فهرست مطالب

طب دریا - سال سوم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1400)

مجله طب دریا
سال سوم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن یعقوبی، سجاد رمضانی*، بهنام شمسی، وحید برفی صفحات 180-187
    زمینه و هدف

    دوره سالمندی همواره با بی تحرکی، چاقی و بسیاری از امراض و مشکلات جسمانی، روحی و روانی همراه است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر 8 هفته تمرین هوازی در آب بر ترکیب بدنی و کیفیت زندگی مردان سالمند دارای اضافه وزن بود.

    روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی 34 مرد با میانگین سنی 4 ± 66 سال دارای اضافه وزن (Kg/m2 25 BMI≥) به طور تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین در آب (17 نفر) و کنترل (17 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی در آب با شدت 45 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته بود. در ابتدا و انتهای دوره تمرینی، شاخص های ترکیب بدنی و همچنین کیفیت زندگی سالمندان با توجه به پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی (The World Health Organization Quality of Life (WHOQOL-BREF)) بررسی و اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تمرین در آب باعث کاهش معنادار درصد چربی (P<0.03)، وزن (P<0.01)، شاخص توده بدنی (0.01>P) و نسبت دور کمر به لگن (P<0.01) در مردان سالمند دارای اضافه وزن شد. همچنین این تمرینات باعث افزایش معنی دار کیفیت زندگی در مردان سالمند گردید (P<0.01). بطوری که علاوه بر امتیاز کلی کیفیت زندگی، زیرمولفه های آن شامل سلامت جسمانی (P<0.05)، سلامت روانی (P<0.03)، روابط اجتماعی (P<0.01) و سلامت محیط (P<0.01) نیز بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    8 هفته تمرین هوازی در آب می تواند ضمن بهبود شاخص های آنتروپومتریکی، باعث افزایش کیفیت زندگی و سلامت جسمانی در مردان سالمند دارای اضافه وزن شود. بنابراین این تمرینات می تواند جهت توصیه تمرینی توسط متخصصان ورزش و سلامت در این افراد مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین در آب، ترکیب بدنی، کیفیت زندگی، سالمند
  • عبدالرحمن ملازهی ثابت، مصطفی غفاری*، علی طاهری، یوسف اریش صفحات 188-196
    زمینه و هدف

    مقاومت در برابر داروهای متعدد در طول درمان آنتی بیوتیکی مشکل جدیدی است. بر اساس تحقیقات، عصاره های جلبک دریایی دارای خواص ضد میکروبی هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره آلی جلبک های Cystoseira trinodis و Halimeda tuna دریای عمان بر باکتری های E. coli، L. monocytogenes و P. aeruginosa بود.

    روش ها

    جلبک ها خشک گردید و عصاره گیری به روش امواج فراصوت با حلال اتیل استات انجام شد. اثرات ضد باکتریایی به روش های انتشار در آگار به وسیله دیسک، روش میکرودایلوشن برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و روش پورپلیت برای تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC) انجام شد.

    یافته ها

    مقایسه آنتی بیوتیک های جنتامایسین، آمپی سیلین و نیومایسین با اکثر عصاره ها اختلاف معنی داری نشان داد و از قدرت مهارکنندگی بیشتری برخوردار بودند (0.05>.(P عصاره اتیل استاتی جلبکC. trinodis علیه باکتری P. aeruginosa با آنتی بیوتیک نیومایسین در نسبت w/v 1 به 5 با قطر هاله عدم رشد 11/91 میلی متر اختلاف معنی داری نشان نداد (0.05<(p. قطر هاله عدم رشد این عصاره علیه E. coli 10/33 میلی متر بود. قطر هاله عدم رشد عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه E. coli و P. aeruginosa به ترتیب 12/01 و 11/3 میلی متر بود. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) 3/08 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره C. trinodis و حداقل غلظت کشندگی (MBC) 9.75 میلی گرم بر میلی لیتر در عصاره H.tuna علیه P. aeruginosa دیده شد. بیشترین حساسیت در برابر عصاره ها را در میان سه باکتری، باکتری P. aeruginosa نشان داد و باکتری L. monocytogenes در برابر عصاره ها هیچ گونه حساسیتی نشان نداد. 

