فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال هفتم شماره 26 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • احمد امین فرد* صفحات 1-27

    ابزارهای ارتباطی نوین در بستر فضای مجازی و دیجیتال در قرن 21 در شکل دهی به افکار عمومی و ذهنیت ها، تاثیر به سزایی دارند. هدف این تحقیق، راهبردهای مطلوب ارتقاء دیپلماسی دیجیتال ج.ا.ا در دوران پسابرجام است. این تحقیق با استفاده از روش دلفی، طی سه مرحله، با بهره گیری از الگوی برنامه ریزی استراتژیک انجام شد. برای دستیابی به اهداف تحقیق از نظرات خبرگان این حوزه استفاده شد. بعد نوآورانه این تحقیق استفاده از نخبگان عرصه های ارتباطات بین الملل و روابط بین الملل و مطالعات امنیتی در گروه دلفی و ترکیب این مباحث سه گانه در یافته ها و نتیجه تحقیق است. نتیجه این تحقیق نشان داد راهبردهای رقابتی مناسب ترین راهبردها برای ارتقاء دیپلماسی دیجیتال ج.ا.ا در دوران پسابرجام هستند. در انتها راهبردهای رقابتی تدوین شده اولویت بندی شدند. مهمترین راهبرد این تحقیق « بهره گیری از گسترش شبکه های رسانه ای خصوصی در فضای مجازی با حمایت کارشناسان نخبه رسانه ای برای حضور کارا و اثربخش در فضای جنبش های اجتماعی معاصر جهانی در دوران پسابرجام » است، که به نظر می رسد با نظریه موازنه نرم مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: راهبرد، دیپلماسی دیجیتال، موازنه نرم، جمهوری اسلامی ایران، پسابرجام
  • سید محمدرضا خوشرو*، سید محمد مهدی زاده طالشی صفحات 29-67

    رسانه ها، بویژه شبکه های تلویزیونی در قالب برنامه های متعدد مخصوصا سریال های تلویزیونی همواره درصدد هستند تا الگوهای مختلف سبک زندگی را ترویج نمایند. در این تحقیق، شبکه های ماهواره ای من و تو و جم به عنوان مهم ترین شبکه ها با کارکرد ترویج سبک زندگی انتخاب و با روش تحلیل محتوای کمی و با بهره گیری از آزمون کای اسکویر الگوی ارایه شده در آنها تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان می دهد، در شبکه های مورد مطالعه، در قلمرو موضوعی فرد و خانواده، فرهنگی، اجتماعی و دینی شبکه «من و تو» به ترتیب با فراوانی 300، 1103، 256 و 38 بیشتر از شبکه جم به به تولید و پخش برنامه پرداخته است. شبکه های مورد بررسی بیشترین تولیدات خود را به حوزه فرهنگی و کمترین را به حوزه دینی اختصاص داده اند. به طوری که «الگوی خرید و مصرف» و «اوقات فراغت» از مولفه های سبک زندگی در حوزه فرهنگی، به ترتیب دارای بالاترین درصد فراوانی هستند و مقوله ی «پوشش و آرایش» دارای بالاترین میزان فراوانی است. در قلمرو موضوعات فرهنگی مولفه های تنوع طلبی، سرگرمی و تفریح بیش از دیگر مولفه های سبک زندگی در امر برنامه سازی دارای اهمیت است. این برنامه ها به ارایه الگوهای مدرن غربی در مدیریت خرید و مصرف فرد و جامعه با تاکید بر اشاعه نوع و میزان پوشش و آرایش، تشویق و ترغیب مخاطبان (به ویژه زنان) به عریانی و پوشش های نیمه عریان می پردازند که نشان دهنده تلاش این شبکه ها برای اشاعه عریانی در جامعه ایران به عنوان الگوی صحیح سبک زندگی است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، شبکه ماهواره ای، من و تو، جم، سرگرمی
  • علیرضا رزازی فر*، علیرضا خوشنویس، فاطمه نعمتی صفحات 69-94

    این مقاله در پی آن است که در پرتو نظریه های رسانه های دیجیتال نگاهی به آینده بازی های دیجیتال در ایران داشته باشد. بازی های رایانه ای به عنوان یک رسانه جدید (دیجیتال) واجد برخی از اصول هستند و در روند پیشرفتشان به مرور زمان سعی می کنند که این اصول را هر چه بیشتر به ظهور برسانند. در این پژوهش با مروری بر برخی از انواع این رسانه و به کمک دو مطالعه موردی - تطبیقی (بین بازی های خارجی و داخلی) موضوع بحث از دیگاه رسانه ای و هنری روشن شده است. همچنین با تکیه بر نظریات لو منویچ (2001) و بولتر و گروسین (2003) تحلیلی از وضع موجود بازی های داخلی و بین المللی ارایه شده است و نقاط ضعف و قوت هر یک در قالب این نظریات بررسی شده است. سپس چشم اندازی واقعی از این هنر-رسانه ارایه داده و نقش تولیدات ایرانی با توجه به جایگاهی که هم اکنون دارند در آینده نزدیک پیش بینی شده است.

