فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 23 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نعیما مقاتلی، اسماعیل عبدالهی، فتاح جعفرزاده، حسین احمدی * صفحات 1-15
    زمینه و هدف

    پیشگیری از جرم و مبارزه با آن اندیشه نوظهوری نیست، بلکه از دغدغه هایی است که بشر در طول تاریخ همواره با خود همراه داشته است انسان برای برقراری نظم و امنیت در جامعه و محیطی که در آن زندگی می کند همواره در تلاش است با توسل به شیوه های گوناگون از بروز جرایم و هرگونه اقدامی که نظم جامعه را به خطر می اندازد جلوگیری کند. لذا هدف از تحقیق حاضر آسیب شناسی سرقت اموال داخل خودرو در شهر بوشهر و ارایه راهکارهای پیشگیری از آن می باشد.

    روش تحقیق

    حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری عبارت اند از :کلانتری های بوشهر، روسا و کارشناسان پلیس پیشگیری، مامورین گشت انتظامی، کارکنان اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند و برای جمع آوری اطلاعات از روش های مصاحبه، پرسشنامه و مطالعه کتابخانه ای استفاده گردید.

    نتایج و یافته های تحقیق نشان داد

    کیفیت پایین خودروها، بی احتیاطی و سهل انگاری، رها کردن خودرو در محل های ناامن، بدون رعایت اصول ایمنی، نصب تزیینات اضافی و گران قیمت بر روی خودرو، مهمترین دلایل سرقت ویژگی های محیطی و آشنایی با منطقه مورد سرقت، ایجاد محیطی ناامن برای سارقان در محدوده قوانین و مقررات، تجهیز پلیس به تمام امکانات مدرن و افزایش کارایی این نیرو از طریق تقویت همه جانبه، تربیت نیروی متخصص و حرفه ای مبارزه با سرقت، کنترل بیشتر محیط های آسیب پذیر و جرم خیز، شناسایی محل های ویژه تردد سارقان، برخورد قاطع پلیس مقامات قضایی با سارقین و مال خرها آموزش علمی و اصولی نیروهای گشتی می تواند تاثیر به سزایی در پیشگیری از سرقت اموال داخل خودرو داشته باشد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، سرقت، اموال داخل خودرو، شهربوشهر، پیشگیری
  • مریم حراقی*، مسعود حراقی، سعید ربوشه صفحات 16-32
    زمینه و هدف

    امروزه نیروی انسانی، یکی از باارزش ترین منابع برای سازمان ها به شمار می آید و همان طور که بر پویایی و پیچیدگی محیط افزوده می شود، سازمان ها نیز باید برای دستیابی به عملکرد بهتر، کارآفرینانه تر عمل نمایند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یکی از راهکارهای مدیریت راهبردی منابع انسانی یعنی مدیریت منابع انسانی با عملکرد بالا بر کارآفرینی سازمانی با در نظر گرفتن نقش واسطه ای رفتار شهروندی صورت گرفته است.

    روش پژوهش 

    از منظر هدف، کاربردی و از نقطه نظر اجرا، توصیفی- پیمایشی است و در این پژوهش 142 نفر از کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان بوشهر مورد مطالعه قرار گرفته شد و به منظور تحلیل داده های پژوهش از آمار توصیفی به منظور توصیف ویژگی های جامعه آماری از آمار استنباطی استفاده گردید. همچنین جهت تعیین حجم نمونه از فرمول کوکوران و شیوه نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج پژوهش نشان داد

    که در سطح اطمینان 95 درصد مدیریت راهبردی منابع انسانی به صورت مدیریت منابع انسانی با عملکرد بالا بر کارآفرینی سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین مشخص گردید که رفتار شهروندی سازمانی نقش میانجی گری در این تاثیر را ایفا می کند.