    نتیجه گیری

    عصاره اتیل استاتی جلبک قهوه ای trinodis C. علیه باکتری P. aeruginosa معادل آنتی بیوتیک نیومایسین اثر ضدباکتریایی دارد و عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه P. aeruginosa اثر کشندگی دارد.

    کلیدواژگان: جلبک قهوه ای، جلبک سبز، خواص ضد باکتریایی، دریای عمان
  • امیرحسین فضیلتی، نادر مختاریان*، علی محمد لطیفی، محمد فضیلتی صفحات 197-208
    زمینه و هدف

    با صنعتی شدن اکوسیستم های آبی، غلظت آمونیاک در آب های سطحی و زیرزمینی بسیار بیشتر از حد مجاز شده و مقادیر وسیعی از پساب های صنعتی، شهری و کشاورزی که حاوی آمونیاک هستند در منابع آب آزاد می شود که موجب تولید محصولات غیرسالم و مضر برای سلامتی می گردند. هدف از پژوهش حاضر سنتز هیدروژل نانوکامپوزیتی کاپا کاراگینان برای جذب سه نمونه پساب کشاورزی حاوی آمونیاک است.

    روش ها

    هیدروژل ها مناسب ترین جاذب های زیستی هستند که به طور طبیعی و سنتزی وجود دارند. در این پژوهش، ابتدا هیدروژل های کاراگینان و اسید آکریلیک به شکل پلیمریزاسیون رادیکالی به وسیله متیلن بیس آکریل آمید به عنوان عامل شبکه کننده و پرسولفات آمونیاک به عنوان آغازگر در محیط اتاق تهیه شد. سپس، با استفاده از آهن دو ظرفیتی و سه ظرفیتی به روش هم رسوبی یک هیدروژل مغناطیسی تهیه شد.

    یافته ها

    با جذب آمونیاک موجود در دو نمونه پساب تهیه شده، مقادیر بهینه برای زمان تماس، pH، دما و مقدار جاذب به ترتیب برابر با 40 دقیقه، 5، 15 درجه سانتیگراد و 40 میلی گرم بود. فرآیند جذب تعادل آمونیاک توسط هیدروژل های نانومغناطیسی توسط ایزوترم جذب لانگمویر، فروندلیچ و تمکین مورد مطالعه قرار گرفت که نشان می دهد حداکثر جذب متعلق به ایزوترم لانگمویر است. مقایسه داده های تجربی با مدل های جذب نشان داد که این داده ها از یک مدل جذب شبه درجه دوم پیروی می کنند. دمای مطلوب برای حذف آمونیاک از هر دو پساب 15 درجه سانتی گراد است و ظرفیت حذف در هر دو پساب با افزایش pH از 2 به 10 افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه می توان برآورد کرد که جاذب مورد مطالعه در این بررسی که هیدروژل نانو مغناطیسی اکسید آهن است کاهش معناداری از میزان آمونیاک موجود در پساب های مورد نظر را داشته است. لذا می توان گفت که هیدروژل نانو مغناطیسی اکسید آهن یک جاذب موثر برای حذف سریع یون های آمونیوم از محلول آبی است.

    کلیدواژگان: هیدروژل، جذب، آمونیاک، ایزوترم، تصفیه پساب
  • سولماز سلیمانی، آرش قادری، مرتضی یوسف زادی*، حمید صابری، سمیه دیانت صفحات 209-217
    زمینه و اهداف

    رشد روزافزون نگرانی ها در ارتباط با سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک ها نیاز مبرم به کشف و توسعه انواع جدیدی از عوامل ضدباکتریایی را آشکار می سازد. از این رو هدف از این مطالعه، ارایه نسل جدیدی از نانو ذرات جدید ضدباکتریایی برای کاربردهای پزشکی صنعتی است.

