فهرست مطالب

مجله ارگونومی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید ابوالفضل ذاکریان، بهرام کوهنورد* صفحات 1-18
    زمینه و هدف

    الکتروآنسفالوگرافی ازجمله روش های غیرتهاجمی و نسبتا ارزان است که می تواند جهت ارزیابی نوروفیزیولوژی و عملکردهای شناختی مورداستفاده قرار گیرد. این مطالعه مروری سیستماتیک باهدف کاربرد الکتروانسفالوگرافی (EEG) در علم ارگونومی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری، کلیه مقالات چاپ شده به زبان فارسی و انگلیسی درزمینه کاربرد الکتروانسفالوگرافی در ارگونومی از بازه زمانی 1 فروردین 1389 لغایت 1 فروردین 1400 (march 2010  20تا 21 march 2021) موردبررسی قرار گرفتند. برای این منظور جستجوی نظام مند مقالات با استفاده از کلمات کلیدی ارگونومی شناختی، خستگی ذهنی، الکتروانسفالوگرافی، EEG و امواج مغزی در پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Google Scholar, Web of science, SID, Scopus, Magiran Iran Medex انجام گردید.

    یافته ها

    بیشتر مطالعات طی سال های 2015 تا 2020 صورت گرفته است (41 مقاله) و اکثر افراد موردمطالعه نیز رانندگان خودرو بودند. مقالات انتخاب شده در هفت حیطه خستگی ذهنی، بارکاری ذهنی، تلاش ذهنی، خستگی دیداری، بار حافظه کاری، احساسات و استرس و تشخیص خطا مورد بررسی قرار گرفتند. مجله Perceptual and Motor Skills و بعد از آن Applied Ergonomics بیشترین تعداد مقالات مربوطه را منتشر کرده بودند.

    نتیجه گیری

    در مطالعات بررسی شده ارزیابی حالات روانی فرد، به ویژه هنگام رانندگی با یک وسیله نقلیه، بیشتر موردمطالعه قرارگرفته است و از طریق آن کارهای ردیابی، نظارت و کارهای مختلف حافظه کاری دنبال شده است. تحقیقات آینده باید بر استفاده از روش های محاسباتی متمرکز باشد که ماهیت پویا و غیرثابت داده های EEG را در نظر می گیرند. چنین رویکردی می تواند توسعه سیستم های تشخیص خستگی و سیستم های تطبیقی خودکار را تسهیل کند.

    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرافی، ارگونومی شناختی، EEG، مروری سیستماتیک، امواج مغزی، خستگی ذهنی
  • رامش طاهریان اجارود، علی فرجی* صفحات 19-38
    زمینه و هدف

    صنعت طلا و جواهر سازی سهم بزرگی از درآمد مردم و دولت را دربر می گیرد. میز و صندلی اصلی ترین وسیله برای سازندگان، طراحان، هنرجویان و تعمیرکاران این حوزه به عنوان گروه کاربران به شمار می آید. این پژوهش به دنبال طراحی میز و صندلی ساخت طلا و جواهر است که علاوه بر واحد بنیان بودن، تعاملی و ارگونومیک نیز باشد.

    روش کار

    این پژوهش از دیدگاه هدف، کاربردی و از نقطه نظر ماهیت، کیفی-توصیفی است. برای جمع آوری داده ها از روش پیمایشی استفاده کرده است. مهمترین ابزار آن به صورت میدانی به دو صورت کلامی-تصویری (پرسشنامه، مصاحبه) و غیر کلامی (مشاهده) بوده است. روش طراحی مبتنی بر طراحی نامه بوده که بر پایه طراحی تعاملات و کاربر محوری است.

    یافته ها

    میز و صندلی ساخت طلا و جواهر واحد بنیان، تعاملی و ارگونومیک تحت برند مصوب دستاورد این پژوهش است. کاربران این محصول از مزیت یک طراحی مستقل حاصل از واحد بنیان بودن آن برخوردار بوده، از قابلیت سودمندی و یک تجربه مطلوب کاربری به واسطه تعاملی بودن آن سود برده و از ویژگی ایمنی و راحتی آن به علت ارگونومیک بودن بهره مندند.

