فهرست مطالب

راهبرد - پیاپی 100 (پاییز 1400)

فصلنامه راهبرد
پیاپی 100 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بررسی نقش راهبردی موسسات پژوهشی در تقویت قدرت نرم ایران در نظام جهانی
    مریم صنیع اجلال* صفحه 0

    چشم انداز توسعه قدرت جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای، هدایتگر سیاستها و راهبردهای کلان کشور بوده است. بکارگیری قدرت نرم و ابزارهای آن از راهبردهای اصلی تحقق این چشم انداز است. مشارکت در شبکه جهانی علم و دانش از مهمترین ابزارهایی است که به تحقق راهبرد قدرت نرم منجر می شود. هدف این مقاله پاسخ به این پرسش است که بین المللیسازی موسسات پژوهشی چگونه می تواند باعث ارتقای قدرت نرم ایران در نظام جهانی شود؟ در پاسخ به این پرسش از چارچوب نظری تلفیقی مبتنی بر نیولیبرالیسم، جهانیشدن و نظریه نظام شبکهای مانویل کاستلز استفاده شده است. از حیث روش پژوهش در این مقاله از روش های مطالعات اسنادی، بررسی تطبیقی، موردکاوی و روندپژوهی استفاده شده است. قلمروی پژوهش بررسی تطبیقی تجارب موسسات پژوهشی منتخب ملی و بین المللی در حوزه های علوم انسانی، علوم پایه و فنی -مهندسی است. دستاورد مقاله آن است که ایفای نقش موسسات پژوهشی به عنوان ابزار قدرت نرم کشورها مستلزم نقش آفرینی آنها به عنوان نهادی بین المللی است. ارتقای توانمندیها و ظرفیتهای موسسه به عنوان ابزار کسب قدرت و پرستیژ در عرصه بین المللی مستلزم پیوستن آن به شبکه علم جهانی است. پیوستن به شبکه علم جهانی مستلزم فراهم شدن زیست بوم مناسبی است که در آن همزمان عوامل سطح بین المللی، ملی و فروملی در تعاملی پویا و سازنده، زمینه بین المللیسازی موسسات پژوهشی را فراهم کنند. در سطح نهادی وجود اراده بین المللی سازی در سیاستگذاران و انعکاس آن در چشم انداز، ماموریتها و برنامه های اجرایی موسسه حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، قدرت نرم، موسسه پژوهشی، همکاری علمی بین المللی، جهان شبکه ای
  • علی کمیجانی*، محمدرحیم عیوضی صفحات 427-465
    امروزه، حکمرانی مطلوب به عنوان یکی از نظریه ها و الگوهای غالب در عرصه اداره و راهبری جوامع مدرن مطرح و در دستورکار اندیشمندان و نهادهای توسعه و همچنین دولت ها و جوامع جهانی قرارگرفته است. دراین راستا، فرایند ساخت دهی و جهت دهی نهادی یک جامعه برای توسعه، مبین نظام حکمرانی آن جامعه است که اصول، ساختار و مکانیسم های حاکم بر ساماندهی و اعمال قدرت عمومی به عنوان مرکز ثقل حکمرانی در اسناد بالادستی آن جوامع درج شده و منعکس می شود. براین اساس، پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و تطبیقی-اسنادی به بازخوانی و بازنمایی مولفه های حکمرانی مطلوب در عالی ترین سند و مرجع حقوقی جمهوری اسلامی ایران می پردازد. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که اصول حکمرانی مطلوب- پاسخگویی، شفافیت، مشارکت، حاکمیت قانون و کارآمدی- در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موردتوجه و تاکید قرارگرفته است و ایران اسلامی از ظرفیت بالقوه قانونی به منظور اتخاذ و اعمال نظریه و الگوی حکمرانی مطلوب برخوردار است. بااین وجود، بهره برداری از این فرصت بالفعل و تحقق کامل این پارادایم غالب مدیریتی-سیاستی مستلزم تقویت جامعه مدنی و تثبیت توازن و تعادل میان حکومت و جامعه مدنی به عنوان دو رکن اساسی حکمرانی مطلوب است.
    کلیدواژگان: حکمرانی مطلوب، عدالت، قانون اساسی، جمهوری اسلامی ایران
  • مصطفی بیات*، یاسر برخورداری، مرتضی بیات صفحات 467-494

