فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 45، تابستان 1400)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 45، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مطهره مهدوی*، عبدالله اکبری، ایمان عاشوری صفحات 1-22
    زمینه و هدف

    یکی از معضلات مهم جامعه پدیده سرقت است. شیوع روزافزون این پدیده پژوهش گران و نظریه پردازان حوزه اجتماعی را برآن داشته تا در مورد علل و عوامل تاثیرگذار بر آن به بررسی وکنکاش بپردازند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روانی- شخصیتی متهمین بر ارتکاب جرایم با تاکید بر جرم سرقت در شهرستان سوادکوه انجام گرفت.

    روش پژوهش:

    این پژوهش تعداد 100 نفر از سارقان (88 افراد دارای سابقه قبلی و 12 نفر افراد بدون سابقه قبلی) از سارقان دستگیرشده که در 7 ماهه آخر سال 1400 توسط پلیس دستگیر و به مرجع قضایی شهرستان سوادکوه معرفی شده بودند، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسش نامه صفات تیره شخصیتی، پرسش نامه فرم کوتاه اختلال های روانی و فرم کوتاه پرسش نامه پنج عامل بزرگ شخصیت پاسخ دادند، به منظور بررسی تفاوت شخصیتی و روانی بین افراد سابقه دار قبلی با افراد بدون سابقه قبلی از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد.

    یافته ها:

    یافته های پژوهش نشان داد که در بین دو گروه افراد سابقه دار قبلی و افراد بدون سابقه قبلی جرم سرقت در نمرات خودشیفتگی و ماکیاولیسم تفاوت معناداری وجود دارد؛ به طوری که افراد بدون سابقه در خودشیفتگی و افراد سابقه دار قبلی در ماکیاولیسم نمرات بیش تری به دست آوردند. اما از لحاظ متغیر جامعه ستیزی تفاوت معناداری بین افراد سابقه دار قبلی و افراد بدون سابقه قبلی به دست نیامد.

    نتیجه گیری:

    نتایج نشان داد بین دو گروه افراد سابقه دار قبلی و افراد بدون سابقه قبلی، جرم سرقت در نمرات جسمانی سازی، اضطراب، افسردگی، هراس و خصومت تفاوت معناداری وجود دارد؛ به طوری که افراد بدون سابقه قبلی در این متغیرها نمرات بیش تری از افراد سابقه دار سرقت به دست آوردند و در نهایت بین دو گروه در پنج عامل شخصیتی تفاوت معناداری یافت نشد.

    کلیدواژگان: سرقت، ویژگی های روانی شخصیتی، جرم سرقت
  • محمد جعفری صفحات 23-41

    هدف پژوهش حاضر بررسی راه های توانمندسازی روان شناختی و رابطه آن با مدیریت دانش کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندارن است. این پژوهش از نوع توصیفی و روش هم بستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران در سال 1399 است. طبق جدول کرجسی و مورگان، تعداد 373 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و میدانی و ابزار اندازه گیری داده ها شامل پرسش نامه های استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتز (1997)، و مدیریت دانش نیومن و کنراد (2000) بود. روایی پرسش نامه توسط متخصصان و نخبگان انتظامی استان شد و با محاسبه آلفای کرونباخ، پایایی پرسش نامه های توانمندسازی روان شناختی برابر 95/0 و مدیریت دانش برابر 92/0، محاسبه شد که نشان داد پرسش نامه ها از پایایی نسبتا بالایی برخوردار است. روش تجزیه وتحلیل داده ها استفاده از روش آمار استنباطی (آزمون t و ضریب هم بستگی پیرسون) از طریق برنامه نرم افزاری SPSS بود. یافته ها نشان داد که کانون کنترل، عزت نفس، دسترسی به اطلاعات و پاداش ها از عوامل راه های توانمندسازی شناختی است. هم چنین نتایج نشان داد که بین توانمندسازی روان شناختی با مدیریت دانش کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران رابطه وجود دارد. همین طور بین مولفه های توانمندسازی روان شناختی و مدیریت دانش کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران رابطه وجود داشته است.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، مدیریت دانش، کارکنان، فرماندهی انتظامی
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور صفحات 43-60

