛ روایی هر دو پرسشنامه با نظر استادان مدیریت ورزشی، و مدیریت و پایایی هر دو پرسشنامه نیز ازطریق ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد که برای مهارت های  ارتباطی 90/0 و برای بهره وری سازمان 91/0 به دست آمد؛ از آزمون همبستگی پیرسون هم جهت بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده شد.    نتایج نشان داد که 10درصد مدیران مهارت های ارتباطی پایین، 54درصد(16نفر) مهارت های ارتباطی متوسط و 36 درصد مهارت های ارتباطی بالا دارند؛ 21درصد کارمندان بهره وری سازمان را پایین، 63 درصد بهره وری سازمان را متوسط و 16درصد بهره وری سازمان را بالا ارزیابی کردند. همچنین، نتایج بیانگر آن بود که بین مهارت های ارتباطی مدیران و میزان بهره وری در ادارات تربیت بدنی استان کرمان و نیز بین مهارت های ارتباطی، مهارت های کلامی و مهارت های شنیداری مدیران با بهره وری، اثربخشی و کارآیی سازمان رابطه معنی داری وجود داشت اما بین مهارت های بازخور مدیران و بهره وری، اثربخشی و کارآیی سازمان رابطه معنی داری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی مدیران، بهره وری سازمان، مدیران، کارمندان
  • رضا ساکی*، مجتبی میردریکوند، مهسا محسن زاده صفحات 11-16

    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه اثربخشی فعالیت های ورزشی اوقات فراغت با کسب عناوین قهرمانی است. تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی و ازنظر هدف کاربردی است؛ و جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاه افسری امام خمینی(ره) دربر می گیرد(431=N). با بهره گیری از جدول حجم نمونه کوهن، دیدگاه 205 نفر در این زمینه جمع آوری شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه 27سوالی محقق ساخته با روش دلفی و برمبنای مقیاس پنج ارزش لیکرت است. روایی پرسشنامه به شکل صوری و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شد و عدد 87/0 به دست آمد. برای بررسی رابطه بین متغیرها، از آزمون رو اسپیرمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که اثربخشی فعالیت های فوق برنامه ورزشی دانشگاه امام خمینی(ره) با عناوین قهرمانی در مسابقات رابطه مثبت و معنی داری دارد. بر این اساس، هر چه فعالیت های ورزشی فوق برنامه جدی تر دنبال شود، امید کسب موفقیت در میادین مسابقات ورزشی و درنتیجه توسعه ورزش قهرمانی و تولید ثروت بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، ورزش قهرمانی، دانشگاه افسری امام خمینی(ره)
  • کبری کریمی*، ناهید اتقیا، ابوالفضل فراهانی صفحات 17-29

    این تحقیق به منظور بررسی دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نور درباره وضعیت موجود آموزشی و پژوهشی این دانشگاه، با روش توصیفی و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش، تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه پیام نور (319 نفر) را دربر می گرفته که حجم نمونه آن براساس جدول مورگان 169 نفر بوده است.  ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه ای حاوی 49 پرسش و برمبنای مقیاس پنج ارزشی لیکرت بوده است. روایی پرسش نامه(آلفای کرونباخ) 927/0 گزارش شده است. نتایج ازطریق آمار توصیفی (جدول ها) تجزیه و تحلیل شد. با توجه به نتایج حاصله، 4/53 درصد از دانشجویان موردبررسی را زنان و 6/46 درصد را مردان تشکیل داده اند. بیشترین درصد دانشجویان در گروه سنی 30 - 25 و کمترین درصد در گروه سنی 40 سال و بالاتر بوده اند. همچنین، بیشترین درصد دانشجویان، ورودی 1388 بوده و در ترم چهارم تحصیل می کرده اند.اکثریت دانشجویان به قصد کسب دانش به تحصیلات عالیه در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی روی آورده و از این عده بیشترین درصد به اهداف موردنظر خود دست یافته اند. اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان معتقدند برای آموزش های جنبی در دانشگاه امکانات لازم وجود دارد. درکل، دانشجویان میزان پاسخگویی محتوای دروس دوره کارشناسی ارشد به نیازهای تخصصی و انطباق آن با یافته های علمی را در مجموع عوامل اثرگذار نسبتا مطلوب،  مهارت استادان دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی را در مجموع عوامل اثرگذار بر این شاخص متوسط، میزان وجود وسایل کمک آموزشی در دوره کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه را مطلوب، وضعیت دانشکده و فضای کلاس ها را در مجموع عوامل موردبررسی نسبتا مطلوب، رفتار و منش کارکنان در رابطه با الگوسازی علمی را نسبتا مطلوب ، و وضعیت پژوهشی دانشگاه را در حد متوسط توصیف کرده اند.