    نتیجه گیری

     این دستاورد نه تنها رضایت شخصی کاربران را فراهم می کند، بلکه نیاز به بسیاری از درمان های پزشکی آنان را نیز کاهش می دهد. از یک سو عناصر شش گانه قابلیت سودمندی همچون کارآمدی، کارایی، ایمنی/راحتی، مطلوبیت، قابلیت یادگیری و یادآوری آسان را به ارمغان می آورد و از سویی دیگر اهداف طراحی تعامل همچون قابلیت رویت، بازخورد، محدودیت ها، سازگاری و فراخوانی را محقق ساخته و یک تجربه مطلوب کاربری را ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: طراحی میز و صندلی، ساخت طلا و جواهر، واحد بنیان، طراحی تعاملات، ارگونومی
  • محسن علی آبادی، رامین رحمانی*، ابراهیم درویشی، مریم فرهادیان، مسعود شفیعی مطلق، ندا مهدوی صفحات 39-54
    زمینه و هدف

    مواجهه با ارتعاش یکی از عوامل مخاطره زای شغلی است که عوارض سلامتی مختلفی ایجاد می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مواجهه با ارتعاش انسانی و عملکرد فیزیکی رانندگان ماشین های معدنی انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر بر روی 65 راننده شاغل در یک معدن سنگ آهن انجام شد. پرسشنامه استاندارد ارزیابی سطح ناتوانی بازو، شانه و دست DASH  تکمیل شد. مواجهه با ارتعاش انسانی با استفاده از دستگاه ارتعاش سنج شرکت Svantek مدل 106 اندازه گیری شد. عملکرد فیزیکی رانندگان بر مبنای سنجش قدرت چنگش، آزمون چابکی پگبورد و آزمون حسی انگشتان مونوفیلامنت مورد ارزیابی قرارگرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 21 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین شتاب ارتعاش تمام بدن و دست-بازو رانندگان به ترتیب 23/0±00/1و 68/0±46/2 متر بر مجذور ثانیه بود. بین مواجهه با ارتعاش دست-بازو و قدرت چنگش و قدرت چابکی ارتباط معنی داری وجود داشت. طبق امتیاز DASH ، 9/56 % رانندگان دارای ناتوانی خفیف و 1/43 % دارای ناتوانی متوسط در اندام فوقانی بودند. نتایج مدل رگرسیون با ضریب تعیین 207/0 نشان داد ارتعاش تمام بدن در حضور سایر متغیرهای پیشگو، اثر معنی داری بر امتیاز ناتوانی دارد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    در رانندگان ماشین های معدنی سطح مواجهه با ارتعاش تمام بدن بالاتر و سطح مواجهه با ارتعاش دست-بازو پایین تر از حد مجاز کشوری قرار داشت. نتایج تایید نمود که ارتعاش تمام بدن ناشی از ماشین های معدنی، بر سطح ناتوانی رانندگان اثرگذار است.

    کلیدواژگان: عملکرد فیزیکی، ارتعاش انسانی، ناتوانی، ماشین های معدنی، رانندگان
  • سلیم بلوچ، محمد رزاقی*، علیرضا قلعه ای صفحات 55-70
    زمینه و هدف

    پرستاران یک بیمارستان جزء نیروهای مهم یک بیمارستان هستند؛ از این رو جامعه پذیری آنان مهم است تا از طریق جامعه پذیری به عنوان سرمایه اجتماعی برای بیمارستان عمل کنند و مسئولیت پذیری و همچنین اخلاق کاری آنان افزایش یابد؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثر جامعه پذیری سازمانی و سرمایه اجتماعی بر مسئولیت پذیری با نقش میانجی اخلاق کاری پرستاران بیمارستان ایران ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان بوده است.

