فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 16 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین خلیفه صفحات 1-28

    هدف پژوهش حاضر «مقایسه تاثیر آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی بر فرهنگ ترافیک دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان بوشهر در سال 1390» بود. فرضیه های 2 گانه تحقیق با در نظر گرفتن تاثیر عامل آموزش در سه سطح روش سخنرانی، پخش فیلم آموزشی و برگزاری مسابقه نقاشی و انشاء، بر فرهنگ ترافیک (یادگیری و نگرش) دانش آموزان دوره ابتدایی و نیز مقایسه آن ها با گروه کنترل مطرح و بررسی شد. روش تحقیق مورد استفاده، آزمایشی (با پیش و پس آزمون) بود. جامعه ی آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره ابتدایی شهرستان بوشهر در سال 1389 به تعداد 14504 نفر، و در 136 آموزشگاه و 718 کلاس بود. که در نهایت با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای و تصادفی ساده، تعداد 329 نفر انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل یک نوع پرسشنامه ی محقق ساخته و یک آزمون بود. پرسشنامه اول نگرش سنج با 16 سوال، و آزمون چهار جوابی یادگیری، با 16 سوال، از قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و همگی بسته پاسخ جهت دست یابی به میزان نگرش آنان نسبت به این قوانین و یادگیری آن بود. که ضریب پایایی پرسشنامه نگرش سنج با استفاده از روش آلفای کرون باخ، 84/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و استنباطی (آزمون t، تحلیل واریانس یک و دو متغیره و آزمون تعقیبی HSD (توکی)) صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که؛ بین تکنیک های سه گانه آموزش قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در ارتقاء یادگیری فرهنگ ترافیک دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان بوشهر با توجه به فرهنگ ترافیک از قبل آموخته شده (پیش آزمون یادگیری) تفاوت معنادار وجود دارد؛ اما بین این تکنیک های سه گانه در ارتقاء نگرش مثبت دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان بوشهر نسبت به فرهنگ ترافیک با توجه به فرهنگ ترافیک از قبل آموخته شده (پیش آزمون نگرش) تفاوت معنادار وجود ندارد.

    کلیدواژگان: آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی، فرهنگ ترافیک، دانش آموزان دوره ابتدایی، بوشهر
  • حمید شاهبندر زاده، احمد قربانپور صفحات 29-44

    وجود و گسترش فساد مالی و اقتصادی یکی از موانع اساسی پیشرفت اقتصادی در کشورهای در حال توسعه می باشد. فساد مالی و اقتصادی از یکسو ثبات سیاسی حاکمیت را متزلزل می کند و از سوی دیگر با اختلال در نقش دولت در زمینه های تخصیص منابع، ایجاد ثبات، توزیع مناسب درآمد و... مانع تحقق اهداف اقتصادی دولت خواهد شد. بنابراین توجه به آن امری ضروری می باشد. بر این اساس در پژوهش حاضر سعی شده است تا ضمن شناسایی شیوه و شگردهای کلیدی سوءاستفاده از تسهیلات بانکی و تعیین روابط سلسله مراتبی آن ها از طریق بررسی ادبیات موضوع و نظرات خبرگان و تلفیق نظرات کارشناسان نیروی انتظامی استان بوشهر، الگویی فازی جهت اهمیت سنجی این شگردها ارایه شود. این الگو سلسله مراتبی فازی می تواند به طور منظم و هدفمند، روشی را برای شناسایی شیوه و شگردهای با اهمیت تر در راستای اهداف و استراتژی های یک سازمان ایجاد کرده و مولفه های مناسب را شناسایی نموده و یک استاندارد مناسب را جهت آسان کردن فرآیند تصمیم گیری ایجاد نماید. یافته-های تحقیق نشان می دهد که ابعاد مدل پیشنهادی از پایایی و روایی لازم جهت رتبه بندی شیوه های سوءاستفاده از تسهیلات بانکی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: مفاسد مالی و اقتصادی، تسهیلات بانکی، منطق فازی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • فاضل کریمی، یوسف دهقانی، جلیل عظیم پور صفحات 45-62

