فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 50 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صادق عباسیان، علی اصغر رواسی*، رحمان سوری، سیروس چوبینه صفحات 267-284

    ارزیابی ضخامت انتیما -مدیای شریانی (IMT) روشی مناسب جهت پیش بینی اولیه آترواسکلروز است. هدف تحقیق، تعیین اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر تغییرات ضخامت انتیما-مدیای شریانی مردان دارای اضافه وزن بود. تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش - پس آزمون بود. آزمودنی ها 18 مرد دارای اضافه وزن (نمایه توده بدنی 2/4 ± 9/27 کیلوگرم/متر مربع) بودند که پس از انتخاب، آزمون حداکثر اکسیژن مصرفی بیشینه انجام گرفت و آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی شدید (12 نفر) و کنترل (6 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی‏های گروه HIIT  هشت هفته و 3 جلسه در هفته، 20 تکرار 30 ثانیه‏ای (با 13 ثانیه استراحت بین هر تکرار) را با شدت 85 الی 90 درصد VO2peak تا انتهای هفته چهارم و 90 الی 95 درصد VO2peak تا انتهای هفته هشتم، انجام ‎دادند. پس از ارزیابی ترکیب بدن (با استفاده از  دستگاه مقاومت زیستی الکتریکی) و ضخامت انتیما-مدیا (شریان‏های کاروتید و فمورال با استفاده از اولتراسوند و روش B-Mode)، تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از روش آنوای دو طرفه و سطح آلفای کمتر از 05/0 انجام شد. درصد چربی بدن آزمودنی‏ها در گروه تمرین تناوبی شدید به طور معناداری کاهش یافت(041/0=p). همچنین، کاهش معناداری در IMT شریان فمورال افراد با ضخامت کمتر از 9/0 میلی‏متر مشاهده شد(026/0=p). نتایج تحقیق بیانگر کاهش IMT شریان‏های مرکزی و محیطی متعاقب هشت هفته HIIT در مردان دارای اضافه وزن بود. همچنین این احتمال می‎رود که HIIT تنها باعث کاهش پلاک آترواسکلروزی در افراد با IMT کمتر از 9/0 میلی‏متر گردد.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، تمرین تناوبی شدید، شریان مرکزی و محیطی، ضخامت انتیما - مدیا
  • سید مصطفی مظفر موسوی، مریم نورشاهی*، رضا قراخانلو، مهدی هدایتی، علی اکبرنژاد صفحات 285-301

    با توجه به تاثیرگذاری مکمل HMB بر عملکرد ورزشی، تمایل به مصرف آن به منظور کسب کارایی بیشتر افزایش یافته است، بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 روز مصرف مکمل HMB-FA بر فاکتورهای موثر در هایپرتروفی و ریکاوری در مردان غیرفعال بود. 20 مرد غیرفعال با شاخص توده بدنی 1±5/21 کیلوگرم بر متر مربع و سن 4± 1/25سال به دو گروه ورزش + دارونما و ورزش + مکمل تقسیم شدند. آزمودنی ها 6 روز پیش از شروع فعالیت مقاومتی به مصرف مکمل HMB-FA پرداختند. نمونه بیوپسی عضلانی بلافاصله پیش و 10 دقیقه پس از فعالیت مقاومتی و نمونه خونی پیش و بلافاصله و 48 ساعت پس از ورزش از آزمودنی ها گرفته شد. نتایج آزمون آنکوا نشان داد افزایش معنا داری (001/0=P) بین سطوح سرمی تستوسترون پیش و بلافاصله پس از ورزش در گروه ورزش + دارونما در مقایسه با ورزش + مکمل وجود داشت. همچنین افزایش معنا داری (001/0=P) در مقادیر P70S6K ، و کاهش معنا داری (001/0=P) در سطوح سرمی کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) بین گروه ورزش + مکمل با گروه ورزش + دارونما مشاهده شد. بنابراین مصرف حاد مکمل HMB پیش از فعالیت مقاومتی موجب افزایش مقادیر P70S6K به عنوان شاخص هایپرتروفی و کاهش CK و لاکتات LDH به عنوان شاخص آسیب عضلانی می شود.

