فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 7 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • احمد سوری، نظام هاشمی، مهدی شکیب صفحات 1-32

    هدف اساسی طرح حاضر بررسی وضعیت سبک زندگی و سلامت روان وهمچنین رابطه بین این دو متغیر در کارکنان فرماندهی انتظامی استان بوشهر است. جامعه تحقیق شامل کلیه کارکنان انتظامی آن فرماندهی بوده وحجم نمونه شامل 356 نفر از کارکنان رسته های مختلف شغلی است که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب و به پرسشنامه های پژوهش حاضر یعنی پرسشنامه های سلامت عمومی (GHQ) و نیمرخ سبک زندگی ارتقاء ذهنی سلامتی (HPIPII) پاسخ داده اند. بنابراین تحقیق حاضر از نظر ماهیت جزء تحقیقات پیمایشی و از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی است. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد اولا میانگین رتبه ای ابعاد سبک زندگی در کارکنان فرماندهی انتظامی بوشهر به ترتیب شامل تعالی معنوی (58/4)، روابط بین فردی (31/4)، مسیولیت پذیری در برابر سلامت (59/3)، تغذیه (23/3)، فعالیت جسمانی (65/2) و مدیریت استرس (63/2) بوده و این تفاوت میانگین معنادار است. ثانیا بین علایم مشکلات روانشناختی و سبک زندگی رابطه ای منفی و معنادار (48/0-=R) وجود دارد. همچنین بین درجات و رسته های مختلف شغلی در یک زندگی تفاوت ها معنا دار بوده ولی سبک زندگی با سن، تحصیلات و سنوات خدمتی گروه نمونه رابطه معنادار ندارد. بنابراین می توان گفت وضعیت سبک زندگی درکارکنان فرماندهی انتظامی بوشهر در حد نسبتا مطلوبی بوده و بین این متغیر با سلامت روان کارکنان رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت روان، تعالی معنوی، روابط بین فردی، سلامت، اختلال
  • سید احمد موسوی، محمدرضا گودرزی، محمد چمکوری صفحات 34-73

    امروزه در کشورهایی که دارای یک سیاست جنایی پویا و روزآمد هستند، سازمان های پلیسی بر اساس یک رویکرد جامعه محور به جای تکیه بر ابزارها و روش های سنتی سرکوب گرانه و قهرآمیز در برخورد با بزه کاری در سایه برقراری تعامل گسترده و سازنده با همه ارکان جامعه به ویژه مردم و نهادهای اجتماعی از حمایت های مادی و معنوی جامعه در برقراری نظم عمومی و امنیت اجتماعی برخوردار می شوند. چنین تعاملی نماد بارزی از مفهوم سیاست جنایی مشارکتی است. این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای با استفاده از فیش برداری منابع و برای جمع آوری پاسخ سیوالات ضمن بهره برداری از مستندات موجود در نیروی انتظامی، با فرماندهان و مسیولان مربوطه نیز مصاحبه شده است. طی سال های اخیر، با گرایش پلیس به رویکرد جامعه محوری چشم انداز امیدوار کننده ای در روابط پلیس- مردم رقم خورده است. نیروی انتظامی در رویکرد جدید خود با تحولات سازمانی، تجدید نظر در ساختار ناجا و ایجاد رده های جدید، تهیه برنامه های سالانه، پنج ساله و سند چشم انداز در افق سال 1404 هجری شمسی و انجام بازرسی و نظارت های دقیق بر عملکرد کارکنان و سازمان، ضمن کوشش برای انجام هر چه مطلوب تر، سریع تر و به هنگام خدمات پلیسی، در صدد است تا بخشی از وظایف خود را از طریق مردم انجام دهد. برای این منظور ساماندهی مشارکت های مردمی، حمایت از تشکل های غیر دولتی، برقراری وتعمیق ارتباط با بخش های مختلف جامعه و دستگاه ها از راهبرد های اساسی ناجا است. نتایج تحقیق نشان می دهد پلیس ایران برای اجرای ماموریت و وظایف خود نسبت به سیاست جنایی مشارکتی، رویکرد ایجابی، جامعه محور و دانش بنیان دارد. همچنین توسعه سیاست جنایی مشارکتی در پلیس ایران نیازمند تحول بیشتر در ساختار و تشکیلات، توجه بیشتر به پلیس حرفه ای و اجتماعی، کاربرد فناوری های جدید، تحول در روش های خدمت رسانی به جامعه و مردم و توسعه اقدامات فرهنگی و اجتماعی برای ارتقاء سطح مشارکت مردم در نظم و امنیت اجتماعی است.