    کلیدواژگان: کارشناسی ارشد تربیت بدنی، پیام نور، وضعیت آموزشی و پژوهشی
  • حمید فروغی پور*، لیلا سماعی صفحات 31-42

    هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط منبع کنترل (درونی بیرونی) و احساس تنهایی در دختران ورزشکار و غیرورزشکار است.

    روش تحقیق

    60 دختر دانشجوی ورزشکار شرکت کننده در تیم های ورزشی و 160 دختر  دانشجوی غیرورزشکار، همه در رده سنی 26-19 سال، به عنوان آزمودنی درنظر گرفته شدند. احساس تنهایی با پرسشنامه UCLA و منبع کنترل با پرسشنامه لونسون  (I, P, C)اندازه گیری و از آزمون t  برای گروه های مستقل و ضریب همبستگی پیرسون جهت تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که بین منبع کنترل درونی ورزشکاران و غیرورزشکاران تفاوت معنی داری وجود دارد؛ همچنین، بین منبع کنترل بیرونی (گرایش به شانس) ورزشکاران و غیرورزشکاران تفاوت معنی داری مشاهده شد و غیرورزشکاران از این نظر وابسته تر بودند. اما بین منبع کنترل بیرونی (گرایش به افراد قدرتمند) دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. دیگر نتایج نشان داد که بین احساس تنهایی و منبع کنترل درونی و بیرونی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.

    بحث

    وجود تفاوت معنی دار بین منبع کنترل درونی در دو گروه بیانگر آن است که ورزشکاران کنترل بیشتری روی زندگی خود دارند و خود را بیشتر مسیول موفقیت ها و شکست های خود می دانند. بیرونی تربودن منبع کنترل غیرورزشکاران نیز به این معنا است که غیرورزشکاران بیشتر از ورزشکاران دلایل وقایع زندگی خود را به دیگران نسبت می دهند. وجود رابطه بین احساس تنهایی و منبع کنترل نیز به معنای آن است که غیرورزشکاران با منبع کنترل بیرونی، با این اعتقاد که کنترل کمی برروی دیدگاه های زندگی خود دارند، بیشتر احساس تنهایی می کنند. تفاوت معنی دار بین احساس تنهایی در دو گروه، اثر مفید روانی اجتماعی فعالیت های ورزشی را تایید می کند.

    کلیدواژگان: احساس تنهایی، منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی، ورزشکار، غیرورزشکار
  • سیده لیلا دلقندی*، محمدرضا اسماعیل زاده، امیر مقدم صفحات 43-49

    عوامل روانی، نقش تعیین کننده ای در افزایش آمادگی جسمانی و موفقیت ورزشکاران ایفا می کند. سرسختی و خودکارآمدی، از عوامل روانی مهم در تعیین موفقیت ورزشکاران محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر، مقایسه سرسختی روان شناختی و خودکارآمدی در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار است. پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد که در سال تحصیلی 1391-1390 مشغول به تحصیل اند، تشکیل می دهد. حجم نمونه در این پژوهش، 677 نفر است که براساس فرمول کوکران محاسبه شده است و از این تعداد 106 نفر ورزشکار و 566 نفر غیرورزشکار بودند. در پژوهش حاضر، از پرسشنامه سرسختی روان شناختی کوباسا و پرسشنامه خودکارآمدی بندورا (GSE) استفاده شد. داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی و آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، آزمون کای اسکویر و آزمون t برای مقایسه میانگین دو گروه مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین میانگین متغیر سرسختی و ابعاد آن شامل تعهد، مبارزه جویی و کنترل در دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معناداری وجود دارد (16/3=t و01/0> p)، (623/1=t و05/0> p)، (277/2=t و01/0> p) و (276/4=t و01/0> p)؛ نتایج همچنین بیانگر وجود تفاوت معنادار در متغیر خودکارآمدی بین دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار است (987/1=t و05/0> p). ارتقای سختکوشی حاصل از شرکت در فعالیت های ورزشی و کنترل استرس ناشی از مهارانگیختگی هیجانی را می توان به عنوان تبیین های نتایج پژوهش حاضر بیان کرد

