فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر صیفی*، حسن شهرکی پور، افسانه صابر گرکان صفحات 15-36

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل اثرگذار بر پایدارسازی کسب و کارهای دانش بنیان ،(مورد مطالعه: دانشگاه آزاد اسلامی) بود؛ روش پژوهش برحسب هدف، بنیادی -کاربردی برحسب نوع داده، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی؛ برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گرداوری داده ها و یا ماهیت و روش پژوهش، پیمایشی بود.جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه های تهران بود. برای تعیین نمونه های این پژوهش و تعیین این گروه از خبرگان از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند به تعداد 20 نفر استفاده شد. برای گردآوری داده ها از ابزارهای اسنادی و مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها محاسبه شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. روش تحلیل داده ها،روش داده بنیان و کدگذاری سه مرحله ای بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که عوامل فردی، سازمانی و محیطی بر پایداری کسب و کار تاثیر دارند و پایداری کسب و کار منجر به دستاوردهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی می شود. کلمات کلیدی: عوامل اثرگذار ، پایدارسازی، کسب و کارهای دانش بنیان

    کلیدواژگان: عوامل اثرگذار، پایدارسازی، کسب و کارهای دانش بنیان
  • سحر دادفر* صفحات 37-58

    هدف اساسی پژوهش حاضر، بررسی راهکارهای ایجاد انگیزه در دانش اموزان است چرا که یکی ازمشکلات نظام های آموزش وپرورش درسراسرجهان افت تحصیلی است وجامعه ما هم دراین رهگذر سالانه میلیاردها ریال از سرمایه کشور را از دست می دهد و با توجه به اینکه روش های سنتی و بدون انعطاف گذشته دراین امر دخالت بسیاری دارد و با عنایت به اینکه کسب علوم وفنون جدید درسایه بهره گیری از روش های نوین آموزشی امکان پذیراست و معلم درجهت دستیابی به این هدف نقش اساسی را به عهده دارد لذا شناخت معلم وکشف نیازها وعوامل ایجادکننده انگیزه های وی می تواند در اثر بخشی فرایند تدریس نوین باعث پویایی و رشد نظام یادگیری وکارایی نظام آموزش و پرورش شود. در این مقاله که به شیوه مروری و با ایتناد به منابع کتابخانه ای گردآوری شده است سعی بر آن داریم تا ضمن آشنایی با مفهوم انگیزه و تاثیر آن بر یادگیری دانش آموزان، دریابیم که چگونه میتوان در آن ها ایجاد انگیزه نمود.

    کلیدواژگان: انگیزه، معلم، یادگیری، دانش آموز
  • زینب افشاربدر، بهارک شیرزاد کبریا*، پرستو خسروی، فرشته کردستانی صفحات 59-76

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی پیمایشی و ترکیبی(کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد آگاه یا صاحبنظر متخصصین حوزه علوم پزشکی و مدیریت آموزشی که در واقع درگیر با ابعاد و موضوع پژوهش درزمینه بیماری فشارخون و سواد سلامت بودند تشکیل می دهد. برای تعیین نمونه های این بخش و تعیین این گروه از خبرگان از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند استفاده شد که تعداد 23 نفر به عنوان مصاحبه شونده با توجه به اصل اشباع در نظر گرفته شد. در بخش کمی نیز جامعه آماری خبرگان و صاحب نظران علوم پزشکی هستند که از روش نمونه گیری غیرتصادفی و هدفمند استفاده و پرسشنامه ها در اختیار 21 خبره این حوزه قرار گرفت. در بخش کیفی تحقیق از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه ماتریسی استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده در بخش کیفی از روش سه مرحله ای کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی استفاده شده است. در بخش کمی نیز از تصمیم گیری مقایسات زوجی استفاده شده است. بر اساس یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که وجود 4 عامل سواد پایه با مولفه های خواندن و نوشتن و دانش، سواد فرهنگی با مولفه های نگرش، ارزش ها و هنجارها، سواد شناختی با مولفه های کاربرد، ارزیابی، درک و دسترسی، و سواد اجتماعی با مولفه های ارتباطات و تعاملات می توانند سواد سلامت بیماران فشارخون را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، بیماران فشارخون، دیتمل، تحلیل مضمون
  • علیرضا صفرپور، رحمان غفاری، مسعود احمدی صفحات 77-96