    کلیدواژگان: عملکرد بالای منابع انسانی، کارآفرینی سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی
  • مجیدرضا کریمی، عباس خواجه ائی * صفحات 33-56

    هدف پژوهش حاضر «بررسی راهکارهای جلب مشارکت های مردمی با پلیس از دیدگاه شهروندان بوشهری و کارشناسان انتظامی در راستای ارتقاء امنیت اجتماعی در شهرستان بوشهر در سال 1394» است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ساکنان بالای 15 سال این شهرستان، حجم نمونه تحقیق 384 نفر و روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری در دو سطح توصیفی و استنباطی شامل میانگین، آزمون های t دو نمونه ی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که: بین ارزیابی شهروندان و کارشناسان انتظامی، پاسخگویان شهری و روستایی از راهکارهای جلب مشارکت مردمی در سطح 5% تفاوت معنادار آماری وجود داشته اما بین ارزیابی شهروندان دارای سابقه مشارکت و فاقد سابقه مشارکت از راهکارهای جلب مشارکت مردمی تفاوت معنادار آماری وجود ندارد؛ بین وضعیت شغلی و سطح تحصیلات پاسخگویان با میزان ارزیابی راهکارهای جلب مشارکت مردمی در سطح 5% تفاوت معناداری آماری وجود داشته اما بین گروه های درآمدی پاسخگویان با میزان ارزیابی راهکارهای جلب مشارکت مردمی تفاوت معنادار آماری وجود ندارد؛ همچنین بین میزان مشارکت اجتماعی کارشناسان انتظامی با چگونگی ارزیابی آنان از راهکارهای جلب مشارکت مردمی رابطه معنادار آماری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مشارکت مردمی، راهکار، امنیت اجتماعی، جلب مشارکت، پلیس، بوشهر
  • صمد میرفردی*، ارسلان کوشا صفحات 57-71
    زمینه و هدف

    پلیس به عنوان نیروی اجتماعی،کارکردهایی دارد و تابع پیامدهای ناشی از تحولات و تغییرات اجتماعی است. لیکن، امر معقول این است که پلیس نیز همانند دیگر نیروهای اجتماعی با آن ها برابر قانون و مقررات همگون گردد،کارکردهایش را با نیازهای امنیتی جدید تسهیل نماید و با چالش های جدید مقابله نماید. هدف این پژوهش بررسی نقش پلیس و تعامل آن با دستگاه قضایی در کاهش میزان بزه کاری طی ده سال گذشته در استان بوشهر می باشد.

    روش

    روش مورد استفاده در این تحقیق توصیفی - پیمایشی می باشد بدین قرار که محقق با استفاده از پرسشنامه که دارای مجموعه ای از سوالات استاندارد شده (بسته) و باز است پاسخگویان را مورد آزمون قرار داده و اطلاعات را گردآوری گردید.

    یافته ها و نتایج تحقیق نشان داد

    پلیس به عنوان نیرویی امنیتی باید از منظر امنیتی اشراف کامل به انواع جرایم داشته باشد لذا بزه کاری اطفال و نوجوانان یکی از انواع جرایم ویژگی هایی دارد که آن را از بزه کاری بزرگسالان متمایز می سازد، از جمله متحول بودن شخصیت، ابعاد روان شناسی، اشکال جرایم ارتکابی و نحوه شرکت در ارتکاب جرم. برای پیشگیری از بزه کاری ابتدا باید مسایل و مشکلات اجتماعی را که زمینه ساز ارتکاب جرایم هستند، از میان برد و از همان ابتدا از سیاست های مناسب استفاده کرد و با نهادهای درگیر نیز همکاری نمود. اصلاح ساختار پلیس، تخصصی شدن، آموزش، مشاوره و حمایت از کودکان، اقدامی مناسب و مفید به نظر می رسد. برنامه های اساسی جهت پیشگیری از بزه کاری کودکان و نوجوانان شامل مسیولیت های مشخص موسسات، نهادها، هماهنگی بین آن ها، دخیل بودن جامعه، روش های کاهش موثر فرصت های ارتکاب اعمال مجرمانه، نقش خانواده ها، آموزش و پرورش، رسانه های جمعی و قانون گذاری در جهت دادرسی ویژه نوجوانان است. توجه به محیط و تلاش در راه اصلاح آن که در امر پیشگیری موثر است

    کلیدواژگان: پلیس، دستگاه قضایی، بزهکاری، حقوق کیفری
  • مولود کیخسروانی، نعیما مقاتلی، علی اکبر قاسمی، یاسر معتمدی * صفحات 72-94

