فهرست مطالب

امنیت انتظامی دریایی - پیاپی 29 (تابستان 1396)

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 29 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مصطفی زارعی، رسول شمسی*، سید احمد موسوی صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    تحقیق حاضر، با هدف تعیین تفاوت میان استفاده کنندگان موتورسیکلت قانون گریز و استفاده کنندگان موتورسیکلت قانونمند، از نظر هنجار تقابل اجتماعی و مولفه های آن؛ یعنی تقابل اجتماعی منفی، باور به تقابل اجتماعی و تقابل اجتماعی مثبت انجام شد.

    روش تحقیق

    این پژوهش، در قالب یک طرح مورد شاهدی و به صورت مقطعی انجام شد. 192 نفر از استفاده کنندگان موتورسیکلت که از نظر کارشناسان پلیس راهور ، قانون گریز شناخته شده بودند (گروه مورد) و 192 نفر از استفاده کنندگان موتورسیکلت که از نظر کارشناسان پلیس راهور، قانونمند (گروه شاهد) تشخیص داده شده بودند، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. این دو گروه، سپس از نظر مولفه های هنجار تقابل اجتماعی، با یکدیگر مقایسه شدند.

    یافته ها و نتایج

    تفاوت معناداری میان استفاده کنندگان موتورسیکلت قانون گریز و استفاده کنندگان موتورسیکلت قانونمند از نظر هنجار تقابل اجتماعی به طور کلی (01/0 < p) و مولفه های آن؛ یعنی تقابل منفی (01/0 < p)؛ باور به تقابل (01/0 < p) و تقابل مثبت (01/0 < p) وجود داشت. تحلیل رگرسیون لوجستیک چندگانه با روش سلسله مراتبی نشان داد که متغیرهای اجتماعی جمعیت شناختی (مرحله اول) 3/9 الی 4/12 درصد، و مولفه های هنجار تقابل اجتماعی (مرحله دوم)، بین 7/13 تا 2/18 درصد از واریانس متغیر ملاک قانون گریزی یا قانونمندی در استفاده از موتورسیکلت را تبیین نمایند. هنجار تقابل اجتماعی و مولفه های آن، نقش مهمی در کاهش و پیشگیری از تمایل استفاده کنندگان از موتورسیکلت در شهر بوشهر در ارتکاب قانون گریزی دارند. بنابراین، به منظور کاهش نرخ قانون گریزی در میان استفاده کنندگان از موتورسیکلت، بهتر است در کنار اجرای استراتژی های بازدارنده بیرونی، مانند جریمه کردن، مداخله های اجتماعی و رفتاری، به اقدام های مداخله ای اجتماعی و رفتاری به صورت تقویت هنجار تقابل اجتماعی پرداخته شود.

    کلیدواژگان: قانون گریزی، هنجار تقابل اجتماعی، سرمایه اجتماعی، موتورسیکلت
  • احمد خواجه*، حسین مرادی صفحات 26-54
    زمینه و هدف

    شهروندی به عنوان رویکردی است که به انواع حقوق انسانی در جامعه اشاره می کند و تعامل بین فرد و جامعه را جهت می دهد. هدف از این مقاله تبیین جامعه شناختی سبک زندگی و رابطه آن با گرایش به حقوق شهروندی است. مبانی نظری متاثر از آراء و نظریات گیدنز است.

    روش تحقیق

    با توجه به روش پیمایش و مطالعه میدانی در بین دانشجویان دانشگاه واحد تحلیل فرد در نظر گرفته شده است. شیوه نمونه گیری طبقاتی سیستماتیک و حجم نمونه مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 373 در نظر گرفته شده است. شاخص سبک زندگی با ابعاد و گرایش به حقوق شهروندی در ابعاد گرایش مورد مطالعه قرار گرفته است.