    کلیدواژگان: رسانه دیجیتال، بازی رایانه ای، بی درنگی، هایپرمدیسی
  • مجید فولادیان*، مهدیه عظیمی نیا، زینب فیاض پارسا صفحات 95-130

    عشق رمانتیک که محصول مدرن جهان غرب است، به تدریج وارد کشور ایران شده است و دغدغه کنونی و اصلی نسل جوان امروز شناخته می شود. یکی از موثرین عوامل تاثیرگذار بر اهمیت عشق بین نسل جوان امروزی، نوع کارتون های پخش شده در زمان کودکی آن هاست. کارتون ها یکی از برنامه های بسیار تاثیرگذار بر شکل دهی علایق، ارزش ها و الگوهای برتر در ذهن کودکان و در طول زندگی آن ها هستند؛ براین اساس، هدف از نگارش این مقاله، بازنمایی مفهوم عشق در کارتون های مورد علاقه دانشجویان کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد بوده است. در این پژوهش پرسشنامه ای برای انتخاب کارتون ها به دانشجویان داده شد. پس از اینکه دو کارتون بابالنگ دراز و سیندرلا به عنوان کارتون های مورد علاقه دانشجویان مشخص شدند، با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا و نشانه شناسی جان فیسک تحلیل شدند. نتایج مهم پژوهش نشان داد که بازنمایی در این دو کارتون از نوع بازنمایی اجتماعی است. در این دو کارتون، مفهوم عشق محوریت اصلی داستان است. بازنمایی مفهوم عشق در این دو کارتون از نوع بازنمایی اجتماعی و به دو صورت «عشق در یک نگاه و لحظه» و «دوستی و شناخت تدریجی برای رسیدن به کمال عشق یعنی ازدواج» نشان داده شده است. از مهمترین مباحث مطرحشده در این دو کارتون، نقش حمایتگری و تمکن مالی یک پسر برای دختری است که در سطح اجتماعی و اقتصادی پایینتر از پسر قرار گرفته است و آن پسر بهعنوان فرشته نجات و رهایی دختر از مشکلات و سختیهای گذشته زندگی، بهطور برجسته به تصویر کشیده شده است.

    کلیدواژگان: بازنمایی، عشق، انمیشین، سیندرلا و بابالنگ دراز، نشانه شناسی
  • میترا شمسی، اعظم راودراد* صفحات 131-169

    پژوهش حاضر به واکاوی پیام‎های بصری‎ای می‎پردازد که زنان ایرانی در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک گذاشته‎اند، با این هدف که دریابیم آنها چگونه خود را در این شبکه بازنمایی می‎کنند. این واکاوی، بر اساس تحلیل ایدیولوژیک «جان برجر» صورت گرفته است و در آن، هر تصویر، گزارشی از این موضوع نگریسته شده که یک زن هویت فردی و اجتماعی خود را چگونه می‏ بیند، تعریف می‏کند و نشان می‏ دهد. در این پژوهش، پس از معرفی کاربران و ارزیابی فضای کلی تصاویرشان، چند نمونه عکس هر کاربر تحلیل شده است. در جمع‏ بندی تصاویر کاربران کوشیده ایم رابطه تصاویر با گفتما‎ن‎های موجود درباره زنان مشخص شود. بر اساس یافته‎های پژوهش، برخی از تصاویر زنان بر نوعی مقاومت در برابر فشارهای اجتماعی تبدیل شدن به زنی هنجارمند دلالت دارد که آن را می‎توان نشانی از بازاندیشی در هویت تعریف شده زن و ساخت و بازنمایی هویت بر اساس انتخاب کاربران دانست. تحلیل بیشتر تصاویر نشان می‎دهد زنان در روایت بصری زندگی خود، با بازنمایی خود بر اساس هنجارها و ارزش‎های رایج جامعه، به تقویت ارزش‏های هژمونیک نظام فرهنگی‎ مردسالارانه ای می‎پردازند که در آن بالیده‏اند. آنها دست به کنش‎‏های روایی بصری می‎زنند که موقعیت زنانگی را آن طور تعریف می‏کند که جامعه مطلوب می داند!