    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل روانشناسی و اجتماعی موثر بر اعتیاد به مواد مخدر در بین مردان 15 تا50 سال شهرستان بوشهر می باشد. جامعه آماری این پژوهش 60000 هزار نفر از مردان 15 تا50 سال شهرستان بوشهر بود که از میان آن ها بر اساس جدول مورگان و کرجسی و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 382 نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. نوع تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها، علی- مقایسه ای بوده است. ابزار-های جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های شخصیتی نیو (1983)، افسردگی بک (1961)، اختلالات روانی نجاریان (1380)، طلاق اسدی (1388)، بیکاری نوری زاد (1392) و نوشین و غفاری مقدم (1392) می باشد. نتایج نشان داد که عوامل روانشناسی و اجتماعی با هم بر تمایل به اعتیاد به مواد مخدر در مردان 15تا50 ساله تاثیر معناداری دارند. از میان عوامل روانشناختی و اجتماعی اختلالات روانی، روان نژندی مسیولیت پذیری به ترتیب بهترین پیش بینی کننده های متغیر وابسته یعنی اعتیاد به مواد مخدر مردان 15تا50 ساله شهرستان بوشهر می باشند. ویژگی های شخصیتی (فردی) با هم بر تمایل به اعتیاد به مواد مخدر ، افسردگی بر تمایل به اعتیاد به مواد مخدر مردان، عامل بیکاری بر تمایل به اعتیاد به مواد مخدر، طلاق بر تمایل به اعتیاد به مواد مخدر مردان 15 تا50 ساله شهرستان بوشهر تاثیر معناداری دارند. بنابراین پیشنهاد می شود دوره ها و کارگاه های آموزشی منظم و مدون در سطح سازمان های مردم نهاد جهت پیشگیری این پدیده شوم برگزار گردد.

    کلیدواژگان: عوامل روانشناسی و اجتماعی، اعتیاد به مواد مخدر، مردان 11 تا15 سال شهرستان بوشهر
  • پاول جی. رایت، رابرت اس. توکوناگا ترجمه: حسین اکباتانی، محمدحسن زیرایی صفحات 95-114

    گزارشی تازه از طرف شورای کاخ سفید درباره ی زنان و دختران سمت توجهات را به تجاوز جنسی در پردیس های دانشگاهی جلب نمود و باعث ترغیب و تشویق تداوم پژوهش ها درباره ی این مسیله ی مهم سلامت عمومی گردید. بر اساس محققان فمینیست، رسانه هایی که از لحاظ جنسی به زنان نگرش کالایی دارند باعث تشویق تجاوز جنسی می شوند. از طرف دیگر، برخی محققان می پرسند که چرا نمایش هایی که در آن ها تجاوز جنسی نشان داده نمی شود بر نگرش های مردان که مشوق خشونت علیه زنان است تاثیر می گذارد. این مطالعه در سایه ی مفاهیم متن نویسی جنسی خاص و انتزاعی رایت (سالنامه ی ارتباطات 35: 343-386، 2011) در خصوص مدل اکتساب، فعال سازی، و بکارگیری متن جنسی در اجتماعی سازی رسانه های جنسی، پیشنهاد می دهد که هر چه مردان بیشتر در معرض نمایش هایی قرار گیرند که نگرش کالایی به زنان دارد، بیشتر به سمت این فکر می روند که زنان موجودیت هایی هستند که برای ارضای جنسی مردان وجود دارند (متن نویسی جنسی خاص)، و اینکه این دیدگاه غیرانسانی به زنان ممکن است بعدا برای تاثیرگذاری بر نگرش های مربوط به خشونت علیه زنان استفاده شود (متن نویسی جنسی انتزاعی). داده های تحقیق از میان مردان دانشگاهی جمع آوری گردید که به زنان علاقه داشتند (N=187). مطابق انتظارت، ارتباط میان قرارگیری مردان در معرض رسانه ها و نگرش هایی که از خشونت علیه زنان حمایت می کنند، به وسیله ی تصورات آن ها از زنان به عنوان اشیاء جنسی میانجی گری می شد. علی الخصوص، فراوانی قرارگیری در معرض پورنوگرافی و مجلات سبک زندگی مردان که نگاه کالاگونه به زنان دارند، بیشتر می توانستند ادراکات کالاانگاری زنان را پیش بینی کنند و به نوبه ی خود نگرش های قوی تری که مشوق خشونت علیه زنان بود را پیش بینی می کردند.