    کلیدواژگان: پلیس ایران، سیاست جنایی، مشارکت، پیشگیری از جرم
  • داوود تقوایی، ابوالفضل رجبی، جهانگیر قنبریان دهکردی صفحات 75-98

    هدف از تحقیق حاضر «تعیین رابطه شیوه های فرزندپروری و مهارت های اجتماعی با سازگاری اجتماعی در معتادان تحت درمان کلینیک خصوصی شهر بوشهر» می باشد. سبک فرزند پروری والدین از این جهت مهم است که می تواند بر نوع کمال گرایی فرزندان تاثیر بگذارد. جامعه آماری در این پژوهش شامل 120 نفر از مراجعینی بودند که به روش نمونه گیری غیر احتمالی و در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه ی شیوه های فرزندپروری بامیرند ، مهارت های اجتماعی ماتسون و مقیاس سازگاری اجتماعی بل پاسخ دادند.جهت تحلیل داده ها علاوه بر روش های توصیفی (میانگین و انحراف معیار) ، از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان استفاده شد. یافته ها و نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از آن است که بین شیوه های فرزندپروری (آزاد گذاری مطلق ، استبدادی و اقتدار منطقی) با سازگاری اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. در نتیجه کمبود مهارت های اجتماعی در کودکان می تواند باعث مشکلات رفتاری نظیر افسردگی، پرخاشگری و انزوای اجتماعی گردد و اگر کمبود مهارت های اجتماعی در کودکان ادامه یابد باعث آسیب های روانی و رفتارهای ضد اجتماعی در بزرگسالی خواهد شد. بنابراین با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می گردد؛ آموزش نحوه معرفی خود به دیگران، برقراری ارتباط کلامی، شنونده خوب بودن، سلام دادن، ابراز همدلی، حل مساله و تضادهای اجتماعی و قاطعیت در مدارس و دانشگاه ها تدریس و آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، شیوه های فرند پروری و مهارت های اجتماعی
  • مسعود حراقی، مریم حراقی، نعیما مقاتلی صفحات 100-128

    مدیریت دانش شیوه ای جدید برای اداره سازمان و تسهیم منابع فکری و علمی آن می باشد، در واقع، مدیریت دانش فرایندی است که به سازمان ها کمک می کند با نیرویی اندک، قدرتی عظیم بسازند. اجرای مدیریت دانش در دانشگاه مستلزم فراهم نمودن پیش زمینه های مناسب است. از جمله این پیش زمینه ها، ایجاد هماهنگی لازم میان عوامل مختلف سازمانی در دانشگاه می باشد. در این پژوهش از میان عوامل مختلف سازمانی، عامل فرهنگ مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف اصلی از این پژوهش، بررسی نقش عوامل اساسی موجود در فرهنگ سازمانی است که نقش مهمی را در موفقیت فرآیند مدیریت دانش ایفا می کنند. در پایان، مدل برازش شده فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش که بیانگر روابط و ضرایب تاثیر بین متغیرهای پژوهش می باشد، ارایه خواهد گردید. روش پژوهش فعلی از نظر هدف، «کاربردی» و از نقطه نظر اجرا، «توصیفی- پیمایشی» می باشد. در این پژوهش 215 نفر از دانشجویان دانشگاه خلیج فارس، که حداقل یک نیمسال در دانشگاه مذکور مشغول به تحصیل بوده اند، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده های پژوهش، پرسشنامه می باشد. برای انتخاب نمونه از فرمول کوکوران استفاده شده است و شیوه نمونه گیری به صورت «طبقه ای تصادفی» بوده است. نتایج پژوهش نشان داد که بین مدیریت دانش و تمام اجزای فرهنگ سازمانی رابطه مثبت وجود دارد و در میان تمام اجزای فرهنگ سازمانی که مورد مطالعه قرار گرفت، مشارکت دارای بیشترین تاثیر(95/0) بر استقرار مدیریت دانش می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان پیشنهاد نمود، دانشگاه باید زمینه مساعدی را به منظور مشارکت ذینفعان و اعضای دانشگاه فراهم سازد و اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه را تشویق به مشارکت در فعالیت های تیمی و فرایندهای آموزشی گروهی نماید.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر
  • فاطمه برکات صفحات 130-143