    کلیدواژگان: زنان، بازنمایی بصری، شبکه اجتماعی، اینستاگرام، تحلیل ایدئولوژیک
  • فرید محمدی*، سید وحید عقیلی، محمدجواد (مجید) رضاییان صفحات 171-208

    اصطلاح ژورنالیسم غوطه وری اولین بار توسط نانی دولاپنا و همکارانش در سال 2010 بیان شد و به معنای « تولید خبر به شکلی که مخاطب بتواند رویدادها یا موقعیت توصیف شده در داستان خبری را به صورت اول-شخص تجربه کند» به کار گرفته شد. با توجه به اینکه تعداد زیادی از سازمان های خبری اروپایی و آمریکایی مانند سی ان ان، یورونیوز، بی-بی سی، نیویورک تایمز، راشاتودی، گاردین، فاکس و غیره روایت های خود را به صورت واقعیت مجازی منتشر می کنند، شناخت و به کارگیری این شیوه جدید روایتگری برای رسانه-های داخلی که تاکنون به این موضوع نپرداخته اند حایز اهمیت است. ژورنالیسم غوطه وری در ابتدای راه خود قرار دارد و هنوز چارچوب نظری جامع برای توصیف این شیوه ژورنالیسم وجود ندارد، به همین سبب این مقاله با استفاده از روش کیفی مصاحبه عمیق با هجده کارشناس ژورنالیسم غوطه وری و سپس تحلیل نتایج با کمک تکنیک مقایسه دایمی داده ها به دنبال مفهوم سازی ژورنالیسم غوطه وری است. نتایج پژوهش نشان می دهد هدف ژورنالیسم غوطه وری تجربه حقایق، افزایش جنبه های احساسی، کیفیت نمایش بالا، به کارگیری بدن و تجربه اول-شخص است. ضرورت استفاده از ژورنالیسم غوطه وری دسترسی ویژه، از میان بردن فاصله، روایتگری مکان مند، حضور و تجسم و در نهایت اراده و محوریت کاربر است. ژانرهای مناسب برای ارایه شامل رویدادهای زنده، خبرهای واقعیت مجازی و مستندهای واقعیت مجازی است. و در پایان وظایف ژورنالیست ها شامل پایبندی به اصول اخلاقی، تضمین کیفیت محتوا، یادگیری مهارتهای جدید و اقناع مخاطبان است.

    کلیدواژگان: ژورنالیسم غوطه وری، ژورنالیسم واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، روایتگری 360 درجه
  • اکبر نصرالهی کاسمانی، فرزانه شریفی* صفحات 209-237

    پس از حادثه 11 سپتامبر، موج گسترده ای در رسانه های دنیا مبنی بر بازنمایی غیرواقعی از شرق و مسلمانان ایجاد شد. در این میان، بازی های دیجیتال ازجمله رسانه هایی بودند که هم زمان با ورود به عصر جدید بازنمایی، شرق را به عنوان یک غیریت به مخاطبان در سراسر جهان معرفی کردند. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که شرق به عنوان یک سوژه، چگونه در رسانه بازی بازنمایی شده است؟ ازاین رو، به مطالعه مهم ترین بازی های بازنمایی کننده شرق که مبتنی بر یک روایت واقعی از جنگ های دو دهه اخیر آمریکا در منطقه خاورمیانه بوده اند، پرداختیم تا نحوه بازنمایی شرق را در این بازی واکاوی نماییم. برای این منظور، بازی های انتخاب شده به صورت پیوسته و به مدت 120 ساعت بازی شدند و از بازی ها، فیلم ضبط شد. با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی سه عنوان بازی از مجموعه بازی های ندای وظیفه با عنوان «جنگاوری مدرن»، «جنگاوری مدرن 2» و «جنگاوری مدرن 3» تحلیل شدند و مهم ترین ابعاد بازنمایی شرق به همراه ویژگی های آن استخراج شد. ندای وظیفه با 1. سوءبازنمایی سیاسی-نظامی، 2. سوءبازنمایی فرهنگی، 3. سوءبازنمایی دینی (اسلام هراسی)، 4.سوءبازنمایی نژادی، 5. استیلای فرهنگی بر شرق و 6. استیلای سیاسی-نظامی بر شرق، به بازنمایی منفی از این سوژه پرداخته است.