    روش ها

     در مطالعه آزمایشگاهی حاضر، ابتدا فرایند سنتز زیستی نانوذرات گرافن با استفاده از عصاره آبی جلبک سبز Ulva flexuosa انجام شد. در ادامه ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی با دو روش آزمون تعیین قطر هاله عدم رشد و تعیین حداقل غلظت کشندگی بر روی سویه های باکتری گرم مثبت و گرم منفی صورت پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج مربوط به آنالیزهای مشخصه یابی احیای اکسیدگرافن به کمک عصاره آبی جلبک سبز U. flexuosa و تبدیل آن به گرافن را تایید کرد. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نمونه های مورد مطالعه نشان داد که عصاره آبی جلبک سبز و اکسیدگرافن احیا شده دارای فعالیت ضدباکتریایی هستند، این در حالی است که اکسیدگرافن فاقد فعالیت ضدباکتریایی بود.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که اکسیدگرافن احیا شده با جلبک سبز را می توان به عنوان یک ترکیب ضدباکتریایی جدید به حوزه دارو و درمان معرفی کرد.

    کلیدواژگان: ضدباکتری، ماکروجلبک سبز، اکسیدگرافن، سنتز زیستی
  • حسین معصوم بیگی، مهدی سادات رسول، قادر غنی زاده* صفحات 218-228
    زمینه و هدف

    تقویت امنیت و انعطاف پذیری زیرساخت های حیاتی مانند تاسیسات آبی که بخشی از دارایی های اصلی و مراکز حیاتی شهرها بوده و در برابر حملات احتمالی بسیار آسیب پذیرند، نقش بسیار مهمی در کاهش آسیب پذیری در شرایط بحرانی دارد. مطالعه حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی ریسک تاسیسات آب شرب شهر هشتگرد به روش بررسی حالات بالقوه خطر و تحلیل اثرات ناشی از آن انجام شد.

    روش ها

    مطالعه تحلیلی حاضر در سال 1399 در کل تاسیسات آبی شهر هشتگرد انجام شد. شناسایی و تعیین انواع خطرات و تهدیدات بالقوه تاسیسات آبی شهر هشتگرد در مورد کمیت و کیفیت آب و بهره برداری و نگهداری، از طریق بررسی مستندات لازم، بازدیدهای میدانی، مشاهده، مصاحبه و نظرخواهی از متخصصان آبفای استان البرز و شهر هشتگرد انجام شد. در ادامه به کمک تکنیک FMEA ارزیابی ریسک انجام گرفت. عدد اولویت ریسک با ضرب سه عامل شدت، احتمال وقوع و احتمال کشف محاسبه شد و بر اساس آن، اولویت بندی خطرات انجام و راه کارهای لازم برای کاهش خطر ارایه گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 42 خطر بالقوه شناسایی شد. بیشترین خطرات متعلق به چاه های آب (35.71٪) بود. خطرات شناسایی شده 10، 33 و 57 درصد به ترتیب مرتبط با کمیت، کیفیت آب و بهره برداری و نگهداری بودند. بالاترین عدد اولویت ریسک به ترتیب 576، 448 و 392 مرتبط با تهدیدات بحرانی متعلق به انتخاب نامناسب محل چاه آب، احتمال حملات فیزیکی به مخازن و بالا بودن عمر ایستگاه پمپاژ و شبکه توزیع آب بود. به ترتیب 47.6، 40.5 و 11.9 درصد ریسک ها در سطح بحرانی، متوسط و غیربحرانی بودند. عدد اولویت ریسک برای تهدیدات در سطح بحرانی در مورد چاه های آب با 8 ریسک در رنج 448-192، برای ایستگاه های پمپاژ با 8 ریسک در رنج 576-280 و برای مخازن و شبکه توزیع آب با 4 ریسک در رنج 392-336 بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد کل تاسیسات آبی هشتگرد تحت تاثیر تهدیدات بالقوه بحرانی شناسایی شده، آسیب پذیرند و نیازمند اصلاحات، کنترل و نظارت جدی و آموزش و مهارت افزایی به روز و مکرر کارکنان هستند. انجام اصلاحات به خصوص برای تهدیدات در سطح بحرانی، به ترتیب اولویت برای مخازن آب و شبکه توزیع، ایستگاه پمپاژ و سپس چاه های آب، می تواند نقش موثری در کاهش پتانسیل خطر و اثرات مخرب تهدیدات در بحران داشته باشد و لازم است مورد توجه جدی مسیولین صنعت آب قرار گیرند.