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگی های شخصیتی ، اختلال شخصیت و راهبردهای مقابله ای (مبتنی بر شیوه های حل مساله) در معتادان خود معرف و گروه بهنجار انجام شده است .50 نفر معتاد خود معرف که برای نخستین بار به مرکز درمانی معتادان بهزیستی شهر بوشهر مراجعه کرده بودند در یک بررسی توصیفی – مقطعی با 50 نفر از افراد بهنجار که از نظر برخی ویژگی های جمعیت شناختی با یکدیگر همتا شده بودند مورد مقایسه قرار گرفتند، برای گردآوری داده ها ، پرسشنامه نیو (فرم تجدید نظر شده کوتاه) ((NEO-FFI-R مقیاس چند محوری بالینی میلون -2(MCMI-II) ومقیاس سبک حل مسیله (PSS) به کار برده شد . داده های گردآوری شده به کمک ضریب همبستگی و تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شدند ،طبق نتایج این تحقیق: معتادان در مقایسه با گروه بهنجار در بعد شخصیتی روان رنجور خویی (N)، نمره بالاتر و در ابعاد شخصیتی دلپذیر بودن (A)، انعطاف پذیری (O) و با وجدان بودن (C) نمره پایین تری به دست آوردند . در بعد شخصیتی برون گرایی (E) بین دو گروه تفاوتی دیده نشد .بطور کلی بین گروه معتادان خود معرف و گروه بهنجار در بیشتر شاخص های آسیب شخصیت تفاوت معنی دار دیده شد و معتادان در این شاخص ها به نمرات بالا تری دست یافتند همچنین معتادان در مقایسه با گروه بهنجار، بیشتر شیوه های حل مساله غیر سازنده مانند پرهیز و درماندگی را به کار می برند ، ارزیابی سه حوزه هم پوش ، ویژگی ها ، مشکلات و اختلال های شخصیت در معتادان در بردارنده اطلاعات مهمی برای تعریف ، شناسایی و درمان این گروه است .

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، اختلال شخصیت، حل مساله، اعتیاد
  • بهرام فرهمند صابر، هاجر نجفی صفحات 145-164