    کلیدواژگان: بازی های دیجیتال، ندای وظیفه، سوءبازنمایی فرهنگی، استیلای فرهنگی
  • رضا کاظمیان* صفحات 239-265

    کاربرد روزافزون ایموجی ها در میان کاربران پلتفرم های آنلاین و تفاوت های رفتاری در بکارگیری آن ها باعث شده تا هدف پژوهش حاضر نیز بررسی تفاوت رفتاری بکارگیری ایموجی ها و عوامل دخیل در نحوه ی بکارگیری آن ها باشد. این پژوهش با هدف بررسی تفاوت های سنی و جنسیتی در کاربرد ایموجی ها توسط کاربران اینترنتی ایرانی کار خود را آغاز نمود. داده های مورد نیاز این پژوهش به وسیله ی گوگل فرم از کاربران ایرانی بدست آمد و سپس تحلیل های آماری لازم بر رو داده ها انجام پذیرفت. بررسی های انجام شده در قالب الگوی سمپیترو (2020) نشان داد که ایموجی ها به دلایل بیانی، کاربردی و زیباشناختی نسبت به ایموتیکان ها از محبوبیت بیشتری نزد ایرانیان برخوردار هستند. این مطالعه همچنین در قالب الگوی چن و دیگران (2018) مشخص نمود که زنان به میزان قابل توجهی نسبت به مردان از ایموجی ها بیشتر استفاده می کنند و براساس تحلیل های احساسات، همانند زندگی واقعی در فضای مجازی و رسانه های اجتماعی نیز عواطف و احساسات خود را آشکارا ابراز می کنند. در خصوص رابطه ی کاربرد ایموجی ها و سن نیز داده های موجود نشان می دهد که رابطه ای معکوس میان سن و میزان بکارگیری ایموجی ها حاکم است. در همین راستا اینگونه به نظر می ر سد که جوانان بر خلاف زندگی واقعی، در فضای مجازی نسبت به بزرگسالان و میانسالان به مراتب بیشتر از ایموجی های منفی استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: ایموجی، ایموتیکان، جنسیت، سن، رسانه های اجتماعی، کاربران ایرانی
  • شهریار قلی زاده گللو*، محمدمهدی فرقانی صفحات 267-293

     هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و تغییر در ابعاد سرمایه اجتماعی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی است که در سال تحصیلی 98-97 در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده اند. در این پژوهش از روش پیمایش استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در همان سال تشکیل داده اند که از بین آنان 383 نفر بر اساس محاسبه با فرمول کوکران، به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. روش نمونه گیری، احتمالی و از نوع طبقه بندی شده متناسب است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بود که برگرفته از پرسشنامه استاندارد سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال و نیز پرسشهای محقق ساخته است. همچنین از آزمون اسپیرمن رو برای بررسی میزان همبستگی بین متغیرها استفاده شده است.یافته های پژوهش نشان داد که بین متغیرهای روابط تعاملی ، اعتماد اجتماعی و روحیه مشارکت و همکاری با میزان ساعات استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی رابطه مستقیم و معنی داری وجود داشت. همچنین بین متغیرهای اعتماد به نفس، پایبندی به هنجارها و قوانین توسط دانشجویان و باورها و اعتقادات دینی با میزان ساعات استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی، رابطه معکوس و معنی داری مشاهده شد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی مجازی، سرمایه اجتماعی، استفاده و رضامندی، دانشجویان
  • سید رضا نقیب السادات، فاطمه عودلاجانی* صفحات 295-324

    این پژوهش با هدف شناخت «ساختار دیپلماسی رسانه ای وزرای امور خارجه ایران و آمریکا در شبکه ی اجتماعی توییتر» به تحلیل محتوای صفحات توییتر این دو وزیر پرداخته است.ظهور فناوری های نوین ارتباطی موجب تغییر و تحول در عرصه سیاست شده است به نحوی که شبکه های اجتماعی نظیر توییتر، فیسبوک و اینستاگرام با نقش آفرینی در عرصه ی سیاست جایگاه مهمی را در دیپلماسی رسانه ای کسب کرده اند. در این پژوهش ، از روش تحلیل محتوا با دو تکنیک مقوله ای و ارزیابی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش نیز مجموع توییت های صفحات توییتر وزرای امور خارجه ایران و آمریکا در سال های 2016 تا 2019 میلادی است. نتایج پژوهش نشان می دهد، دیپلماسی رسانه ای این دو کشور دارای وجوه متفاوتی می باشد. ایران از طریق دیپلماسی رسانه ای خود در تلاش است تا هرچه بیشتر بر پایبندی خود به تعهدات بین المللی نظیر برجام تاکید نماید و از سوی دیگر به بدعهدی و عدم پایبندی آمریکا به تعهدات اشاره دارد. دیپلماسی رسانه ای آمریکا در تقابل با ایران قرار دارد. آمریکا در تلاش است تا ایران را به عنوان یکی از اصلی ترین حامیان تروریسم معرفی نماید و تمامی اقدامات ایران را نیز بی ثبات کننده ی خاورمیانه جلوه دهد. با توجه به نکات مطرح شده می توان گفت آمریکا درصدد است تا از طریق تلاش های وزرای امور خارجه خود در شبکه ی توییتر، ایران را به عنوان کشوری حامی تروریسم و بی ثبات کننده ی خاورمیانه بازنمایی نماید.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، دیپلماسی رسانه ای، توییتر، ایران، آمریکا
  • سیده زهرا اجاق* صفحات 325-357