    نتایج و یافته های تحقیق نشان داد

    آلفای کرونباخ به دست آمده از یافته های اطلاعات 73% بوده است؛ جمع آوری اطلاعات از طریق ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام شده و با استفاده از نرم افزار20 Spss و بهره مندی از آماره های استنباطی (رگرسیون و پیرسون) و توصیفی در نهایت، نتیجه گرفته شد که به طورکلی شاخص سبک زندگی بر گرایش به حقوق شهروندی تاثیرگذار است. همچنین سبک زندگی بر گرایش به حقوق مدنی، حقوق اجتماعی و حقوق سیاسی تاثیر دارد. نحوه اوقات فراغت و سلیه هنری و مصرفی نیز بر گرایش به حقوق شهروندی تاثیر دارد ولی نحوه مدیریت بدن با گرایش به حقوق شهروندی رابطه ای ندارد. بنابراین پیشنهادهایی می توان برای این تاثیرگذاری مطرح کرد.

    کلیدواژگان: نیمرخ روانی والدین، بزهکاری، کودکان بوشهری
  • محمدتقی امینی *، طاهره کللی خورموجی صفحات 56-81
    زمینه و هدف

    رسانه های جمعی با فراهم آوردن چارچوب های مفهومی برای تفسیر و پردازش اطلاعات، به نگرش های افراد در خصوص مسایل مدنی، موضوع های سیاسی و امور عمومی جامعه، جهت می دهند و به شکل گیری مفاهیم و رفتارهای خاص کمک می کنند. با توجه به اهمیت و نقش رسانه ها در زندگی اجتماعی، هدف اصلی نوشتار حاضر، تبیین نظری و تجربی رابطه میان استفاده از رسانه های جمعی و به طور ویژه اینترنت، مطبوعات و تلویزیون و میزان سرمایه اجتماعی است.

    روش تحقیق

    در این پژوهش تلاش شده است تا ضمن استفاده از چارچوب مفهومی کلمن، پاتنام، لرنر و دیگران، با روش پیمایش به بررسی رابطه استفاده از رسانه های جمعی و میزان سرمایه اجتماعی در جامعه مورد بررسی پرداخته شود. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق، افراد20تا39 ساله شهر بوشهر می باشد که از طریق فرمول کوکران 383 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.

    نتایج و یافته های تحقیق نشان داد

    یافته های توصیفی پژوهش، حاکی از این واقعیت است که اگرچه میانگین استفاده از اینترنت و مطبوعات در بین افراد نمونه، پایین تر از حد متوسط است ولی بیش از نیمی از پاسخگویان (52.8 درصد) در طی یک روز، بیشتر از دو ساعت از زمان خود را صرف تماشای تلویزیون می کنند. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که بین تماشای برنامه های سیاسی، ورزشی، خبری و فیلم های جنایی، تاریخی و فرهنگی تلویزیون و میزان سرمایه اجتماعی رابطه معنادار وجود دارد. علاوه بر این، ارتباطی معنادار بین میزان استفاده از مطبوعات (مجله و روزنامه) و سرمایه اجتماعی برقرار است.

  • مولود کیخسروانی *، معصومه محمودی صفحات 82-104
    زمینه و هدف

    سبک زندگی مجموعه تقریبا هماهنگی است از تمامی رفتارها و کنش هایی که یک فرد در طول زندگی روزمره از خود نشان می دهد، در واقع سبک زندگی نمودی از جهت گیریها وعادات روزانه است، سبکی شدن زندگی با شکل گیری فرهنگ مردم رابطه نزدیکی دارد، بنابراین می توان شناخت لازم در مورد فرهنگ یک جامعه را از طریق شناخت سبک زندگی آن جامعه به دست آورد. با توجه به روند جهانی شدن و سایبری شدن ارتباطات که افراد را به سوی فرهنگ مصرفی هدایت می کنند، در این مطالعه بدنبال بررسی سبک زندگی و فرهنگ مصرفی در بین جوانان شهرستان بوشهرو چگونگی تاثیر پایگاه اجتماعی - اقتصادی خانواده آنان بر این فرایند می باشیم.