    خشونت از عوامل اصلی ناهنجاری های اجتماعی در جامعه است. هنجارگریزی و نقض امنیت اجتماعی توسط برخی افراد سودجو تبعات ناگواری برای جامعه در پی دارد. از عواملی که در تشدید نقض امنیت در جامعه تاثیرگذار می باشد می توان به: فقر، نابرابری، بیکاری از منظر اقتصادی و اثرات منفی تلویزیون و ماهواره از دید فرهنگی و خشونت های خانوادگی از منظر آسیب های اجتماعی اشاره کرد؛در همین راستاپلیس که متولی امنیت در جامعه است وظیفه کنترل و پیشگیری از آن را بر عهده دارد،که در انجام این وظیفه در جهت کاهش این جرایم،در جامعه از طریق فرهنگ سازی و اطلاع رسانی میان اقشار جامعه، ایجاد فضای مناسب پس از دستگیری مجرمین و.. گام هایی مثبت و تدابیری در سطح جامعه برداشته است. در نتیجه گیری کلی می توان به مسیولیت پذیری، قانون مند بودن شهروندان، هنجارپذیری از الگوها شاخص های امنیت اجتماعی با نظارت پیشگیرانه پلیس اشاره نمود؛که «امنیت» به معنای اولیه آن یعنی صیانت نفس یکی از مسایلی است که «دولت» به خاطر آن به وجود آمده است. هدف ازانجام تحقیق مذکور شناسایی علل وعوامل بروز خشونت و بررسی کارکرد نهاد پلیس در برقراری امنیت اجتماعی.این مقاله به روش کتابخانه ای و توصیفی تحلیلی می باشد؛ که نگارنده از طریق مصاحبه و فیش برداری از منابع مکتوب به گرد آوری اطلاعات در این خصوص پرداخته است.که با تجزیه و تحلیل مطالب جمع آوری شده به استدلال و استنتاج آن می پردازد.

    کلیدواژگان: خشونت، ناهنجاری اجتماعی، پلیس
|
  • A. Surrey, N. Hashemi Pages 1-32

    The basic objective of the project is to investigate the status of life and mental health, as well as the relationship between these two variables at the province's police command staff. The study sample consisted of 356 volumes, including all the command staff of the police personnel of various categories of occupational that randomly selected and stratified by study questionnaire, the General Health Questionnaire (GHQ) and mental health promotion lifestyle profile (HPIPII) have responded. Thus the study of the nature of survey research component and the target component is applied research. The results of this study show First, the average ratings of the police command staff Bushehr lifestyle in order to include moral excellence (4/58), interpersonal relations(4/31), health responsibility (3/59), nutrition (3/23), physical activity (2/65) and stress management (2/63) and This difference is significant. Second, the relationship between symptoms and psychological problems and a significant negative lifestyle (R= -0/48 ) exists

    Keywords: life style, mental, spiritual, Interpersonal Relations, health, Disorder
  • Sayed Ahmad Mousavi, MohammadReza Godarzi Borojerdi, Mohammad chamkori Pages 34-73

    Nowadays, in the countries that have a criminal policy is a dynamic and up-to-date, the police are based on an approach to the community rather than relying on the tools and traditional methods of suppression and Coercivein dealing with the crime in the shadow of the establishment of a broad and constructive engagement with all the pillars of the society, particularly the people and the social institutions of the material and moral support in the community of public order and social security. Interactive such a symbol of the concept of criminal policy. The goal of this research in terms of applications and methods, analytical – descriptive .In this study to collect information from a library with the use of Fish exploitation of resources and to collect the answer questions, the exploitation of the available documents in law enforcement, with commanders and the relevant authorities have also been interviewed. In recent years, with police tendency to approach pivotal society is a promising prospects in relations Police- people . law enforcement in its new approach with the developments of the organization, to reconsider the construction and building new echelon tactically focused Naja , an annual programs , five years and visions 1404 year on the horizon and inspection and strict controls on the performance of the staff and the , while trying to do anything more favorable faster , and police services , is seeking to part of their duties through the people . For this purpose, the organization of popular support for non-governmental societies and deepening contact with different sectors of society and devices from the basic strategy is Naja. The results show that Iranian police to implement its mandate to the criminal policy of cooperative, positive attitude, and knowledge-based society is founded. The development of criminal policy change requires more participation in the Iran police organizational structures, greater attention to social and professional police use of new technologies, evolved in ways to serve the community and the development of social and cultural practices in order to promote public participation and social security.