    روش کار

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی - هم بستگی  مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل همه پرستاران بیمارستان ایران ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان در پاییز سال 1399 با حجم آماری 550 نفر بود. حجم نمونه با توجه به جامعه آماری و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و جدول کرجسی و مورگان 218 نفر در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد جامعه پذیری سازمانی، سرمایه اجتماعی، مسئولیت پذیری و اخلاق کاری استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS  نسخه 25 و  LISREL 8.8تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     رابطه مثبت و معناداری میان متغیر جامعه پذیری سازمانی و سرمایه اجتماعی با اخلاق کاری پرستاران وجود دارد. همچنین ضریب هم بستگی  میان متغیر اخلاق کاری و مسئولیت پذیری (39/0=r) مثبت و معنادار هستند. در عین حال با میانجی گری اخلاق کاری، متغیر جامعه پذیری سازمانی و سرمایه اجتماعی می توانند مسئولیت پذیری پرستاران را پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    جامعه پذیری سبب می شود پرستاران دانش و مهارت بیشتری را در کار خود کسب کنند. پرستاران از طریق جامعه پذیری تبدیل به سرمایه اجتماعی برای بیمارستان می شوند و جامعه پذیری و سرمایه اجتماعی اخلاق کاری را افزایش می دهند و این خود سبب افزایش مسئولیت پذیری آنان می شود.

    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، سرمایه اجتماعی، مسئولیت پذیری، اخلاق کاری
  • فخرالدین قاسمی، رشید حیدری مقدم، پیام خانلری* صفحات 71-83
    زمینه و هدف

    کارکنان بیمارستان ها و مراکز درمانی برای محافظت از خود و بیماران در برابر آلودگی از دستکش های پزشکی استفاده می کنند. پوشیدن دستکش ممکن است چابکی دستی و قدرت چنگش را کاهش داده و در اجرای کار ها تداخل ایجاد کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پوشیدن دستکش های پزشکی بر روی قدرت چنگش و چابکی دستی با استفاده از تست های چابکی جایگزین انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه 20 نفر(10 زن، 10 مرد) شرکت کردند. شرکت کنندگان در سه حالت بدون دستکش، با دستکش لاتکس و با دستکش نیتریل با دو تست پگ بورد 9 روزنه ای و پگ بورد اصلاح شده مورد آزمایش قرار گرفتند. راحتی کار با دستکش، پوشیدن و درآوردن دستکش هم با استفاده از مقیاس ذهنی ارزیابی شد.

    یافته ها

    گستره سنی شرکت کنندگان 20 تا 40 سال با میانگین 45/29 سال بود. تفاوت معنی داری در چابکی بین دست بدون دستکش و دستکش نیتریلی در تست پگ بورد 9 روزنه ای وجود داشت. در تست پگ بورد اصلاح شده، چابکی دست بدون دستکش با هر دو دستکش لاتکس و نیتریل تفاوت های معنی داری وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که پوشیدن هر نوع دستکشی منجر به کاهش معنی دار قدرت چنگش دست افراد می شود. بدترین نمره ارزیابی راحتی، به پوشیدن دستکش ها اختصاص یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد پوشیدن دستکش منجر به کاهش امتیاز چابکی با استفاده از تست های جایگزین و قدرت چنگش با استفاده از دینامومتر بالون می شود. همچنین تست پگ بورد اصلاح شده برای ارزیابی چابکی دستکش های پزشکی پیشنهاد می شود. پوشیدن دستکش های لاتکس و نیتریل مشکل است و این موضوع باید در طراحی ها در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: چابکی دستی، دستکش، چنگش دست، طراحی
  • نوشین آتشفشان، محمد سعیدی مهرآباد *، حمیده رضوی صفحات 84-103
    زمینه و هدف

    نادیده گرفتن نیروی انسانی در روند طراحی سیستم های انسان- ماشین به عنوان عاملی اثرگذار در وقوع حوادث شناخته شده است. این مطالعه با ارایه راهکاری جهت تخمین عملکرد سیسستم تعاملی انسان- ماشین به مهندسین اتوماسیون یاری می رساند تا بتوانند با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سطح اتوماسیون مناسبی را در طراحی اعمال نمایند.

