فهرست مطالب

امنیت انتظامی دریایی - پیاپی 37 (بهار 1398)

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 37 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مولود کیخسروانی *، طاهره کللی خورموجی صفحه 1
    زمینه و هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی متغیرهای موثر بر احساس امنیت در شهر برازجان صورت پذیرفته است. مفهوم احساس امنیت یکی از مولفه های کیفیت زندگی درشهرها است و آسیب های اجتماعی ازمهم ترین پیامدهای ناامنی به شمار می روند. امروزه با توجه به رواج ناامنی های اجتماعی در شهرها، مطالعه موضوع امنیت اجتماعی و عوامل مرتبط با آن ضرورت یافته است..

    روش تحقیق

    جامعه آماری تحقیق کلیه افراد 15 سال تا 30 ساله در شهر برازجان است. حجم نمونه بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران، 390 نفر بدست آمد و داده های مربوطه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در قالب 5 محله از شهر برازجان از این افراد کسب گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارspss16تجزیه و تحلیل گردید. به منظور بررسی فرضیات از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و همچنین تحلیل رگرسیون استفاده گردید..

    نتایج و یافته های تحقیق

    نتایج این پژوهش حکایت از آن دارد که احساس امنیت افراد در حد پایین است. همچنین اعتماد به پلیس ، تصور از نظارت پلیس ، تصور از میزان وقوع جرم و تجربه مستقیم جرم تاثیر معنی داری بر میزان احساس امنیت اجتماعی داشته اند. به نحوی که این 4 متغیر با توجه به ضرایب β بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته داشته اند. همچنین جهت یافتن میزان و سهم اثر متغیرهای مستقل در تبیین میزان احساس امنیت اجتماعی، از تحلیل رگرسیون استفاده شد. ضریب تعیین به دست آمده 161/0= R2، بدست آمد. 

    کلیدواژگان: حساس امنیت اجتماعی، امنیت، سرمایه اجتماعی، پلیس، تجربه جرم
  • علیرضا صفری*، ناصر کمال زاده صفحه 2
    زمینه و هدف

    قاچاق کالا از اقسام جرایم اقتصادی است که با توجه به آثار و عواقبی که در سطح اقتصاد ملی دارد،مبارزه با آن به عنوان یکی از اولویت های اصلی کشور محسوب می شود و دستگاه های متعددی به عنوان متولی مبارزه با قاچاق به فعالیت می پردازند.اگرچه عواملی اصلی ایجاد پدیده قاچاق را باید در بخش تجاری و بازرگانی جستجو کرد؛ولی همین عوامل ریشه های عمیق فرهنگی دارد که شناسایی این عوامل می تواند به ریشه یابی قاچاق و حل بنیانی این پدیده کمک شایانی کند.از طرف دیگر اگرچه در مطالعات مختلف،بیشتر آثار قاچاق بر حوزه های اقتصادی بررسی شده است؛ولی گسترش این پدیده،آثار و عواقب متعددی در حوزه فرهنگ نیز دارد که شناخت این اثرات بیانگر نقش مخرب این پدیده بر فرهنگ جامعه و مبین لزوم برخورد قاطع با این پدیده و اتخاذ سیاست های مناسب برای رفع آن است.

    روش تحقیق

    هدف این مقاله بررسی تاثیر توسعه فرهنگی بر کاهش قاچاق کالا در جنوب کشور است. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و مبتنی بر متون موجود است.

    نتایج و یافته های تحقیق

    بدون شک پدیده قاچاق کالا از جمله موضوعاتی است که می بایست آنرا در یک فرایند چند وجهی مورد توجه و ارزیابی قرار داد . علاوه بر دلایل اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی موضوع قاچاق کالا در بستر رشد و شکل گیری تا مرحله عملیاتی دارای ریشه فرهنگی است . بنابراین به نظر می رسد در قالب توسعه فرهنگی موضوع قابل ملاحظه و ارزیابی می باشد .

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه فرهنگی، قاچاق کالا، جهانی شدن فرهنگ، ایران
  • احمد کوهی، فلکناز آتشی * صفحه 3
    زمینه و هدف

    این پژوهش با عنوان بررسی تاثیر عوامل مختلف بر فرهنگ حجاب و عفاف و ارزشهای اخلاقی در دبیرستانهای شهرستان گرگان برآمده است و برای بررسی عوامل، به چهار منبع یا ابزار کتب درسی، تعامل اولیای مدرسه با دانش آموزان، فعالیت پرورشی و محتوای ساعات پرورشی در انتقال فرهنگ دینی عفاف و حجاب، با عنوان اهداف جزیی پرداخته است.