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تفکر انتقادی و بهزیستی معنوی دانش آموزان پرسنل نیروی انتظامی شهر بوشهر می باشد. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کل دانش آموزان پرسنل نیروی انتظامی شهر بوشهر که شامل 440 نفر می باشند تشکیل می دهند. حجم نمونه این پژوهش 205 نفر می باشد که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده به دست آمده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های استاندارد تفکر انتقادی فاشیون و بهزیستی معنوی دهشیری می باشد. نتایج نشان داد که بین تفکر انتقادی و هر یک از ابعاد بهزیستی معنوی یعنی ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با طبیعت رابطه ی ضعیف و مستقیمی وجود دارد، به این معنا که هر چقدر میزان تفکر انتقادی در دانش آموزان بیشتر شود، میزان ارتباط با خود، دیگران و طبیعت نیز بیشتر می شود. بین تفکر انتقادی و بعد ارتباط باخدا در سطح معنی دار نیست. بیش ترین میزان همبستگی بین تفکر انتقادی و بعد ارتباط با دیگران و کمترین آن بین تفکر انتقادی و بعد ارتباط باخدا می باشد. میزان تفکر انتقادی دانش آموزانی که میزان تحصیلات پدر آنان فوق دیپلم می باشد بیشتر از سایر دانش آموزان است و میزان بهزیستی معنوی دانش آموزان با تحصیلات پدر فوق لیسانس بیشتر از سایر دانش آموزان می باشد. اثر تحصیلات پدر پاسخگویان بر تفکر انتقادی و بهزیستی معنوی دانش آموزان معنادار می باشد. همان طور که در این جدول مشاهده می شود حداقل بین یکی از متغیرهای تفکر انتقادی و بهزیستی معنوی در دانش آموزان بر حسب سطح تحصیلات پدر آن تفاوت معنی داری وجود دارد. بین میانگین نمره تفکر انتقادی و بهزیستی معنوی در دانش آموزان بر حسب سطح تحصیلات پدر آنان معنی دار می باشد. بین تفکر انتقادی دانش آموزانی که پدر آنان دارای سطح تحصیلات فوق لیسانس می باشد با دانش آموزانی که تحصیلات پدرشان زیر دیپلم و فوق دیپلم می باشد معنی دار هستند. بین بهزیستی معنوی دانش آموزانی که تحصیلات پدرشان زیر دیپلم می باشد با بهزیستی معنوی دانش آموزان با سایر سطوح تحصیلات اختلاف معنی داری وجود دارد و هم چنین بین بهزیستی معنوی دانش آموزانی که سطح تحصیلات پدرشان دیپلم می باشد و دانش آموزانی که تحصیلات پدر آنان لیسانس است اختلاف معنی داری وجود دارد. اثر تحصیلات مادر پاسخگویان بر تفکر انتقادی و بهزیستی معنوی دانش آموزان در سطح معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، بهزیستی معنوی، دانش آموزان
  • حمید شاهبندر زاده، مریم احمدیان صفحات 64-88

    امنیت یک مقوله حیاتی و ارزشمند برای فرد و نظام اجتماعی است. حذف استراتژیک و بنیادین عوامل مزاحم و برهم زننده امنیت نقش مهم و بی‌بدیلی در استمرار و پویایی نظم و امنیت در جامعه دارد. یکی از پدیده‌هایی که به شدت نظم و امنیت فردی و اجتماعی را در ابعاد مختلف، به ویژه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و مدیریتی به خطر می‌اندازد، پدیده زیان‌بار و مخرب قاچاق کالا است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل قضایی و انتظامی موثر در بروز قاچاق کالا در استان بوشهر می‌باشد. روش تحقیق مورد استفاده، توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری شامل کلیه پرسنل و متخصصان امور قضایی و انتظامی و همچنین برخی از اساتید دانشگاهی آشنا به موضوع تحقیق می‌باشد. به منظور نمونه‌گیری از متخصصین برای نظرسنجی در این پژوهش، از روش نمونه-برداری تصادفی ساده استفاده‌شده است. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه طراحی‌شده توسط محقق می‌باشد. تجزیه و تحلیل داده‌ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. در نهایت عوامل قضایی و انتظامی موثر در افزایش قاچاق کالا در استان بوشهر مشخص گردید.