    کلیدواژگان: حالات بالقوه خطر و تحلیل اثرات، ارزیابی ریسک، عدد اولویت ریسک، تاسیسات آب شرب، آب چاه
  • ثریا شادمانفر، نوشین بیات، محمد رفیعی، ابوالفضل شکیبائی*، احسان عرب زاده، زینب ابراهیم پور صفحات 229-235
    زمینه و هدف

    آرتریت روماتویید (Rheumatoid arthritis) یک بیماری سیستمیک و مزمن است. در این مطالعه ما به بررسی سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر در این بیماری و ارتباط آن با علایم بالینی بر اساس فعالیت 28 امتیازی بیمار (DAS28)Disease Activity Score 28 پرداختیم.

    روش ها

    این مطالعه بصورت مقطعی آینده نگر بر روی بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی یک بیمارستان نظامی در شهر تهران انجام گرفت. تشخیص بیماری بر اساس معیارهای انجمن روماتولوژی آمریکا، توسط روماتولوژیست انجام شد. پس از ورود بیماران، شدت بیماری آرتریت روماتویید بر اساس معیارهای DAS28 مورد ارزیابی قرار گرفت، این معیار بر اساس تعداد مفاصل دردناک، تعداد مفاصل متورم، تست سرعت رسوب گلبول قرمز Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR) و همچنین Visual Analogue Scale (VAS) می باشد. سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر نیز در همه این بیماران سنجش شد.

    یافته ها

    در مجموع 100 بیمار در این مطالعه حضور داشتند که 22 بیمار مرد (22%) و 78 بیمار زن (78%) بودند. میانگین سنی بیماران 11±53.7 سال (کمترین 26 و بیشترین 76 سال) بود. میانگین نمره شدت بیماری در بین بیماران 1.2±14.4 (کمترین 1.4 و بیشترین 6.7) بود. 12 درصد از بیماران بیماری غیرفعال، 8 درصد بیماری بافعالیت کم، 62 درصد بیماری با فعالیت متوسط و 18 درصد بیماری با فعالیت شدید داشتند. تفاوت معنی داری بین شدت بیماری و سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر دیده شد، بیمارانی که شدت فعالیت بیماری بالاتری داشتند میزان کلسیم و ویتامین D در آنها پایین تر بوده است در حالیکه آنها میزان فسفر بالاتری را داشتند (p<0.05).

    نتیجه گیری

    در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید فعال، سطح سرمی ویتامین D پایین بوده لذا پیشنهاد می شود مطالعاتی جهت تاثیر این ویتامین بر بهبود شدت بیماری در این بیماران انجام گیرد تا بتوان بطور قطع تصمیم گیری نهایی جهت افزایش این ویتامین به رژیم درمانی این بیماران انجام داد.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، ویتامین D، کلسیم، فسفر، مفصل
  • علیرضا رادخواه*، سهیل ایگدری، اسماعیل صادقی نژاد ماسوله صفحات 236-245