    روش

    پژوهش فوق تاثیر پایگاه اجتماعی- اقتصادی خانواده بر سبک زندگی جوانان را با استفاده از روش پیمایش مورد مطالعه قرار داده، جامعه آماری آن شامل 48912 نفر از جوانان15 تا 29 ساله شهرستان بوشهر می باشند که حجم نمونه 380 نفری و با استفاده از فرمول کوکران بدست آمده است.

    یافته ها و نتایج

    جهت سنجش پایایی گویه ها از روش کرونباخ و جهت سنجش اعتبار گویه ها از روش سنجش اعتبار محتوای لاوشه استفاده شده و داده های بدست آمده توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج آن به دو صورت آمارهای توصیفی و استنباطی ارایه شده است. نتایج تحقیق نشان داد که تفاوت چندانی بین سبک زندگی جوانان دختر و پسر وجود ندارد و فرضیه پنجم؛ به نظر می رسد بین سبک زندگی جوانان دختر و پسر تفاوت وجود دارد، اثبات نمی شود. تنها در برخی از سوالات میانگین رتبه های جوانان دختر و پسر متفاوت بود.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، پایگاه اجتماعی، پایگاه اقتصادی، منزلت شغلی
  • بهرام سرمست، مسعود افتخاری * صفحات 105-126
    زمینه و هدف

    مطالعه رفتار افراد در محیطهای کاری از دیرباز موردتوجه اندیشمندان علوم مدیریت بوده است و با ظهور رشته رفتار سازمانی در سالهای نخست دهه 1960، در این امر جدیت بیشتری به عمل آمد. بسیاری از مطالعات صورت گرفته ، سعی در تقسیم بندی رفتارها و علل بروز آن ها داشته اند. مباحثی نظیر: ادراک، انگیزش ، نگرشهای شغلی و... از جمله مواردی هستند که به بررسی ریشه بسیاری از رفتارهای آدمی در محیط کار می پردازند. با توجه به اینکه ترغیب رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان امکان پذیر نیست. بنابراین، برای تشویق این گونه رفتار ها در بین کارکنان بایستی به تقویت پیش زمینه های آنها پرداخت. یکی از این پیش زمینه ها رضایت شغلی می باشد.هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه رضایت شغلی ماموران انتظامی با رفتار شهروندی سازمانی آنان در کلانتریهای شهرستان بوشهر می باشد.

    روش

    پنج فرضیه فرعی و یک فرضیه اصلی طراحی شد و اطلاعات مورد نیاز جهت تحلیل فرضیه های تحقیق از طریق پرسشنامه طراحی شده که در نمونه آماری که بر اساس فرمول کوکران 129 نفر محاسبه شد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای پخش گردید.

    یافته ها و نتایج

    پس از جمع آوری و تحلیل کلیه فرضیه ها مورد تایید قرار گرفتند که برای آزمون فرضیه ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یعنی بین رضایت شغلی و ابعاد آن(رضایت از کار، رضایت از مافوق، رضایت از همکار، رضایت از ترفیع، رضایت از حقوق) با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: آموزشهای الکترونیکی، عملکرد، مدیران فرماندهی انتظامی استان بوشهر
  • لیلا انبارکی*، اسماعیل شفیعی صفحات 128-157

    جرایم اقتصادی از مهمترین و پیچیده ترین جرایم به شمار می روند. در این میان قاچاق کالا به عنوان هسته اصلی جرایم اقتصادی نقش اساسی در گسترش ناامنی اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و... در کشور ایفا می کند. ریشه های اصلی پدیده قاچاق را می توان در بعد داخلی و خارجی جستجو نمود. مهمترین عوامل داخلی این پدیده عبارتند از: اقتصاد بیمار کشور، عدم وجود قوانین جامع و کلان در امر مبارزه با قاچاق، وجود قوانین سخت گمرکی و وجود فرهنگ مصرفی و وابسته دانست. مهمترین عوامل خارجی این پدیده نیز جهانی شدن اقتصاد، افزایش تولیدات جهانی و تلاش کشورهای توسعه یافته درکنترل و استمرار وابستگی سایر کشورها می باشد. در این مقاله که به روش توصیفی، تحلیلی با تکیه بر مطالعات کتابخانه ی تهیه شده است سعی بر آن بوده تا ضمن جهت گیری در رفع این نقیصه، برخی از آثار و عوارض منفی آن بر امنیت اقتصادی اجتماعی کشور و یا به عبارت دیگر تاثیرات اقتصادی آن با هدف کمک به سیاست گذاری های مرتبط با امر مبارزه با قاچاق کالا مورد کاوش و بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جرم اقتصادی، قاچاق کاال، امنیت اقتصادی، جهانی شدن
|
  • Mostafa Zarei, Rassoul Shamsi*, Seyed Ahmad Mousavi Pages 1-26
    Introduction