    مقاله پیش رو،با فرض اینکه نظریه مدارا راه حلی بنیادین برای دستیابی به اهداف نظام سیاسی و پذیرش متقابل مدنی است و همچنین در آثار امام خمینی(ره) جایگاهی خاص دارد، می خواهد با بررسی عقبه نظری مدارا در تمدن اسلامی و غربی، آن را در اندیشه امام پیگیری و برجسته کند. حقوق افراد و چگونگی تعامل با دیگری یکی از وجوهات اندیشه امام خمینی (ره) است که با رعایت و رسمیت یافتن حقوق و آزادی های مدنی در قول و فعل ایشان جلوه گر می شود. بررسی آثار امام خمینی(ره)، نشان می دهد که ایشان در آرای خود به تبیین چرایی تعامل مدارامحورانه در یک جامعه و تاثیرات آن در حیات اجتماعی و مذهبی پرداخته است و همچنین با سنت سیاسی رفتاری شان عملا نشان داده اند که منش خشونت محورانه نه تنها تاثیری در اصلاح فردی و اجتماعی ندارد بلکه منشا مفاسد بزرگ تر و پیچیده تر نیز می شود. این مفهوم در اندیشه امام بر مدارا از یک مفهوم پارادایمیک منتزع از متون دینی شکل گرفته و از منظر اخلاق سیاسی و فلسفه سیاسی، جزء لاینفک حاکمیت دینی و یک فضیلت اخلاقی و اصل حقوقی- سیاسی است که در عمل به زندگی صلح آمیز افراد و گروه ها با عقاید متفاوت و شیوه عمل متمایز در درون یک جامعه معین اجازه ظهور و بروز می دهد؛ لذا شیوه مناسبی برای تاسیس سرمایه اجتماعی در جامعه و کاهنده تنش های اجتماعی و سیاسی بین گروهی است. روش تحقیق در این مقاله مقایسه ای-تحلیلی است که با بررسی تاریخی سیر مفهوم در دو تمدن اسلامی و غربی و سپس تحلیل آن در اندیشه امام نهایتا به این نتیجه گیری رسیده که توسل و تاسی به اندیشه و عمل سیاسی امام می تواند راه حل مناسبی برای بسیاری از مشکلات امروزین تمدن اسلامی-ایرانی باشد.

    کلیدواژگان: تساهل و مدارا، امام خمینی (ره)، اندیشه سیاسی، خشونت، گفتگو
  • عباس اصلانی*، زینب قاسمی طاری، سید محمدکاظم سجادپور صفحات 495-530

    آمریکا پس از توافق با طالبان در دوحه، نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کرد. این در حالی است که ایالات متحده در سال 2001، ذیل سیاست مبارزه با تروریسم و با هدف سرنگونی دولت وقت طالبان، به افغانستان حمله نظامی و این کشور را اشغال کرده بود. آمریکا از زمان حمله به افغانستان، در شش مرحله سیاست خود را در قبال این کشور و به ویژه طالبان که طی سال های طولانی در لیست دشمنان ایالات متحده بود، تنظیم کرد. اما حصول توافق اخیر با این جنبش که به معنای گذار از راهبرد تقابل به سیاست تعامل با طالبان است، نشان از تغییر در ادراک آمریکا از تهدید در افغانستان دارد. این تغییر ادراک آمریکا برای ایران، که یکی از همسایگان افغانستان است، پیامدهای راهبردی به ویژه در حوزه امنیتی دارد. ازاین رو، این پژوهش درصدد پاسخ به این پرسش اصلی است که تغییر در ادراک آمریکا از تهدید در افغانستان، چه پیامدهای راهبردی برای ایران به خصوص درزمینه امنیت خواهد داشت. در این مقاله به دلیل ماهیت پیچیده موضوع، از تلفیق روش های اکتشافی و هنجاری استفاده شده است. ترکیب نظریه های روابط بین الملل به طور خاص و نظریه ادراک تهدید با روش های پژوهشی تحلیل روندها و سناریونویسی، به لحاظ استخراج مولفه های متنوع و مداخله گر کمک کرده است. یافته های تحقیق پیش رو نشان می دهد که آمریکا در پی تغییر در ادراک خود، از افغانستان خارج شده و قدرت گرفتن طالبان را تسهیل کرده است. هرچند تهران در تعامل با طالبان بوده است، اما از قابل پیش بینی بودن رفتار آن مطمین نیست. تهران چه بسا نگران است که طالبان به عنوان نیروی نیابتی برخی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای ایفای نقش کرده و منافع امنیتی جمهوری اسلامی ایران را به مخاطره اندازد. افزون بر این، ایران درباره احتمال ظهور گروه های افراطی و تروریستی در افغانستان، نگرانی های جدی دارد. یکی از دغدغه های تهران این است که توافق آمریکا با طالبان، بر کیفیت تعامل و مواجهه این جنبش با ایران در آینده تاثیرگذار بوده و افغانستان را به سکوی جدیدی برای فشار بر ایران در حوزه امنیتی تبدیل کند. به ویژه اینکه افغانستان بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد و هرگونه ناامنی یا نفوذ ازسوی طالبان یا گروه های دیگر می تواند تاثیری مستقیم بر امنیت ملی ایران داشته باشد. حکومت مطلق طالبان در افغانستان و همزیستی تهران با آن نیز می تواند موجب نارضایتی بخش قابل توجهی از مهاجران یا پناهجویان افغان در ایران شود.