    روش کار

    مطالعه حاضر تلفیقی از روش کمی جهت برآورد عملکرد کل سیستم و روش کیفی و مقطعی به منظور تخمین خطاهای انسانی می ‏باشد که در اتاق کنترل نیروگاه فردوسی مشهد در سال 1399 انجام پذیرفته است. عملکرد سیستم تعاملی در سطوح مختلف اتوماسیون توسط تکنیک درخت خطا با اعمال همزمان عملکرد عامل انسانی، عملکرد ماشین و عوامل تاثیرگذار بر این دو، برآورد گردیده است. عملکرد عامل انسانی در این درخت خطا توسط روش CREAM تخمین زده شده است.

    یافته ها

    طراحی تمام ‏اتوماتیک، با میانگین خطای 0.013 دارای کمترین نرخ خطا بوده که معادل نرخ خطای طرح تمام دستی است. طبق یافته های روش CREAM، افراد از متناسب بودن سیستم های انسان- ماشین و دستورالعمل های مدون برای برخی فعالیت ها رضایت چندانی ندارند. بنابراین افزایش نرخ خطای انسانی نسبت به ماشین امری منطقی است.

    نتیجه گیری

    قابلیت اطمینان بالای ماشین نسبت به عملکرد عامل انسانی باعث گردیده که طرح تمام ‏اتوماتیک دارای کمترین نرخ خطا باشد. اما با توجه به ادبیات موضوع، انتخاب طرح تمام ‏اتوماتیک به عنوان گزینه نهایی معایبی به همراه دارد. در این پژوهش با حفظ سطح قابل قبولی از عملکرد سیستم، راهکارهایی جهت رفع این معایب بر اساس شاخص اهمیت پارامترهای کنترلی و ضرورت مشارکت عامل انسانی در فرآیندهای تصمیم ‏گیری و اجرا ارایه شده است.

    کلیدواژگان: سیستم تعاملی انسان- ماشین، تجزیه و تحلیل درخت خطا، سطح اتوماسیون، عملکرد عامل انسانی، روش CREAM
  • آرزو سماک امانی، محمدامین موعودی، مرتضی مهدوی*، فریبا قائم پناه صفحات 104-120
    زمینه و هدف

    برای بسیاری از کارمندان، دانش آموزان، دانشجویان و مشاغل «پشت میز نشین»، اکثر کار روزانه با نشستن بر روی صندلی و معمولا همراه با میز انجام می شود. این درحالی است که مطالعات بسیار زیادی، نشستن طولانی مدت را با بیماری های اسکلتی-عضلانی و قلبی عروقی و... مرتبط می دانند. هدف پژوهش حاضر طراحی ابزاری است که به کمک آن پوسچر کاری نشسته ی افراد به ایستاده و نشسته تغییر پیدا کند.

    روش کار

    ابعاد مورد نیاز برای طراحی مبدل میز، از داده های آنتروپومتری موجود جامعه ایرانی با محدوده سنی 19- 6 و 60-20 سال برای دو جنس مذکر و مونث ایرانی با استفاده از 4 پارامتر آنتروپومتری ارتفاع آرنج نشسته، ارتفاع چشم نشسته، ارتفاع آرنج ایستاده و ارتفاع چشم ایستاده به دست آمد. این مقادیر برای به دست آوردن تفاوت سطح کاری مورد نیاز دست در حالت ایستاده و نشسته (جایگاه صفحه کلید) و تفاوت سطح کاری مورد نیاز چشم در حالت ایستاده و نشسته (جایگاه نمایشگر) به کار برده شد. به دلیل قابلیت تغییر ارتفاع این ابزار، صدک های 5 خانم ها و 95 آقایان استفاده شد تا بازه ی تغییرات مورد نیاز به دست بیاید.