    The present study aimed to determine the difference between the users of motorcycle law enforcement and the users of motorcycle law in terms of the norm of social conflict and its components, namely negative social opposition, belief in social conflict and positive social opposition.

    Materials and Methods

    This study was conducted in the form of a case-control and cross-sectional study. 192 motorcycle users who were identified by law enforcement experts (case group) and 192 motorcycle users who were identified by law enforcement experts (control group) using the method Multi-stage cluster sampling was selected. The two groups were then compared with each other in terms of the social component of social conflict.

    Discussion of Results and Conclusions

    Three hundred and eighty-four motorcycle users in two groups of law-abiding users (192) and law-breaking users (192) were investigated. Concerning the percentage of users who had primary education, it was higher among low-breaker users (41.8%) than the other group (32.9%). The groups were relatively similar regarding income, residency, marital status, and purposes of using motorcycles without any significant differences. Concerning the frequency of having experiences of breaking rules, they were different. That is the frequency of violating traffic rules was significantly higher in law-breakersâ group (23.9% compared to 13%). Comparing these groups, level of reciprocity was not similar. Results revealed that there is a significant difference comparing their total social support )P

    Keywords: Law, law-breaking, Breaking, Norm of Social Reciprocity, social capital, Motorcycle
  • Ahmad Khajeh *, Hossein Moradi Pages 26-54
    Background and Objectives

    Citizenship is an approach that refers to a variety of human rights in society and guides the interaction between individuals and society. The purpose of this article is to explain the sociological lifestyle and its relationship with the tendency toward citizenship rights. Theoretical foundations are influenced by Giddens' views and views.

    Method of research

    According to the survey method and field study, the students of the university have been considered individual analysis unit. The classical sampling method is systematic and the sample size is considered based on the Cochran formula 373. Lifestyle index with dimensions and tendency towards citizenship rights have been studied in the dimensions of tendency.

    Results and results

    Cronbach's alpha was derived from the findings of information 73%. The data was collected through a researcher-made questionnaire. Using SPSS software 20, using inferential statistics (regression and Pearson) and descriptive, finally, It was concluded that the lifestyle index generally affects the tendency toward citizenship rights. The lifestyle also has an impact on the tendency towards civil rights, social rights and political rights. Leisure and artistic consumption also influences the tendency towards citizenship rights, but the way in which the body is organized with the tendency toward citizenship rights is not relevant. So suggestions can be made for this impact.

    Keywords: Parental psychological profile, Delinquency, Bushehr children
  • Mohammad Taghi Amini *, Tahereh Kelli Khormojz Pages 56-81
    Background and Objectives

    By providing conceptual frameworks for the interpretation and processing of information, the mass media direct people's attitudes toward civil issues, political issues, and public affairs, helping to form specific concepts and behaviors. Given the importance and role of the media in social life, the main purpose of this paper is to present a theoretical and empirical explanation of the relationship between the use of mass media and, in particular, the Internet, press and television, and the amount of social capital.

    Research method

    In this research, using the Conceptual framework of Kelman, Patnam, Lerner and others, the survey method has tried to examine the relationship between the use of mass media and the amount of social capital in the society under study. The statistical population of this study is people aged 20-39 years old in Bushehr city. 383 people were selected as the sample size using Cochran's formula.