    کلیدواژگان: بیوپسی عضلانی، تستوسترون، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، P70S6K
  • مهدی مقامی، سعید کشاورز*، روح الله حق شناس، الهام افتخاری صفحات 301-314

    تنظیم نامناسب در پویایی میتوکندری با اختلال در تنظیم متابولیسم همراه است و به بیماری های متابولیکی منجر می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر بیان ژن Drp1، Cyp1a1 و بیان پروتیین CYP1A1 عضله نعلی رت های نر دیابتی است. در این مطالعه تجربی 24 سر رت نر ویستار به طور تصادفی به 3 گروه دیابت (D)، گروه کنترل (Ct)، و گروه تمرین+دیابت (ED) تقسیم شدند. مدل دیابت در رت ها با تزریق STZ القا شد. گروه ED به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته پروتکل تمرین هوازی را اجرا کردند. پس از اتمام پروتکل، عضله نعلی رت ها استخراج، و از روش RT-PCR، برای سنجش بیان ژن Drp1 و Cyp1a1 و از روش الایزا برای سنجش بیان پروتیین CYP1A1 استفاده شد. میزان RNA با استفاده از فرمول  محاسبه و سپس داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس تجزیه وتحلیل شد. نتایج تفاوت معناداری را بین گروه ها در بیان ژن Drp1 (001/0P£) و Cyp1a1 (017/0P£)، بیان پروتیین CYP1A1 (028/0=P) و گلوکز (001/0P£) نشان داد. دیابت بیان ژن Drp1 و Cyp1a1 و بیان پروتیین CYP1A1 را در عضله اسکلتی افزایش داد. این در حالی است که تمرین فقط بیان ژن Drp1 را کاهش داد (013/0=P). دیابت به افزایش گلوکز، بیان ژن Drp1 و Cyp1a1 و بیان پروتیین CYP1A1 در عضله اسکلتی منجر می شود. اما تمرین، تنها از افزایش بیان ژن Drp1 پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: دیابت، عضله، میتوکندری، ورزش
  • حسین ناصری مهر، آسیه عباسی دلویی*، ایوب سعیدی صفحات 313-328

    از روش های ساده و بی خطر برای درمان دیابت اجرای تمرینات ورزشی منظم و مصرف داروهای گیاهی است که عوارض اندکی دارند. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا همراه با مکمل آلویه ورا بر غلظت کاتپسین های سرم در مردان دیابتی نوع 2 بود. در این پژوهش نیمه تجربی، 44 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سن 25-40 سال تصادفی در چهار گروه کنترل، آلویه ورا، تمرین و تمرین-آلویه ورا قرار گرفتند. تمرین تناوبی خیلی شدید 3جلسه در هفته (حداکثر 60 سیکل در هر جلسهه 20 دقیقه ای) شامل رکاب زدن سرعتی به مدت 8 ثانیه (در حدود 80 درصد ضربان قلب حداکثر (HRmax)) و رکاب زدن آرام (20-30 دور در دقیقه) برای 12 ثانیه به مدت 12هفته انجام شد. آزمودنی ها یک کپسول آلویه ورا حاوی 100 میلی گرم پودر ژل آلویه ورا در صبح بلافاصله پس از بیدار شدن و یک کپسول پس از شام دریافت کردند. داده ها با استفاده از t همبسته، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنا داری 05/0 P< تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که 12 هفته تمرین تناوبی شدید، مکمل یاری آلوورا و تمرین تناوبی شدید به همراه مکمل یاری آلویه ورا موجب کاهش معنادار سطوح کاتپسین S، K، L در مردان دیابتی نوع 2 شد (001/0=P). به نظر می رسد که مصرف مکمل آلوورا می تواند تاثیرگذاری تمرین ورزشی را در کاهش سطوح آدیپوکاین ها بیشتر کند و مصرف آلویه ورا به همراه تمرین تناوبی شدید  تاثیر هم افزایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: آلوئه ورا، تمرین تناوبی خیلی شدید، دیابت نوع 2، کاتپسین
  • سید حامد قیامی تکلیمی، رقیه افرونده، محمدابراهیم بهرام، محمدجواد پوروقار*، عباس صادقی، علی همتی عفیف صفحات 329-350