    روش تحقیق

    روش پژوهش توصیفی، جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش کلیه دانش آموزان دبیرستانهای شهرستان گرگان به تعداد 18433 نفر هستند که در سال تحصیلی 88-89 به تحصیل اشتغال دارند. این نمونه آماری برگرفته از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 377 نفر که به روش تصادفی طبقه ای برحسب جنسیت انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه محقق، ساخته با 42 سوال بسته پاسخ با پایایی 99 صدم در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت با سطوح پاسخ خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد که به ترتیب از 5-1 نمره گذاری شده است. برای سوالات آزمون، از آزمون کای اسکویر استفاده شده است.

    نتایج و یافته های تحقیق

    پس از تجزیه و تحلیل، یافته های پژوهش نشان داد که هریک از ابزار انتخاب شده انتقال فرهنگ در آموزش و پرورش یعنی کتب درسی، تعامل اولیای مدرسه، ساعات پرورشی، فعالیت پرورشی در انتقال فرهنگ عفاف و حجاب موثر می باشند و دانش آموزان اطلاعات رفتار خود را از این منابع دریافت نموده اند.

    کلیدواژگان: فرهنگ دینی، ارزشهای اخالقی، عفاف و حجاب
  • علیرضا بهمن نژاد، غلامرضا جعفری نیا * صفحه 4
    زمینه و هدف

    انسان ها برای گذراندن فراغت وتفریح خود و برای برآوردن نیازهای روحی وفردی نیاز به محیط یدارند که شرایط آرامش وآسایش را برای آن ها فراهم کند .در این زمینه ، امنیت بسیار حایز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر ، سنجش میزان احساس امنیت و آسایش گردشگران داخلی شهر ساحلی گناوه است.

    روش تحقیق

    روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی مبتنی بر شیوه پیمایشی است. جامعه آماری منطقه موردمطالعه، شامل گردشگران داخلی که در زمستان 1398 به استان بوشهر سفر کردند و به مدت یک هفته در این شهر اقامت داشتند که محققان طی این مدت توانستند 228 پرسش نامه جمع آوری کنند. پایایی داده های مورد استفاده به وسیله آزمون کرونباخ 745/0 محاسبه شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تی تک نمونه ای و رگرسیون گام به گام استفاده شده است.

    نتایج و یافته های تحقیق

    نتایج تحقیق نشان می دهد، نتایج پژوهش نشان می دهد که میزان تحصیلات، سن، سواد، وضعیت تاهل، میزان درآمد، نقش نیروی انتظامی و رسانه ها به مقدار بسیار زیادی بر میزان احساس امنیت اجتماعی گردشگران شهری تاثیر داشته و در این میان وضعیت کالبدی- فیزیکی شهر میزبان کم ترین تاثیر را از نظر گردشگران شهر های ساحلی در استان بوشهر داشته است. در کل بیش از 80 درصد پاسخ گویان معتقدند که در فرصت مناسب دوباره از این استان و نقاط ساحلی آن دیدن می کنند.. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که وجود امنیت در شهرهای ساحلی در تصمیم گیری گردشگران در سفر به آن شهرها تاثیر مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، اجتماعی گردشگری (توریسم)، توسعه گردشگری، توسعه اجتماعی
  • عزت دیره*، جهانبخش طهماسبی صفحه 5
    زمینه و هدف

    یکی از ابعاد مرتبط با امنیت محیط های شهری، فضا و ساخت و ساز شهری است. یک فضای شهری مناسب، تا حد زیادی تامین-کننده امنیت و فضاهای شهری نامناسب، از بین برنده آن و زمینه ساز انواع آسیب ها و معضلات اجتماعی است. در همین راستا این پژوهش، با هدف تحلیل فضایی، احساس امنیت شهروندان در فضا های عمومی شهری، شهر کنگان را مطالعه نموده است.

    روش تحقیق

    این پژوهش از نظر روش شناسی از نوع توصیفی-تحلیلی و روش نمونه گیری تصادفی، که جامعه آماری مناطق مورد مطالعه برابر با 30880 نفر است. بنابراین حجم نمونه با فرمول کوکران برابر 384 نفر بدست آمده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج و یافته های تحقیق