    در سال 1396 بحث تصویب قانون منع واردات محصولات تراریخته موجب گرم شدن مباحثات عمومی درباره زیست فناوری کشاورزی شد. رسانه ها با پوشش اخبار مربوطه، بر کیفیت این مباحث و درک عمومی از این فناوری تاثیر گذاشتند. این موضوع، اهمیت مطالعه چگونگی پوشش رسانه ای و چارچوب بندی اخبار زیست فناوری کشاورزی را بیشتر کرد. در این پژوهش، اخبار سه خبرگزاری پربازدید ایران برای بازه زمانی 13 ساله با روش انتمن تحلیل چارچوب شده اند. نتایج نشان می دهند که تنها 4.2 درصد از اخبار منتشر شده در حوزه زیست فناوری به زیست فناوری کشاورزی مربوطند و بقیه درباره زیست فناوری پزشکی هستند. در بازه زمانی 1394 تا 1396 تعداد اخبار مربوط به زیست فناوری کشاورزی افزایش یافته و جریان غالب خبری در هر سه خبرگزاری با رویکرد مثبت و غیرانتقادی چارچوب بندی شده است. چهار چارچوب شناسایی شده عبارتند از مدیریت زیست فناوری کشاورزی، اثرات آن، جلب حمایت برای توسعه آن و درک عمومی از آن.

    کلیدواژگان: زیست فناوری کشاورزی، جامعه مخاطره آمیز، چارچوب بندی اخبار، خبرگزاری ها، ایران
  • معصومه لطیفی، نصرت ریاحی نیا*، یحیی قائدی، محمود بابائی صفحات 359-394

    امروزه شبکه های اجتماعی مجازی به مثابه بستری برای انتقال پیام های فرهنگی نقش مهمی در شکل دهی به فرهنگ دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر هویت فرهنگی دانشجویان ایرانی عضو شبکه های اجتماعی مجازی انجام شد. نمونه پژوهش385 نفر از دانشجویان پر مصرف شبکه های اجتماعی (فیس بوک، اینستاگرام و تلگرام) می باشند که به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است. بر اساس یافته ها بین متغیرهای مستقل حضور و تعامل ، نوع شبکه، انگیزه-های استفاده از شبکه و انگیزه های انطباق بین فرهنگی دانشجویان با متغیر وابسته هویت فرهنگی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل مسیر نشان می دهد انگیزه استفاده از شبکه با 71/0 درصد ضریب مسیر بیشترین و نوع شبکه اجتماعی با ضریب مسیر 14/0 کمترین تاثیر را بر هویت فرهنگی دارد؛ بر طبق مدل نهایی برازش شده در مولفه های هویت فرهنگی، نظام اجتماعی با 74/0درصد ضریب مسیر نسبت به زبان با 64/0درصد ضریب مسیر بیشترین تاثیر را از متغیرهای مستقل می پذیرد. براساس نتایج لازم است پیش از هر گونه اقدام سیاستگذارانه، تصمیم سازی و جهت گیری های آتی در حوزه شبکه های اجتماعی از سوی سیاستگذاران و متولیان امر نیازها و انگیزه های دانشجویان چه در حوزه استفاده هدفمند از شبکه ها و چه در حوزه انطباق بین فرهنگی به رسمیت شناخته شوند.

    کلیدواژگان: هویت فرهنگی، شبکه های اجتماعی، دانشجویان، عوامل تاثیرگذار
|
  • Ahmad Aminfard * Pages 1-27

    Communication new tools in the 21st century on the platform of cyberspace and digital play an important role in shaping public opinion and mindsets.The main aim of the research is to achieve the most approprate strategies to improve Islamic Republic of Iran digital diplomacy in the Post- JCPOA. This research using the Delphi method and utilizes a three-step model program - Strategic David . Innovative dimension of this research is the use of the elite of international communications and international relations and security studies in the Delphi group and combining these three topics into the findings and outcome of the research. Therefore, to achieve the research objectives , the experts' viewpoints were used . The result of the research showed, the competitive strategies are the most appropriate strategies to improve Islamic Republic of Iran digital diplomacy in the Post- JCPOA .finally, developed competitive strategies were prioritized. The main strategy in this research is “Exploiting the expansion of private media networks in cyberspace with the support of elite media professionals for the effective and effective presence of contemporary global social movements in post- JCPOA period” It seams that this strategy corresponded soft balance theory.