    هدف این تحقیق تعیین عوامل موثر بر مشارکت پذیری دانش آموزان از دیدگاه دبیران متوسطه اول شمال شهر تهران بوده است. روش تحقیق از نظر شیوه جمعآوری اطلاعات، توصیفی(پیمایشی) و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه اماری پژوهش شامل کلیه دبیران مدارس متوسطه اول دخترانه شمال شهر تهران (شامل مناطق آموزش و پرورش1و2و3و4) می باشد. که تعداد آنها 950 نفر می باشد. حجم نمونه با فرمول کوکران 274 نفر برآورد شده است و این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و طبقه ای (براساس منطقه) از بین جامعه آماری انتخاب شده است. ابزار تحقیق پرسشنامه 54 گویه ای محقق ساخته بوده که نمره گذاری آن در مقیاس 5 درجه ای لیکرت صورت گرفته است. برای تعیین روایی از روایی صوری و محتوایی استفاده شده و برای اطمینان از پایایی پرسشنامه ها نیز، آن را روی نمونه ای با حجم 30 نفر به صورت آزمایشی اجرا و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 85/0 برآوردگردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS صورت گرفته است. در سطح توصیفی از جدولهای فراوانی، نمودارهای متناسب با نوع داده ها، شاخص های شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی و شاخص های توزیع داده ها استفاده شده و در سطح استنباطی از آزمون هایی چون K_S برای بررسی نحوه توزیع نمرات، آزمون t

    کلیدواژگان: مشارکت پذیری، عوامل ساختاری، خانوادگی، فردی، اجتماعی
  • محمدعلی کلانتری سرچشمه*، جلیل بهارستان، محمدعلی نادی صفحات 97-114

    پژوهش حاضر با هدف تعیین پیامدهای رفتار مدیریتی در نظام آموزش عالی ایران، از نوع کیفی و به روش گراندد تیوری- رویکرد عینی گرایی اشتراوس و کربین با بهره گیری از منطق پارادایمی انجام گرفت. با استفاده از روش نمونه گیری نظری، مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 38 نفر از روسا و معاونین دانشگاه های کشور؛ اعم از دولتی، آزاد، پیام نور، فرهنگیان و غیرانتفاعی که در ارتباط با موضوع پژوهش صاحب نظر بودند انتخاب شدند و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته داده ها جمع آوری و اشباع نظری حاصل گردید. ساختار اصلی تحلیل داده ها بر مبنای سه شیوه کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی بود. ابتدا داده های حاصل از مصاحبه های نیمه ساختار یافته مورد تحلیل قرار گرفت و مفاهیم جزیی از داده ها استخراج شد. بر اساس مفاهیم جزیی، 32 مفهوم کلی شکل گرفت و بر اساس مفاهیم کلی 4 مقوله فرعی ایجاد شد. پس از بازنگری مفاهیم جزیی، مفاهیم کلی و مقوله های فرعی، ارتباط آن ها با مقوله اصلی پیامدهای رفتار مدیریتی در نظام آموزش عالی ایران مشخص شد.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی مدیریت، رفتار سازمانی، رفتار مدیریتی، روان شناسی مدیریت، مدیریت منابع انسانی
  • حمید هفت جواهریان*، سید فرهاد افتخارزاده، عباس خورشیدی صفحات 115-131

    هدف اصلی پژوهش بررسی وضعیت مدیریت تعالی و عوامل سازنده آن در مدارس غیردولتی مقطع متوسطه آموزش وپرورش شهر تهران است. روش پژوهش از نوع پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری مدیران، کارکنان، کارشناسان و متخصصان مناطق 19 گانه آموزش وپرورش شهر تهران دارای مدرک کارشناسی و یا بالاتر از آن به تعداد 12.000 نفر می باشد. حجم نمونه براساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای و جدول مورگان تعداد 375 نفر است. ابزار پژوهش، پرسش نامه 147 سوالی ای است که براساس 9 عامل الگوی تعالی بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت مدل (EFQM) ویرایش 2013 اقتباس شد. روایی پرسش نامه، روایی سازه مربوط به تحلیل عاملی تاییدی می باشد. 70 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. پایایی پرسش نامه برای 9 عامل مذکور با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ (برابر 78/0، 82/0، 90/0، 80/0، 76/0، 92/0، 94/0، 87/0 و 86/0)، محرز گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل عاملی تاییدی (ازطریق نرم افزار LISREL) استفاده شد. یافته ها نشان داد که مقادیر پارامتر استاندارد برای هر یک از عوامل 9 گانه مذکور، نشان دهنده بار عاملی آن ها روی متغیر نهفته مربوط بوده که مقدار 2< t منتاظر آن ها نیز معناداری سهم آن ها در اندازه گیری متغیر نهفته را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: مدل تعالی سازمانی، عوامل سازنده مدیریت تعالی، معیارهای مدل (EFQM)، آموزش وپرورش شهر تهران
  • احمدرضا کسرایی*، احمدرضا اعتمادی صفحات 133-152