    کلیدواژگان: عوامل قضایی، عوامل انتظامی، قاچاق کالا، استان بوشهر
  • سعید خدامرادی، محمد سعادتمند، سید احمد موسوی، منیره ابویی صفحات 89-104

    از جمله مقولاتی که امروزه در سازمان های انتظامی و امنیتی کشورمان ظهور کرده است جابجایی، خروج مدیران و کارشناسانشان، شهادت برخی نخبگان انتظامی و عدم دسترسی به تجربه و دانش آنان می باشد. در صورتی که با توجه به شرایط پیچیده امروزه، لازمه عملکرد موفق نیروهای انتظامی و امنیتی، بهره برداری از تجارب قبلی، عدم تکرار اشتباهات و یافتن رموز موفقیت می باشد. از همین رو با مستندسازی تجارب، ضمن افزایش دانش و یادگیری سازمانی، با به کارگیری تجارب قبلی و مرتبط با نیروی انتظامی، عملکرد این نیرو بهبود یابد. جمع آوری، مستندسازی، توزیع و استفاده موثر از تجارب سازمانی مدیران و کارشناسان خبره نیروی انتظامی و سایر تجارب مشابه نیازمند نظام و مدل مناسب می باشد. در این پروژه مدلی برای مستندسازی تجربیات کارشناسان و نخبگان در نیروی انتظامی ارایه شده است که بر اساس آن تجربیات افراد در آن به صورت خودکار مستند و ذخیره می شود.

    کلیدواژگان: مستندسازی تجارب، مدیریت دانش، تجربه، نیروی انتظامی
  • عبدالمحمد افروغ، عباس برزگر زاده، مصطفی زارعی صفحات 106-131

    قاچاق، معضل دیرینه ای است که از دیرباز خسارت های اقتصادی و فرهنگی گسترده ای به کشورها وارد کرده و ملت ها را از درآمدهای مشروع و قانونی چشمگیر محروم ساخته است. در این راستا، قاچاق انسان، به یکی از پدیده های جوامع انسانی در طول ادوار مختلف تاریخی و همچنین در زمان حاضر، که از ابتدای دهه 1990 میلادی به برده داری مدرن شهرت یافته، به یک معضل جهانی تبدیل شده است. قاچاق انسان را در قرن بیست و یکم می توان صورت جدیدی از تجارت بردگان تا قرن نوزدهم تصور نمود. از این رو، لزوم جرم انگاری قاچاق انسان در تمامی کشورهای جهان احساس می شود. در حال حاضر به علت رشد و توسعه روزافزون این پدیده، قاچاق انسان چه در داخل کشورها به موجب قوانین داخلی و چه در سطح بین المللی، به عنوان یک جرم تلقی گردیده است. در بعد بین المللی، این جرم، اغلب توسط گروه های جنایتکار سازمان یافته که در کشورهای مختلف شعبه و عضو دارند، ارتکاب می یابد و لذا یک جرم سازمان یافته فراملی محسوب می گردد. برای مقابله با این پدیده، در سطح بین المللی و منطقه ای، کنوانسیون ها و پروتکل های مختلفی به تصویب رسیده اند. از جمله این کنوانسیون ها و پروتکل ها، پروتکل مقابله با قاچاق مهاجرین از طریق خشکی، هوا و دریا، کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون سارس می باشند. این پدیده شوم، متاسفانه در کشور ما نیز رواج یافته است؛ اما به دلیل فقدان آمار جنایی دقیق نمی توان از آمار قاچاق انسان (و به ویژه زنان و کودکان) سخنی راند. ولی آنچه در روزنامه ها یا زبان همگانی است، نشانگر آمار نگران کننده قاچاق انسان در ایران می باشد از این رو قانون گذار مقابله با این جرم، اقدام به جرم انگاری معضل جنایت قاچاق در تاریخ 27/2/‎83 و تصویب آن نموده است؛ که واکنش مناسب قانون گذاری جمهوری اسلامی ایران به جرم مذکور، به رغم عدم الحاق به کنوانسیون های بین المللی مبارزه با قاچاق انسان و در راستای هم نوایی با عزم جامعه بین الملل برای مقابله با این معضل جهانی و اهتمام به وجاهت و کرامت انسانی بوده است.