    Keywords: Strategy, Digital Diplomacy, Soft Balance, Islamic Republic of Iran, Post- JCPOA
  • Seyed MohammadReza Khoshrou *, Seyed Mohamad Mahdizadeh Taleshi Pages 29-67

    For many years, western countries have been attempting to offer western lifestyle as the correct model of life to people from all over the world, including Iran. Of the 32 satellite entertainment channels specifically aimed at promoting a particular lifestyle, Manoto TV and Gem TV, as the most important, popular, and influential channels with an entertainment and recreation function in promoting western lifestyle in societies, were analyzed using quantitative content analysis and the chi-squared test. According to the results, Manoto TV produced programs dealing with individual, family, cultural, social, and religious domains more than Gem TV, with the frequency of 300, 1103, 256, and 38, respectively. Among these domains, the majority of productions were related to the cultural domain, whereas religious programs ranked the last. "Shopping and consumption patterns" and "leisure" ranked first in the cultural lifestyle domain, with "clothing and makeup" showing the highest frequency. In the cultural domain, diversity, entertainment, and recreation were more important than other lifestyle components in program production. Presentation of western models in the purchasing and consumption management of individuals and society, with an emphasis on determining the type and extent of clothing and makeup, has encouraged the female audience to be nude or semi-nude, demonstrating the western media's efforts to promote nude and semi-nude clothing in the Iranian society as the correct lifestyle.Keywords: Role Model, Lifestyle, Satellite TV Channel, Manoto TV, Gem TV, Entertainment

    Keywords: role model, lifestyle, Satellite TV Channel, Manoto TV, Gem TV, Entertainment
  • Alireza Razazifar *, Alireza Khoshnevis, Fatemeh Nemati Pages 69-94

    This article shed light on perspective of Iranian digital games. Since early 21st century we confront many researches about digital games in field of media studies as well as psychology and educational studies. Some these researches are recognized digital games as just media and some of them investigate them and their effect as new media. In this article we used case study approaches to analyze digital games made in Iran technically and aesthetically. In our analytical approach we used comparison between Iranian digital games and corresponding foreign digital games used by Iranian gamers. We investigated “Garshasb, "Eighth Combat 2” and “Murders in The Streets of Tehran” as case studies and respectively compared them with “Dante’s Inferno”, “Battelle Field 3” and “Still Life”. Our finding demonstrates that Iranian digital games used low quality graphic pictures and unreal movement, then they would have failed in front of foreign digital game industry. it is because of lack of transparency of medium and intimacy with gamers. These problems result in low immediacy for involving the gamers. Then they prefer the foreign game instead. Furthermore, using real native narrative in Iranian game should be accomplished by applying real Iranian character with real Iranian goals and morality.

    Keywords: Digital Media, Digital Game, Immediacy, Hypermediacy
  • Majid Fouladiyan *, Mahdiye Aziminia, Zeinab Fayaz Parsa Pages 95-130

    Romantic love, a modern product of the Western world, has gradually entered Iran and is known as a major concern among students and the younger generation today. One of the most influential factors influencing the importance of love between today's young generation is the type of animation broadcast during their childhood. Animations are one of the most effective programs for shaping the best interests, values ​​and patterns in children's minds and throughout their lives. Therefore, the purpose of this article is to represent the concept of love in the favorite animations of Ferdowsi University undergraduate students; Thus, a questionnaire was given to select the animators and after reviewing the two animations, Babalang Daraz and Cinderella were identified as the favorite animations of the students. It was then analyzed using John Fisk's content analysis and semiotics approach. The important results of the research showed that the representation of love in these two animations has become the main focus of the story. Love is represented in two ways in one look and friendship and knowing each other to achieve the perfection of love, marriage. One of the most important issues raised in these two animations is the role of the boy's support and financial support for a girl at a lower social and economic level as the angel of salvation and liberation from the past problems and difficulties of life.