    این تحقیق با هدف بررسی تاثیرات یوگا و زالودرمانی در مدیریت درمان بیماران مبتلا به میگرن انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، زنان مبتلا به میگرن شهر قزوین بودند. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 21 بیمار زن (سن 36/8±7/38 سال) مبتلا به میگرن به صورت تصادفی در سه گروه یوگا، زالودرمانی و کنترل به تعداد مساوی (7=n) قرار گرفتند. شدت سردرد توسط پرسشنامه (VAS) و مدت سردرد از طریق چک لیست در زمان های پیش آزمون، پس آزمون و دوره پیگیری توسط محقق صورت گرفت. بیماران در گروه یوگا به مدت 12 هفته تمرینات یوگا (60 جلسه، 5 روز در هفته، هر جلسه 60 دقیقه) را انجام دادند. در گروه زالودرمانی، هر هفته دو عدد زالو به مدت 12 هفته در منطقه پشت لاله گوش پسین استفاده شد. گروه کنترل، درمان دارویی معمول خود را دنبال می کردند. برای تحلیل آماری از آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آنوا در سطح معناداری 05/0≥P استفاده شد. نتایج نشان داد 12 هفته تمرینات یوگا و زالودرمانی به صورت مستقل سبب کاهش معناداری در شدت و مدت در گروه های می شود (05/0≥P). همچنین بین سه گروه اختلاف معناداری در شدت درد (09/0=P) و مدت درد (12/0=P) مشاهده نشد. به نظر می رسد مداخلات بهبود بالینی چشمگیری را در هر سه گروه نشان داد. نتایج نشان داد که زالودرمانی و یوگادرمانی مزایایی برابر با درمان دارویی در کاهش شدت و مدت درد در زنان مبتلا به سردرد میگرنی دارد. بنابراین، تمرینات یوگا و زالودرمانی احتمالا می توانند به عنوان درمان کمکی در بیماران میگرنی موثر باشند.

    کلیدواژگان: تمرینات یوگا، زالودرمانی، شدت سردرد، مدت سردرد
  • هاجر خانجانی، محمدرضا اسماعیل زاده طلوعی* صفحات 351-366

    فولیستاتین یک پروتیین کلیدی در تنظیم هیپرتروفی عضلانی (قلبی و اسکلتی) است که بیماری دیابتی نوع 1 می تواند به نقص در عملکرد آن منجر شود. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 6 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و استقامتی بر میزان قند خون و محتوای پروتیین فولیستاتین در بافت بطن چپ قلب موش های صحرایی نر مبتلا به دیابت نوع 1 است. در این تحقیق، 18 سر موش صحرایی نر 2 ماهه نر از نژاد اسپراگ داولی با میانگین وزن 20±300 گرم انتخاب شدند. پس از دیابتی شدن نوع 1 از طریق محلول استرپتوزوتوسین، به روش تصادفی به 3 گروه: 1. تمرین HIIT 2. تمرین استقامتی و 3. کنترل (هر گروه 6 سر) تقسیم شدند. گروه های تمرینی 4 روز در هفته مطابق با برنامه های تمرینی HIIT و استقامتی به مدت 6 هفته به تمرین ورزشی پرداختند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آنوای-یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. 6 هفته تمرین HIIT و استقامتی به کاهش معنا دار میزان قند خون (0001/0=P) و افزایش معنا دار محتوای پروتیین فولیستاتین (0001/0=P) نسبت به گروه کنترل منجر شد. تمرین HIIT و استقامتی، سطوح قند خون را کاهش داد که نشان دهنده این مطلب است، که این دو نوع تمرینی می تواند راه درمانی مناسب و غیرتهاجمی برای کنترل دیابت باشد. همچنین تمرین استقامتی و تمرین HIIT به افزایش محتوای درون سلولی پروتیین فولیستاتین منجر شد که این افزایش در گروه استقامتی بیشتر بوده است که می تواند جهت هیپرتروفی فیزیولوژیک و کاهش عوارض پاتولوژیک قلبی از جمله کاردیومیوپاتی دیابتی مفید باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تمرین تناوبی با شدت بالا، دیابت، فولیستاتین، قلب، قند خون
  • یحیی آصفی*، فاطمه ثمره جلالی صفحات 367-383