    یافته های پژوهش نشان می دهد که میزان احساس امنیت در فضاهای عمومی مناطق کم درآمد با میانگین 40/13 بیش از میانگین میزان احساس امنیت کاربران فضاهای عمومی در مناطق متوسط نشین (59/12) و مرفه نشین (32/13) است. با توجه به میانگین داده های موجود در مناطق مختلف شهر کنگان، تفاوت مشاهده شده بین میانگین های مناطق مختلف شهر از نظر میزان احساس امنیت فضاهای عمومی، هرچند با اندک تفاوت مورد تایید قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، فضاهای عمومی، معیارهای کالبدی، مناطق شهری، کنگان
  • علیرضا بهمن نژاد، باقر گرگین * صفحه 6
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان بخشی از حاکمیت، مسیول حفظ امنیت، آسایش و آرامش عمومی مردم جامعه است. این نهاد به عنوان مجری قواعد و برقرار کننده ی نظم و امنیت اجتماعی بوده و پیوسته در ارتباط و تعامل با مردم است.تعامل بین نیروهای پلیس و افراد جامعه نیاز به اعتماد متقابل را دو چندان می سازد.گستردگی دامنه مسوولیت ها و چالش های فراوان پیش روی پلیس از یک طرف و وظیفه سنگین برقراری امنیت اجتماعی از طرف دیگر، ضرورت پلیس مقتدر و در عین حال مردمی را بیش از پیش نمایان می کند.

    روش تحقیق

    این پژوهش از نظر روش شناسی از نوع توصیفی- و روش نجمع آوری اطلاعات از طریق فیش برداری اطلاعات کتابخانه ها ، کتب و سایتهای علمی تخصصی و فصلنامه های متناسب با موضوع می باشد.

    نتایج و یافته های تحقیق

    اگرچه تحقیقات خوبی در زمینه توانمندی ها و ظرفیت های ناجا در تحقق جامعه اسلامی انجام شده، ولی موارد که بتوان آنها را با نیاز مدیریتی و ماموریتی پلیس ایران تطبیق داد بسیار اندک است و لازم است عواملی همچون دیدگاه های دینی، و ویژگی های بومی و جنبه های معنوی و ضابطه مداری سازمان پلیسی در آن ها دخالت داده شود و چارچوب مناسب برای این امر فراهم گردد. به علاوه، آنچه ضرورت پژوهش حاضر را بیشتر می کند، انتظارات مقام معظم رهبری از ناجا برای افزایش قابلیت ها و تواندایی های مدیران و فرماندهان این نیرو است

    کلیدواژگان: توانمندی ها، ظرفیت ها، ناجا، جامعه اسلامی
|
  • Moloud keykhosrovani *, Tahereh Kelly Khormoji Page 1
    Background and Objective

    The present study aims to investigate the variables affecting the sense of security in Borazjan city. The concept of security is one of the components of quality of life in cities and social harms are one of the most important consequences of insecurity. Today, due to the prevalence of social insecurity in cities, it has become necessary to study the issue of social security and related factors.

    Research Method

    The statistical population of the study is all people aged 15 to 30 years in Borazjan city. The sample size was 390 people based on Cochran's sampling formula and the relevant data were obtained using multi-stage cluster sampling method in the form of 5 neighborhoods of Borazjan city. Data were analyzed using SPSS16 software. In order to investigate the hypotheses, Pearson correlation coefficient test and regression analysis were used.

    Results and Findings of the Research

    The results of this research indicate that people's sense of security is low. Also, trust in the police, the idea of police surveillance, the idea of crime and the direct experience of crime have had a significant effect on the sense of social security. In a way, these 4 variables have the greatest effect on the dependent variable according to β coefficients. . Keywords: Social security feeling, security, social capital, police, crime experience.

    Keywords: Social security feeling, security, social capital, police, crime experience
  • Alireza Safari*, Nasser Kamalzadeh Page 2
    Background and Objective

    Smuggling of goods is one of the types of economic crimes that according to its effects and consequences at the national economy, fighting it is considered as one of the main priorities of the country and several agencies are responsible for combating smuggling. Although the main factors in the phenomenon of trafficking should be sought in the commercial and commercial sectors, these factors have deep cultural roots that identifying these factors can help to eradicate trafficking and the root cause of this phenomenon. Smuggling has been studied in the economic field, but the spread of this phenomenon has several effects and consequences in the field of culture. Knowing these effects indicates the destructive role of this phenomenon on society's culture and indicates the need to deal decisively with this phenomenon and adopt appropriate policies to eliminate it. .

    Research Method

    The purpose of this paper is to investigate the effect of cultural development on reducing smuggling in the south of the country. The research method is library-based and text-based.

    Results and Findings of Research

    Undoubtedly, the phenomenon of smuggling of goods is one of the issues that should be considered and evaluated in a multifaceted process. In addition to social, political, and economic reasons, the issue of smuggling of goods in the context of growth and formation to the operational stage has cultural roots. Therefore, it seems that in the form of cultural development, the issue is significant and evaluated.