    Keywords: Representation, love, enmity, Cinderella, longing, semiotics
  • Mitra Shamsi, Azam Ravadrad * Pages 131-169

    This study examines the visual messages Iranian women shares on Instagram in order to perceive how they are represented on the social network. The research applies John Berger’s Ideological approach, and considers every single picture as a report on the users’ view about their personal and social identity. After an introduction about the investigated users, and a general and brief evaluation of their posts, some selected pictures is analyzed based on the ideological approach. Moreover, in the conclusion, we try to connect the research findings to the existing discourses about the women’s role and position in the Iranian society. Based on the Research findings, some pictures indicate a part of female users’ resistance against social pressures to be a normative woman. In return, other pictures show that some users represent themselves consonant with the common social norms and values in their visual narrative about their everyday life, and consequently reproduce and reinforce the hegemonic values of the Patriarchal system they have grown up in.

    Keywords: women, visual Representation, Social Media, Instagram, Ideological approach
  • Farid Mohammadi *, Vahid Aqili, MohammadJavad Rezaeian Pages 171-208

    The concept of immersive journalism was coined by Nonny de la Pena et al in 2010, which means “the production of news in a form in which people can gain first-person experiences of the events or situation described in news stories.” Immersive journalism is an experiential approach that allows users to experience, and subsequently, become immersed in stories. At the time being many European and American news organizations such as CNN, Euronews, BBC, The New York Times, Russiatoday, Guardian and Fox tell their stories via VR technologies. The purpose of this paper is to conceptualize immersive journalism and examine vital questions that rise up in this emerging field, based on interviews with immersive journalists and experts. The results showed that the aims of immersive journalism are: experience events, increase emotional aspects, high-quality display, embodiment and first-person experience. The major benefits that immersive journalism brings are: exclusive access, closing distance, spatial storytelling, presence and viewer agency. The appropriate genres for immersive journalism are: VR- live videos, VR News and VR documentaries. Eventually, the requirements that journalists ought to meet in immersive journalism include: complying with ethical codes, learning new skills, guaranteeing the minimum quality of service and persuading users to experience immersive journalism.

    Keywords: Immersive Journalism, VR Journalism, AR, 360 degreeStorytelling
  • Akbar Nasrollahi Kasmani, Farzaneh Sharifi * Pages 209-237

    After the September 11th incident, a widespread wave of media outlets in the world created to misrepresent the East and Muslims. Meanwhile, digital games were among the media that by entering in a new era of representation, introduced the East as other to the audiences around the world. The main issue of the current research is that how the East as a subject is represented in the games. Hence, we analyzed the most important representational games of the East which were based on a real narrative of the wars happened in the past two decades in the Middle East to portray the way of East representation. Considering the research issue, this study seeks to answer the question that what features of the East have been targeted in the most important American games which representing the East?For this purpose, the selected games were played continuously for 120 hours, while the video was captured during the playing. Using the Qualitative Content Analysis method (sequence, character, music, dialogue, etc. analysis), three units of Call of Duty series entitled "Modern Warfare", "Modern Warfare 2" and "Modern Warfare 3" were analyzed and the most important methods of representing the East with its features were extracted. We found that the game developers have used different ways to represent the East, particularly the Islamic countries as a negative subject. These are: 1.Political-military misrepresentations, 2.Cultural misrepresentations, 3.Religious misrepresentations (Islamophobia), 4.Race misrepresentations, 5.Cultural dominance over the East, and 6. Political-military dominance over the East.

    Keywords: Digital games, Call of Duty, Cultural Misrepresentation, Cultural Domination
  • Reza Kazemian* Pages 239-265

    The use of emoji / emoticon is increasingly popular across the world in different platforms of online communication and they are commonly used in modern text communication as well. According to analyzed data, Iranian internet users would rather use emoji than emoticon due to some reasons, namely, expressive, practical and aesthetic reasons. This study is set forth to explore whether the use of emoji bears any relationship to the gender and age among Iranian internet users. The result of statistical analysis has patently revealed that women tend to use emoji (both positive and negative) more than men; correspondingly, they are considered more emotional with respect to sentiment analysis. Moreover, the result has demonstrated that women openly express their emotions and love with emoji in social media similar to real life. Concerning age, collected data display that there is an inverse relationship between the age and the frequency of emoji use. In other words, the frequency of the emoji use would be substantially declined by growing older. This study can provide a base for future research most notably those pertaining to machine learning, natural language processing and designing models for predicting online demographical information.