    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، طالبان
  • امیر اسدی فر*، جمیل قریشی صفحات 531-552

    هدف اصلی این مقاله، تحلیلی بر ازهم گسیختگی دولت در کشورهای جهان سوم با استفاده از سیاست شبکه ای است. اگرچه شبکه ها اهداف متفاوتی را دنبال می کنند، اما به دنبال تقویت منابع رابطه ای بین افراد هستند.در سیاست شبکه ای، جایگاه اصل محوری کنش ورزی، قدرت سیاسی موضوع نزاع و کسب سهم بیشتر از قدرت، مهم ترین هدف از کنش ورزی سیاسی است.درهم کنشی بین این دو مفهوم؛ یعنی سرمایه اجتماعی و تحلیل مبتنی بر شبکه ، یعنی اتخاذ منظری شبکه ای به سرمایه اجتماعی به شیوه ای کیفی و دخیل کردن دولت در این تحلیل است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که؛منابع خاصی در درون شبکه های سیاسی در جریان هستند که بسته به نوع تمایز گذاشتن افراد درون شبکه با دیگران بیرون از شبکه شامل سرمایه اجتماعی یا سرمایه مجتمعی می شود؛ با وجود اینکه این شبکه ها می کوشند سهم بیشتری از منابع کمیاب موجود در جامعه یعنی قدرت سیاسی، ثروت اقتصادی و منزلت اجتماعی را دراختیار داشته باشند، موضوع اصلی نزاع، دستیابی به قدرت سیاسی است.محل نزاع، عرصه دولتی یا در درون و پیرامون دولت است. هرچند تحقیق درمورد ساختار اجتماعی، کانون محوری تحلیل شبکه ای است اما سیاست شبکه ای باتوجه هم زمان به ابعاد ساختاری و ابعاد شناختی - هنجاری، بر کیفیت هنجارها و نوع استراتژی هایی که کنشگران سیاسی برای دستیابی به سهم بیشتری از قدرت سیاسی اتخاذ می کنند، تاکید دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سیاست شبکه ای، شبکه های سیاسی، دولت
  • علی حیدری* صفحات 553-586

    الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت بعنوان ترسیم گر اهم مبانی و آرمان‏ های پیشرفت و افق مطلوب کشور در نیم قرن آتی، ابلاغ گردیده است و هم اکنون این سند بالادستی در فرایند تضارب آراء و تعاطی افکار قرار گرفته است تا عندالاقتضاء تکمیل شده و ارتقاء یافته و ابلاغ شود. ازآنجاکه در ایران معاصر تجارب تدوین و اجرای احکام و اسناد بالادستی نظیر قانون اساسی، فرمان هشت ماده ای امام (ره)، برنامه‎ های توسعه پنجگانه، سیاست‏ های کلی نظام و سند چشم انداز بیست ساله وجود دارد که کمابیش توفیقات نسبی در تحقق آنها وجود داشته است؛ هدف این پژوهش آسیب ‏شناسی و کالبدشکافی فاصله معناداری است که بین ظرفیت ‎های بالفعل و بالقوه تمدن اسلامی ایرانی و دست یافته ‏های آنها تا مطلوبات و حتی مقدورات، مشاهده می‏ گردد و به این سوال پاسخ داده می ‏شود که نقش "عامل انسانی" بعنوان یکی از علل و عوامل اصلی عدم تحقق کامل احکام و اسناد بالادستی موصوف چیست و الزامات و اقتضایات مربوط به عامل انسانی را در مسیر تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، کدامند. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و روش تحقیق آن مطالعه اسنادی است. براساس یافته های تحقیق؛ برای حصول اطمینان از تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بایستی به مردم (لشکریان پیشرفت) برای ایجاد زمینه مشارکت و همراهی با مداخلات اصلاحی و توسعه ‎ای توجه نمود و براین اساس پیشنهاد می ‏شود برای ایجاد آرامش خاطر و اطمینان بخشی آنان نسبت به آینده، یک نظام رفاه و تامین ‎اجتماعی چندلایه را سامان داد.

    کلیدواژگان: اسلامی ایرانی، پیشرفت، بایستگی‏ های انسانی، تامین اجتماعی چندلایه، تکافل اجتماعی
  • ندا خفری*، سبحان یحیائی صفحات 621-652

    موضوع پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رسانه های داخلی و خارجی بر مشارکت سیاسی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ایران است. و این سوالات در مقاله مطرح شده: چه متغیرهایی در استفاده از رسانه ها بر مشارکت سیاسی موثر است؟ و هریک از رسانه های داخلی و خارجی برمشارکت سیاسی دانشجویان چگونه تاثیرگذار بوده اند؟این تحقیق با رویکرد کمی و شیوه پیمایش و با استفاده از پرسش نامه انجام شده است. نمونه تحقیق شامل 380 نفر از دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکتری است که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب گردیده و در بررسی پایایی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافته ها حاکی از این است که بین واقعی تلقی کردن محتوای رسانه داخلی، استفاده هدفمند از رسانه داخلی و میزان استفاده از رسانه داخلی با مشارکت سیاسی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و بین متغیرهای استفاده هدفمند از رسانه خارجی، استفاده غیرهدفمند از رسانه خارجی و میزان استفاده از رسانه خارجی با مشارکت سیاسی رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. همچنین مشخص شد، نظریه برجسته سازی درمورد تاثیر رسانه ها بر مشارکت سیاسی قابل ردیابی است؛ نه تنها رسانه ها می توانند میزان مشارکت سیاسی اثربگذارند بلکه اولویت ها، انتخاب ابعاد و انواع مشارکت سیاسی را نیز شکل می دهند.در نهایت، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که به ترتیب متغیرهای استفاده هدفمند از رسانه خارجی، استفاده هدفمند از رسانه داخلی، میزان استفاده از رسانه خارجی، میزان استفاده از رسانه داخلی، واقعی تلقی کردن محتوای رسانه داخلی و استفاده غیرهدفمند از رسانه خارجی قوی ترین پیش بینی کننده های متغیر مشارکت سیاسی در بین دانشجویان بودند.

    کلیدواژگان: رسانه داخلی، رسانه خارجی، مشارکت سیاسی، دانشجویان
|
  • Study on the Strategic Role of Research Institutions in Strengthening the Soft Power of Iran in the World System
    Maryam Saniejlal * Page 0

    The vision of developing the power of Iran at the regional and supra-regional level has guided the country's macro-policies and strategies. Utilizing soft power and its tools is one of the main strategies to realize this vision. Participation in the global network of science and knowledge is one of the most important tools that lead to the realization of the soft power strategy.The purpose of this article is to fill this gap in the literature by answering the main question: what is the role of internationalization of research institutes in promoting Iran's soft power? In answer to this question, an integrated theoretical framework based on neoliberalism, globalization, and Manuel Castells' theory of network system has been used. In terms of research method, in this article, the methods of documentary studies, comparative study, case study, and process research have been used. The scope of research is a comparative study of the experiences of selected national and international research institutes. The conclusion is that the role of research institutes as a tool of soft power of countries requires their role as an international institution. Upgrading the capabilities and capacities of the institute as a means of gaining power and prestige in the international arena requires it to join the global science network. Joining the World Science Network requires the provision of a suitable ecosystem in which, at the same time, international, national and transnational factors, in a dynamic and constructive interaction,