    گسترش انواع آلودگی ها از جمله فلزات سنگین در منابع آبی باعث شده که بسیاری از اکوسیستم های دریایی و آب شیرین و موجودات ساکن آنها به ویژه ماهیان تحت تاثیرات منفی قرار گیرند. از آنجایی که صنعت شیلات تامین کننده بخشی از نیاز غذایی جامعه است، انتقال انواع آلاینده ها مانند فلزات سنگین از طریق زنجیره غذایی به بدن انسان می تواند به عنوان یک عامل تهدیدکننده برای سلامت جامعه بشری تلقی گردد. از این رو، لزوم بررسی این مسئله به عنوان یکی از ضرورت های تحقیقاتی در سطح ملی و بین المللی احساس می شود. این مطالعه مروری روایتی با بررسی منابع کتابخانه ای، مقالات، کتب و همچنین، تارنماهای علمی معتبر به بررسی موضوع پرداخته است. در این مطالعه، در ابتدا، دورنمایی از صنعت شیلات و آبزی پروری ارایه شد و سپس، تجمع فلزات سنگین در بافت ماهیان و انتقال آنها به زنجیره غذایی انسان مورد تمرکز قرار گرفت. در این مطالعه، تاثیرات عمده انواع فلزات سنگین روی سلامت انسان مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی، بیشتر فلزات سنگین در سطح بسیار کم برای بدن سمی هستند. اما با این حال، در بین فلزات مورد بررسی، جیوه، سرب و کادمیوم دارای درجه سمیت بالاتری هستند، لذا، افزایش این فلزات در بافت ماهیان به بیش تر از حد مجاز با مخاطرات زیادی همراه است. مکانیسم اصلی سمیت فلزات سنگین شامل تولید رادیکال های آزاد برای ایجاد استرس اکسیداتیو، آسیب به مولکول های بیولوژیکی مانند آنزیم ها، پروتیین ها، لیپیدها، اسیدهای نوکلییک و آسیب DNA می باشد. با توجه به یافته های این مطالعه مروری، افزایش سطح جیوه، سرب و کادمیوم در بافت ماهیان در مقایسه با سایر فلزات می تواند اثرات زیان بار بیشتری بر سلامت جامعه داشته باشد. از این رو، ضروری است که نظارت و کنترل دقیقی روی کیفیت مواد مصرفی به ویژه ماهیانی که در بازارهای عمده و خرده فروش ها به فروش می رسد، اتخاذ شود.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، بافت ماهیان، امنیت غذایی، جیوه، سرب
  • محمد غلامی* صفحات 246-252

    طی دهه های اخیر غواصی به یک شغل کاملا حرفه ای مبدل شده است که علاوه بر کاربردهای صنعتی، پژوهشی و نظامی، برای ورزش و تفریح هم انجام می شود. در غواصی، توانایی فیزیکی بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این اهمیت در غواصی حرفه ای نمود بیشتری دارد. در این مطالعه مروری به بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه بیماری های قلبی-عروقی و ارتباط آن با فعالیت فیزیکی و همچنین غواصی و استرس های احتمالی محیط غواصی پرداخته شده است. یافته ها نشان می دهد که عواملی مانند توان جسمی، سن، بیماری های قلبی-عروقی می تواند بر غواصی ایمن تاثیرگذار باشد. با این حال افراد مبتلا به بسیاری از بیماری های قلبی-عروقی با توجه به عوامل محیطی از جمله فشار، استرس حرارتی (معمولا استرس سرما) و میزان جریان آب قادر به غواصی هستند اما ملاحظاتی را باید در نظر داشته باشند. با توجه به این نکته که عارضه قلبی-عروقی سومین علت شایع مرگ در هنگام غواصی است؛ همکاری پزشکان غواصی و متخصصان قلب و عروق و همچنین داشتن اطلاعات دقیق در مورد وضعیت بیماری و میزان تحمل عوامل محیطی توسط فرد دارای بیماری قلبی-عروقی، همچنین درک درست از محیط غواصی برای غواصی ایمن این افراد امری ضروری است.

    کلیدواژگان: غواصی، بیماری قلبی، استرس حرارتی
|
  • Mohsen Yaghoubi, Sajad Ramezani*, Behnam Shamsi, Vahid Barfi Pages 180-187
    Background and Aim

    Old age is always associated with inactivity, obesity and many physical, mental and psychological problems. The aim of this study was to determine the effect of 8 weeks of aerobic exercise in water on body composition and quality of life of overweight elderly men.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 34 elderly (mean age: 66±4 years old) and overweight (BMI≥25 kg/m2) men were randomly selected and randomly divided into two groups of water training (n=17) and control (n=17).  The exercise program included aerobic exercise in water with an intensity of 45 to 65% of maximum heart rate for 8 weeks. At the beginning and end of the training period, body composition indicators, as well as the quality of life of the elderly, were evaluated according to the questionnaire of The World Health Organization Quality of Life (WHOQOL-BREF)

    Results

    Exercise in water significantly reduced fat percentage (P£0.03), weight (P£0.01), body mass index (P£0.01) and waist to hip ratio (P£0.001) in overweight elderly men. These exercises also significantly increased the quality of life (P£0.01). In addition to the overall quality of life score, its sub-components including physical health (P£0.05), mental health (P£0.03), social relations (P£0.00) and environmental health (P£0.01) were also improved.