    امروزه، کاربرد ابزارهای یادگیری نظیر فناوری اطلاعات و اینترنت برای آموزش های سازمانی کارکنان به شدت در حال گسترش است. یادگیری الکترونیکی یکی از مطرح ترین محیط های یادگیری در عصر اطلاعات محسوب می شود. اما توجه به عوامل موثر بر عملکرد و پذیرش این سیستم ها به جای سیستم های یادگیری سنتی از سوی کارکنان سازمان ها، در حال حاضر از اولویتهای تحقیقاتی است.در این راستا، هدف از تحقیق حاضر «تعیین تاثیر سواد دیجیتال و نفوذ اجتماعی بر عملکرد یادگیری الکترونیکی با در نظر گرقتن متغیر میانجی تداوم آموزش الکترونیکی در شهرداری منطقه 2 تهران»، است. فرضیه های تحقیق بر اساس مدل تحقیق تدوین شده اند. جامعه آماری تحقیق را مدیران و کارشناسان شهرداری منطقه دو شهر تهران بالغ بر 130 نفر تشکیل داده اند که بر اساس رابطه کوکران، در یک نمونه 100 نفره با پرسشنامه ای حاوی 16 سوال مورد نظرسنجی قرار گرفتند. برای آزمون فرضیه ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری و به جهت عدم نرمال بودن داده ها، از نرم افزار smartPLS نسخه 2 بهره گیری شده است. نتایج تحقیق نشان داد تمام فرضیات تایید شدند به این صورت که سواد دیجیتال دارای اثر مثبت بر تداوم آموزش الکترونیکی به میزان 47 درصد ، حمایت سازمانی دارای اثر مثبت بر تداوم آموزش الکترونیکی به میزان 49 درصد و تداوم آموزش الکترونیکی دارای اثر مثبت بر عملکرد یادگیری الکترونیکی به میزان 86 درصد، می باشد. پیشنهاد اساسی به سازمان برگزاری جلسات آموزشی و آشنا ساختن کارکنان با ویژگی های آموزش الکترونیکی و مزایای آن است.

    کلیدواژگان: سواد دیجیتال، حمایت سازمانی، تداوم آموزش الکترونیکی، عملکرد یادگیری الکترونیکی
  • سودا فضلی زاده، محمد صاحب الزمانی*، لادن فتاح مقدم صفحات 153-168

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی فاکتورهای دموگرافیک موثر بر اضطراب امتحان و ادراک از محیط کلاس دانش آموزان دختر مقطع متوسطه است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. بدین منظور 300 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه در شهرستان سراب به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک، اضطراب امتحان ساراسون و ادراک از محیط کلاس جنتری، گابل و ریزا پاسخ دادند. یافته ها اختلاف معناداری را در نمره اضطراب امتحان بر حسب گروه سنی، تحصیلات مادر، پایه تحصیلی، ورزش، درآمد خانواده و همچنین اختلاف معنی داری در نمره ادراک از محیط کلاس بر حسب نوع مدسه و میزان معدل دانش آموزان نشان می دهد (05/0>P). با توجه به تاثیرات منفی بالا بودن سطح اضطراب امتحان و پایین بودن سطح ادراک از محیط کلاس، لزوم بکارگیری خدمات روانشناسی و مشاوره و برنامه ریزی جهت پیشبرد اهداف بهداشت روانی دانش آموزان به منظور پیشگیری از خسارات جسمانی، روانی، تحصیلی و اقتصادی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مشخصات فردی، اضطراب امتحان، ادراک از محیط کلاس، دانش آموزان، مقطع متوسطه
  • سامره غفاریان، امیرحسین محمودی، فاطمه حمیدی فر، فرشته کردستانی صفحات 169-182