    Keywords: Emoji, Emoticon, Age, gender, Social Media, Iranian users
  • Shahriar Gholizadeh Gollo *, MohammadMahdi Forghani Pages 267-293

    The purpose of this article was to study The Relationship between the Use of Virtual Social Networks and Changes in Students' Social Capital Dimensionsl of students of Mohaghegh Ardebil University who study at this university in the academic year of 2018-2019. In this study, the survey method has been used. The statistical population of the research consisted of the students of Mohaghegh Ardabili University in the same year, of which 383 were selected as the statistical sample based on the calculations by the Cochran formula. Sampling method is a randomized class. The findings of the research showed that among the six hypotheses that considered for research, three hypotheses, "Relationship between students 'use of virtual social networks and students' self-confidence" "The Relationship between the Use of Virtual Social Networks and Students' Religious Beliefs " and "Relationship between students 'use of virtual social networks and students allegiance from society norms and rule"did not have meaningful relationship and the intensity of their relationship was weak. This means that the students have stated that despite having spent too much time in these networks, their self-confidence has not increased significantly due to this presence. Also, presence in these networks has not reinforcement their beliefs and their following of norms . three other study hypotheses, which include the variables of interactive relationships, social confidence and participation and cooperation have a meaningful relationship. This means that more presence in virtual social networks has increased the number of these cases among students.

    Keywords: Cyberspace, Virtual Social Networks, Social Capital, use, Gratification, students
  • Seyedreza Naghibulsadat, Fatemeh Oudlajani * Pages 295-324

    The purpose of this study is to analyze the content and evaluation of the Twitter of the Iranian and US Foreign Ministers aimed at identifying the "media diplomacy structure of Iranian and American politicians on Twitter."Social networks such as Twitter, Facebook, and Instagram have played a key role in the political arena, complicating political relationships and gaining more prominence in media diplomacy. .In order to answer the research questions and achieve the desired goals, content analysis method with two categories and evaluation techniques was used. The statistical population of this study is the total number of tweets of Iranian and US Foreign Ministers on Twitter in 2016-2019. The unit of analysis in this study is the Twitter posts (tweets) of the Iranian and US foreign ministers.The results show that the media diplomacy of the two countries has different aspects. Through its media diplomacy, Iran has been trying to emphasize its commitment to international commitments such as the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), and on the other hand points to the non-fulfillment of US commitments.US media diplomacy is also against Iran. The United States is trying to portray Iran as one of the main proponents of terrorism and to make all of Iran's actions destabilizing the Middle East. It can be said that the United States is trying to represent Iran as a state sponsored by terrorism and destabilizing the Middle East through the efforts of its foreign ministers on Twitter.

    Keywords: media diplomacy, content analysis, Twitter, Iran, US
  • Zahra Ojagh * Pages 325-357

    In 2017, the debate over approving the ban on the import of transgenic crops caused increased public debates on the disadvantages or benefits of agricultural biotechnology in Iran. This increased the importance of studying how media coverage and frame agricultural biotechnology news. In this study, the news of three top Iranian news agencies over a 13-year period has been analyzed. Entman’s method is used for doing frame analysis. A review of all the biotech news shows that most of them are related to medical biotechnology and only 4.12 percent of the news covers agricultural biotechnology. The number of news on agricultural biotechnology has also increased dramatically between 2015 and 2017. All three news agencies have a non-critical and positive judgment towards this technology and its potential. The four frames identified include “management of agricultural biotechnology”, “effects of agricultural biotechnology”, “seeking support of agricultural biotechnology” and “public understanding of agricultural biotechnology”.

    Keywords: Agricultural biotechnology, Risk society, Frame analysis, News Agencies, Iran
  • Masoomeh Latifi, Nosrat Riahinia *, Yahya Ghaedy, Mahmoud Babaie Pages 359-394

    Today, virtual social networks as a platform for the transmission of cultural messages play an important role in shaping cultural identity; The present study aims to investigate the factors affecting the cultural identity of Iranian students of virtual social networks. The research population is 385 students with high social networking (Facebook, Instagram and Telegram) students selected by multi-stage cluster sampling. Data collection tool is a researcher made questionnaire. Based on the findings, there is a significant relationship between the independent variables of presence and interaction, the type of network, the motivations for using the network, and the motivations of intercultural adaptation of students with the dependent variable of cultural identity. The results of path analysis indicate that the motivation to use the network with 0.71 of the path coefficient the most factor and the type of social network with 0.14 of the path coefficient has the least impact on cultural identity; according to the final model fitted in the components of cultural identity, According to the final model fitted in the components of cultural identity, the social system with 0.74 of the path coefficient relative to the language with 0.44 of the path coefficient has the most impact from independent variables. Based on the results, it is necessary to determine the needs and motivations of students in the field of prior to any policy-making, decision-making and future orientation in the field of social networks by policymakers and custodians Purposeful use of networks and in the field of intercultural adaptation.

    Keywords: Cultural Identity, Social networks, students, Influential Factors