    Conclusion

    8 weeks of aerobic exercise in water can improve anthropometric parameters, increase quality of life and physical health in overweight elderly men. Therefore, these exercises can be recommended by sports and health experts to these people.

    Keywords: Aqua Exercise, Body Composition, Quality of life, Elderly
  • Abdolrrahman Mollazahei Sabet, Mostafa Ghaffari*, Ali Taheri, Yusef Arish Pages 188-196
    Background and aim

    Resistance to multiple drugs during antibiotic treatment is a new problem. According to research, seaweed extracts have antimicrobial properties. The aim of this study was to investigate the antibacterial properties of organic extracts of Cystoseira trinodis (brown algae) and Halimeda tuna (green algae) of the Oman Sea on E. coli, L. monocytogenes and P. aeruginosa

    Methods

    The algae were dried and the extraction was performed by sonication with ethyl acetate solvent. Antibacterial effects were determined by disk agar diffusion methods, the minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by microdilution method and the minimum lethal concentration (MBC) was determined by purplate method.

    Results

    The antibiotics gentamicin, ampicillin and neomycin showed a significant difference with most of the extracts and had more inhibitory power (P <0.05). Ethyl acetate extract of C. trinodis against P aeruginosa did not show a significant difference with neomycin antibiotic in the ratio of 1.5 w / v with the diameter of the growth inhibition zone of 11.91 mm (p <0.05). The diameter of the growth inhibition zone of this extract against E. coli was 10.33 mm. The diameter of the growth inhibition zone of H. tuna against E. coli and P. aeruginosa was 12.01 and 11.3 mm, respectively. MIC of 3.08 mg/ml for C. trinodis extract and MBC of 9.75 mg/ml for H. tuna extract was found against P. aeruginosa. P. aeruginosa showed the highest susceptibility to extracts among the three bacteria and L. monocytogenes showed no susceptibility to extracts.

    Conclusion

    Ethyl acetate extract of brown algae C. trinodis has an antibacterial effect against P. aeruginosa; equivalent to the antibiotic neomycin and ethyl acetate extract of H. tuna algae has a lethal effect against P. aeruginosa.

    Keywords: Brown Algae, Green Algae, Antibacterial Properties, Oman Sea
  • Amirhosein Fazilati, Nader Mokhtarian*, Alimohammad Latifi, Mohammad Fazilati Pages 197-208
    Background and Aim

    With the industrialization of aquatic ecosystems, the concentration of ammonia in surface water and groundwater have been much higher than standards, and large amounts of industrial, municipal and agricultural effluents containing ammonia are released into water sources, producing unhealthy and harmful products. The aim of this study was to synthesis the biological nanocomposite hydrogels based on kappa-carrageenan/Fe3O4 nanoparticles to absorb three samples of agricultural effluent containing ammonia.

    Methods

    Hydrogels are the most suitable bio-sorbents that exist naturally and synthetically. In this study, carrageenan and acrylic acid hydrogels in the form of radical polymerization were prepared in the room by methylene bis-acrylamide as the crosslinking agent and ammonia persulfate as the initiator. Then, a magnetic hydrogel was prepared using divalent and trivalent iron by co-precipitation method.

    Results

    By adsorbing the ammonia in the two prepared effluent samples, the optimal values ​​for contact time, pH, temperature and adsorbent were 40 minutes, 5, 15 ° C and 40 mg, respectively. The ammonia equilibrium adsorption process by nanomagnetic hydrogels was studied by the Langmuir, Freundlich and Temkin adsorption isotherms, which show that the maximum adsorption belongs to the Langmuir isotherm. Comparison of experimental data with adsorption models showed that these data follow a quasi-quadratic adsorption model. The optimum temperature for the removal of ammonia from both effluents is 15 ° C and the removal capacity in both effluents increases with rising pH from 2 to 10.