    کلیدواژگان: سرسختی روان شناختی، خودکارآمدی، ورزشکار
  • مرتضی دشتی*، محمدعلی آذربایجانی صفحات 51-60

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر شادابی و نشاط دانش آموزان از دیدگاه دانش آموزان دبیرستان های استان ایلام در سال تحصیلی 90 - 89  است. نمونه آماری این پژوهش 380 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه است که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ای انتخاب شده اند. روش پژوهش، از نوع توصیفی پیمایشی، و ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. برای سنجش اعتبار پرسشنامه، از روش آزمون آزمون مجدد استفاده شد. ضریب همبستگی بین نمرات آزمون با استفاده از آزمون مذکور 86/0 بوده است. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t تک متغیره و تحلیل واریانس چندمتغیره(مانوا) استفاده شد. در بررسی وضعیت میانگین عوامل موثر بر شادابی و نشاط از نظر دانش آموزان، مشخص شد که به ترتیب اولویت، هر چهار عامل امکانات آموزشگاهی، جو سازمانی مدرسه، محتوای درسی و مشارکت در فعالیت کلاسی در ایجاد نشاط و شادابی دانش آموزان موثر است.

    کلیدواژگان: شادابی، جو سازمانی، نشاط
  • فاطمه صابری، علی صابری*، مهرداد افخمی صفحات 61-71

    هدف پژوهش حاضر، برآورد سهم نسبی واکنش های رفتاری نامناسب هواداران فوتبال از ابعاد هویتی آنها است. روش پژوهش، توصیفی همبستگی، از شاخه میدانی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه تماشاگران عضو کانون باشگاه سپاهان اصفهان در سال 1390 است که تعداد آنها از سوی کانون هواداران باشگاه سپاهان 3089 نفر اعلام شد. حجم نمونه نیز براساس فرمول محاسبه شد؛ که با انجام یک مطالعه مقدماتی، تعداد 435 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بین آنها 440 پرسشنامه توزیع شد و درنهایت 410 پرسشنامه برگشت داده شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی در دسترس بود. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه سنجش ابعاد هویت مارسیا (EOM-EIS2) و پرسشنامه محقق ساخته 15سوالی برای سنجش واکنش های رفتاری نامناسب تماشاگران بود. جهت پایایی پرسشنامه ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. به این منظور، یک مطالعه مقدماتی انجام گرفت و درنهایت، ضریب پایایی، به ترتیب 86/0 و 84/. به دست آمد. برای تایید روایی پرسشنامه از نظر متخصصان مدیریت ورزشی استفاده شد. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات در دو سطح آمار توصیفی(میانگین، انحراف استاندارد) و استنباطی(ضریب همبستگی، رگرسیون، آنالیز واریانس) استفاده شد. نتایج حاصل با نرم افزار spss تجزیه وتحلیل شد. براساس نتایج، و r مشاهده شده در سطح 05/0 ، بین هویت سردرگم، هویت دنباله رو و شکل نایافته با واکنش های رفتار نامناسب هواداران همبستگی مثبت و معنادار اما با هویت شکل یافته همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. باتوجه به نتایج می توان رفتارهای تماشاگران را ازطریق ابعاد هویتی آنها تشخیص داد و از حضور تماشاچیان با شخصیت های هویتی که باعث بروز تشنج در ورزشگاه می شوند، جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: هویت سردرگم، هویت شکل یافته، واکنش های رفتاری نامناسب، هواداران فوتبال
|
  • Asma Fekrat*, Hamideh Hesami, Ahmad Tabaiean, Tahmurose Nooraei, Korosh Ghahreman Tabrizy Pages 1-9