    کلیدواژگان: پورنوگرافی، مجلات سبک زندگی مردان، تلویزیون واقعیت نما، کالا انگاری، خشونت، 3 بامداد
|
  • Naeima Moghateli, Esmail Abdollahi, Fatah Jafar zadeh, Hossein Ahmadi* Pages 1-15
    Background

    crime prevention and the fight against it is not a new idea, but has concerns that the human species has always been with him. The aim of this study pathologies theft of property inside the car in the city of Bushehr and provide solutions to prevent it. The research method is descriptive survey. The target population are the stations in Bushehr, directors and experts of Police, Police Patrol agents, anti-theft police intelligence department employees who were selected by stratified sampling and data collection methods, questionnaire, interview and library study were used. The results and findings of the study showed that low quality cars, carelessness and neglect, abandon the vehicle in unsafe areas, without safety, install additional and expensive ornaments on the car and etc. the main reasons for stealing the environmental characteristics and familiarity with the area theft, unsafe environment for thieves in the range of laws and regulations, equipped with all modern facilities and increase the efficiency of the police force through strengthening, training experts and professional anti-theft control vulnerable environments and crime, identify Special traffic locations thieves, robbers and Mercenary decisive encounter with the police, judicial authorities and scientific training patrol significant impact on the prevention of theft of property inside the car can be.

    Keywords: Pathology, Theft, property inside the vehicle, Bushehr, prevention
  • Maryam Haraghi *, Masoud Haraghi, Saeed Raboosheh Pages 16-32

    Nowadays, Manpower is one of the most valuable resources for organizations, as the dynamics and complexity of the environment increases; organizations should act more entrepreneurial for reaching better performance. This study, examine the impact of human resource management with high performance on entrepreneurial behavior which mediated by Organizational citizenship behavior. This article is "practical" from the perspective of aim, and its method is "descriptive - survey". The populations of this study were 142 employees of Bushehr Province Police Command. In this study we used descriptive statistics for demographical specification of survey respondents and inferential statistics were used to test the hypothesis. Data-collection tool for this research was questionnaire. For sampling, the Corcoran Formula was used; and the method of sampling was “random sampling”. The results of research showed that in Confidence level of 95% with high-performance human resources is a significantly positive effect on enterprise Entrepreneurship. The result also has been showed that organizational citizenship behavior plays a mediate role in relationship with enterprise Entrepreneurship and high-performance human resources.

    Keywords: High-Performance Human Resources, Entrepreneurship, Organizational Citizenship Behavior
  • Majidreza Karimi, Abbas Khajei* Pages 33-56

    The aim of this study was to "discuss strategies to attract contributions from the perspective of the citizens of Bushehr with the police and law enforcement experts to promote social security in the city of Bushehr in 1394," is. The study population included all residents over 15 years, the city, the sample size of 384 and the research method was descriptive-survey. In order to analyze the data both descriptive and inferential statistical methods such as mean, two independent samples t test, Pearson correlation coefficient, analysis of variance (ANOVA) and Scheffe post hoc test was used. The results showed that: the evaluation of citizens and law enforcement experts, urban and rural respondents of the strategies of public participation at the level of 5%, a statistically significant difference existed, But the evaluation of participation history and no history of partnership strategies, public participation, there is no statistically significant difference; Between employment status and education level of respondents with the public participation STRATEGIES there are significant differences in the level of 5% But among respondents with income STRATEGIES public participation, there is no statistically significant difference; As well as between social participation disciplinary experts with their assessment of how strategies for public participation, there is no significant relationship.