    Conclusion

    According to the results of this study, it can be estimated that the adsorbent studied in this study, which is a nanomagnetic hydrogel of iron oxide, had a significant reduction in the amount of ammonia in the effluents. It can be said that the nanomagnetic hydrogel of iron oxide is an effective adsorbent for the rapid removal of ammonium ions from an aqueous solution.

    Keywords: Hydrogel, Adsorption, Ammonium, Isotherm, Wastewater treatment
  • Soolmaz Soleimani, Arash Ghaderi, Morteza Yousefzadi*, Hamid Saberi, Somayeh Dianat Pages 209-217
    Background and Aim

    The growing concerns about antibiotic-resistant bacterial strains reveal the urgent need to discover and develop new types of antibacterial agents. Therefore, the aim of the current study is to present a new generation of new antibacterial nanoparticles for industrial medical applications.

    Methods

    In this experimental study, the biosynthesis process of graphene nanoparticles was performed using an aqueous extract of green algae of Ulva flexuosa. Then the antibacterial activity was evaluated by two methods of determining the diameter of the growth inhibition zone and determining the minimum inhibition concentration on gram-positive and gram-negative bacterial strains.

    Results

    The results of characterization analyses of graphene oxide reduction with the aqueous extract of the green alga U. flexuosa and its conversion to graphene were confirmed. Evaluation of the antibacterial activity of the samples showed that the aqueous extract of green algae and reduced graphene oxide had antibacterial activity, while graphene oxide had no antibacterial activity.

    Conclusion

    The results of this study showed that reduced graphene oxide by green macro-algae can be introduced as a new antibacterial to the pharmaceutical field and medicine.

    Keywords: Antibacterial, Green macro-algae, Graphene oxide, Green synthesis
  • Hossein Masoumbeigi, Mahdi Sadat Rasoul, Ghader Qanizadeh* Pages 218-228
    Background and Aim

    Strengthening the security and flexibility of critical infrastructure such as water facilities, which are part of the main assets and vital centers of cities and are very vulnerable to possible attacks, has a very important role in reducing vulnerability in critical situations. The aim of this study was to identify and assess the risk of drinking water facilities in Hashtgerd city by Failure Modes and Effects Analysis (FMEA). 

    Methods

    The present analytical study was conducted in the all water facility of Hashtgerd city, Alborz, Iran in 2020. Identification and determination of the types of potential hazards and threats of water facilities in Hashtgerd city related to the quantity and quality of water and operation and maintenance was done by reviewing the necessary documents, field visits, observation, interviews and opinion polls of Alborz province water supply experts. Then, risk assessment was performed using FMEA technique. The risk priority number was calculated by multiplying the three factors of severity, probability of occurrence and probability of discovery, and based on that, risk prioritization was performed and the necessary solutions to reduce the risk were presented.

    Results

    In this study, 42 potential risks were identified. The highest risks belonged to water wells (35.71%). The identified risks were 10, 33 and 57%, related to the quantity, quality of water and operation and maintenance, respectively. The highest risk priority number were 576, 448 and 392, related to the critical threats that belonged to improper selection of water well location, possibility of physical attacks on reservoirs and long life of pumping station and water distribution network, respectively. 47.6, 40.5 and 11.9% of the risks were at the critical, moderate and non-critical levels, respectively. Risk priority number range of critical level threats for water wells with 8 risks was 192-448, for pumping stations with 8 risks was 280-576 and for reservoirs and water distribution network with 4 risks was 336-392.

    Conclusion

    The findings showed that all of the Hashtgerd water facilities are vulnerable to identified potentially critical threats and require serious corrections, control, monitoring and up-to-date and frequent staff training. Corrections implementation, especially for critical level threats, in order of priority for water tanks and distribution network, pumping station and then water wells, can play an effective role in reducing the risk potential and destructive effects of threats in crises and need to be seriously considered by water industry officials.

    Keywords: Failure Modes, Effects Analysis, Risk Assessment, Risk Priority Number, Water Facilities, Water Well
  • Soraya Shademanfar, Noushin Bayat, Mohammad Rafiee, Abolfazl Shakibaee*, Ehsan Arabzadeh, Zeynab Ebrahimpour Pages 229-235
    Background and Aim

    Rheumatoid arthritis is a systemic and chronic disease. In this study, we examined the serum levels of vitamin D, calcium and phosphorus in this disease and its relationship with clinical symptoms based on the patient's Disease Activity Score 28 (DAS28).