    Keywords: Development, Cultural development, smuggling of goods, globalization of culture, Iran
  • Ahmad Koohi, Falknaz Atashi * Page 3
    Background and Aim

    This study is entitled to investigate the effect of various factors on the culture of hijab and chastity and moral values in high schools of Gorgan city and to study the factors, four sources or textbooks, parents' interaction with students, educational activities and hourly content. Parvaresh has dealt with the transmission of the religious culture of chastity and hijab as minor goals.

    Research method

    Descriptive research method, the statistical population in this study are all high school students in Gorgan, 18433 people who are studying in the academic year of 1989-89. This statistical sample is taken from the table of Karajsi and Morgan with 377 people who were randomly selected by gender. Data collection tools included a researcher-made questionnaire with 42 closed-answer questions with a reliability of 99% on a scale of 5 Likert scores with very low, low, medium, high and very high response levels, which are rated from 5-1, respectively. For the test questions, the Kai Square test was used.

    Results and findings of the research

    After analysis, the research findings showed that each of the selected tools of culture transfer in education, ie textbooks, interaction of school parents, parenting hours, educational activities are effective in transferring the culture of chastity and hijab and students Received behavioral information from these sources.

    Keywords: Religious Culture, Moral Values, Chastity, veil
  • Alireza Bahmannejad, Gholamreza Jafari Nia * Page 4
    Background and Objectives

    Humans need the environment to provide them with the conditions for peace and relaxation in order to spend their leisure and recreation and to meet their spiritual and personal needs. In this regard, security is very important. The aim of this study is to measure the level of security and comfort of domestic tourists in the coastal city of Genaveh.

    Research Method

    The research method of the present research is descriptive-analytical based on survey method. The statistical population of the study area, including domestic tourists who traveled to Bushehr province in the winter of 1398 and stayed in this city for a week, during which researchers were able to collect 228 questionnaires. The reliability of the data used by Cronbach's test is calculated to be 0.745. Pearson and Spearman correlation statistical tests, T-sample sampling, and step-by-step regression were used to analyze the data.

    Research Results and Findings

    The results show that the level of education, age, literacy, marital status, income, the role of law enforcement and the media have greatly affected the sense of social security of urban tourists, among others. The physical condition of the host city has had the least impact on tourists in coastal cities in Bushehr province. Also, 47.7% of tourists were satisfied with social security in the coastal areas of Bushehr province and 18.7% were dissatisfied. In total, more than 80 percent of respondents believe that they will visit the province and its coastal areas again at the right time.

    Keywords: Social Security, Sense, Tourism (Tourism), Tourism Development, Social Development
  • ezat dyreh*, Jahanbakhsh Tahmasebi Page 5
    Background and Aim

    One of the dimensions related to the security of urban environments, space and urban construction. A suitable urban space, to a large extent, provides security and inappropriate urban spaces, destroys it and paves the way for all kinds of social harms and problems. In this regard, this study, with the aim of spatial analysis, has studied the sense of security of citizens in public urban spaces, Kangan city.

    Research Methodology

    This research is a descriptive-analytical methodology and random sampling method, in which the statistical population of the study areas is 30880 people. Therefore, the sample size was 384 with Cochran's formula. The data were analyzed using SPSS software.

    Results and findings of the research

    The research findings show that the level of security in public spaces in low-income areas with an average of 13.40 is higher than the average level of security of users of public spaces in medium-sized areas (12/59) and prosperous (32). / 13) is. Considering the average data available in different areas of Kangan city, the observed difference between the averages of different areas of the city in terms of the feeling of security in public spaces, although with a slight difference, is confirmed.

    Keywords: security feeling, Public spaces, Physical criteria, Urban areas, Kangan
  • Alireza Bahmannejad, Bagher Gorgin * Page 6
    Background and Objective

    The law enforcement force of the Islamic Republic of Iran, as part of the government, is responsible for maintaining the security, comfort and general peace of the people of the society. As an executor of rules and establishing social order and security, this institution is constantly in contact and interaction with the people. Interaction between the police and members of the community doubles the need for mutual trust. Expanding the scope of many responsibilities and challenges In the face of the police on the one hand, and the heavy task of establishing social security on the other, the need for a strong and at the same time policing people is becoming more and more apparent.

    Research Method

    This research is descriptive-methodological in terms of methodology - and the method of not collecting information through library information filing, specialized scientific books and sites and quarterly journals appropriate to the subject.

    Results and findings of the research

    Although good research has been done on the capabilities and capacities of the NAJA in the realization of the Islamic society, but the cases that can be adapted to the management and mission needs of the Iranian police are very few and need factors such as religious views. And the indigenous characteristics and spiritual aspects and orientation of the police organization should be involved in them and a suitable framework should be provided for this.

    Keywords: Capabilities, Capacities, NAJA, Islamic Society