    کلیدواژگان: قاچاق انسان، کنوانسیون های بین المللی، جرم سازمان یافته، کرامت انسانی، بردگی نوین، کنوانسیون پالرمو، دیوان بین المللی کیفری، جنایت علیه بشریت، حقوق جزایی ایران
|
  • hossien khalifeh Pages 1-28

    The aim of this study was to "compare the effect of traffic regulations on traffic culture elementary school students in the city of Bushehr in 1390 was". 2 urban wetland research hypotheses with regard to the impact of education on three levels of lecture, video players training and competition drawing and composition, the traffic culture (learning and attitude) elementary school students and compared them with a control group was discussed. The method used in the trial (with pre and post-test), respectively. The sample included all boys and girls in primary schools in the city of Bushehr in 1389 to the number 14504 people, and in 136 schools and 718 class. Eventually using multi-stage random sampling method, the number of 329 participants were selected. Data collected via a questionnaire and a test. The first questionnaire with 16 questions about attitude, and learning multiple choice test with 16 questions, all closed to traffic rules and regulations to achieve in their attitude toward the rules and learning it. The coefficient of reliability attitude using Cronbach's alpha, was 84/0. Data analysis, descriptive statistics (frequency, percentage, mean) and inferential statistics (test t, and bivariate analysis of variance and post hoc test HSD (Tukey)) were used. The results showed that the three-learning techniques to promote learning traffic rules and traffic culture among elementary students in Bushehr city due to traffic culture learned from before (pre-test learning) there is a significant difference, however, between these three techniques in promote a positive attitude towards culture among elementary students in Bushehr city traffic due to traffic culture learned from before (pretest attitudes) there was no significant difference.

    Keywords: Education, Traffic regulations, traffic culture, Elementary School students, Bushehr
  • hamid shahbandarzadeh, ahmad ghorbanpor Pages 29-44

    Despite the financial and economic corruption is one of the major obstacles to economic development in developing countries is. Financial and economic corruption undermines the rule of political stability on the one hand and on the other hand with the government's role in the disruption of allocation of resources, stability, income distribution and the government's economic goals will be prevented. So pay attention to it is necessary. Accordingly, the present study attempts to identify key practices and strategies to take advantage of bank loans and determine their hierarchical relationships through a combination of literature review and experts and law enforcement experts in Bushehr province, fuzzy model for the assessment of presented techniques be. This hierarchical fuzzy pattern can be regular and targeted approach to identify methods and techniques more important than the goals and strategies of an organization and identify the appropriate components and an adequate standard to facilitate the decision-making process create. The results show that the reliability and validity of the proposed model for abusive practices of credit rating is important.

    Keywords: Corruption, financial, economic, credit, Fuzzy logic, AHP
  • fazel karimi, yousef dehghani, jalil azimpoor Pages 45-62

    The aim of this study was to investigate the relationship between students' critical thinking and spiritual well-being of law enforcement personnel in Bushehr. The research is correlational. The population of students in the study of law enforcement personnel, including 440 people are Bushehr form. Sample size is 205, which is obtained through simple random sampling. The data in this study, standard questionnaires and spiritual well-being Dehshiri Fashyvn is critical thinking. Results showed that critical thinking and spiritual well-being of each of the aspects of the relationship with oneself, with others and with nature weak and there is a direct relationship, in the sense that no matter how much more critical thinking in students, in connection with self, others and nature more. Between critical thinking and communication with God is not at significant levels. The highest correlation between critical thinking and communication between critical thinking and communication with God is the lowest. Critical thinking is the students who associate's degree in education more than other children their father and the father's education master's spiritual well-being of students is higher than other students. The effect of father's education on critical thinking and spiritual well-being of students is significant respondents. As shown in the table at least one of the variables critical thinking and spiritual well-being of the students there are significant differences in terms of educational level of parents. The mean score of critical thinking and spiritual well-being of the students according to their father's education level is significant. The critical thinking of students that graduate education is the father of a high school diploma and associate's degree with parent education is that students are significant. Students who graduate high school diploma father is the spiritual well-being to spiritual well-being of students at other levels of education, there is a significant difference between spiritual well-being, as well as students who graduate education is their father and their father's education graduate students there are significant differences. The effect of maternal education of respondents on critical thinking and spiritual well-being of students is significant.

