فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 15 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد جعفری صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    فرآیند آموزش، تلاش هدفمندی است جهت ارتقای دانش و مهارت‌های حرفه‌ای کارکنان به منظور ایجاد تغییرات رفتاری مطلوب، تا کارکنان را برای انجام بهینه مسیولیت‌های شغلی آماده نماید و اثربخشی آموزشی چیزی نیست جز بررسی میزان تحقق این هدف. این تحقیق در نظر دارد میزان اثربخشی دوره‌های تخصصی- تکمیلی بر سطح یادگیری کارکنان فرماندهی انتظامی بوشهر را مورد ارزیابی قرار دهد.

    مواد و روش

    این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است که به شیوه توصیفی- تحلیلی و از طریق پیمایش، با استناد به الگوی کرک پاتریک انجام‌شده است. برای ارزیابی واکنش، یادگیری، رفتار شغلی و کیفیت آموزش، با طرح 10 فرضیه از چهار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه فراگیران شرکت‌کننده در دوره‌های آموزشی سال 1392با حجم نمونه 118 نفر و فرماندهان انتظامی با حجم نمونه 103 نفر می‌باشد. برای تحلیل داده‌ها آزمون‌های، t تک نمونه‌ای، علامت و آزمون مقایسه زوجی استفاده شده است. برای تعیین اعتبار ابزار سنجش از روایی محتوا و برای پایایی آن از آلفای کرونباخ با مقدار کل 925/0 استفاده شده است.

    یافته‌های پژوهش

    واکنش فراگیران نسبت به برگزاری دوره‌های تخصصی- تکمیلی از نظر مطلوبیت در حد متوسط قرار دارد. دانش فراگیران پس از حضور در دوره‌ها افزایش محسوسی نشان می‌دهد لیکن، از نظر مدیران و فرماندهان تغییرات رفتاری کارکنان شرکت‌کننده در دوره‌ها چندان ملموس نبوده و تغییرات اندکی در قابلیت‌های آنان ایجاد گردیده است. همچنین مدیران و فرماندهان، فرآیند برنامه‌ریزی و ارزیابی دوره‌های تخصصی- تکمیلی را نسبتا مطلوب می‌دانند اما نظر چندان مساعدی نسبت به فرآیند اجرایی آن ندارند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش، دوره های تخصصی- تکمیلی، یادگیری، کارکنان، فرماندهی انتظامی بوشهر
  • اسمعیل عبدالهی، نرگس صداقت صفحات 31-48

    طلاق یک مسیله اجتماعی در برگیرنده انحلال قانونی ازدواج می باشد، به لحاظ تاثیرات گسترده بر جامعه و همچنین دگرگونی ساختار خانواده حایز اهمیت بسزایی می باشد این تحقیق با توجه به روند رو به رشد نرخ طلاق در بوشهر به دنبال پاسخ به این سوال است که عوامل موثر در افزایش طلاق زوجین در شهر بوشهر کدام اند؟ این پژوهش از منظر جامعه شناختی، روان شناختی و زیست شناختی این پدیده را مورد بررسی قرار داده است در چهارچوب نظری پژوهش از نظریه های همسان همسری، شبکه، مبادله، منزلت اجتماعی، سیستمی خانواده، دلبستگی و... استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه زوجینی که واقعه طلاقشان در دفاتر ثبت طلاق شهر بوشهر در سال های 1390 لغایت 1393 ثبت گردیده، بوده است که تعداد 2020 زوج است. حجم نمونه با قرار دادن این عدد در فرمول کوکران تعداد 158 زوج از آنان به طور تصادفی ساده انتخاب شد. تکنیک و ابزار گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ای است که از تلفیق چند پرسشنامه استاندارد و میزان شده در تحقیقات پیشین ساخته شده است که دارای اعتبار صوری و اعتماد(ضریب آلفای کرونباخ 89/0) می باشد یافته های پژوهش نتایج چنین بدست آمده است. در بررسی فرضیه ها دریافت شد که با توجه به 001/0>p بین متغیرها با پدیده طلاق رابطه معناداری وجود دارد. که از نظر زوجین مهم ترین عوامل در گرایش به طلاق رسانه ها و فیلم های ماهواره ای،اعتیاد به مواد مخدر عدم تناسب قومیتی، شبکه های اجتماعی، اختلاف فرهنگی، دخالت بی جای اطرافیان، عدم آزادی و اختیار در انتخاب همسر و دوستیای نا متعارف روابط قبل از ازدواج، عدم تفاهم زوجین و عدم درک متقابل است.