    یافته ها

    مبدل میز به دو بخش (1) جایگاه صفحه نمایش و (2) جایگاه ماوس و صفحه کلید تقسیم شد. تفاوت ارتفاع  این دو سطح 12 سانتیمتر بدست آمد. حداکثر ارتفاع مبدل میز (محدوده قابلیت تنظیم) برای هردوگروه سنی با توجه به تغییرات ارتفاع آرنج نشسته و ایستاده 68 سانتیمتر بدست آمد. پهنا و عمق میز 90 در 50 سانتیمتر تعیین شد، و جایگاه صفحه کلید و ماوس با پهنایی به اندازه ی میز و عمق 20 سانتیمتر جایگاه کافی و راحت برای کاربران ایجاد می کنند.

    بحث

    پیش بینی می شود با استفاده از این مبدل میز و تغییر پوسچر افراد از حالت تماما نشسته به حالتی متناوب بین دو پوسچر ایستاده و نشسته، از میزان مشکلات اسکلتی-عضلانی، قلبی-عروقی، دیابت و سرطان کاسته شود.

    کلیدواژگان: مبدل میز، پوسچر نشسته-ایستاده، ایستگاه کاری، مهندسی آنتروپومتری
  • لاله نظری، آزاده شاه چراغی*، ایرج اعتصام صفحات 121-135
    زمینه و هدف

    رضایت شغلی و ارتقای کارایی کارکنان به دلیل ارتباط مستقیم با عوامل فردی و محیطی، از مهم ترین مباحث در بهینه سازی محیط صنعتی می باشد. از آنجایی که اهرم اصلی کاهش یا افزایش بهره وری، منابع انسانی است، یکی از مسایلی که مدیران پیشرو را در دهه های آینده درگیر خود خواهد ساخت، تلاش برای افزایش بهره وری کارکنان است. با توجه به واگذاری برخی از امور محیط های کار به بخش خصوصی و عدم نظارت بهداشتی کافی، در مواردی شاهد افزایش این نابسامانی در کشور نیز هستیم. محیط فیزیکی مصنوع، به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روانی اثر می گذارد  و بدین معناست که محیط فیزیکی مثل محل سکونت و محل کار از مهم ترین مکان ها برای زندگی انسان است و برخی از اثرات روان شناختی آن ناشناخته مانده است. هدف از این تحقیق تبیین مدل بهینه سازی رابطه کارگر و محیط صنعتی از طریق معیارهای معماری است. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی از نوع اکتشافی است.

    روش کار

    در این تحقیق از طریق مصاحبه به جمع آوری نظرات پرداخته شد. سپس با استفاده از روش گراندد تیوری و کدگذاری باز، محوری و انتخابی مدل مورد نظر توسعه داده شد. در ادامه با استفاده از بارهای عاملی در تحلیل عاملی تاییدی به بررسی اعتبار گویه ها با نرم افزار LISREL پرداخته شد.

    یافته ها

    نشان داد شاخص هایی همچون ارگونومی محیطی و فیزیکی، کنتراست بصری فضا، روان شناسی محیط، تفکیک عملی فضا، توجه به عامل صدا و رنگ در این میان تاثیرگذار هستند.

    نتیجه گیری

    آسایش روان شناختی جنبه اجتناب ناپذیری در مطالعات رضایت کاربر است. این یافته ها به طراحان، معماران، برنامه ریزان و مدیران تسهیلات کمک می کند تا اصول طراحی محیط کار را توسعه دهند.

    کلیدواژگان: کارگر، صنعت، معماری، رضایت شغلی، روان شناسی محیط
|
  • Seyyed Abolfazl Zakerian, Bahram Kouhnavard* Pages 1-18
    Background and Objectives

    Electroencephalography is one of the non-invasive and relatively inexpensive methods that can be used to evaluate neurophysiology and cognitive functions. This systematic review study was performed with the aim of using electroencephalography (EEG) in ergonomics.