    Keywords: critical thinking, spiritual well-being of students
  • hamid shahbandarzadeh, maryam ahmadian Pages 64-88

    Security is a vital and valuable categories for individual and social system. Remove annoying and disruptive strategic and fundamental factors and unique role in the continued security and order and security dynamics in society. One of the phenomena that are highly personal and social order and security in various fields, especially economic, cultural, political and administrative MyAndazd risk, harmful and destructive phenomenon is smuggling. The aim of this study was to identify factors affecting the incidence of judicial and law enforcement is the smuggling of goods in the province. The research method used was a descriptive study population consisted of all personnel and judicial and law enforcement experts and academics as well as some of the research was to understand the issue. In order for survey sampling specialists in the study of random sampling method is used. The data is the questionnaire designed by the researcher. Data analysis, descriptive and inferential statistics were used. Finally, judicial and regulatory factors affecting the increase in smuggling in the province were determined.

    Keywords: factors judicial, law enforcement agents, contraband goods, Bushehr
  • Saeed khodaMoradi, mohammad saadatmand, seyed ahmad mosavi, Munira Aboueye Pages 89-104

    Among the issues that have emerged today in our law enforcement and security agencies around, leaving administrators and experts, the testimony of some elite police and lack of access to knowledge and experience them. If today considering the complex conditions necessary for successful performance of the security forces, taking advantage of previous experience, not to repeat the mistakes is to find the recipe for success. Therefore, by documenting experiences, while increasing knowledge and organizational learning, using previous experience related to law enforcement, improve the performance of the force. Collection, documentation, distribution and effective use of organizational experience and expertise of law enforcement and other similar experiences and suitable model system is needed. The project provided a model for documenting the experiences of experts and elite police force that is based on the experiences of the people in it are automatically documented and stored.

    Keywords: documentation of experiences, Knowledge, Experience, Law Enforcement
  • Abdolmohammad Afrough, Abbas barzegarzadeh, Mostafa zarei Pages 106-131

    Contraband,a Ancient problem That a long time ag,infare Wide economic and cultural damage to the country And nations deprived of significant revenue is legitimate. In this regard, Human trafficking,One of the phenomena of human society throughout different historical periods and in the present, Which is known from the beginning of the 1990s to modern slavery, Has become a global problem. Human trafficking in the twenty-first century will be a new form of slave trade until the nineteenth century imagine. Hence, the need to criminalize trafficking in persons in all countries of the world is felt. Currently, because of the growing phenomenon of human trafficking in the country in accordance with national laws and internationally, is a crime. The international dimension, the crime is often organized by criminal groups from different countries, branches and members, the emergence of 'transnational organized crime is, therefore, a crime is considered. To counter this phenomenon, in International and regional Have been approved various conventions and Protocols.Among these conventions and protocols, Among these conventions and protocols, protocol against the smuggling of migrants by land, air and sea, the Palermo Convention and the Convention have SARS. This ominuos phenomenon, Unfortunately, in our country has increased. But due to the lack of accurate crime statistics can not be human trafficking (especially women and children) Word said. But what is in the newspapers or in public, Statistics indicate alarming is trafficking in Qanvngzarbray therefore deal with this crime, the criminalization of trafficking crime issue on 27/2/83 and it has been approved. The reaction of the Islamic Republic of Iran for the crime of the appropriate legislation, Despite the lack of accession to international conventions to combat human trafficking, And in conformity with the will of the international community to deal with this global problem and concern is the basis of human dignity.

    Keywords: Human trafficking, international conventions, Organized crime Human Dignity, Modern slavery, Palermo Convention The International Criminal Court, Crimes against Humanity, Iranian criminal law