    کلیدواژگان: شبکه، مبادله، منزلت اجتماعی، سیستمی خانواده، اعتیاد به مواد مخدر عدم تناسب قومیتی، شبکه های اجتماعی، اختلاف فرهنگی، دخالت بی جای اطرافیان، عدم تفاهم زوجین و عدم درک متقابل است
  • عباس رئیسی، مسعود پوراعتمادی، هادی جعفریان صفحات 49-67

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عزت نفس با رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان ستادی فرماندهی انتظامی استان بوشهر و به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شده است.جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان ستادی فرماندهی انتظامی استان بوشهر می باشد که حجم نمونه تعداد 150 نفر به روش تصادفی انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت از پرسشنامه استاندارد عزت نفس کوپر اسمیت (1976) مشتمل بر58 سوال با چهار زیر مقیاس خانوادگی، تحصیلی، اجتماعی و عزت نفس کلی و پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی ویز (2006) مشتمل بر 12 گویه با سه مولفه رفتار کمک کننده، رفتار مدنی و روحیه جوانمردی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون،آزمون رگرسیون چندگانه ، آزمون t و آزمون f استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین عزت نفس و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد. بین عزت نفس و رفتار کمک کنندگی، بین عزت نفس و رفتار مدنی، بین عزت نفس و جوانمردی رابطه وجود دارد و همچنین بین همه ی مولفه های عزت نفس (خانوادگی، تحصیلی، اجتماعی و عزت نفس کلی) با رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی دار وجود دارد. ضمنا ویژگی های دموگرافیک شامل جنسیت، تحصیلات و سابقه کار کارکنان در نتایج پژوهش تاثیری نداشتند.

    کلیدواژگان: عزت نفس، رفتار شهروندی سازمانی، عزت نفس سازمانی
  • عنایت الله زیبا صفت صفحات 68-85
    زمینه و هدف

    یکی از موضوعات بسیار مهم استکبار جهانی، مقابله با اسلام و جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ابزار جنگ روانی و ارتباط جمعی شامل شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک، واتس آپ، ماهواره و... می باشد. بنابراین اطلاع از پیامدهای استفاده از شبکه های اجتماعی و در نظر گرفتن راهبرد مناسب برای استفاده درست و جلوگیری از اثرات منفی آن، اهمیت بسیاری دارد. این مقاله به شبکه های اجتماعی و اثرات منفی آن بر مردم بوشهر می پردازد.

    روش

    این مقاله به صورت کتابخانه ای و با بررسی منابع موجود در زمینه آثار مثبت و منفی شبکه های اجتماعی صورت گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در کنار دست آوردها و کاربردهای انکارناپذیر و مثبتی که در همه زمینه ها دارد، نتایج نامطلوبی از جمله سلطه فرهنگی، انحرافات جنسی و...به همراه دارد که بایستی مورد توجه والدین، مسیولان تعلیم و تربیت و برنامه ریزان فرهنگی استان بوشهرقرار بگیرد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، شبکه های اجتماعی، خانواده بوشهر
  • ایمان محکم کار، محمدمهدی حلاج صفحات 86-102

    بحران یکی از واقعیات اجتناب ناپذیر زندگی بشر در طول دوران های مختلف می باشد. بحران با برهم زدن نظم سیستم اصلی یا قسمت هایی از آن، موقعیت هایی را که مستلزم پاسخ دهی آنی و اختصاص منابع فوق العاده می باشد، به وجود آورده و موجب سردرگمی و غافلگیری نهادهای تصمیم گیرنده می شود. در این بین، لزوم بهره گیری از مدیریت بحران به منظور رفع شرایط اضطراری و بازگرداندن سریع جامعه به حالت عادی ضروری به نظر می رسد. این پژوهش مبین «الزامات پدافند غیرعامل با تکیه بر مدیریت بحران» به عنوان هدف اصلی خود می باشد. بنابراین در پاسخ به این سوال اصلی که «فرایندهای مدیریت بحران در کنترل بحران های پیش رو چیست؟» این فرایند ملحوظ نظر قرارگرفته است که «اجرای مراحل مختلف مدیریت بحران، موجب کنترل بحران های ایجادشده می گردد.» آسیب مفروض بر جامعه در این پژوهش، عدم اجرای فرایندهای کنترلی مرتبط با مدیریت بحران در مقوله پدافند غیرعامل می باشد. روش تحقیق در این پژوهش نیز، روش تحلیلی- استنباطی بوده و از لحاظ هدف کاربردی می باشد؛ هم چنین نحوه گردآوری اطلاعات به روش اسنادی (کتابخانه ای) صورت پذیرفته است.