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تسهیم دانش بر فرایند یادگیری سازمانی است. این پژوهش از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی و از نظر مقاصد پژوهش، کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران که 214 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، پرسش نامه های استاندارد تسهیم دانش چانگ و همکاران (2013) و پرسش نامه استاندارد یادگیری سازمانی نیف (2001) به کار گرفته شد و روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 78/0 و 90/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزارهای SPSS24  انجام گرفت. یافته ها نشان می دهد که اثر مثبت و معنادار تسهیم دانش بر یادگیری سازمانی وجود دارد. هم چنین ابعاد تسهیم دانش (تسهیم دانش فردی ، تسهیم فرصت یادگیری، تشویق انگیزه یادگیری) اثر مثبت و معنادار بر یادگیری سازمانی دارند . با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیش ترین میانگین اختصاص به تسهیم دانش فردی و سپس تسهیم فرصت یادگیری و در نهایت تشویق انگیزه یادگیری قرار دارد. 

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، تسهیم دانش، کارکنان، ستاد فرماندهی انتظامی مازندران
  • وحید ذبیح الله نژاد*، حسن شریفی ولیلائی صفحات 61-96

    اقتصاد مقاومتی یکی از مفاهیم، الگوها و راهبردهایی است که به طور خاص از سال 1389 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از کارآفرینان کشور مطرح شد و امروزه این موضوع به عنوان یک راهبرد اساسی در مقابله با تحریم های خارجی و جنگ اقتصادی دشمن در زمینه اقتصاد کشور در پیش گرفته شده است. روش پژوهش در این مقاله به صورت توصیفی و کتابخانه ای بوده و با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی کشور که نقش به سزایی جهت پیش برد امور را دارد، سعی بر آن شده است که به تبیین و تشریح اقتصاد مقاومتی با رویکرد مدیریت جهادی راه کاری برای توسعه اقتصادی پرداخته شود. یافته ها نشان می دهد که اقتصاد مقاومتی و سیاست های آن، مجموعه ای مستحکم به عنوان یک اقتصاد ایده آل است که می تواند به عنوان یک دیدگاه و الگوی اسلامی از اقتصاد مطرح شده، و جمهوری اسلامی ایران را به جایگاه اول منطقه برساند و از نظر اقتصادی برای جهان اسلام، الهام بخش و کارآمد بوده و زمینه ساز تشکیل تمدن بزرگ اسلامی باشد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است اقتصاد مقاومتی راه کار مهم و اصل راهبردی در مبارزه با توم و خنثی کردن تحریم های تحمیلی، ایجاد اشتغال، رفع بیکاری و سایر مشکلات موجود در حوزه اقتصادی کشور است. از سویی، هدف از الگوی اقتصاد مقاومتی؛ ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد و عدم تزلزل در برابر شوک خارجی اقتصاد و در نهایت موجب شکوفایی اقتصادی، رفع مشکلات موجود و جلوگیری از امتیازدهی به دشمنان است.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی، سیاست های کلی، توسعه اقتصادی، امنیت و ثبات اقتصادی
  • امیر محمد درویش ترابی*، ذبیح الله اصغر زاده صفحات 97-128
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی دوره های آموزشی ضمن خدمت در اداره پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی استان مازندران پرداخته است.

    روش پژوهش:

    از نظر روش شناسی این پژوهش توصیفی از نوع هم بستگی است. جامعه آماری آن بر اساس جدول مورگان، تعداد 152 نفر به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسش نامه استفاده شد. روایی پرسش نامه توسط خبرگان و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون t تک نمونه ای انجام شد.

    نتایج و یافته ها:

    نتایج نشان داد برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در اداره پلیس مواد مخدر استان مازندران اثربخش بوده و موجب بهبود واکنش شغلی، بهبود یادگیری شغلی، بهبود رفتار شغلی و بهبود نتایج شغلی کارکنان شده است.