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر همزمانی موسیقی با فعالت بدنی بر ایمونوگلوبولین A ، اکسیژن مصرفی و تواتر تنفسی می باشد. بدین منظور، 18 دانشجوی پسر رشته تربیت بدنی (با میانگین سنی 39/2±6/22 سال، وزن 82/13±44/78 کیلوگرم، شاخص توده بدن 68/3±36/22 کیلوگرم بر متر مربع و قد 08/0±75/1 متر) انتخاب شدند و طی سه جلسه مجزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. طی جلسه نخست و با استفاده از آزمون فزاینده بر روی دوچرخه کارسنج، حداکثر بازده توان آزمودنی ها اندازه گیری شد. آزمودنی ها طی جلسات دوم و سوم در آزمایشگاه حضور یافته و به مدت 20 دقیقه و با شدت 60 درصد حداکثر بازده توان بر روی دوچرخه کارسنج رکاب زدند. ترتیب جلسات با و بدون موسیقی در بین آزمودنی ها به صورت تصادفی معکوس بود. یکی از جلسات همراه با موسیقی و دیگری بدون موسیقی اجرا شد. همزمان با رکاب زدن، اکسیژن مصرفی و تواتر تنفسی آزمودنی ها اندازه گیری شد. در پایان جلسات دوم و سوم، جهت سنجش ایمونوگلوبولین A نمونه بزاق جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل اکسیژن مصرفی و ایمونوگلوبولین A با استفاده از آزمونt  همبسته نشان داد بین شرایط موسیقی و بدون موسیقی تفاوت معناداری وجود ندارد (سطح معناداری05/0p≤). مقایسه پس آزمون های تواتر تنفس نشان داد که بین شرایط موسیقی و بدون موسیقی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0=p). در مجموع نتایج نشان می دهند که برخلاف تغییرات تواتر تنفسی، همزمانی موسیقی با فعالیت بدنی نتوانسته سطح اکسیژن مصرفی و ایمونوگلوبولین A را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: اکسیژن مصرفی، تواتر تنفسی، سیستم عصبی خودمختار، فعالیت بدنی، موسیقی همزمان
  • حجت میلادی قمی، بهرام عابدی*، سجاد رمضانی صفحات 383-398
    هدف این تحقیق، برررسی تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح سرمی پرپتین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان مبتلا به دیابت نوع2 بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است. نمونه آماری پژوهش 24 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین و انحراف معیار (سن 25/3±1/39سال، قد 85/4± 8/173 سانتی متر و وزن 89/12±80 کیلوگرم) بودند که به صورت تصادفی به دوگروه 12نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند.آزمودنی های گروه تجربی 8 هفته تمرین مقاومتی دایره ای را 3 جلسه در هفته به مدت 60 دقیقه با شدت 50 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه اجرا کردند. پیش و پس از 8 هفته تمرین، سطوح سرمی پرپتین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR)، گلوکز ناشتا و انسولین اندازه گیری شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی از آزمونt  همبسته و تفاوت بین گروهی از آزمون t مستقل استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) استفاده شد. نتایج به دست آمده در سطح معناداری کمتر از 05/0 بررسی شد. تغییرات درون گروهی نشان داد، 8 هفته تمرین مقاومتی دایره ای موجب کاهش معنادار سطوح پرپتین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR)، گلوکز ناشتا و انسولین (0001/0P=) نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. همچنین در مقایسه بین گروهی تمرینات مقاومتی دایره ای موجب کاهش معنادار در سطوح پرپتین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR)، گلوکز ناشتا (0001/0P=) و انسولین (001/0P=) نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. یافته های این پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی دایره ای سطوح پرپتین، شاخص مقاومت به انسولین، گلوکز ناشتا و انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد. بنابراین به نظر می رسد این نوع تمرین می تواند برای بیماران دیابتی نوع2 مفید باشد.
    کلیدواژگان: پرپتین، تمرین مقاومتی دایره ای، دیابت، مقاومت به انسولین
|
  • Sadegh Abbasian, Ali Asghar Ravasi *, R Souri, Sirous Choobineh Pages 267-284