    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، بحران، مدیریت بحران، آسیب پذیری
  • عبدالمحمد افروغ، عباس برزگر زاده، مصطفی زارعی صفحات 103-124

    در این مقاله تلاش شده است تا تاثیر رسانه های جهانی بر فرهنگ های ملی، حمله ی امپریالیسم فرهنگی غول های رسانه ای غرب یا خیزش رسانه های جهانی و فرهنگ مصرف کننده را مورد بررسی قراردادند. فلذا در این تحقیق، به بررسی سیاست های بازنمایی و بحث در مورد تاثیرپذیری رسانه ها و نژاد، جنسیت، مشکلات جنسی،خشونت خانوادگی و اجتماعی و سایر اشکال ظلم و ستم ناشی از اثرات و تبعات رسانه به استناد مکاتب نظریه پردازانی همچون ریچارد دایر،گراس،بل هوکس و چاندرا موهانتی پرداخته شده است. لذا در این تحقیق ابتدا تحلیل رسانه ، اخلاق، و خشونت مطرح می گردد و تصاویر منفی از رسانه در خصوص مصرف گرایی، لذت جویی جوانان، مادی گرایی بیش از حد، و افزایش خشونت و تاثیر این شاخص ها بر امنیت خانواده و جامعه را به باد انتقاد گرفته است. سپس متون مربوط به رسانه و دموکراسی را پیگیری کرده و موقعیتی را ترسیم می کنیم که مالکیت سازمان و اقتصاد سیاسی رسانه ها، یک مشکل اجتماعی را ایجاد می کنند که در آن، شرکت های رسانه ای ، دموکراسی را تضعیف می کند. در خصوص تاثیر منفی رسانه بر تضعیف دموکراسی و اطلاع رسانی نیز بسیاری از منتقدین رسانه معتقدند که، وقتی رسانه های شرکتی، از مسیولیت های اصلی و ذاتی خودشان، برای خدمت به مردم به واسطه خدماتی همچون انجمن های مباحث دموکراتیک جهت بررسی و رسیدگی مسایل مهم و نگرانی های رایج جامعه سرباز می زنند ، خود عاملی برای رشد شرکت های رسانه ای و در عوض تضعیف دموکراسی در جوامع و در نتیجه، نادیده گرفتن مشکلات مهم اجتماعی می گردد.در پایان نیز به تحولات صورت گرفته در حوزه رسانه به واسطه ظهور دنیای مجازی اینترنت و تاثیر شگرف این پدیده بر جوامع و دولت ها پرداخته است.

    کلیدواژگان: رسانه، مشکلات اجتماعی، امنیت، اینترنت، اخلاق و خشونت، دموکراسی، شرکت های رسانه ای
|
  • mohammad jafari Pages 1-30
    Background

    learning, targeted efforts to improve the knowledge and professional skills of employees in order to create desirable behavioral changes to improve employees' work responsibilities for preparation and teaching nothing but evaluate the realization of this goal. The study considers the effects of additional specialized courses on learning the command staff to evaluate the security of Bushehr.

    Methods

    This study applied the descriptive analytical method and the survey is conducted according to the Kirkpatrick model. To assess the reaction, learning, behavior and quality job training, with the hypothesis of the four questionnaires is 10. The population of all the students participating in the training 1392 with a sample size of 118 people and is the commander of the police with a sample size of 103 people. For data analysis, t one-sample t-test was used to compare the test signal. To validate the instrument content validity and reliability of Cronbach's alpha for the total amount of 925/0 is used.

    The findings

    Learners respond to the desirability of additional specialized courses are moderate. After attending the course was to increase students' knowledge shows, however, the directors and officers of participating in DvrhHa very tangible behavioral changes but little change in their functionality has been developed. The directors and officers of the process of planning and evaluation of additional specialized courses are considered moderate but are not favorable to the process of its implementation.

    Keywords: effectiveness, Training, additional specialized courses, personnel, police commander of Bushehr
  • Esmail Abdolahi, narges sedaghat Pages 31-48

    what are effective in increasing the divorces of couples in Bushehr? The research from the perspective of sociological, psychological and biological phenomenon is examined within the same theoretical study of theories wife, networking, communication, social status, family system, attachment and used. This research is descriptive survey. The population of all the couples who filed for divorce in Bushehr in the event of his divorce in office till 1393 was recorded in 1390, that number is 2,020 pairs. Sample size by putting the number at 158 Cochran formula couple of them were randomly selected. The hypothesis was received with respect to 001/0> p there is a significant relationship between the variables with the phenomenon of divorce. That couples tend to divorce the most important factors in media and movie satellite, drug addiction mismatch between ethnic, social networks, cultural differences, rather than the interference of others, lack of freedom and choice in mate selection and unconventional friendship relations before marriage, couples misunderstanding and lack of mutual understanding.