    Keywords: Internationalization, Soft power, Research Institute, International scientific cooperation, Networked World
  • Ali Komijani *, Mohammadrahim Eivazi Pages 427-465
    Nowadays, good governance is considered as a dominant theory and pattern in governing modern societies and set on the agenda of development thinkers and institutions as well world states and societies. In this regard, the institutional structuring and orientating process of society for development characterize its governance system and the principles, structures and mechanisms for organizing and exercising public power and authority as the focal point of governance is included and reflected in its upstream documents. Accordingly, having applied a descriptive-analytic as well as comparative-documentary method, the present study reads and represents the characteristics of good governance in the premier legal reference document of the I.R. Iran. The findings indicate that good governance principles-accountability, transparency, participation, rule of law, and efficiency- have been considered and emphasized in the I.R. Iran Constitution and, therefore, Iran enjoys the legitimate potential capacity for acceptance and implementation of good governance theory and pattern. However, the use of this actual opportunity and full realization of this dominant managerial-political paradigm requires strengthening of civil society and establishing a balance between government and civil society as the two basic pillars of good governance.
    Keywords: Good Governance, Justice, Constitution, I.R. Iran
  • Mostafa Bayat *, Yaser Barkhordari, Morteza Bayat Pages 467-494

    The current article assuming that the theory of tolerance is a fundamental solution to achieve the goals of the political system and civil mutual acceptance, and also has a special place in the works of Imam Khomeini, intends to follow and highlight it in the Imam's thought by examining the theoretical support of tolerance in Islamic and Western civilization. The rights of individuals and how to interact with others is one of the aspects of Imam Khomeini's thought, which is manifested by observing and recognizing civil rights and freedoms in his speech and actions. The study of the works of Imam Khomeini (ra) shows that in his views he has explained the need for tolerant interaction in a society and its effects on social and religious life, and also with his political tradition of behavior has shown that violent behavior not only is not effective in Individual and social reform, but it is also the source of larger and more complex corruptions. In Imam Khomeini's thought, tolerance is a paradigmatic concept extracted from religious texts and from the perspective of political ethics and political philosophy, it is an integral part of religious sovereignty and a moral virtue and legal-political principle that in practice leads to The peaceful life of individuals and groups with beliefs. A different and distinct way of acting allows for the emergence and emergence within a given society; Therefore, it is a good way to establish social capital in society and reduce social and political tensions between groups. The research method in this article is a comparative-analytical one that by historically examining the course of the concept in both Islamic and Western civilizations and then analyzing it in Imam's thought, finally came to the conclusion that resorting to Imam's thought and political action can be a suitable solution for many The current problems of Islamic-Iranian civilization.

    Keywords: tolerance, Imam Khomeini, Political Thought, Violence, Dialogue
  • Abas Aslani *, Zeinab Ghasemi Tari, Seyed Mohammad Kazem Sajjadpour Pages 495-530

    The United States withdrew its troops from Afghanistan after reaching an agreement with the Taliban in Doha. This is while the US invaded and occupied Afghanistan in 2001 under the global war on terror policy and so as to overthrow the Taliban led government. Since its invasion of Afghanistan, the United States, in six phases, has adjusted its policy toward the country, and in particular toward the Taliban which has been on the US list of enemies for many years. But the recent agreement with the movement, which means a transition from a confrontation strategy to a policy of engagement with the Taliban, shows a change in the US perception of threat in Afghanistan. This shift in US perception has strategic and security-related implications for Iran, a neighboring country to Afghanistan. Therefore, this study seeks to answer the main question of what strategic consequences the change in the US perception of threat in Afghanistan has had for Iran, especially in the field of security. In this paper, due to the complex nature of the subject, a combination of exploratory and normative methods has been used. A Combination of international relations theories, in particular the theory of Threat Perception and research methods including trend analysis and scenario writing, have helped consider and extract various and intervening components in the current research. The findings of the study show that the United States withdrew from Afghanistan following a change in its perception, and facilitated the rise of the Taliban. Although Tehran has been interacting with the Taliban, it is unsure if the behavior of the movement will be predictable or not. Tehran may be concerned that the Taliban could act as a proxy for some regional and extra-regional powers and endanger the security interests of the Islamic Republic of Iran. In addition, Iran has serious concerns about the possibility of the emergence of extremist and terrorist groups in Afghanistan. One of Tehran's concerns is that the US deal with the Taliban will affect the quality of the movement's interaction with Iran in the future and turn Afghanistan into a new platform for pressuring Iran in the field of security. In particular, Afghanistan shares more than 900 kilometers of border with Iran, and any insecurity or infiltration by the Taliban or other groups can have a direct impact on Iran's national security. The absolute rule of the Taliban in Afghanistan and the coexistence of Tehran with it can also cause dissatisfaction among a significant number of Afghan refugees or migrants in Iran.