    The assessment of Intima-Media Thickness (IMT) is a crucial tool for primary prediction of atherosclerosis. The purpose of the study was to determine the effect of 8-week high intensity interval training on intima-media thickness of central and peripheral arteries in overweight men. Present research was quasi-experimental design. Subjects were 18 overweight men (mean BMI 27.9 ± 4.2 Kg/m2). Follow participant election, maximum oxygen consumption test was performed and they were randomly divided into two HIIT (n=12) and control (n=6) groups. Body composition (were evaluate by bio-impedance system), carotid and femoral intima-media thicknesses (FIMT) (were evaluate by ultrasonic system and B-Mode method), and VO2peak assessments were performed in pre- and post-test occasions. All data analysis were done by Two way ANOVA at p<0.05. Body fat percent of subjects were significantly decreased in HIIT group (p=0.041). Also, FIMT were significantly decreased in people with IMT less than 0.9 mm (p=0.026). The study illustrated that IMT of central and peripheral arteries subsequent of 8 weeks HIIT were decreased in overweight men. Also, it is probable that HIIT has an ability to decrease IMT only in overweight men with IMT less than 0.9 mm.

    Keywords: Central, peripheral arteries, high intensity interval training, Intima-Media Thickness, overweight
  • SEYED MOSTAFA Mozafar MOUSAVI, Maryam Nourshahi *, R Ghara Khanlou, Mehdi Hedayati, Ali Akbarnejad Pages 285-301

    Considering the impact of HMB supplement on sport performance, the tendency to consume it in order to achieve more efficiency has increased. Accordingly, the present study investigates the impact of a 6-day consumption of HMB-FA supplement on factors that influence hypertrophy and recovery in inactive men. 20 inactive men with a body mass index of 21.5±1 kg/m2 and age of 25.1±4 years were classified into the following two groups: sport with placebo and sport with supplement. The subjects started to consume HMB-FA supplement 6 days before resistance exercises. The muscle biopsy samples were taken from the subjects immediately before and 10 minutes after resistance exercise. Similarly, blood samples were taken immediately before and after as well as 48 after the exercise. The Results of independent t-test indicated that there is a significant increase (p =0.001) between serum levels of testosterone before and immediately after exercise in sport with placebo group in comparison with sport with supplement group. In addition, there is a significant increase (p =0.001) in P70S6K values and a significant decrease (p =0.001) in serum levels of creatine kinase (CK) and lactate dehydrogenase (LDH) between sport with supplement group and sport with placebo. Therefore, acute consumption of HMB supplement before resistance exercise can increase P70S6K values as the index of hypertrophy. By the same token, it decreases CK and LDH as the indices of muscle damage

    Keywords: Creatine Kinase, Lactate Dehydrogenase, Muscle Biopsy, P70S6K, Testosterone
  • Mehdi Maghami, Saeed Keshavarz *, Rouhollah Haghshenas, Elham Eftekhari Pages 301-314

    Improper regulation of mitochondrial dynamics is associated with dysregulation of metabolism and can lead to metabolic diseases. This study aimed to investigate the effect of aerobic training on gene expression of Drp1 and Cyp1a1 and protein expression of CYP1A1 in soleus muscle of male diabetic rats. In this experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided into 3 groups: diabetes (D), control (Ct), and exercise + diabetes (ED) group. The diabetic model was induced in rats by STZ injection. The ED group performed an aerobic training protocol five times a week for eight weeks. After the end of the protocol, rat soleus muscle was extracted, and gene expression of Drp1 and Cyp1a1 RT-PCR and protein expression of CYP1A1 were measured using ELIZA. RNA was calculated using the formula 2^(-ΔΔCT)and then the data were analyzed using ANOVA. The results showed a significant difference between groups in the gene expression of Drp1 (P0.001) and Cyp1a1 (P=0.017), protein expression of CYP1A1 (P=0.028), and glucose (P0.001). Diabetes increases the gene expression of Drp1 and Cyp1a1 and the protein expression of CYP1A1 in skeletal muscle. However, exercise could only reduce gene expression of Drp1 (P=0.013). Diabetes leads to increased glucose, gene expression of Drp1 and Cyp1a1, and protein expression of CYP1A1 in skeletal muscle. But the exercise could prevent only increase of gene expression of Drp1.However, exercise could only reduce Drp1 expression (P=0.013). Diabetes leads to increased glucose, gene expression of Drp1 and Cyp1a1, and protein expression of CYP1A1 in skeletal muscle.