    Physical education organization as an administrator of sport matters in country and training a healthy generation which is structure of country development should try to achieve a high rate of productivity within the framework of its main goals. Since this kind of organization is humandefined it is necessary for managers of these organizations to have required skills Such of Communicative Skills. This research also has done for the purpose of surveying the relation between manager’s Communicative Skills and rate of Productivity in Kerman Physical education Offices. The research method is descriptive Correlation. Statistical population includes managers (30 persons), and staff (136 persons) which manager’s statistical universe is a kind of total counting. The staff statistical population is 100 persons chosen in Kocran Formula and as a sample in a random variable method. Gathering data instruments are Communicative Skills questionnaires of Barton. G. A. and organization’s productivity researcher made questionnaire was used. Validity of both questionnaires was measured by sport management experts, and the management and the reliability of them was measured by Alpha Coronbakh which was 0.90 for Communicative Skills and 0.91 for productivity. Pearson correlation test was used for studying the relationship between the variable. Results show that: From 30 managers (10%) of them had low level of Communicative Skills. (54%) in mid level and (36%) had high level of it. It was evaluated from 100 staff in this survey (21%) believed that organization is low level of productivity, (63%) is a mid level and (16%) is the high level of productivity. There is also a meaningful relation between Communicative Skills of managers and rate of productivity in Physical education offices in Kerman, and there is also a meaningful relation between Communicative Skills of managers, Speaking and Listening Skills of them with organization’s productivity, and effectiveness and efficacy, but there is no meaningful relation between feedback skills of managers and organization’s productivity, effectiveness and efficacy.

    Keywords: Manager's communicative skills, Organization’s productivity, Managers, Staff
  • Reza Saki*, Mojtaba Mirderikvand, Mahsa Mohsenzadeh Pages 11-16

    To study the efficiency of sport activities during leisure time and earning championship place is the aim this survey. The research is descriptive correlation in approach and practical in aim. All the B.A students of Imam Khomeini military university are studied. (N=431). By using cohens sample size chart , the attitude of 205 students were questioned the instruments were researcher 27 item questionnaire by Delphi method on the basis of five – point likert scale. Validity of the questionnaire calculated in formal way and its reliability by cronbachs alpha was 0.87. R-O (rank – order) spearoments test has been used to consider the relationship between variables. The results showed that there is a positive and significant relationship between extra sport activities and earning championship place in imam Khomeini University. Asa result, if extra sport activities are followed more seriously, there would be more hope to be successful in championship that pause the way to develop championship sport and producing more wealth.

    Keywords: Leisure time, Championship sport, Imam Khomeini military university
  • Kobri Karimi*, Nahid Atghiya, Abolfazle Farahani Pages 17-29

    research has been done to study the attitudes of master physical education and sport science students of payam noor university about present education al and research situation of this university by descriptive and method. Statistical population included all master physical education and sport science students of payam noor (319 persons), its sample has been 169 based on morgan table , data collection instruments was a questionnaire including 49 question based on likert scale. Questionnaire validity by measured with cronbachs alpha was. /927 results was analyzed by descriptive statistic (table).regarding to results, 53/4 percent of student included female and 46/6 percent of them were male. Most of the students were in the age range of 25-30 and the least of them were 40 and more, also, most of the students were entered university in 1388 and educated in fourth course most of the students purpose for educating in physical education and sport science was gaining knowledge and the most percent of them have achieved their aims. most students believed that there was necessary facilities for (accessory) training university ,generally, students have described pretty good the amount of answering to master course contents to specialized needs and its adaptation with scientific findings in whole effective factor ,faculty, skill of master of physical education was average in the whole effective factors ,the amount of instruments in master physical education was good , faulty situation and space of classes was pretty good in the whole factors , staff behavior related to scientific model making was pretty good , and research situation of university was average.

    Keywords: Master of physical education, Payam Noor, Research, educational situation
  • Hamid Foroghipour*, Leila Samai Pages 31-42

    The Aim of this Research is Study of Relationship of Locus of Control (Internal-External) with Loneliness Feeling in Athlete and Non Athlete Girls. 60 Girl Athlete students of University Sport Teams and 160 Non Athlete students in Range of 19-26 years old were considered as subjects. UCLA Questionnaire for measuring Lonelinessfor measuring loneliness Feeling, and the Levenson Questionnaire (I, P, C) for Locus of Control. T test for independed qroupes and Pearson correlation coefficient for analizing data was used. Results showed that there is Significant Difference between Athlete and Non Athlete Students in Loneliness Feeling (p=0.001). And there is Significant Difference between Athlete and Non Athlete Students in Internal Locus of Control, Athletes Benefit (p=0.001). There is Significant Difference between Athlete and Non Athlete Students in External Locus of Control, (Chance Tendency) Athlete Benefit (p=0.001). There is no Significant Difference between Athlete and Non Athlete Students in External Locus of Control, (Powerful People Tendency) (p=0.198). There is Positive and significant relationship between Loneliness Feeling with the Internal and External Locus of Control. The Significant Difference of Internal Locus of Control between Two Groups, Shows athlete Students have more Control on their Life, and are more Responsible about there success and failure. It seems that Non athletes attribute the reasons of their life events to others. Reasons to others, the relationship between lonediness feeling and locus of control means that nonathletic with external locus of control, having less control on their life attitude, feel more loneliness. Significant difference between two groups in loneliness feeling, confirms the social psychological useful effects of sport activities.