    کلیدواژگان: اثربخشی، دوره های آموزشی ضمن خدمت، پلیس مبارزه با مواد مخدر
  • سید جعفر ساداتی *، مطهره مهدوی، مهدی برزگر بورخیلی صفحات 129-156
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش، مدل یابی روابط عوامل اقتصادی و خانوادگی زمینه ساز طلاق با امنیت اجتماعی شهروندان سوادکوه است.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش، توصیفی هم بستگی است. در این پژوهش، عوامل اقتصادی و خانوادگی زمینه ساز طلاق موثر بر امنیت اجتماعی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و نمایه های نوشته شده در رابطه با موضوع پژوهش مطالعه شده است. پرسش نامه پژوهش گر ساخته توسط 3 نفر از صاحب نظران آگاه در این زمینه استخراج شد. نمونه پژوهش شامل 62 نفر از شهروندان شهرستان سوادکوه 41 نفر خانم و 21 نفر آقا انتخاب شدند. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها اطلاعات گردآوری شده با استفاده از آزمون های ضریب هم بستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره در نرم افزار spss23 تحلیل شده است.

    نتیجه گیری:

    نتایج یافته های نشان می دهد که بیکاری می تواند به صورت معناداری امنیت اجتماعی را پیش بینی کند، (05/0P<) در حالی که ورشکستگی و شغل کاذب نمی تواند به صورت معناداری امنیت اجتماعی را پیش بینی کند (05/0 P>). هم چنین اعتیاد همسر و ضعف مهارت های زناشویی می تواند میزان امنیت اجتماعی را به صورت معناداری پیش بینی کند (05/0P<) در حالی که مولفه های طلاق یکی از اعضای خانواده، سردمزاجی، خیانت زناشویی، عدم پایبندی اعتقادی و استفاده غیراخلاقی از فضای مجازی نمی تواند به صورت معناداری امنیت اجتماعی را پیش بینی کند (05/0P>).

    کلیدواژگان: عوامل اقتصادی، خانوادگی، طلاق، امنیت اجتماعی
|
  • motahareh mahdavi, Abdullah Akbari, Imani Ashuri Pages 1-22
    Background

    One of the important problems of society is the phenomenon of theft. The increasing prevalence of this phenomenon has led researchers and theorists in the field of social studies to study the causes and factors affecting it. The aim of this study was to investigate the psychological-personality characteristics of the accused in committing crimes with emphasis on the crime of theft in Savadkuh city.

    Methods

    In this study, 100 thieves (88 people with previous history and 12 people without previous history) were arrested from thieves who were arrested by the police in the last 7 months of 1400 and were introduced to the judicial authority of Savadkuh city by sampling method. Available and selected the Dark Personality Traits Questionnaire, Psychiatric Disorders Questionnaire and Short Form of the Big Five Personality Factors Questionnaire, in order to assess the personality and psychological differences between people with previous history and people without previous history of multivariate analysis of variance (MANOVA) was used

    Findings

    The findings showed that there is a significant difference in the scores of narcissism and Machiavellianism between the two groups of people with previous history and people without previous history of theft; Unprecedented people in narcissism and people with a previous history of Machiavellianism scored higher. But in terms of anti-social variables, there was no significant difference between people with previous history and people without previous history.

    Conclusion

    The results showed that there is a significant difference between the two groups of people with previous history and people without previous history of theft in physicalization, anxiety, depression, panic and hostility scores so that people without previous history in these variables score higher than people A history of robbery was obtained and finally no significant difference was found between the two groups in the five personality factors

    Keywords: Theft, Psycho-personality traits, The crime of theft
  • mohamad jafari Pages 23-41

    The purpose of this study was to investigate the ways of psychological empowerment, and its relationship with knowledge management of police personnel in Mazandaran province. This research was a descriptive study and the correlation method and the statistical population included all employees of the Disciplinary Command of Mazandaran Province in 1399. According to Krejcie and Morgan table, 373 people were selected by simple random sampling method. Library and field data collection methods and data measurement tools included the standard Spritz (1997) standardized psychological empowerment questionnaire, and Newman and Conrad (2000) knowledge management questionnaires. The validity of the questionnaire was assessed by experts and law enforcement elites of the province and by calculating Cronbach's alpha, the reliability of psychological empowerment questionnaires was equal to 0.95 and knowledge management was equal to 0.92, which showed that the questionnaires have a relatively high reliability. Data analysis method was statistical methods using SPSS software program. Findings showed that the focus of control, self-esteem, access to information and rewards are the factors of cognitive empowerment. The results also showed that there is a relationship between psychological empowerment and knowledge management of Mazandaran police command staff. Also, there was a relationship between the components of psychological empowerment and knowledge management of Mazandaran police command staff.