    Keywords: divorce, family involvement, Social, Addiction, ethnic imbalance
  • abbas raiesi, masuod poretemadi, hadi jafarian Pages 49-67

    The present study investigated the relationship between self-esteem and organizational citizenship behavior in a police command staff Demographic information and descriptive correlational study. The study sample included all of the police command in Boshehr is a sample size of 150 person were randomly selected. The instrument used in this study is the self-esteem standard questionnaire kooper Esmet (1976) consists of 58 questions with four subscales, family, educational, social and overall self-esteem and a standard questionnaire organizational citizenship behavior OCB Wiz (2006) consists of 12 items with three component's behavior, civil behavior, attitude and spirit of generosity. For data analysis the Pearson correlation coefficient, regrison multi test, t-test and f-test were used. Results showed a meaningful significant relationship between self-esteem and organizational citizenship behavior there. Between self-esteem and behavior of donors, between self-esteem and civil behavior, there is a relationship between self-esteem and sportsmanship. Between all components as well as self-esteem (family, school, social and overall self-esteem) are significantly associated with organizational citizenship behavior OCB. In addition, demographic characteristics including gender, education and work experience staff did not impact the research results.

    Keywords: Self-Esteem, Organizational Citizenship Behavior, self-organization
  • enayatollah zibasefat Pages 68-85
    Background and objective

    one of the main topics of the western nation by use of instruments of psychological wars and group communication such as: social nets, face book, whats up,sate lite.Therefore, understanding the consequences of using social nets and considering appropriate guidelines for the correct use and prevesion of its probable negative effects are of great importance. This manuscript addresses the social nets and its negative effects on family of Boushehr.

    Methodology

    this research was conducted using library and available studies about the positive and negative effects of social nets .

    Findings and results

    along with the achievements and undeniable and positive function of cyberspace and social nets in different domains, it has some unpleasant consequences including cultural dominancy, sexual perversion, and etc that must be taken in to parents, instructors, education officials, and cultural planners of Boushehr, considerations.

    Keywords: Culture, social nets, Boushehrs family
  • iman mohkamkar, mohammadmehdi halaj Pages 86-102

    The crisis is one of the inevitable facts of human life during different periods. Crisis disrupting order on the original system or parts of it, a situation that requires an immediate response and resource allocation is extraordinary, and has created confusion and surprise is the decision-making bodies. In the meantime, the need to take advantage of the emergency and disaster management in order to quickly return to normal society is necessary. This study represents the "passive defense requirements based on crisis management" as its main objective is. So in answer to the question that "crisis management processes to control the crisis is ahead?" Terms were included in this process is that "the implementation of the various stages of crisis management, crisis management will be created." Presumed damage on society research, lack of control processes related to crisis management in the field of passive defense is. Methods In this research, analytical and analytical methods is applied in terms of purpose, as well as how to collect information-documentary has been done.

    Keywords: passive defense, Crisis, crisis management, Vulnerability
  • abdolmohammad afrogh, abbad barzegar zadeh, mostafa zareie Pages 103-124

    In this article we have tried, Tatasyr global media on national culture, media giants attack cultural imperialism and the rise of global media culture and the consumer's West studied. this study examines the representation and discussion of the influence of media and politics, race, gender, sexual problems, domestic violence, social and other forms of oppression caused by the effects and consequences of media theorists Hmchvm schools, according to Richard Dyer, Grass, Bell Chandra Mohanty Hvks and discussed. Firstly, media analysis, ethics, and violence is considered negative media images of consumerism, , materialism, and an increase in violence and the impact of these measures on the security of family and society is criticized.The literature on media and democracy situation drawn up and that the ownership of the organization and the political economy of the media, to create a social problem in which media companies, undermine democracy. Information about the negative impact of media on undermining democracy and Galileo frequent media critics argue that,When the corporate media, the main Azmsyvlythay their intrinsic to serve the people through democratic discussion forums such services to evaluate and address important issues and common concerns of refuse, Factor for the growth of media companies and, in turn weakening of democracy and, therefore, is ignoring important social problems. n the end, the changes in the media due to the rise of the virtual world of the Internet and the impact of this phenomenon on the communities and governments is tremendous.

    Keywords: Media, social problems, Security, Internet, Ethics, violence, democracy, Media companies