    Keywords: The United States of America, Islamic Republic of Iran, Afghanistan, Taliban
  • Amir Asadi Far *, Jamil Ghoreyshi Pages 531-552

    The main purpose of this article is to analyze the disintegration of government in third-world countries using network policy. Although networks pursue different goals, they seek to strengthen the resources of the relationship between individuals. In network politics, the central position of action, political power is the subject of conflict and gaining more power is the most important goal of political action. The interaction between these two concepts, That is, social capital and network-based analysis means adopting a network perspective on social capital in a qualitative way and involving the government in this analysis. The results of this study show that specific resources are flowing within the political networks, which include social capital or integrated capital, depending on the way of distinguishing people inside the network From others outside the network. Although these networks seek to gain a greater share of society's scarce resources of political power, economic wealth, and social prestige, the main issue in the conflict is the acquisition of political power. The point of contention is the state arena or within and around the state. Although research on The social structure has been the focus of network analysis, network policy, while considering both structural and cognitive-normative dimensions, emphasizes the quality of norms and the type of strategies that political actors adopt to achieve greater political power.

    Keywords: Social Capital, Network Policy, Political Networks, Government
  • Ali Heidary * Pages 553-586

    The basic Islamic-Iranian model of progress had been announced as a depiction of the most important principles and ideals of progress and the desired horizon of the country in the next half century, and now this upstream document was completed, upgraded and communicated in the process of conflicting opinions as needed. Since in contemporary Iran, there were experiences of compiling and implementing upstream documents such as the constitution, the eight-article decree of Imam Khomeini, the five years development plans, the country general policies and the 20-year vision document, which were more or less relative successes; The aim of this study was pathology of significant gap between the actual and potential capacities of Islamic-Iranian civilization achievements and the possible desired, And the question was answered what is the role of "human factor" as one of the main causes and factors of non-fulfillment of the above documents and what are the requirements related to human factor in the realization of Islamic-Iranian model of progress. This is an applied research in terms of purpose and its research method was documentary study. Based on research findings; To ensure the realization of the Islamic-Iranian model of progress, we must pay attention to the people (Progress Divisions) to create the ground for participation and cooperation with reform and development interventions. Accordingly, it was suggested that a multi-layered welfare and social security system was established to create peace of mind and reassurance for the future.

    Keywords: Islamic-Iranian, Progress, Human Requirements, Multi-Layered Social Security System, Social Takaful
  • Neda Khafri *, Sobhan Yahyaei Pages 621-652

    The subject of the present study is to investigate the impact of domestic and external media on the political participation of Allameh Tabatabai University students in the 1400 presidential elections in Iran. And these questions are raised: What variables in the use of the media affect political participation? And how have each of the domestic and external media influenced the students' political participation?This research has been done with a quantitative approach and survey method and using a questionnaire. The research sample includes 380 undergraduate, graduate and doctoral students who were selected by stratified sampling method and Cronbach's alpha coefficient was used to assess the reliability of the questionnaire. Findings indicate that there is a positive and significant relationship between realizing the content of domestic media, targeted use of domestic media and the use of domestic media with political participation, and between the variables of targeted use of external media, non-targeted use of external media. And the use of external media has a significant and inverse relationship with political participation. It was also found that Agenda-setting theory about the influence of the media on political participation can be traced; Not only can the media influence the level of political participation, but also the priorities, the choice of dimensions and types of political participation. Finally, the results of regression analysis also showed that the variables of targeted use of external media and targeted use of domestic media were the strongest predictors of changing political participation among students.

    Keywords: Internal media, external media, political participation, Students