    Keywords: Iranian Police, Criminal Policy, partnerships, Crime Prevention
  • Davod Taghvai, Abolfazl Rajabi, Jahangir Ghanbarian dehkordi Pages 75-98

    The purpose of this study was to determine the relationship between parenting styles and social skills and social adjustment of Bushehr is a private drug treatment. The subjects in this study were 120 patients that were selected through non probability sampling. Inventory subject to Bamyrnd parenting styles, social skills Matson and social adjustment scale Bell responded. Descriptive methods to analyze the data (mean ± SD), Pearson correlation and multiple regression method was used. Results showed that between parenting styles (Free Investing absolute, authoritarian and rational authority) there is a significant relationship with social adjustment. Also, there is a significant relationship between social skills and social adjustment. Parenting styles have significant predictive power for social adjustment as well as social skills have significant predictive power for social adjustment

    Keywords: social adjustment, Parenting style, social skills
  • Masoud Haraghi, Maryam Haraghi, Naeima Moghateli Pages 100-128

    Knowledge management is the way to manage and share scientific and intellectual resources, it is, in fact, knowledge management is a process that helps organizations with little force, immense power build. Implementation of knowledge management involves providing the appropriate context. Including this background, the necessary coordination among various institutional factors at the university. In this study the various factors in the enterprise, the culture has been studied. The main objective of this study was to investigate the role of organizational culture is a key factor in the success of knowledge management play an important role. Finally, the organizational culture and knowledge management model that expresses the relationship between the variables and coefficients are affected, will be presented. Current Methods of purpose, "practical" and the implementation point of view, "descriptive - survey" is. In this study, 215 students of the Persian Gulf, which have at least one semester studying at the University, were studied. The data collection instruments, Inventory can be. Kokoran formula is used to select the sample and sampling method as a "stratified random" . The study showed that between knowledge management and all the components of organizational culture and there is a positive relationship between all the components of organizational culture that studied, with the participation of most affected (0/95)on the establishment of the management of knowledge.According to the results can be obtained university, should the desire to participate beneficiaries and members of the university and the members of the faculty and university students to participate in the activities of the group teams and training processes.

    Keywords: knowledge management, organizational culture, Persian Gulf University of Boushehr
  • Fateme Barakt Pages 130-143

    The present study compares the characteristics, personality and coping strategies (based on problem solving methods) and representative of their abusers is normal. Data Neo (Revised Short Form) ((NEO-FFI-R scale clinical multiaxial million -2 (MCMI-II) problem solving scale (PSS) was used. coefficient data were Correlation analysis of multivariate data were analyzed, according to the survey results Drug compared with the normal personality dimension neuroticism (N), higher scores on the personality dimension of agreeableness (A), flexibility (O) and conscientiousness (C) obtained lower scores. The personality dimension Extraversion (E) between the two groups was not different. Generally referring addicts group and the normal group, there was no significant difference in most measures of personality disorder and drug addiction, as well as indicators achieved higher scores compared with the normal group, the more non-constructive problem solving strategies such as avoidance and failure to apply،The shirts feature three areas of assessment, personality disorder and drug problems contain important information for the definition, detection and treatment of this group.

    Keywords: Personality Traits, personality disorders, problem solving, Addiction
  • B. Farahmand, Saber H. Najafi Pages 145-164

    Violence is the main cause of social ills in society. Normal shyness and social security violation by some jobber is followed by unpleasant consequences for society. The aggravating factors that can affect the security breach: poverty, inequality, unemployment and economic perspective, the negative effects of television and satellite view of domestic violence from the perspective of cultural and social damage noted; In this regard, the police in charge of security in the society has the task of controlling and preventing it, The task of reducing the crime in society through culture and the information society, creating an atmosphere of positive steps and measures to arrest perpetrators and the society. Removed the general conclusion to be responsible, to be lawful citizens, norms of social security vulnerability patterns with proactive monitoring police cited; The "security" to its original meaning of self-preservation is one of the issues that the "state" because it has come into being. The purpose of the study and evaluate the performance of the police in identifying the causes of violence and factors of social security. This method is analytical and descriptive library; The author interviews and taking notes from written sources to gather data in this regard is discussed. Analysis of the collected material to the arguments and inferences that.

    Keywords: Violence, social ills, the Police