    هر چند امروزه دانشگاه‌ها یکی از عوامل موثر در تربیت دانش آموختگانی باصلاحیت و فرهیخته هستند ولی باید پذیرفت که این امر مهم بیشتر بر عهده اساتید مجرب و اعضای هییت علمی دانشگاه ها می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی و رتبه‌بندی ابعاد و مولفه‌های موثر بر ارتقا مدیریت بهره‌وری اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران می باشد. روش این تحقیق از نظر اهداف کاربردی، از نظر داده ها کمی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری کلیه ی اعضای هییت علمی و مدیران گروه های آموزشی دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران به تعداد 4465 نفر که به صورت تصادفی با کمک فرمول کوکران به تعداد 353 نفر نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته بود. برای رتبه‌بندی وضعیت متغیرهای پژوهش از آزمون فریدمن استفاده شده است. برای روایی پرسشنامه از روایی صوری و محتوایی و پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده گردید.نتایج نشان داد بالاترین ضریب مربوط به بعد ارزشی و پایین ترین ضریب مربوط به بعد مدیریتی می‌باشد.همچنین با توجه به نتایج پژوهش می‌توان گفت در بین مولفه‌ها، به ترتیب مولفه رهبری، مدیریت افراد، ویژگی‌های فردی، ارزشی مربوط به فرد، ویژگی‌های شخصیتی، عوامل داخلی، شغلی-فردی، عوامل خارجی، ارزشی مربوط به شغل، ارتباطی، شغلی-سازمانی و اجرایی در رتبه‌های اول تا دوازدهم قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: بهره وری، ارتقاءمدیریت بهره وری، اعضای هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، استان تهران
  • رویا فتحی، سید رسول حسینی*، معصومه اولادیان صفحات 183-204

    هدف پژوهش حاضر شناسایی مولفه های علوم شناختی موثر بر مدل نظام آموزشی (مطالعه موردی: مراکز پیش دبستانی) است. از آن جایی که در پژوهش های کاربردی هدف اصلی صرفا کشف علمی نیست، بلکه آزمودن و بررسی کاربرد دانش است، بنابراین روش این تحقیق از نظر هدف کاربردی است و به روش اکتشافی انجام شده است. نحوه گردآوری داده ها به روش کمی صورت گرفته است و ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه می باشد. لذا بر همین اساس، تعداد 292 نفر از مدیران، معلمان و کارکنان مراکز پیش دبستانی در نظام آموزش و پرورش ابتدایی شهر تهران در این پژوهش همکاری کردند. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS 16 و Smart PLS انجام شد. پس از انجام پژوهش نتایج نشان داد که مولفه های: آموزش شناختی، ویژگی های روانشناختی، مشاوره تحصیلی شناختی، سبک رهبری و مدیریت، محتوای آموزش شناختی، فضا و تجهیزات آموزشی، و در نهایت روش های آموزش با رویکرد شناختی؛ تحت عنوان مولفه های نظام آموزشی مبتنی بر رویکرد شناختی در مراکز پیش دبستانی؛ مورد تایید قرار گرفت. آزمون های برازش مدل، نشان از اعتبار مدل داشت.

    کلیدواژگان: ارتقاء درس پژوهی، نظام آموزش و پرورش، آموزش و پرورش ابتدایی، درس پژوهی ابتدایی
|
  • Amir Seifi *, Amir SHARAKIPOUR, Afsaneh Saber Pages 15-36

    The aim of this study was to identify the factors affecting the sustainability of knowledge-based businesses (Case study: Islamic Azad University); Research method in terms of purpose, basic-applied in terms of data type, mixed (qualitative-quantitative) of exploratory type; Depending on the time of data collection, it was cross-sectional and according to the method of data collection or the nature and method of research, it was a survey, it was qualitative of exploratory type. The statistical population of the study included all faculty members of Tehran universities. To determine the samples of this study and to determine this group of experts, purposive non-random sampling method of 20 people was used. Documentary tools and semi-structured interviews were used to collect data. The validity and reliability of the instruments were calculated, all of which were confirmed. The data analysis method was data-based and three-step coding method. The results showed that individual, organizational and environmental factors affect the sustainability of business and business sustainability leads to social, economic and environmental achievements.