    Keywords: Public Participation, Playbook, social security, Participation, policemen, Bushehr
  • Samad Mirfardi*, Arsalan Koosha Pages 57-71

    The aim of this study was to investigate the role of the police and its interaction with the judicial system in reducing crime over the past decade is in the province. Police as a social force, functions and function changes and consequences of social change. Therefore, it is reasonable that the police as well as other social forces them to be matched, facilitate its functions with the new security requirements and cope with new challenges Nmayd.plys as security forces should be discussed from a security perspective. Juvenile delinquency has characteristics that distinguish it from adult delinquency. Including change of personality, psychological dimensions, shapes and how to participate in the commission of the offense alleged crimes. Reform of the police, specialization, training, advice and support to children, it seems appropriate measures and useful. Major programs to prevent delinquency Kids includes specific responsibilities enterprises, institutions, coordination between them, community involvement, effective methods of reducing opportunities for committing criminal acts, role of family, education, media and legislation in order to juvenile justice is. According to the environment and trying to correct it in the effective prevention should be the responsibility of the police And try to cooperate with other governmental and nongovernmental organizations and the most effective prevention is to work according to existing conditions, community management to be successful in their duties. In this article we try to use Analytical method and using library documents And other books and national and international regulations and analyze how to prevent children and adolescents the police about the crime.

    Keywords: Police, judiciary, Crime, Criminal law
  • Moloud Keykhosravani, Naeima Moghateli, Ali Akbar Ghasemi, Yaser Motamedi* Pages 72-94

    The aim of this study was to investigate the psychological and social factors affecting drug addiction among men 15 to 50 years is the city of Bushehr. The target population included 60,000 men 15 to 50 years Bushehr city Among them, according to Morgan and Krejcy and using multi-stage cluster sampling 382 individuals were selected as statistical sample. Type of research is applied and the method of collecting Data was employed as is. Tools to gather information on the NEO Personality Inventory study (1983), Beck (1961), mental disorders Najarian (1380), divorce Asadi (1388), unemployment Nouri Zadeh (1392) and Drugs in men 15 to 50 years old have a significant impact. Psychological and social factors of mental disorders, neurosis responsibility to arrange the best predictors of the dependent variable, drug addiction Men15 to 50-year-old will be city of Bushehr. Personality characteristics (individual) together on the willingness of men 15 to 50 years of drug addiction city of Bushehr have a significant impact. Depression and drug addiction attitude to men 15 to 50 years old City of Bushehr has a significant impact. Operating psychological disorders, drug addiction, men tend to be 15 to 50-year-old city of Bushehr is significant. Divorce tend to addiction in men 15 to 50-year-old city of Bushehr impact There is significant. Unemployment is the tendency to addiction in men 15 to 50-year-old city of Bushehr has a significant impact. Immigration willingness to drug addiction in men 15 to 50-year-old city of Bushehr has a significant impact.

    Keywords: psychological, social factors, drug addiction, men 15 to 50 years city of Bushehr
  • Paul J. Wright, Robert S. Tokunaga Pages 95-114

    A recent White House Council Report on Women and Girls called attention to sexual assault on college campuses and encouraged continued research on this important public health problem. Media that sexually objectify women have been identified by feminist scholars as encouraging of sexual assault, but some researchers question why portrayals that do not feature sexual assault should affect men’s attitudes supportive of violence against women. Guided by the concepts of specific and abstract sexual scripting in Wright’s (Communication Yearbook 35:343 – 386 , 2011) sexual script acquisition, activation, application model of sexual media socialization, this study proposed that the more men are exposed to objectifying depictions, the more they will think of women as entities that exist for men’s sexual gratification (specific sexual scripting), and that this dehumanized perspective on women may then be used to inform attitudes regarding sexual violence against women (abstract sexual scripting).Data were gathered from collegiate men sexually attracted to women (N=187). Consistent with expectations, associations between men’s exposure to objectifying media and attitudes supportive of violence against women were mediated by their notions of women as sex objects. Specifically, frequency of exposure to men’s lifestyle magazines that objectify women, reality TV programs that objectify women, and pornography predicted more objectified cognitions about women, which, in turn, predicted stronger attitudes supportive of violence against women.

    Keywords: Pornographym, Men’s magazines, Reality TV, Violence, 3AM, Objectification