    Keywords: exercise, Diabetes mellitus, muscle, Mitochondria
  • Hosein Naserimehr, Asieh Abbassi Daloii *, Ayoub Saeidi Pages 313-328

    One of the simplest and safest ways to treat diabetes is exercise regularly and Consumption of herbal medicines that have few side effects. The aim of this study was to evaluate the effect of high-intensity interval training with aloe vera supplementation on some selected adipokines in type 2 diabetic men. In this quasi-experimental study, 44 men with type 2 diabetes (mean age 25-40 years) were randomly divided into four groups (n=11) of control, aloe vera, exercise and exercise- aloe vera groups. High-intensity interval training were performed 3 sessions per week for 12 weeks. Subjects received an aloe vera capsule containing 100 mg of aloe vera gel powder in the morning immediately after waking up and one capsule after dinner. Blood samples and anthropometric characteristics were obtained before and after the intervention. Data were analyzed using two-way ANOVA with repeated measures, t-test and Tukey post hoc test at P<0.05. The results showed that 12 weeks of HIIT and HIIT with aloe vera supplementation significantly reduced cathepsin S, K, L levels in type 2 diabetic men (P=0.001). Also, aloe vera supplementation reduced the levels of cathepsin S, K, L, which was not statistically significant (P <0.05). It seems that 12 weeks of HIIT and HIIT with aloe vera supplementation will improve adipokines in patients with type 2 diabetes.

    Keywords: type 2 diabetes, high-intensity interval training, Aloe Vera, adipokines
  • Seyed Hamed Ghiyami Taklimi, Roghayeh Afroundeh, Mohammad Ebrahim Bahram, Mohammad Javad Pourvaghar *, Abbas Sadeghi, Ali Hemmati-Afif Pages 329-350

    The aim of this study was to investigate the effects of yoga and leech therapy on the management of migraine patients. In this quasi-experimental study, 21 female patients (age: 36±3.2 years) with migraine were randomly divided into three groups of yoga, leech therapy and control in equal numbers (n =7). The severity of headache was assessed by a questionnaire (VAS) and the duration of headache was checked by a checklist at pre-test, post-test and follow-up periods. Patients in the yoga group performed yoga exercises for 12 weeks (60 sessions, 5 days a week, each session 60 minutes). In the leech treatment group, two leeches were used every week for 12 weeks Used in the back of the posterior auricular muscle. The control group followed their usual medication. For statistical analysis, repeated measurement and ANOVA tests were performed at a significance level of P≥0.05. Intragroup results showed that 12 weeks of yoga and leech therapy separately significantly reduced the severity and duration in the groups (P≥0.05). Also, there was no significant difference between the three groups in pain intensity (P = 0.09) and pain duration (P = 0.12). It seems that the interventions showed significant clinical improvement in all three groups. The results of this study showed that leech therapy and yoga therapy have the same benefits as drug therapy in reducing the severity and duration of pain in women with migraine headaches. Therefore, yoga and leech therapy exercises can be effective as an adjunct therapy in migraine patients.