    Keywords: Influencing factors, Sustainability, Knowledge-based businesses
  • Sahar Dadfar * Pages 37-58

    The main purpose of this study is to investigate strategies to motivate students, because one of the problems of education systems around the world is academic failure, and our society loses billions of rials of the country's capital annually, and given that traditional methods and Without the flexibility of the past, it has a lot to do with this, and considering that acquiring new sciences and technologies is possible through the use of new teaching methods, and the teacher has a key role in achieving this goal, so knowing the teacher and discovering his needs and motivating factors It can cause the dynamism and growth of the learning system and the efficiency of the education system due to the effectiveness of the new teaching process. In this article, which has been compiled in a review manner and with reference to library resources, we try to get acquainted with the concept of motivation and its impact on students' learning, to find out how to motivate them.

    Keywords: motivation, teacher, learning, Student
  • Zeynab Afshar Badr, Baharak Shirzad Kebria *, Parastoo Khosravi, Fereshteh Kordestani Pages 59-76

    The present study is applied in terms of purpose and in terms of descriptive survey method and combination (qualitative-quantitative). The statistical population of the study includes knowledgeable or knowledgeable people in the field of medical sciences and educational management who were actually involved with the dimensions and subject of the research in the field of hypertension and health literacy. To determine the samples of this section and to determine this group of experts, purposive non-random sampling method was used, in which 23 people were considered as interviewees according to the saturation principle. In a small part, there is a statistical community of medical experts and experts who used non-random and purposeful sampling method and questionnaires were provided to 21 experts in this field. In the qualitative part of the research, the semi-structured interview method was used and in the quantitative part, the matrix questionnaire was used. In order to analyze the data collected in the qualitative section, the three-step method of open coding, axial coding and selective coding has been used. In a small part, the decision of pairwise comparisons has been used. Based on the findings of this study, it can be concluded that the existence of 4 factors of basic literacy with components of reading and writing and knowledge, cultural literacy with components of attitude, values ​​and norms, cognitive literacy with components of application, evaluation, understanding and access, And social literacy with components of communication and interaction can affect the health literacy of hypertensive patients.

    Keywords: Health literacy, hypertensive patients, Dietmel, content analysis
  • Mohammadali Kalantari Sarcheshmeh *, Jalil Baharestan, Mohammadali Nadi Pages 97-114

    The present study is accomplished with the aim of identification of the managerial behavior consequences in Iran's higher education system, in qualitative type and in grounded theory method- Strauss and Corbin's objectivist approach by appling paradigmatic logic. By using theoretical sampling method, 38 participating people in the study who were expert in relation with the subject of the study were selected include deans and vice presidents of the universities of the country, including state universities, Open universities, Payam-e Nour, teacher training and non-profit universities who are considered as experts in relevant fields of study. Data were collected using semi-structured interviews and the state of theoretical saturation was achieved. Data analysis was basically founded on three methods of open coding, axial coding and selective coding. The data obtained by semi-structured interviews were analyzed at the first place and some partial concepts were extracted. 32 general concepts were formed using those partial concepts; and 4 sub-categories were constructed out of main concepts. All the partial concepts, main concepts and sub-categories were reviewed and their relations with the main categories of the managerial behavior consequences in Iran's higher education system, were identified.

    Keywords: managerial behavior, organizational behavior, human resource management, psychology of management, sociology of management
  • Hamid Haft Javaherian *, Seyed Farhad Eftekharzade, Abbas Khorshidi Pages 115-131

    The major goal of this research is A Survey on Excellence Management and Component Factors of it in Private High Schools of Tehran Education. The research method is a cross-sectional survey. The statistical population contains 12,000 from all of the administrator, staff, expert and specialist in the schools of Tehran which have certificate of license or upper of it. The volume of research sample consist of 375 member of school employments. The tools of data collection is questionnaire that contain 174 question which extract from 2013 EFQM excellence model. 70 people were randomly selected. The reliability of the questionnaire for the 9 factors was calculated using Cronbach's alpha coefficients. To analyze the data in the inferential statistics section, the confirmatory factor analysis test (using LISREL software) was used. The results showed that the standard parameter values t >2 for each of these factors were related to their factor load on the latent variable.