    Keywords: Psychological Empowerment, knowledge management, staff, disciplinary command
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, ali dastoo Pages 43-60

    The purpose of this study is to investigate the effect of knowledge sharing on organizational learning process. This research is descriptive-survey in terms of data collection method and applied in terms of research purposes. The statistical population of this study was the staff of the police command of Mazandaran province in which 214 people were selected as a sample. For data collection, standard questionnaires of knowledge sharing Chang et al. (2013) and standard questionnaire of organizational learning Nif (2001) were used and the validity of the questionnaires was confirmed by respected professors and its reliability was used using Cronbach's alpha formula. 0.78 and 0.90 were obtained, respectively. Data were analyzed using SPSS24 software. Findings show that there is a positive and significant effect of knowledge sharing on organizational learning. Also, the dimensions of knowledge sharing (sharing of individual knowledge, sharing of learning opportunities, encouraging learning motivation) have a positive and significant effect on organizational learning. According to Friedman test, the highest average is allocated to sharing individual knowledge, then sharing learning opportunities and finally encouraging learning motivation.

    Keywords: organizational learning, Knowledge Sharing, staff, Mazandaran Disciplinary Command Headquarters
  • Vahid Zabihollahnejad, Hassan Sharifi Velilaee Pages 61-96

    Resistance economy is one of the concepts, patterns and strategies that were specifically presented by the Supreme Leader of the Islamic Revolution in a group of entrepreneurs in 2010 and today this issue is a basic strategy against foreign sanctions and the enemy's economic war in the field. The country's economy has been taken over. The research method in this article is descriptive and library and considering the importance of the issue of resistance economy in the current situation of the country which has a significant role in advancing things, an attempt has been made to explain the resistance economy with a jihadi management approach. Pay for economic development. The findings show that the resistance economy and its policies are a solid set as an ideal economy that can be presented as an Islamic view and model of economics, and bring the Islamic Republic of Iran to the first place in the region and economically for the Islamic world., Be inspiring and efficient and be the basis for the formation of a great Islamic civilization. The results indicate that the resistance economy is an important strategy and strategic principle in combating the Tum and neutralizing the imposed sanctions, creating employment, eliminating unemployment and other problems in the country's economic field. On the other hand, the purpose of the resistance economy model; Creating security and stability in the economy and not wavering against the external shock of the economy and ultimately leading to economic prosperity, solving existing problems and preventing concessions to enemies.

    Keywords: Resistance Economics, Jihadi management, general policies, Economic Development, security, economic stability
  • Amir Mohammad Darvish torabi, zabihallah Asgharzadeh Pages 97-128
    Background

    The present study investigated the effectiveness of in-service training courses in the Anti-Narcotics Police Department of Mazandaran Province Command.

    Research Method:

    In terms of methodology, this research is a descriptive correlational study. Its statistical population based on Morgan table, 152 people were selected as a sample. In this study, a questionnaire was used to collect information. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability by Cronbach's alpha. Data analysis was performed using one-sample t-test.

    Findings and Results:

    The results showed that holding in-service training courses in Mazandaran Province Drug Police Department was effective and improved job response, improved job learning, improved job behavior and improved employee job results.The purpose of this study is to evaluate and evaluate the effectiveness of.

    Keywords: effectiveness, in-service training courses, anti-narcotics police
  • motahareh mahdavi, Jafar Sadati, mahdi barzgarborkhily Pages 129-156

    Background:

    The purpose of this study is to model the relationship between economic and family factors underlying divorce and social security of Savadkuh citizens.

    Method

    The research method is descriptive-correlation. In this study, the economic and family factors underlying divorce affecting social security have been studied using library studies and written indexes related to the research topic. The researcher-made questionnaire was extracted by 3 knowledgeable experts in this field. The research sample consisted of 62 citizens of Savadkuh city, 41 women and 21 men. The reliability of the questionnaire was estimated using Cronbach's alpha coefficient. To analyze the data, the collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression tests in SPSS23 software.

    Conclusion

    The results show that unemployment can significantly predict social security (P <0.05) while bankruptcy and false employment can not significantly predict social security (0.05). 0 P>). Also, marital addiction and weakness of marital skills can significantly predict the level of social security (P <0.05), while the components of divorce of a family member, cold temper, marital infidelity, lack of faith and immoral use of cyberspace are not. Can significantly predict social security (P> 0.05).

    Keywords: Economic factors, family, divorce, social security