    Methods

    In this review study, all articles published in Persian and English on the application of electroencephalography (EEG) in ergonomics from March 20, 2010 to March 21, 2021 were reviewed. For this purpose, a systematic search of articles was performed using the keywords cognitive ergonomics, mental fatigue, electroencephalography, EEG and brain waves in the databases of PubMed, Google Scholar, Web of science, SID, Scopus, Magiran Iran Medex.

    Results

    Most studies were conducted between 2015 and 2020 (41 papers) and most of the subjects were car drivers. Selected articles were reviewed in seven areas of mental fatigue, mental workload, mental effort, visual fatigue, working memory load, emotions, stress, and error diagnosis. The journal Perceptual and Motor Skills, followed by Applied Ergonomics, published the largest number of related articles.

    Conclusion

    In the reviewed articles, the assessment of a person's mental states, especially when driving a vehicle, has been further studied and through it, tracking, monitoring and various tasks of working memory have been followed. Future research should focus on the use of computational methods that take into account the dynamic and unstable nature of EEG data. Such an approach could facilitate the development of fatigue detection systems and automated adaptive systems.

    Keywords: Electroencephalography, Cognitive ergonomics, EEG, Systematic review, Brain waves, Mental fatigue
  • Ramesh Taherian Ojaroud, Ali Faraji* Pages 19-38
    Background and Objectives

    The jewelry industry accounts for a large share of the income of the people and the government. Workbench and chair are the main tool for manufacturers, designers, art students and repairmen in this field as a group of users for the efficiency of making jewelry. This research seeks to design a workbench and chair for making jewelry that, in addition to being modular, is also interactive and ergonomic.

    Methods

    This research is practical as well as qualitative-descriptive in nature. It has used a survey method to collect data in which its most important tools in the practical were verbal-visual (questionnaire, interview) and non-verbal (observation). Its design method was the so-call Design up (Tarrahi Nameh in Persian) which has based on interaction design and a user-centered approach. One of the most useful techniques called the hierarchical analysis process (AHP) has been employed to prioritize users and selected designs.

    Results

    The result of this research is a modular, interactive and ergonomic workbench and chair under the Mosavvab brand. Their users have the advantage of an independent design resulting from its modularity, benefit from usability as well as engagement user experience due to its interactivity and finally, they satisfy from its safety and comfort due to its ergonomics.

    Conclusion

    This achievement eliminates tangible and intangible problems and not only provides users with personal satisfaction but also reduces the need for many medical treatments. Six elements of usability such as effectiveness, efficiency, safety/comfort, utility, easy to learn and ease to memory, on the one hand, would be brought. The goals of interaction design as visibility, feedback, constraints, consistency, affordance and engaging user experience, on the other hand, would be illustrated.

    Keywords: Workbench, chair designing, Jewelry making, Modular, Ergonomics, Interaction design
  • Mohsen Aliabadi, Ramin Rahmani*, Ebrahim Darvishi, Maryam Farhadian, Masoud Shafiee Motlagh, Neda Mahdavi Pages 39-54
    Background

    Exposure to vibration is one of the occupational agents that causes a variety of health effects. The aim of this study was to determine the association between exposure to human vibration and the physical performance of mining drivers.

    Methods

    In the present study, 65 drivers working in one of the Iron Ore mines, were asked to complete the standard questionnaire for assessing the level of disability of the arm, shoulder and hand (DASH). Exposure to human vibration was measured using Svantek 106 vibrometer. Drivers' physical performance was assessed based on grip strength, Pegboard dexterity, and monofilament finger sensory tests. Data were analyzed using SPSS 21 software.

    Results

    The average vibration acceleration whole body (WBV) and hand-arm (HAV) were 1.00±0.23 and 2.46±0.68 m/s2 respectively. There was a significant relationship between exposure to HAV and grip strength and hand dexterity (p <0.05). According to the DASH score, 56.9% of drivers had mild and 43.1% had moderate upper limb disability. The results of the multiple regression model with a coefficient of determination of 0.207 showed that the WBV in the presence of other predictor variables had a significant effect on DASH score (p<0.05).