    Results and findings

    The descriptive findings of the research indicate that although the average use of the Internet and the press among sample individuals is below the average, more than half of respondents (52.8%) during one day, Spend more than two hours of watching TV. The results of this research show that there is a meaningful relationship between watching political programs, sports, news and criminal, historical and cultural films of TV and social capital. In addition, there is a meaningful relationship between the use of the press (magazine and newspaper) and social capital.

    Keywords: social capital, Internet, press, Television
  • Moulood Keikhosrowani *, Masoomeh Mahmoudi Pages 82-104
    Background and Aim

    Lifestyle is almost a harmony of all behaviors and actions that a person shows during everyday life, in fact, is a lifestyle of daily orientations and meanings, life style with the formation of people's culture of relationship So it is possible to obtain the necessary knowledge about the culture of a society through the recognition of the lifestyle of that society. Considering the trend of globalization and cybernetics of communication that leads people to the consumer culture, this study seeks to examine the lifestyle and culture of consumption among young people in the city of Bushehr and how their families' socio-economic status affects this process.

    Method

    The present study studied the effect of family socio-economic status on the youth lifestyle using a survey method. The population of this study included 48912 youth aged 15-29 years old in Bushehr, with a sample size of 380 people using formula Cochran has been obtained.

    Findings and results

    Cronbach's method was used to assess the reliability of the items and to assess the validity of the items, the method of credit assessment of the Lavasheh content was used and the data were analyzed by SPSS software and the results were analyzed using descriptive statistics And inferential. The results of the study showed that there is no significant difference between the lifestyle of young and old boys and the fifth hypothesis; it seems that there is a difference between the lifestyle of the young and the boy's children, it is not proved. In just a few questions, the average of the young and the younger boy's ratings differed.

    Keywords: Lifestyle, Social status, economic status, job status
  • *Bahram Sarmast, Masoud Eftekhari Pages 105-126
    Background and Aim

    The study of the behavior of individuals in workplaces has long been considered by the thinkers of the science of management. In this regard, with the advent of organizational behavior in the early 1960s, it became more serious. Many studies have tried to categorize behaviors and the causes of their occurrence. Issues such as perception, motivation, occupational attitudes, etc. are among the issues that examine the roots of many human behaviors in the workplace. Considering that persuasion of organizational citizenship behavior in employees is not possible. Therefore, to encourage such behaviors among employees, they have to strengthen their backgrounds. One of these backgrounds is job satisfaction. The purpose of this study was to investigate the relationship between the job satisfaction of law enforcement officers and their organizational citizenship behavior in the hospitals of Bushehr.

    Method

    Five sub-hypotheses and one main hypothesis were designed and the information needed to analyze the research hypotheses was designed through a questionnaire. The statistical sample that was calculated based on the Cochran formula was 129 students and distributed through stratified random sampling.

    Findings and Results

    After assembling and analyzing all hypotheses, Pearson correlation coefficient was used to test the hypotheses. There is a meaningful relationship between job satisfaction and its dimensions (job satisfaction, superiors satisfaction, fellow consent, promotion consent, satisfaction of rights) with organizational citizenship behavior.

    Keywords: E-learning, performance, Police Commanders in Bushehr Province
  • Leila Anbaraki *, Ismail Shafiei Pages 128-157

    Economic crimes are among the most serious and complex crimes. Meanwhile, smuggling of goods as the main core of economic crimes plays a key role in expanding economic, social, moral, and ... insecurity in the country. The root causes of the smuggling phenomenon can be found in the internal and external dimensions. The main causes of this phenomenon are the country's economy, the absence of comprehensive and comprehensive laws in the fight against smuggling, the existence of strict customs laws and the existence of consumer and dependent culture. The main external factors of this phenomenon are the globalization of the economy, the increase in global production, and the efforts of developed countries to control and sustain the dependence of other countries. In this paper, which is based on a descriptive and analytical method based on library studies, it has tried to address some of its negative effects on the economic security of the country or, in other words, the economic effects It will be explored to help policy-making related to the fight against smuggling of goods.

    Keywords: Economic crime, smuggling, Economic Security, Globalization