    Keywords: Loneliness Feeling, Internal Locus of Control, External Locus of Control, Athlete, Non Athlete
  • Liea Delghandi*, Mohamad reza Esmaielzadeh, Amir Moghadam Pages 43-49

    Psychological factors play an important role in increasing physical fitness and success of athletes. Hardiness and self efficacy are considered as important psychological factors in determining the athletes’ success. The goal of the present study was to compare the athletic and non-athletic university students’ psychological hardiness and self efficacy. The method applied in the present study was correlatonal descriptive. The population consisted of all governmental and bojnord Islamic Azad university university students studying in 1390-91. Sample was 677 calculated based on kocran formula and there were 100 athletes and 566 non athletes' among these. The instruments employed in the study included Cobasa psychological hardiness Questionnaire and Bandera's Selfefficacy Scale (GSE). To analyze the data, the researcher applied descriptive statistics, Colmogrov-Smirnov test, the Chi-square test, the t-test to compare the two groups’ mean scores. The results showed that there was a significant difference between the two groups’ mean scores of the independent variable ‘hardiness’ and its dimensions including commitment, challenge, and control in tow athletes and non athletes groups (t=4.99 and p>0.01), (t=2.12 and p>0.05), (t=5.64 and p>0.01), and (t=2.59 and p>0.01). The results also indicated a significant difference in the self-efficacy of the two groups of athletic and non-athletic students (t=8.96 and p>0.01). Increasing diligence resulting from participating in sport activities and controlling the stress resulting from emotional excitement control are considered as the conclusions drawn from the present study.

    Keywords: Psychological hardiness, Self-efficacy, Athlete
  • Morteza Dashty*, Mohamad Ali Azarbayejani Pages 51-60

    The goal of this study was to consider effective factors on student's freshness from ilam high school students point in 89-90 educational years. Statistical sample of this research was 380 high school students selected by cluster multi – stage sampling method. The research method was survey – descriptive, and measurement instruments was research made questionnaire. Test – retest method was used to measure questionnaire validity. Correlation coefficient between test scores has been %86. To analyze data, descriptive statistics index, one variable t-test and multi – variable variance analysis (manova) was used. by studying average effective factors on students freshness , it was determined that in a priority order , all four factors including school facilities, school organizational climate, course content and class activity participation are effective in students freshness and exhilaration.

    Keywords: Freshness, Organizational climate, Exhilaration
  • Fatemeh Saberi, Ali Saberi*, Mehrdad Afkhami Pages 61-71

    The purpose of this study was surveying ratio of inappropriate reaction behaviors from identity dimensions among football fans .the method of research was correlation descriptive and survey. Statistical populations were all the fans of sepahan club members in Isfahan (Iran) in 1390(2011). The number of participants was announced by fans of sepahan club. Sample size was calculated based on formula and 435 persons were selected as statistical sample. 440 questionnaires distributed among participants and finally 410 questionnaires were returned. Sampling method was randomly available. Instruments included marcias questionnaire evaluating the identity dimensions (ECM – EIS2) and a researcher made questionnaire consisting of 15 questions were used for measuring inappropriate behavioral reactions of fans. In order to determine reliability of questionnaire alpha cronbach was used. An introductory study was done and finally, reliability coefficient was determined %86 and %84, and for approving validity experts points of view oh sport management were used. Two levels of descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential (correlation coefficient, regression and deviation) and variance analysis) were used to analyze data. The resulted data were analyzed through spss. The findings showed that there is a positive and significant correlation among confused identity and deformed identity with fans inappropriate reaction behaviors at %5 level. But there is a negative and significant relationship between formed identity and fans inappropriate reaction behaviors. According to the result, fans behaviors can be recognized by their identity dimensions and prevented the attendance of fans of fans with identity characters that cause confusion in the stadiums.

    Keywords: Confused identity, Formed identity, Inappropriate behavioral reactions, Football fans