    Conclusion

    In mining truck drivers, WBV exposure was higher and HAV exposure was lower than the national exposure limits. The results confirmed that WBV caused by mining trucks is the most important risk factor affecting the level of drivers' disability.

    Keywords: Physical performance, Human vibration, Disability, Mining truck, Drivers
  • Salim Balouch, Mohammad Razzaghi*, Alireza Ghalaee Pages 55-70
    Background and Objectives

    Nurses are one of the most important forces in a hospital. Therefore, their socialization is important to act as social capital for the hospital through sociability and to increase their responsibility as well as work ethic. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of organizational socialization and social capital on responsibility with the mediating role of the organizational work ethic of Nurses at Iran Hospital, Iranshahr in Sistan & Balouchestan Province, Iran.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive correlation in terms of data collection based on structural equation modeling. The statistical population included all Nurses of Iran Hospital (550 subjects). The sample size was 218 according to the statistical population and using stratified random sampling method and Krejcie & Morgan table. Standard questionnaires of organizational socialization, social capital, responsibility and work ethics were used to collect data. The collected data were analyzed using SPSS 25 and LISREL 8.8 software.

    Results

    There was a positive and significant relationship between organizational socialization and social capital with work ethics. Also, the correlation coefficient between the variables of work ethics and responsibility (r = 0.39) is positive and significant. At the same time, with the mediation of work ethics, the variables of organizational socialization and social capital can predict responsibility.

    Conclusion

    Socialization allows nurses to gain more knowledge and skills in their work. Through socialization, nurses become a social capital for the hospital, and socialization and social capital increase work ethic, which in turn increases their responsibility.

    Keywords: Organizational Socialization, Social Capital, Responsibility, work ethics
  • Fakhradin Ghasemi, Rashid Heidarimoghadam, Payam Khanlari* Pages 71-83
    Background and Objectives

    Hospital and medical staff use medical gloves to protect themselves and their patients from infectious agents. Wearing gloves may reduce manual dexterity and grip strength and interfere with work performance. The aim of this study was to investigate the effect of wearing medical gloves on grip strength, manual dexterity, and perceived comfort.

    Methods

    20 people (10 women, 10 men) participated in this study. Participants were tested in three gloveless modes, with latex gloves and with nitrile gloves with two tests, a 9-hole pegboard and a modified pegboard. Perceived comfort in working with gloves, wearing and removing gloves was also assessed using a subjective scale.

    Results

    The age range of participants was 20 to 40 years with an average of 29.45 years. There was a significant difference in manual dexterity between gloveless hands and nitrile gloves in the 9-hole pegboard test. In the modified pegboard test, gloveless hand manual dexterity was significantly different from both latex and nitrile gloves. The results also showed that wearing any type of glove significantly reduced the grip strength of individuals. The worst comfort rating was given to wearing gloves.

    Conclusion

    The results of this study showed that wearing gloves reduces manual dexterity and grip strength. A modified pegboard test is also recommended to assess the manual dexterity of medical gloves. Latex and Nitrile gloves are difficult to wear and should be considered in designs.

    Keywords: Manual Dexterity, Gloves, Grip Strength, Design
  • Nooshin Atashfeshan, Mohammad Saidi Mehrabad *, Hamideh Razavi Pages 84-103
    Background and Objectives

    Despite contribution to catastrophic accidents, human errors have been generally ignored in the design of human-machine (HM) systems and the determination of the level of automation (LOA). This paper aims to develop a method to estimate the level of automation in the early stage of the design phase considering both human and machine performance.

    Methods

    A quantitative method is used to evaluate the performance of the whole human-machine system by the human-in-the-loop fault tree analysis while a qualitative and cross-sectional method is used to estimate human errors using the CREAM technique. The data are collected from real cases that happened in the control room of the Ferdowsi power plant.