    Keywords: organizational excellence model, Component Factors of excellence, EFQM criteria model, education of Tehran
  • Ahmadreza Kasraei *, Ahmadreza Etemadi Pages 133-152

    Nowadays application of learning and teaching tools such as IT and Internet for teaching organizational personnel is being rapidly developed. Electronic learning is one of most prominent learning environments in Information Age but the effective factors on function and admission of these systems by organizational personnel compared with traditional learning systems are the priority to be researched.In this regard, this research is intended “to survey the effect of organizational support and digital literacy on electronic learning performance considering mediator role electronic teaching continuity”. The theories of this research peruse the effect of Digital Literacy, Effort, function, organizational support expectations on intent of electronic teaching continuity and occupational function. Statistical society of this research consists of Municipal Workers in Tehran, Dist. 2 which 100 persons were surveyed in one sample via questionnaire consisting 16 questions. In this test, the theories were utilized by structural equation model (SEM) via smartPLS software Version 2. The results indicate that all hypothesizes approved and : digital literacy of the surveyed personnel having positive effect on their function equal to 47%; organizational support having positive effect on electronic teaching continuity for 49% and on electronic teaching continuity on electronic learning performance is positive and equal to 86%. A basic offer to the organization of training sessions and familiarizing staff with the features of e-learning and its benefits.

    Keywords: Digital Literacy, Organizational Support, Electronic Teaching Continuity, Electronic Learning Performance
  • Sevda Fazlizade, Mohammad Sahebalzamani *, Ladan Fatah Moghadam Pages 153-168

    The aim of this study was to identify the effective demographic factors on exam anxiety and perception from the classroom environment of high school female students. The research method was descriptive –correlational. So, 300 high school girl students in Sarab city were selected by multistage cluster sampling and then responded to the demographic, Sarason test anxiety and perception from classroom environments Gentle, Ghabl and Riza questionnaires. The findings showed a significant difference in the test anxiety score in terms of age group, mother's education, education level, sport, family income, and also significant difference in the perceived grade of the classroom environment according to the type of school and the student's average score (p

    Keywords: Individual characteristics, test anxiety, perception of classroom environment, Students, Secondary school
  • samereh ghaffarian, Amirhoissen mahmoodi, Fatemeh hamidifar, fereshteh kordestani Pages 169-182

    Although universities today are one of the effective factors in educating qualified and educated graduates, but it must be admitted that this is more important responsibility of experienced professors and faculty members of universities. The main purpose of this study is to identify and rank the dimensions and components affecting the promotion of productivity management of faculty members of Islamic Azad universities in Tehran province. The method of this research is quantitative in terms of applied goals, quantitative in terms of data and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of all faculty members and managers of departments of Islamic Azad universities of Tehran province was 4465 people who were randomly selected with the help of Cochran's formula to 353 people. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Friedman test was used to rank the status of research variables. For validity of the questionnaire, face and content validity and reliability of the questionnaire were used by Cronbach's alpha and combined reliability. The results showed that the highest coefficient is related to the value dimension and the lowest coefficient is related to the management dimension. Said among the components, respectively leadership component, management of individuals, personal characteristics, value related to the individual, personality traits, internal factors, job-individual, external factors, value related to the job, communication, job-organizational And executives were ranked first to twelfth.

    Keywords: Productivity, Promoting Productivity Management, Faculty Members, Islamic Azad University, Tehran Province
  • Roya Fathi, Seyd Rasul Hoseini *, Masoumeh Alaadian Pages 183-204

    The aim of this study is to identify the components of cognitive sciences affecting the model of the educational system (Case study: preschool centers). Since in applied research, the main goal is not only scientific discovery, but also to test and study the application of knowledge, so the method of this research is applied in terms of purpose and has been done by exploratory method. The data collection method is quantitative and the data collection tool is a questionnaire. Therefore, 292 principals, teachers and staff of preschool centers in the primary education system of Tehran participated in this study. The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods through SPSS 16 and Smart PLS software. After conducting the research, the results showed that the components: cognitive education, psychological characteristics, cognitive academic counseling, leadership and management style, cognitive educational content, educational space and equipment, and finally teaching methods with cognitive approach; Under the heading of components of the educational system based on cognitive approach in preschool centers; Approved. Model fit tests showed the validity of the model.

    Keywords: Research course promotion, Education System, primary education, elementary research course