    Keywords: Headache severity, Headache duration, Leech therapy, Yoga exercises
  • Hajar Khanjani, Mohammedreza Esmaelzadeh Toloee * Pages 351-366

    Follistatin is a key protein in the regulation of muscles (heart and Skeletal) hypertrophy that type 1 diabetes can lead to dysfunction. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of six weeks of high-intensity interval training (HIIT) and endurance on blood glucose and Follistatin protein content in the left ventricular tissue of the heart of male rats with type 1 diabetes. In this study, 18 head 2 Sprague-Dawley male rats with a mean weight of 300±20 g were selected. After becoming type 1 diabetic through streptozotocin solution, they were randomly divided into 3 groups: 1) HIIT training 2) endurance training and 3) control (6 heads per group). Exercise groups exercised 4 days a week for 6 weeks according to HIIT and endurance training programs. One-way ANOVA and Tukey post hoc test were used to analyze the data. Six weeks of HIIT and endurance training resulted in a significant decrease in blood glucose levels (p=0.0001) and a significant increase in Follistatin protein content (p=0.0001) compared to the control group. HIIT and endurance training lowered blood glucose levels, indicating that these two types of training could be appropriate and non-invasive treatment for control diabetes. Also, endurance training and HIIT training increased the intracellular content of Follistatin protein, which can be useful for physiological hypertrophy and reduction of cardiac pathological complications, including diabetic cardiomyopathy.

    Keywords: Blood Glucose, diabetes, Endurance training, Follistatin. Heart, high-intensity interval training
  • Yahya Asefi *, Fatameh Samareh Jalali Pages 367-383

    The aim of this study was to investigate the effect of synchronization of music with physical activity on immunoglobulin A, oxygen consumption and respiratory rate. For this purpose, 18 male students of physical education (mean age 22.6 ± 2.39 years, weight 78.44 ± 13.82 kg, body mass index 22.36 ± 3.68 kg / m2 and height ± 1.75 ± 0.08 m) were selected and evaluated in three separate sessions.During the first session, the maximum power output of the subjects was measured using an incremental test on the cycle ergometer. The subjects were present in the laboratory during the second and third sessions and cycled on the cycle ergometer for 20 minutes at an intensity of 60% of the maximum power output. The order of sessions with and without music was randomly reversed among the subjects. One session was performed with music and the other without music. Simultaneously with pedaling, oxygen consumption and respiratory rate of the subjects were measured. At the end of the second and third sessions, saliva samples were collected to measure immunoglobulin A. Analysis of oxygen consumption and immunoglobulin A using correlated t-test showed that there is no significant difference between music conditions and without music (Significance level p≤0.05). Comparison of respiratory rate post-tests showed that there is a significant difference between music and non-music conditions (p = 0.01). Overall, the results show that despite changes in respiratory rate, the synchronization of music with physical activity could not affect the level of oxygen consumption and immunoglobulin A.

    Keywords: Physical activity - synchronization music - Autonomic nervous system, Oxygen consumption, Respiratory rate
  • Hojjat Miladi Ghomi, Bahram Abedi *, Sajad Ramezani Pages 383-398
    The aim of this study was to investigate the effect of circular resistance training on serum peptin levels and insulin resistance index in men with type 2 diabetes. The present study is quasi-experimental. The statistical sample of this study consisted of 20 men with type 2 diabetes with mean and standard deviation of age 39.1 3 3.25 years, height 173.8 85 4.85 cm weight 80 ± 12.89 kg which were randomly divided into two groups of 12 people. Experimental and control were divided. Experiments in the experimental group performed 8 weeks of circular resistance training three sessions per week with an intensity of 50 to 80% of a maximum repetition. Before and after 8 weeks of exercise, serum levels of peptin, insulin resistance index, fasting glucose and insulin were measured. Correlated t-test and independent t-test were used to examine intragroup changes. Intragroup changes showed that 8 weeks of circular resistance training significantly reduced levels of peptin, insulin resistance index, fasting glucose and insulin (P = 0.0001) compared to the diabetic control group. Also, in the comparison between groups, circular resistance training caused a significant decrease in levels of peptin, insulin resistance index, fasting glucose (P = 0.0001) and insulin (P = 0.001) compared to the diabetic control group. The findings of this study showed that circular resistance training reduces levels of peptin, insulin resistance index, fasting glucose and insulin in people with type 2 diabetes. Therefore, it seems that this type of exercise can be useful for type 2 diabetics.
    Keywords: Circular resistance training, diabetes, insulin resistance index, preptin