    Methods

    This prospective cross-sectional study was performed on patients with rheumatoid arthritis referred to the rheumatology clinic of a military hospital in Tehran, Iran. The diagnosis was made by a rheumatologist according to the criteria of the American Rheumatological Association. After admission, the severity of rheumatoid arthritis was assessed according to DAS28 criteria, which is based on the number of painful joints, number of swollen joints, erythrocyte sedimentation rate (ESR) test and Visual Analogue Scale (VAS). Serum levels of vitamin D, calcium and phosphorus were also measured in all of these patients.

    Results

    one hundred patients were present in this study, of which 22 were male (22%) and 78 were female (78%). The mean age of patients was 53.7±11 years (range: 26-76 years). The mean score of disease severity among patients was 14.4±1.2 (range 1.4-7.6). 12% of patients had passive disease, 8% had low-activity disease, 62% had moderate activity and 18% had severe activity. There was a significant difference between the severity of the disease and serum levels of vitamin D, calcium and phosphorus. Patients with higher disease severity had lower levels of calcium and vitamin D while higher levels of phosphorus (p <0.05).

    Conclusion

    In patients with active rheumatoid arthritis, serum levels of vitamin D are low, so it is recommended to investigate the effect of this vitamin on improving the severity of the disease in these patients so that the final decision to increase this vitamin to the treatment regimen can be made.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, Vitamin D, Calcium, Phosphorus, Joint
  • Ali Reza Radkhah*, Soheil Eagderi, Esmaeil Sadeghinejad Masouleh Pages 236-245

    The spread of pollutants, including heavy metals, in water resources, has negatively affected many marine and freshwater ecosystems and, consequently, their habitats, especially fish. Since the fisheries industry provides part of the food needs of society, the transfer of pollutants such as heavy metals through the food chain to the human body can be considered a threat to the health of human society. Therefore, the need to study this issue is felt like one of the research needs at the national and international levels.This narrative review examines the subject by reviewing library resources, articles, books, as well as reputable scientific databases. In this review, first, a perspective of the fisheries and aquaculture industry was presented and then, the accumulation of heavy metals in the tissues of fish and their transfer to the human food chain was considered. Also, the major effects of heavy metals on human health were investigated.In general, most heavy metals are toxic to the body at very low levels. However, among the studied metals, mercury, lead, and cadmium have a higher degree of toxicity, therefore, increasing these heavy metals in fish tissue to more than the allowable level is associated with many risks. The main mechanism of toxicity of heavy metals involves the production of free radicals to cause oxidative stress, which causes damage to biological molecules such as enzymes, proteins, nucleic acids, and DNA.Based on the results, increasing the levels of mercury, lead and cadmium in fish tissue compared to other metals can have more harmful effects on public health. Therefore, it is necessary to closely monitor the quality of consumables, especially fish sold in wholesale markets and retailers.

    Keywords: Heavy Metals, Fish Tissue, Food Security, Mercury, Lead
  • Mohammad Gholami* Pages 246-252

    In recent decades, diving has been introduced as a professional occupation that is performed in addition to industrial, research and military filed, as well as for sports and recreation. In diving, the physical ability of the body is very important and this importance is more evident in professional diving. In this review study, research on cardiovascular diseases and their relationship with physical activity, as well as diving and the possible stressors of the diving environment are reviewed. Findings show that factors such as physical strength, age, cardiovascular disease can affect safe diving. However, people with cardiovascular diseases are able to dive due to environmental factors such as pressure, heat stress (usually cold stress), and water flow, but there are some cautions for them. Considering that cardiovascular diseases are the third most common cause of death while diving; the cooperation of diving physicians and cardiologists, as well as having accurate information about the disease status and tolerance of environmental factors by a person with cardiovascular disease, as well as a proper understanding of the diving environment is essential for safe diving of these people

    Keywords: Diving, Heart Disease, Heat Stress