    Results

    Full automatic option with an average error of 0.013 had the lowest error rate, i.e. 1/8 of the error rate of the manual design. In addition, the CREAM analysis showed that the control room operators were not satisfied with the availability of procedures and Man-Machine Interface and operational support in general. Thus, on average, the reliability of the manual design is less than the reliability of the automatic setting.

    Conclusion

    High machine reliability has led to the fact that the fully automatic design would be one of the best design choices for human-machine systems. However, based on the previous studies, high automation may have some human-out-of-the-loop shortcomings. Thus, this study proposed solutions to overcome these disadvantages based on the importance of the control parameters or the essence of human involvement in some decision-making and execution tasks.

    Keywords: Human-Machine Systems, Function Allocation, Human Reliability, Human-in-the-loop fault tree analysis, Human factors
  • Arezoo Sammak Amani, MohammadAmin Mououdi, Morteza Mahdavi*, Fariba Ghaempanah Pages 104-120
    Background and Objectives

    For many employees, students and “Behind the desk jobs”, most of the daily work is done while sitting on a chair and behind a desk. This happens while many studies are associating long-term sedentary posture with musculoskeletal and cardiovascular diseases, etc. The aim of the present research is to design a tool that helps to change the working posture of people who work at sedentary workstations from sitting to stand-sit posture.

    Methods

    The measurements needed to design a desk converter were extracted from the existing anthropometric data of the Iranian community between the ages of 6-19 and 20-60 for both sexes, using 4 anthropometric parameters of elbow (to floor) height sitting, eye height sitting, elbow height standing and eye height standing. These values were used to obtain the difference between the required work surface of the hand while sitting and standing (keyboard position) and the difference of the required work surface of the eye while sitting and standing (display position). Due to the adjustability of this tool, 5th percentile of women and 95th percentile of men were used to achieve the required range of changes.

    Results

    The desk converter constitutes two parts, 1. Top surface (meant for monitor) and 2. the keyboard tray. The difference in the height of these two surfaces was calculated 12cm. The maximum height of the desk converter (adjustable range) for both age groups was 68 cm due to changes in sitting and standing elbow height. The width and depth of the desk are set at 90 by 50 cm, and the keyboard and mouse surface, with a width equal to the desk’s and a depth of 20 cm, creates sufficient and comfortable space for users.

    Conclusion

    It is envisioned that by using this tool and changing the posture of individuals from an entirely sitting posture to standing and sitting alternation, a contribution to the reduction of musculoskeletal, cardiovascular, diabetes and cancer problems can be made.

    Keywords: Desk converter, Sit-stand posture, Workstation, Anthropometric Engineering
  • Laleh Nazari, Azadeh Shahcheraghi*, Iraj Etessam Pages 121-135
    Background and Objectives

    Job satisfaction and improving employee performance due to direct relationships with individual and environmental factors is one of the most important issues in optimizing the industrial environment. Since the main lever of decreasing or increasing productivity is human resources, one of the issues that will engage the leading managers in the coming decade is trying to increase employee productivity. Regarding the disposal of some affairs to the private sector and lack of adequate health supervision, in some cases, we witness an increase in this disorder in our country. The physical environment of the built environment affects mental health directly and indirectly, meaning that the physical environment, such as the residence and workplace, is a place for human life and some of its psychological effects are unknown.

    Methods

    The purpose of this research is to explain the model optimization model of labor and the industrial environment through architectural standards. This research is an applied research. In this research, the opinions were gathered through interviews. Then using grounded theory and open, axial and selective coding, the model was developed. In the following, confirmatory factor analysis was used to examine the validity of the items by Lisrel software.

    Results

    The results showed that indices such as environmental and physical ergonomics, visual contrast of space, environmental psychology, spatial separation of space, attention to voice and color are influential.

    Conclusion

    Psychological comfort is an inevitable aspect of user satisfaction studies. These findings help designers, architects, planners, and facility managers to develop workplace design principles.

    Keywords: labor, industry, architecture, job satisfaction, environmental psychology